P. 1
cronovizorul

cronovizorul

|Views: 140|Likes:
Published by gabrielalucia
uluitorul aparat de filmat trecutul
uluitorul aparat de filmat trecutul

More info:

Categories:Book Excerpts
Published by: gabrielalucia on Sep 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/09/2014

pdf

text

original

Acum 58 de ani, pe 15 septembrie, Padre Ernetti a inventat un dispozitiv care fotografia trecutul omenirii, el a fost denumit cronovizor - Un aparat

extrem de interesant, care vede si chiar face poze ale unor evenimente din trecut. Posibilitatea călătoriei în timp îi fascinează pe oameni din cele mai vechi timpuri. Oare cum ar fi să putem să ne întoarcem în trecut şi să anulăm evenimentele nedorite? Cum ar fi să aruncăm o privire în viitor? Oameni de ştiinţă demonstrează că saltul temporal nu e posibil. Alţii au încercat să găsească principiul de funcţionare al unui vehicul care să se deplaseze pe axa timpului. Ca şi în cazul altor secrete ştiinţifice, se pare că planurile unui aparat care priveşte în trecut se află în posesia Vaticanului. Este vorba de cronovizorul inventat de călugărul Ernetti, dispozitiv care a funcţionat şi a reuşit să-i fotografieze pe Iisus şi Napoleon pe vremea cînd erau în viaţă. Din punct de vedere istoric, scriitorii SF, precum H.G.Welles, au fost atraşi de posibilităţile unei maşini a timpului. Una dintre cele mai corecte descrieri şi coerentă din punct de vedere ştiinţific a unui mecanism de acest tip a fost oferit în 1980 de către astrofizicianul Gregory Benford, în romanul său Timescape, în care a descris un sistem pentru a trimite mesaje în trecut folosind tahioni, particule având viteza ipotetic mai mare decât cea a luminii. Este interesant că prin anii ’50, perioada în care, se pare, Ernetti îşi începea experimentele, au fost publicate mai multe lucrări pe tema fotografierii evenimentelor trecute; apar termeni precum cronoscop sau cronotunel (“A Statue for Father” Isaac Asimov). Un alt exemplu poate fi găsit în “Other Days, Other Eyes” – Bob Shaw, care descrie un cronovizor ce folosea cristale special în măsură să încetinească viteza luminii, cu scopul de a observa trecutul. Un călugăr şi 12 savanţi Cronovizorul captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spaţiu cilindric. Aşa se poate descrie pe scurt invenţia călugărului benedictin Pellegrino Ernetti. A murit în 1994, ducînd cu el secretul celor văzute cu ajutorul cronovizorului, aparatul pe care l-a construit şi cu care a privit în trecutul omenirii. Padre Ernetti (foto medalion) era cunoscut în lumea clericală ca exorcist şi profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia. Dar absolvise şi facultatea de fizică, fiind pasionat de experimentele ştiinţifice.

Întrebat cine a inventat cronovizorul.Totul a început în 15 septembrie 1952. A treia componentă era un sistem complicat de mecanisme de înregistrare a sunetelor şi imaginilor. activat şi dirijat de undele luminoase şi sonore. am demonstrat că lungimile de undă vizibile şi audibile din trecut nu sînt distruse. şi Wernher von Braun. o mulţime de antene capabile să capteze lumina şi sunetul. Ideea de bază este foarte simplă. Mai întîi. O maşinărie care vede trecutul Nu se ştie exact cum s-a ajuns la prima experienţă reuşită. Ernetti şi părintele Gemelli (foto medalion) au descoperit cu uimire o voce străină. „Cînd am încercat să prindem . Ceea ce au realizat aceşti oameni de ştiinţă avea să inflameze Biserica Catolică şi să atragă interesul experţilor de la NASA. În interviu. dar călugărul a mărturisit totuşi că. în Laboratorul Electroacustic al Părintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolică din Milano. săptămînalul italian La Domenica de l Corriere a publicat o fotografie care îl înfăţişa pe Iisus agonizînd pe cruce. În data de 2 mai 1972. „S-a întîmplat accidental. dar au fost trecute cu vederea. Martori la crucificarea lui Iisus Ernetti a publicat încă din 1965 articole despre cronovizor. doi dintre cei mai mari fizicieni ai lumii şi “părinţii” programului atomic american. Enrico Fermi. Captatorul putea fi setat pe o anume locaţie. Gemelli era convins că e vocea tatălui său. Cu timpul. Redînd o înregistrare de muzică gregoriană. A fost o creaţie colectivă“. specialist în rachete. se numărau şi laureatul Premiului Nobel. o dată anume şi chiar pe o anume persoană. Numele lor au rămas necunoscute. evaziv. „Principiul care stă la baza acestei maşini este foarte simplu şi cineva l-ar putea reproduce cu intenţii rele. Nici despre construcţia cronovizorului nu se ştiu prea multe. el a replicat: „Nimeni. a spus călugărul. Măreţia acestei invenţii a fost că am putut recupera acea energie pierdută care a recompus scene petrecute acum cîteva de secole“. Antenele au fost construite dintr-un aliaj de trei metale misterioase. A doua componentă era un tip de captator. ceea ce i -a şocat pe cei doi. printre cei cu care a lucrat la cronovizor. a spus Padre Ernetti. nu dispar. Dar vă spun. cercetărilor lui Ernetti li s-au alăturat 12 savanţi. doar că era compus din trei părţi. Ernetti declara că imaginea a fost captată cu cronovizorul. A fost doar o problemă de depăşire a piedicilor de pînă atunci“.

Cu el. Răstignirile pe cruce erau în acea vreme zilnice. cît mai ales a perspectivelor deschise. Padre Ernetti a murit în Veneţia. a explicat călugărul. Un secret bine păzit Pe 8 aprilie 1994. In loc de incheiere In acest moment. Deoarece. important era să păstrăm imagini. călugărul mai lucra şi cu unul dintre discipolii lui Fermi. Brune şi Senkowski. trădarea lui Iuda. se plîngea Peter Krassa. care acum sînt morţi“. nu scenariul“. industriale. Alţi cercetători sînt sceptici în privinţa existenţei acestui dispozitiv. Am sfîrşit prin a cădea de acord că trebuie să dezasamblăm această maşină“. calvarul. Dacă a existat vreodată cronovizorul. o dovadă că aceste mari personalităţi ale ştiinţei au lucrat cu Ernetti atrase de cercetările fără precedent. Aceasta noua descoperire este prezentata si de Francois Brune.imagini din ziua crucificării. numai Vaticanul ştie. în seara Cinei cea de Taină. dar fără amănunte. contrar credinţei populare. procesul. care este autorul cartii Noul mister al Vaticanului. cronovizorul se afla la Vatican. dar Biserica Catolică nu ne spune ce. „Aparatul poate intra în trecutul oricui. În „Le nouveau mystere du Vatican“. „Nimeni nu l-a văzut. şi aceasta era o practică frecventă“. Cronovizorul fusese deja distrus. Cei mai mulţi se îndoiesc că o faţă bisericească. chiar exuberanţă. ar fi spus Ernetti. Călugărul chiar a inventat ceva. Agonia din grădina Gheţimani. Nu a făcut niciodată publice numele colaboratorilor. Cu excepţia lui Wernher von Braun şi Enrico Fermi. Nici faptul că Iisus trebuia să aibă pe frunte o coroană de spini nu ne-a fost de ajutor. „Am văzut tot. El a povestit cum au fost nevoiţi să se întoarcă înapoi cu cîteva zile. cu preocupări intelectuale remarcabile şi de o moralitate neîndoielnică. Uşa ar putea fi deschisă şi unui dictator. nu înainte de a avea parte pe patul de moarte o ultimă vizită din partea Vaticanului. . cu un alt laureat al premiului Nobel din Japonia şi cu un savant portughez. în 1993. Acest articol a stîrnit curiozitate. în 1955. optimism. O alta carte care trateaza acelasi subiect este The Creation and Disappearance of the World’s First Time Machine de Peter Krassa. fiind unul dintre cele mai bine pazite secrete. private. nici măcar prietenii lui. nu atît în faţa unei descoperiri uluitoare. ar fi putut juca o farsă de asemena proporţii. Echipa cronovizorului a filmat tot. am avut o problemă. părintele François Brune spune că. orice secret e spulberat: secrete de stat.

Cu ajutorul acestui dispozitiv se va putea rescrie chiar si istoria. astăzi uitată. profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia. dar în acelaşi timp s-ar putea afla şi derularea vieţii intime a fiecăruia. Nu este exclus. "Morţii ne vorbesc". scrie că benedictul Pellegrino Ernetti. Pana cand va fi pus la dispozitia oamenilor de stiinta pentru a fi cercetat. Cu acest aparat s-au mai putut primi şi planurile unui viitor hold-up. dispozitivul care vede trecutul sta in pivintele incuiate ale Vaticanului. în cartea sa.Hr. În acest sens s-ar putea crea o istorie adevărată a omenirii. Carti care vorbesc despre existenta Cronovizorului Preotul şi teologul Francois Brune. putând astfel să prevină Poliţia şi să facă să eşueze operaţiunea. chiar dacă un asemenea aparat poate deveni o realitate. a realizat împreună cu o echipă de 12 specialişti un aparat pe care l -a denumit cronovizor. derulate în mod real. ca pe viitor să reuşim să înregistrăm orice evenimente petrecute. Atunci viaţa pe Pământ şi-ar schimba radical coordonatele. cu siguranţă el nu va fi folosit pe scară largă . în această idee. fiind un secret extrem de bine pazit. Evenimente care se vor fi prezentat suibectiv.Daca acest aparat chiar exista. s-ar putea afla mai uşor autorii unor crime. Din această cauză. atunci principiile sale ar putea avea numeroase intrebuintari. ceea ce cred că nu şi-ar dori nimeni. vor putea fi analizate cu ajutorul cronovizorului. Tragedia este "Tieste" de Quintus Ennius. Cu ajutorul lui a reuşit să capteze în anii ’70 ai secolului al XX-lea sunetul şi imaginea unei tragedii antice jucate la Roma în anul 169 î.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->