P. 1
BMCC

BMCC

|Views: 4|Likes:

More info:

Published by: Alexandra-Gabriela Rosu on Sep 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/03/2014

pdf

text

original

ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Masterat Brand Management și Comunicare Corporatistă

Comunicarea online a brandurilor din industria cafelei din România
Roșu Alexandra-Gabriela

BUCUREŞTI 2013

emoțiile vor câștiga de fiecare dată. mai critici. “Diferența dintre un produs de rând și un produs captivant este emoția”. când cele două intră în contradicție. mai informați. nevoia de diferențiere și poziționare pe piață a devenit un imperativ. Totuși. Încrederea și loialitatea sunt mai greu de câștigat. reasigurare. . Consumatorii care iau decizii bazate doar pe fapte reprezintă o minoritate a populației lumii.De la produs la brand Într-o lume în plină globalizare. Brandingul a devenit astfel o tehnică folosită de companii pentru a se impune în competiția pentru câștigarea unui status și a piețelor. Emoțiile nu sunt singurele care ne dau un imbold în luare deciziei. mai greu de citit și mai puțin loiali. dar emoțiile și argumentele sunt interconectate. putem observa că “brandul a ajuns la ultima frontieră”. iar așteptările sunt mai mari pentru a satisface noul consumator. Cu cât alegerile s-au diversificat mai mult și oamenii au devenit mai pricepuți. consistență și simplificarea deciziei de cumpărare. reprezentând pentru companii diferențiere și pentru consumatori claritate.

5 dolari pe kg pe piaţa internaţională comparativ cu aproximativ 10 dolari pe piaţa internă. în condiţiile în care pe piața internațională acesta a scăzut cu 34%. dacă anul trecut un kg de cafea verde se putea cumpăra pe piaţa internă cu aproximativ 35 lei. Potrivit studiului. Preţul cafelei este oricum ridicat în România – în 2012 aceasta se tranzacţiona cu 5. Cauza principala o reprezinta nivelul actual al accizelor. ceea ce face ca acest produs sa fie greu accesibil consumatorilor romani. 1250 euro/tona la cafeaua prajita si 5000 euro/tona la cafeaua solubila. Astfel.Caracteristici generale și tendințe ale pieței de cafea din România În România. . Aceste accize se regasesc in pretul final al pachetului de cafea in proportie de 20%. Piata cafelei din Romania inregistreaza un consum de trei ori mai mic decat in alte tari din Europa. anul acesta preţul ajunge la 45 lei. unul dintre cele mai ridicate din Europa: 850 euro/tona la cafeaua verde. GFK. in Romania. prețul cafelei verzi a crescut cu aproape 30% în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2013. Consumul de cafea din Romania este aproape de cinci ori mai mic decat media europeana. un roman consuma anual circa 1. arata un studiu realizat institutul de cercetare a pietei.3 kg de cafea. in timp ce europenii beau nu mai putin de 5.83 kg de cafea.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->