Nita Andrei Ms3

Turbine cu abur : Cât de mari pot ajunge?

Se crede, costurile specifice ale centralelor electrice scad pe măsură ce crește capacitatea unitară ( Figura 1 ) . Dar , în realitate , aproape de dimensiunea maximă atinsă curba devine aproape orizontală , și costurile specifice , chiar pot crește cand ne apropiem de acest punct . Cu alte cuvinte, intalnirile sunt rareori atinse fără chin. Cu toate acestea, este în natura umană să aspire la dimensiuni unitate tot mai mari și de fiecare dată un progres în scara se realizează de fiecare data devine noul punct de reper pentru industrie.

Figura 1 . Relația dintre costurile de producție și capacitatea de unitate (MW și pe MWh )

Deși turbina cu abur este o tehnologie foarte matură , ea continuă să evolueze și sa se imbunatateasca, chiar în ultimul deceniu s-au înregistrat progrese mari – în partea de aburi și la adoptarea parametrilor crescuti ai aburului - descrise de

respectiv . " Pentru cele mai bune turbine moderne . cu fiabilități ridicate . de configurare pentru a furniza suprafața necesară de evacuare mare .Dr. De la începutul anilor 1960 . Soluția eco . La rândul său . și cu aplicarea unor condiții avansate de abur a eficienței brute dintre cele mai eficiente turbine cu abur se apropie de 50 % . alimentate cu abur saturat . poate atinge randamente la fel de mari. fără o . sau chiar mai mare .lungimea maximă LSB este limitată de puterea lamei și capacitatea sa de a rezista tensiunilor centrifuge în secțiunea rădăcină . adică ax dublu . rămân cele ale industriei alimentare . Chiar și turbinele cu abur umed folosite în centralele nucleare . este zona lor de evacuare inelar . aproape 36% sau mai mult . eficienta interna de presiune ridicata ( CP ) și presiune intermediara ( IP ) cilindri / secțiuni poate ajunge la 94 % și 96 % . determinată de lungimea disponibilă de joasă presiune ( LP ) stadiul lame ultimele (LSB-uri) și numărul de fluxuri de evacuare.compus ( CC ) . căutarea pentru creșterea dimensiunii unității frecvent a condus la utilizarea de eco . " Bune turbine vechi cu abur " . Wilfried Ulm de la Siemens ca " o revoluție aproape neobservata în tehnologia de turbine cu abur .compus Principalul factor de limitare a dimensiunii unității de condensare a turbinei cu abur.

creștere excesivă în lungime LSB și fără a adăuga în mod nejustificat la numărul de cilindri de pe arborele turbinei . cu dimensiuni. Turbine cu abur MHI din această clasă au LSB-uri cu o lungime de 1169 mm ( 46 in ) lung . ar fi de 1. cu 60 de Hz frecvență de rețea . apoi evoluează în ABB Alstom și în cele din urmă Alstom ). mai târziu a fuzionat în ABB . rezultatul ar fi fost o omidă . Această abordare nu arata optim și este evident inferior în eficacitate a conceptului turbinei CC . ar avea nevoie de patru cilindri dublu LP debit . ceea ce face posibilă utilizarea LSB-urilor mult mai lungi și de a reduce numărul de cilindri LP . Deci . cu o lungime de 762 mm ( 30 in ) .44 ori mai mari decât cele la o mașină cu 50 Hz cu o viteză de 3000 rpm . cu șase cilindri în mod egal distribuite între ele : o temperatură înaltă ( HP sau cei CG IP ) cilindri și doi pe fiecare arbore . Aceste turbine rămâne cele mai mari în serviciu în centralele electrice cu combustibil fosil . Tensiunile centrifuge în LSB-uri de o viteză turbină plin 60 Hz .7 MPa . Exemple sunt turbine 1050 MW cu parametrii de abur . și Zimmer . cu doi cilindri dubli CG tur al arborelui viteza jumătate și HP și cilindrii IP pe arbore la viteza maximă . Soluția adoptată la acea dată de către Brown Boveri Company ( BBC . a avut LSB-uri . Turbine modern CC mari . în intervalul 800-1050 MW . o turbină cu abur supracritici . Rockport . cu condiții de abur de 24. cu tehnologia de azi . 538/538 ° C (tipic pentru acei ani). Un exemplu al unei turbine CC moderne pentru centralele electrice alimentate cu combustibili fosili ( de 1000 MW clasă mașină MHI ) se poate observa în figura 2. cu o viteză de rotație de 3600 rpm . instalate în 1972 la 3 la US puterea de plante Cumberland și Amos . cea mai mare parte de 60 Hz . În cazul în care acestea au fost atașate la același ax împreună cu HP și cilindrii IP . a fost de a angaja doi arbori de viteză maximă .presiune de 3600 rpm . In plus . cu tehnologia LSB disponibilă în anii '70 . Acest lucru a fost crescut la 787 mm ( 31 in ) pentru mașinile ulterioare de acest tip . Primele turbine de acest tip . cum ar fi mașină cu șase cilindri monstruos cu numeroase probleme potențiale în serviciu . și capacitatea unității de aproximativ 1300 MW . urmează această abordare . cu toate buteliile CG situate separat pe arborele viteza se jumătateste . instalate la Mountaineer . Această abordare a fost favorizata în special în Statele Unite ale Americii . ar fi fost destul de problematică pentru fabricarea unui generator cu o astfel de ieșire .

de la unitatea de Misumu 1 și unitatea 2 Matsuura . 41-47 ) . Tehnologia Tandem . fără o creștere excesivă a numărului de tevi . Progresele recente înregistrate în crearea LSB-urilor mai permite viteza de 1000 MW turbine complete TC să fie proiectate pentru 60 Hz . de exemplu. și oferă în același timp eficiența internă ridicată în HP viteză maximă și cilindri IP . configurarea ar părea de preferat din punct de vedere al cheltuielilor de capital și a cerințelor de servicii . adică un singur ax . un compus-tandem ( TC ) .compus Cu toate acestea. .5 MPa . luna noiembrie 2001. pp. cu o viteza de 3600 rpm . Schema folosită în aceste mașini face posibil pentru a face față prin evacuarea cg unei cantitati mari de abur. comandat în decembrie 2000 ( vezi MPS .000 MW . 600/610 ° C la unitate Tachibana .de 24. cu temperaturi de abur ceva mai mici .wan 2 . și două turbine anterioare 1.

48 în LSB-uri de oțel au fost. MHI a anuntat o noua serie standard de LSB-uri integral învăluite . cu o putere nominală de 735 MW fiecare instalată la Ratchaburi 1 și 2 din Thailanda .2F48 ). în 2004 .IP cilindru + doi cilindri CG ) ar putea fi împins la 1000 MW . Acestea vor fi dotate cu 1. Astfel de ieșire a unui aparat cu trei cilindri ( HP . Potrivit MHI .ca o alternativă la mașinile CC . în turbine 3000MW 600 rpm TC din 5 plante Hirono în Japonia . Începând cu anul 2004 . în fapt deja utilizate .4F45 ) .În special .016 mm ( 40 in ) LSB-uri lungi de 3600 rpm si 1092 mm ( 43 in ) LSB lung de 3000 rpm .000 MW . și un cilindru dublu LP de debit .IP integrat . comandat în 2004 . inclusiv 1143 mm ( 45 in ) lame de titan de 3600 rpm si 1220 mm ( 48 in ) lame de oțel pentru 3000 rpm . ca o alternativă la configurația CC care a fost folosit în ultimii ani . de asemenea. Configurația acestei turbine este similara cu turbian propusă de 1 000 MW: o mașină de 4 cilindri cu HP dublu flux și 2 cilindri IP cucurgere dubla CG. se intenționează să crească unitatea de capacitatea a acestor TC două turbine cilindri de până la 750 MW . Ieșire maximă brută a unei astfel de turbina este de până la 841 MW . MHI a declarat disponibilitatea de a produce 1 MW de clasă 3600 rpm cu patru cilindri in turbina 1000 cu patru fluxuri CG ( TC . cu o viteză de 3600 rpm ) au fost fabricate de Toshiba și a mers pe linie la Hekinan ( unități de 4 și 5 ). cu o viteză de 3000 rpm . Chiar dacă aceste turbine vor avea LSB-uri mai scurte decât LSB-ul MHI menționat mai sus . de asemenea. Primele turbine complete de 1. la1000 MW 50 Hz unități Haramachi 2 și Hitachinaka 1 . în viitor. precum de exemplu cele recent instalate. pare a fi cea mai mare din două mașini cilindri în serviciu și are cea mai mare putere din lume pe LP de evacuare . Hirono 5 turbina este formata din doi cilindri : un cilindru HP . Aceeași 40 cu LSB titan au fost utilizate . cele mai mari turbine cu abur TC produse de producătorii japonezi au fost cele două turbine supercritic .presiune MHI . anunțata de Hitachi . frecventa de 60 Hz ( adică . doar doi cilindri dubli CG de debit . Disponibilitatea de a produce turbine cu abur TC ale clasei 1000 MW a fost . acestea vor avea . Această turbina de 600 MW ( TC . care a intrat în funcțiune în 2000. Pe această bază .

9 MPa . Lippendorf a fost pentru un timp . aceste turbine au LSB de sine stătător ( fără giulgiu sau legături intre lame) de 1050 mm ( aproximativ 41 ). de asemenea. Cea mai mare turbina cu abur TC pentru combustibili fosili de energie alimentate cu o frecvență rețea de 50 Hz a fost fabricata la fel de mult ca la sfarsitul anilor 1970 de LMZ din Rusia .5 MPa . o instalație de gaz de lignit din Germania . Acestea au fost două ABB cinci turbine cilindri pentru Lippendorf .TC4F .40 ) . pp. O turbină similară 700 MW viteza 3600 rpm . care are condiții de abur de 25. cu 593 ° C (1100 ° F ) temperatura aburului principal reîncălzit. iar condițiile de abur de 23. 540/540 ° C . după o pauză lungă ( a se vedea MPS . cu o putere nominală de 1200 MW .cel mai eficient combustibil solid .IP + două LP ) turbine pentru 60 Hz centrale electrice japoneze și sunt utilizate. Cu un randament net de 42. evaluare continuă maximă ( CCM ) din 1380 MW . Acesta din urmă este primul dintr-un nou val de unități supercritice presiune pentru a fi lansat în Statele Unite ale Americii . Genesee 3 ( cu un LP flux dublu cilindru . Analog lor pentru trei turbine de 700 MW de 50 Hz aplicatii este un cilindri cu condițiile de abur de 25 MPa . a fost în funcțiune din 1979 de la centrala nucleară Kostroma ( unitate 9 ) . În 2000 .40 ) . a fost produsa de Toshiba pentru Nakano .IP integrate . acest nivel a fost depasit de . Secțiunile CG au LSB-uri de titan de 1200 mm în lungime . iar turbina 870 MW pentru CBEC 4 regim supercritic ( cu doi cilindri dubli CG flux . aceste turbine de 700 MW pot pretinde a fi cele mai mari masini din lume în serviciu folosind cilindri HP . și trei LP ) . Spre deosebire de alte tipuri de turbine moderne menționate mai sus . în turbine de 495 MW al primului producator Canadian de central in regim supercritic .TC2F . 33-37 ) . Pentru moment .4 % . Turbina este formata din cinci cilindri ( bucla flux CP . cu LSBul lor integral învăluite . în lungime . Această turbină .încălzit din lume . 550/580 ° C.în standardul 700 MW cu trei cilindri Hitachi ( HP . aprilie 2004 . fluxul IP dubla . 600/600 ° C și 1092 mm lungimea LSB-ului ( TC 4F43 ) . cele mai mari turbine TC care operează în Europa de Vest de la centralele electrice alimentate cu combustibili fosili au avut o capacitate bruta instalata de 933 MW . Până în 2002 .

27-31 ) . a permis Siemens pentru a oferi o turbină 1000 MW cu doar doi dubli cilindri CG debit pentru unitățile Yuhuan din China ( a se vedea MPS iunie 2005.5 m2 .de la 10. Conform testelor efectuate pe teren rata de căldură . de creștere a producției unei turbine cu cinci cilindri de 1700-1800 MW .fără a sacrifica nici o eficiență . octombrie 2001 PP 21-23 ) . dar în condiții de mai mare a apei de răcire . În ceea ce privește capacitatea de unitate a turbinelor Lippendorf . HP flux flux IP dubla .0 m2 pe tur până la 12.7% ( a se vedea MPS . . Principala diferență este că LSBurile au crescut în lungime . eficiența neta a fost estimata la 42. si trei cilindri duble CG flux . în turbina Boxberg la 1146 mm ( 45 in ) de la Niederaußem K . 545/581 ° C. de la 978 mm ( 38. O tranziție de titan 1423 mm ( 56 in ). acest nivel a fost depasit de o alta turbina cu abur Siemens . Aceasta deschide posibilitatea . cu doar un singur cilindru dublu LP flux . Ea are o ieșire bruta la bornele generatorului de 1012 MW ( cu o capacitate netă de 965 MW ) . care a Niederaußem K ( figura 3 ) .unitate Q Boxberg .6 MPa . cu o ieșire netă de 907 MW și condițiile de abur de 26. cu o zonă de evacuare inelar de 16. în principiu. Configurația turbinei . cu un singur cilindru .de exemplu. este identica cu cea a Boxberg Q.5 in ) . Folosind aceste LSB mai lungi . creșterea zonei de evacuare inelar cu 25 % . care a intrat in exploatare comerciala in toamna anului 2002 . pp.0 m2 pe flux . a permis firmei Siemens proiectarea unei turbine de 600 MW pentru Renania de Nord Westfalia Reference Power Plant format din doar trei cilindri .

tehnologii mai avansate .turbina trebuie să fie proiectata pentru a fi jumătatea vitezei . zone mai mari . sunt cu un singur ax . toate turbinele cu abur umed pentru centralele nucleare . adică . care necesită facilități mai grele de prelucrare . Un avantaj de turbine de mare viteză este eficienta mai mare intern în etapele HP . Lamele rotative ale celor două secțiuni sunt expuse la eroziune picătură de apă ( WDE ) și abordări similare pentru a face față problemei sunt necesare în fiecare secțiune . Principala problemă cu astfel de mașini de viteză redusă este fabricarea lor .Mașini nucleare . inclusiv cele de cea mai mare capacitate. abur umed În contrast cu turbine cu abur pentru centrale electrice alimentate cu combustibili fosili . În același timp . conform unor estimări . și cheltuieli de capital mai mari . Acest lucru se explică în principal prin faptul că atât HP și secțiuni CG ale acestor turbine au lucrat cu abur umed . având în vedere că rata de WDE este proporțională cu viteza periferică . Dacă este necesară o zonă de evacuare extrem de mare pentru a realiza debitul de abur necesar . sau de tip tandem compus. peste o capacitate unitate de circa 1070 MW consumul specific de metal ( masei de metal totală a turbinei împărțit la ieșirea sa ) pentru o turbină viteză jumătate se . cu palete mai lungi . cu un generator de patru poli .

Tranziția la viteză mică ( jumătate viteză ) conceptul . 1500 rpm . Pentru 50 Hz . Dar utilizarea LSB-ului din titan . fără pierderi excesive la evacuarea pe de o parte sau o creștere absurdă a numărului de fluxuri CG pe de altă parte ca și cu alte tipuri de turbine nu este fixată dar depinde lungimea LSB-ului disponibila. a fost propusă de BBC pentru centrala nucleară Graben din Elveția . Cea mai mare turbină cu abur umed de mare viteza pentru a intra în operație la data este evaluat la 1032 MW . Viteza de ieșire maximă ( viteză mare ) atinsa de turbina cu abur umed . Arabelle Alstom . Acesta constă dintr-un flux de doi cilindri HP și trei cilindri dublu debit CG cu LSB de lungime 1118 mm ( TC . permite unității de ieșire din turbina să fie crescuta cu un factor de cel puțin 1.200 MW . . în funcție de temperature apei de racire .5 .5 ori mai puțin . Patru astfel de turbine au fost în funcțiune de la sfârșitul anilor 1990 .6F44 ) . limita în prezent se află la puțin peste 1000 de MW . cu o lungime de 1500 mm ( 59 in) ar permite o viteză maximă ( 3000 rpm ) turbină cu abur umed pentru a realiza o capacitate unitate de circa 1250 MW cu doi sau trei cilindri dublu flux . prin utilizarea unui stadiu Baumann ) par ineficiente . la Chooz B și centrale nucleare Civaux în Franța . în cazul a 50 de aplicații Hz . are o putere brută nominală de 1550 MW ( a se vedea figura 4 ) . Standard de 1000 MW de mare viteză turbină cu abur umed LMZ are un pat dublu flux HP cilindri CG cilindru și patru cu titan LSB 1200 mm în lungime ( TC 8F47 ) . Încercările de până acum pentru a forța la nivel ( de exemplu .apropie de cea a unei turbine viteză maximă de aceeași ieșire ( aproximativ 2 kg pe kW ) . O viteză in turbina mai mare a aburului umed. Cea mai mare viteza turbinei astfel redusă cu abur umed in prezent in serviciu . Aceastea sunt turbine de 3000 rpm Siemens de la centrala nucleară Trillo în Spania . evaluat la 1. dar acest proiect nu sa materializat niciodată . care tinde să crească în timp ce tehnologia se îmbunătățește . Pentru 60 Hznivel este de aproximativ 1.

chiar și pentru a realiza o suprafață totală inelara de mai puțin de 74. cu un singur flux HP cilindru și trei cilindrii dubli CG . rezultând o viteză considerabil mai mare . Aceasta este din cauza vitezei de rotație mai mare (1800 rpm ) și ca urmare . Cu un 1194 mm ( 47 in ) LSB . ceea ce duce la o eficiență mai mare . o astfel de turbină are o suprafață totală de evacuare inelar de numai 80. Arabelle HP și secțiuni IP sunt atât de singurul flux . Acele LSB-uri sunt de 1450 mm ( 57 in ) lungime . datorită lamei mai lungi și de reducere a pierderilor energetice secundare . în jur de 1000 MW . folosind 1830 mm ( 73 in) LSB-ul dezvoltat de Alstom în ultimii ani .necesitatea de a limita dimensiunile HP .Turbina Arabelle are au un cilindru integrat HP . ar fi de aproximativ 6 m mai scurtă .4 m2.IP și trei cilindri dubli LP debit . Astfel de mașini au fost furnizate pentru centralele nucleare din Coreea de Sud . Pentru comparație . o turbină de evacuare șase angajarea cu LSB de 1830 mm ar avea o suprafață totală de evacuare circulară de aproximativ 172 m2 .4 m2 . cu o frecventa de 60 Hz turbină de aceeași capacitate ar necesita 12 eșapamente ( adică . cu o viteză de 1800 rpm . plus trei cilindri CG . Alstom a dezvoltat patru turbine cilindri . 50 Hz . cu o capacitate unitate de 1200-1500 MW . În deosebire Alstom de mică turbină viteza de aceeasi clasa de mărime de 60 Hz . având în minte amenințarea WDE . Pentru a asigura o capacitate de unitate ceva mai mica . în ciuda unei rate enorme de flux de aburi . Acest lucru ar reduce pierderile de energie asociate cu viteza aburului de ieșire la valori mici . șase cilindri CG ) cu o lungime de 852 mm LSB ( 33. Același domeniu ar putea fi realizat în prezent cu patru evacuări . oferind o suprafata totala de evacuare inelara de 115. oferind semnificativ mai mari pierderi de energie de eșapament decât omologii sale europene . în prezent în . Înregistrare capacitatea unității Arabelle vor fi preluate de către turbina Siemens 1500 rpm fi livrate la Olkiluoto 3 EPR fabrica din Finlanda .flux HP cilindri . cu doi cilindri CG . Pe de altă parte .2 m2 . foloseste un dublu . O astfel de turbină .5 în ) . care prevede o viteză aproape de cea a circumferintei Arabelle .

Turbina Olkiluoto ( Figura 5 ) va cuprinde un flux dublu HP cilindri și trei cilindri dubli CG debit cu 1675 mm ( 66 in ) LSB-uri de titan lungi . oferind o zonă de evacuare inelara de 16. ceea ce face mai compact .7 m2 pe flux . Între timp . desigur. Este de remarcat faptul că de câțiva . în cazul în care lungimea totală a turbinei poate fi redusa . Aceste turbine alcătuite dintr-un dublu flux HP cu cilindri și trei cilindri dubli LP de debit . pp. Turbina este dotata cu două incalzitoare de umiditate vertical. atunci când intra în serviciu în 2013 . Doosan Heavy Industries și construcții va oferi două turbine 1. cu o turbină cu abur cu un 70 la LSB integral învăluită ( comparativ cu 54 în cazul modelului japonez APWR ) . oferind o zonă de evacuare inelara de 25 m2 pe flux ( 150 m2 în total ) .455 MW 1800 rpm.construcție . care va avea o putere nominală de 1720 MW brut ( a se vedea MPS . 43-46 ) . 33-35 . cele mai mari turbine cu abur umed de 1800 rpm ( 60 Hz ) date în exploatare l sunt mașini de Hitachi la Hamaoka 5 ( 1380 MW ) și Shika 2 ( 1358 MW ) . Problema de expansiune termică este diminuata . Acestea vor fi cele mai mari turbine cu abur de 60Hz din lume. august 2004. de separare. Pentru 60 Hz piata din SUA .a se vedea MPS decembrie 2006. în loc de cele orizontale ( ca de fiecare parte a unităților Arabelle ) . LSB-urile sunt 1320 mm lungime ( 52 in ) . prin reducerea nu numai numărului de cilindri ci de asemenea numărul de rulmenti . turbine cu abur pentru cele două unități ale Kori plante Shin . În octombrie 2006 a fost anunțat că în cadrul unui acord cu GE . pp. care a intrat în serviciu în 2005/6 . MHI se propune o versiune de 1700 MWe a APWR sale .

TC .8F57 . Cu aceste modele cu cinci cilindri 1.ani au fost turbine mari de abur cu lagare de alunecare comune cilindri adiacente . Unde acum ? În principiu. Fabricarea unor astfel de blocuri și transportul unor astfel de rotoare sudate pe cale ferată se va confrunta cu probleme serioase . va trebui țaglele foarte grele aproximativ 40-45 t în masă . Există deja .special 50 Hz turbine cu abur umed pentru centrale nucleare ( cu condiția . bineînțeles . sau vor fi disponibile în viitorul foarte apropiat . în comparație cu 1200 MW cinci cilindri mașină supercritic . un reactor nuclear de putere suficientă este disponibil ) . Nu este surprinzător faptul că în prezent costurile specifice asociate cu o astfel de turbina ar depăși pe cele de unități cu capacitate mică . de până la 600 ° C . . LSB-uri de oțel cu o lungime de 1800-1850 mm ( 71-73 in ) pentru 1500 rpm . Ele permit construirea unei turbine cu patru cilindri cu șase eșapamente oferind o suprafață totală de evacuare inelara de 168 m2 .presiune . vor deveni un punct de vedere economic în viitor . Totuși dacă modelele din trecut sunt urmate astfel de mașini mari . Același lucru poate fi spus de turbinele de mare viteză ( 3000 rpm ). odată stabilite . precum și utilizarea de șase și opt fluxurile CG cu 1400 mm LSB-uri din titan lungi ar permite ieșire să fie crescuta la aproximativ 1350-1400 MW și 1700-1800 MW . Dar nu ar conduce la costuri unitare reduse . Tranziția la temperaturi ridicate abur principale și preîncălzire . Dezavantajul este că asamblarea și dezasamblarea este mult mai complicata . aproximativ 10 % mai mult decât un cilindru de cinci .000 MW mașină de clasă pentru aplicații de pcombustibili fosile are șase rulmenți în loc de zece . Rotorul LP pentru astfel de LSB-uri va avea un diametru de aproximativ 30003150 mm și fiind de tip sudate . turbine pentru centralele electrice alimentatecu combustibili fosili . tehnologiile moderne permitproiectarea de turbine cu abur cu o capacitate unitate de până la aproximativ 2000 MW .

în funcție de tipul de centrala electrică. situația nu este cu mult diferit . Îmbătrânire Flota centrala este urgentă nevoie de renovare .000 MW din acest total . Ca urmare creșterea în construcția de noi centrale electrice ciclu combinat .000 de MW vor trebui să fie înlocuite . care în cele din urmă a dus la blocaje de aprovizionare . . Revenirea rapidă a volumului pentru a normala a făcut exces la nivel mondial . Extinderea masivă a capacității de generare în perioada boom-ul de aproape trei ani binevenit . investițiile în SUA au decolat ca niciodată înainte .Situația de pe piața În ultimii ani . multe dintre . Faptul este că există .marea majoritate a centralelor electrice sunt prea vechi și va trebui să fie înlocuite cu noi centrale pe termen lung . există acum semne de o setare regândire în ceea ce privește sursa de energie primară în SUA în chinurile de fluctuațiile prețurilor mari pentru combustibili nobili de petrol și gaze naturale . din motive de vârstă . O privire dincolo de Europa arată o nevoie clară de acțiune pe termen lung . în Germania. aproximativ 40. Presiunile de cost . După ani de constrângere în construirea de centrale electrice noi . investițiile în industria de putere mondială a fost dominată de un boom fără precedent în U. În următorii zece la douăzeci de ani . cel puțin pentru moment . de asemenea. capacitățile în valoare totală de 200. În SUA. Cele mai mari turbine cu abur instalate au fost cuprinse între 100 și 400 MW . iar cererea de energie din SUA a fost îndeplinită . producători de turbine cu abur cu un volum de două ori pentru a de trei ori media pe termen lung . precum și urmărirea de randamente tot mai mari sunt manifestări tipice ale presiunii intensificarea concurenței în cadrul industriei . Boom-ul este acum de peste . care au fost construirea de ani de zile dureros aparent din nou și se forțează producătorii să reducă capacitățile de producție . Și că se pune întrebarea cu privire la perspectivele pentru piața. de asemenea . turbina cu abur în viitor . ori mai scurte de livrare .

Previziunile de producere a energiei prezintă rate de creștere medie de 3. Cele mai recente unități de lignit construite in Germania.MW turbină -generator încentrala Boxberg . ca tara cu cea mai mare populație și expansiune economică foarte puternică este planificata pentru investiții la scară largă în centralele electrice . și este acum in curs de creștere economică puternică . Stabilitatea prețurilor și disponibilitatea la nivel mondial a acestui combustibil vorbesc de la sine . Și că aduce cărbune în joc ca o alternativă economică . generarea de energie folosind cărbune este o opțiune care este probabil să devină mai interesanta din nou în toate regiunile lumii . În special în China. În Germania . arata cum se face . Deși cărbunele nu este competitiv în Europa de Vest . . acționate de abur în condiții supercritice .Pacific . Cele florale de aceste plante sunt turbine cu abur moderne. Figura 1 arată cu titlu de exemplu900 . puterea generată folosind lignit minat la nivel local se dovedește competitiv pe o bază de zi cu zi de pe piață din ce in ce mai liberalizată .5 % pe an. până la anul 2020 . este încă posibil pentru a genera energie folosind cărbunele importat . în timp ce emisiile reduse datorate tehnologiei avansate este de a face lignit mai compatibilă cu mediul înconjurător decât oricând înainte . Chiar dacă centralele electrice cu ciclu combinat continuă să fie predominante .centrale electrice recent construite cu ciclu combinat și-au pierdut deja avantajul lor competitiv . Această regiune este în revenire după criza financiară de la sfârșitul anilor nouăzeci . cu putere de până la 1000 MW și mai mult . Cele mai bune perspective pot fi găsite pe piața Asia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful