P. 1
Nieuwsbrief 1 Oktober 2013

Nieuwsbrief 1 Oktober 2013

|Views: 126|Likes:
Published by Yaakov Siepman
Nieuws, politiek, geschiedenis, lezingen
Nieuws, politiek, geschiedenis, lezingen

More info:

Published by: Yaakov Siepman on Sep 29, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/29/2013

pdf

text

original

Shalom Over twee dagen is het alweer oktober, de herfst breekt aan, en de blaadjes verkleuren alweer.

Prinsjesdag is geweest en we weten ondertussen dat de lasten weer verzwaard worden. Normaal schrijf ik bijna nooit over de Nederlandse binnenlandse politiek, politieke partijen of personen, of het moet met of aan Israel gerelateerd zijn, zoals o.a. Timmermans met het labelen van Israëlische producten etc.. In het geval wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld en zeker tijdens de algemene beschouwingen, vond ik het noodzakelijk om mijn mening hierover te geven. En heb daarom een Open brief met als onderwerp " Demonisering van een persoon, partij, en sympathisanten " geschreven. Het is volkomen absurd om Geert Wilders, de PVV en de sympathisanten van de PVV, publiekelijk weg te zetten als nazi's, fascisten, racisten, Tokkies etc. Ik heb respect voor het CIDI wat zij doen, Ik heb ook respect voor Ratna en Wouter. Beide heb ik aangehaald in de Open brief. Ik heb hen aangehaald omdat ik het niet eens ben met hun standpunt, om Geert aan te spreken, omdat KAFKA geconstateerd heeft dat er een paar mensen op de bijeenkomst aanwezig waren die uit de rechts extreme hoek komen. En zowel Esther als Wouter reageerden daarop. Als er één organisatie is die anti-Israel is, en de schurft heeft aan sympathisanten van Israel, dan is het KAFKA. En beiden, zowel Esther als Wouter lopen met gestrekt been in de valkuil van KAFKA en AFA. http://ejbron.wordpress.com/2013/09/28/een-open-brief/ Terwijl ik de Nieuwsbrief aan het schrijven ben staat de TV aan, en Buitenhof begint. Hoor ik, dat de Prinsenvlag wederom aangehaald wordt, Zie dhr. Fennema en mevr. Gans aan tafel zitten. Jammer dat de PVV niet op de uitnodiging is ingegaan om deel te nemen aan de discussie.

Vol verbazing en tenenkrommend zit ik naar het betoog van mevr. Gans te luisteren. Gelukkig weet Fennema de aantijgingen te weerleggen. Mevr. Gans heeft met haar extreme betoog, precies het tegenovergestelde bereikt van wat ze wilde bereiken. Hieronder wat twitters.

Pluim voor Fennema. Wat een achterlijke teringJood uit het extreem linkse nest. Vervolgen die Gans! #Buitenhof #PVV #Buitenhof Mevr. Gans wrong zich in zeven flauwe bochten naar links, om iemand die Israel steunt TOCH voor antisemiet uit te kunnen maken. MeindertFennema maakt gehakt van #EvelienGans bij Buitenhof. Gans heeft alleen drogredenen, dus dan ga je maar schreeuwen en demoniseren! De joodse EvelienGans, werd zij niet ooit tot t bot beledigd door Theo van Gogh en hielden haar newborn fans toen hun mond?Ja, dat deden ze. Met kromme tenen kijk ik #Buitenhof. Fennema gaf wel goed tegengas tegen Gans die iedere disucussie doodslaat met grote beschuldigingen. Toch heeft mw Gans een interessant boek geschreven over Ischa's vader. Moeten we daarom d'r extremistische argumentatie i #buitenhof vergeven?

Zo genoeg hedendaagse politiek, laten we teruggaan in de Geschiedenis. Met dank aan Everdine Stenger voor haar vertalingen. Graag wil ik ook welkom heten Marilyn van der Woord die ons team komt versterken met het vertalen van stukken uit het Duits. Vertalers zijn van harte welkom om ons team te versterken. Na het stuk over "Joden vervolgen Christenen", gaan we verder met de geschiedenis van de Joden in Spanje en Portugal. Mochten er mensen zijn die Spaans spreken, of erg thuis zijn in de Joodse sociale en of religieuze geschiedenis in de genoemde landen? Welkom.

http://www.scribd.com/doc/171820340/Joden-Vervolgen-Christenen-Tweedestukje

Als laatste nog even een herinnering aan de komende lezingen en debatten. http://www.scribd.com/doc/167888873/Uitgeverij-Van-Praag-Presents-Debat http://www.scribd.com/doc/167074780/Lezing-13-Oktober-2013-Amersfoort

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben? Mail yaakov.siepman@live.nl Mvgr. Ya'akov

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->