Daca vrei sa ai succes, si daca vrei sa fii fericit ai nevoie de SCOPURI.

Oamenii vorbesc despre fericire si succes de parca ar sta ascunse undeva si ei trebuie sa mearga sa le descopere. De fapt un om fericit, si in ultima instanta, de succes, e acela care crede in obiectivele sale si le duce la indeplinire. CONSTANT. DETERMINAT. Nu doar viseaza si apoi isi gaseste scuzele pentru care nu reuseste. Daca ar avea cineva pistolul la tampla ta sau daca viata cuiva drag ar depinde de actiunea ta, cu siguranta altfel ar sta lucrurile. “If it is hard, it means that you are doing the right thing” – “Daca ti-e greu, inseamna ca faci ceea ce trebuie” Richard Bandler. Greseala multora dintre noi, si a mea, este ca ne asteptam sa realizam lucruri marete intr-o stare de relaxare si serenitate, si asa…fara niciun efort. Dar tocmai momentele in care ne este greu sunt semnul ca facem pasi in directia schimbarii. Creierul are o anumita inertie si pentru a schimba un obicei cu altul mai bun cere effort si DETERMINARE. Adica sa nu renunti, sa nu amani sis a faci pasii. Unul cate unul, pana se naste un alt stil de viata si alte obiceiuri. Si partea frumoasa e ca dupa ce reusim uitam ce a fost greu. Si daca a fost putin mai greu, da si mai multa valoare. Imi amintesc de momentul in care m-am lasat de fumat: 30 iunie 2005. O saptamana mi-a venit sa ma urc pe pereti. Ca un miriapod . Dar azi, calculez cu mandrie 7,5 ani x 365 zile x 12 ron = 32.850 ron sau cam 7630 euro. Si nu numai ca as fi ars acesti bani, dar cine stie ce cancer as mai fi crescut in mine (Mama mea era fumatoare si a murit de cancer la 40 de ani asa ca nu prea am motive sa ma mint). Asa ca o excursie pe an in strainatate o fac din banii pe care i-as fi ars. Acesta e un exemplu de “greu” care sa transformat intr-o mare binecuvantare.

Vrei sa ai success? Propune-ti obiective, si nu 2 pe an ca elevii mei  ci vreo 4 pagini, ca doar ai un an la dispozitie. Vrei sa-ti spun ca visele de anul trecut pe vremea asta mi s-au indeplinit aproape toate, ba mai mult, am avut curajul sa-mi propun si altele, si acelea s-au implinit. Dar mai corect e sa spun ca leam implinit (cu ajutor divin, e clar, dar Dumnezeu da dar nu baga in traista!). Dup ace ai un obiectiv, fa-ti un plan de actiune sic and iti vine greu sa te tii de el aminteste-ti ce e mai sus: Continua pentru ca abia acum esti pe calea cea buna.

Dureaza vreo 21 de zile pentru un obicei nou inceapa sa fie pe automat, adica sa nu trebuiasca sa faci efort. Dar pana la momentul acela, fii mandru de momentele in care ti-e greu si continui, pentru ca e clar ca faci progrese, si continua, continua, continua catre scopul tau.

SI DACA ESUEZ? Crede-ma, nu exista esec mai mare decat lipsa actiunii. Ceea ce societatea considera nereusite sunt succese partiale si multe pot fi reluate si duse pana la capat. Nu-ti fie frica sa ai obiective curajoase si fii determinat sa reusesti. Si ca sa sustin si tema SECRETULUI, Coelho are dreptate sa scrie in Alchimistul: „atunci cand ai un vis, si Universul conspira la implinirea lui” dar fa si tu ca si personajul

romanului, iesi din zona de confort, treci prin actiune si fii sigur ca vei fi si „ajutat”. Acesta ADEVARATUL SECRET.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful