Word > Macrocomenzi

Scrierea sau înregistrarea unei macrocomenzi
Afişare totală

În Microsoft Office Word 2007, aveți posibilitatea să automatizați activitățile utilizate frecvent prin crearea de macrocomenzi. O macrocomadă este o serie de comenzi și instrucțiuni pe care le grupați într-o singură comandă pentru a îndeplini în mod automat o activitate.

Utilizările uzuale pentru macrocomenzi sunt:

 

Accelerarea editării și formatării de rutină

Combinarea comenzilor multiple - de exemplu, inserarea unui tabel cu o dimensiune și borduri specifice și cu un anumit număr de rânduri și coloane

 

Creșterea accesibilității unei opțiuni dintr-o casetă de dialog

Automatizarea seriilor complexe de activități

Aveți posibilitatea să utilizați unitatea de înregistrare macrocomandă pentru a înregistra o secvență de acțiuni sau aveți posibilitatea de a crea o macrocomandă de la zero, dacă introduceți codul Visual Basic pentru aplicații în Editor Visual Basic.

NOTĂ

Pentru a lucra cu macrocomenzi în Office Word 2007, este necesar să afișați fila Dezvoltator.

Ce intenționați?
Afișarea filei Dezvoltator Utilizarea unității de înregistrare macrocomandă Utilizarea Visual Basic pentru aplicații

Afișarea filei Dezvoltator
1. Faceţi clic pe butonul Microsoft Office , apoi pe Opţiuni Word.

2.

Faceți clic pe Populare.

apoi faceți clic pe Adăugare.3. în fila Dezvoltator din grupul Cod faceți clic pe Macrocomenzi. Sub Opțiuni principale pentru lucrul în Word. Tastați un nume pentru macrocomandă în caseta Nume macrocomandă. 3. NOTĂ Dacă atribuiți același nume macrocomenzii ca și unei macrocomenzi predefinite în Office Word 2007. Faceți clic pe OK pentru a începe înregistrarea macrocomenzii. faceţi clic pe Înregistrare macrocomenzi. În lista Stocare macrocomenzi în.  1. 5. în grupul Cod. În lista Macrocomenzi în. selectați documentul (sau toate documentele) pentru care doriți să adăugați macrocomanda la bara de Acces rapid. 4. macrocomanda nouă va înlocui macrocomanda predefinită. 2. faceți clic pe Comenzi Word. Începutul paginii Utilizarea unității de înregistrare macrocomandă 1. 3. bifați caseta de selectare Afișare filă Dezvoltator în panglică. 2. Sub Particularizare bară de instrumente Acces rapid. Tastați o descriere pentru macrocomandă în caseta Descriere. faceți clic pe șablon sau pe documentul în care stocați macrocomanda. Alegeți una dintre următoarele:  Pentru a începe înregistrarea macrocomenzii fără a-i atribui un buton pe bara de Acces rapid sau o tastă de comenzi rapide. efectuați următoarele: Faceți clic pe Buton. faceți clic pe OK. 4. efectuați următoarele: .  Pentru a atribui comanda unei taste de comenzi rapide. Pentru a atribui o macrocomandă barei de Acces rapid. În fila Dezvoltator. Pentru a vizualiza lista de macrocomenzi predefinite. În caseta de dialog Alegere comenzi de la faceți clic pe macrocomanda pe care o înregistrați.

Faceți clic pe Tastatură. macrocomanda nouă va înlocui macrocomanda predefinită. tastați un nume pentru macrocomandă. faceți clic pe macrocomanda pe care o înregistrați. În lista Macrocomenzi în faceți clic pe șablonul sau documentul în care stocați macrocomanda.1. În caseta Apăsare tastă nouă de comenzi rapide. aveți posibilitatea să utilizați mouse-ul pentru a face clic pe comenzi și opțiuni. Pentru a opri înregistrarea acțiunilor. faceţi clic pe Macrocomenzi. 2. În fila Dezvoltator. 3. Efectuați acțiunile pe care doriți să le includeți în macrocomandă. Pentru mai multe informații despre selectarea de text prin utilizarea tastaturii. faceți clic pe Comenzi Word din lista Macrocomenzi în. Faceți clic pe Închidere pentru a începe să înregistrați macrocomanda. NOTĂ Când înregistrați o macrocomandă. tastați secvența de taste dorită. 3. În caseta de nume Macrocomandă. Faceți clic pe Creare pentru a deschide Editorul Visual Basic. Începutul paginii . în grupul Cod. Este necesar să utilizați tastatura pentru a selecta text. dar nu și pentru a selecta text. faceți clic pe Oprire înregistrare din grupul Cod. consultațiSelectare text. 2. În caseta Comenzi. 4. Începutul paginii Utilizarea Visual Basic pentru aplicații 1. Pentru a vizualiza lista de macrocomenzi predefinite. 7. 6. apoi faceți clic pe Asociere. 4. NOTĂ Dacă atribuiți același nume macrocomenzii ca și unei macrocomenzi predefinite în Office Word 2007.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful