MINIT MESYUARAT PERKHEMAHAN BERSEPADU UNIT BERUNIFORM, SEKOLAH KEBANGSAAN TANJUNG BATU, BINTULU 2013

Tarikh Masa Tempat

: 5 September 2013 : 11.30 pagi : Bilik Mesyuarat SK Tg. Batu

Kehadiran Rinai Gapor Nurul Aishah

:

Patricia Ibom Mark Nasir

Nazira Binti Baharuddin Anis binti Abdul Rahim Norzalina binti Sallehuddin Wan Salamah binti Wae Ali Etam Joti Lusie Collin Rosita Mantok Ezechieleo Suet Mohd Firdaus Mohamad Shahril Mardzri Tidak hadir :

Turut hadir

: Pn. Alwani Bt. Abdul Halim ( Penyelaras Unit Beruniform)

1. Ucapan Pengerusi 1.1 Pengerusi memulakan dengan ucapan “selamat sejahtera dan selamat datang” kepada semua ahli jawatankuasa unit beruniform.

Selangor Tindakan: Pengerusi. lokasi yang strategik untuk perkhemahan. Selangor sebagai lokasi perkhemahan Tindakan: Makluman.1. Tindakan: Makluman 2. Tindakan: Pengerusi. Tarikh. . 1. aktiviti yang akan dijalankan.1.1 Setiausaha unit beruniform Pengakap menyatakan bahawa dalam kertas kerja yang akan dibuat. cadangan tarikh.1. Bakar mencadangkan lokasi perkhemahan diadakan di Hutan Lipur Kanching. 3.3 Pengerusi menyatakan bahawa tujuan mesyuarat ini diadakan adalah untuk membincangkan perkhemahan bersepadu unit beruniform yang akan diadakan.1. Tindakan: Makluman 3. pengangkutan. tempoh pelaksanaan program.1.3 Rundingan membincangkan dan sebulat suara memilih Hutan Ulu Yam. keselamatan.2 Pengerusi mengucapkan ribuan terima kasih di atas kehadiran yang sangat memuaskan. kumpulan sasaran. Rawang Selangor. mestilah mengandungi maklumat-maklumat penting seperti tajuk.2 Harmizi Bin Musa pula mencadangkan bahawa lokasi perkhemahan diadakan di Ulu Yam. Tempat.1 Muhammad Bashir B. Perbincangan Pelaksanaan Kertas Kerja Perkhemahan 2. 3. makanan dan senarai AJK pelaksanaan program. Perbincangan Tentang Perkhemahan Tahunan 3. kos perbelanjaan. Bilangan Hari dan Kumpulan yang terlibat 3.

2. Haslinda Binti Mohamad Saad mencadangkan kumpulan yang terlibat bagi perkhemahan ini ialah ahli-ahli unit beruniform yang berada dalam tahun 5 supaya mereka didedahkan dengan satu pengalaman dan ilmu tentang perkhemahan yang dapat supaya dapat diaplikasikan dan digunakan di masa akan datang.1 Pengerusi mencadangkan AJK pelaksanaan perkhemahan kepada beberapa unit iaitu :         AJK peralatan AJK makanan dan minuman AJK kebajikan AJK sukan dan riadah AJK kerohanian AJK alat / tugas khas AJK hadiah dan sijil AJK kewangan Tindakan: Makluman 3. Pelantikan AJK pelaksanaan 3. Tindakan: Pengerusi 3.5 Cik.2.2.3.1.4 Muhd Qamarul Idzuan mencadangkan tarikh pada 15 Mac 2010 hingga 17 Mac 2010 ini bagi perkhemahan unit beruniform kerana pada tarikh tersebut terdapat kekosongan aktiviti berlandaskan takwim institut.1.2. Tindakan: Makluman 3. Pelantikan AJK pelaksanaan perkhemahan :  AJK peralatan Harmizi Bin Musa (K) .

Perbincangan mengenai urusan pengangkutan dan perbelanjaan 4.Nurakma Nur Akma Binti Muhammad  AJK makanan dan minuman Muhammad Bashir Bin Bakar (K) Nurfarisha Bt. Ahmad  AJK kebajikan Muhd Qamarul Idzuan Kamaruzaman (K) Nor Fazurah Binti Muharram  AJK sukan dan riadah Ahmad Zharif Bin Razali (K) Muhammad Akmal Bin Sungkanah  AJK kerohanian Muhammad Rizam bin Bakri (K) Nor Amidar Binti Zaidi  AJK alat / tugas khas Ahmad Syamimi Bin Irfan (K) Nurul Aisyah Binti Ismail  AJK hadiah dan sijil Muhammad Iqram Bin Rahim (K) Nurfarisyah Binti Ahmad  AJK kewangan Nurin Izzati Binti Abdul Rahim Tindakan : Makluman 4.1 Pengangkutan : .

1 Makanan :      Sarapan pagi (nasi lemak dan teh tarik/milo panas) Makan Tengah hari (nasi putih . buah-buahan dan air sirap) Minum Petang (kuih muih .2.3 Penghargaan :    Sijil penghargaan diberikan kepada 40 orang murid Cenderamata diberikan kepada guru besar dan guru-guru pengiring. Tindakan : pengerusi 4. dan air sirap) Minum Malam (biskut. hanya akan menggunakan sebuah bas sahaja iaitu bas sekolah.2 Peralatan untuk perkhemahan :  Khemah (10 buah)  Tali  Lampu picit (6 unit)  Kompas (6 unit)  Komputer riba .2 Perbelanjaan / keperluan program : 4.1 Untuk program perkhemahan bersepadu unit beruniform. . LCD dan skrin putih  Peti kecemasan (2 kotak)  Kain putih 5 meter  Cat jenis pelaka (merah. teh panas) Tindakan : Makluman 4. air teh panas ) Makan Malam (nasi .1. biru. kuning) Tindakan : Makluman 4. lauk pauk .2. Hadiah kepada kumpulan para peserta yang menang dalam pertandingan yang dianjurkan.4.2. lauk pauk .

Tindakan : Makluman 4.1 Program Perkhemahan Bersepadu ini akan dirasmikan oleh Puan Hajah Zakiyah binti Idris A.N..             Ice Breaking Pembentukan kumpulan Senaman pagi Latihan perbarisan / kawad kaki Treasure hunt Flying fox Keyakinan di air / snorkling Ceramah (Peranan Seorang Pemimpin) Ceramah (Teori Berkawad) Ceramah (Teori Ikatan dan Simpulan) Perbarisan kawad kaki Majlis perasmian penutup Tindakan : Makluman 5.1 Antara aktiviti yang telah dibincangkan dan ingin dilaksanakan. Tindakan : Makluman 6. Hal-hal lain .1 Setiap murid akan dilindungi oleh insurans berkelompok.3.2 Majlis perasmian 5.3 Keselamatan : 4. Aktiviti yang dirancang untuk dilaksanakan semasa perkhemahan bersepadu 5.2. Tindakan : Makluman 5. Keselamatan setiap murid juga akan dijaga oleh guru pengiring.M. Guru Besar SK Gaal Pasir Puteh Kelantan.

Bayaran baju ini termasuk dengan bayaran yuran keseluruhan individu perkhemahan ini.2 Pengerusi berharap segala yang dirancang akan berjaya dengan baik dan berharap kerjasama dari semua pihak bagi memastikan perancangan projek ini akan berjaya.1 Pengerusi ingin membuat mesyuarat kecil dengan semua ahli jawatankuasa pelaksanaan pada 30 Januari 2010 untuk memastikan segala yang dirancang berjalan dengan jayanya.1.1 Ucapan Penutup Pengerusi 7.00 bagi yang berlengan pendek untuk semua peserta program.1 Pengerusi mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang hadir dan memberi kerjasama dalam melaksanakan projek perkhemahan ini.1. Mesyuarat ditangguhkan pada jam 4.00 bagi baju yang berlengan panjang dan RM20.15 petang.3 Wakil bendahari menyatakan bahawa baju t-shirt berharga RM21. .1. Tindakan : Makluman 6. Penutup 7. Tindakan : Makluman 7.1.6.1 Ucapan Pengerusi 6. Tindakan : Makluman 6.

(Muhammad Rizam Bin Bakri) Ketua Guru Penasihat Unit Beruniform. 16800 Kelantan. Sekolah Kebangsaan Gaal. …………………………. Pasir Puteh Kelantan. Sekolah Kebangsaan Gaal. ………………………………. 16800 Kelantan. . Pasir Puteh Kelantan. (Hajah Zakiyah Binti Idris) Guru Besar.Disediakan oleh.. Disahkan oleh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful