5 Jenis Produk Paling Laris di Facebook

pengguna Facebook di Malaysia juga semakin biasa 'membeli-belah' di Facebook. Ia sudah tidak asing lagi bagi mereka. . lagi-lagi setelah membaca banyak kisah kejayaan yang diraih oleh orang lain. Selain itu.Semakin ramai yang berminat untuk menjual di Facebook.

. Tidak mengambil peluang ini sama ada untuk menjana pendapatan tambahan ataupun sepenuh masa. adalah satu kerugian yang amat besar.Perkembangan ini adalah satu berita dan perkara yang baik untuk kita.

tidak tahu produk apa yang dapat dijual .Salah satu perkara yang menyebabkan ramai orang yang tidak mula berniaga dan menjual di Facebook adalah kerana : . .dan tidak tahu bagaimana cara mendapatkan produk yang akan dijual itu.

. tetapi persoalan yang betul adalah "produk apakah yang ramai mahu beli". ia bukan mengenai "apa yang ingin kita jual". barulah kita dapat tahu produk yang laris dan laku di Facebook. Apabila kita bertanyakan soalan yang betul.Dalam perniagaan online mahupun offline.

Salah satu caranya adalah dengan melihat produk usahawan dan peniaga lain jual. maka itu bermaksud produk jenis itu mendapat sambutan di Facebook. Jika produk itu laku. .Tidak begitu sukar untuk mengetahui produk yang paling laris di Facebook.

Berikut adalah lima jenis (kategori) produk yang paling laris di Facebook : 1. Makanan kering (seperti rempah segera. . dan sebagainya). Pakaian (terutama pakaian wanita). 2. serunding daging.

Produk penjagaan diri seperti rawatan wajah. Produk kesihatan seperti makanan tambahan.3. Buku (terutama buku yang topiknya ada pasaran yang besar). 5. 4. .

Setelah mengetahui produk yang terlaris di Facebook. di manakah kita dapat perolehi produk ini untuk mula menjualnya? .

kita boleh menjual banyak produk tanpa menyimpan stok di rumah.com dan MuslimNiaga. Dengan bayaran bulanan dan keahlian seumur hidup.Ada beberapa cara : 1. .com. Jadi ahli dropship mana-mana syarikat dropship seperti EdyMart.

. Cari pembekal dan beli secara borong. Cara untuk mencari pembekal amat mudah.com dengan menaip "pembekal + nama produk". Gunakan Google.2.

Elakkan berurusan tanpa mengetahui maklumat mereka sepenuhnya. . "pembekal + kerepek". Hubungi mereka dan buat temujanji untuk berjumpa. Pastikan mereka ada rekod yang bersih dan bukan penipu.Contohnya.

Affiliate.3. . Namun kadar keuntungan yang diperolehi adalah amat rendah berbanding dua cara di atas. Ini adalah pilihan yang paling mudah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful