P. 1
Rancangan Pengajaran Harian..

Rancangan Pengajaran Harian..

|Views: 4|Likes:
Published by Syazwani Jasny
RPH
RPH

More info:

Published by: Syazwani Jasny on Sep 26, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/26/2013

pdf

text

original

RANCANGAN PELAJARAN HARIAN

(Tanpa Program LINUS –Numerasi)

Mata pelajaran Kelas Tajuk Masa

: Matematik : Tahun Dua Arif : Bahagi : 60 minit : 5.4 (i) (a) : Pada akhir pengajaran dan pembelajaran, murid dapat: a. Menyelesaikan masalah harian yang melibatkan pembahagian dengan dua, lima, 10 dan empat, satu dan sifar.

Standard Pembelajaran Objektif Pembelajaran

Aktiviti pengajaran dan pembelajaran: 1. Pemerhatian gambar 10 ekor kambing dan dua orang penggembala. 2. Soaljawab mencari penyelesaian berdasarkan gambar diberikan. 3. Murid dibimbing untuk menyelesaikan masalah tersebut dengan menggunakan Model Polya’s iaitu. i. Mengenal pasti masalah. ii. Mengumpul maklumat iii. Memilih dan melaksanakan operasi yang sesuai. iv. Menyemak semula. 4. Aktiviti pengukuhan dengan menggunakan bahan yang sesuai. Elemen Merentas Kurikulum (EMK) : Keusahawanan Bahan Bantu Belajar : Kad gambar. Penilaian Pengajaran dan Pembelajaran: Penilaian melalui pemerhatian semasa p&P dan perbincangan. Refleksi : 5 daripada 25 murid yang belum mencapai objektif pembelajaran akan dibimbing.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->