XHTML, XML, RSS, CSS

Tehnologia XHTML si XML XHTML TRANSITION -> paginile sunt facute a.i. sa fie intelese de orice browser, indifferent de versiune XHTML EXACT -> browserii de versiune mai veche nu pot citi paginile create cu un nou limbaj HTML. Este de preferat sa se creeze pagini in versiunea WEB 2.0 XHTML TRANSITION a.i. orice fel de browser sa fie capabil sa citesca sis a interpreteze informatia de pe ecran. XHTML este construit pe structura limbajului HTML si impreuna cu deschiderea CSS si cu limbajul de programare Java Script sa permita creearea de site-uri complexe care au o audienta mare. Pentru realizarea site-urilor web se mai poate intalni si tehnologie XML. -> acest limbaj este un limbaj de tip markup al carui scop este acela de a transporta date intre 2 site-uri ( este compus tot din perechi de etichete.) Etichetele specific XML pt RSS sunt etichetele channel (= pagini) si item (= fiecare stire in parte). Este un limbak markup tocami pt ca este format din etichete. Creearea sirurilor de tip RSS trebuie facuta prin urmatorii pasi:
1. Se creeaza un fisier ce extensie .xml care sa transporte date 2. Fisierul se incarca pe server in acelasi loc unde se gaseste stocat si portalul de

news/site-ul care urmeaza sa transmita datele
3. Se pune in paginile portalului de news un icon specific de tip RSS

Ca utilizator trebuie sa citim feed-ul RSS inregistrand acest sir de date cu ajutorul unui reader RSS.

Organizarea informatiilor dupa criteria ale utilizatorilor sub forma unor nor de tag-uri.online .Mashup -> tehnologie bazata pe aceeasi tehnologie primara ca la HTML.0: .org/showcase Tehnologie web 2. conectarea datelor de pe mai multe site-uri .hibrid Ex CMS online: Platformele wordpress.joomla.Reorganizarea datelor pe web Sindicarea ia in considerarea reorganizarea datelor tinand cont de modul in care utilizatorii participa la regasirea acestora folosindu-se de diferite cuvinte cheie care se numesc TAG-uri.AJAX -> aceeasi tehnologie ca la DHTML (Dinamic HTML) . joomla si drupal Pg demo: http://demo.org http://wordpress. Se numeste fogsonomie (furnizeaza un sir de cuvinte ordonate alfabetic si cu importanta precizata in functie de dimensiunea caracterelor acelui cuvant) Lista de bookmark-uri online -> informatia este evaluata si clasificata de producatori si reevaluata si reclasificata de utilizatori. CMS (Content Management Sistem) -> baze de date care se gestionaza cu ajutorul unor linbaje de interogare a datelor pe baza unor module dinainte definite CMS -> open source: .offline .

Testarea site-ului: -pe statia client (verificarea cu mai multe tipuri de browsere. Proiectarea site-ului: -texte -imagini/foto [ambele trebuie alese sau create in formate/ caractere potrivite] -de creat harta navigationala (hipertext media) -organizare (interfata. scheletul site-ului trebuie foarte bine stabilit de la inceput) 5.Etape de realizare a documentelor multimedia on-line: 1. Realizarea propriu zisa a site ului . Planificarea site-ului: -audienta -> pe web 2. pg web. Publicarea pe browsere si retele de socializare. optimizare. conexiunile intre pagini 4. verificarea cu alte sisteme de operare) -stocarea pe un server (site = document complex cu mai multe fisiere. promovare 6. format etc) -se alege tehnologia potrivita 3. Actualizare .softuri pt continuturi.0 nu mai sunt audiente de masa ci audiente de nisa -obiectivul site-ului -teme 2. 1site = 1 folder.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful