Pilula de a doua zi ar putea deveni o amintire, la fel si contraceptivele orale zilnice.

Acest lucru este posibil gratie oamenilor de stiinta din New York si din Suedia, care au conceput o pastiluta ce poate fi luata la o luna dupa contactul sexual neprotejat, transmite Daily Mail.

Practic, pilula ar putea intrerupe dezvoltarea unei sarcini nedorite chiar si dupa o luna de la fecundarea ovulului de catre spermatoziod, atunci cand exista deja un embrion format.

Astfel, femeile ar putea recurge la aceasta metoda de contraceptie doar de cateva ori pe an, in functie de cat de des fac sex neprotejat.

Exista voci care contesta lansarea pe piata a acestei pilule, motivand ca ar fi mai mult o practica abortiva si ca ar face intreruperile de sarcina ceva la indemana oricui.

Totusi, expertii considera ca femeile nu s-ar lasa oprite de aceasta bariera si ca ar recurge la aceasta metoda contraceptiva, care presupune ingerarea unei singure pastile pe luna, chiar daca se spune ca ar fi o forma de avort.

Contraceptivele orale pe care milioane de femei le iau zilnic sunt pe baza de hormoni si pot avea efecte adverse precum castigarea in greutate, migrene, greturi sau chiar probleme cardiovascular, motiv pentru care aceasta noua pilula ar fi o provocare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful