BAHAGIAN A. Tandakan salah.

pada penyataan betul atau

X

pada penyataan

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10 .

Aktiviti seperti berlari, bermain bola dan menunggang basikal dapat meningkatkan tahap kesihatan kita. Kita tidak perlu melakukan aktiviti memanaskan badan dan meregangkan otot sebelum memulakan senaman. Setiap kali bersenam, saya memakai pakaian dan alatan yang sesuai demi keselamatan diri. Dollah menggunakan bola tampar dalam permainan bola sepak bersama rakan. Dalam permainan bola sepak, hanya penjaga gol sahaja yang dibenarkan menangkap bola. Permainan futsal adalah sejenis permainan berpasukan yang diubahsuai daripada permainan ragbi. Kemahiran menghantar dan menyambut bola adalah amat penting dalam permainan bola jaring. Amin suka menunggang basikal dengan laju dan sering tidak memakai topi keledar. Kita perlu minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari untuk mengelakkan badan kita kekurangan air. Selepas aktiviti bersenam, peralatan sukan hendaklah diletakkan dan disusun di tempat yang betul.

1

16. 15. 12. 2 . 14. Namakan aktiviti berpandukan gambar yang diberi. 13.BAHAGIAN B. Menangkis smesy Mengadang rejaman dalam permainan bola tampar Membalas pukulan bola ping pong Menangkap bola dalam permainan bola sepak Memulakan acara larian Lawan tarik tali 11.

Gelung rotan perlu dilap dan disusun dengan kemas. Bola diletakkan di dalam bakul atau jaring bola. 19 . Suaikan pada gambar yang betul. BAHAGIAN D. 18 . Kayu hoki ditempatkan di dalam bakul atau beg kayu hoki. 17 . Bola yang kekurangan angin perlu dipam sebelum disimpan. 20 .BAHAGIAN C. 3 . Isikan tempat kosong dengan pilihan jawapan yang betul.

mestilah dari hospital atau klinik yang berdaftar._____________________ kepada kita._______________ dan krim._______________ penyakit. Oleh itu. Ubat terdapat dalam pelbagai bentuk Ubat-ubatan yang seperti pil. kapsul.cecair luput menyembuhkan kesan sampingan preskripsi Ubat Dan Racun Ubat ialah bahan yang digunakan untuk mencegah dan (21). diambil perlu mengikut (23). 4 ._______________. (22). Pengambilan ubat yang tidak mengikut arahan doktor boleh memberi (24)._______________ doktor. pastikan ubat yang Ubat yang diambil diambil tidak tamat tarikh (25).

A. Bulatkan jawapan yang betul. Topi keledar C. Hadapan C. 26. Sisi 27. Memakai _________________ dan mengikatnya dengan kemas semasa membonceng motosikal. A. Tanda nama D. Bertolak B. Belakang B. A. Cermin mata B. Bergurau D. Berlari 5 .BAHAGIAN E. Tali leher 28. _________________ ketika menaiki bas merupakan nilai yang baik antara satu sama lain dan mampu mengelakkan kemalangan. Atas D. Berjalan dalam satu barisan di sebelah kanan jalan supaya kita dapat melihat kereta yang datang dari arah _______________. Berbaris C.

ke kanan C. pagi 6 .29. siang D. Memakai pemantul cahaya pada beg atau kasut membolehkan pemandu melihat pengguna jalan raya pada waktu awal ___________. A. A. Memandang ke kiri dan _____________ sebelum melintas dapat mengelakkan daripada berlakunya kemalangan di jalan raya. ke sisi 30. ke atas D. tengah hari B. petang C. ke belakang B.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful