You are on page 1of 5

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007

– 2013 Investeşte în oameni!

NEWSLETTER ICOS
August 2013

Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV - program de formare continuă de tip “blended learning” pentru cadrele didactice din învăţământul primar

NOUTĂŢI ICOS

Comunitatea ICOS în expansiune
În luna august se desfășoară a doua serie de formare față în față a cadrelor didactice ce vor prelua din această toamnă clasa pregătitoare, la nivel național, cu demarare în perioada 26-30 august 2013 și continuare până la mijlocul lunii septembrie. Vor fi create aproximativ 180 de grupe noi, cu un total estimat de 6000 cursanți.

Comunitatea ICOS în cifre:

2012
8893 cursanți 343 grupe 190 formatori activi

2013
10.300 cursanți (estimare) 410 grupe (estimare) 237 formatori activi

http://portal.icos-edu.ro http://www.icos-edu.ro/

1

Tipărit – proiectul interdisciplinar. Nu uitaţi! Pentru probleme tehnice legate de platformă sau nelămuriri/întrebări/sugestii. Promovat și Finalizat. ce va fi susținut și oral. http://portal.icos-edu. în Rapoarte cursuri • Teste online – 3 teste de evaluare sumativă (câte unul pentru fiecare modul principal). cursantul trebuie să îndeplinească cumulat câteva criterii. transmiteţi un mesaj la suport@icos-edu.icos-edu.Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni! ACTIVITATEA ONLINE A CURSANTULUI ICOS Evaluarea finală a cursului ICOS va avea loc în luna octombrie 2013. cursantul va aduce. într-o mapă de plastic:   Pe un CD .ro/ 2 . susţinute şi promovate • Minim un proiect interdisciplinar încărcat în Biblioteca de proiecte şi vizibil în portofoliul personal • Minim 10 materiale elaborate încărcate în Resurse şi vizibile în portofoliul personal • Cele 31 de teme de reflecţie în total pe cele 3 module complementare (10 pentru Modul I + 12 pentru Modul II + 9 pentru Modul III) completate în portofoliul personal La evaluarea finală.portofoliul exportat din platformă (fișier . Criteriile minimale pentru promovarea activităţii online și accederea în evaluarea finală sunt: • Timp petrecut în platformă – minim 92 de ore • Cursuri online – 3 module principale şi 1 modul complementar cu status Complet.pdf) și documentul de proiect interdisciplinar ce a fost încărcat în Biblioteca de proiecte (fișier Word sau . Pentru promovare și certificare.ro.ro http://www.pdf).

Formator Mirela Cimpoieș din Zalău (județul Sălaj): “Relaxați și plini de voie bună se simt și cursanții celei de-a doua serii. Dar.. pe melodia Căldărușa plină. Sigur că nu se poate ca în calitate de dascăl să ne lipsească simțul umorului. Dacă n-am udat. Și cu toate acestea.ro/ 3 . așa că iată ce au creat unii dintre ei pentru secvența Muzică și mișcare. Floarea s-a uscat. O mândră sulfină.icos-edu. Ne-au dus la formare.icos-edu. Că noi te-om săpa. cu pregătire în toi pentru clasa pregătitoare..într-o zi cu soare. cât și pentru destindere. Și te vom uda. atât pentru parcurgerea activității de formare.ro http://www.Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni! CAFENEAUA ICOS VACANȚA DE VARĂ…în ICOStrofe Trăim o vară încinsă. cursanții ICOS sunt foarte creativi. Și săraca floare.” Am pus în grădină. Hai și te ridică. la adăpost de arșiță. Acum iarăși moare! http://portal. Floare ofilită.

Am sărit peste mâncare..ro/ 4 . să nu-mi ies din formă. la platformă aspirant.. pe platformă. Cursanții care au terminat activitatea online sunt melancolici. Mi s-a dus vara cu ICOS. mi-am dat ultima testare.ro http://www.icos-edu. n-am nimic de regretat. Mă întreb. dar increzători . precum Manuela Mariana Dumbravă: Dragelor. dar acum m-am integrat Și vă spun cu tot respectul. Cu-o mână amestec în aluat.Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni! Platforma ICOS și treburile casnice fac epigrama bună. azi eu sunt gata. Iar cu cealaltă-s. când ați stat la umbră-n casă! http://portal.icos-edu.. Să aveți răbdare multă și să aplicați la clasă Tot ce-ați învățat în vară. după cum ne spune cursanta Maria Forgaci: Cu mine în bucătărie am luat Laptopul. se pare. ”mă-ntorc la oale?” Și cu ce-mi mai umplu timpul când eram pe directoare Și din ce resurse oare îmi mai caut eu reflecții? Să spăl geamuri sau iau lecții… A fost greu cu începutul.. privind în urmă cu regret. curățenie – aspirat Și am devenit. dar chiar rău tare nu-mi pare.

icos-edu.ro http://www.ro/ 5 .icos-edu.Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni! VACANȚA DE VARĂ…în cifre ICOS 4071 cursanți au 92 de ore online 6426 cursanți au finalizat Modulul 1 5374 cursanți au finalizat Modulul 3 6169 cursanți au finalizat Modulul 2 aproximativ 4500 cursanți au finalizat Modulul 4 sau Modulul 5 4412 cursanți au parcurs și promovat 4031 cursanți au parcurs și promovat 3614 cursanți au parcurs și promovat Testul sumativ 1 Testul sumativ 2 Testul sumativ 3 MULT SUCCES! http://portal.