POVESTEA ADEVARATĂ A CELOR DOI TENORI

CHIAR ŞI ACEIA CARE NU AU VIZITAT NICIODATĂ SPANIA ŞTIU DESPRE RIVALITATEA DINTRE CATALANI ŞI MADRILENI ÎNCEPUTĂ ODATĂ CU LUPTA CATALANIILOR PENTRU AUTONOMIE. . PLACIDO DOMINGO ŞI JOSÉ CARRERAS--CARE AU UIMIT LUMEA CÂNTÂND ÎMPREUNĂ.LUCIANO PAVAROTTI. FIIND FOARTE POPULARI ŞI CĂUTAŢI ÎN ÎNTREAGA LUME. ÎN 1984 CARRERAS ŞI DOMINGO DEVIN DUŞMANI. AMÂNDOI AU STIPULAT ÎN CONTRACTELE LOR CĂ VOR CÂNTA NUMAI DACĂ CELĂLALT NU ESTE INVITAT. ASTFEL SE ÎNTAMPLĂ CĂ PLACIDO DOMINGO ESTE MADRILEAN ŞI JOSÉ CARRERAS ESTE CATALAN ŞI PENTRU MOTIVE POLITICE. ÎNTR-O SPANIE DOMINATĂ DE MADRID.ACEASTA ESTE O ÎNTÂMPLARE DESPRE CARE PROBABIL CĂ FOARTE PUŢINI AU AUZIT … ESTE DESPRE DOI DINTRE CEI TREI TENORI --.

PLACIDO DOMINGO.ÎN 1987 CARRERAS SE ÎNTÂLNEŞTE CU UN INAMIC ŞI MAI IMPLACABIL CA ŞI RIVALUL SĂU. CU TOATE CĂ POSEDA O AVERE CONSIDERABILĂ. NEPUTÂND SĂ LUCREZE ÎN ACESTE CONDIŢII. A FOST LUAT PRIN SURPRINDERE DE UN DIAGNOSTIC ÎNSPAIMANTATOR: LEUCEMIE. COSTURILE MARI ALE ACESTOR CĂLĂTORII ŞI TRATAMENTUL MEDICAL I-AU EPUIZAT FINANŢELE. PE LÂNGĂ CĂ I S-A FĂCUT UN TRANSPLANT DE MĂDUVĂ ŞI TRANSFUZII DE SÂNGE. LUPTA LUI ÎMPOTRIVA CANCERULUI A FOST UNA DUREROASĂ. ACESTEA L-AU FORŢAT SĂ MEARGĂ ÎN STATELE UNITE O DATĂ PE LUNA. CÂND A AJUNS LA SFÂRŞITUL POSIBILITĂŢIILOR SALE FINANCIARE A DESCOPERIT O FUNDAŢIE DIN MADRID AL CAREI UNIC SCOP ERA SA OFERE SUPORT PENTRU TRATAMENTUL CELOR CARE SUFEREAU DE LEUCEMIE . A FOST SUPUS LA NUMEROASE TRATAMENTE.

DATORITĂ SUPORTULUI VENIT DE LA FUNDAŢIA “HERMOSA” CARERRAS A ÎNVINS BOALA ŞI S-A ÎNTORS LA CÂNTAT. CITIND STATUTUL. MAI TÂRZIU A AFLAT CĂ PLACIDO A ÎMFINŢAT ACEASTĂ ORGANIZAŢIE CA SĂ ÎL AJUTE CU TRATAMENTUL DAR A ALES SA RĂMÂNA ANONIM CA SĂ NU ÎL UMILEASCĂ PENTRU CĂ A ACCEPTAT AJUTORUL “DUSMANULUI” SĂU. A AJUNS DIN NOU LA ACEL STATUT ÎNALT ŞI BINEMERITAT ŞI A CERUT SĂ SE ALĂTURE FUNDAŢIEI. DONATORUL PRINCIPAL ŞI PREŞEDINTELE FUNDAŢIEI ERA PLACIDO DOMINGO. DAR PARTEA CEA MAI EMOŢIONANTĂ A ACESTEI POVESTIRI A FOST ÎNTÂLNIREA LOR… . A DESCOPERIT CĂ FONDATORUL.

ÎNTR-UN INTERVIU CU PLACIDO DOMINGO UN REPORTER L-A ÎNTREBAT DE CE A ÎNFINŢAT FUNDAŢIA “HERMOSA” LA UN TIMP CÂND PE LÂNGĂ FAPTUL CĂ UN “DUŞMAN” A BENEFICIAT DE AJUTORUL EI. CARRERAS A INTRERUPT EVENIMENTUL ŞI UMIL A ÎNGENUNCHIAT LA PICIOARELE LUI. CERANDU-ŞI IERTARE ŞI MULŢUMINDU-I ÎN MOD PUBLIC. PLACIDO L-A AJUTAT SĂ SE RIDICE ŞI CU O ÎMBRATIŞARE CALDA A PECETLUIT ÎNCEPUTUL UNEI MARI PRIETENII. RĂSPUNSUL SĂU A FOST SCURT ŞI CLAR: “NU NE PUTEM PERMITE SĂ PIERDEM O VOCE CA ŞI ACEEA…” . DE ASEMENEA A AJUTAT UN ALT ARTIST COMPETITOR.GĂSINDU-L PE PLACIDO LA UNUL DINTRE SPECTACOLELE SALE LA MADRID.

.ACEASTA ESTE O POVESTE ADEVARATĂ A BUNĂTĂŢII UMANE ŞI AR TREBUI SĂ SERVEASCĂ CA ŞI EXAMPLU ŞI INSPIRAŢIE … DATA VIITOARE CÂND VEI VEDEA O STEA CĂZĂTOARE PĂSTREAZ-O ÎN INIMA TA. ESTE SUFLETUL CUIVA CARE ŞI-A ATINS SCOPUL DE A DĂRUI DRAGOSTEA SA ALTORA… TE ROG TRIMITE MESAJUL ACESTA ALTORA.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful