aku jutawan paypal

AKU JUTAWAN PAYPAL

Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik

Oleh: Adam Tahir

2

Isi Kandungan
Muqaddimah BAB 1 BAB 2 BAB 3 BAB 4 BAB 5 BAB 6 BAB 7 BAB 8 BAB 9 BAB 10 BAB 11 BAB 12 BAB 13 BAB 14 Pengenalan Global Domain International SpinSuccess 'Double Trouble' GDI + SPINSUCCESS Struktur Komisyen 'Double-Trouble' Teknik 'Double-Trouble'. Pendaftaran Dokumentasi/'Paperwork' Testimoni & Bukti Paypal Ruang Admin GDI & SpinSuccess Domain & Hosting Lain Lain Penutup 3 6 10 33 50 55 57 73 84 91 97 107 121 126 129

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

3

Muqaddimah "AKU JUTAWAN PAYPAL"
Alhamdulillah, akhirnya saya dapat juga menyudahkan satu tugasan yang amat penting untuk semua rakyat Malaysia. Terutamanya untuk mereka yang masih menganggur, suri rumah, mereka yang dibuang kerja, usahawan yang belum berjaya, mereka yang sudah tenggelam dalam kehidupan dan khas untuk mereka yang mahu melakukan transformasi menjadi IKON "bangsa Malaysia" yang memiliki 'uncommon freedom'. Secara ringkasnya, ebook 'Aku Jutawan Paypal' ini adalah menyelak rahsia menjana pendapatan melalui Internet. Sebenarnya ada banyak peluang yang belum diterokai. Bukan 'Skim Cepat Kaya' tetapi perniagaan yang tulin. Setelah melakukan cubaan, kajian, pemantauan beberapa tahun dan menikmati hasilnya. Barulah saya berani untuk membocorkan "Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik" ini kepada anda semua. Ebook ini juga didatangkan dengan 'Penafian' dan Hak yang diberikan kepada anda seperti apa yang tertulis di bawah ini:

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

4

PENAFIAN: Semua maklumat yang diberikan adalah tepat pada hari ebook ini ditulis. Jika ada perubahan yang berlaku kemudian harinya nanti, saya tidak bertanggung jawab di atas segala kerugian yang mungkin berlaku akibat dari perubahan tersebut. Hasil atau pendapatan yang ditunjukkan adalah sebagai ilustrasi sahaja. Kejayaan anda adalah bergantung kepada diri anda, namun kehadiran ebook ini, akan dapat membantu setiap orang, insyaAllah. Keputusan dan pendapatan yang diperolehi mungkin berbeza beza. Segala kos dan risiko semasa anda menjalankan perniagaan adalah tanggungjawab anda sendiri. Pendedahan ini adalah hasil dari pengalaman saya sendiri berurus niaga dengan program affiliate yang terpilih. Sebarang kemungkinan yang mungkin berlaku akibat dari perkara luar kawalan seperti kegawatan ekonomi dan sebagainya adalah tidak dijangka, maka saya memilih untuk dikecualikan dari sebarang tanggung jawab. HAK ANDA (Boleh) Ebook ini diberi kepada sesiapa sahaja. (Boleh) Ebook ini diedar dengan apa cara sekali pun.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

5

(Boleh) Menukar 'link atau url' kepada milik anda. (Tidak Boleh) Menukar isi kandungan ebook ini. (Tidak Boleh) Mengaku sebagai penulis ebook ini. Saya juga ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada isteri, dan 2 orang putera yang sanggup berkorban masa dan tidak mengganggu saya sehingga siap ebook ini. Terima kasih juga kepada tulang belakang 'network' saya, yang sentiasa memberi sokongan moral. Radzi Selangor, Cikgu Amir Johor, Cikgu Kiman Kedah, Tipah Melaka, Yusof N.Sembilan dan ramai lagi. Ebook ini hadiah untuk anda semua.

Dari Hati Yang Ikhlas,

Adam Tahir a.k.a Jutawan Paypal

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

6

BAB 1. PENGENALAN VISI Visi saya melahirkan ebook 'Aku Jutawan Paypal' adalah untuk membuka ruang baru kepada semua orang yang mahu mencari pendapatan tambahan atau pun ingin menjadikan sumber pendapatan tetap melalui perniagaan di Internet. MISI Melahirkan seberapa ramai Jutawan Paypal melalui rahsia yang akan didedahkan di dalam ebook ini. Lantas menjadi IKON yang hidup mempunyai kebebasan kewangan dan kebebasan masa. Melalui satu kaedah perniagaan online yang telah diautomatikkan. Mari Kita Mulakan Saya cuba untuk menyingkap rahsia ini seringkas mungkin. Agar anda semua tidak perlu membuang masa yang lama untuk membaca ebook ini. Apa yang perlu anda lakukan adalah memahami idea yang akan saya bentangkan nanti. Selepas itu anda sudah boleh mula untuk menjana pendapatan secara automatik. Berita Baik! Anda tidak perlu begitu mahir dengan IT untuk berjaya.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

7

Peralatan Yang Perlu Ada 1. Alamat email sendiri. ( Jika boleh buka satu khas untuk projek 'Aku Jutawan Paypal'. Buka secara percuma di sini. GMAIL 2. Kad Kredit atau Kad Debit Bagi yang tiada kad kredit ada boleh memohon kad debit, tiada dokumen pendapatan yang diperlukan. Cuma bawa Mykad sahaja ke bank. Ada banyak bank menawarkan kad debit, tapi saya sarankan anda memohon di Public Bank (Visa Electron) kerana ianya boleh digunakan secara global dan boleh digunakan untuk mengeluarkan wang anda dari Paypal nanti. Saya tidak mahu beri anda pilihan, kerana yang lain lain pun boleh guna tetapi ada kekurangan di sana sini. Kecualilah bila pihak Public Bank menolak permohonan anda, masa itu anda hubungi saya. InsyaAllah saya akan beritahu alternatifnya. 3. Modal Memulakan Perniagaan Dalam beberapa ratus ringgit untuk 'overhead' perniagaan bagi 3 ke 4 bulan. Kenapa tarik muka macam tu...? Takut nak kena keluar modal ke? Tadi dah beriya iya sangat nak jadi Jutawan Paypal. Kalau nak buat meniaga yang boleh dapat makan hingga bertahun tahun, kenalah ada

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

8

modal. Nak pancing ikan pun kena taruh umpan. Nak main nombor pun kena ada modal, nak masuk skim cepat kaya pun kena ada modal. Jadi kat projek ini pun perlu ada modal, tapi kecil sangat..jika anda cepat memahami sistem ini, silap silap bulan pertama pun dah 'break even' dan tak perlu keluar modal lagi. Macam mana, nak 'on' ke tak ni?. Tak pe..baca dulu hingga habis rahsia 'Aku Jutawan Paypal'. 4. Komputer atau LapTop Jika tiada pun tak apa. Tak penting sangat, tapi kalau ada, cantikkk! Bagi yang tak ada tu, gunakanlah komputer kawan, laptop kakak ke, atau pun bapa saudara punya...sibercafe le tu. Bila sudah untung nanti beli le 2-3 biji laptop. 5. Nak Buat Perniagaan Apa? Ada beberapa asas penting yang saya ambil kira sebelum membuat pemilihan perniagaan yang kita akan lakukan dalam projek ini: 1. Modal yang kecil. 2. Syarikat yang kukuh/established. 3. Trek rekod prestasi syarikat. 4. Ada 2 jenis pendapatan: Residual/Leverage.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

9

5. Produk digital/atau perkhidmatan. 6. Boleh diautopilotkan. 7. Komisyen boleh dicairkan dengan mudah. 8. Matawang USD (nak untung lebih). 9. Tiada sekatan undang undang (legal). 10.Pendapatan yang tiada had. 11. Berkonsepkan 'networking'. 12. Memberi ilmu kepada diri sendiri. Berdasarkan dari 12 perkara di atas, akhirnya saya telah membuat kata putus menggunakan 2 syarikat sebagai platform untuk melahirkan jutawan jutawan Paypal. Syarikat Yang Terpilih: 1. Global Domain International atau lebih dikenali ramai sebagai GDI. Pembekal perkhidmatan 'domain dan hosting' yang berpengkalan di California, USA. 2. SpinSuccess (Lucidic Capital Inc. 327-4819C 48th Ave. Red Deer, AB CanadaT4N 3T2. Penyedia perkhidmatan 'Search Engines Submitting' dan pengiklanan online.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

10

BAB 2. GLOBAL DOMAINS INTERNATIONAL, INC.

Pengenalan Syarikat
Mula beroperasi pada tahun1999 dan beribu pejabat di 701 Palomar Airport Road # 300. Carlsbad, CA 92011. USA. Juga dikenali sebagai GDI.

Perniagaan utama adalah membekalkan nama domain, contoh: www.suredebtfree.ws . GDI juga mendapat hak eksklusif menjadi pendaftar untuk 'extension.ws' di seluruh dunia. Turut menyediakan perkhidmatan 'hosting' atau tapak perniagaan di Internet, serta perkhidmatan email atau alamat surat menyurat perniagaan di Internet.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

11

Di antara syarikat besar lain yang menjadi 'partner' GDI termasuklah: 1. Pembekal hosting dan mengurus infrastruktur jaringan seluruh dunia.

2. Mengawal proses transaksi server, seperti kredit kad, cek elektronik yang mana memerlukan proses online real time.

3. Jaringan Internet.

4. Internet Trafik dan Content Management Produk

5. Info Teknologi dan Penyelenggaraan Komputer

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

12

Di antara klien 'korporat' GDI termasuklah:

Tersenarai No 37 Dalam Majalah Incorporated 500 USA. Majalah yang menamakan 500 syarikat berkembang paling cepat di USA.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

13

Kaedah Perniagaan GDI menawarkan pakej pendaftaran nama domain dan menyediakan perkhidmatan hosting dengan harga cuma USD10 sebulan. Di samping itu pakej tersebut turut disertakan dengan 10 akaun email percuma, template laman web yang direka secara profesional siap dengan Site Builder nya sekali, Web Mail, Email Forwarding dan Akses POP/IMAP. Program Affiliate Apabila kita melanggan perkhidmatan GDI, secara automatik kita juga sudah menjadi affiliate mereka dan akan diberi beberapa laman web affiliate untuk promosi. Nota: Ianya tidak sama dengan 'nama domain dan hosting' yang kita sewa USD10 itu. Sebagai affiliate ada beberapa dokumen atau 'paperwork' yang kita mesti muat turun dan dihantar semula ke GDI selepas semuanya diisi dan ditandatangani. Sebenarnya GDI tidak mahu berurusan dengan 'hantu', mereka percaya bila berurusan dengan manusia sahaja barulah perniagaan ini akan bertahan lama. Urusan 'paperwork' ini saya akan cerita kemudian. Dokumen atau 'paperwork' ini anda perlu failkan kerana ianya merupakan perjanjian anda menjadi affiliate atau wakil kepada GDI di Malaysia. Anda

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

14

akan perlukan ia apabila anda mula memindahkan wang anda ke akaun di Malaysia nanti. Bank akan tanya "duit apa banyak sangat ni?". Masa itu anda berikan satu set salinan 'paperwork' itu untuk simpanan pihak bank. Bulan seterusnya apabila duit sampai lagi, mereka tidak akan tanya duit apalagi, tapi mereka tanya "macam mana nak buat bisnes macam encik ni?" Komisyen Setiap orang yang anda perkenalkan untuk menggunakan perkhidmatan GDI, anda akan menerima 10% daripada USD10 atau bersamaan USD1. Anda akan menerima USD1 setiap bulan selagi pelanggan anda terus kekal membayar sewa perkhidmatan. Nota: Ini adalah contoh pendapatan residual, yang mana anda hanya melakukan kerja sekali sahaja. Iaitu meyakinkan pelanggan anda untuk menggunakan perkhidmatan GDI, dan selepas itu GDI mengambil alih segala kerja anda. Anda cuma tunggu komisyen sahaja setiap bulan. Di sinilah kita memerlukan Paypal memainkan peranan. Samada pelanggan anda mempunyai kad kredit atau kad debit, sila pastikan mereka membuka akaun Paypal dan daftarkan kad mereka dengan Paypal. Selepas itu Paypal

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

15

akan menguruskan pembayaran sewa setiap bulan tepat pada waktunya. Lihat, kerja anda sudah di 'autopilot'kan. Apakah kebaikkannya? Ini berbeza dengan perniagaan MLM tradisional, yang mana anda perlu melakukan jualan setiap bulan, perlu menghantar produk fizikal yang melibatkan kos dan paling malang adalah jualan bulanan yang tidak menentu. Di dalam GDI jualan bulanan anda sudah pasti USD10 tiap seorang, Paypal tolong mengutipkan sewa dan menghantar kepada GDI dan apabila cukup bulan pula Paypal akan menghantar komisyen kepada anda pula. Mudah tak? Itulah sebabnya kenapa anda begitu mudah untuk membawa kawan kawan anda menyertai perniagaan GDI ini. Pertama kerana ia 'murah' dan kedua kerana ia 'mudah'. Bagaimana nak ada akaun Paypal. Nanti saya terangkan secara terperinci. Apa Paypal tu? Maaf, anda sudah tidak sabar hendak tahu ya? Okey, Paypal adalah satu syarikat yang menguruskan 'matawang digital' yang kita gunakan untuk urusan di Internet. Jika kita mendedahkan kad debit atau kad kredit di Internet, mungkin ada yang ambil kesempatan untuk menipu duit kita. Jadi bila kita guna Paypal, semua urusan kita Paypal yang

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

16

uruskan, mereka ni seolah olah orang perantaraan kita. Jadi ianya adalah sangat selamat.

Komisyen anda akan dibayar dengan Struktur Unilevel hingga Level ke 5. Di mana setiap level anda akan menerima USD1. Ilustrasi Pendapatan Andaikan setiap level di dalam kumpulan anda cuma memperkenalkan 3 orang pelanggan/affiliate. Sebenarnya dalam projek kita ini, tiada pelanggan semua yang mendaftar adalah affiliate, senang cerita tak payah berselindung. Perkara paling penting adalah peluang membina pendapatan yang GDI sediakan, bab produknya kita letakkan ke tepi dahulu. Lihat kalkulator pendapatan di bawah :

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

17

Ingat pendapatan anda adalah dalam USD. Jika ditukarkan ke dalam nilai ringgit ianya hampir mencecah RM1,300.00 (andaikan nilai tukaran RM3.50 untuk setiap USD1) Saya mahu anda jawap soalan ini. Dengan perniagaan secanggih ini dan cuma perlukan modal USD10 untuk bermula, berapa lamakah yang anda perlukan untuk membawa 3 affiliate menyertai anda? Saya rasa anda boleh lakukan dalam masa 1 hari sahaja, betul tak?

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

18

Nota: Dalam perniagaan GDI, anda tak perlu tanya, nanti komisyen boleh dapat tak? Nanti kena blok tak? Untuk makluman anda GDI syarikat yang sangat stabil, kenapa?. Keuntungan syarikat adalah 50% dari sewa yang anda bayar, jadi untuk bayar komisyen tidak jadi masalah. Tiada sebab untuk perniagaan ini kena 'blok' atau 'banned', GDI tidak melakukan sesuatu yang menyalahi undang undang, perniagaannya sah iaitu memberi perkhidmatan. (Ini bukan Skim Cepat Kaya atau Pelaburan Haram Internet) Falsafah GDI adalah mudah, anda bawa pelanggan, pelanggan bayar sewa, kami bayar komisyen anda. Anda bawalah seberapa ramai pun, kami tetap mampu bayar komisyen anda. Ingat juga, oleh kerana GDI menjalankan perniagaan produk digital dan jenis perkhidmatan. Tiada kos penghantaran yang terlibat, juga tiada kos bahan mentah yang perlu dibimbangkan. Perniagaan ini mampu berkembang sangat pesat, hari ini sudah ada hampir 2 Billion pengguna Internet seluruh dunia. Jika anda ingin tahu, di sebelah negara barat, ada orang yang mempunyai sehingga beratus laman web. Maknanya peluang untuk terus menjana pendapatan sangat terbuka luas.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

19

Baiklah, dengan pendapatan yang anda sudah terima seperti di atas tadi, rasa rasanya ada tak lagi kawan yang nak menyertai anda bila anda tunjukkan apa yang anda sudah dapat. Tanpa menjual produk, tanpa demo parti tanpa pergi mesyuarat mingguan, anda sudah menerima lebih dari RM1,000.00 sebulan. Kita andaikan ada 2 orang lagi kawan yang teruja dan 'joined the club'. Semua ahli dari setiap level dalam kumpulan anda juga masing masing menambah 2 orang lagi rakan mereka. Saya mahu anda teka berapa yang boleh anda perolehi sebulan apabila bertambah 2 ahli baru. "Berapa Ali?" "Berapa Man?" 2 ribu..3 ribu...4 ribu, semua salah. Lebih dari 10 ribu tau tak!. Sekarang, mari kita lihat berapa pendapatan yang bakal kita perolehi. Jangan terkejut pula, inilah kekuatan perniagaan 'online networking'. Tengok kat bawah ni:

Renungkan: Apa yang boleh anda beli dengan duit ini?

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

20

Kuasa gandaan 'online networking' sangat hebat. Walaupun setiap ahli cuma menambah 2 ahli baru tetapi pulangan yang anda terima sangat jauh berbeza dengan apa yang anda perolehi sebelum ini, bukan?. Berapakah nilainya jika kita tukarkan ke dalam matawang kita?. Ambil kalkulator dan andaikan tukaran semasa adalah RM3.50 untuk setiap USD. "WOW! WOW!WOW! Tolong..tolong..sesak nafas! Sesak nafas! Betul ke

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

21

ni, ho! ho! ho! Tak pernah dapat duit banyak macam ni. Amboi mak! Hampir RM14,000.00, betul ke ni..?. Tiap tiap bulan dapat macam ni ke?" Betullah tu, bukankah anda berniaga?. Ada sudah ada 3905 orang yang melanggan perkhidmatan 'hosting dan domain', jadi GDI bayarlah komisyen anda. Bulan depan apabila setiap ahli dalam kumpulan anda membuat bayaran 'renew'. Anda dapat macam ni lagi, dan yang menariknya, semua kerja GDI yang lakukan. Anda tunggu sahaja setiap bulan untuk terima pendapatan secara automatik. Menarikkan? Bukan ke, bangsa Malaysia (saya tidak cakap bangsa Melayu) suka bisnes yang macam ni? Duduk diam dapat duit! Namun begitu, di dalam projek untuk melahirkan anda sebagai Jutawan Paypal ini, konsep 'duduk diam dapat duit' ini berjaya kerana kita telah menjalankan satu 'perniagaan pintar' yang mana ianya boleh di'autopilotkan'. Juga kerana adanya 2 jenis pendapatan yang saya sebut sebelum ini. Pertama, pendapatan residual, iaitu dari hasil kerja anda sekali, anda akan dapat pendapatan setiap bulan dari hasil komisyen pembayaran sewa

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

22

USD10. Apa kerja anda? Cuma tanya kawan kawan, siapa yang mahukan pendapatan tambahan dengan cara yang 'murah dan mudah'. Anda rasa ada ke orang yang tak mahu RM14,000.00 sebulan?. Kalau ada yang tak mahu, saya nasihatkan, bawa bawalah pergi 'medical check up'. Gurau je..jangan la ambil hati. Kedua, adanya pendapatan leverage, pendapatan yang anda terima hasil dari kerja orang lain. Saya nak tanya anda?. Dalam kiraan pendapatan di atas tadi, berapa orang yang anda sendiri perkenalkan?. 5 orang sahaja kan? Maknanya dari 3905 orang dalam kumpulan anda itu, yang anda bawa sendiri adalah 5 orang, bakinya yang 3900 orang itu, bukan kerja anda. Sedar atau tidak USD3900 yang anda terima adalah datangnya dari usaha orang lain. Best kan? Barulah betul betul 'duduk diam dapat duit'. Inilah antara 'Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik'. Ada juga yang cakap, oh! GDI ke...saya dah tahu dah. Habis tu apasal tak buat? Itu namanya alasan..nak mengelak. Memang pernah nampak kat internet ni, atau kawan email suruh tengok video persembahannya. Tapi, masa itu tak tahu rahsianya lagi...nasib baik ada ebook 'Aku Jutawan Paypal'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

23

"En Adam!, RM14000.00 je..mana cukup nak dapat 'title' jutawan?". Opss! Maaf! Saya dah membuang masa anda kerana membebel tadi. Nak jadi jutawan ye! Bro! ini bukan skim cepat kaya tau, tapi kalau kita teruskan usaha memang boleh kaya. Mari kita teruskan. Jika pendapatan anda RM14,000.00 sebulan. Saya rasa anda dah banyak berubah. Pertama, kereta mungkin dah tukar kot, handphone? He!He! He! Kurang kurang iPhone...siap boleh melayari Internet lagi, ye lah senanglah nak tengok komisyen masuk. Cuma di hujung jari. Pakaian pun dah berjenama mahal, ada yang dah pindah ke rumah yang lebih selesa. Tahniah! Anda memang layak dapat itu semua, kerana anda telah membuat satu 'determination' yang tepat. Apa tu?..Lebih kurang keputusan le...! Apa yang saya mahu kaitkan dengan senario yang saya tulis tadi, adalah, anda sedar atau tidak orang di sekeliling anda sebenarnya sudah mula bertanya. Apa yang menyebabkan perubahan ketara kepada diri anda?. Siapa mereka tu?. 1. Ahli keluarga. 2. Kawan kawan rapat. 3. Kawan kawan yang tak rapat sangat.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

24

4. Kawan sekampung atau setaman. 5. Rakan sepejabat. 6. Sepupu dan sepapat. 7. Mereka yang pernah cuba menaja anda buat MLM. 8. Dan semua yang tiba tiba menjadi sangat hormat dan jadi kawan anda sebab anda dah 'beruang'. Eh! Eh! tak mahulah jadi 'beruang', okeylah saya tukar 'berduit'. Anda percaya atau tidak? Anda sudah mula dihormati, dan ada yang mula bertanya, apa yang anda buat sekarang?. Nah!..Inilah yang kita tunggu. Dia tanya sahaja, kita pun bukalah cerita, kalau malas nak cerita, cetak je ebook ni, biar dia baca sendiri. Janganlah kedekut Bro! Bagilah peluang kat dia orang pula. Ramai tu..! Jadi kita andaikan ada 5 orang lagi menyertai anda, menjadikan 10 orang semuanya di level pertama anda. Jangan lupa, seramai 3905 yang ada dalam kumpulan anda juga membaca ebook ini, mereka juga sudah melakukan 'transformasi', dari orang biasa 'bertukar' menjadi orang yang ada gaya dan berlagak macam orang kaya..he! he!he!. Pendek ceritanya, mereka pun dah menambah 5 orang lagi dalam level pertama mereka. Jeng! Jeng! Jeng! Kena buat muzik suspen sikit, sebab nak tahu, berapa pula pendapatan yang bakal kita

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

25

terima bulan bulan seterusnya. Jika anda sudah bersedia, mari kita lihat apa kejutan yang kita akan terima kali ini. "Cepat Ali, Abu, teka!" RM20K, RM30K...siapa betul, anda ambil lah semua duit tu. He! He! Jangan marah!.

Ya! USD111,110.00. Haah! Gosoklah mata anda sampai terkeluar. Anda tidak bermimpi. Ini realiti, usaha anda sudah membuahkan hasil. Beberapa langkah lagi anda memang boleh dinobatkan sebagai 'Jutawan Paypal'. Tukarkan ke nilai matawang kita, andaikan RM3.50 untuk setiap USD. Nah!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

26

RM388,885.00 sebulan. "WOW! WOW! WOW!...banyak nya duit. Ho! Ho! Ho! Tolong omak, Den dah nak jadi kayo ni..! Den ingat nak main main yo..masuk GDI ni...camno ni omak, banyak sangat duit ni..bilo nak abih!". Apa pun yang anda mahu katakan, itu hak anda. Bersyukur pada Tuhan yang membuka hati anda untuk memuat turun ebook ini. Kawan kawan semua, Apakah nilai USD10 kepada anda? Anda mungkin biasa ke McDonald, dengan nilai USD10 anda cuma dapat sehidang makanan segera. Makan..dan kenyang untuk 2 jam dan selepas itu lapar semula. Begitulah yang berlaku berulang ulang, lapar datang lagi keluar lagi USD10..dan kenyang untuk 2 jam. Tetapi nilai USD10 anda di GDI, mampu memberi anda makanan untuk sepanjang hidup anda. Ambil kalkulator, RM388,885.00 darabkan dengan 3, iaitu untuk 3 bulan, hasilnya RM1,166,655.00. Tahniah! Anda sudah layak digelar jutawan. Kenapa? Tak percaya?. Inilah keajaiban kuasa gandaan Sistem Networking', keajaiban 'Sistem Multi-Layer', kuasa Internet dan 'Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik'. Juga kuasa 'reverse psikologi' pemikiran manusia. Apa tu?. Kerja nak mudah, duit nak banyak, modal nak murah, jadi gabungan inilah yang dimahukan mereka. Bila kita

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

27

beri apa yang mereka mahu...meletuplah perniagaan anda. Ini baru satu Affiliate program, semuanya ada 10. Namun untuk ebook ini saya akan dedahkan 2 sahaja. Kenapa? Takut ada musang berbulu ayam, takut ada musuh dalam selimut, takut ada gunting dalam lipatan, yang paling jahat pula, dah dapat rahsia tak mahu ikut idea kita tapi nak buat sendiri..sebab ingat diri sendiri tu hebat dan tak mahu bekerja dan duduk di bawah orang lain, maklumlah ,'bangsa Malaysia' ni ada banyak PHD atau makna sebenarnya perasaan hasad dengki. Jadi kalau nak rahsia yang lain, kena ikut sampai habis..he!he!he!. Maaf kena beri amaran siang siang sebelum ianya berlaku. Bagaimana mahu mendaftar?. Saya akan terangkan di belakang nanti. Apa yang perlu anda fahamkan di sini adalah, jaringan yang besar dalam kumpulan anda bukan hasil kerja anda sendiri. Anda cuma perlu pilih siapa yang anda mahukan untuk bersama anda menikmati kemewahan gaya hidup yang dipanggil 'uncommon freedom' iaitu kebebasan dari segi masa dan kewangan. Cuma 10 orang, ya saya ulangi 10 orang. Pelan pelan kayuh pun tak pe, mulakan dengan 3, kemudian 5 dan 5 lagi akan datang sendiri. Kalau mahu duit cepat, buatlah cepat! Eeee! Tak reti reti!. Mari kita ke program affiliate yang ke 2. Jumpa anda di sana!.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

28

Tunggu! Sebelum ke program yang ke 2, anda tentu mahu tahu apa lagi yang ditawarkan oleh GDI jika anda bersungguh sungguh menjalankan perniagaan ini, bukan?. BONUS INFINITI GDI juga menawarkan untuk membayar anda bukan sahaja sehingga level ke 5, malah jika anda boleh melepasi syarat yang ditetapkan, anda akan di bayar secara 'infiniti' atau erti kata lain. Tiada sempadan. Apa syaratnya? 1. Ada mesti mempunyai 10 affiliate di level 1.(Aktif-bayar sewa) 2. Di level ke 2 mesti ada 100 affiliate. Maksudnya affiliate di level 1 juga, mempunyai 10 affiliate yang aktif. 3. Apabila kumpulan anda sudah mempunyai 5,000 affiliate di dalam lingkungan 5 level, anda sudah mula dibayar untuk level 6, 7, 8,9...dan

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

29

seterusnya. Namun begitu jika ada di bawah anda yang juga layak untuk menerima bonus infiniti ini, pembayaran untuk anda akan terhenti setakat affiliate tersebut sahaja. Namun begitu untuk 'kaki yang lain' anda akan terus menerima 'infiniti' sehinggalah lahirnya pula affiliate yang layak di situ. Ini adalah kerana GDI cuma memperuntukkan USD1 tambahan, untuk pembayaran Bonus Infiniti. Jika dibayar untuk semua orang yang layak, nanti terpaksalah gulung tikar. BONUS 'HEAVY HITTER' Bonus khas untuk mereka yang hebat. Jika anda mampu menaja 1,000 affiliate dalam masa sebulan, atau 4 minggu berturut turut, anda akan di bayar sebanyak USD5,000. Maaf! Bukan berkumpulan ya, tetapi sendiri.

BONUS 'CONTEST MINGGUAN' Setiap minggu ada pertandingan menaja, iaitu bermula dari hari Isnin dan ditutup pada hari Ahad. (Kat Malaysia..dalam pukul 1 tengahari Isnin). Siapa yang ada menaja 5 affiliate akan dibayar USD100, jika 10 affiliate USD200. Maksudnya setiap 5 affiliate dapat USD100. Kalau 6 atau 7 pun tetap

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

30

USD100. Mereka yang berjaya akan diumumkan dan disenaraikan di 'LEADERBOARD'. Di laman 'member's area' anda.

Jika kita lihat senarai di atas, pada minggu yang bermula 1 Jun 2009 dan berakhir 7 Jun 2009, Mark Allen telah berjaya menaja seramai 113 orang dan layak menerima Bonus Mingguan bernilai USD2200. Ini adalah pendapatan seminggu tau. Lagi seorang 'leaderboard' yang hebat adalah Tissa Godavitarne, setiap minggu beliau memenangi tidak kurang USD2000 untuk tempoh setahun ini. Oleh kerana GDI memberikan 7 hari tanpa bayaran, maka untuk menentukan pemenang 'leaderboard' adalah bermula pada hari ke 8 hingga ke 15, yang mana pada minggu tersebut GDI akan membuat pemotongan

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

31

dari kad kredit, debit atau akaun paypal yang digunakan semasa membuat pendaftaran. Jika GDI gagal membuat pemotongan USD10, affiliate yang berkenaan tidak dikira didalam pertandingan. Pada hari ke 16 semua pemenang akan menerima Bonus Leaderboard dan terus dimasukkan ke dalam akaun Paypal masing masing.

Salah seorang pemenang dari projek kita ini. Namun begitu untuk layak memasuki 'Contest Mingguan' ini, anda perlu membeli 10 keping DVD yang dibuat secara profesional oleh GDI, dengan tujuan penajaan. Biasanya sesiapa yang sudah menonton DVD ini akan teruja untuk menjadi affiliate. Berapa harganya? Tidak mahal cuma USD29.95, namun yang agak tinggi adalah kos penghantaran ke Malaysia.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

32

Bagi mereka yang sudah nampak peluang ini, saya sarankan keluar modal sikit untuk beli DVD ini dan layakkan diri untuk 'Contest Mingguan'. ianya berbaloi.

Lebih kurang RM5XX .Untuk melakukan penajaan sangat mudah dalam perniagaan ini. Pengalaman saya, daripada 10 orang yang anda ceritakan peluang ini, pasti 8 akan mendaftar. Ingat 'mudah dan murah'. Cuba bayangkan, jika sasaran anda seminggu 5 affiliate. Berapa besar kumpulan anda nanti?. Mari kita ke program ke 2. Jom!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

33

BAB 3. SPINSUCCESS

Pengenalan Syarikat Mula ditubuhkan pada tahun 1999 . Berpengkalan di Canada dan salah satu produk kepada Lucidic Capital Inc. Alamat untuk dihubungi: 327 - 4819C 48th Ave. Red Deer, AB Canada T4N3T2. Menjalankan perniagaan perkhidmatan "Meng'index' Laman Web Ke Enjin Carian (Search Engine Submission Service). Tanpa pelawat ke laman web anda, tiada jualan yang boleh dibuat. Pelawat = Jualan, dan kalau ada jualan barulah ada wang. SpinSuccess adalah pakar dalam bidang mempromosikan laman web laman web Program Affiliate yang terhebat di dunia. Tidak kiralah apa jenis perniagaannya. SpinSuccess mampu meningkat jualan setiap pelanggannya. Banyak testimoni yang telah diberi, dan memang ramai yang sangat berpuas hati dengan kerja kerja yang di lakukan oleh SpinSuccess. Siapa yang menggunakan perkhidmatan SpinSuccess?.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

34

Diantara Program Affiliate yang banyak menggunakan perkhidmatan SpinSuccess:

Siapa perasan ada lambang syarikat GDI di atas? Inilah antara program afiliate yang banyak menggunakan perkhidmatan SpinSuccess. Kaedah Perniagaan Apabila pelanggan mendaftar dengan SpinSuccess, tugas pertama yang akan dilakukan oleh syarikat adalah membuat 'submission' untuk meng'index' laman web pelanggan ke 15 Enjin Carian yang terbesar secara 'manual'. Di bawah ini adalah antara Enjin Carian yang terbesar di dunia:

Nota: Jika anda mahu laman web affiliate GDI anda dilawati oleh pelawat melalui carian di Internet, ia mesti di index di Enjin Carian terlebih dahulu. Tanpa di index, pelawat tidak mungkin dapat menjumpai laman web anda.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

35

Perkhidmatan SpinSuccess

Spinsuccess juga akan membuat submission secara automatik ke hampir 100 lagi Enjin Carian yang besar di seluruh dunia. Selain dari itu hampir ke 100,000 enjin carian yang kecil kecil. Ini adalah untuk memaksimumkan pendedahan laman web pelanggan ke pasaran dunia.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

36

Setiap bulan inilah kerja yang akan dilakukan oleh SpinSuccess untuk 'klien' mereka. Untuk mendapatkan 'ranking' yang terbaik di dalam setiap Enjin Carian, SpinSuccess membuat 'submission' setiap bulan. Nota: Anda rasa apa sangkut paut SpinSuccess untuk projek Jutawan Paypal? Ya,untuk melakukan 'outsource', proses penajaan secara automatik untuk pasaran luar. Anda tidak perlu peduli untuk pasaran antarabangsa, biar SpinSuccess lakukan untuk anda. Testimonial Mari kita lihat beberapa testimonial serta bukti kejayaan SpinSuccess membantu pelanggan mereka mendapatkan jualan. 1.

Apa yang dikata oleh John Hostler, "Mereka lakukan kerja kuat

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

37

mempromosi laman web affiliate saya, dan saya hanya menunggu komisyen sahaja. 2.

Andrew Christiansen, "Saya tidak pernah jumpa perkhidmatan seperti SpinSuccess sepanjang 9 tahun dalam bidang Pemasaran Internet, ianya hampir tiada usaha langsung yang saya lakukan, tetapi pulangan berlipat ganda. Jangan lepaskan peluang ini". Nota: Testimoni yang ditunjukkan di sini, rata rata adalah mereka yang terlibat di dalam program affiliate. SpinSuccess melakukan kerja untuk kita hanya dengan upah tidak sampai USD1 sehari. Ini adalah konsep perniagaan pintar kita, banyak masa dan tenaga dapat di jimatkan. Pada masa yang sama kita akan membina pendapatan ke 2 untuk projek Jutawan Paypal.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

38

3.

Janet Oke, " SpinSuccess adalah Sistem Pemasaran Affiliate terbaik di Internet. Dari kehidupan yang pokai, saya kini menjana USD4000 sebulan dengan bantuan Team SpinSuccess. Pakej yang ada semuanya, 'submission' ,follow-up, Pay-Per Click sebenarnya bernilai 20 kali ganda harga yang dikenakan. Saya akan menjadi pelanggan setia sampai bila bila"

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

39

.

" ..SpinSuccess telah membawa pelanggan kepada laman web saya, dari langsung tiada pelawat kepada beribu klik!! Saya sangat menggalakkan anda melanggan perkhidmatan SpinSuccess" kata Jennie Avarez. 5.

" Ianya adalah satu pelaburan yang bijak yang pernah saya lakukan! Pendapatan program affiliate saya sudah melebihi gaji yang diterima setiap bulan" , Barry Hollinsdale.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

40

Di bawah ini adalah statistik laman web Barry.

Nota : Bagi saya, jika hanya ada satu sahaja pendaftaran sebulan, ke dalam GDI kita dari pasaran antarabangsa sudah memadai. 6.

Jason Reynold dari Raleigh NC, meninggalkan kerja tetapnya kerana program affiliatenya telah memberi pulangan yang lumayan hasil bantuan SpinSuccess.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

41

Beberapa bukti kejayaan menggunakan perkhidmatan SpinSuccess:

Menjadi Leaderboard di GDI dengan melakukan penajaan seramai 32 affiliate dalam tempoh seminggu.

Mendaftarkan 27 affiliate yang aktif di Success University.

Statatistik penajaan di Traffic Oasis, berjaya membuat penajaan affiliate seramai 132 orang.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

42

Rosalind Archer berjaya mendapatkan penajaan affiliate seramai 444 ahli untuk program Viral Money List.

Email yang dihantar oleh Rosalind ke SpinSuccess tanda penghargaan kepada perkhidmatan yang diberikan.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

43

Program Affiliate Apa yang saya mahu kongsikan dengan anda di sini adalah tentang Program Affiliate SpinSuccess yang akan kita gabungkan dengan GDI yang mana akan menjadi satu kombinasi yang meletup letup. Pelan Pembayaran Unilevel hingga Level ke 5

Berbeza dengan GDI, SpinSuccess cuma ada satu pelan pembayaran. Tiada had di level pertama, maknanya anda boleh menaja seberapa ramai affiliate. Komisyen dibayar apabila sudah mencapai jumlah USD30. Pembayaran dibuat pada setiap 1hb dan dibayar terus ke akaun Paypal. Oleh kerana perkhidmatan SpinSuccess berasaskan yuran bulanan, maka kita akan menjana pendapatan untuk setiap bulan.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

44

Ilustrasi Komisyen Bulanan Jika semua ahli di dalam kumpulan anda sehingga level ke 5 cuma membawa 3 orang affiliate sahaja.

Pendapatan yang terkumpul adalah USD527 yang mana jika kita tukarkan ke matawang ringgit, lebih kurang RM1844.50. Jika semua ahli di dalam kumpulan anda sehingga level ke 5 membawa 5 orang affiliate sahaja.

Dengan ahli seramai 3905, komisyen yang terkumpul adalah USD4,875.00. Mari kita tukarkan ke nilai ringgit, andaikan RM3.50 untuk setiap USD. Jumlah yang besar, RM17,062.50.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

45

Berapa pula pendapatan yang bakal diperolehi apabila 'network' anda mula menambah 'direct line' masing masing menjadi 10 affiliate setiap orang sehingga level ke 5.

Dengan jumlah keahlian seramai 111,110 jumlah komisyen terkumpul adalah USD123,450.00. Apabila ditukar ke nilai ringgit, bernilai RM432,075.00. Mungkin sekarang anda sudah dapat meneka apakah 'Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik' yang seterusnya. Ya! Kombinasi GDI + SpinSuccess yang berjalan serentak, dengan jaringan affiliate yang sama. Dengan satu usaha sahaja 2 pendapatan yang besar mengalir ke akaun Paypal anda. Berapa modal, cara kiraan dan bagaimana untuk 'break even' akan kita bincangkan selepas ini. Sebelum itu mari kita lihat apa lagi yang kita boleh dapat dari SpinSuccess.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

46

Hadiah Dan Bonus Selain dari perkhidmatan membuat 'submission' laman web anda ke Enjin Carian, SpinSuccess juga akan membekalkan anda setiap bulan kredit untuk 'Pay Per Click' sebanyak USD100. Penyedia perkhidmatan tersebut adalah: 1. QuestClick

Apabila kita membuka akaun di QuestClick, pihak pengurusan akan memberi USD25 secara percuma untuk digunakan di Kempen 'Pay Per Click'. SpinSuccess juga menambah sebanyak USD100. Nilai ini akan terus ditambah USD100 setiap bulan.

Baki akaun yang boleh digunakan untuk membuat kempan 'Pay Per Click'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

47

Contoh Iklan Pay Per Click.

2. LookSnap

LookSnap juga memberi USD25 sebagai modal permulaan, dan SpinSuccess juga menambah sebanyak USD100 lagi.

Baki yang masih belum digunakan untuk kempen Pay Per Click. Setiap bulan SpinSuccess akan menambah USD100 untuk kegunaan anda beriklan di sini.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

48

Pergi Bercuti

Voucher penginapan semasa percutian 8 hari/7 Malam bernilai USD799. Anda boleh pilih lebih dari 1000 lokasi seluruh dunia. Jangan salah faham ya, voucher ini untuk penginapan sahaja. (Maksima 4 orang- 2 dewasa dan 2 kanak kanak). Asia Pasifik pun ada, kalau kita nak pergi bercuti dalam Malaysia pun boleh, tidaklah mahal sangat kos tambangnya. Apa kata kalau kita pakat bercuti ramai ramai, menarikkan. Tak mengapa nanti saya cuba uruskan. Bila ramai dah dapat komisyen nanti, kita pergi berehat sekejap. Tengok sijil kat bawah ini:

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

49

Apa lagi, cepat senaraikan siapa kawan kawan yang anda mahu bawa pergi bercuti bersama. Mudah saja kan, join program Jutawan Paypal, duit dapat melancong dapat, dan macam macam lagilah. Saya sudah bocorkan banyak rahsia, saya pasti anda pun sudah tidak sabar untuk sampaikan berita ini kepada kawan kawan. Selepas ini kita akan melihat, apa yang kita boleh dapat dengan melakukan gabungan 2 program affiliate yang hebat ini. Yuran bulanan SpinSuccess 'CUMA' USD29.95 .

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

50

BAB 4. KOMBINASI 'DOUBLE-TROUBLE'

GDI + SPINSUCCESS
Dalam Bab 4 ini saya akan membocorkan pula rahsia gabungan GDI + SPINSUCCESS yang kita namakan 'Double-Trouble'. Kenapa mesti digabungkan pula?. Baik, biar saya terangkan satu persatu, kerana ia sangat penting untuk memastikan anda menjadi Jutawan Paypal. Anda tentunya sudah faham tentang perniagaan GDI yang telah saya terangkan di dalam Bab 2. Sebuah perniagaan yang sangat menarik, yang mana ianya mempunyai pasaran sangat luas di seluruh dunia. Dengan konsep yang 'mudah dan murah', GDI adalah sangat menarik untuk dijadikan sumber pendapatan. Manakala dalam Bab 3 pula, saya telah menceritakan tentang kehebatan perkhidmatan yang mampu SpinSuccess berikan kepada kita. Mereka akan bekerja untuk anda, iaitu memastikan laman web affiliate GDI anda dilawati oleh prospek prospek yang berminat dengan GDI di seluruh dunia. Ini adalah proses meng'automatik'kan perniagaan GDI anda. Anda buat sedikit

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

51

kerja diperingkat awal iaitu 'set it and forget it'. Biar siapa pun anda, sistem akan bekerja untuk anda. Jika anda mahu lebih 'clear' tentang konsep ini, cuba bayangkan apa yang saya katakan di sini. Anda pergi memancing di sebuah kolam, anda letakkan cacing di mata pancing dan campak ke kolam. Soalan saya, adakah ikan di dalam kolam itu tahu siapa yang memancing dia. Orang dewasakah?, Kanak kanak kah? Orang tua kah?, Orang ni pandai memancing kah? atau seorang yang baru nak belajar memancing? Boleh nampak tak gambarannya? Selalunya kegagalan dalam industri perniagaan berkonsepkan MLM adalah kerana, orang yang baru dia tidak mahir untuk melakukan penajaan, terutamanya bila ada banyak 'bangkangan'. Setelah 2-3 kali menerima nasib yang serupa, akhirnya mereka pun 'give-up'. Inilah bezanya, apabila SpinSuccess telah berjaya 'mengindexkan' laman web kita di Enjin Carian, dan ada orang yang membuat carian tentang 'online networking' contohnya, Enjin Carian mungkin akan menghantar mereka ke laman web affiliate GDI anda. Ingat biar siapa pun anda, pelawat laman web affiliate GDI anda ini, tidak tahu siapa anda (sama macam cerita ikan di dalam kolam tadi). Anda

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

52

tidak perlu melakukan penajaan, semua dibuat oleh laman web anda. Jika ada soalan, laman web sudah sediakan jawapan, segala follow up sistem GDI yang buat, dan mereka akan hantar satu email pemberitahuan kepada anda. Jika pelawat itu masih belum buat keputusan, 'cookie' atau memori untuk laman web affiliate GDI anda masih tersimpan di dalam komputer pelawat tersebut. Apa kegunaan 'cookie'?. Selalunya ia akan tersimpan selama 6 bulan ke setahun, kecualilah tuan punya komputer membersihkan semua 'cookie-cookie' yang tersimpan di dalam komputernya. Apabila pelawat tiba tiba membuat keputusan untuk menyertai GDI, komputernya akan menghantar pelawat tadi ke laman web affiliate anda apabila ia cuba menaip perkataan GDI di 'address barnya'. Anda pun tak tahu apa yang berlakukan?. Tadi saya dah beritahu, SpinSuccess akan menghantar laman web anda ke Enjin Carian di seluruh dunia, kan?. Ini samalah seperti anda memancing, dan meletakkan joran milik anda dimerata tempat, tidak mustahilkan salah satu joran anda mungkin mendapat ikan. Sebenarnya saya sudah mencipta satu formula untuk me'leverage'kan perniagaan GDI anda. Iaitu 90% perniagaan anda dilakukan oleh sistem, manakala anda cuma buat 10%,

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

53

amacam boleh tak?. Huh! Kalau itu pun tak boleh...saya tak tahulah. Usahkan nak jadi jutawan...nak jadi manusia pun belum tentu boleh sempurna. Ambil kau sebijik!. Bergurau je..jangan marah! Dapat tak anda bayangkan bagaimana perniagaan GDI anda berkembang?. Saya tidak meletakkan sasaran yang besar, cukuplah jika ada 'alien', maksudnya ada orang dari luar Malaysia yang menyertai GDI anda melalui usaha SpinSuccess, setiap 3 bulan cuma seorang sahaja mendaftar di bawah anda. Bermakna setahun akan ada 4 orang. Jika jaringan anda di Malaysia sudah ada 100 orang, dan setiap orang mendapat 4 orang affiliate dari luar negara setiap tahun, maknanya dalam kumpulan anda sudah ada 400 affiliate dari seluruh dunia. Lihat!, perniagaan anda sangat stabil, kerana kita sudah imbangkan pasaran Malaysia dan luar negara. Jika berlaku sesuatu di Malaysia pun, perniagaan kita masih bergerak, begitulah sebaliknya. Kawan kawan semua, Tidakkah anda terfikir bagaimana perniagaan yang 'mudah dan murah' ini akan mampu memertabatkan 'bangsa Malaysia'?. Melakukan transformasi kepada gaya hidup anda sekarang?. Mampukah anda terus berdalih, mampukah anda terus mencari alasan, dan terus membiarkan harapan

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

54

keluarga anda terus hampa tahun demi tahun. Ambillah peluang ini, buangkan segala ego anda jauh jauh. Tidak perlulah berikan alasan, nak kaji dahulu, biar saya fikir dahulu, tengok dululah, buatlah dulu. Cukuplah kawan, saya dah ambil masa yang lama membuat kajian, pemantauan, mencuba dan menikmati buahnya. Saya sudah buat semua kerja yang susah itu, dan hari ini saya bocorkan semua 'Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik' untuk anda manfaatkan. Ehh! Ehh! Dah ter 'emosi' la pulak!. Dipendekkan cerita. GDI adalah perniagaan utama kita, manakala SpinSuccess adalah 'Marketing Manager' yang kita lantik untuk mempromosikan perniagaan GDI kita. Pada masa yang sama SpinSuccess juga menjadi sumber pendapatan kita yang terjana secara automatik. Bab yang seterusnya kita akan membongkar 'rahsia', bagaimana kita hanya perlu untuk mengeluarkan modal sekali sahaja, iaitu hanya untuk pendaftaran permulaan. Kita juga akan dapat tahu bagaimana, kita sudah boleh menikmati sekurang kurangnya RM1000 sebulan mulai bulan ke 3 dan GERENTI DAPAT PUNYA!. (InsyaAllah- dengan kehendak Allah).

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

55

BAB 5. STRUKTUR KOMISYEN 'DOUBLE-TROUBLE' Untuk memudahkan anda membayangkan atau pun mengira berapa komisyen yang anda boleh terima dengan 'Double-Trouble', saya telah membuat satu struktur komisyen yang baru. Iaitu gabungan 2 pelan komisyen, GDI dan SpinSuccess. Cuba ingat semula dalam Bab 2, tentang semua orang dalam kumpulan kita cuma membawa 3 orang menyertai GDI, tetapi sekarang ini, pada masa yang sama mereka juga menyertai SpinSuccess. Apa berlaku...

Satu peningkatan yang besar dalam komisyen yang bakal anda terima. Dengan prospek atau 'downline' yang sama, kerja yang sama tetapi kita dapat meningkatkan pendapatan hanya dengan menggunakan 'Sistem Double-Trouble'. Ini juga adalah 'Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik'. Sekarang kita lihat pula struktur untuk 5 Affiliate.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

56

Wow! Wow! Wow!. Banyak tu....! Itu baru 5 affiliate, kalau setiap orang dah dapat membawa 10 affiliate ke dalam setiap level hingga ke level ke 5..huh! Berapa pulak....tu?, Ini yang suspen ni...kena buat muzik jugak le..Treng Teng! Teng!....

Fuyooooo! Sudah dekat 1 juta looooo! Betul ke...bisnes yang macam ini, boleh dapat duit juta juta, tiap tiap bulan pulak tu. Huh!Sekarang juga nak 'daftar', tak payah baca dah. Faham sangat!, Bro! Bro! Apa hal...! Kena sawan ke, sabarlah dulu, baca sampai habis. Ada banyak rahsia nak dibocorkan lagi ni. Baca, faham dan gunakan ilmu itu untuk berperang dan pastikan menjadi Jutawan Paypal.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

57

BAB 6. TEKNIK 'DOUBLE-TROUBLE' Teknik ini sangat penting untuk memastikan, anda boleh 'break even' atau maksud lainnya 'dapat balik modal' dalam masa sebulan sahaja. Maka anda tak perlulah bimbangkan lagi untuk 'overhead' atau kos bulanan yang perlu anda belanjakan dalam perniagaan ini. Sebelum kita pergi jauh, mari kita bincangkan terlebih dahulu asas asas penting dalam apa jua perniagaan, samada online atau pun offline. 1. Modal - Apa perniagaan pun mesti perlukan modal. Untuk 'Double-Trouble' ialah USD10 + USD29.95 = USD39.95 yang makna lebih kurang RM145.00 ke RM150.00. (Perniagaan Burger pun mesti kena belanja lebih dari RM1500.00). 2. Kos Bulanan (overhead) - Ianya termasuklah sewa kedai, elektrik, air, telefon, Internet, pengangkutan, pekerja dan sebagainya. Jika berniaga kecil kecilan pun sekurangnya RM1000.00 sebulan. Untuk 'Double-Trouble' tetap USD39.95 sahaja. 3. Tempoh 'Break Even' - Perniagaan yang besar seperti bank meletakkan sehingga tahun ke lima perniagaan. Manakala, perniagaan biasa

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

58

meletakkan 6-12 bulan. Dalam projek Jutawan Paypal, saya meletakkan 3 bulan untuk sekurang kurangnya anda sudah menerima RM1000.00 sebulan dan pada masa yang sama anda tidak perlu lagi mengeluarkan 'overhead' atau kos bulanan dari poket sendiri. Amacam, boleh ke bertahan sekurang kurangnya sampai bulan ke 3. Janganlah baru join sebulan, lepas tu tak dapat hasil lagi, lalu cabut buat bisnes lain pulak. 4. Pelanggan- Anda bukalah apa sahaja perniagaan, jika tiada pelanggan, tiadalah bisnes, maka mana nak dapat duit, akhirnya bisnes pun bungkus. Maksud saya, untuk mulakan 'Double-Trouble' ada sedikit kerja iaitu yang dikatakan 10% tadi, perlu anda buat. Mudah sahaja, anda sudah lihat potensi pendapatan dari 'Double- Trouble' bukan?. Jadi di bawah ini nanti ada Table yang saya akan 'deraf' kan untuk anda, apa yang saya mahu, senaraikan 5 orang yang anda mahu kongsikan pendapatan "DoubleTrouble'. Nota: Saya gerenti dalam bulan ke 3, sesiapa sahaja boleh terima sekurang kurangnya RM1000.00. Dengan syarat dalam masa sebulan, mereka perlu bawa 5 orang yang mahukan RM1000.00 juga. 'Double-Trouble' adalah mudah, tidak perlu jualan, mesyuarat dan kerja remeh temeh. Siapa nak duit, boleh daftar, kemudian bawa rakan rakan

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

59

yang perlukan duit juga. Selepas itu lihat bagaimana pendapatan anda berkembang. Kenapa saya begitu yakin?. Mudah aje. Guna formula ini: 1. Kalau nak jual barang, jual barang yang orang perlu beli. 2. Kalau nak jual barang, jual barang yang orang mampu beli. 3. Kalau nak ajak makan, ajak orang yang sedang lapar. 4. Kalau nak suruh tidur, suruh orang yang mengantuk. 5. Kalau mahu faham, baca ebook ini 2-3 kali. 6. Kalau nak menaja kawan, taja yang memang nak cari peluang buat duit. Saya guna kaedah ini. Saya tanya anda, kenapa anda muat turun ebook ini? Pasal teringin juga nak jadi Jutawan Paypal kan?. Nak tahu juga apakah 'Rahsia Wang Mengalir Ke Akaun Paypal Secara Automatik' kan? Maksud saya,berikan peluang ini kepada yang memang memerlukan. Yang angkuh , yang sombong, yang nak tunjuk pandai, yang hebat sangat, lupakan mereka. Ingat anda yang ada peluang ini, mereka pun tak tahu apa apa. Nafsu Manusia Ikhlas saya tanyakan pada anda, ada tak manusia yang tidak bernafsu

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

60

melihat wang yang banyak?. Kalau tidak, kenapa kita pergi kerja? Kenapa orang jual nasi lemak, kenapa orang merompak dan kenapa orang sanggup membunuh kerana wang? Gunakan kelemahan manusia ini, untuk membina 'Double-Trouble'. Saya letakkan 'GERENTI' dalam bulan ke 3, sesiapa sahaja yang menyertai kita akan mempunyai sekurang kurangnya RM1,000.00. Bagaimana?. Langkah langkah Untuk Mendapat RM1,000.00: 1. Modal permulaan adalah USD39.95 bersamaan lebih kurang RM145.00 RM150.00. 2. Anda mahu keluar duit ini dari poket anda sekali sahaja, atau tiap tiap bulan? Ya! Saya tahu, jawapan anda. Tentulah sekali sahaja. 3. Anda mahu atau tidak, kalau bulan 3 anda GERENTI sudah dapat sekurang kurangnya RM1,000.00 ?. Kita lihat carta komisyen sekali lagi.

Saya juga tahu jawapan ada yang ini. Ya, tentulah mahu. Untuk dapatkan

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

61

RM1000.00 anda cuma perlukan dalam USD300 sahaja. Nanti kita akan kira bagaimana untuk mendapatkan USD300 untuk anda. 4. Untuk memastikan anda cuma perlu keluar modal untuk bulan pertama sahaja dan untuk GERENTI dapat RM1,000.00. Satu sahaja syaratnya: * Anda kena bawa 5 orang yang mahukan RM1,000 sekurang kurang bermula bulan ke 3 dengan modal yang perlu mereka keluarkan untuk bulan pertama USD39.95. Itu sahaja. Susah ke? Ingat!, di sini tiada benda yang susah yang perlu dibuat. Kalau anda sendiri teruja dengan struktur komisyen "Double Trouble', percayalah sesiapa sahaja yang membaca ebook ini pun pasti teruja. Tiada syarat lain. Jika mahu RM1000 dalam masa 3 bulan , bawa 5 orang. Jika tak mahu keluar modal banyak kali, bawa 5 orang itu dalam bulan yang sama. Modal Untuk Bulan ke 2 Untuk pengetahuan anda, apabila anda melakukan pendaftaran untuk SpinSuccess dengan USD29.95 buat pertama kali,

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

62

SpinSuccess akan memulangkan semula USD20 kepada anda, tetapi wang ini akan dimasukkan terus ke dalam akaun affiliate anda. SpinSuccess akan membuat pembayaran komisyen pada setiap 1hb untuk akaun yang mempunyai baki USD30, terus ke akaun Paypal. Tidak mengapa, sekurang kurangnya anda sudah ada bantuan modal untuk bulan seterusnya. Bagaimana Nak 'Break Even'? Guna Kaedah 1

Jika dalam bulan yang sama anda menyertai 'Double-Trouble', anda sudah membawa 5 affiliate, dan rakan anda pula membawa 2 affiliate (di level 2). Anda sudah mengumpul USD40 (iaitu USD7 untuk GDI dan USD33 untuk SpinSuccess, ini menjadikan komisyen SpinSuccess anda yang terkumpul adalah USD53 (USD20 sedia ada). Dalam kes ini, komisyen SpinSuccess akan dikreditkan ke akaun Paypal anda pada 1hb dan sudah boleh digunakan untuk membayar sewa 'domain dan hosting' GDI, dengan syarat anda sudah mengubah cara pembayaran

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

63

anda adalah menggunakan Paypal. Tiada cas yang dikenakan oleh SpinSuccess untuk membayar komisyen anda ke Paypal. Manakala pembayaran komisyen GDI adalah mengikut apa yang anda pilih di 'cara pembayaran komisyen', lihat jadual di bawah:

Oleh kerana komisyen GDI cuma USD7, maka ia akan terus tersimpan sehinggalah melebihi had yang anda tetapkan. Saya rasa yang terbaik ialah apabila mencecah USD25, kerana jika anda keluarkan untuk USD10 setelah ditolak USD3, hanya berbaki USD7 sahaja. Komisyen di bayar antara 1hb ke 15hb. Bagi membayar yuran bulanan SpinSuccess, mereka tidak menggunakan Paypal, ia akan memotong terus dari kad anda, setiap bulan. Jadi anda kena pastikan di dalam kad anda mencukupi wang untuk pembayaran ini. Jika anda mahu menggunakan wang yang ada di dalam akaun Paypal bagi membayar yuran SpinSuccess, anda boleh buat pengeluaran. (Sila baca

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

64

Panduan Paypal yang disertakan dengan ebook ini) Pada dasarnya anda tidak perlu mengeluarkan duit poket lagi untuk 'overhead' Double-Trouble. Komisyen terkumpul anda adalah USD60, sedangkan yang perlu di bayar adalah USD39.95. Anda sudah 'break even'. Tahniah. Guna Kaedah 2

Anda sendiri menaja 3 affiliate, kemudian mereka pula menaja 2 affiliate dan di level ke 3 juga ada 2 affiliate. Jumlah komisyen anda adalah USD56.00 (USD20 sedia ada). Anda sudah 'break even'. Tahniah!. Guna Kaedah 3

Anda baru menaja 2 affiliate, tajaan anda juga sudah membawa 2 affiliate di

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

65

level 3, dan salah seorang dari affiliate di level 3 sudah menaja 1 affiliate di level 4. Jumlah komisyen anda adalah USD53 (USD20 sedia ada). Anda sudah 'break even'. Tahniah!. Guna Kaedah 4

Di level pertama anda sudah membawa 3 affiliate, dan mereka pula mula menaja 2 affiliate, tajaan anda juga dapat menaja 2 affiliate di level 3. Komisyen terkumpul untuk anda adalah USD56 (USD20 sedia ada). Anda 'break even'. Tahniah!. Guna Kaedah 5

Semua affiliate yang sudah mendaftar melakukan kerja yang agak sederhana. Namun begitu dengan 2 affiliate di level1, level 2 dan level 3, manakala 1 affiliate di level 4, menjadikan komisyen terkumpul anda USD53

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

66

(USD20 sedia ada). Anda 'break even'. Tahniah!. Guna Kaedah 6

Inilah perniagaan 'networking'. Tiba tiba anda ada seorang bintang di level 2 anda yang telah menaja 4 affiliate, sedangkan anda baru menaja 1 affiliate sahaja dan dia pula sudah menaja 2 affiliate di level 2. Manakala di level 4 ada 2 affiliate dan sudah menaja pula untuk membesarkan kumpulan anda di level 5, seorang affiliate. Komisyen anda USD60 (USD20 sedia ada). Tahniah! Anda sudah 'break even'. Kesimpulan Ada banyak cara dan kemungkinan untuk anda melakukan 'break even' dalam satu bulan. Jadi tidak hairanlah setiap yang menyertai 'Double-Trouble' akan hangat untuk terus bercerita tentang peluang yang ada di 'Aku Jutawan Paypal'. Jadi adakah begitu sukar untuk mencapai sekurang kurangnya RM1,000.00 mulai bulan ke 3?.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

67

Mari kita gunakan Matematik. Kita akan gunakan sebab sebab berikut. 1. Ramai yang akan membawa 5 affiliate dalam masa sebulan, sebab nak 'break even'. 2. Ramai yang akan menyertai 'Double-Trouble' sebab 'mudah dan murah' tetapi menjanjikan pulangan yang lumayan dalam masa yang singkat. 3. Ramai yang percaya mereka akan mendapat sekurang kurangnya RM1,000 dalam masa 3 bulan dan terus bertahan memperjuangkan 'Double-Trouble' sehingga bulan ke 3. Kiraannya:

1. Anda mengambil sebulan untuk menaja 5 affiliate di level 1. (Bulan Pertama) 2. 5 affiliate di level 1 mengambil sebulan untuk masing masing menaja 5 affiliate dan menjadikan jumlah di level 2, menjadi 25 affiliate. (Bulan Ke 2)

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

68

3. 25 affiliate di level 2 mengambil masa sebulan untuk masing masing membawa 5 affiliate, menjadikan 125 affiliate mengambil tempat di level 3 . (Bulan ke 3) Jika anda lihat jadual Struktur Komisyen di atas jika berlaku 'perfect hiraki', komisyen anda yang sepatutnya untuk level1, level 2 dan level 3 adalah USD655. Berapakah jumlah dalam matawang kita?. RM2292.50 jika dinilaikan dengan RM3.50 untuk setiap USD1. Jika kita cuma meletakkan sasaran RM1,000.00, mari kita cari peratusan yang kita perlukan untuk ianya berlaku: Perfect Hiraki = USD655, kita ambil setiap level tidak 'perfect' dan ada yang tak menaja 5 orang affiliate dalam sebulan kerana mendaftar sudah agak ke hujung bulan. Jadi : RM1000 / RM2292.50 X 100 = 43.62% (Ini adalah peratusan

penajaan yang perlu berlaku jika mahukan RM1000 dalam masa 3 bulan) Jika, 5 affiliate X 43.62% = 2.18 (Sasaran sebenar adalah 5 affiliate setiap orang, tetapi jika ada yang tidak dapat 5 affiliate pun anda masih selamat, kerana untuk mencapai RM1000 , hanya perlukan setiap affiliate menaja 2.18 affiliate sahaja. Kiraan ini tidak penting sangat. Buat je! Gerenti dapat!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

69

Siapa Prospek Anda Buat kerja jangan membuta tuli, jangan terjah semua orang. Nanti buang masa dan buang tenaga. Bila dah habis baca 'Aku Jutawan Paypal' dan dah faham semua sistemnya. Sekarang perkara pertama yang perlu anda buat adalah menulis senarai prospek atau orang yang anda mahu kongsikan pendapatan lumayan ini. Guna kaedah ini: 1. Buat senarai seberapa ramai orang yang anda ingat. 2. Untuk mudah, tulis ikut kategori. 3. Buat tapisan, ambil yang dekat sahaja. 4. Tapis lagi sekali, ambil yang boleh guna Internet dan komputer. 5. Dari senarai yang dah ada, 'double-check', ambil yang boleh faham bahasa Inggeris. 6.Senarai pendekkan pula, yang anda rasa ada modal untuk bermula. 7. Yang terkeluar dari senarai akhir, masukkan dalam senarai gantian. Mudah tak? Anda bukan perlu ramai pun. Apa? Saya dengar tadi ada orang kata dia tak de kawan. Bro! Jangan tipu le, semua orang ada handphone kan? Saya tanya anda, handphone siapa yang tak boleh 'save' nombor handphone kawan kawan? Semua bolehkan? Dalam tu kan ada sekurang kurangnya 200 nombor handphone. Hah! Apa lagi, cepat senaraikan seperti

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

70

yang tunjukkan di atas tadi. Mahu lihat bagaimana saya mendapat 5 affiliate untuk level 1 saya?. Baik, lihat jadual atau 'table' yang sebenarnya sengaja saya 'deraf' kan untuk memudahkan anda memilih 5 affiliate anda pula.

Inilah 5 affiliate (warna kuning) yang menjadi pelari pertama saya dalam 'perlumbaan 5 x 100 meter lari berganti ganti'. Nanti saya akan ceritakan tentang perlumbaan ini. Apa yang saya maksudkan dengan kategori adalah, seperti tertulis dalam 'table' saya di atas, Famili, Kawan, Kenalan, Jiran, Kawan Sekolah. Tulis senarai prospek anda seberapa ramai yang anda ingat, kemudian senarai pendekkan ikut langkah langkah yang diberikan. Akhirnya anda akan dapat seperti 'table' saya, cuma saya tak masukkan nama sebenar kerana nak beri anda nampak siapa yang menjadi 5 affiliate saya. Sekarang kita akan kupaskan pula tentang perlumbaan 5 X 100 meter lari

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

71

berganti ganti. Lihat gambar di bawah ini:

Gambar di atas menunjukkan pasukan 4 X 100 meter lari berganti ganti Jamaica. Rata rata setiap pelari Jamaica mengambil masa 9-10 saat untuk menghabiskan larian 100 meter. Ini bermakna mereka cuma perlukan 40 saat sahaja untuk menghabiskan 4 pusingan dan seterusnya menjadi juara dunia. Konsep ini sama dengan pembentukkan 'network' anda untuk mencapai hingga ke level ke 5. Setiap bakal Jutawan Paypal hanya perlu membuat pilihan, siapa 5 pelari terbaik mereka . Wisel berbunyi pastikan pelari anda berlari dan berikan, baton kepada pelari ke 2, begitulah seterusnya. Jika anda mengambil sebulan untuk membawa 5 affiliate, tidak mustahil setiap

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

72

level juga mengambil masa sebulan untuk membawa 5 affiliate, ini bermakna anda hanya perlu 5 bulan untuk memenuhkan semua affiliate di dalam Unilevel anda hingga level ke 5.

Inilah ganjaran yang bakal anda terima hadiah kemenangan 5 X 100 meter lari berganti. Baiklah, tepuk dada tanya selera. Saya dah bocorkan pelbagai rahsia, terpulanglah kepada anda untuk mencaturkan 'game' anda.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

73

BAB 7. PENDAFTARAN Sebelum membuat pendaftaran, sudahkah anda membuka akaun untuk alamat email? Kalau boleh yang baru dan khas untuk projek Jutawan Paypal anda. Selain itu anda juga perlu ada kad kredit, kad debit atau akaun Paypal. Kalau sudah ada, mari kita mula mendaftar. Pendaftaran GDI, KLIK DI SINI!

Isi ruang seperti yang saya telah tunjukkan di 'screenshot'. Username: adalah nama pengguna atau nama samaran untuk perniagaan GDI anda.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

74

Password pula adalah kata laluan untuk anda masuk ke akaun anda nanti. Jika boleh gunakan gabungan huruf dan nombor, paling baik 8 digit ke atas. Salutation adalah gelaran, manakala First Name adalah nama anda, dan Last Name adalah nama bapa anda. Current email address, ialah alamat email anda, anda kena masukkan 2 kali untuk pengesahan. Primary phone number adalah nombor telefon anda dan jika anda menggunakan nombor handphone, maka biarkan ruangan 'Type' itu dengan perkataan 'Cell'. Satu nombor telefon sudah memadai.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

75

Address, Address 2,City, State/Province, Zip/Postal Code (Poskod) ,Country tu adalah untuk ruang mengisi alamat anda. Pastikan alamat yang betul, surat menyurat boleh sampai, kerana satu masa nanti mungkin anda mahu komisyen anda dibayar dengan cek dan dihantar terus ke rumah. Security Question adalah soalan yang anda seorang sahaja yang tahu jawapannya. Ini adalah untuk memudahkan anda memperkenalkan diri kepada GDI, jika ada sesuatu masalah berlaku, contohnya lupa kata laluan, bagi memastikan anda adalah orang yang betul, maka GDI akan menanyakan jawapan kepada 'Security Question' anda. Why are you registring with us today? Anda tanda yang atas sekali, macam yang saya buat. Ini adalah 'survey' yang dibuat oleh syarikat untuk mengetahui statistik yang mendaftar di GDI memang nak pakai hosting dia atau pun cuma nak buat duit dengan program affiliate sahaja. Tandakan juga kotak kecil di bawah sekali tu, bermakna anda setuju dengan syarat syarat dan kondisi. Kemudian anda klik butang biru yang bertulis 'continue' dan anda akan di bawa ke laman yang baru bagi memilih nama domain. Masukkan nama domain pilihan anda dan klik butang 'search'. Jika boleh pilihlah domain

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

76

yang ada kena mengena dengan Jutawan Paypal. Contohnya: www.alijutawanpaypal.ws, www.abujutawanpaypal.ws . Kenapa? Nanti saya cerita.

Jika nama domain yang anda mahukan itu tiada, sistem akan mencadangkan beberapa nama domain baru untuk pilihan anda. Anda boleh masukkan lagi nama domain yang lain sehinggalah sistem menunjukkan seperti 'screenshot' di bawah apabila nama domain yang

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

77

anda cari itu belum dibeli oleh sesiapa. Dalam kes ini, saya membeli nama domain, www.akujutawan.ws, dan masih belum ada orang yang menggunakan nama ini.

Jika anda sudah berpuas hati dengan nama domain yang anda beli dan sudah pasti nama itu tidak mahu ditukar lagi, klik pada butang 'continue' yang berwarna biru.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

78

Sekarang tibalah masanya untuk membuat pembayaran. Jika anda memilih untuk membayar menggunakan kad, sila klik pada 'Register with Credit/Debit Card. Jika anda memilih untuk membayar dengan akaun Paypal anda sila klik pada 'Register with Paypal'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

79

Alamat anda akan keluar secara automatik. Anda cuma perlu masukkan No Kad Kredit/Debit anda di ruangan Card Number, ia seharusnya ada 16 digit. Kemudian Cardholder Name itu nama anda. Expiration Date ialah tarikh luput kad anda, ada tertulis di atas kad. Security Number, adalah 3 nombor terakhir yang tertulis di belakang kad anda. Setelah semua butiran anda masukkan, klik butang 'continue' berwarna biru. Habis!. Anda akan menerima satu email dari GDI.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

80

Pendaftaran SpinSuccess, KLIK DI SINI!

Anda klik sahaja di 'Join SpinSuccess Now!', ini akan membawa anda ke laman pembayaran.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

81

Semak apa yang tertulis di dalam laman di atas, jika semuanya betul, anda klik pada butang yang tertulis 'Continue Checkout'. Anda akan pergi ke laman yang baru.

Tiada banyak beza dengan pendaftaran GDI tadi, cuma untuk negeri tuliskan di dalam kotak yang sama dengan City. Manakala di ruangan State pula anda pilihkan perkataan 'Outside US & Canada'. Lepas itu anda klik 'Next'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

82

Klik di bulatan yang tertulis Credit Card. Dan seterusnya klik 'Next'

Semak semua butiran dan juga semuanya betul, masukkan pula butiran kad anda. Seperti yang ditunjukkan di bawah.

Semak semula, jika dah betul bolehlah tekan butang 'Next' dan habis. Anda akan dihantar ke laman SpinSuccess yang mana anda dikehendaki mengisi butiran peribadi dan yang paling penting url atau link atau alamat laman web affiliate GDI anda, untuk dihantar ke Enjin Carian.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

83

Menghantar Laman Web Affiliate GDI Ke Enjin Carian. Semasa anda mengisi butiran peribadi, berikan juga url atau link affiliate GDI anda kepada SpinSuccess. Taipkan seperti ini: http://www.website.ws/username jika 'username' anda adalah mirza1666, maka taipkan seperti di bawah ini: http://www.website.ws/mirza1666 Selesai. SpinSuccess akan menghantar satu email kepada anda. Dalam 24 jam pula 'Account Manager' dari SpinSuccess akan menghantar laporan tentang 'submission' laman web anda ke Enjin Carian. (Contoh)

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

84

BAB 8. DOKUMENTASI/ 'PAPERWORK' Seperti yang saya katakan tadi, GDI tidak mahu berurusan dengan hantu. Maksudnya GDI cuma mahu menjalankan perniagaan yang sihat. Bukan satu manipulasi kewangan atau 'money game'. Untuk merealisasikan falsafahnya, GDI mahu setiap affiliatenya dilindungi undang undang, begitu juga dengan mereka. Ada 3 dokumen penting yang perlu anda tandatangani dan hantar semula ke GDI, berserta salinan Mykad. Untuk mendapatkan dokumen tersebut sila pergi ke, http://www.website.ws/members

Masukkan Username dan Password GDI anda. Anda akan dibawa ke 'member's area'. Di sebelah kiri ada satu bar panel, anda lihat ke bawah dan cari 'documentation'. Klik!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

85

Di sinilah pemberitahuan tentang 'paperwork' yang diperlukan untuk affiliate yang berstatus Non-US. Dokumen boleh dihantar secara pos, faks dan yang termudah adalah dengan email. Semua butiran untuk penghantaran boleh dirujuk dari sumber di atas.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

86

Ada 3 muka surat semuanya.

Ada 15 muka surat semuanya.

Namun begitu perlu hantar muka surat yang belakang sekali sahaja iaitu dimana ada tandatangan.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

87

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

88

Isikan tempat yang mana ada anak panah berwarna merah sahaja.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

89

Jika anda memilih untuk menerima komisyen melalui pindahan telegraf, anda perlu mengisi borang ini dan mengembalikan kepada GDI untuk

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

90

proses kelulusan. Borang boleh dimuat turun, bila anda menukar cara penerimaan komisyen anda ke 'Bank Wire' (Pindahan Telegraf).

3 dokumen atau 'paperwork' yang telah ditandatangani boleh diemailkan ke: support@wsdomains.ws . Manakala untuk borang 'set up TT' boleh emailkan ke: affiliates@wsdomains.ws . Nota: Tiada dokumen atau 'paperwork' untuk SpinSuccess .

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

91

BAB 9. TESTIMONI & BUKTI

Untuk melihat lebih banyak Testimoni, sila Klik Di Sini!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

92

Bukti Pembayaran

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

93

Cek di atas adalah kepunyaan salah seorang 'Top Leader GDI' . Nama dan alamat terpaksa dirahsiakan untuk keselamatan.

Tiada masalah untuk cek ini sampai ke Malaysia dan ditunaikan.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

94

Untuk memudahkan anda semua, saya menyarankan agar menggunakan Paypal sebagai cara untuk menerima komisyen. Ianya cepat dan selamat. Anda boleh membuat pengeluaran maksima USD500 sehari dan akan dimasukkan ke dalam kad kredit/kad debit anda dalam masa 3 -7 hari. Untuk menjadikan perniagaan GDI anda automatik, anda cuma perlu memilih cara pembayaran sewa GDI juga kepada Paypal. Jadi, anda tidak perlu fikir lagi tentang perniagaan GDI anda, ia bergerak sendiri.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

95

Apa Kata Bank Negara Tentang Program Affiliate?

'Double-Trouble' adalah kombinasi Program Affiliate. Ianya tidak ada kena mengena dengan 'skim cepat kaya' dan 'apa jua jenis pelaburan internet'. Email di atas dihantar ke BNM untuk mendapat pengesahan tentang sekatan terhadap wang komisyen yang diterima dari seberang laut.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

96

Jawapan yang diterima dari Bank Negara Malaysia tentang tiadanya sekatan terhadap penerimaan wang komisyen 'Program Affiliate' dari seberang laut. Jika amaun yang besar, pihak bank akan meminta anda menandatangani satu borang yang di panggil 'Borang R' maksudnya borang menerima wang dari seberang laut. Masa inilah 'paperwork' anda diperlukan. 'Purpose Code' untuk transaksi ini adalah 'komisyen'. Pihak bank juga perlu satu salinan Mykad anda.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

97

BAB 10. PAYPAL Bagaimana mahu mendaftar di Paypal. Pergi ke Paypal Sekarang! (Bagi Otai atau sesiapa yang sudah mempunyai Akaun Paypal, anda boleh langkau bab ini).

Anda akan dibawa ke laman ini, dan klik pada 'Sign Up Today'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

98

Anda akan dihantar ke laman yang baru seperti di atas dan sila pilih 'Premier' dan klik pada Get Started.

Isikan butiran yang diminta seperti di 'screen shot'.
www.akujutawanpaypal.com Oleh: Adam Tahir

99

Setelah semua butiran diisi, klik pada 'I agree, create my account'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

100

Masukkan pula butiran kad kredit atau kad debit anda, selepas itu klik pada 'continue'. Anda aka dibawa ke laman di bawah ini. Klik, Go To My Account.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

101

Di laman My Account, cari kotak seperti di atas dan klik pada 'Confirm email address'.

Anda akan menerima arahan seperti ini. Apa yang perlu anda buat adalah pergi ke akaun email anda. Ada satu email pengesahan telah dihantar.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

102

Klik pada email yang anda terima dari Paypal. Bila email terbuka, klik pada 'Activate My Account'.

Pilih 2 soalan dan berikan jawapan, jika anda lupa kata laluan soalan ini

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

103

akan ditanya pada anda. Klik butang 'Submit'.

Anda akan dapat melihat mesej di atas, klik pada 'Go To My Account'.

Di laman 'My Account', cari kotak seperti di atas dan klik pada 'Link and confirm my debit or credit card'.

Anda akan melihat laman seperti ini. Bila anda klik 'Save and Continue', akaun kad anda akan 'potong' , USD1.95 atau Euro 1.50, lebih kurang dalam RM7.00 duit kita. Urusan akan disambung semula, kena tunggu

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

104

Nombor EXPUSE (4 digit) yang terdapat dalam penyata kad.

Inilah contoh No EXPUSE yang terdapat di dalam penyata kad. Nombor 5347 ini diperlukan untuk pengesahan kad anda. Untuk memudahkan anda menyemak No EXPUSE, pastikan anda melanggan Perbankan Internet. Jika nak tunggu penyata mungkin lambat sampai. Transaksi ini akan keluar dalam penyata online anda dalam masa 3-4 hari selepas anda membuat 'transaksi di Paypal' tempohari. Mungkin anda tertanya tanya kenapa mesti buat semua ini kan? Inilah cara terbaik untuk mengesahkan kad yang diguna adalah benar benar milik anda. Jika kad orang lain tentunya anda tidak dapat untuk memberikan No EXPUSE kerana penyata tiada pada anda. Selepas No EXPUSE disahkan, wang anda yang dipotong tempohari akan di kredit semula ke akaun Paypal anda. Sekarang 'log in' ke akaunPaypal anda dan di laman 'My Account' cari kotak seperti ini dan klik pada 'Confirm my debit or credit card'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

105

Bila anda dibawa ke laman ini, masukkan No EXPUSE ke ruangan seperti yang ditunjukkan di atas. Selepas itu anda klik butang 'Submit'. Akaun anda telah jadi akaun yang 'Verify' dimana tiada lagi sekatan ke atas pengeluaran dan penerimaan wang. Ingat wang anda yang dipotong dulu juga akan dikembalikan. Anda akan dihantar semula ke laman 'My Account'. Anda akan dapat melihat mesej seperti di bawah ini:

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

106

"You have successfully entered 4 digit Paypal code. The $1.95 USD charge on your card will be refunded to your paypal account. This refund will take up to 24 hours to be reflected in your Paypal balance".

Tahniah!. Seperti yang saya kata tadi, akaun anda sudah ditukarkan statusnya kepada 'Verified'. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang penggunaan akaun Paypal anda seperti untuk membuat pengeluaran wang, saya ada sertakan buku Panduan Paypal bersama dengan ebook ini. Jadi berikan juga sedikit masa anda untuk membaca ebook tersebut.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

107

BAB 11. RUANG ADMIN GDI

1. Untuk masuk ke ruang admin, sila layari: http://www.website.ws/members Masukkan, nama pengguna dan kata laluan GDI anda. 2. Anda akan dibawa ke laman ruangan admin.

a. Presentation: Untuk melihat 'persembahan movie 7 minit perniagaan GDI'. b. Support: Jika ada persoalan ada boleh pergi ke sini, jika jawapan yang anda cari tiada di situ, boleh gunakan 'support ticket'. Caranya, klik pada

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

108

perkataan 'support' dan anda dibawa ke laman yang baru dan klik pada 'contact support'.

Di bahagian 'message' taipkan, apa yang anda mahu tahu dan klik butang 'Submit'. (Taip dalam English). c. FAQ: Soalan yang selalu ditanya. d. Log Out: Klik butang ini keluar dari ruang admin. e. Account Home: Di sinilah pusat pengurusan. Setiap menu ada di panel bar yang terletak disebelah kiri.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

109

a. Leaderboard: untuk melihat senarai siapa yang menaja paling ramai setiap minggu. b. Order Goodies: Jika anda nak masuk 'contest', boleh beli DVD di sini. c. Gift Cards: Jika anda mahu membeli Gift Card untuk prospek anda, boleh beli di sini. d. Track Orders: Untuk menjejaki DVD yang anda beli, sudah sampai di mana. e. Invite: Alat yang digunakan untuk menjemput rakan rakan anda menyertai GDI. Masukkan nama dan email, 'transmit'. f. Upline: Anda boleh melihat siapa yang berada di atas anda sehingga 5 level.

g. Downline: Anda boleh melihat siapa yang berada di bawah anda juga hingga level ke 5.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

110

h. My Replicated Sites: Anda boleh memilih 'landing page' untuk laman web Affiliate GDI anda.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

111

i. Live Chat: Anda boleh 'berhubung secara live' dengan upline dan downline di sini. (Hanya berfungsi jika ke 2 belah pihak sedang online). j. Banners: Anda bolehkan dapatkan 'Banners' untuk promosikan laman web affiliate anda di sini. k. Hit Logs: Anda boleh memantau berapa ramai orang yang melihat laman web anda. Terutamanya apabila anda sudah menggunakan perkhidmatan SpinSuccess.

Contoh Banner

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

112

Senarai alamat IP orang yang melawat laman web affiliate GDI anda.

l. Commissions: Di sini anda boleh melihat berapa banyak komisyen yang diterima, berapa yang sudah dibayar dan jumlah keseluruhan yang sudah diterima sejak anda menyertai GDI. Komisyen untuk akaun baru dan dari sewa bulanan.

DomainRenew = Sewa bulanan

NewDomain = Akaun Baru Daftar

Jumlah Komisyen/Penyata Sejak Memulakan Perniagaan.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

113

Nota: Saya sengaja menunjukkan penyata yang bertarikh 2007. Kenapa? Ada orang yang takut, komisyen sekadar keluar di 'ruangan admin' tetapi tak pernah dapat ditangan affiliate. Soalan saya? Kalau GDI tidak pernah bayar saya, anda rasa, saya masih mahu buat perniagaan ini tak? m. GDI Forum: Tempat terbaik untuk anda mendengar 'feedback' tentang perniagaan GDI, dari affiliate seluruh dunia. n. Domains: Terbahagi kepada 2 i. Build Your Website: Samada anda mahu menggunakan perkhidmatan yang disediakan GDI untuk membina laman web atau anda pengguna yang 'advance', anda perlu ke laman ini untuk melakukan 'setting' pada DNS atau 'domain name server'.

ii. Setup Your Email: Laman ini adalah tempat di mana anda boleh membuka akaun email anda. Anda diberi sebanyak 10 akaun.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

114

Masukkan sahaja nama pilihan email anda di ruangan 'New Mailbox Prefix' dan klik pada 'Create Mailbox'. Siap. Anda akan diberikan kata laluan sementara iaitu 'temppass'. Nanti boleh tukar. Alamat webmail anda adalah, http://email.ws .

Masukkan alamat email anda dan kata laluan, anda sudah boleh mula menghantar email dan juga menerima email.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

115

o. Account Info: Dalam 'account info ada beberapa perkara, tetapi saya akan tunjukkan 2 yang paling penting untuk anda tahu. i. Preferred Payment: Adalah cara yang anda paling suka untuk membuat pembayaran ke GDI. Ada 2 pilihan iaitu membayar dengan kad kredit/debit atau pun membuat pembayaran dengan Akaun Paypal. Anda boleh menukar cara pembayaran bila bila yang anda mahu.

Dari 'screen shot' anda boleh melihat cara pembayaran saya sekarang adalah menggunakan kad debit, jika saya mahu membayar dengan Paypal, saya cuma perlu klik pada 'change to' Paypal. Sudah siap. Jika saya hanya mahu menukarkan kad yang lain, saya cuma perlu klik

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

116

pada butang 'or Use New' dan masukkan nombor kad yang baru dan tukar tarikh tamat tempoh kad serta masukkan Nombor CVV kad saya dan klik 'Update' . Siap. ii. Preferred Commission: Di laman ini anda boleh memilih cara penerimaan komisyen yang anda suka. Pertukaran boleh dibuat bila bila masa. Ada 3 pilihan untuk anda menerima komisyen anda: 1. Cek 2. Paypal 3. Pindahan Telegraf (Bank Wire)

Sebagai contoh, sekarang ini saya menerima komisyen melalui Paypal. Jika saya mahu menerima komisyen dengan cek pula, saya hanya perlu klik pada 'Receive Commissions by Mailed Check' dan tentukan berapa jumlah minimanya.(Lihat jadual di bawah). Begitulah juga jika saya berniat untuk menerima komisyen saya melalui Pindahan Telegraf. Hanya klik pada 'Receive Commissions by Bank Wire'. Namun begitu anda perlu mengisi borang 'Set Up TT' dan menghantar ke GDI terlebih dahulu untuk kelulusan.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

117

Nota: 1. Menerima komisyen dengan cek memerlukan sedikit masa. Untuk cek dipos dari USA ke alamat anda mengambil masa lebih kurang 14 hari. Selepas itu cek tersebut harus didepositkan ke dalam akaun bank anda. Setakat ini perkhidmatan Public Bank yang terbaik dan murah. Ia memerlukan lebih kurang 4 minggu untuk nilai cek tersebut dikreditkan ke akaun anda.

Buat masa ini saya menyarankan kepada anda untuk menerima komisyen melalui Paypal. Anda boleh tetapkan had untuk menerima komisyen adalah

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

118

USD25 dan anda akan menerima bersih USD22. Jangan lupa untuk memilih Paypal juga sebagai cara pembayaran ke GDI. Ia akan meng'autopilot'kan perniagaan anda. Walau pun ada beberapa lagi laman yang saya tidak tunjukkan kepada, ia tidak akan menimbulkan masalah kerana tidak begitu penting dan saya juga jarang melawat laman laman tersebut. Mari kita ke SpinSuccess pula.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

119

RUANG ADMIN SPINSUCCESS Untuk masuk ke ruang admin, http://www.spinsuccess.com/affiliates .

Anda akan di bawa ke laman ruangan admin.

Hanya ada 6 ikon di dalam 'control panel' nya. 1. Account Details: Adalah butiran tentang anda. 2. Affiliate Tools: Di sini anda boleh dapatkan 'tools' untuk mempromosikan laman web affiliate SpinSuccess.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

120

3. Traffic log: Adalah laman untuk anda memantau promosi anda, ia akan menunjukkan berapa banyak klik dan dari mana datangnya pelawat pelawat. 4. Affiliate Reports: Laporan terperinci tentang pergerakan perniagaan SpinSuccess anda.

5. View Downline: Di sini anda boleh melihat rangkaian jaringan affiliate anda. 6.Reset Password: Lebih baik anda tak perlu tahu, jika anda klik ikon ini, kata laluan SpinSuccess anda akan di 'reset' kan. He! He! He!. Habis.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

121

BAB 12. DOMAIN DAN HOSTING Apa yang akan kita buat dengan 'domain dan hosting' yang kita beli dari GDI?. Jangan bimbang kita tidak akan membazirkan ianya begitu sahaja. Malah kita akan menggunakannya dengan cara yang paling berkesan bagi melipat gandakan keuntungan perniagaan anda. Anda boleh menggunakan 'domain dan hosting' tersebut bagi memudahkan sesiapa sahaja prospek anda untuk memuat turun ebook ini. Tak fahamlah! Baiklah, saya akan memberi fail laman web 'Aku Jutawan Paypal' dan anda boleh memuat naik atau 'meng'upload' fail tersebut ke 'server anda' (GDI le tu). Contohnya, katakanlah nama domain yang anda beli dari GDI adalah: www.alijutawanpaypal.ws , jadi apabila orang menaip domain ini di Internet, mereka akan dibawa ke laman 'Aku Jutawan Paypal', sama seperti ketika anda melihat laman web saya. Cuma bezanya, nama domain yang lain. Namun begitu, sebelum proses meng'upload' ada beberapa perkara yang perlu diubah di dalam ebook 'Aku Jutawan Paypal' ini. 1. Url atau link untuk ke GDI, perlu ditukarkan kepada 'ID' anda. Jika tidak nanti, prospek anda akan mendaftar di bawah saya kerana ebook yang

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

122

mereka muat turun itu menggunakan 'ID' saya. 2. Begitu juga dengan Url atau link untuk ke SpinSuccess, harus ditukar ke 'ID' anda juga. 3. Anda perlu menukar 'setting' DNS anda ke 'Basic Hosting' untuk membolehkan anda melakukan proses meng'upload' ke server GDI. Caranya, anda 'log in' ke ruang admin GDI dan di panel bar sebelah kiri, klik pada 'Domains' . Ada bar 'Domain Manager', pilih 'change DNS' dan anda dibawa ke satu laman yang baru. Sila klik pada butang 'Basic Hosting' dan 'continue'. Habis. 4. Melakukan proses 'up load' dengan menggunakan FTP. Anda akan anda laman web seperti di bawah ini, yang mana ianya menggunakan nama domain dan hosting yang anda beli dari GDI. Sesiapa yang berminat boleh memuat turun ebook 'Aku Jutawan Paypal' secara percuma. Jika mereka teruja untuk menjadi Jutawan Paypal, mereka boleh mendaftar melalui 'link' anda di dalam ebook tersebut. Maksudnya mereka akan mendaftar di bawah anda. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah terus mempromosikan 'nama domain anda'.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

123

Contoh: www.alijutawanpaypal.ws Nasihat saya, anda jangan pening kepala dengan perkara perkara teknikal, biarlah mereka yang arif menguruskan untuk anda. Ayat paling mudah adalah 'outsource'kan. Maknanya, upah orang yang mahir melakukannya. KLIK DI SINI!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

124

Bagaimana Mahu Promosi?

Anda juga akan dibekalkan 2 banner ini. Ini adalah untuk memudahkan anda membuat promosi di laman web yang menawarkan khidmat iklan percuma atau berbayar. Promosi 'Offline' 1. Buat 'sticker', contoh: www.alijutawapaypal.ws . Tampal di kereta anda, kereta kawan, kereta saudara mara, teksi atau di mana sahaja dengan tujuan nak beri orang tahu tentang laman web ini. Mungkin ada orang melayari laman web anda ini dan memuat turun ebook 'Aku Jutawan Paypal' kerana ianya percuma. Tetapi setelah membaca, mereka berminat untuk mendaftar. Secara tidak langsung perniagaan anda telah berkembang.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

125

2. Guna kaedah flyer, jangan lupa tuliskan nama domain anda. 3. Buat kad perniagaan, jangan lupa tuliskan nama domain anda. 4. Buat t-shirt atau payung dan jangan lupa tuliskan nama domain anda. 5. Iklankan di akhbar. 6. Buat banner dan bunting, gantungkan di tempat tempat awam. Promosi Online 1. Iklankan di akhbar online seperti Berita Harian Online, Utusan Online, Harakah Daily dan banyak lagi. 2. Laman web iklan percuma. Ada banyak, anda boleh buat carian, dengan memasukkan kata kunci 'iklan percuma Malaysia', boleh juga cari 'iklan percuma Indonesia atau Brunei'. 3. Indexkan laman web anda di Enjin Carian. 1. Google, http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl 2. Yahoo, https://siteexplorer.search.yahoo.com/submit 3. MSN, http://beta.search.msn.com/docs/submit.aspx 4. AllSiteCafe, http://www.allsitecafe.com//submitter/submit.html (275 Search Engines). Dan banyak lagi kaedah yang anda boleh gunakan, jika anda rajin melayari Internet.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

126

BAB 13. LAIN LAIN Multiple Income From One Source Pelbagai pendapatan dari sumber yang sama. Bagi melipat gandakan pendapatan anda dan salah satu cara untuk mempercepatkan proses melahirkan Jutawan Paypal, saya telah menyediakan 10 program affiliate untuk anda. Sebenarnya pendapatan anda adalah datang dari sumber yang sama atau pelanggan yang sama. Iaitu 'downline' anda. Mereka akan menjadi pelanggan setia anda. Anda tidak perlu membuka 'network' yang baru, dan saya ada cara yang sistematik untuk memastikan 'downline' anda menyertai program affiliate yang baru di bawah anda juga. Senario ini sebenarnya memang berlaku setiap hari di hadapan mata anda. Baik, anda pernah pergi mengisi petrol di stesyen minyak tak?. Anda pergi nak isi petrol sahaja, tetapi oleh kerana stesyen minyak hari ini sudah jadi 'one stop centre', anda pun belilah surat khabar, roti, air minuman, top up handphone dan buat pengeluaran wang di kiosk ATM. Kira sendiri, dari sumber yang sama iaitu anda, berapa jenis pendapatan yang stesyen pam minyak itu dapat dari anda?. Anda marah pada mereka

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

127

tak?. Tentulah tidakkan?. Anda pun memang nak beli barang tu. Samalah dengan 'downline' anda, mereka tak akan marah bila anda berikan program affiliate yang baru. Alasannya?, sebab mereka pun dah ada 'downline' jadi mereka boleh buat untung dengan 'downline' mereka pula. Lagi pun bila dah ada duit, mereka pun tak kisah untuk 'spend'. Untung pun makin bertambah. Cara Kiraan Untuk Pergi Ke Program Baru Kebanyakkan program affiliate yang saya pilih bermodalkan antara USD10 ke USD30 sahaja. Sebelum affiliate layak untuk menyertai program yang baru, mereka harus lepas kiraan ini. Saya andaikan program ke 3, modalnya USD10. GDI + SpinSuccess + Program Baru = 10 + 30 + 10 = USD50. Modal atau 'overhead' yang perlu dibelanjakan setiap bulan adalah USD50, saya tidak mahu setiap affiliate rasa terbeban dan tidak dapat menikmati keuntungan perniagaannya kerana asyik terpaksa dibelanjakan sebagai modal. Jadi formula saya adalah : Overhead X 2 = Had Kelayakkan. Maksudnya, USD50 X 2 =USD100. Jadi jika 'downline' anda sudah memperolehi lebih dari USD100, dia sudah layak untuk program yang baru.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

128

Bagaimana anda boleh tahu tentang program yang baru? Jangan bimbang, anda akan menerima email dari penaja anda bertanyakan samada anda sudah mencapai pendapatan lebih dari USD100, dan anda cuma perlu membalas semula email ini apabila sudah mencapai USD100. Kemudian email itu anda perlu 'copy' dan ubah nama penerimanya kepada 'downline' anda dan hantarkan kepada mereka. Begitulah untuk program yang seterusnya. Program ini akan bergerak secara senyap, semua urusan adalah melalui email yang anda terima, dan anda pula hantar email itu kepada 'downline'. mudah bukan?. Bagi yang tidak mahir menggunakan email, nanti ada panduan yang saya akan beri di dalam email anda. Jika boleh cuba belajar dengan kawan kawan yang mahir. Nadi utama program ini nanti adalah 'email'. Saya sudah sampai ke penghujung, anda pun tentu sudah dapat membuat keputusan. Saya ada tawaran menarik untuk anda! Siapa yang mendaftar sekarang, anda akan menerima 'downline' percuma. Jika tiada 'downline'saya akan gantikan dengan 'bonus' USD10. Daftar Segera! Tawaran ini untuk masa terhad dan boleh ditarik balik tanpa notis. KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR!

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

129

BAB 14. PENUTUP Virtual Credit Card

Anda tiada kad kredit dan untuk memohon kad debit pula mungkin mengambil masa 3-4 minggu. Anda pula sudah membuat keputusan untuk bermula hari ini juga. Untuk menyelesaikan masalah anda itu, gunakanlah Virtual Credit Card buat sementara waktu. Perkhidmatan ini hanya untuk program Jutawan Paypal. Hantarkan email ke: virtualcreditcard@akujutawanpaypal.com . Contoh email: Tajuk: Virtual Credit Card Nama: Ali Bin Abu Jumlah: USD40.00

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

130

Nombor Telefon: 017-5230023 Jika anda mahukan perhatian segera, sila sms: "virtual credit card, urgent!" ke 016-5500523. Jika anda boleh membuat pengiraan sendiri, boleh guna formula ini untuk mendapatkan jumlah yang perlu anda bayar untuk VCC: Fee yang dikenakan VISA untuk mendepositkan nilai USD ke VCC anda adalah 5%. Yuran pengurusan andalah USD1.00. Jika anda mahukan USD40.00, maka kiraannya: USD40 X 105% = USD42.00 + USD1.00 = USD43.00 Buat semakan nilai pertukaran matawang semasa, USD:RM. Anda boleh pergi ke Maybank atau Public Bank . Saya andaikan untuk USD1 nilai tukarannya adalah RM3.65. (Selling TT/OD) Maka, USD43.00 X RM3.65 = RM156.95 . Depositkan jumlah ini ke akaun 'admin': Maybank: 508207 407566 Zamzuri Mohammed Tahir Public Bank: 4-198-9455-20 Zamzuri Mohammed Tahir Emailkan seperti butiran di atas tadi bersertakan bukti pembayaran, setelah

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

131

VCC anda siap, pihak 'admin' akan menghubungi anda dengam email/sms. VCC ini sah untuk tempoh setahun. Jika kad debit anda masih belum siap, dan anda perlu untuk membuat pembayaran untuk bulan ke 2, VCC ini masih boleh digunakan. Untuk membuat 'top up', depositkan jumlah wang mengikut kiraan yang tadi, hantar email ke 'admin' dan jangan lupa bukti pembayaran serta maklumat VCC anda. Bayaran Seperti perjanjian kita, "baca dulu kemudian bayar". Berapakah harga yang anda sanggup bayar untuk ebook 'Aku Jutawan Paypal' ini?. Jika anda sudah sampai ke muka surat terakhir ebook ini, pastinya anda sudah membaca dan mendapat manfaat dari apa yang tertulis dalam ebook, jadi anda kena bayar! He! He! He! Jangan bimbang saya tidak perlu wang anda, tetapi saya perlukan wang untuk terus membuat kajian program program baru. Biasanya saya aku memantau berbulan atau bertahun serta terus membayar apa sahaja kos bulanan di dalam sesuatu program yang saya pilih. Jadi saya perlukan pertolongan anda untuk mendapatkan sedikit wang

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

132

membiayai kos kos ini untuk keuntungan setiap orang nanti. Mari kita lakukan 'Law of Attraction'. Iaitu apabila anda membuat kebaikkan kepada seseorang, 'signal positif' akan dihantar ke alam semesta, dan alam semesta pula menghantar 'signal positif' kepada orang yang berada di sekeliling anda untuk membuat kebaikkan kepada anda pula. Dalam kes ini nanti, semua orang akan mendapat keuntungan. 'Win! Win! Win! Win! Situation.'. Mengapa dan siapa yang akan untung? 1. Anda (Tak perlu keluar duit satu sen pun tetapi dapat pelbagai ilmu). 2. Google (Dapat untung dari bisnes Adword nya) 3. Advertiser atau Pengiklan (Laman webnya dilayari oleh pelawat tulin yang memang mahu tahu tentang perniagaannya). 4. Saya atau Publisher (Iklan yang di pamerkan di laman web saya telah ada pengunjung, maka saya dibayar kerana telah memberi perkhidmatan kepada Google, Advertiser dan anda). Apa yang anda perlu buat adalah pergi ke laman web di bawah ini. Sebuah laman web yang penuh dengan informasi tentang GDI, Program Affiliate, Buat Duit Dari Rumah, Pelaburan dan sebagainya lagi. Jadi anda juga boleh tolong saya mencari program program yang baru, jika ada yang bagus boleh email kepada saya.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

133

http://www.internetaffiliatesystem.com/videojutawanpaypal Inilah cara pembayarannya. Anda pergi ke laman ini dan carilah seberapa banyak informasi tentang bagaimana mencari wang di Internet. Apabila anda melawat iklan iklan yang ada disebelah kiri, yang tertulis 'Ads by Google', Advertiser dan Google akan membayar kepada saya. Ada banyak iklan di situ, anda boleh 'skrol ke atas dan ke bawah'. Cuma nasihat saya, layarilah laman web yang memang anda mahu tahu tentangnya sahaja. Jangan klik pada laman yang tiada kena mengena

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

134

dengan apa yang anda cari. Nanti membazir wang Advertiser tersebut pula. Bagaimana?. Tak perlu keluar duit, kan. Link Untuk Ebook Bercetak Mungkin anda sedang membaca ebook versi cetakan. Maksudnya, ebook ini sudah dicetak dan dibuat salinan. Jika benar, anda mungkin tidak dapat melihat beberapa 'url atau link' penting kerana tersorok di dalam 'hyperlink'. Untuk itu saya senaraikan di sini link link penting untuk anda: 1. Pendaftaran GDI. http://www.website.ws/kvmlm2/dispatch.dhtml?sponsor=mirza1666&fname =lname= 2. Pendaftaran SpinSuccess. http://www.spinsuccess.com/affiliates/id/13961_1 3. Pendaftaran Paypal. https://www.paypal.com/my/mrb//pal=QZED4ERKDHQ4Q 4. Bantuan Memasang Laman Web Aku Jutawan Paypal http://www.akujutawanpaypal.com/helpdesk.html

Penghargaan Setinggi tinggi penghargaan diberi kepada syarikat syarikat yang telah menjalankan perniagaan dengan penuh dedikasi, ikhlas dan jujur hingga

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

135

dapat berkongsikan peluang yang terhebat ini. "Thank you for GDI, SpinSuccess and Paypal. GDI is trademarks owned by the Global Domains International, Inc. Meanwhile, SpinSuccess is belongs to Lucidic Capital Inc., and Paypal also is a trademarks owned by Paypal Pte Ltd. All 'screenshots' were made originally from the above companies website on 10 June 2009. Lain lain Link 1. Kelab Bebas Hutang http://www.suredebtfreeclub.com 2. Kelab (Maya) Pemilik Ferrari Malaysia http://www.ferrarian.com 3. Jika anda belum mendaftarkan ebook ini, sila berbuat demikian supaya anda boleh menerima informasi terkini terus ke email anda. http://www.akujutawanpaypal.com/daftar.html Sebelum saya mengundur diri, saya ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan jika ada terkasar bahasa sehingga menyinggung perasaan atau menimbulkan kemarahan dan kebencian. Saya tidak cuba menunjuk pandai atau berbangga diri serta riak kerana menerbitkan 'Aku Jutawan Paypal'. Ia adalah semata mata untuk berkongsi, agar sama sama kita keluar dari

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

136

keadaan yang payah. Sekali lagi saya memohon maaf, sesungguhnya diri ini sangat kecil dan sentiasa membuat kesilapan, yang kaya dan yang benar itu hanyalah Allah Subhanahuwataala. Selamat Maju Jaya.

Renungkan: Masih ada banyak cara yang halal untuk mencari rezeki di muka bumi Allah yang luas ini. Jauhkanlah perkara yang mungkar. Adam Tahir P/S * Anda boleh membuat pilihan untuk hanya menyertai GDI sahaja.

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

137

RINGKASAN 1. Buka akaun email. 2. Daftar GDI (Jika tiada kad kredit/debit - dapatkan Virtual Credit Card). 3. Daftar SpinSuccess. 4. Buatkan senarai prospek untuk pemasaran offline. 5. Bina laman web mini Aku Jutawan Paypal (jika tidak boleh guna perkhidmatan HELPDESK ). 6. Buka akaun Paypal. 7. Buat promosi laman web mini Aku Jutawan Paypal secara offline dan online untuk pasaran tempatan. 8. Melawat Blog Aku Jutawan Paypal .

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

138

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

139

www.akujutawanpaypal.com

Oleh: Adam Tahir

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful