You are on page 1of 1

Page 1

1 of 1 DOCUMENT

Page 1 1 of 1 DOCUMENT Leeuwarder Courant 20 september 2013 vrijdag Editie Zuid Nederlanders gaan

Leeuwarder Courant

20 september 2013 vrijdag Editie Zuid

Nederlanders gaan er vaker op uit in de herfstvakantie

SECTION: In het Nieuws; Blz. 4

LENGTH: 273 woorden

SCHIPHOL - De malaise in de reiswereld lijkt het dieptepunt te hebben bereikt. Nederlanders gaan er in de herfstvakantie weer vaker op uit.

De luchtvaartmaatschappijen merken dit volop. Transavia meldt de grootste groei: 30 procent. ,,Vooral stedentrips en zonbestemmingen, zoals Malaga en de Canarische Eilanden, zijn populair'', zegt woordvoerder Maureen Sluiter.

EasyJet ziet ook een toename van het aantal boekingen. Voor Rome is het aantal passagiers 30 procent groter dan vorig jaar in de herfstvakantie. Voor Berlijn is een plus van 22 procent te zien en voor Milaan 17 procent. Londen kan rekenen op 10 procent meer passagiers dan vorig jaar.

Vorig jaar vierden 1,3 miljoen Nederlanders hun herfstvakantie buitenshuis: 700.000 deden dat in Nederland en 600.000 in het buitenland, zo blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dat aantal is redelijk constant,

stelt NBTC, al is er een lichte verschuiving naar vakanties in eigen land.

De bungalowparken van Landal raken inderdaad al goed vol, meldt commercieel directeur Bas Hoogland. ,,We zien een paar procent meer boekingen dan vorig jaar in de herfstvakantie. Al moet ik er wel bij zeggen dat we vorig najaar wel een dip hadden.''

Het plotselinge einde van de warme zomer leidde tot een hausse aan boekingen, meldt Hanita van der Meer van Thomas Cook (Neckermann, VrijUit). Vooral de zon trekt: Turkije, Griekenland en Tunesië vormen de top 3 van favoriete bestemmingen.

,,Het enthousiasme voor de herfstvakantie zou erop kunnen duiden dat het consumentenvertrouwen een beetje aan het verbeteren is'', aldus hoogleraar economie Esther-Mirjam Sent.

LOAD-DATE: 20 September 2013

LANGUAGE: DUTCH; NEDERLANDS

PUBLICATION-TYPE: Krant

JOURNAL-CODE: LC

Copyright 2013 Noordelijke Dagblad Combinatie / Leeuwarder Courant All Rights Reserved