Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.

16 10 Cib 9 Mac

1

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac

2

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac

SADRŽAJ: UVOD..................................................................................5 MAYE - KRAJ VREMENA KAKVOG POZNAJEMO..........7 VRIJEME I MJESTO = SVIJEST .....................................21 ADMINISTRATIVNI I SVETI KALENDARI KOJE SU MAYE KORISTILE ............................................................27 KOLIKO KALENDARA MAYE IMAJU?...........................29 ŠTO SU TO MAYE BROJALE?.........................................32 9 STEPENICA SVIJESTI...................................................41 SUNCE, PJEGE, POLOVI I MAGNETIZAM....................47 SVIJEST, INTUICIJA I UM...............................................56 MAYANSKI SVJETOVI .....................................................71 13 BAKTUN CIKLUS ........................................................76 BROJEVI ...........................................................................80 13 TONOVA ......................................................................82 20 SUNČEVIH PEČATA ...................................................86 PRILOZI ............................................................................99

3

16 10 Cib 9 Mac 4 .13.15. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .19.Manifestacija.

16 10 Cib 9 Mac UVOD Ova skripta je nastala dijelom iz materijala koji je bio pripremljen za predavanje pod naslovom “Maye – kraj vremena kakvog poznajemo”.15. geološka. neki su religiozni. Cilj ove skripte nije objašnjenje kraja svijeta. novija arheološka. neki su fatalistički a neki znanstveni. Cilj ove skripte je bio sakupljanje podataka iz cijelog niza izvora.Manifestacija. Neki su mitološki. a neki dijelovi tekstova su preneseni onako kako ih je dotični autor napisao. civilizaciji i njihovim proročanstvima koje se naročito referiraju na 2012 godinu kao kraj jednog svijeta.13.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Kroz ovu priču o Mayanskom kalendaru provučene su mnoge priče drugih naroda. dokazi ostavljeni u kamenu i pismu. Podižući svijest o svijetu oko nas možda ćemo biti spremniji se uhvatiti u koštac sa pravim problemima. video fileova. a dijelom je proširen i dorađen za one koji su željeli više znati o samom Mayanskom kalendaru. Sam materijal za skriptu je sakupljen iz niza web stranica i knjiga. astrofizička. niti utjerivanja straha da će svijet ipak završiti u kataklizmičkim događanjima. u Udruzi astrologa Hrvatske.19. biološka i druga otkrića koja 5 . nego podizanje svijesti o mogućnostima koje stoje pred nama. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.

Ja nisam u mogućnosti sve izvore provjeriti – za to bi bio potreban tim ljudi. Oni su samo referenca. nitko ne može biti sveznajući.Manifestacija. Isto tako pokušajte pratiti strane znanstvene stranice koje na dnevnoj bazi daju nova otkrića koja nam sve više i više objašnjavaju zašto su stare civilizacije imale proročanstva.19. ukoliko nađete u tekstu nešto s čime se ne slažete – nemojte to uzeti zdravo za gotovo. Ugodno čitanje. a da bi se novi rodili. Ovaj materijal je poput slagalice – svatko je može pokušati složiti na svoj način. Ono što je važno jest. približni periodi.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Uvijek čitajte sa saznanjem da se radi o nizu pretpostavki od koje se neke mogu dokazati a neke samo teorijski dokazati. a nalaze se na raznim stranama. Godine i periodi koji su navedeni u skripti nisu nepromjenjivi jer nitko sa sigurnošću ne može izvesti neke godine i datume.16 10 Cib 9 Mac mogu realno ukazati ne samo na postojanje Zemlje kao planete nego i na postojanje ljudskog roda te njegovog puta kroz uspone i padove. iako se neki autori zaklinju u točnost svojih teorija. te zašto su smatrale da pojedini svjetovi moraju završiti kataklizmom.13. Kako je poznato. da imate niz podataka koje sam pokušala međusobno povezati.15. Na vama ostaje da dalje proučavate navedene izvore te da sami pokušate istražiti i složiti cijelu sliku – ukoliko je to uopće moguće. te molim. želi vam Yellow Resonant Human (kin 72) 6 .

KRAJ VREMENA KAKVOG POZNAJEMO Pretražujući Internet za podacima koji su mi bili potrebni zbog jednog drugog predavanja.2012. te iz studija povijesti umjetnosti.19. nema nam druge nego li se pripremiti za dan Propasti. te fina obrada žada.12.16 10 Cib 9 Mac MAYE . Narod koji je zapravo prvi zaigrao košarku. jest gradnja piramida i tlocrti gradova koji su bili savršeni. naletjela sam na stranice koje su se bavile danom Propasti. srebra. a cijeli niz tih stranica se temeljio na Mayanskom kalendaru. Narod koji je imao svoja proročanstva. razvijena keramika. kosti. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Neki od tih autora su se oslanjali na samu Bibliju. Čak je i datum jako zgodan .13. zlata.15. ali ne i bez razloga.Manifestacija. imao strukturu carstva. ali nije koristio kotač. poznato nam je kako se nula kao broj dosta kasno počeo koristiti ili smo zapravo živjeli u zabludi? Ono što znam iz svog iskustva. No.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . koje su Španjolci svojim dolaskom okrutno spalili.sve puno kombinacija 1. vidjevši trenutne klimatske promjene. 21.. Srećom nije im palo na pamet otući glifove sa monumentalnih 7 . jer sam proputovala Meksiko. u godini 2012. Kako je izgledalo.2 i naravno nule. svoje kodekse.. tražeći kompleksnim softwareom kodove koji bi kasnije među redovima i pojedinim slovima unutar tih redova doveli do novih rečenica koje bi potvrđivale ovo proročanstvo.

Tek sam kasnije tražeći Internetom uvidjela kako su oni ostavili i kalendar koji je završavao tom 2012 godinom. krčeći velike površine tropske šume.13. Svoje znanje gradnje su temeljili na ranijoj civilizaciji Olmeka.Manifestacija. Također su bili vješti poljoprivrednici. te su stalno obnavljali i popravljali putove kojima su putovali do drugih naroda razvijajući tako i trgovinu. hijeroglifsko pismo. Da li smo zaista osuđeni na propast? Ako prođemo kroz kratki povijesni pregled koji bi svakako ovdje u ovom predavanju trebao biti sastavni dio. onda znamo kako su Maye najpoznatija klasična civilizacija Srednje Amerike. palače i opservatorije. iako je bilo logično da takav narod ima vojsku. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Nekako mi se činilo.19. Maye su razvile astronomiju. gradeći rezervoare za vodu. a sve što je građeno je građeno bez metalnih alata.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . a živjeli su na današnjem području južnog Meksika. no današnji arheološki nalazi govore u prilog da Olmeci i nisu bili ranija civilizacija nego da su koegzistirali. 8 . nisu bili baš tako sumorni i skloni napisati i ostaviti u nasljeđe proročanstvo koje je ukazivalo na kraj svijeta. U toj svojoj trgovini su koristili i prehrambene artikle kao sredstvo plaćanja. Njihovo podrijetlo se datira oko 2600 prije nove ere na području Yukatana. uz povremena žrtvovanja.15. te su svoje zlatno doba imali oko 250 godine nove ere. sustav kalendara. Gvatemale. sjevernog Beliza i zapadnog Hondurasa. gradili ukrašene i ceremonijalne zgrade kao što su piramide. Tako imamo dokaze kako su koristili zrna kakaovca kao sredstvo plaćanja.16 10 Cib 9 Mac spomenika koji su nam ostali kao upozorenje.

Time je dinastija Maya svedena na poneki centar koji je ostao živjeti sve do doba kada su Španjolci u 16 stoljeću sproveli osvajanje i pokušali zatrti tragove ove civilizacije. Klasičnog perioda koji je trajao od 200 – 900 godine nove ere. koja je oko 900 godine nove ere jednostavno napustila svoje gradove.19. od kojih je svaka imala seoska gospodarstva i velike urbane cjeline koje su građene oko ceremonijalnih centara. Ono što ostaje vremenski nerazjašnjeno jest njihov kalendar koji je datiran s 3113 godinom prije nove ere.15. dok je dio sjevernih civilizacija bio integriran u Toltečko društvo do 1200 godine nove ere.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . vođena religijom koja je uvijek ostajala temelj njihove kulture. Promatrajući vremensku liniju vidimo kako su se prvi lovci – sakupljači pojavili na tom području razvoja Mayanske civilizacije još prije 11. Oko 300 godine prije nove ere usvojili su hijerarhijski sustav upravljanja kojem su na čelu bili plemići i kraljevi. koja 9 . puna uspona i padova. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13. ono što do danas nije razjašnjeno jest nestanak ove civilizacije. Gledajući civilizaciju Maya vidimo kako je ona ciklične prirode. zapravo je kontinuirana i promjenjiva.Manifestacija. Ova se civilizacija razvila u izuzetno strukturirano kraljevstvo tijekom tzv. No. Njihovo društvo se sastojalo od mnogih manjih neovisnih država.16 10 Cib 9 Mac Isto tako su nađeni dokazi da je kakao bio jedan od temelja Mayanske poljoprivrede kao i kulture.000 godina.

Shodno tome su imali i svoju priču o stvaranju svijeta. nakon što je stvorio cjelokupnu prirodu i životinjski svijet koji nije bio sposoban govoriti te ga je odredio za služenje ljudima. priča govori o stvaratelju koji se zove Srce Neba. odnos između 2600 prije nove ere i 2012 godine nove ere predstavljaju jedan ciklus Nibiru prolaska. ipak. Neki kažu 2500 prije nove ere.Manifestacija. Ne izgleda vrlo dobro. čemu stvarati kalendar kojih 500 godina unazad da bi se pronašao početak stvaranja svijeta? Ove obje dvije navedene godine imaju važnost i to s dva različita aspekta koja ćemo vidjeti tijekom predavanja.16 10 Cib 9 Mac obilježava stvaranje svijeta. Ali to nisu jedina poklapanja.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . prema njihovom kalendaru dugog brojanja (Loung Count). koja je poznata pod nazivom Popl Vuh ("Knjiga savjeta").. U jednom isječku.. Kako smo već rekli Maye su odredile datum stvaranja svijeta. No. Napravljeno od blata i zemlje. S druge strane kaže se da su Maye svoju civilizaciju započele 2600 godine prije nove ere.15. Prvi pokušaj nije bio uspješan: Evo ovdje je novo stvorenje. Okrenemo li se na brzinu tekstovima. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. radovima te dugogodišnjim proučavanjima kojima se bavi Zecharia Sitchin te koji napominje postojanje planete Nibiru s ciklusom od 3600 godina. 10 .19. a koji je pokušao stvoriti ljude.13.

U tom procesu. Srce Neba odluči uništiti svoju drugu kreaciju. Shvativši kako ni to nije ono što je želio. Izgleda iskrivljeno i savijeno. Samo hodaju naokolo A ništa ne postižu. te pokuša stvoriti čovjeka od drva: I kada su riječi izgovorene.Manifestacija.16 10 Cib 9 Mac Stalno se savija i razmekšava. Tako je Srce Neba dozvolilo da se potpuno rastope. Nemaju ništa u svojim umovima.15.19. Šumske životinje su došle u domove drvenih ljudi s prijetnjom na ustima jer su zbog poplave bile istjerane iz svojih domova. drvene ljude.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Ljudi lutke su napravljeni Sa licima izrezbarenima u drvu. Ne može se razmnožavati.13. čak je i kamen i keramika bila protiv njih: 11 . Protiv ovih drvenih ljudi su ustale i udomaćene životinje psi i purice. tako da su sve životinje bile u opasnosti i bježale. Ali oni nemaju krvi. Govori samo besmislice. Nemaju poštovanje prema Srcu Neba. vidimo kako Srce Neba planira dalje. nemaju znoja. Nakon prvog neuspjeha. poplave. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. pokrenuo je velike kiše i vjetrove. učinjeno je.

njihova lica su bila uništena . igrače loptom i prevarante. te su bili osuđeni na smrt. dotaknuvši je. i oni su se pretvorili u majmune. Ona je rodila blizance. od sadnje. preko rasta i sazrijevanja. vršili na njima mnoga testiranja te ih osudili na smrt. prevladali ih te uskrsli svog polubrata Hunaphu.19. 12 . heroje po imenu Hunaphu i Xbalanqu.13. te u razgovoru s glavom.16 10 Cib 9 Mac Drveni ljudi su se razbježali po šumi. Oni su također završili na suđenje bogovima podzemlja. gdje su i nad njima vršeni testovi. Nakon toga su digli pobunu protiv Xibalbom. Nakon ovoga pokušaja na svjetlost dana stvaralac donosi blizance na svijet. jer zapravo ukazuje na cikluse u prirodi. Eksperiment u dizajniranju čovjeka. Uskoro je tu došla kći jednog od bogova podzemlja. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . “Mjesto Straha”) a njihova buka je toliko naljutila bogove podzemlja da su ih uhvatili. Oni su ono što je ostalo od onoga što je bilo prije.15. Blizanci Hunaphu i 7 Hunaphu su se jednog dana igrali loptom nad Xibalbom (podzemlje. Tako su bili žrtvovani na taj način da su Hunaphu odrezali glavu i objesili je na drvo. strijelce. lovce. A ovo je i razlog zašto majmuni liče na ljude.Manifestacija. Stoga je velika važnost igre loptom u Mayanskom društvu. ali su zahvaljujući svojoj spretnosti i snalažljivosti uspjeli pobjeći i time izbjeći smrt. ostala trudna.

Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.16 10 Cib 9 Mac Igranje loptom za Maye je bila personifikacija žrtve prinijete u slavu boga Hunaphua – boga kukuruza.19.15.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .13.Manifestacija. koji je 13 . dok se kameni krug. Igralište koje je služilo za ovu obrednu igru je predstavljalo Mliječni put.

ili po Dugom Brojanju: 13.13. te su od tog datuma izračunali unazad datum koji je predstavljao početka svijeta. No.15. ovoga tu na Zemlji. Ali.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . simbolično je predstavljalo poravnanje s Galaktičkim Centrom.0. potvrđujući pri tome kako je za žrtvu izabran najbolji od najboljih. naknadnim proučavanjima je otkriveno kako je zapravo pobjednički tim davao svog kapetana za žrtvovanje.0. ova 2012 godina. morao kao žrtvu predati svog kapetana momčadi. 14 .12. nađeni su prikazi i dokazi o žrtvovanjima. interesantan je činjenica da su Maye prvo odredile konačan kraj kalendara.0. dakle 21. nisu Maye jedine koje ovu godinu poistovjećuju s određenim završetkom. nalazio na sredini igrališta te je predstavljao Galaktički Centar. No. No. Ujedno je ovim ubacivanjem ili poravnavanjem. označavan kraj jedne ere. te kraj njihovog kalendara zapravo predstavlja kraj jednog ciklusa koji se zatim ponavlja te možda i iz tog razloga nisu vidjeli potrebu da produžuju pisanje kalendara koji se u svojoj prirodi počinje odvijati ispočetka. Pored ovog simboličnog prikaza poravnanja s Galaktičkim centrom. Dugo se vjerovalo da je tim koji je izgubio u ovoj igri.16 10 Cib 9 Mac zapravo bio koš.19. Lopta je predstavljala Sunce. a ubacivanje lopte u koš.Manifestacija.2012. Tako vidimo kako su Maye promatrale život kroz cikluse. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. mješavine košarke i nogometa.0.. Ono što je bilo interesantno loptu su smjeli dodirivati samo kukovima i koljenima.

15. ukazuje na podjelu vremena na 4 Yuge. skraćivanje svakog narednog ciklusa razvoja. što prema izračunu govori o 75. Kao primjer je možda najbolji i onaj o zapisima o bogu Apisu.000 godina. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Naravno da ova godina se približno poklapa završetku Kali Yuge.16 10 Cib 9 Mac Podsjetimo se ovdje činjenice kako su se Egipćani hvalili svojim starim zapisima koje su vodili njihovi astronomi Solomonu. tj. 15 .920 godina). njihov najsvetiji i najstariji almanah.Manifestacija. uključujući u svoje opise civilizacije koje su nastale i nestale u tom procesu.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Važno je samo ukratko proći njihov sustav mjerenja vremena jer se uviđa poklapanje s Mayanskim kalendarom utoliko što je jasno vidljivo ubrzanje vremena.000 godina.19. jer kako je došlo do pomaka zvijezde sjevernjače tijekom tisuća godina tako su i oni mijenjali svoje zapise u odnosu na novonastalu situaciju na nebu. što odgovara vremenu od dvije potpune precesije (25. Potvrdu za ovakvu hvalisavu tvrdnju nalazimo u horoskopu iz Dendere – Zodijak koji je ukazivao na konstelaciju Djevice koja je prikazana kao trostruka – tri djevice na prikazu ukazuju na tri precesije zabilježene kroz konstelaciju Djevice. koje opisuju cikluse stvaranja koji se protežu milionima godina. Potvrdu da se radi zaista o korektnoj zabilježbi neba te vremena nalazimo i u njihovoj logici zapisivanja stanja na nebu. tvrdeći kako imaju položaje planeta i zvijezda zapisane unatrag 50. Sveti spisi Hindusa.13. kojeg su poštovali te prebacivanje pažnje na boga Ammona i to u momentu kada je proljetni ekvinocij iz Apisa (Bika) prešao u Ammona (Ovna).

000.728.320.920 = 200 precesijskih ciklusa.296.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Pored ovoga.000 godina : 25.320.000 godina : 25. koji ukupno traje 4.920 = 60 precesijskih ciklusa) Dwapara Yuga (864.296.920 = 40 precesijskih ciklusa) Kali Yuga (432. koja ćemo ovdje samo nabrojati da imate u vidu poveznice i uopće da se razmisli kome i zašto je bilo potrebno mjeriti vrijeme na toliko godina.000 godina) Kali Yuga (432. isto kao i Maye imali su mjerenja za veća vremenska razdoblja.000 godina) 16 .000 godina.320.920 = 20 precesijskih ciklusa) Samo Veliko doba (Maha Yuga) od 4.19. Veliko doba se sastoji od: Krita Yuga (1.000 godina) Treta Yuga (1. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. ali ono što je važno jest kako dijeljenjem svakog perioda precesijskim trajanjem dobivamo neke cikluse: Krita Yuga (1.000 godina : 25.13. 71 puta Maya Yuga = 1 manja Manvantara 28 puta Manvatara = 1 Dan Brahma (4.000 godina : 25.000 : 25.000 godina) Već u samom popisu trajanja godina vidimo kako se ciklus skraćuje.920 = 80 precesijskih ciklusa) Treta Yuga (1.Manifestacija.728.15.16 10 Cib 9 Mac Četiri su perioda osnova Velikog doba (MAHA YUGA).000 godina) Dwapara Yuga (864.

je interpolirana.000 godina) 360 Brahma dana i noći = 1 Brahma Godina 100 Brahma godina = Doba Brahme ili Velika Kalpa Stoga. u ubrzanju i skraćivanju svakog narednog ciklusa. S razlogom se upitamo zašto. Prema opisanim ciklusima iz doba Maya. Populacija koja je ostala na tom području. Gotovo da su imali opsesiju bilježenja vremena u ciklusima. koja se poklapaju.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . oni su smatrali kako postoje pet različitih era. kako su se Maye misteriozno pojavile i misteriozno nestale.Manifestacija.320.15. nakon 900-te godine nove ere. koje su postojale u dalekoj prošlosti. a svaka je trajala 5. zadnja era. Prema zapisima. Svaki početak nove ere je bio temeljen na ostacima ljudskog sjemena nakon kataklizme. Edgar Cayce kaže da su Maye stigle sa Plejada – pretpostavka je da su tamo i otišle. ova kojoj smo i mi svjedoci. U svojoj predaji su ostavili i napomenu kako je svaka od tih era završila kataklizmom – karmičkim čišćenjem koje je nagomilala ljudska rasa. A. je započela prije 5.16 10 Cib 9 Mac 1 noć Brahma (4.19. te je uvelike izgubila kontakt s nekadašnjim načinom života.13.000. Ipak. “Nulta točka” za što? 17 . možemo zaključiti da su sve velike civilizacije imale mjerenja vremena.125 godina. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. interesantna je činjenica. te u činjenici da su imali zapise o vremenu unazad i unaprijed. te svojim završetkom u 2012 predstavlja “nultu točku”.125 godina. Možda je ovakvo mišljenje povezano s činjenicom da su Maye imale nevjerojatno astronomsko znanje.D.

kako sve ima svoj početak i kraj. tako će i za ovo slobodno prelaženje sa strane svijetla na stranu tame. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.16 10 Cib 9 Mac Drugi dokazi upućuju na to kako je došlo do manjka hrane. Ono što je danas najpoznatije iz tog proročanstva. koji je bio glavni prehrambeni oslonac cijele civilizacije. Ostao je još samo zadnji dio proročanstva. i obrnuto. Slika ukazuje na dva moguća puta. a drugi put svijetla. U Hopi rezervatu postoji slika uklesana u kamen koja je za njih toliko sveta da ne dozvoljavaju fotografiranje niti prenošenje crteža u javnost. a zapravo vidimo svakodnevno na djelu. koji više nisu mogli priskrbiti toliko hrane za svoje stanovnike. Jedan je put tame. jesu veliki vjetrovi i klimatske promjene. doći kraju. znamo za njihovo poznato proročanstvo koje se gotovo u cijelosti ostvarilo. te ćemo morati odlučiti kojim putem ćemo krenuti.13.Manifestacija.15. Živimo mnoge živote putem svjetla ili putem tame – zapravo je riječ o reinkarnacijama koje biramo. Ako promotrimo što su Hopi Indijanci ostavili u nasljeđe. No. U jednom stihu Hopi kažu: 18 .19. te su se Maye povukle u šume. Hopi proročanstvo kaže da je taj moment stigao. dva paralelna puta ljudskog roda. U ovom momentu možemo slobodno prelaziti s jednog na drugi i obrnuto. Moguć scenarij je istrošenost tla koje više nije moglo dati toliko kukuruza.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Nekima van plemena su ipak dozvolili da vide tu ploču. jednostavno napustivši gradove . jer nam Veliki Duh dozvoljava istraživanje ova dva puta.

Sunčeve oluje su učestalije s jačim izbačajima plazme.920 godina (5 era). zagrijavanje ne samo što je globalno nego je uočeno i u našem Sunčevom sustavu.. Ono što sa sigurnošću možemo vidjeti jest kako se klima rapidno mijenja. a iznad svega čovjek se mora okrenuti duhovnom da bi mogao razumjeti ono što se oko njega događa. Posljednjih 40 godina su sve učestalije pojave i snimke NLO-a. Ovaj period odgovara precesiji. Ono što je također vidljivo jest dioba 19 .125 godina što u konačnici zatvara jedan veliki ciklus od 25.. a ne zaboravimo kako posljednje otkriće kompleksa piramida na Visočici može imati veliku važnost za ljudsku rasu. pohlepom i sebičnošću.Manifestacija. koju su oni sami prouzročili svojom materijalizmom. a Edgar Cycle smatra kako je negdje na polovici ovog ciklusa.16 10 Cib 9 Mac Ulaskom u novi milenij za čovjeka će biti nužno vezati se za drvo – što objašnjava velike vjetrove..Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . dakle prije oko 13.000 godina Atlantida uništena u kataklizmi.19. Vrijeme će postati nepredvidljivo te očistiti mnoge stvari sa vjetrom i kišom.13. sve se učestalije pojavljuju krugovi u žitu. stvarajući prašinu oko Mjeseca. topeći ledene kape Marsa.15. Kažu kako svaki čovjek mora biti sposoban sam sebe prehraniti te da se moramo okrenuti vlastitom uzgoju hrane. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Ukoliko se vratimo brojkama koje nas upozoravaju na cikluse vidimo da su Maye jednu eru brojale s 5.

Prema Hopi proročanstvu.13. Očito dolazi do određenog pomaka u svijesti ljudi. će biti obezglavljeni. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .Manifestacija. 20 . zbog čega je kalendar bio toliko važan i možda u konačnici gdje su iznenadno nestali.16 10 Cib 9 Mac ljudi – na one koji su svjesni i one koji to nisu. Kako smo ovdje spomenuli stupanj svijesti pogledajmo kako su Maye promatrale život.15.19. oni koji ne budu spremni za prelazak na višu razinu svijesti (4 dimenzija). jer jednostavno neće biti fizički i psihički sposobni izdržati napore koje će zahtijevati preživljavanje u materijalnom svijetu. Pokret New Age ukazuje kako se ljudi polariziraju u dvije grupe – oni koji teže višoj svijesti i one koji žele ostati na nižem stupnju svijesti.

Vaš rođendan je zapisan na kalendaru.Manifestacija. vaša produktivnost – sve se odvija u odnosu na kalendar. Vrijeme i mjesto. Što je kalendar? To je apsolutni centar svake civilizacijske svijesti. Mjesto je dogovor. Svako mjesto sadrži drukčije tipove svijesti. Svijest uvijek ima orijentaciju. Ona je locirana u bilo kojem vremenu. Sve što se u civilizaciji događa. nešto što smo naučili još od malih nogu povezivati i ne vidimo razlike. Postoji vrlo duboka povezanost između svijesti i kalendara. Svjesni ste da ste svjesni. Što te dvije stvari imaju zajedničkog? Svijest i kalendari. i ono što se dogodili prije ili što će se dogoditi.13. Vrijeme je dogovor među ljudima. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19. Svijest je svjesnost o tome da smo svjesni. Također ćemo govoriti o KALENDARIMA. su orijentacija vaše svijesti. Sigurno je da ste čuli mnoge definicije svijesti. U našoj trenutnoj civilizaciji VRIJEME I MJESTO. Kada god nešto primijetite to je vaša svijesti. Vrijeme je dogovor.15. Vrijeme je samo ideja i fleksibilno je ali je ujedno i dogovor na našim kalendarima. ali ćemo se ovdje zadržati na jednoj s kojom ćemo moći raditi.16 10 Cib 9 Mac VRIJEME I MJESTO = SVIJEST Govoriti ćemo o SVIJESTI. vaši rokovi plaćanja računa. sve je povezano s kalendarom kojeg ta civilizacija koristi. Kalendari su centar civilizacije.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Grad Split ima drukčiju svijest od 21 .

na koje namjeravate ići. Držali ste se svoje odluke da ovdje budete u određeno vrijeme i na određenom mjestu. nahraniti vašu svijest s njima.15. U petnaestom stoljeću svijest je bila drukčija nego današnja.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Naš kalendar koji koristimo je GREGORIJANSKI kalendar na kojem cjelokupni svjetski biznis funkcionira. Nedugo prije ovog predavanja čuli ste za njega i odlučili doći poslušati predavanje. jer je to vaš zadatak. Stoga ove dvije smjernice Vremena i Mjesta su vrlo važna za našu egzistenciju. Na ovaj način prema dogovoru svijest i kalendari surađuju.19. Los Angelesa. On je sastavljen 1582 godine te se počeo koristiti diljem Europe i svijeta ali ne istovremeno nego postepeno je uvođen s vremenskom razlikom i do sto godina. Unutar ovog kruga se nalazi vaša svijest koja sadrži vaše mišljenje koje je ponovo orijentirano vremenom i mjestom. To vaš mišljenje ja ne želim mijenjati. svijest i kalendari su jako povezani. Ono što ćemo danas učiniti jest da ću vam ja dati podatke.Manifestacija. Vaše mišljenje je sveto. apsolutno sveto. Pariza – sva ova mjesta imaju drukčiju orijentaciju prema svijesti kao što su i različita vremena imala drukčiju svijesti. jer ste vi jedina osoba koja možete imati svoje mišljenje. a na vama je da ih implementirate – prihvatite ili odbacite.16 10 Cib 9 Mac Berlina. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Stoga.13. te je postojao 22 . Sam kalendar i nije tako lako prihvaćen. Sve od tog momenta ste se bavili drugim stvarima. ali ste cijelo vrijeme bili svjesni datuma i mjesta predavanja. Sve je temeljeno na njemu.

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac cijeli niz različitih kalendara. Stoga je katolička crkva svugdje gdje je došla, postavila temelje za korištenje gregorijanskog kalendara. Naš kalendar se temelji na Suncu i oko sunca imamo Zemlju, s prolaskom od 365 i ¼ dana. Ovaj kalendar mjeri fizičko kretanje Zemlje oko Sunca, kroz svemir, te je to centar svijesti naše civilizacije. Centar svijesti naše civilizacije je fokusiran na fizičko kretanje jednog objekta u svemiru oko drugog objekta. Cijeli naš koncept vremena je kretanje Zemlje oko Sunca kroz svemir. Stoga je cijela svijest naše civilizacije fokusirana SAMO na fizičke dokaze. Ovo je dijabolično, ovo je plan. Zbog kalendara je cijela svijest civilizacije okrenuta fizičkim dokazima. Prva godina gregorijanskog kalendara je bila godina našeg Gospodina, 0001, 0002 – cijeli koncept koji je vezan za duhovnost, koji je vezan za religiozne praznike je promijenjen, okrenut prema fizičkom, tj. materijalnom. Uskrs je danas mnogo više materijalno nego duhovno, jer je postao marketinška prilika. Cijela naša svijest, po našem kalendaru je fokusirana na fizičko. Druge civilizacije nisu bile temeljene na ovom principu. Proučavajući kalendare diljem svijeta arheolozi su pronašli kako većina kalendara, nema veze s ovim principom, nego su povezani sa 360 dana. Tibetanski, Kineski, Maui, Keltski, Hebrejski – svi se oslanjaju na 360 dana. No, nas su učili u školama kako ove stare civilizacije jednostavno nisu mogle znati

23

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac kolika je sunčeva godina, da su bili glupi da bi shvatili kako godina ima 365 i ¼ dana. Mayanski kalendar je jedan primjer drukčije civilizacije koja je imala dva glavna kalendara. TZOLKIN (Tzol – brojati, Kin – dan; brojanje dana) je kalendar od 260 dana. Ovaj kalendar je osobni kalendar Maya. Ujedno je bio i astrološki kalendar Maya. Jasno kako su arheolozi kada su otkrili ovaj kalendar odmahnuli rukom i rekli – ha, 260 dana, smiješno. No, kada su vidjeli da ovaj kalendar ima i astrološku svrhu – u potpunosti su ga odbacili kao ikakvu vrijednost. No, kako kalendar može biti osobni. U ovom slučaju, osoba koja je rođena određenog dana dobivala je svoje prvo ime prema imenu dana na kalendaru. Tako, svatko tko je rođen istog dana unutar tog kalendara dobiva isto ime. Razlog je bio zbog toga što je ovaj 260 dnevni kalendar napravljen od različitih energija koja se kreću u ciklusu od 13 energija i 20 aspekata kreacija, koje se također vrte ciklično. Tako kada pomnožimo 13 x 20 dobivamo 260 dana. Svrha ovog jest da lakše pratite namjeru i aspekt koju predstavlja kreacija svakog pojedinog dana. Osoba rođena po Mayanskom kalendaru je dobivala ime koje je predstavljalo namjeru i aspekt kreacije u ovom životu. Da li je vama razborito da kada se rodite imate izbor? No, onda ako ste se rodili određenog dana po Mayanskom kalendaru, zašto ste izabrali taj dan? Možda zato što ste željeli? Možda zbog toga što želite odraditi u ovom životu. Tako su oni svi znali zbog čega su rođeni, koja im je namjera i aspekt u ovom životu. Zar i nama ne bi
24

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac bilo mnogo lakše znati kamo idemo i zašto smo rođeni. Maye su slavili svaki dan ovog kalendara, kao sveti, jer je svaki dan imao namjeru i aspekt. Danas je po Mayanskom kalendaru, dan 10 CIB. U svom značenju broj deset predstavlja MANIFESTACIJU, a Cib predstavlja: MUDROST. No pogledamo li ovaj drugi kalendar, HAAB, vidimo kako je on prilagođen kretanju Zemlje oko Sunca, s točnošću od 8 sekundi. Ovaj kalendar je imao samo jednu svrhu – porezi. On je služio za vođenje knjigovodstva. Vrlo su strogo vodili računa o ovom kalendaru jer je on govorio o sjetvama, žetvama i porezima. Za razliku od njega Tzolkin je osobni kalendar. Treći kalendar koji ćemo ovdje razmatrati je TUN kalendar s 360 dana, a radi se o božanskom kalendaru (proročanski). Sva proročanstva su u skladu s ovim kalendarom. Primjenjuju se Tzolkin i Tun kalendar time da se 260 i 360 dana vrte u suprotnim smjerovima. Ponašaju se kao dva zupčanika koja se vrte u krug u suprotnim smjerovima, ponavljajući cikluse. Svake 52 revolucije od 360 kalendara (Tun) vraća se na početno mjesto. Odrasli ljudi su trebali čekati 51 i ¾ naših godina da završe jedan ovaj ciklus te su tada postajali STARIJI, što je značilo da su do tada bili studenti, a nakon završetka ovog prvog ciklusa su smjeli podučavati mlađe. Razlog tome je bio da nisu uspjeli prije 51 i ¾ godine života iskusiti sve različite energije kreacije koje kalendar donosi. Smatrali su se
25

13. niti se Mjesec okreće oko Zemlje u tom periodu. Eto.19. Arheolozi nisu znanstvenici. jer su bili svjesni važnosti kalendara. Svakih 52 Tuna se gasila svaka vatra u cijeloj civilizaciji na jedan dan. Arheolozi su ljudi koji proučavaju. arheologija znači proučavanje lukova (arch) ili arhitekture. tako da su arheolozi zaključili kako ova dva kalendara nemaju realnu važnost – strpali su ih u kategoriju misticizma.15. čak i bez baterija? Ne mislite li da je to ozbiljna obveza. Takvi ljudi su bili vrlo rijetki jer su ljudi obično živjeli do 45 godine. Stoga je ovaj kalendar bio od velike važnosti Mayama. toliko je njihova civilizacija bila centrirana oko njihovog kalendara.Manifestacija. Bez struje. biokemijski inženjer iz Švedske nije pokušao proučiti ovaj kalendar te primijeniti tehnike kliničke analize. Sve dok jednog dana Carl Calleman. 260 i 360 dana se ne poklapa niti s jednim našim konceptom mjerenja vremena. Arheolozi nisu ulazili dublje u ovo područje. Tada su mogli početi ispočetka ali imajući i svoje iskustvo. Oni ne koriste znanstvene procedure nego pišu teze. Taj dan je bio posvećen svim mrtvima. (preračun gregorijanskog datuma u Mayanski možete naći na kraju u prilogu). Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. okušavajući otkriti što su Maye brojali? 5000 godina su koristili ovaj sistem – sigurno je za to postojao dobar razlog. Nisu ovo dalje istraživali. odložili su na policu i krenuli dalje.16 10 Cib 9 Mac studentima. 26 .Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Da li vam je moguće zamisliti kako cijela naša civilizacija gasi svjetlost u potpunosti na jedan dan. Calleman je napisao knjigu u kojoj je pojasnio i analizirao način računanja vremena. Ne postoji niti neki planetarni ciklus.

Sveti kalendar koji se temelji na ciklusu Plejada. a Wayeb je predstavljao vrlo opasan period. TZOLK'IN. 19 mjesec koji se zove Wayeb (Uayeb) ima ukupno 5 ukupno dana (“kratki mjesec”). koje čuvaju četiri sunca: Chicchan.16 10 Cib 9 Mac ADMINISTRATIVNI I SVETI KALENDARI KOJE SU MAYE KORISTILE HAAB. Tzolk'in također ima 4 manja ciklusa. Dani su bili numerirani brojevima od 0 – 19. koja se zovu sezone od po 65 dana svaki.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . koja koristi 52 dana. ukupno 365 dana. Svaki mjesec ima svoje ime | glif.13. U ovom ciklusu Plejade koriste 26. Zadnji. se temelji na ciklusu Zemlje. a 20 predstavlja Sunčeve pečate.15. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.000 godina ali je reflektiran na kalendar koji koristi 260 dana.Manifestacija. Men i Ahau.19. Ovo su ujedno dani Portala (Vrata) unutar Tzolk'ina koja formiraju dvostruku spiralnu mrežu. Gvatemale Beliza i Hondurasa. Koristi svete brojeve 13 i 20. Svaki dan koristi Sunčev pečat | glif. Oc. 27 . Ovaj kalendar koristi 18 mjeseci sa po 20 dana svaki. 13 predstavlja brojeve (namjeru). Ovaj sveti kalendar se još koristi za divinaciju kod tradicionalnih Maya ciljem Yukatana. Ima 360 dana + 5 dana.

Manifestacija. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.15. 28 .13.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .19.16 10 Cib 9 Mac Tzolk'in i Haab su bili povezani ciklusima koji su se preklapali na početnu točku svakih 52 godine – tako zatvarajući jedan puni ciklus.

1. zvijezda i galaksija. 4. TZ'OTZ TUN – 364 dana. Pogledajmo što su sve Maye brojale. Ovaj kalendar se koristio za kukuruz i prirodu i stvoren je isključivo za upotrebu u agrikulturi. jer su insekti ti koji vrše oprašivanje. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Ovo je kalendar mikro ciklusa insekta. TZOLK'IN – 260 dana. Dva ova ciklusa jednaka su jednom Tzolk'inu.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . postavimo pitanje kako bi bilo da istovremeno koristimo 20 kalendara? Ono što nam je ostalo u nasljeđe od Maya jest 20 kalendara. Ovaj kalendar je nadopunjavao kalendar za agrikulturu.. 3. Ali... 2.16 10 Cib 9 Mac KOLIKO KALENDARA MAYE IMAJU? Naš jedan kalendar nerijetko zna izazvati zabunu oko praznika. ipak se nekako snalazimo u tome.19. specijalnim vjerskim praznicima. 5. no.15. svaki specifičan po svojoj podjeli vremena. MOM TUN – 180 dana.. Kalendar od 13 mjeseci sa po 28 dana (šišmišev ciklus)..13. IXIM TUN – 130 dana. TUN – 360 dana. ranim. Kozmički galaktički ciklus – savršena harmonija s ciklusima planeta. često se vrše usklađivanja sa stranim praznicima. Razni kalendari za razne svrhe. od po 7 29 . Ovaj ciklus je podijeljen na 4 manja ciklusa.Manifestacija. neradnim danima.

Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Ovo je najpoznatiji i najtočniji Mayanski kalendar. Ovo je još jedan Proročanski kalendar.Manifestacija. Ovaj kalendar ima veliku važnost je precizira prolazak Zenita kroz Plejade (područje srednje Amerike). CHOL TUN – 260 godina. Ovo je kalendar Proročanstva. Ovaj kalendar je sinkron sa Haab-om i Tzolk'in-om.00000001 u odnosu na atomski sat. a ima specijalne odlike i pomaže određene situacije.19. Ovaj kalendar se ponaša kao nadgradnja Proročanskim kalendarima.15. Ukupno 13 mjeseci. Ovo je veliki ciklus u kojem energija teče za cjelokupno čovječanstvo. sve vatre se gase na pet dana i nigdje se ne pali vatra. KU TUN – 520 godina. MUCHUCHU MIL – 52 godine. 9. Ovaj kalendar ima varijacije svake 4 godine. 7. Prema NASA-i. 30 .Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . 8. Tada na prvi dan novog početka svećenik ili svećenica pale vatru. Ovaj ciklus je od velike važnosti kada se čita nečija karta (astrološka). ovaj kalendar ima točnost od . Četiri stupa kalendara.13.mjesečev kalendar koji prati stvarno Mjesečevo kretanje. Unutar 180. 10. TIKU TUN – kalendar koji je podijeljen na dva ciklusa.16 10 Cib 9 Mac dana svaki. Mayansko stoljeće. te menstrualni ciklus žena. 6. 12. IK TUN . Ovaj kalendar funkcionira isto kao i Tzolk'in samo na nivou godina. te se počinje brojati novi ciklus. HAAB – 360 dana. KIEJEB – 400 dana.000 godina potreban je samo jedan dan za ispravak a da bi se ovaj kalendar za daljnje korištenje održao točnim. Kada ovaj kalendar završi. 11. Ovi manji ciklusi predstavljaju četiri Mjesečeve faze. Makro-kozmički kalendar.

Oxalajuj Tiku – 13 x 52 ciklusa od 13 nebesa ili 13 svjetlosti koje odgovaraju 676 godina. OX WOU 18.16 10 Cib 9 Mac Belejeb Bolon Tiku – koji je 9 x 52 ciklusa tame ili 468 godina. OX LAJUJ BAKTUN – 5200 godine.13.15. Po Gregorijanskom kalendaru godina 1998 je bila 5186 godina četvrtog Sunca. Ovo je kalendar dugog brojanja koji označava Sunce / Svijet. 14. Spada također u Proročanski kalendar. NIMK'KU 31 . EKOMAL TUN – 520 godina.Manifestacija. Preostaje još 5 kalendara o kojima se samo zna njihovo ime.19. jer Maye ne žele pričati o njima – za sada. WACH WOU 17. NAWUAL WOU 20. 15. Tako je od tada ostalo samo 14 godina do početka petog Sunca/ Svijeta. To su: 16.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Ovaj kalendar obilježava muško / žensko zračenje sa Sunca. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. 13. Proročanski kalendar koji ukazuje na čovječanstvo do sada i njegov budući put. AJAU TUN – ciklusi od 20 godina koji obilježavaju proročanstva za 20 godina. WIN WOU 19. Ovo je također Proročanski kalendar.

Mayanski kalendar se počeo otkrivati oko 1940 godine.16 10 Cib 9 Mac ŠTO SU TO MAYE BROJALE? Sve piramide su imale 5 ili 9 STEPENICA. Danas je stella toliko uništena da ju je teško pročitati.19.Manifestacija.13. 32 . a kada su je podigli vidjeli su niz detalja.15. Ovo je usko povezano s kalendarima. koji su zapravo utrli put dešifriranju kalendara.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. kada je u gradu Coba pronađena stella. Stella je ležala.

unutar kojeg je podijeljen na 7 dana i 6 noći. pa je starost određena na 14 – 20 bilijuna godina. No prije nego li je napisana Biblija. jest da postoji 9 različitih nivoa kreacije ili svijesti koja postoji.19.Manifestacija. smeđim primitivnim ljudima koji su živjeli u šumama izrađivali keramiku. Big Bang koji je započeo prije 16. onda smo dobili teleskope koji su bili u mogućnosti sve dalje i dalje vidjeti.15. Prva započinje prije 16.13. Znate što. u 33 . ostavili su nam model po kojem možemo razjasniti njihovu ne samo životnu filozofiju nego i cjelokupnu vezanost za kalendar. sedmi dan je služio kao dan odmora. U stvari.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Onda su poslali Hubble. Arheolozima ovakva tvrdnja nije imala smisla jer su do tada Maye smatrali malim. te ih je zapravo Calleman imenovao. O čemu oni uopće pričaju.20 bilijuna godina.50 godina imali stav da je Svemir nastao prije 10 – 20 bilijuna godina. Svaki pojedini ciklus ima svoje trajanje. Iako ovi stupnjevi svijesti nisu bili imenovani od strane Maya. te su promijenili mišljenje i rekli da je Svemir star između 12 . Gdje smo čuli već ovu priču? U Bibliji. No prema Mayama prije 16. 7 dana stvaranja.16 10 Cib 9 Mac Ono što na stelli kaže. Ali. Tako je.4 bilijuna godina nastao je ovaj fizički Svemir.4 bilijuna godina.4 bilijuna godina. Sedam dana za svaku razinu kreacije. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Astronomi su prije nekih 45 . kladim se da će u skoro vrijeme astronomi otkriti kako su Maye prije nekih 2500 godina dali točan datum nastanka Svemira.

Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .16 10 Cib 9 Mac 34 .Manifestacija.13.19.15.

15. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Ova dualnost je uvijek novi uvid koji postepeno prevladava stara uvjerenja i stavove. Tako bi mogli reći da je Biblija na neki naći ponovno napisana na temeljima sumerske ostavštine. (maksimum ljudskog nasilja) 35 . Sazrijevanje sjemena koje je zasađeno u tamno tlo ili razvoj novih vidika.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . točno su razdijeljeni stupnjevi stvaranja svijeta. novi početak.Manifestacija. U prirodi sjeme izbija iz tla i izbacuje dva lista. U knjizi “Postanka”. ljudi koji su prvi pisali. Vrijeme “Noći” ili prilika primjenjivanja svjetla koje smo upravo primili u procesu Stvaranja. novi vidici postaju dostupni.16 10 Cib 9 Mac Sumeru i Mezopotamiji je također postojala ova priča. Tako pobrojano imamo 13 NAMJERA (7+6). Vrijeme “Svjetla” ili prilika za rast svijesti. Polaganje sjemena.13.19. (građanska previranja) Vrijeme “Noći” kada naelektrizirane situacije dolaze do eksplozije zbog međusobnih razlika. nego su samo zadnje koje su nam ostavile najbolje tragove. su napisali kako je postojalo 7 dana i 6 noći za svaki stupanj stvaranja!!! Stoga Maya nisu jedine koje su o tome pričali. Sumerani. Vrijeme “Svjetla” kada se javlja dualnost. Svaki ovaj dan ima svoju NAMJERU.

Ovaj period predstavlja uspostavljanje nove svijesti kao nosioca vrijednosti. 36 . Kod biljke ovo je vrijeme kada se stvaraju novi kemijski spojevi te potiče stvaranje sjemenja. organizacija koje su dokazale kako ne vrijede. Vrijeme “Svjetla” u kojem biljka pušta dublje korijenje da se što jače ukorijeni. Ovaj period predstavlja zbacivanje dosadašnjih sustava. vlasti. Ovaj period predstavlja vrijeme izgradnje porušenog i vrijeme kada se lijeće rane. Vrijeme “Svjetla” koji je najsvjetliji period cijeloga ciklusa.13. oni sustavi koji su loši i propali postaju dostupni i vidljivi većini koja ih odbacuje tako da proces razvoja može teći dalje. stvara se deblja kora i formiraju grane. Kod ljudi ovaj period predstavlja moment stvaranja umjetnosti. Ovaj period predstavlja širenje postavljenih temelja. te se ovaj proces uglavnom odvija kroz nasilje.15. A. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Biljka umnožava lišće i korijeni sustav. novi način gledanja i obavljanja stvari. Vrijeme “Noći” je vrijeme primjenjivanja novih procedura. Vrijeme “Noći” u kojem biljka odbacuje prve listove te pušta nove.19.16 10 Cib 9 Mac Vrijeme “Svjetla” kada se u prirodi razvija korijen biljke i drugi set listova koji će postati sastavni dio biljke. vrijeme kada je poruka Isusa obišla zemlju.Manifestacija.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .

Manifestacija. Usporedbom s ljudskom poviješću ovaj period je period stvaranja prvih oruđa. a SAD postala svjetska sila nakon završetka drugog svjetskog rata. U ljudskoj povijesti predstavlja vrijeme razvoja svijesti kod Homo Sapiensa.19. Kod ljudi predstavlja period adolescencije. Biljka stvara sjeme. potpisivanje ugovora u svrhu stvaranja suvereniteta nacija i njihovih ljudi. prvih pokušaja stvaranja skloništa. jer je plod spreman za rast. trune iznutra da bi se vratio u zemlju. za drugačije stvari.16 10 Cib 9 Mac Einstein otkrio teoriju relativnosti.15.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Vrijeme “Noći” je vrijeme kada biljka odbacuje latice. Vrijeme “Noći” je ujedno i najtamniji period svakog ciklusa. prvih pokušaja uzgoja (agrikultura). “Djeca Cvijeća” šezdesetih godina. spremnost za nove stvari. U ljudskoj povijesti obilježava periode konflikta i revolta (Vijetnamski rat). Vrijeme “Svjetla” je vrijeme kada biljka cvjeta. agrikulturu i udomaćene životinje. Ljudi se nalaze u dobu puberteta. Kod biljke ovo znači dozrijevanje ploda.13. koji potom pada. Vrijeme “Svjetla” je zrelo vrijeme. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. razvoj Interneta koji ovim putem stvara planetarnu svijest. 37 . renesansa.

U ovom periodu su Sumerani obožavali An ili Anu. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. prosvjetljenja kada se stvaraju nove vizije a svijest ih prihvaća i usvaja. do 1938 B.C. opet ulazimo u Vrijeme “Svjetla” ili prvi dan novog ciklusa. Prvi Dan je započeo 3115 B. Drugi Dan nacionalnog ciklusa od 1583 B. a to ubrzanje je vidljivo kroz 9 stepenica svijesti kod kojih svaka dan i noć sa svojim trajanjem. No.C.Manifestacija.16 10 Cib 9 Mac Ovaj model stvaranja sa izmjenama ciklusa od sub-ciklusa do velikih ciklusa je vidljiv kroz cjelokupan svemir.C.15. je vrijeme Mojsija i pojava monoteizma – istina dolazi u uži fokus. je vrijeme kada se Abraham iselio u Kanu. Svaki ciklus ima isti broj izmjena dana i noći s time da svaki ciklus teče 20 puta brže! Kao što smo rekli Dani su periodi kreacije.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . 38 . do 2721 B.C. Treći Dan nacionalnog ciklusa od 1538 B. Stoga je vidljivo kako je model ubrzavanja već ugrađen u sam ciklus.C. postaju sve kraći i stvari se ubrzano događaju. do 1144 B.13. Ista se stvar dogodila s našim konceptom Boga i odnosom prema njemu.C. “Kako na nebu. tako na zemlji”. primijetimo kako nakon zadnjeg Vremena “Svjetla” ili zadnjeg sedmog dana. kako idemo prema konačnom i krajnjem datumu kojeg su nam Maye ostavile.19.

C. tijekom kojeg se Kršćanstvo još jednom širi.D.).). pojava Islama.D.C. do 434 A.Manifestacija.) i Talmudske i Židovske religije započinju u ovo vrijeme.D.). # Peta Noć 434 A.D. Godine tame # Šesti Dan nacionalnog ciklusa od 829 A. Sedmi Dan od 1617 A. U Mayanskoj kulturi javlja se njihov Stvoritelj – Quetzalcoatl – koji im se pojavio u Teotihuacanu.. Pitagora (550 B. širenje Islama. Razvija se institut papinstva. U ovom vremenu dolazi do ekspanzije kršćanstva prema sjevernoj i istočnoj Evropi. 39 .C.D. Buda (552 B.C. s vrlo sličnom porukom (40 A. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.D.D.13.16 10 Cib 9 Mac Četvrti Dan nacionalnog ciklusa od 749 B. je period pojave mnogih velikih ljudi – Izaija (748 B. Konfučije (551 B.C. tijekom kojeg je Pavao prenio Isusovu poruku ljudima i kršćanstvo se rodilo.).C.).19. do 829 A.. Zoroaster (550 B.C. do 2011 A. pojava Pilgrima (1620 A. # Šesta Noć od 1223 A. Budizam se rađa u Kini (60 A.D. a kod Maya drugo javljanje Quetzalcoatla u Cichen Itzi – koji je hodao zemljom.D.).D. Deutero – Izaja (550 B. do 355 B.. do 1617 A.C. do 1223 A.).). Peti Dan nacionalnog ciklusa od 40 A.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .15.D.D. poput Isusa.D.

13. Tzolk'in kalendar od 260 dana je kombinacija od 13 x 20. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Sam kalendar ima 13 tonova i 20 sunčevih pečata.15. nastavljamo ispočetka tako da dobivamo razne kombinacije broja i pečata.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .16 10 Cib 9 Mac Kako se ovi ciklusi temelje na TUN-u (360 dana) i njegovim matematičkim obratima. važno je imati na umu da se uglavnom radi o orjentacionim godinama. Vrtnjom od 1 do 13 broja.19. 40 . Kako stalno govorimo o namjerama.Manifestacija. ali je model jasno vidljiv.

87. na trenutak ćemo se okrenuti ka broju 9 i njegovim vrijednostima.4 bilijuna god.81 dan (8 bitova) = 1 mikrociklus 41 .Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .16 10 Cib 9 Mac 9 STEPENICA SVIJESTI 9 Univerzalni ciklus 8 Galaktički ciklus 7 Planetarni ciklus 6 Nacionalni ciklus 5 Kulturni ciklus 4 3 2 1 28. Razlozi za opstanak – Stil opstanka Plemenski Prije 2 milijuna god.01.13. – Svjesna korelacija Etika Moć – Globalna ekonomija Zakon – Kazna | Dobro i Zlo – Osveta Prije 102.D. Akcija .C.19. Podražaj – Individualni odgovor Sisavci Prije 820 milijuna god. Podražaj – Odgovor Stanični ciklus Prije 16.10. koje se mogu povezati s još jednim ciklusom kojeg je otkrio i utvrdio Maurice M.D. Cotterell.1999 A.Manifestacija.000 god.454 dana (1 bit) = vremensko razdoblje potrebno magnetskim poljima Sunca za povratak na svoje početne položaje 2. 699.Reakcija Kako je broj 9 kod Maya imao veliki značaj.07. U tom procesu uočio je neke odnose koji su se poklapali s kalendarima Maya: 1. 05. Svijest o sličnosti i različitosti – ciklus Odlučivanje Obiteljski ciklus Prije 41 milijuna god.2012. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Cotterell je proučavao povezanost Sunčevih pjega.2011 13. 1755 A. vjetrova i astrologije. 3115 B.15.

20 c 187 = 1.49299 godina 4.738 dana 2. 97 x 68302 dana = 18.738 dana 5. tako da je uočen svojevrsni klizni bit za pomicanje neutralne ploče Sunca.366.297.366. Kako sam već prije spomenula.560 dana koji je vrlo blizak Sunčevom ciklusu od 1. a klizni bit se premješta kroz cijeli niz od 97 mikrociklusa u razdoblju od 97 x 187 ili ukupno 18 139 godina. dakle po 1 bit svakih 187 godina.040 dana? Promatrajući i istražujući Drezdenski kodeks. Ovaj period se poklapao s Mayanskim jedim dobom.139 godina = 1 ciklus iskrivljene neutralne ploče Sunca Ovih 97 x 68302 dana je zapravo 97 ciklusa koji su sastavljeni od 92 ciklusa po 8 bitova + 5 ciklusa po 9 bitova.366.81 dana (48 bitova) = 11. 19 x 187 = 1. 68302 dana = 187 godina = 1 ciklus Sunčevih pjega 5.13. 42 .297.16 10 Cib 9 Mac 3.040 dana.738 dana 4.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. a naročito 1. 19 x 187 = 1. 4197.19. a Maye su navele 4 prethodna doba. neke vrijednosti trajanja pojedinih Mayanskih kalendara pogledajmo kako je Cotterell povezao ove gore navedene cikluse: 1.Manifestacija.297. pronađen je super broj od 1.366. 19 x 187 = 1. 20 c 187 = 1.040 dana 3.040 dana Zbog čega su ovo važni brojevi.366.15.

366. Pa pogledajmo : 144000 x 9 = 1296000 7200 x 9 = 64 800 360 x 9 = 3240 260 x 9= 2340 20 x 9 = 180 ukupno = 1. a koji je započeo 3114 p. Ciklusi vidljivi u Mayanskim kalendarima 144.15.e. 7.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .n. ali na jednom drugom planu.560. 360. uzmemo li broj kojeg je Cotterell dobio – 1. ali je neravnomjerno podijeljeno u tri razdoblja po 19 ciklusa Sunčevih pjega i dva razdoblja sa po 20 ciklusa Sunčevih pjega. Ovo je približno trajanju zadnjeg svijeta u kojem živimo.366.Manifestacija. magnetizma i utjecaja na Zemlju su ne tako stara otkrića – barem smo tako do nedavno mislili.19. a u drugom slučaju 5256.366. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.139 godina predstavlja razdoblje magnetskog međudjelovanja Sunca i Zemlje.000.200. Ovaj broj od 260 – po kojem je Tzolk'in konstruiran. ujedno predstavlja 260 dana koja su potrebna da bi se magnetska polja Sunčevih polova približila ekvatoru.e. dijeljenjem sa 260 dobivamo u prvom slučaju 5254.13.040 i super broj Maya 1. 260 i 20 dana imaju jednu bitnu poveznicu a to je broj 9. Prilikom završetka svakog razdoblja.16 10 Cib 9 Mac Mikrociklus od 18. Nadalje.560 dana 43 . magnetsko polje Sunca se okrene u suprotnom smjeru. Tako uviđamo jaku povezanost Mayanskih kalendara sa Suncem. jer poznavanje odnosa Sunčevih pjega. i završava 2012 n.

4 x 676 godina = 2704 godina što je jednako 52 x 52.15. Ova priča o četiri Sunca pronađena je u kodeksu Chimalpopoca. Peto Sunce traje 5125 godina 44 .Manifestacija. a spominjali su četiri doba ili četiri svijeta koji su završavali kataklizmom.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .13. što ukazuje da u ovom popisu nedostaje Peto Sunce koje bi trajalo 676 godina. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Mijenjanje Sunčevog magnetskog polja Maye su poistovjećivale s završetkom doba. ali je povezana s ciklusom od 52 godine. Drugo Sunce traje 4010 godina 3. u kojoj je gotovo sav život zbrisan sa Zemlje. Prvo Sunce traje 4008 godina 2. Treće Sunce traje 312 godina (52 x 6) 4. Treće Sunce traje 4081 godina 4.19. Četvrto Sunce traje 5026 godina 5. U drugom spisu. 1. Četvrto Sunce traje 676 godina (52 x 13) Ako zbrojim drugo i treće Sunce dobivamo ponovo 676 godina (52 x 13).16 10 Cib 9 Mac Broj devet je očito važan u cijelom sustavu bilo kalendara bilo ovih ciklusa. Na taj način bi se zatvorio pun ciklus. Prvo Sunce traje 676 godina (52 x 13) 2. 1. Drugo Sunce traje 364 godine (52 x 7) 3. tj. Vatikansko – latinskom kodeksu postoji potpunije ali i drukčije izvješće o trajanju svakog pojedinog Sunca.

promijenili.13. 20.230 P.N. ali i drugi narodi bili upoznati s ovim dugim vremenskim ciklusima. 5125 3113 P.E.220 P. Iz priložene tablice je vidljiv nesrazmjer trajanja pojedinih doba.N. koji je ukazao na promjenu pogleda na zvijezde a samim time ukoliko su se zvijezde promijenile. a poznato je kako u Egiptu kiša nije padala toliko obilno koliko je potrebno za stvaranje takvih tragova 45 . 5026 8139 P.e.N.E. 4081 12.E. kataklizme.220 P.16 10 Cib 9 Mac Ovdje je priložena tablica koja govori kada je svako Sunce ili Doba započelo i završilo.Manifestacija. ukazujući na eroziju koja može samo nastati uslijed kiše. Upitajmo se ponovo zbog čega su Maye. 8139 P. 4008 Kada bi se poigrali brojevima i zbrojili sve navedene godine dobili bi iznos od 22. Sunce / Doba 5to 4to 3će 2go 1vo Početni datum 3113 P. te dokazivati kako je sfinga starija od 10.E. Da li bi ovo moglo značiti kako je došlo do poremećaja koji je prouzročio ubrzanje precesije? Jer ako je onda je negdje oko 8100 p.E. Kraj Tajanje (Godine) 2012 N.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .N.N.230 P.E.N. Ne tako davno su počeli pomicati granicu starosti Sfinge. vjerojatno su se i Zemljini polovi kao i nagib. 12.15.N. Tri doba su oko 4000 godine a dva oko 5000 godina. 16. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.250 godina.000 godina.E.19.n.E.238 P.E.N.E. 4010 16. došlo do nekog poremećaja.N.

Mayansku i druge drevne civilizacije.13.15.19.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . s osvrtom na mogućnost lociranja Atlantide te širenja znanja i migracije s Atlantide na druge kontinente zbog kataklizme koja se odigrala.Manifestacija. nego su se molili da Sunce izađe te prinosili žrtve u strahu da se ne dogodi ono najgore – da se jednostavno jednog dana Sunce ne digne.16 10 Cib 9 Mac posljednjih 7000 godina. 46 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Nije izgleda upitno znanje Maya o Suncu i cjelokupnom svemirom kao ni činjenica da Maye nisu smatrale izlazak Sunca nešto kao normalno. Niz autora je zapravo počelo povezivati Egipatsku.

u svom članku pod nazivom “Magnetski preokreti”. tok kojim je lava kretala. Sunce uskoro odlazi spavati (29.05. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13.05. Rob Coe.16 10 Cib 9 Mac SUNCE. Sunčeve pjege aktivnije (25.05. a paleomagnetizam koji se bavi izučavanjem Zemljinog magnetizma u prošlosti. ukazuje da je bilo preokreta polova u prošlosti. i upitajmo da li se takvo nešto dogodilo. Zemlje te ostalih planeta našeg sunčevog sustava.2006.). objašnjava proces izmjene polova Zemlje. kako se stvrdnjavala.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Proučavajući lavu.19.) . slika će nam postati dosta jasnija.04. Promjena polova na Suncu (24. te ukazuje na njegovu usku povezanost sa Suncem. Santa Barbara.). kao što je ne izlazak Sunca? William Hamilton III.. Vratimo se samo trenutak u prošlost. da su prinošene žrtve? Ukoliko pogledamo zadnjih nekoliko godina istraživanja sprovedena vezana za magnetska polja Sunca.).. PJEGE.Manifestacija.2003.2006. University of California. POLOVI I MAGNETIZAM Odakle takav strah. Nadolazeća Super-Oluja (04. iz 2005 godine. mogla bih ovdje nabrajati naslove koji se pojavljuju na NASA-inim i drugim svjetskim web stranicama kojima je primarna briga stanje našeg Sunca. te period kojem pripada ustanovljeno je kako se u prošlosti dogodio pad 47 . u emisiji na američkoj televiziji PBS govori upravo o tim preokretima te ističe kako su pronađeni dokazi o izmjenama magnetskih polova u lavi.15. Teza koju su do ne tako davno najviši znanstveni krugovi odbacivali.2006.

će ujedno Zemlja slijediti ovaj trend.13. povratka pri čemu je Zemljin magnetski omotač skoro nestao. počelo okretati i klizati. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.15.19. te je na pojedinim slojevima lave pronađen pomak magnetskog polja i za 60 stupnjeva. a samo polje se okrenulo za 180 stupnjeva i počelo se postepeno oporavljati ili utvrđivati. i to na takav način da je tekuća lava još neohlađena skrenula za 60 posto te se takova ohladila. 48 . te u momentu kada se nalazilo na 870 – 90% svoje uobičajene snage.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . No. došla pod najveći gravitacijski utjecaj u ovom ciklusu. S druge strane moramo imati u vidu kako Zemljino magnetsko polje pulsira pod utjecajem Sunčevog magnetskog polja. sinusoidu. koja će naravno biti popraćena kataklizmom na globalnom nivou. Patrik Geryl je smatra da u momentu okretanja polova Sunca 2012 godine. nije moglo zadržati taj polaritet tako da je došlo do ponovnog preokreta. kada mijenja smjer jer bi tu i akceleracija bila najveća. Geryl ukazuje na još jednu važnu činjenicu u svom eseju “Cosmic Time Cycles”. Ti preokreti su trajali oko 300 godina.Manifestacija. a radi se o tome kako Mliječni put ima uređeno. te bi po kinetičkim pravilima. Zemlja u svom prolasku sa Sunčevim sustavom oko Galaksije ima liniju kretanja gore-dolje. a bilo je potrebno nekih 3000 godine za uspostavljanje ravnoteže. Proračunima je izračunato da je preokret bio 6 stupnjeva dnevno što ukazuje kako se takav preokret od 60 stupnjeva odigrao u mjesec dana. dalekosežno magnetsko polje sa vrijednošću od 10 –10 tesla. Rob Coe je u svojim istraživanjima u posljednjih 25 godina rada uspio dokazati ovu nekadašnju samo “ludu” tezu.16 10 Cib 9 Mac Zemljinog magnetizma. te će se Zemlja početi okretati u suprotnom smjeru.

12. poput njihala. Zemlja doseže ekstremnu točku ciklusa od oko 26. godine (kako prigodno. Drugi istraživač tvrdi: “U 2012 godini. Otvorena magnetska polja na sjevernom polu Zemlje će biti okrenuta prema Suncu.19.16 10 Cib 9 Mac Ovakvo kretanje gore – dole oko Galaktičke ravnine stvara ubrzavanje i usporavanje u ciklusima. sa naslovom: "Uzdižuće more 49 . Neki pozivaju na građenje Zemaljske Arke. Zaprepašćujuća vijest od 21.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .” Kako vidimo prognoze su dvostruke.15. momentalnom prekidu ratova. Sunčev ciklus od 11 godina će također utjecati na Zemljinu klimu mnogo jače u ovom periodu. tim prije što je istog datuma u Zagrebu u kinu Blitz Cine Star počelo prikazivanje filma "Apocalypto"). Osim toga.000 godina. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. primajući tako najveću količinu sunčevih čestica. od potpune katastrofe do mirnog saopćavanja kako će se Zemlja u konačnici promijeniti zbog nekih viših sila. te podizanju svijesti čovječanstva da se zapravo nalazimo na samom pragu potpune i vrlo moguće kataklizme.13.2006.Manifestacija.

Za koje je kriv čovjek? Mislim da ne. Projekcija ukazuje kako će se oko 100 000 ljudi morati iseliti. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.16 10 Cib 9 Mac opkoljava otoke". Zbog straha da Sunce neće izaći Maye su prinosile žrtve.e. i kao što smo vidjeli uvijek je nekako 5 dan i 5 noć od primarne važnosti za čovjeka. pokušajmo se vratiti na Nacionalni ciklus. a tri dana nakon toga: "Svjetovi koji nestaju: Globalno zagrijavanje uzima tropske otoke". On se odvijao od 3115 p.13. do 1755 n. Područje gdje se rijeka Ganges i Brahmaputra izlijevaju u Bengalski zaljev označilo je moment početka ostvarivanja prognoza vezanih za globalno zatopljenje. Jupiteru.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . sa promjenama svakih 397 godina.15. je more u potpunosti potopilo. Već prije sam navela kada sam dala uvid u značenja dana i noći. Kada bi se vratili na presjek 9 stepenica svijesti i 9 ciklusa koje su Maye postavile kao mapu cikličkog kretanja i ubrzavanja vremena. Plutonu. Saturnu. Što bi se dogodilo kada Sunce ne bi izašlo? Ili bi barem izgledalo kao da nije izašlo? 50 . a prognoze su kako će more i dalje gutati otoke. str). otok u Indiji. nego vjerujem da se radi o globalnom zagrijavanju na razini Sunčevog sustava što je vidljivo i iz drugih obavijesti o promjenama na Marsu.Godine tame (23.n. Godina tame je vrijeme 5 noći u koje spada i razdoblje od 535 – 546 godine.e. Na satelitskim slikama otoka nema – kao da nije nikada ni postojao.19.Manifestacija. Vratiti ćemo se na dane i noći. Lohachara. U ovom dobu u Europi to nije bio slučaj. za petu noć uz pojavu Islama .

Manifestacija. William Sutherland je pobrojao na jednom mjestu u svom članku Dani tame opise tih godina koje su bile bez Sunca.15. lijevala je crvena kiša.16 10 Cib 9 Mac Ovakav scenarij se odigrao u povijesti od 535 – 546 godine.com/?Days-of-Darkness(AD-535-AD-546)&id=202540 "Strašan krik groma. http://ezinearticles. pišući o vremenu u studenom i prosincu 535 godine. koji je došao iz planine. gromovi i munje". "Poplave su stigle sa velikim kišama. u veljaći 535 godine".13. Mogla se hvatati rukama kao snijeg. " zapisao je Nan Shi . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. potpuna tama.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Iako se ne mogu baš sjetiti kako smo o tome učili u školi. strašna trešnja zemlje.19. "Sunce je postalo tamno. kao da je obojana krvlju. Hopi stariji su rekli kako tisućama milja daleko: "Kada promjene započnu. Žuta kiša poput snijega je padala. 51 . biti će velika buka koja će se čuti preko cijele Zemlje". Oblaci prašine su zaokružili Zemlju. oluje koje su zatamnile cijeli svijet" je tekst koji pronalazimo u Pustaka Raja Purwa ili Knjizi Drevnih Kraljeva. Kineski dvorski dnevnik je zabilježio "zvukove poput gromova koji su dolazili sa jugozapada. u drevnim kronikama Južne Kine.

Kada je Sunce konačno postalo vidljivo lice Zemlje se promijenilo. vulkanske erupcije.040 dana). 52 . Srednja Amerika i Ande – gradovi su gotovo preko noći ispražnjeni zbog bolesti i gladi.302 dana. Države i civilizacije su nestale a u Meksiku je pao Teotihuacan. Trajanje ciklusa Sunčevih pjega iznosi 68. ukazujući tako vrlo osjetljivu vezu prirode i čovjeka. Ameriku zajedno s bezbrojem biljaka i životinja su nestali zbog vulkanske erupcije.366. zapadna Sjeverna Amerika i Južni dio Južne Amerike su isto tako bile pogođene ovom kataklizmom. Afriku.19.16 10 Cib 9 Mac Evropu su pogodile katastrofe. Zemlja pokušava poravnati svoju magnetsku os sa Sunčevom magnetskom osi te dolazi do naginjanja Zemlje. hladnoće i zaraznih bolesti je nekih 100 milijuna – najgora pandemija u povijesti čovječanstva. Više od polovine stanovnika koji su naseljavali Europu. a umirući su se brojali u tisućama – sam Konstantinopolj je prestao brojati kada je nabrojao pola milijuna mrtvih.15. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.302 = 1.Manifestacija. Procjena mrtvih u ovih 11 godina što od gladi. Afrika. poplave i uragani. velika previranja su se odvijala u Kini i Francuskoj. Sibir.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Sa različitih strana imamo zapise kako je Sunce postalo blijedo. te se nakon 20 razdoblja (20 x 68. Rezultat ovoga su žestoka tektonska pomicanja. izgledalo poput Mjeseca a takvo stanje je potrajalo najmanje 18 mjeseci. bolest. a Zemljino magnetsko polje pokušava slijediti ovo kretanje. Aziju. Nakon ovoga neutralni Sunčev pokrov se počinje naginjati.13. raširila se glad. a o tome priča i priča na poklopcu iz Palenque. što je preduvjet za pomicanje Zemljinih geostatičkih pozicija.

shtml 53 . Cotterell: Proročanstvo Maya. Za potpuno objašnjenje cjelokupne matematike kako su povezani ovi fenomeni preporučam pročitati knjigu Adrian G. na kojoj su objašnjeni Sunčevi ciklusi i prognostička slika Sunčevih pjega. U prilogu pogledajmo sliku sa web stranica NASA – Solar Physics.16 10 Cib 9 Mac Jasno je kako je Mayama bilo u interesu pratiti sve ove fenomene povezane sa Suncem. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.msfc.19.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . jer su oni govorili ne samo o kataklizmama nego o opstanku njihove civilizacije. Gilbert & Maurice M.gov/SunspotCycle.Manifestacija.15.nasa. http://solarscience.13. jer je u njoj precizno dan izračun i korelacije koje su Maye koristile.

vrlo kratkog trajanja.19. Interesantno. Takve pjege s obrnutim polovima.2006.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .Manifestacija. 54 . Što se tiče latitude same pjege – i ona je bila sumnjiva. jer je ovaj puta pjega imala obrnute polove. Ovakve kratkotrajne kao što je ova. te očekujemo slijedeći koji su fizičari postavili u godine 2011 – 2012. tjednima ili mjesecima. najčešće u početku kratkotrajne su uvod u Solarni maksimum. Kako je 31.15. što ukazuje na početak 24 ciklusa (od kada ljudi u novije doba prate Sunčeve cikluse). godine uočena Sunčeva pjega.16 10 Cib 9 Mac Kako je na slici vidljivo. te se smiruje. fizičar koji se bavi promatranjem Sunčevih pjega je konstatirao kako će ovaj slijedeći maksimum biti od 30 – 50 % jači nego iti jedan do sada. Pjega se pojavila na južnoj hemisferi sa Sjever – Jug orijentacijom. ponovo nas očekuje maksimum oko 2011 – 2012 godine. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13. jer je trajala samo tri sata su obično uvod u novi Sunčev ciklus. digla se poprilična strka. Sunčeva aktivnost se podiže i pada unutar ciklusa od 11 godina. David Hathaway upozorava kako smo na kraju ciklusa broj 23. David Hathaway. Zadnji maksimum je bio 2001 godine. zar ne? Same Sunčeve pjege traju danima. bivajući bez aktivnosti kreće ka visokim aktivnostima. Novi ciklusi sunčevih pjega gotovo uvijek izbijaju na središnjim latitudama negdje u rasponu od 30N ili 30S. te da je ciklus 24 već započeo.07.

15.16 10 Cib 9 Mac Sci/Tech News – Na magnetskoj mapi Sunca gore.Manifestacija.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Ova obrnuta Sunčeva pjega se pojavila na 13S.19. 55 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Sjever je bijele boje a Jug je crne boje.13. Sunčeva pjega obrnutih polova je zaokružena u bijelom krugu. David Hathaway je obećao kako će pratiti Sunčeve pjege jer postoji mogućnost pojave novih obrnutih Sunčevih pjega koje bi dodatno potvrdile stvarni početak novog Sunčevog ciklusa.

Kada bi se zapitali što je to intuicija vidjeli bi da postoji niz objašnjenja što je intuicija.16 10 Cib 9 Mac SVIJEST. No.15. jer ona je iskonska vrijednost našeg bića. ona je ta koja spašava život. samo sigurnost. vještinu – sve u svrhu preživljavanja.13.19. budući da ja ionako smatram kako je znanost uglavnom subjektivna. INTUICIJA I UM Na ovom mjestu spomenula i intuiciju. Jasno je da znanost ne može intuiciju dokazati niti je na neki način potvrditi. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. a današnji način života upravo pokušava maksimalno “poništiti” intuiciju. Ako postoji bilo kakav strah ili sumnja – to nije vaša intuicija. što se dakako ne može poistovjetiti. Ovdje moramo uzeti u obzir razliku između situacija u kojima se nalazite prvi puta i onih koje ste već prošli niz puta. znati nešto bez straha. te manjkava s tendencijom da bude uvijek u pravu. Vi znate što učiniti bez razmišljanja. koja je nužni činilac svakog ljudskog bića.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . mogu reći kako intuiciju zapravo možemo lako definirati. Intuicija je znati. te time razlikujemo intuiciju od naučenog ili iskustvenog ponašanja. 56 . Intuicija u sebi sadrži snalažljivost. Kada je intuicija u pitanju. procjenu.Manifestacija.

19.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .16 10 Cib 9 Mac usko je povezana s višim dimenzijama i može nas upozoriti na predstojeću opasnost. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Mjesto je dogovor među ljudima – svako mjesto ima svoju svijest. Vrijeme i Mjesto su na svom križanju pokazatelj svijesti. Kako živimo u trećoj dimenziji. Ako ste dogovorili neki sastanak onda vaša svijest čuva taj podatak te se vi određenog dana | vrijeme. 57 .Manifestacija. Jer kada razmišljate onda to nije intuicija.13. moramo biti svjesni postojanja viših dimenzija iz kojih protječe tok a mi sami imamo mogućnost ulaska u više tokove – samo je pitanje oslobađanja intuicije.15. onda se radi o procesu slaganja određenih naučenih modela koji u nekim logičnim procesima daju odgovor na pitanje. težnja ka otvaranju uma intuiciji Vrijeme je fleksibilno. nađete na određenom mjestu za koje ste odlučili da ćete doći. ono je dogovor među ljudima – apstraktna ideja koja je usklađena s kalendarom. Pa tako ovaj proces možemo razložiti u 4 dijela: pažnja prema onome što je pred nama namjera= usmjerena pažnja integritet = odluka da se namjera sprovede intuicija = neka ograničenja.

u doba Inkvizicije.15..Manifestacija. ono čega ima previše na tržištu. Vatikan je u potpunosti bio svjestan ove činjenice. Jasno. stavili smo je i odložili na policu – za neka druga. mučenje. nije jednaka i ne može biti jednaka. Ako je netko tvrdio da nešto zna. Četiri milijuna žena je pobijeno zbog intuicije. smatran je pogodnim materijalom za vješanje. možda bolja vremena. to je ujedno i najtraženiji artikl. zbog moći. Ako samo i pomislimo da među svojim redovima nisu imali onih koji su imali jaku intuiciju – jako se varamo. spaljivanje. Intuicija predstavlja vaše znanje kojem nije potreban vanjski oslonac.16 10 Cib 9 Mac Tako se naša svijest temelji na dva pojma koja su u biti fleksibilna ali usko i strogo vezana. Jer ako je intuicija nešto osobno. pravila.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Tako je s vremenom intuicija izašla iz mode. uglavljena u kalendar. potpuno svojstveno svakom čovjeku onda je intuicija ujedno vaše najjače oružje.13. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. te je primijenio najjednostavniju ekonomsku tehniku – ono čega nema puno na tržištu. jer ona predstavlja osobno znanje svake osobe.19. Ne zaboravimo kako još uvijek pričamo o intuiciji. Slična se stvar dogodila s 58 . činjenice. ali za to nije mogao predočiti nikakav fizički dokaz. Iako je Papa tražio oprost za ono što je Inkvizicija učinila tijekom 500 godina. Intuicija je izvan toga naročito izvan uma. taj artikl ima i najnižu cijenu. razmislimo zbog čega je intuicija bila toliko zabranjivana. Intuicija je kod svakog čovjeka drukčija. Jer ukoliko vaša intuicija dobro radi onda se s vama ne može manipulirati.. dokaz. smaknuće.

adrenalin raste. sumnjam da bi bilo koja osoba koja ne spada u vašu religiju.. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Kako opstanak kod čovjeka predstavlja ne samo održavanje samog sebe na životu nego i nastavak svoje loze. zar ne? Ne zaboravimo kako je um nešto što se da oblikovati. tijelo je 59 . koji su plaćeni u milijunskim iznosima za svoju igru na terenu. Pogledajmo vrhunske sportaše. rasu ili jezičnu skupinu krivo shvatila poziv na spolni odnos. Ista stvar je i s intuicijom – ona je jedinstvena i vi kao i onaj s druge strane svijeta... a to je stres.15. Ono što vidimo na terenu jesu profesionalci koji znaju i imaju vještinu.Manifestacija. kod nekih naroda kimanjem glave označavate odricanje – kod drugih to predstavlja potvrdu. No.16 10 Cib 9 Mac astrologijom. običaja i jezika..Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Ako ja imam moć koju ne dijelim onda mogu upravljati s onima koji nemaju moć. religije. prave grimase.19. Um dozvoljava do određene mjere logičkim postupcima predvidjeti određene događaje. te se tako i sporazumijevaju. ali ovisno o logičkom sklopu ishod može biti različit..13. Ali. a kako je pritisak sve jači. artikuliraju. U tim trenucima stresa. Ista stvar je i sa glađu. ekonomije. talent. tu se pojavljuje novi činilac. Moraju pobijediti jer im o tome ovisi iduća godina – financijski. Ista stvar je sa svim onim ljudskim potrebama koje znače opstanak jedinke. reakcije ili smjer kretanja neke politike. intuitivno možete prepoznati opasnost kao i potrebu za spolnim odnosom. Ljudi govore različitim jezicima. učiti i stavljati u određene modele mišljenja. druge rase. taktiku – sve važne točke igre su pokrivene.

Nema vremena za razmišljanja o taktici. Ovo je nazvano Flicker frekvencija. odlučili ostati doma taj dan i jednostavno ne otići na posao.Manifestacija. Primjera intuicija ima oko nas samo ih treba uočavati. jer je prilagođena umu i njegovim mogućnostima. plaćamo da vidimo intuiciju na djelu.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Tako vidimo kako je um ograničen na 24 sličice u sekundi. jer su poruke subliminalne. ali ima i onih koji su izbjegli tu tragediju slušajući svoju intuiciju. Stoga su se u reklamnoj industriji dosjetili kako bolje prodati svoje proizvode i u seriju od 24 sličica ugradili reklamne poruke. Tako nam se ukazuje i druga strana našeg uma za kojeg znamo da pored svojih sposobnosti nije iskorišten u cijelosti. jer ako razmišlja – prilika je propuštena. nema vremena za razmišljanje o potezu. Ubrzanja podataka koje mozak obrađuje je strahovito. koji su iz nepoznatih razloga. donoseći nevjerojatan i najvažniji bod za opstanak u ligi. prodaja je porasla. koja se koristi u filmskoj industriji za što bolju sliku. um unutar tih 24 sličica 60 .16 10 Cib 9 Mac preplavljeno sve većim količinama adrenalina – koje mozak na kraju više ne može pratiti. i tada na scenu stupa intuicija koja se u točnom momentu oslobađa.15. Divimo se ljudima koji su sposobni javno prikazati intuiciju. s 24 sličice po sekundi.19. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. kako oni sami kažu. Jasno. 9/11 je jedan od primjera ljudske intuicije. Rušenje “Blizanaca” je ljudska tragedija. Svijest nije. Dakle. Um funkcionira slično filmskoj traci.13.

Poznato i nepoznato. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. sintetizira – počevši od tri najjednostavnija oblika (krug. i čovjek nije um nego svijest i intuicija.Manifestacija. Sličnosti i razlike. Ali um ima i sigurnosni sustav. trokut) te u tom procesu traži prepoznatljive modele – sheme u koje će određene stvari svrstati. poistovjetiti i usporediti. iz psihologije je poznato kako um pokušava gurnuti u podsvijest sve ružne događaje čuvajući nas tako od daljnje emotivne štete. One su također bitne za opstanak. koji se u takvim momentima pokreće. vrijeme curi. Ljudski um komparira.13.19. svi su potvrdili osjećaj usporavanja vremena. analizira. Ovo je nešto 61 . Um određuje što učiniti u svrhu opstanka. Kada um nije siguran što dolazi slijedeće on šalje signal cijelom tijelu. za neke kao da je vrijeme stalo. manipulacija umom je više nego realnost našeg života.15. Prvi stupanj je stres. Ako promatramo mozak sa svojim radom od 24 sličice po sekundi onda vidimo kako on upravo radi ono za što je predviđen. kvadrat. Jer konačno. naš um nema osnovu ni temelj ni iskustvo kako te informacije procesirati. Ali ne zaboravimo kako postoje situacije u kojima se nikada nismo našli a život nam je ugrožen. suočeni s bliskom smrću. Tijelo ulazi u stanje stresa. Svi ti ljudi se cijeli život vrlo jasno sjećaju svih pojedinosti – one ne blijede jer su urezane u svijest. Svijest nema ograničenja brzine – ona je nad umom. da bi temeljem takve analize donio konačan zaključak. a ne u um.16 10 Cib 9 Mac ne može registrirati jednu različitu. Kada se ispitivalo ljude koji su prošli neki traumatski događaj.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Dakle. i mozak jednostavno pod takvim stresom blokira. Refleks kaže: ustani i otiđi.

Što se nas ljudi tiče. kulturom i moralnim kodeksima. 62 ... a svijest je iznad toga.. Ako niste sposobni izdržati velike količine stresa. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. a ipak ne ustanemo i ne napustim radno mjesto – jer su posljedice poznate. Stres je epidemija modernog svijeta. beneficije. a da ste i dalje ostali na radnom mjestu? Fizički prisutni. Koliko dobro možete podnijeti stresnu situaciju? Koliko puta za neki posao je potrebno proći psihološke testove koji upravo ukazuju na vašu toleranciju na stres. Tako su se ljudi adaptirali na stres.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . najmodernija računala su 4 – 5 bilijuna odluka u sekundi. A što predstavlja ne – svjesnost? Ona je majka svih ovisnosti i otac svih samoubojstava. Kamo možete pobjeći.16 10 Cib 9 Mac što životinje i dan danas izvrsno rade. Pokušajte to učiniti nekoliko puta i dobiti ćete otkaz.19. Što će sljedeća etapa biti? Ako nisi ustao i pobjegao preostaje ti moto: bori se ili pobjegni. S druge strane liječnici su dokazali kako je gotovo 80 % bolesti vezano uz stres. ukoliko se konstantno oslanjamo na um. jednostavno se okrene i otiđe. Ako bi usporedili um sa računalom.15. nikada se nećete popeti na višu poziciju u firmi.13.Manifestacija. nećete dobiti veću plaću. obrazovanjem. na žalost. Svi na poslu doživljavamo razne situacije koje u nama izazivaju stres. zapravo je stres postao jedan od bitnih obilježja za dobivanje posla. Pas kada nanjuši nešto čudno. onda vidimo kako um obrađuje 24 podatka u sekundi. Stoga. mi smo uvjetovani odgojem. Svijest je brza onoliko koliko možete to shvatiti – jer ovdje govorimo nano sekundama. moramo shvatiti kako se u njemu samo nakuplja stres. psihički prisutni – vi ste negdje nagurali taj stres i upali u ne – svjesnost.

potrebno je mijenjati način na koji oslobađamo svoju svijest i 63 . niti kolegi s posla koji nas zlostavlja izgrepsti boju na automobilu te ostaviti papir na kojem piše: Eto ti jer si to zaslužio! Stanje ne – svjesnosti je stanje poricanja. uzeti u obzir norme. Kockanje. kupovanje. Ovo je upravo ono na što ukazuje Mayanski kalendar. Ovo je ponovo jedan od zaštitnih mehanizama. droga.15. Sve ovisnosti su odluka osobe da ostane u tom stanju ne – svjesnosti. Nije ni čudo što danas postoji epidemija alkoholizma – iako se o tome slabo čuje glas.13. sa svojim ubrzanjem. jer se situacija stresa ponavlja iz dana u dan. niti možemo otići direktoru u sobu opaliti mu šamar. Tako mu je lakše jer on mora odlučiti u jednoj sekundi što i kako dalje. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. samo mi dovodimo sebe u stanje ne – svijesti.Manifestacija. rad – što su to nego oblici ovisnosti. ciklusima koji se spiralno ponavljaju ali sve brže i brže. Fiksacija je toliko jaka da svijest ne može više probiti zid koji je um stvorio. Nije ni čudo da ga i čovjek ima. u stanje u kojem postajemo ovisni.19.16 10 Cib 9 Mac Ponovo za usporedbu u životinjskom svijetu u određenim životnim opasnostima životinja će se baciti na leđa i odglumiti mrtvu. psihoze i neuroze? Zašto kažemo da netko ima poremećenu svijest – da je bolestan? Zato što je um preuzeo kontrolu i zagurao svijest u ne – svijest. moral. Svijest je također van mogućnosti ikakvog donošenja poticaja – jer onaj koji taj poticaj treba negdje prenijeti je alkoholiziran i u stanju ne – svjesnosti. još tisuću i jednu stvar. Što su opsesije. tako će opasnost proći.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Alkoholizirani mozak ne može razmišljati – ne može donijeti ispravnu odluku. a mi jednostavno ne možemo otići s posla.

Pa kako se onda osloniti na nešto što je tako nesigurno? Kako intuiciju ojačati ili uskladiti. Ne kada preuzme kontrolu. Očni živac kao i sluh su dva osnovna temelja kojima čovjek vidi – čuje – podaci se šalju u um – on zaključuje. Zato je potrebno sve više koristiti i oslanjati se na intuiciju. i može je dugo vremena ne biti.16 10 Cib 9 Mac intuiciju. ili uslijed leta doći 64 . gurati sumnje i neodlučnost.Manifestacija.19. Imali ste kartu za avionski let i jednostavno ste odustali. ona se pojavi poput bljeska i nestane. a onda se ponovo pojavi i nestane. On je samo – čuvajući mehanizam. No. ali mu je potrebno vrijeme za razvoj da bi počeo koristiti i one zone koje su uspavane. a njihov um je blokirao. zbog onog malog bljeska intuicije. Intuicija ipak za sada nije neki stalni proces. Um nije čovjekov prijatelj. Jer onaj bljesak koji se pojavi.15. da to sigurno nije tako – dok vama neki bljeskovi intuicije ukazuju upravo na suprotne stvari. vaša intuicija se ostvarila. Jasno da se raspada. I onda odjednom. eksplodirati. On će radije biti u pravu – nego li vi živi! Okrenimo se samo našem najbližem okruženju i pogledajmo koliko ljudi tvrdi da nešto nije moguće. Nitko ne ide na aerodrom s mišlju kako će avion tek što se digne. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Stoga nam svijet oko nas izgleda kao da se ubrzava. nije dovoljno brz. kada um to ne može pratiti. ali i kao da se sve raspada u dijelove. gle.13. odjednom dođe um koji počne postavljati pitanja. a da bi premostili mogućosti koje naš mozak ima. a opet nije bilo nekog razloga – barem po vašem umu da odustanete od tog leta.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Možda naš um ima mogućnost podržavanja i većeg broja sličica u sekundi.

vrijeme gubi svoju vrijednost. Nakon takvog procesa se osjećate izmoreno i umorno. moramo biti svjesni da postoji. prošlo. Intuicija dolazi iz toka kreacije. U momentima intuitivnog otkrivenja vrijeme zastaje.15. 65 ..Manifestacija. gdje se isključuju svi vanjski procesi dok ste vi fokusirani samo na jednu stvar.13. što je njen izvor? Um kaže da sve mora imati neki izvor. Jasno. ali ipak zadovoljno jer ste postigli nešto izvanredno – makar po vašim osobnim mjerilima. dok u momentima svjesnih događanja vrijeme i mjesto igraju odlučujuću ulogu. Taj let je bio smrtan za sve koji su bili na njemu jer je avion eksplodirao. pao. potrebna je ogromna energija. a kada izađemo iz tog stanja. ali vi niste otišli.16 10 Cib 9 Mac do kvara i pasti. Ako se upitamo odakle dolazi intuicija.. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. ili će u njemu biti terorista pa će svi odletjeti u zrak.. Um nije identitet.. Što to govori o razlici uma i intuicije? Vjerojatno da bi um trebalo staviti na njegovo mjesto – da shvati da je ono samo oruđe u upotrebi a ne dirigent vašeg ljudskog postojanja.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . iz toka koji je izvor sveukupnog znanja koji se ubrzano približava ljudskom rodu. zapalio se. Proces je sličan snažnom stanju koncentracije. pokušajte se toliko jako fokusirati na neku stvar da izgubite pojam o vremenu. No. zvukovima i svemu onome što oko nas buči i ometa nas u našem životu.. Kada smo u tim trenucima intuitivnog shvaćanja. To je dovoljno. Molim.19. intuicija vas nikada ne umara. Pa ne moramo znati koji je to izvor. vidimo da je vrijeme negdje nestalo. o vanjskim okolnostima.

jer okrenemo li se Mayanskom kalendaru vidi se namjera da se određene faze odrade postepeno. oni će se s vremenom sinkronizirati. 66 .Manifestacija. Što bi se dogodilo kada bi svako jutro obratili pažnju na nešto određeno? Počeli bi živjeti poput Maya koje su svaki dan obraćali pažnju na kreaciju za taj dan i slavili taj dan zbog namjere koju on donosi. Radi se o apsurdu. U tom procesu dolazi do sinkronizacije na svim razinama.13. niti kod po kojem bi se umnožavala.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Tako je Mayanski kalendar pokazatelj kako sinkronizirati sebe sa kreacijom. Bez plana i programa. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Jer je služio u kreaciji nečeg većeg. cikluse razvoja i ubrzanje. Pa zar smeta što vam je ruka narasla na glavi – onaj drugi ima nogu na leđima. virusa ima ubrzavanje – matematička progresija. Jajna stanica ima proces ubrzavanja – matematička progresija. širenje epidemija. Pa mogla je i u nekoj kemijskoj tvornici biti eksplozija i eto ljudskog roda. Pa tako i intuicija u tom procesu se prebacuje na automatsko ugađanje s snagama kreacije. Prema našim znanstvenicima dogodio se Big Bang i mi smo tu na Zemlji samo zbog niza malih i pogodnih incidenata. Ako postavite u istu prostoriju 20 satova koji nisu jednako namješteni. Taj Božanski plan ima svoj smjer.16 10 Cib 9 Mac Maye su zato prema svojem Božanskom planu koji je podijeljen na dane i noći. ukazivale kako se čovjek rađa sa svojom namjerom – koja je njegova vodilja kroz život. Jer.15. dopuštajući svijesti i intuiciji rast i ubrzanje. samo smo mi zaboravili da bi i ljudski rod morao sa svojom intuicijom i sviješću napraviti barem istu stvar – u svrhu preživljavanja. Mislim da bi lijepo izgledalo kada naša DNA ne bi imala plan i program spajanja. ono na što obraćamo pažnju.19. toga postajemo svjesni.

1. što još uvijek vučemo neke ostatke o Petku 13 – tom. Nije ni čudo što su ga proglasili Sotonističkim. 89.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .13. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Fibonaccijev numerički niz: 0. 8. 144. 233. 34. 5.. 377. jer valjda je netko shvatio važnost tog broja. kao gotovo sve u prirodi (živi i neživi svijet). 3.. 987. 2. 55. 21. 13. 1. promatrajući kroz Tzol'kin. najvažniji brojevi su 13 i 20. 13 dana i noć – svijest operira na broju 13.15.. Dok u prirodi vidimo najbolje na ova tri primjera: školjka DNA 67 agava .16 10 Cib 9 Mac Iako se temelji na Fibonaccijevom nizu. 610.Manifestacija.19.

smirenost. susrećemo prave ljude. novac. te shvatiti kako smo odjednom na pravim mjestima u pravo vrijeme. Maye su za svaki svoj dan u Tzolk'in kalendaru imale namjeru.13. Rijetko kada smo pogriješili kada smo poslušali intuiciju. Tako započinje rast jajna stanica. shvaćamo kako će većina ljudi reći da želi zdravlje. Tako sama svijest o ovom numeričkom nizu te važnosti bojeva 13 i 20 možemo potaknuti intuiciju.16 10 Cib 9 Mac S druge strane netko tko je studirao biologiju zna da priroda funkcionira na broju 20 na taj način da se u prirodi sve umnožava po faktoru 20. ali je važno da je stalno prisutna namjera. događaju nam se prave stvari. Rođenjem su imali namjeru.15. koja se stalno umnožava za 20. Zapravo shvaćamo kako je intuicija za čovjeka najbolja jer je ona kozmičko znanje.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . 68 . Rijetko tko će vam reći da ima namjeru postati alkoholičar. ovisnik. jer tek kada ostvarimo određenu namjeru možemo ići dalje. Tako imamo dva važna temeljna broja 13 i 20. Ako pogledamo duboko u sebe i upitamo se što je naša prava namjera u ovom životu – što mi to želimo od sebe samih i našeg života. ubojica ili lopov. Možemo to zvati i karmičkim ciklusima. Zato se postavlja pitanje: da li smo rođeni da budemo na ovoj strani tamne skale ili na ovoj strani svijetle skale – kreacije? Mislim da smo do sada shvatili kakve nuspojave izazivaju priklanjanja ovoj tamnoj strani – od ratova do uništenja planete koja nas toliko dugo podnosi. ljubav. evolucijskim ciklusima. Ukoliko pogledamo ovaj kalendar u energetskom svjetlu vidimo kako namjera ima i energiju koja je stalna.19.Manifestacija. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.

Ako se samo fokusiramo na jednu i isključivo jednu stvar. Namjera je fokusirana pažnja. gradimo i ubrzavamo proces. Korak po korak. kao i kroz Tzolk'in kalendar. raditi ćemo na tome dok tu namjeru ne postignemo. a taj uspjeh je sastavni dio tvog bića – on je tu i sada u intuiciji i u svijesti. Ono što moramo shvatiti promatrajući ovih 9 stupnjeva svijesti te cikluse koji se ubrzavaju jest da Tzolk'in kalendar radi na dvije razine. Ono što su Maye shvaćale. nego uzimamo novu i idemo naprijed.15. s jedne na drugu namjeru. i siguran si u svoj uspjeh. To je ta energija koja tada pokreće onaj najjednostavniji princip akcije i reakcije koji u konačnici dovodi da se namjera iz intuitivnog i svjesnog dijela realizira na fizičkom planu. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13. Svi poznati ljudi. jer smo to mi intuitivno željeli i imali namjeru ostvariti. velikani među svim strukturama su uvijek imali jasnu namjeru i dovoljnu količinu energije usmjerenu u jednom jedinom smjeru – namjeru. a nama je uspjelo promaknuti jest da kada si rođen s određenom namjerom ti znaš što trebaš učiniti u životu.Manifestacija.16 10 Cib 9 Mac Ukoliko imamo namjeru postati slikar. energija raste sve do momenta kada nam svemir počinje odgovarati i otvarati vrata.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Gotovo kao da je realiziran na fizičkom planu.19. etapu po etapu. Jasno da je danas to mnogo teže ostvariti nego što bi bilo prije 100 ili 1000 godina. No namjera je intuitivna energija i samo je pitanje koliko će se energije u tom procesu nakupiti da se naša namjera počne ostvarivati. Ne gubimo ništa od već ostvarene namjere. 69 .

Nadgradnju i ubrzanje. Tako Tzolk'in kalendar ima dvije dimenzije koje moramo imati u vidu.16 10 Cib 9 Mac Prva je ona gdje imamo spiralno kretanje kroz dane i noći prelazeći tako stepenice svijesti.13. Još uvijek smo i sisavci i imamo obitelji i tehnološki napredak. 70 . Jer koliko god smo napredovali još uvijek funkcioniramo na staničnom nivou.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. pa tako sve do kraja 9 ciklusa. on ne prestaje djelovati nego paralelno radi s novim. a to je. istovremeno ovaj sustav funkcionira na još jednoj razini. dovodeći tako do shvaćanja o nužnosti čišćenja i pripreme za novi ciklus.19.Manifestacija. kulturnom. planetarnom i galaktičkom ciklusu. etiku – sada je red na svijesti i svjesnoj kokreaciji. ali isto tako još uvijek funkcioniramo i na razini sisavaca. da zatvaranjem jednog ciklusa. No. obiteljskom.15. U tom procesu postoje dani i noći gdje ljudska svijest i intuicija ubrzavaju procese.

Zemlja je u tom svijetu bila 71 . jer su je otvorili pljačkaši u pokušaju pronalaska nekakvih vrijednosti koje bi mogli prodati.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Ta prostorija leži u dubokom dijelu prašume Petena. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.. Radi se o tihom periodu gestacije. otkriveni su zapisi koji nam ukazuju na razvojni put šest svjetova. To je svijet koji je bio usmjeren od strane čuvara prema Istoku i crvenoj boji. u Gvatemali. Trenutno se nalazimo u petom svijetu. bez prave namjere.19.13. Tako su pljačkaši grobova 2001 godine otvorile prostoriju ne shvaćajući zapravo pravu vrijednost onoga što se unutra zaista nalazi. A šesti svijet je prazan . Murali koji se nalaze u prostoriji koja je otvorena su prava vrijednost. u mjestu koje su Maye nazivale San Bartolo. Radi se o najstarije datiranim muralima do sada koji nam daju pregled prošlosti i uvidu peti svijet koji sada živimo. koja je otvorena. Prvi svijet je svijet svijesti Mineralnog Kraljevstva.Manifestacija.15. Zapisi o svjetovima su zapečaćeni diljem područja koje su Maye nastavale i to daleko prije Drezdenskog kodeksa ili legende o Popol Vulhu – kreaciji svijeta tj.16 10 Cib 9 Mac MAYANSKI SVJETOVI Maye su ostavile zapise o PET svjetova. "Knjizi savjeta". U jednoj takvoj prostoriji. Kratak presjek dosadašnjih svjetova nam može dati barem nekakav uvid što bi trebao biti šesti svijet. elementu Vode..

Životinje su znale kako opstati ali nisu mogle mijenjati okoliš. Biljaka i Minerala zajedno. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Alge su započele razvoj i evoluirale u različite biljke. U ovom svijetu je spojen instinkt s vremenom i prostorom. To je svijet koji je bio usmjeren od strane čuvara prema Sjeveru i bijeloj boji.13. Neke biljke su se razvile iz minerala koji su u sebi sadržavali mapu života. Ovo je mudrost zapisa života stavljena u akciju i vremensku dimenziju.15. Ništa se nije kretalo jer je sve bilo bez – vremensko i bez – prostorno.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Neki od vas još uvijek jedu te biljke da bi vam pomogle da se sjetite.Manifestacija. Neki od kristala koje danas imamo još uvijek sadržavaju ovaj zapis života – mapu života. To je svijet koji je bio usmjeren od strane čuvara prema Zapadu i tamno plavoj boji.16 10 Cib 9 Mac većinom rastopljena lava. Mnogi od vas su još uvijek privučeni životinjskim totemom iz ovog razloga. Sve se temeljilo na instinktu koji je bio zapisan u mapi života. Živjele su s prirodom i u sadašnjosti. Treći svijet je bio Kraljevstvo Životinja. a ciklusi života i smrti su započeli. elementu Zemlje. Drugi svijet je bio kraljevstvo Biljaka i Minerala zajedno. Kristali su se tek počinjali formirati kao i Zemljina kora. Vrijeme se rodilo. elementu Zraka. Neke životinje još uvijek u sebi nose snagu ove mape života. 72 . Svijet životinja je bio instinktivan. Jedino što je postojalo je zapis života.19. Životinje su dobile sposobnost kretanja u svom okolišu. a rođena je dimenzija prostora i povezana s vremenom unutar mape života.

Životinje su evoluirale u ljude koji su imali sposobnosti mijenjati okolinu. Ipak.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . prostora i dimenzije.16 10 Cib 9 Mac Četvrti svijet je bio Kraljevstvo Ljudi. Čovječanstvo je napravilo svoje prve korake prema svjesnom biću s kreativnim snagama. pohlepa.Manifestacija.19. Čovječanstvo je zloupotrijebilo minerale. Četvrti svijet je svijet kreativne snage. prostor.. lijenost. Korištenje sile ima obrnute efekte i strašne posljedice. Na kraju ovog svijeta korištenje minerala. požuda i mržnja su rođene. ovo je najviša forma mape života do sada – s time da postoji i slijedeći korak. To je svijet koji je bio usmjeren od strane čuvara prema Jugu i žutoj boji. Naučili su kako mijenjati mapu života. Mnogi od vas se sjećaju da su došli sa zvijezda. element Vatre. Peti svijet se mora još uvijek manifestirati. Biljaka i Minerala zajedno. Sjetva zvijezda je započela u ovom dobu da bi pomogla ljudima podići svijest. Karma je uzrokovala bol čovječanstva. instinkt povezala sa sviješću. krivnja. Također. biljke i životinje.. Sva četiri svijeta do sada su se kretala u istom stupnju vremena. Ovaj svijet je mudrost mape života koja je vrijeme. Manipulacija mapom života je prouzročila mnoge probleme. Čovječanstvo se smatralo gospodarom svih riječi ne uvažavajući prethodno izrečene riječi. biljaka i životinja u svrhu podizanja ljudske svijesti ukazuje da taj put nema efekta. jer je stvorila Karmu koja je temeljena na tim manipulacijama. Životinja. Sada se 73 .13. Sedam smrtnih Ega.15. koji su mogli zamisliti i planirati za budućnosti. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12..

Ande. U petom svijetu nije predviđeno po mapi života zloupotreba niti minerala niti biljaka niti životinja. da se osjećate kao da vam je duša stara. Početi ćemo razvijati simbiotski način života.15. Ono što je najvažnije jest da ćemo u tom procesu napustiti silu.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . nego će smatrati kako već to nešto imaju i dozvoliti da im Gravitacija to i donese. Vi ste jedan od predaka koji se vratio iz budućnosti da pomogne aktivaciju Petog svijeta – mape života. Peti svijet neće koristiti silu da bi se nešto manifestiralo nego zakon Gravitacije ili dozvoljavanje manifestacije. Ljudi se neće moliti ili afirmativno misliti o nećemo. Ova četiri svijeta zajedno na kozmičkoj razini će donijeti novi način života. biljke. Gravitacija je jedan od zakona petog svijeta. Minerali. Himalaje i druga mjesta koja nas danas privlače su mjesta gdje je živio Peti svijet.16 10 Cib 9 Mac polako odmičemo od toga tako da peti svijet predstavlja korak prema gore. onda ste vi već živjeli ovaj Peti svijet. Unutar petog svijeta doći će do stapanja i harmoniziranja dosadašnjih svjetova te stvaranja nove razine.13.Manifestacija. Kaže se da ukoliko osjećate kao da niste s ovog svijeta. Peti svijet je svijet Alkemije. Četiri integrirana svijeta će ući u kozmički zakon Gravitacije. Neki od vas već žive u ovom svijetu. ogromne transformacije. Atlantida.19. životinje i ljudi će biti promatrani jednako živi – postojati će vrsta inteligentne komunikacije među svjetovima. Zašto? Ova mjesta imaju usidrenu memoriju o tom Petom svijetu. 74 . Neke su stare civilizacije već živjele Peti svijet. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Mnogi od vas su privučeni tim mjestima.

Pozitivno usmjerena energija donosi pozitivne realizacije.16 10 Cib 9 Mac Ove godine je izašao film "Secret". čiju radnju možete pogledati na stranicama: http://whatisthesecret. Misli su energetski naboj koji se počinje manifestirati u realnom fizičkom svijetu. dolaze vam u život dobri ljudi. jer vaše misli. tjedan. Fokus je na manifestaciji.15. U filmu se govori o zakonu privlačenja. 75 . što bi se moglo usporediti s zakonom gravitacije.Manifestacija. Energija svemira reagira na vašu energiju.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . događaju vam se dobre stvari. manifestaciji izabrane misli koja vam je vodilja taj dan.19. situacije i događaje u vaš život. Zakonom privlačenja stvarate sve ono što vam je potrebno. mjesec. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13. vaša energija privlači stvari.tv/ Film ukazuje na ovaj Peti svijet utoliko što se drži teme namjera manifestacija.

15.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . ovaj period predstavlja jedan pun ciklus.19.D. Kao što su Maye počele brojati vrijeme od 3113 B.13. do 2012 A. 76 .C.16 10 Cib 9 Mac 13 BAKTUN CIKLUS Kako bi nam uvid u vrijeme i cikluse bio nešto jasniji u pogledu cikličnog kretanja vremena u prilogu se nalazi slika koja o tom cikličnom kretanju govori – početak i kraj 13 Baktun ciklusa.Manifestacija. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.

0 3.0.830.E.1224.0 7. 03. P.0 12. Želim napomenuti da točna godina ne mora biti prema ovom ili onom izvoru – važno je shvatiti ciklično kretanje vremena kao i njegovo ubrzanje.0.E.0 1.0.E.N.16 10 Cib 9 Mac Razni izvori pomjeraju ove godine gore ili dolje za jednu ili nekoliko godina. N. N.0.08. 23.0 Gregorijanski kalendar 11.0.0.13. 26.0.0.02.N.1536. 13.0.1141.0.0 10.0. 13.0.0.19.1930.0.E.E.E. P.0. 15.N.0 5.2012.0 2.1618.0.0. P.11. N. 09.0.0.0.0.0.0 13.0 9.0. 21.E.0.2324.0.E.0.0. P.0 4.41.06.2718.435.N.12. 77 . 18. 21.E.0. N.15.09.E.0.E.N.0 6.E.0.E.03.3113.02.N.0.N.0.05.E. P.0.0.0.0. 28.Manifestacija. 16.0 11. N.N.0.0.0.747.12.09.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Tablica 13 – Baktun Cilusa Long Count 13.0.06.0. P.0 8. P. P.11. 05.0. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. N.353.08.

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac Iz gornje tablice je vidljivo kako se trenutno nalazimo pri kraju 13-tog Baktuna, te nas očekuje kraj i početak novog Baktun ciklusa. Jasno je kako su Maye postavile početak svojeg postojanja oko 3113. godine prije nove ere, ali isto tako postoje dokazi kako je čovječanstvo i prije te godine postojalo. Dakle, ne vjerujmo onim sumornim predviđanjima o kraju svijeta, nego o kraju svijeta kakvog poznajemo jer se radi o prelasku na novi stupanj svijesti i ulazak u novi 13 – Baktun ciklus. Pogledajmo kako izgleda podjela Galaktičkog ciklusa, koji je zapravo nama najvažniji jer predstavlja vrijeme u kojemu živimo. Ovaj vremenski period se odnosi na svijest čovjeka o Mayanskom kalendaru, mogli bi reći kako se znanje u ovom periodu zahuktalo, počelo naglo širiti te je Mayanski kalendar kao i cjelokupna Mayanska civilizacija doživjela svojevrsnu Renesansu. Stalna nova otkrića vezana za običaje, pismo i slikarstvo ponovno ukazuju na potrebu razvoja viših planova svijesti kao i shvaćanja jedinstva sa svemirom. Samo porijeklo kalendara se veže uz "Sveto drvo života", što je upravo poravnanje s Galktičkim centrom – mliječni put je izvor života – tako su nekada Maye smatrale, a danas astronomija i dokazuje.

78

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac

Galaktički ciklus 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 DAN NOĆ DAN NOĆ DAN NOĆ DAN NOĆ DAN NOĆ DAN NOĆ DAN

OD 5.1.1999 30.12.1999 24.12.2000 19.12.2001 14.12.2002 9.12.2003 3.12.2004 28.11.2005 23.11.2006 18.11.2007 12.11.2008 7.11.2009 2.11.2010

DO 30.12.1999 24.12.2000 19.12.2001 14.12.2002 9.12.2003 3.12.2004 28.11.2005 23.11.2006 18.11.2007 12.11.2008 7.11.2009 2.11.2010 28.10.2011

Kako je vidljivo iz gornje tablice upravo smo započeli Peti dan (23.11.2006. – 18.11.2007.), u kojem će doći do osvješćivanja i otkrivanja određenih istina, koje će nužno dovesti do promjena. Ljudi će tražiti neke druge norme – duhovne, koje bi u Petoj noći trebale pokrenuti proces promjena.

79

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 - Manifestacija, Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.19.13.15.16 10 Cib 9 Mac

BROJEVI
Maye su imale vrlo razvijenu matematiku. Prema nekim autorima su koristile i decimalne brojeve. Ovdje prilažem tablicu iz koje je vidljivo kako su zapisivali brojeve. Nulu kao broj su također poznavali.

80

19.13.200.Manifestacija. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .000.15.000 kinchil 64.16 10 Cib 9 Mac Imena brojeva 0 xix im 1 hun 2 caa 3 ox 4 can 5 hoo 6 uac 7 uuc 8 uaxac 9 bolon 10 lahun 11 buluc 12 lahca 13 oxlahun 14 canlahun 15 hoolahun 16 uaclahun 17 uuclahun 18 uaxaclahun 19 bolonlahun 20 hun kal 40 ca kal 60 ox kal 80 can kal 100 hoo kal 120 uac kal 140 uuc kal 200 ka hoo kal 300 ox hoo kal 400 800 1200 1600 2000 8 160 hun bak ca bak ox bak can bak hoo bak pic calab 3.000 alau 81 .

Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .15.19.Manifestacija.16 10 Cib 9 Mac 13 TONOVA Tonovi su brojevne oznake od 1 – 13 koje donose određene karakteristike te se kombiniraju sa Sunčevim pečatom. Ime tona 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Magnetski Mjesečev Električni Koja je moja svrha? Polarizacija Aktivacija Stabiliziranje Ujedinjenje Mjerenje Zapovijedanje Uravnotežuje Inspiracija Modeliranje Realizacija Izazov Usluga Forma Zračenje Jednakost Usklađenje Integritet Namjera Koji je moj izazov? Kako postići cilj? Samo postojeći Definiranje Intonirani Ritmični Rezonantni Galaktički Solarni Davanje moći Organizacija Kanaliziranje Harmoniziranje Puls Koji oblik akcije mene sinkronizira? Kako mogu poboljšati vlastiti autoritet? Kako se organizirati a da postignem ravnotežu? Kako mogu uskladiti služenje drugima? Živim li u skladu s onim u što vjerujem? SNAGA Ujedinjenje AKCIJA Privlačenje ESENCIJA Svrha 82 .

16 10 Cib 9 Mac Kako da ostvarim svoju svrhu? 10 11 12 13 Planetarni Spektralni Kristalni Kozmički Usavršavanje Rastakanje Posvećenost Izdržljivost Iskazuje Ispuštanje Ujednačavanje Transcendencija Manifestacija Oslobađanje Suradnja Prisutnost Kako mogu usavršiti ono što radim? Kako se mogu osloboditi i dozvoliti sebi da idem? Kako mogu posvetiti svoje biće svemu što posjeduje život? Kako mogu podijeliti svoju radost i svoju ljubav? Ovih 13 tonova su 13 točaka moći. 2. Dno piramide.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Četiri energije | elementa svemira – vjetar. 7. Emocionalno. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Vrh piramide. Energija kanalizacije.Manifestacija. voda. Konačni test.15. Muški autoritet. 3. Podizanje kreacije. On pomaže broju 8.19. Dvije energije. Velika moć naspram velikih iskušenja. Dodatak kreativnoj energiji desne strane mozga. Peti element – eter. 8. Opisani drugim riječima kažemo: 1. Mnogi testovi i stvari koje treba naučiti da bi se razvilo. Ravnoteža. 9. pozitivna i negativna. Sveukupne energije materijalnog svijeta. 6. zemlja i vatra. 5. Ženski autoritet. umjetnik. Velika snaga i moć.13. 4. Polariziran ali u ravnoteži. 83 . Prvo kretanje koje ne teče lako. Neravnoteža. intuitivno.

Psihički | mentalni red. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Baza piramide.15.13. Mnogi testovi i plaćanja. 13. Realizacija – Transmutacija. 1 dan – Bog Vatre i Vremena 2 dan – Božica Vode 3 dan – Božica Ljubavi i Rađanja djece 4 dan – Bog Kukuruza 5 dan – Bog Svjetlosti 6 dan – Božica Rođenja 7 dan – Dvojni Bog Stvaranja 1 noć – Bog Zemlje 2 noć – Bog Sunca i Ratnika 3 noć – Bog Smrti 4 noć – Bog Kiše i Rata 5 noć – Bog Tame 6 noć – Bog prije Zore 84 .Manifestacija. 11. Test u svrhu prelaska u znanje. Postoji povezanost trinaest tonova s danima i noćima. 12.19. Jaka energija jer je broj 12 spiritualni katalizator.16 10 Cib 9 Mac 10. te Mayanskim božanstvima. Kreativnost – protočnost.

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .16 10 Cib 9 Mac Prikaz zapisa brojeva (Codex – Austria) 85 .13.19.15.Manifestacija. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.

15. U nastavku donosim presliku Sunčevih pečata koje se nalaze u kalendaru Dreamspell – 13 Moon calendar.Manifestacija. te povezanost s planetima. Također.19. 86 . ovaj popis je više vezan uz Dreamspell nego uz Mayanski pogled na Sunčeve pečate. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. nosi.16 10 Cib 9 Mac 20 SUNČEVIH PEČATA Sunčevi pečati su otkrivali također namjeru ali i karakter osobe. pripisane boji i elementu te napomene o obilježju koje čovjek rođen pod tim sunčevim pečatom.13.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .

Manifestacija. s elementima.13.19.15. bojama i manifestacijom 87 .Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .16 10 Cib 9 Mac Povezanost Sunčevih pečata. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.

Na mjestu gdje se danas nalazi pojas asteroida . Slična situacija desila se i na Marsu. prije Zemlje. podarenu od Galaktičke federacije izvedu do kraja. treće planete i trećeg pokušaja Galaktičkih putnika da ovu misiju. nekima poznatoj kao Velatropa 24. na petoj orbiti.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . imala ulogu u stvaranju uvjeta za evolutivni razvitak zvijezde. ali prije svega kroz VRIJEME.15. nalazila se planeta po imenu Maldek. već su smislili način kako da osujete tu akciju i njihov dalji razvoj. mrtvoj planeti. I ona je.16 10 Cib 9 Mac Ovo je priča o jednoj planeti.3. Virus sjećanja počeo je polako ali sigurno da briše njihova sjećanja kao su i zašto su ovdje. u tolikoj mjeri da se planeta raspala na pojas asteroida. a nama kao Zemlja i njenom putovanju kroz prostor.19.virus sjećanja i izvršili krađu vremena. Tako smo sada došli do Zemlje. 'Kontra-agenti' prerušeni u svećenike u crnom i crvenom širili su priču o potrebi za 88 . Oni su dobili svoja trodimenzionalna kozmička odjela čiji genetski program koriste već skoro 260 stoljeća. naselili su galaktički putnici kroz vrijeme . Sunčev sistem.Manifestacija.nešto kao galaktički cigani. Ovu prelijepu planetu. da smanjuje njihove moći percepcije i svest o njihovoj četverodimenzionalnosti. koje su stvarale deset planeta. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. koji su preuzeli planete Jupiter i Saturn onemogućile tu misiju. zvanog Kinich Ahau. ali su sile . treću po redu od Sunca. Smislili su virus .13. Ali 'kontra-agenti' nisu spavali. Svrha njihovog dolaska na planetu bila je da stabiliziraju solarni sistem i omoguće oglašavanje petog akorda kozmičke sile.između Marsa i Jupitera. znan i kao Velatropa 24. sastojao se od jedne zvijezde i deset orbita.nazovimo ih 'kontra-agenti'.

. postoji po deset parova . te je broj stanovnika na planeti Zemlji porastao nevjerojatnom brzinom. Narod duge je sastavljen od četiri osnovne kozmičke rase. U skladu sa deset planetarnih orbita.što zajedno daje 20 plemena. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. poput boja trodimenzionalnih kozmičkih odjela stanovnika Zemlje (plava odgovara crnoj). civilizacijom. Na Zemlju je poslat lijek u obliku Začaranog sna. Proročanstvo Začaranog sna (Dreamspell) ima ulogu okupiti narod duge koji će omogućiti uzlijetanje vremenskog broda Zemlja. To su crvena. lažne duhovnosti. straha od smrti. dovodeći do razbuktavanja materijalizma.19. da je peta Galaktička sila morala da pronađe lijek i pomogne da Kinich Ahau. koji će poslužiti da se obnove četvorodimenzionalna sjećanja Galaktičkih putnika. naše Sunce oglasi peti akord i evoluira na sljedeću stepenicu zvjezdanog razvoja. po 5 od svake rase..Manifestacija. 89 . Rascjep između trodimenzionalnog kozmičkog odjela i četvorodimenzionalnog kolona doveo je do toga da se Galaktički putnici potpuno izgube u vremenu i nađu se u disharmoniji sa svim oko njih. bijela. tabua o seksu. Praktična primjena Začaranog sna dovodi ih do sinkronizacije sa njihovim galaktičkim pragom.16 10 Cib 9 Mac religijom.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . vraćanje u stanje prvobitne misije i rekonstrukciju iluzije koju je izazvao virus sjećanja. Ova disharmonija privlačila je vremenom sve više izgubljenih putnika u vremenu. plava i žuta rasa.13. Epidemija virusa sjećanja se toliko raširila.15. i u njima.

pet vanjskih i pet unutrašnjih. čineći tako četiri klana. Svaka od ovih boja ima odgovarajuće značenje: crvenainicira. Osim rasa. Galaktički udisaj ide od Plutona do Merkura. klan neba . klan krvi .plava kromatika.bela kromatika.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .19. 20 Sunlčevih plemena u svom kretanju pratila su slijed četiri Galaktička elementa: vatru.sazrijeva.proročanskim tokom ili Solarni izdisaj.karmičkim tokom ili Galaktički udisaj i od unutra ka vani.15. bijela skromnost.Manifestacija. žuta . S obzirom da u Sunčevom sistemu imamo deset planetarnih orbita. Klan vatre . svakoj se pridružuju po dva plemena. Po klanovima dijele se u dvije grupe . Svaki klan sastoji se od pet solarnih plemena (4 x 5 = 20). klan istine . Kombiniranjem sa trinaest Galaktičkih tonova imamo 52 kromatike ( 13 x 4 = 52). a žuta moć. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. U svom poretku plemena prate redoslijed orbita planeta prvo od vani ka unutra i to zovemo Galaktičko . što zovemo Solarno .16 10 Cib 9 Mac U svim segmentima Začaranog sna slijed boja je isti: crvena. Četiri klana koja formiraju 20 Sunčevih plemena dijele se na 10 parova planetarnih partnera. bijela pročišćava. bijela.13. plava strpljenje.crvena kromatika. krv.transformira. istinu i nebo.žuta kromatika (počinje i završava se plemenima žute rase). plava. Crvena nosi znanje. plava . žuta. a Solarni izdisaj od Merkura do Plutona. 90 .

dubok. oslobodilac. utjecajan. agilan. Blue Night Mnoge prilike. introspektivan. prenosi duh. dah. svestran. preživljava životnu snagu. kreativan. integrira polove. inicijator. koji transformira. Uran sposoban. inspiracija. misaon. Malduk strastven.15. sjećanje. oštrouman. usmjerava Jupiter cvjetanje. kreativna energija IK Vjetar. praštanje. hrani rađanje. dinamičan. Umjetnost. izražajan KAN Život u kojem izvlači na površinu Yellow Seed stvari koje su skrivene. motiviran. povezanost s planetom . instinktivan. Buđenje. duhovan. ekstreman CIMI Smrt | preporađanje.19. Dan koji će se razvijati. logičan.7 i 8 osjećaja. idealista. Dah. moćan. moć nad smrću 2 3 4 5 6 91 . stvaralac. seksualan. plodan.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Znanje Starijih. pun energije. Intuicija. Worldbridger izjednačava smrt. Mars predavanje. istrajan.Manifestacija. prisustvo istine AKBAL Rođenje novog dana. Saturn misteriozan. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. sanja izobilje. konzervativan. samo-razvijanje CHICCHAN Snažan dan za kozmičku energiju. Red Serpent Vječna vatra. skroman. aktivan.16 10 Cib 9 Mac Opis pojedinih Sunčevih pečata. Razvoj 6. zaštitnik. White Wind Mislioci. White Zajednica s dimenzijom.Dreamspell 1 IMIX Red dragon Neptun Strana lijeve ruke. praiskonska majka. Suptilnost.13. intiman. uman.

komunikativan.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . matematičar Put. voli srce. Može zavarati ili biti zavaran. Karma prošlih života. božansko sjeme. Autoritet Majke Zemlje i osobnog prostora. ujedinitelj. Biljka. Raste bogato. anđeoski glasnik. inspirira.Manifestacija. maštovit. utiče na slobodnu volju. surađuje. emotivan. odgovornost. ljubak.16 10 Cib 9 Mac 7 MANIK Blue Hand Zemlja LAMAT Yellow Star Venera MULUC Red moon Merkur Energija šuma. zvjezdano sjeme. ekspanzija. koji liječi. Autoritet. istražuje prostor. mistik Nudi plaćanje. Moć. izuzetan. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. posuda velike moći.19. prevladava svoja ograničenja. drag. uljepšava eleganciju. čuvar. radoznao. plemenit. samo-sjećanje. uslužan. energije. šaljivdžija. umjetnički. popularan. pun nade. pun razumijevanja. dosljedan. osjećajan Zakon. drag. putnik 8 9 10 OC White Dog Merkur CHUEN Blue Monkey Venera EB Yellow Human Zemlja BEN Red Skywalker Mars 11 12 13 92 . Putovanje. Savjetnik. igra se magijom. spoznaje realizaciju. otvara vrata. Vatra. poslovni ljudi. stručnjak. odan. pročišćava univerzalnu vodu. veran. dijete u duši. stup neba i zemlje. harmonija. ljubazan. Prolaznost povijesti čovječanstva. nevin. vodič. koji osnažuje Izmjene vremena i sudbine. inspirira Sjeme. miroljubiv.13.15. ekspert. Poštenje. žetelac Autoriteti.

zaštitnik zemlje. pun ljubavi. prijateljski. sinkroniziran sa božanskom voljom. dostojan povjerenja. prijatelji. kristali. začarava ne-vrijeme. stup društva. progresivan Nož dvostruke oštrice. inteligentan. mudrost. optimista Test života.16 10 Cib 9 Mac 14 IX White Wizard Malduk MEN Blue Eagle Jupiter CIB Yellow Warrior Saturn CABAN Read Earth Uran ETXNAB White Mirror Neptun CAUAC Blue Storm Pluton AHAU Yellow Sun Pluton Jaguar. vizionar. suosjećajan. sinkronizira. dobrih namjera 15 16 17 18 19 20 93 . Mudrost. unapređuje navigaciju.19.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . centar. planetarni um. mač mudrosti i pročišćenja. dvopolan. prosvjetljuje univerzalnu vatru. pročišćava Djed Sunce. Yin | Yang. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Čarobnjak. čist. vječan Obitelj. ispituje inteligenciju. Opraštanje. kanalizira samostvaranje. ritualan. Znanje. Stariji i dijete. Duplicirani dan. pragmatičan Inteligencija. stvara viziju. bogatstvo usjeva. suočava se sa sjenama. šaman Ptica moći. Grijeh.Manifestacija. Veza između Sunca i Zemlje. zemaljske sile. transformira. dubok. mudar. Plemstvo. tijelo svjetlosti. tlo. Ženska energija. obilovanje. realan.13. kritičan. oslobodilac uma. ujedinitelj. sveukupan. svestran.15. prijemljiv. poznaje cikluse. psihički. kreativan. svestran. nezavisan. odražava beskraj. sretan. umjetnički. veliki potencijal. Drastični simbol.

gdje je svakom Sunčevom plemenu pridružen odgovarajući broj ili kod od 0 za pleme Sunca do 19 za pleme Oluje.16 10 Cib 9 Mac Klanovi vatre i neba čine pet vanjskih planeta . Osim ovoga planete stvaraju kod 019. protok Galaktičkog vremena ka unutra i Sunčevog prema vani i da reguliraju pet sunčevih ćelija Galaktičkog vremena. Njihova svrha je da održe galaktički dah.Manifestacija. Neptun.19. Zbir kodova bilo koja dva plemena planetarnih partnera je 19 što im daje radijalnost. 94 .15. Saturn i Jupiter i njima pridružena Sunčeva plemena. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Uran. Marsom.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .Pluton. Venerom i Merkurom.Maldekom. Zemljom.13. Klanovi krvi i ljubavi povezani su sa pet unutrašnjih planeta .

Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . U posljednjoj. istina izražava nebo kao harmoniju učinka. Ovako povezane vremenske ćelije.Manifestacija. proces.16 10 Cib 9 Mac Četiri osnovne kozmičke rase zajedno sa četiri klana stvaraju dalje pet vremenskih ćelija ili pet harmonija . Vremenska ćelija jedan predstavlja ulazni faktor. U vremenskoj ćeliji četiri. zaliha. nebo samo . U vremenskoj ćeliji dva. Kombiniranjem sa 13 galaktičkih tonova imamo 65 harmonije (13 x 5 = 65). 95 .ulaz. U vremenskoj ćeliji tri. krv se sjeća harmonije zalihe.Matrix. krv formulira istinu kao harmoniju procesa.ulazom. u kome vatra informira harmoniju ulaznih faktora. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. petoj vremenskoj ćeliji. u obliku harmonija postaju samocirkulirajući i kad se završi peta ćelija i uđe se u matricu .regulira vatru kao harmoniju matrice.15. izlaz ili učinak i matrica.19.13. proces može da počne ponovo. naravno.

19. jednom mjesecu.. Tzolk'in je radijalna matrica od 260 jedinica. a kromatika ima 52 (260 : 5 = 52). Sa lijeve strane sunčevih pečata nalaze se kodovi sunčevih plemena. Jedna točka označava broj jedan. Univerzum i svi njegovi dijelovi uvijek su u pokretu. crta i točka 6. Kodovi su brojevi koji su u vrijeme Maja bili obilježeni uz pomoć točke i crte.13. dvije točke broj 2 itd.16 10 Cib 9 Mac Znači harmonija ima 65 (260 : 4 = 65). od 1 do 20 koji su povezani sa odgovarajućim planetima.. koje su ustvari galaktički pragovi ili kinovi.. sinkronizirani sa Suncem i njegovih deset planetarnih orbita. kroz 13 tonova plemena su sinkronizirana i sa 13 godišnjih lunacija planete Zemlje. dvije crte deset. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Permutacijom 20 sunčevih plemena sa 13 galaktičkih tonova dobivamo 260 mogućih galaktičkih pragova. Drevne Maje su nosioca pokreta i kostvaraoca univerzuma zvale Hunab Ku. Sunčevim plemenima kretanje u vremenu omogućuje trinaest Galaktičkih tonova pete sile.. Svaki od njih predstavlja po jedan KIN. 96 .tri crte i četiri točke 19 i onda .. jednoj godini.. crta označava 5.. Pet ćelija vremena uz pomoć moći broja 4 daju 65 harmonija..Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .koja odgovara i jednom danu. a četiri klana uz moć broja 5 stvaraju 52 kromatike. ali i ljudskom biću. Na ovaj način. osnovnu galaktičku mjernu jedinicu .15.krumpir ili nešto slično našoj nuli prevučenom crtom koja označava 20. Staro znanje o 13:20 sačuvano je u obliku harmonijskog modula – Tzolki'na. ali i 0.Manifestacija.

2.19.Manifestacija. To su mjesta posebnog protoka Galaktičke energije. Galaktičkog tona i naziva Sunčevog plemena.6-13). a djelujući u skladu sa njim postaješ planetarni kin. Svakodnevno praćenje Galaktičkih pragova. Nakon trinaestog tona. a nazivamo ih Galaktičkim kapijama aktivacije. Osim tonova tu su i redni brojevi Galaktičkih pragova od 1 do 260. Planetarni kin obnavlja izgubljenu vezu između tvoje trodimenzionalne svesti o sebi .10. različit je od dekadnog sistema i naziva se vigesimalni sistem.5.8.4.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . koji odgovaraju broju kina u Knjizi kina. ima svoju veoma zanimljivu matematiku i magijsko znanje koje proizlazi iz nje.ega i četvero dimenzionalnog holona.9.3.11. proučavanje svih tvojih veza i odnosa kroz to i otkrivanje sinhroniciteta uvećava moć tvog 97 . Vigesimalni sistem je sistem cjelih brojeva. Svaki od sunčevih pečata prolazi kroz svih trinaest tonova i to kroz radijalnu matricu (1. Postajući planetarni kin budiš u sebi sjećanje na svoje Galaktičko poreklo i svrhu. Poznavanjem Galaktičkog praga dana tvog rođenja dobivaš svoje Galaktičko ime. Crna polja u Tzolk'inu stvaraju Mayansku petlju ili Mayansko tkanje. sljedećem sunčevom pečatu pripisan je ton jedan i ciklus počinje ponovo. ali od 1 do 13.13.16 10 Cib 9 Mac Ovaj sistem obilježavanja brojeva. Unutar tabele dati su galaktički tonovi obilježeni istim sistemom.15.12. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Tvoje Galaktičko ime ili Galaktički potpis sastoji se od naziva boje rase.

Manifestacija. 52 i 260.13. 20. koji u sebi nose dimenzije . Četiri Vala koji započinju crvenim.četvrtu dimenziju vremena.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 .19. tako da je u njemu predstavljen potpuni Tzolk'in. Začarani san ima pet ovakvih začaranih zamaka (5 x 52 = 260). Kinova u jednom Zamku ima 52 (4x13). 13. 5. bijelim. Najmanja jedinica je Kin. Začarani san se zove još i Putovanje vremenskog broda Zemlja 2013 a o ovome sljedećom prilikom. Čovječanstvo danas je na nivou Galaktičkog vrtića te se zato i Znanje prenosi kroz Igru. 98 . čula.15. plavim i žutim kinom čine jedan Začarani Zamak. Proročanstvo Začaranog sna je igra otvorena za Um današnjeg Homosapiensa približavajući mu Drevno znanje.16 10 Cib 9 Mac holona i širi vrata tvoje percepcije za čitavu jednu dimenziju.života. Kinovi u Valu poredani su u tonovima od 1 do 13. Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12. Brojevi sa kojima se uglavnom igramo u Začaranom snu su prije svega 4. uma i vremena. Trinaest Kinova stvaraju jedan Val.

19.15.16 10 Cib 9 Mac PRILOZI 99 .Manifestacija.Tzolkin: 09/12/2006: Ton: 10 . Sunčev Pečat: Mudrost (CIB) (5ti Dan Galaktičkog ciklusa) Dugo brojanje: 12.13.

100 .

101 .

102 .

2006 Midpoint of the Fourth NIGHT (“Seating” of Quetzalcoatl/Christ) 3 Ahau. 2007 9 Ahau. 9 am and 3 pm EST) and the corresponding times for Asia and Australia.The Global Process into the Fifth DAY 9 Ahau. Friday March 23. Thursday April 12. 103 . Saturday March 3. 12. Tuesday August 15. 2006 4 Ahau. 2007 3 Ahau. Friday June 16. 2007 11 Ahau. Monday January 22. Wednesday December 13. Friday November 3. culmination of The Breakthrough Celebration Global World Tree Ceremony For the global synchronization I recommend that dikshas are performed on these Ahau (Oneness in Light) days at 6.00 and/or 18. (9 pm (previous night). 2007 10 Ahau.00. Saturday October 14. 2006 7 Ahau. 2007 4 Ahau. Thursday November 23. Tuesday May 22. 2006 10 Ahau. Saturday May 27. 2007 2 Ahau.00 European Central Time. Sunday February 11. 2006 11 Ahau. 2006 6 Ahau.The Breakthrough Celebration . 2007 Midpoint of the Fifth DAY. Sunday September 24. Thursday July 6. 2006 8 Ahau. Possible peaks generated by a focused collective consciousness will as was the case with the Midlight Meditation be monitored through the Global Consciousness Project. 2006 Beginning of the Fifth DAY! (Light of Quetzalcoatl/Christ) 1 Ahau. 2006 5 Ahau. 3 am and 9 am PST) (12 pm. Monday September 4. 2007 5 Ahau. 2006 13 Ahau. Wednesday July 26. Wednesday May 2. 2006 12 Ahau. Tuesday January 2.

104 .

105 .

106 .

107 .

108 .

109 .

110 .

111 .

.

Cotterell. Mayan Learning Lab. Gilbert & Maurice M.The Borgia Group .English KNJIGA: PROROČANSTVO MAYA. Ian Lungold Vortex Basics FAMSI .Ancient Books . Ancient Mayan Sites. Daily Tzolkin. 2012.Venus Connection Gaia2012 .Above Top Secret Conspiracy Community Tzolkin Maya Religion Prehispanic Calendars Homepage Sven Gronemeyer .Codex Fejervary Mayer ALL ABOUT 2012 Why 2012? Indian Maidens .Mayan Calendar Products.Conjunction of Planets .LINKOVI WEB STRANICA ZA PROUČAVANJE: One Reed Publications: Home Ancient Mayan Civilization Mayan Calender Research . Mayan Books. Articles. ISBN 953-98034-4-6 113 . nakladnik: Teledisk. Mayan Links.Index Welcome to Mayan Majix .John Pohl's .Uranus and Pluto> 2012 -Magnetics . Adrian G. Mayan Jewelry. Mayan Astrology.

com 114 .com astro.horoskop@gmail.astrologyforsoul.AD ASTERA www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful