TUHAN YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, KAMI BERHIMPUN DI DEWAN YANG MULIA INI, BAGI MENYATAKAN

KESYUKURAN KAMI KEPADA-MU YANG TELAH MENENTUKAN SEMINAR PENGHAYATAN RAMADHAN AL-MUBARAK TAHUN 1428 HIJRIYYAH BERSAMAAN 2007 MASIHIPADA HARI YANG PENUH GEMILANG INI. KAMI MEMOHON KEPADAMU JUA YA ALLAH, LIMPAHKAN TAWFIQ HIDAYAH, PETUNJUK DAN INAYAH-MU KEPADA KAMI, MUDAH-MUDAHAN PERHIMPUNAN KAMI INI MENJADI SUATU PERHIMPUNAN YANG ENGKAU REDHAI DAN RAHMATI.

YA ALLAH YA TUHAN KAMI, PADA BULAN YANG PENUH DENGAN RAHMAT DAN KEBERKATAN INI, BUKAKANLAH SEGALA PINTU KEBAIKAN DAN KEBAJIKAN BUAT KAMI SEKALIAN, JUGA PINTU KEBERKATAN, KENIKMATAN, REZEKI BERLIMPAHAN, KESIHATAN DAN KESELAMATAN. KURNIAKAN KAMI REDHA-MU DAN SYURGA-MU, DAN JAUHKAN KAMI DARIPADA KEMURKAAN DAN NERAKA-MU. WAHAI TUHAN YANG MAHA PENGAMPUN, AMPUNILAH DOSA KAMI, DOSA KEDUA IBU BAPA KAMI DAN DOSA SEKALIAN MUSLIMIN.

“Ya Allah, Tuhan pemilik bulan Ramadhan, Engkau telah menurunkan Al-Qur’an di dalamnya dan telah menjadikannya sebagai penjelas atas petunjuk dan pembeda antara yang hak dan yang batil. Wahai Tuhan kami, berkatilah kami di dalamnya dan bantulah kami dalam melaksanakan puasa dan menunaikan shalat di dalamnya. Terimalah amal-amal kami di bulan ini.”

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful