SEKOLAH MENENGAH AGAMA MAJLIS AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN, NO 2 JALAN SERI PERMAISURI, BANDAR SERI PERMAISURI, 56000

KUALA LUMPUR.

KERTAS CADANGAN MELUKIS TANDA ARAH KIBLAT

07 SEPTEMBER 2013 – 20 SEPTEMBER 2013

PROGRAM ANJURAN: INTERNSHIP KDC KPLI DENGAN KERJASAMA KELAB FALAK SMA MAIWP

0 OBJEKTIF 4.0 PENGENALAN Projek melukis tanda arah kiblat merupakan salah satu projek yang akan dijalankan oleh guru pelatih dari IPG Kampus Tuanku Bainun bagi memenuhi syarat Internship bagi KDC ini. 2. 4.2 Melahirkan guru yang cekap dalam pengurusan dan pentadbiran di sekolah.1 Mewujudkan dan menyediakan persekitaran pembelajaran yang menarik secara tidak langsung di sekolah.0 RASIONAL Kebersihan. kesihatan dan keselamatan merupakan tiga aspek yang penting dalam sesebuah sekolah.1 Menjadikan kawasan persekitaran sekolah sebagai kawasan yang cantik dan indah. 3. 4. Oleh itu.3 Menunjukkan komitmen yang tinggi ke arah kecemerlangan.2 Merancang dan melaksanakan projek yang dipersetujui oleh pihak sekolah. 5. Persekitaran yang bersih dan sihat akan memberangsang suasana pengajaran dan pembelajaran yang berkesan.1. akuntabiliti dan integriti dalam melaksanakan tugas. Kertas kerja ini sedapat mungkin menggariskan pengisian program dengan mengambil kira penglibatan semua warga sekolah di atas bantuan dari Kelab Falak SMAMAIWP.4 Mewujudkan kerjasama dan persefahaman antara warga sekolah.5 Menunjukkan inisiatif ke arah meningkatkan nilai profesionalisme keguruan secara berterusan. 4. 3.0 MATLAMAT 3. 4.0 NAMA PROGRAM Projek Melukis Tanda Arah Kiblat . projek mulukis tanda arah kiblat ini dijalankan berhasrat menjadikan sekolah sebagai organisasi pendidikan yang mempunyai persekitaran pembelajaran yang ceria dan berseri. 4. Pada masa yang sama semangat kecintaan terhadap sekolah dapat dipupuk dengan meletakkannya sebagai matlamat yang utama di samping dapat menceriakan lagi persekitaran sekolah.

56000 KUALA LUMPUR. NO 2 JALAN SERI PERMAISURI.0 ANJURAN Guru pelatih dari Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Tuanku Bainun dan Kelab Falak SMA MAIWP 7.0 TEMPAT BULATAN TENGAH UTAMA SEKOLAH MENENGAH AGAMA MAJLIS AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN.6.0 ORGANISASI Penasihat : ABD AZIZ BIN MAHMUD (Pengetua SMA MAIWP. Pengarah 2 Setiausaha Bendahari Ahli Jawatan Kuasa : : : : : : . 9.) PUAN NURUL HUDA BINTI ABDULLAH (Penolong Kanan Ko Kurikulum) MOHD SYUKRI BIN MOHD AROF KASFUL ANUAR BIN AHMAD TARMIZI BIN ABDULLAH NORHAZWANI BINTI ADAM MUHAMMAD HAFIZ BIN SULIMAN AHLI KELAB FALAK SMA MAIWP Mentor : Pengarah Timb. Pengarah 1 Timb. BANDAR SERI PERMAISURI.0 TARIKH 07 SEPTEMBER 2013 – 20 SEPTEMBER 2013 8.

0 PENUTUP Adalah menjadi harapan kami agar projek ini dapat diterima dan akan berjalan seperti yang telah dirancang. Menyediakan perkakasan untuk melukis seperti tali. 2. 1.0 SUMBER KEWANGAN Peruntukan Kelab Falak SMA MAIWP 12. Menulis laporan dan refleksi hasil projek yang dijalankan. Semoga projek ini mendapat manfaat kepada semua pihak.50 4. Memperbaiki perkataan yang dilukis. . Mengukur saiz perkataan.0 PELAN TINDAKAN PROJEK Aktiviti • • • 2 • • 3 4 5 • • • Mencari bahan dan perkataan yang sesuai untuk melukisTanda Arah Kiblat melalui internet.40 Cat Pelaka (hitam. Langkah 1 11.20 JUMLAH (RM) 29.10.00 8.0 ANGGARAN BELANJAWAN BIL. merah) 1 Berus (4”) 2 JUMLAH KESELURUHAN 13. Menyediakan perkakasan untuk mengecat tanda arah kiblat. cat pelaka dan berus.40 37. pita ukur dan kapur. Mewarnakan perkataan-perkataan secara berperingkat. Mencetak perkataan yang diperlukan untuk tanda arah kiblat. PERKARA UNIT HARGA SEUNIT (RM) 14.

. (Mohd Syukri Bin Mohd Arof ) Guru Pelatih......... IPG Kampus Tuanku Bainun Disemak oleh: ………………………………… (Puan Nurul Huda binti Abdullah) Penolong Kanan Kokurikulum....... SMA MAIWP Disahkan oleh: ..........................Disediakan oleh: …………………………................. Abd Aziz bin Mahmud Pengetua SMA MAIWP .......

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful