MASA DE DIMINEAŢĂ

Masa de dimineaţă este foarte importantă. În nicio zi nu trebuie să ne lipsim de ea. O variantă ideală este aceea în care se servesc cereale + nuci/alune/seminţe + fructe uscate (îndulcitori naturali)/miere de albine + lapte vegetal. Sano-vita excelează în gama de produse pentru această masă. În plus propuneţivă să aveţi întotdeauna la îndemână dimineaţa fructe proaspete de sezon, şi de asemenea să aveţi disponibil susan pisat şi seminţe de in pisate în râşniţe – ambele importante pentru sănătate (Ca şi omega-3) - din care să adăugaţi câte 1 linguriţă la deliciosul mic-mare dejun împărătesc Sano-vita.

Meniuri instant (care nu necesită pregătire termică prealabilă): Musli cu fructe + lapte de soia + fructe proaspete de sezon Musli cu alune + lapte de soia + fructe proaspete de sezon Complex fulgi de cereale + stafide + seminţe de floarea-soarelui + lapte de soia + fructe proaspete de sezon Musli Breakfast + lapte de soia + fructe proaspete de sezon Fulgi de porumb + alune de pădure + stafide + banane uscate + fructe proaspete de sezon + lapte de soia Fulgi de orez + germeni de grâu (1 ling la 50 g fulgi de orez) + alune + caise deshidratate + fructe proaspete de sezon + lapte de soia Meniuri ce necesită scurtă preparare termică (aprox. 5 min.) FULGI DE OVĂZ CU LAPTE DE SOIA 200 g fulgi de ovăz, 500 ml lapte de soia, 50 g stafide, 40 g seminţe de dovleac, fructe proaspete de sezon Fulgii de ovăz se fierb 1 min în laptele de soia amestecându-se bine. Se ia vasul de pe foc şi se pun în farfurii, întinzându-se în strat uniform. Deasupra se presară stafidele, seminţe şi fructele proaspete tăiate mărunt. FULGI DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA 200 g fulgi de cereale, 700 ml lapte de soia, 50 g stafide, 40 g alune/migdale, fructe proaspete de sezon

Fulgii de cereale se fierb 1 min în laptele de soia amestecându-se bine. Se ia vasul de pe foc şi se pun în farfurii, întinzându-se în strat uniform. Deasupra se presară stafidele, seminţe şi fructele proaspete tăiate mărunt. SOS DIN FRUCTMIXT TLE – 5 min, TTN – 5 min 150 g Fruct mixt, 500 ml lapte de soia, 1 ling. miere Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează bine. Sosul se serveşte cu fulgi de cereale (orz, ovăz, porumb, secară, grâu) la masa de dimineaţă.

Meniuri ce necesită preparare termică mai de durată (a se pregăti în seara anterioară!) BUDINCĂ DE MEI CU STAFIDE TLE – 25 min, TTN – 25 min 1/2 cană mei, 500 ml lapte de soia, 1 linguriţă amidon de porumb, 50 g stafide, vanilie (opţional) Meiul se dă prin rîşniţă şi se obţine o făină fină. ¾ din cantitatea de lapte se pune la fiert într-o cratiţă. Separat, într-un castronel se amestecă făina de mei cu amidonul şi se adaugă treptat restul de lapte rece. Se omogenizează bine. Amestecul acesta se toarnă apoi treptat peste laptele din cratiţă, amestecând cu grijă pentru a nu se forma cocoloaşe. Când începe să clocotească se adaugă repede şi stafidele şi, eventual, vanilia. Se opreşte focul şi se răstoarnă budinca pe un platou. Se poate servi caldă sau rece, cu fructe proaspete. BUDINCĂ DE TAPIOCA TLE – 10 min, TTN – 30 min ½ cană tapioca perle, 750 ml lapte de soia, 50 g stafide, 10 g papaya uscată tocată mărunt, vanilie Tapioca se pune la fiert în laptele de soia clocotit. Se fierbe la foc mic 20 min. La sfârşit se adaugă stafidele, papaya şi 2-3 picături esenţă de vanilie, se amestecă bine şi se opreşte focul. Se răstoarnă în bolurile în care se va servi. OREZ CU LAPTE DE SOIA ŞI VIŞINE DESHIDRATATE TLE – 15 min, TTN – 50 min
2

150 g orez integral, 100 g vişine deshidratate, 50 g stafide, 500 ml lapte de soia Orezul se pune la fiert în 250 ml de apă clocotită. După ce scade apa (în circa 10 minute) se pune peste orez laptele de soia clocotit. Se lasă să fiarbă încet încă 30 minute. La sfârşit se adaugă vişinele deshidratate şi stafidele, se amestecă cu grijă şi se opreşte focul. ORZ CU LAPTE DE SOIA ŞI FISTIC TLE – 15 min, TTN – 45 min 150 g orz, 500 ml lapte de soia, 100 g stafide, 1/8 linguriţă nucşoară pisată, 25 g fistic tocat mărunt Orzul se fierbe împreună cu 250 ml apă. După ce scade apa (în circa 10 minute) se pune peste orz laptele de soia clocotit. Se lasă să fiarbă încet încă 25 minute. Se adaugă şi nucşoara. Se amestecă bine şi se opreşte focul. Cînd se serveşte se presară deasupra fisticul. PÂINE INTEGRALĂ TLE – 10 min, TTN – circa 220 min Cu ajutorul cuptorului electric casnic pentru pâine putem prepara o pâine sănătoasă, gustoasă, într-un timp relativ scurt. Ingredientele necesare sunt: apă, făină, sare, drojdie. Ele se introduc în cuptor în această ordine. Se respectă instrucţiunile de coacere ale cuptorului. În continuare redăm câteva reţete, ele diferă prin făina folosită. 1. 330 ml apă, 100 g tărâţe de grâu, 150 g făină integrală de grâu, 300 g făină albă, 5 g sare, 1 pc drojdie uscată 2. 330 ml apă, 200 g făină integrală de grâu, 50 g tărâţe psyllium, 300 g făină albă, 5 g sare, 1 pc drojdie uscată 3. 330 ml apă, 200 g făină integrală de grâu, 100 g făină de ovăz, 2 ling. germeni de grâu, 240 g făină albă de grâu, 5 g sare, 1 pc drojdie uscată 4. 330 ml apă, 200 g făină integrală de grâu, 100 g făină de ovăz, 50 g tărâţe de grâu, 200 g făină de ovăz, 5 g sare, 1 pc drojdie uscată 5. 330 ml apă, 200 g făină integrală de grâu, 100 g făină de secară, 250 g făină albă de grâu. În compoziţie se pot adăuga, conform instrucţiunilor de coacere ale aparatului, la semnalul sonor respectiv, seminţe de floarea-soarelui, de susan, dovleac, nuci, etc.
La masa de dimineaţă, o asemenea pâine integrală, sănătoasă şi foarte nutritivă, poate fi consumată cu fructe, nuci/alune/seminţe şi lapte de soia.

3

MASA PRINCIPALĂ A ZILEI În mod ideal această masă trebuie servită la prânz. Cel puţin în week-end, cei care lucrează şi nu şi-o pot permite în timpul săptămânii, ar trebui să servească o masă consistentă, cu preparate de felul celor scrise în continuare, la prânz. Dacă sunteţi nevoiţi totuşi să consumaţi astfel de preparate seara, după ce ajungeţi acasă de la serviciu, aveţi grijă să lăsaţi 3-4 ore până la ora de culcare. Preparatele pe bază de leguminoase boabe – soia, năut, linte; soia texturată: granule, cuburi, şniţele; şi glutenul, pe lângă gama bogată de cereale boabe (orez, mei, hrişcă, etc.) vă sunt de mare ajutor în prepararea acestei mese. Nu uitaţi ca primul fel la servirea acestei mese să constea într-o salată de legume cât mai consistentă ca volum, în funcţie de sezon (salată verde, spanac, roşii, castraveţi, sfeclă roşie, praz, varză, andive, ţelină, morcovi, etc.). Astfel, împreună cu o asemenea salată, această masă va fi o adevărată sursă de sănătate.

SUFLÉ DE CARTOFI CU VARZĂ ŞI SOIA TEXTURATĂ GRANULE TLE – 30 min, TTN – 70 min 100 g soia granule, 1 varză mică, 6 cartofi, 5 căţei de usturoi pisaţi,1 linguriţă boia de ardei dulce, 2-3 foi dafin, 1 ling. pastă de tomate, 1 linguriţă cimbru pisat, 1 ling ulei, 1 linguriţă sare Granulele de soia se fierb 15 min împreună cu foile de dafin. Se scurg de zeamă, dafinul îndepărtându-se. Varza se taie bucăţi de circa 3 cm şi se fierbe 3 minute. Se scurge bine de zeamă. Cartofii se taie rondele şi se fierb 10 minute. Apoi se scurg, zeama păstrânduse. Într-un castron se pun soia, varza, cartofii şi restul ingredientelor, se amestecă bine la nevoie adăugându-se şi zeamă de la cartofi, şi se pun într-un vas Jena pentru cuptor. Se coace până se rumeneşte uşor – circa 25 min. Se serveşte cald cu salate. MUSACA DE VINETE CU SOIA TEXTURATĂ CUBURI TLE – 30 min, TTN – 90 min 2 vinete, 100 g cuburi de soia, 1 crenguţă cimbru, 4 cepe, 4 ardei, 6 roşii, 1 linguriţă sare, 5 căţei usturoi, 1 ling “amestec de legume” 2 ling ulei Cuburile se soia se fierb 15 minute împreună cu cimbrul. Se strecoară apoi, cimbrul îndepărtându-se. Se pun într-o farfurie. După ce se răcesc se taie în 2-3 bucăţi fiecare cub de soia. Vinetele se curăţă de coajă şi se taie rondele subţiri care trebuie scurse de zeamă prin presare. Cepele şi ardeii se taie solzişori şi se aşază în vase separate. Roşiile se taie rondele. Se pregăteşe un vas pentru cuptor, cu pereţi destul de înalţi. În acesta se vor pune straturi din legumele pregătite în ordinea: vinete, ceapă, ardei, roşii, soia cuburi. Din usturoi, sare, “amestecul de legume”, ulei, zeama care a rămas de la legume şi 100 ml apă se face un mujdei care se toarnă peste musaca. Se dă vasul la cuptor şi se lasă la foc potrivit circa o oră. Se serveşte caldă. MUSACA DE CARTOFI CU NĂUT TLE – 20 min, TTN – 80 min

4

aşezându-se în vase diferite. Se dă vasul la cuptor şi se lasă la foc potrivit până se rumeneşte puţin (cca 45 min. ceapă. linte. unul cu roşii. Apoi se călesc împreună. roşii.). zeama care a rămas de la legume şi 100 ml apă se face un mujdei care se toarnă peste musaca. ¼ linguriţă rozmarin. Se serveşte cu salate de sezon. 6 roşii. sare. Într-un vas pentru cuptor. TTN – 80 min 2 căni linte fiartă cca 20 min. seminţe floarea-soarelui. ardei. uleiul şi busuiocul. 1 linguriţă boia de ardei dulce. MÂNCARE DE LINTE CU ORZ TLE – 30 min. Se pun într-un vas separat. 1 ling. 4 roşii. 3 cepe. Din usturoi. ulei. 5 căţei usturoi. 1 linguriţă ulei de măsline. ½ linguriţă busuioc pisat Lintea şi orzul se pun la fiert împreună în apă cât să le acopere cu cca 7 cm şi se lasă să fiarbă 40 minute. cât ajung ingredientele. 300 g ciuperci. 1 cană năut fiert. Se serveşte caldă. La sfârşit se adaugă sucul de roşii. ardei. 100 ml suc de roşii 5 . Se ia un vas cu pereţi destul de înalţi pentru cuptor şi se aşază straturi alternative din legume între care se pune şi câte ½ cană de linte (de exemplu: cartofi. După ce s-au epuizat legumele punându-se mai multe straturi. se pun straturi alternative din cele pregătite în ordinea următoarea: cartofi. SOS DE LINTE TLE – 25 min. Cepele şi ardeii se taie solzişori şi se aşază în vase separate. 6 cartofi. 1 linguriţă ulei măsline. sarea. se amestecă şi se toarnă peste musaca. ½ linguriţă oregano. ceapă. năut. 4 ardei. 2 cepe. 1 linguriţă busuioc pisat. roşii. 4 cepe. cu pereţi suficient de înalţi. 1 ling ulei Cartofii se curăţă şi se taie rondele. 1 linguriţă sare. stropindu-le cu puţină apă. se adaugă şi acestea la fiert. Roşiile se taie rondele şi se pun în alt vas. 1 cană orz boabe. 4 morcovi. 4 ardei. în sucul de roşii se punea sarea şi oregano. etc. TTN – 60 min 1 cană linte. 5 căţei usturoi. se mai dau un clocot împreună. Separat legumele se prepară astfel: cepele se toacă mărunt iar morcovii se rad pe răzătoarea mare. 1 linguriţă sare.4 cartofi. astfel vom avea: un vas cu ceapă. 1 linguriţă sare. 1 cană suc de roşii Se curăţă legumele.). se amestecă şi se opreşte focul. 1 cartof. se spală şi se taie rondele. 1 linguriţă busuioc. TTN – 60 min 1/2 cană linte. 2 cepe. Se repetă de 2-3 ori. 1 cană suc de roşii. ciuperci. Se dă vasul la cuptor şi se lasă la foc potrivit circa o oră. şi după ce lintea şi orzul au fiert cca 15 min. 1 linguriţă sare. MUSACA DE LINTE CU CARTOFI TLE – 35 min. unul cu cartofi şi unul cu ardei. Ciupercile se taie feliuţe foarte subţiri.

Se serveşte caldă. 1 linguriţă busuioc pisat Legumele se toacă mărunt şi se călesc 2-3 minute cu puţină apă clocotită. apoi se iau de pe foc şi se pun în castronul cu soia granule. se călesc cu puţină apă şi cu mirodeniile. Se adaugă şi pesmetul din Bixes. se amestecă bine. zeama păstrându-se. 1 linguriţă condiment “amestec de legume”. Se strecoară zeama şi în ea se vor pune la fiert granulele de soia texturată. 1 linguriţă coriandru bobiţe. TTN – 50 min 2 cepe. După 5 minute se adaugă şi condimentul “amestec de legume”. Lintea şi cartoful se pasează. 200 ml suc de roşii Dafinul şi coriandrul se fierg 10 min în 1 l apă. 1 ţelină mică. 1 dovlecel. 2 ling ulei. La sfârşit se adaugă uleiul. se scurg bine. sucul de roşii şi busuiocul. Se opreşte focul. sucul de roşii. Cepele tocate se călesc împreună cu morcovii şi ţelina rase pe răzătoarea mică. Deasupra se toarnă sucul de roşii diluat cu 100 ml apă. Se amestecă bine. 100 g pesmet din Bixes (neîndulciţi) 50 g soia texturată. în compoziţie încorporându-se seminţele de floareasoarelui pisate. tocate fin. 1 linguriţă condiment “amestec de legume”. Se fierb 10 minute după care se scurg bine. amestecându-se. după 15 minute se pune şi cartoful tăiat rondele. 1 morcov. 2 cepe. 100 g orez integral fiert. 1 ţelină mică. 6 Bixes (neîndulciţi) făcuţi pesmet.Lintea se pune la fiert în 1 l apă. 200 ml suc de roşii 6 . 1 linguriţă sare. 2 ling ulei. 1 linguriţă sare. TTN – 70 min 12 ardei de mărime mică-mijlocie. 3 căţei usturoi. 1 linguriţă sare. 2 ardei. TTN – 70 min 12 ardei de mărime mică-mijlocie. Se mai lasă să fiarbă 20 minute. Se opreşte focul. Când au fiert lintea şi cartoful. cât şi puţin din zeama păstrată astfel ca să se obţină consistenţa unui sos. 1 foaie dafin. În acest amestec se încorporează şi pesmetul de Bixes. sarea. 400 ml suc de roşii. ARDEI UMPLUŢI (2) TLE – 30 min. 50 g soia texturată. Sosul de linte se serveşte cu spaghete. LEGUME CU BIXES TLE – 30 min. ARDEI UMPLUŢI (1) TLE – 30 min. Între timp ceapa şi usturoiul. 1 morcov. Compoziţia se pune într-un vas Jena care se dă la cuptor la foc mijlociu circa 30 minute. 2 ling ulei. Drept capac se pot pune rondele de morcovi. boiaua şi uleiul. Se mai lasă 2-3 minute. 1 linguriţă coriandru bobiţe. Ardeii se servesc calzi cu smântână vegetală. Se amestecă bine. Cu compoziţia rezultată se umplu ardeii cărora li s-a scos cotorul. Se dă vasul la cuptor şi după ce începe să clocotească se lasă 15 minute. Ardeii se pun în-un vas Jena mai adânc pentru cuptor. 2 cepe. 1 foaie dafin. Se pun într-un castron. fierbinte. 1 vânătă.

se mai lasă 5 min. Urzicile împreună cu usturoiul şi cartoful fiert se pasează bine. Şniţelele de soia se fierb 15 min împreună cu cimbrul şi dafinul apoi se scurg. Se lasă la răcit. se toarnă deasupra apă clocotită cât să le acopere cu 2 cm şi se dau la cuptor timp de cca. Se garnisesc cu feliuţe de lămâie. Se servesc imediat. 200 g suc de roşii Soia texturată se pune la fiert într-un litru de apă clocotită şi se lasă la foc mic 15 minute. 3 cepe. apoi se scot din cuptor. Se aşază într-o cratiţă pentru cuptor. SĂRMĂLUŢE ÎN FOI DE VIŢĂ TLE – 55 min. 1 cartof fiert. 1 crenguţă cimbru. împachetându-se cu grijă sărmăluţe. mărar. numai că în loc de pesmet se foloseşte orez integral fiert în prealabil 20 min. Se lasă să fiarbă doar 25 min apoi se scurge de eventuala zeamă rămasă şi se pune într-un castron. Sosul obţinut se va turna peste şniţelele de soia. TTN – 100 min 1 pahar orez integral. adăugându-se şi soia. După acest timp se toarnă deasupra sucul de roşii. aceasta păstrându-se. cimbrul şi mărarul tocat fin. Şniţelele se aşază pe un platou. 1 linguriţă ulei de măsline. 1 ling. Morcovii se rad pe răzătoarea mică iar ceapa se toacă mărunt. 100 g soia texturată granule. 1 linguriţă cimbru pisat. 2-3 foi de dafin. PIFTIE VEGETARIANĂ TLE – 45 min. 1 leg. 1 linguriţă sare. uleiul. Separat urzicile. Se amestecă bine. 1 leg. 1 lămâie.Se pregătesc identic cu cei din reţeta anterioară. usturoi verde. 200 g urzici. 30 min. ŞNIŢELE DE SOIA CU URZICI TLE – 45 min. bine alese şi spălate se fierb câteva clocote în puţină apă. 1 linguriţă sare. Se scurg de zeamă. Se pun apoi peste orez. adăugându-se şi sarea şi uleiul. Orezul se pune la fiert într-un volum de 4 ori mai mare decât volumul lui. 2 morcovi. 2-3 foi de dafin. ulei. TTN – 60 min 100 g soia texturată şniţele. 20-30 foi de viţă. Cu această compoziţie se umplu foile de viţă. în apă adăugându-se 2-3 foi de dafin. sarea. cufundându-se doar în apă clocotită. Frunzele de viţă se spală bine şi apoi se opăresc. condimentele îndepărtându-se. TTN – 70 min 7 . La sfârşit dafinul se îndepărtează iar zeama se scurge. Se aşază pe o farfurie întinsă pentru a se răci.. Se servesc cu smântână vegetală. Se călesc apoi stropinduse cu puţină apă circa 5 minute.

pătrunjel verde tocat fin Soia se pune la înmuiat 8-12 ore. se omogenizează bine şi se adaugă la supa de pe foc. Se aruncă apa în care a stat şi se pune la fiert în apă suficientă. se ia de pe foc şi se pune peste cuburile de soia din boluri. 300 g ciuperci fierte şi tocate mărunt. 1 linguriţă cimbru pisat. se pune separat în alt bol. Se lasă să fiarbă 5 minute. 15 căţei de usturoi. După ce au clocotit 20 min. unde în scurt timp se vor închega. vas Jena) în strat de cca 3 cm. 2-3 foi de dafin. (Legumele se vor folosi la alte preparate). amestecându-se continuu. Se călesc 2-3 min adăugând câte puţină apă. 1 linguriţă rozmarin pisat. 1 crenguţă cimbru Legumele se taie în patru. din zeama în care a fiert. zeama punându-se într-o cratiţă pe foc. DROB DIN SOIA BOABE ŞI CIUPERCI TLE – 45 min. morcovii se rad pe răzătoarea mare. TTN – 240 min + timpul de înmuiere pentru soia boabe 1 cană soia boabe. fierbinte fiind. În zeama respectivă se pun la fiert cuburile de soia şi se fierb 15 min. după ce a fost fiartă. 1 linguriţă sare. Bolurile cu piftia vegetariană se pun la rece. amestecându-se bine. fulgi de ovăz. 1 linguriţă mirodenii. Usturoiul se pisează şi se pune la fiert separat într-o crăticioară împreună cu sarea în cca 100 ml apă. După ce a fiert – cca 3 ore. În loc de soia texturată se pot folosi bucăţi din compoziţia pentru friptura de gluten. apoi se opreşte focul. se opreşte focul şi se lasă să se răcească. se strecoară. La nevoie se adaugă 2-3 ling. 1 ţelină. Compoziţia se toarnă într-un vas pentru cuptor (tavă. 1 cană orez integral fiert. 1 linguriţă sare. apoi se îndepărtează (se scurge zeama prin sită). 3 ling. 2 ling. TTN – 90 min 8 . Se pun la fiert în apă clocotită care trebuie să le acopere cu cca 5 cm. pe ochiul mic de la aragaz. Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă. 1 linguriţă boia de ardei dulce. adăugându-se şi compoziţia cu usturoi. se pasează cu mixerul şi se obţine o pastă semiconsistentă. 2 ling. Între timp legumele au fiert. 1 linguriţă boia de ardei dulce.1. Apoi se strecoară şi se pun în 4 boluri de cca 500 g sau farfurii adânci. ulei. 3 rădăcini pătrunjel. Se dă vasul la cuptor.5 kg cartofi. Într-un castron suficient de mare se pun toate ingredientele. După ce dă 2-3 clocote. 2 morcovi. 250 ml suc de roşii. Cepele şi ardeii se toacă mărunt. încălzit dinainte şi se coace la foc mijlociu până se rumeneşte frumos (40 min). 1 leg. Separat dafinul şi cimbrul se fierb 15 min într-un litru de apă. FRIPTURĂ DIN GLUTEN TLE – 30 min. 2 cartofi. 100 g soia texturată cuburi. 1 ceapă. 1 legătură verdeaţă tocată. 4 cepe. amidon alimentar. Dacă mai rămâne din această zeamă. 2 ardei. Apoi se curăţă de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Într-un castronel separat se amestecă amidonul cu puţină apă.

SUFLÉ DE NĂUT TLE – 30 min. 5 căţei usturoi. ulei de măsline. 1 linguriţă sare. 3 cepe. TTN – 200 min + timpul de înmuiere al năutului 1 cană năut. 500 g sos de tomate Glutenul. 1 linguriţă sare. se scurge de zeamă şi se aşază pe un platou. pătrunjel verde Năutul se pune la înmuiat peste noapte şi apoi se fierbe 3 ore. Se pune atâta apă cât să rezulte un aluat dur. 1 cană supă de zarzavat strecurată. PIURÉ DE NĂUT TLE – 15 min. 2 ling. 2 căni cartofi piuré. Ceapa trebuie doar să se înmoaie puţin şi să rămână tot alburie la culoare. 1 ceapă mare. nuca pisată şi făina de ovăz se pun într-un castron şi se adaugă apă caldă. ulei de măsline. cu cartofi piure. Deasupra se toarnă sosul de tomate. Acesta se modelează cu mâna sub forma unui rulou cu diametrul de circa 5 cm. 1 leg. ½ linguriţă coriandru. Se pun toate feliile în apa fiartă şi se lasă să fiarbă încet 1 oră. uleiul şi măslinele. se pregătesc restul ingredientelor. ¾ kg cartofi. După 2 ore şi jumătate se prepară o tocăniţă din ceapă astfel: ceapa se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu puţină apă. sucul de roşii. nucă pisată. se mai dă un clocot şi se opreşte focul. 1 cană suc de roşii. Deasupra se pune tocăniţa de ceapă pregătită. busuioc.). cimbru. 1 linguriţă sare. Năutul şi cartofii trebuie să fie fierbinţi. 9 . Apoi se adaugă sarea. TTN – 200 min + timpul de înmuiere al năutului 2 căni năut. Friptura de gluten se serveşte caldă. După circa 2 ore. 2 ling. 2 ling. În apă se pun mirodenii după dorinţă (dafin. 5-6 litri. Din acest rulou se taie cu cuţitul felii care se cufundă într-o oală cu apă clocotită. vârtos. Se dă vasul la cuptor 10 min. 50 g măsline. 1 linguriţă boia de ardei dulce Se amestecă toate ingredientele. 1 linguriţă boia de ardei dulce. etc. 1 ling ulei măsline. După ce au fiert se scot cu spumiera din zeamă şi se aşază într-un vas Jena. Se serveşte de îndată cu salate de sezon. La sfârşit se pune şi sare. pilaf sau diverse preparate de legume. amestecându-se continuu. punându-se treptat. 200 g tofu. IAHNIE DE NĂUT TLE – 30 min. mirodenii. ½ linguriţă rozmarin. nu dintr-o dată. făină de ovăz (din fulgi de ovăz). Între timp năutul a fiert. Apoi se scurge de zeamă şi se pune la fiert în apă clocotită. 1 linguriţă chimen.100 g gluten. TTN – 15 min 2 căni năut fiert şi pasat. 2 ling. 1 linguriţă sare Năutul se pune la înmuiat cel puţin 8 ore. coriandrul. boiaua. Cartofii se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă puţină. El fierbe în cca 3 ore.

etc. pătrunjel verde Făina de gluten şi cea de ovăz se amestecă cu apă caldă. ŞTEVIE) CU SOIA GRANULE TLE – 30 min. făină de ovăz. 1 linguriţă sare. chimenul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. 1 cană supă de zarzavat strecurată Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează bine. Urzicile. mazăre. uleiul.doar cât să-i acopere cu 3 cm. 2 ling ulei de măsline. 3 căţei usturoi. se pune într-un vas Jena şi se dă la cuptor. pătrunjelul tocat fin şi de asemenea feliuţele de gluten. chimenul. alese bine şi spălate. ştevie). TTN – 120 min 100 g făină de gluten. După circa 10 minute. circa 500 g urzici (sau spanac. pastă de tomate. În 25 min. Ţelina şi cartofii se taie cubuleţe. Între timp se pregătesc restul ingredientelor. TTN – 60 min 100 g soia granule. 1 ling ulei Granulele de soia se fierb 15 min împreună cu foile de dafin. se adaugă tofu tăiat cubuleţe. Se pun toate într-o cratiţă şi se fierb înăbuşit. rumenindu-se frumos. şi cca 1 cană din zeama în care a fiert. Se pasează fierbinţi împreună cu uleiul şi puţin din zeama lor. 1 cană suc de roşii. 2 ling. Feliile obţinute se pun la fiert în 3 litri de apă clocotită şi se lasă să fiarbă la foc mic 1 oră. cu salate de sezon. 1 linguriţă sare. Apoi se scurg de zeamă. sarea. 1 linguriţă chimen pisat. brocoli. În loc de cartofi. Între timp a fiert şi năutul care se pasează fierbinte cu mixerul împreună cu ceapa tocată mărunt. care se adaugă treptat până se obţine o cocă vârtoasă. TTN – 15 min 5 ling. tocăniţa cu gluten poate fi preparată şi cu alte legume (conopidă. ardeii şi usturoiul se toacă mărunt. 1 linguriţă boia de ardei dulce. Din acest rulou se taie felii de 1 cm grosime. Sosul se serveşte cu preparate din paste făinoase. SUFLÉ DE URZICI (SPANAC.). sunt gata. SOS DIN SEMINŢE DE FLOAREA-SOARELUI TLE – 15 min. La sfârşit. Piureul de năut se pune peste cel de cartofi. 1 ţelină. seminţe de floarea-soarelui. în tocăniţa de legume se adaugă sarea. TOCĂNIŢĂ CU GLUTEN TLE – 30 min. când legumele s-au înmuiat puţin. Compoziţia se omogenizează. se strecoară 10 . Se lasă să mai fiarbă 20 minute. 2 cepe. 3 ling. 4 cartofi. 2 ardei. stropindu-se din când în când cu apă fiartă şi amestecându-se bine. dafinul îndepărtându-se. se opăresc 2 minute. Cepele. 2 foi dafin. Se serveşte cald. Între timp feliuţele de gluten au fiert şi se strecoară. 7 căţei usturoi pisaţi. 2 ling. ½ linguriţă sare. la foc potrivit. Se opreşte focul. se toarnă deasupra lor apă fiartă care să le acopere cu circa 3 cm. 1 leg. suc de lămâie. Din ea se întinde un rulou cu grosimea de 2-3 cm.

Apoi se pune într-o tigaie teflon şi se fierbe la foc mic timp de 15 minute. cimbrul îndepărtându-se. sucul de roşii. Se pune într-un vas separat. Se opreşte focul. Spanacul se curăţă de cotoare şi se opăreşte 1 minut. PILAF DE OREZ CU CIUPERCI TLE – 20 min. 50 ml apă. Se serveşte cu mămăliguţă. MAIONEZĂ DIN FĂINĂ DE SOIA TLE – 30 min. 1 ling ulei Cuburile se soia se fierb 15 minute împreună cu cimbrul. SOS CU SEMINŢE DE IN TLE – 20 min. a se consuma în cantităţi mici. TTN – 20 min ½ cană seminţe de in. TTN – 30 min 50 g făină de soia. se răstoarnă într-un castron şi se lasă să se răcească. Se strecoară apoi.şi se pasează cu mixerul. Se amestecă împreună cu pasta de soia. 1 crenguţă cimbru. Dacă se foloseşte spanac sau ştevie şi acestea se opăresc dar apoi se toacă în bucăţi mai mari. usturoi verde. spanacul şi cuburile de soia. Sosul rezultat se foloseşte ca dresing la diverse salate. se adaugă şi sarea. Se păstrează într-un borcan cu capac la frigider. ½ linguriţă sare Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează bine. 200 ml apă. 1 ceapă mică. picătură cu picătură. ¼ coriandru pisat. 1 linguriţă sare. Se serveşte cald cu mămăliguţă. TTN – 50 min 100 g soia cuburi. MÂNCARE DIN SOIA TEXTURATĂ CUBURI CU SPANAC/ŞTEVIE TLE – 40 min. 3 ling. ¼ linguriţă sare Făina de soia se amestecă cu 200 ml apă călduţă. sarea. 1 linguriţă miere. stropindu-se continuu cu apă clocotită. Se amestecă bine şi se opreşte focul. sucul de lămâie iar. ceapă verde. ceapa şi usturoiul verde. Se strecoară bine şi se toacă în bucăţi mai mari. 5 căţei usturoi. uleiul. adăugată treptat şi omogenizându-se bine. tocate mărunt. 100 ml suc de roşii. uleiul. la sfârşit. După ce s-au înmuiat se adaugă pasta de tomate. 2 leg. Într-o cratiţă se călesc. 3 ling suc de lămâie. 2 ling pastă de tomate. 1 kg spanac. Atenţie! Conţinut foarte bogat în grăsime. suc de lămâie. Ceapa se toacă fin. 200 ml ulei. Cel mai bine se realizează acest lucru cu blenderul. 2-3 căţei de usturoi. amestecându-se continuu pentru a nu se prinde. usturoiul se pisează. TTN – 45 min 11 . 2 leg. ca la orice maioneză. Se dă vasul la cuptor şi se lasă circa 20 minute. Într-un castron se amestecă toate ingredientele iar compoziţia rezultată se pune într-un vas Jena uns cu ulei. Se pun într-un vas deoparte.

1 ling ulei Orezul se pune la fiert în 1. Se amestecă cu grijă. După ce se înmoaie puţin se pun şi ciupercile. Fierbe în circa 35 minute. TTN – 70 min 100 g gluten. 1 linguriţă boia de ardei dulce. făina de soia şi amidonul se pun într-un castron şi se adaugă cca 100 ml supă (poate fi şi apă sau suc de roşii). se adaugă şi mirodeniile şi acest amestec se toarnă peste mâncare. Ceapa şi ardeiul se călesc stropindu-se cu puţină apă. Se servesc cu piureuri de legume şi salate. 50 g făină de soia. Se serveşte cu salate. 2 cepe tocate şi călite. 750 ml lapte de orez. 1 linguriţă sare. 1 ling “amestec de legume”. Se opreşte focul. TTN – 60 min 12 . se pune sarea. 1 ţelină potrivită. ¼ linguriţă rozmarin. ½ linguriţă busuioc. pătrunjel. 1 linguriţă boia de ardei dulce. Separat într-un castronel amidonul se diluează în puţină apă. CARTOFI CU ŞNIŢELE DE SOIA ŞI ROZMARIN TLE – 30 min. NĂUT REGESC TLE – 20 min. În loc de făina de soia se poate pune o cană de pateu din boabe de soia. seminţe de in pisate. 2 ling ulei. 2 ardei. Din când în când se amestecă. se strecoară de eventuala zeamă rămasă şi se adaugă legumelor împreună cu uleiul. Cepele se toacă mărunt. 1 leg. Din aceasta se modelează cârnăciori (5 cm lungime. Se pun într-o cratiţă şi se călesc stropindu-se din când în când cu puţină apă. 1-2 cm grosime) care se împachetează în folie şi se leagă la capete. După 2-3 min se adaugă şi laptele de orez şi năutul şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15 min. 1 ceapă.150 g orez integral. Se fierb la abur cca 40 min. 1 ling ulei de măsline. se lasă să dea 2-3 clocote. 200 g ciuperci fierte 20 min. Când sunt gata se scot şi se aşază pe platou. Se amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe. Se mai adaugă atât lichid cât să rezulte o compoziţie vârtoasă. După ce s-au înmuiat puţin se toarnă deasupra lor apă cât să le acopere cu 3-4 cm şi se lasă să fiarbă la foc mic 30 min. 2 ling amidon. tăiate felii. 1 linguriţă cimbru. ½ linguriţă cimbru. TTN – 30 min 1 cană năut fiert. CÂRNĂCIORI DIN GLUTEN TLE – 30 min. Apoi se adaugă şi restul ingredientelor. ţelina se rade pe răzătoarea mică iar ciupercile se taie feliuţe subţiri.5 l apă. se omogenizează bine. 1 ling. 500 g ciuperci. 1 ling amidon alimentar. 200300 ml supă strecurată Glutenul. 7 căţei usturoi pisaţi. 1 linguriţă sare. uleiul şi pătrunjelul verde şi se opreşte focul. Între timp orezul a fiert. 2 cepe.

TTN – 70 min 6 cartofi potriviţi. Se mai dă vasul la cuptor 5 minute şi apoi se scot şi se servesc. 1 leg. condiment “amestec de legume”. După ce cartofii s-au copt cam pe jumătate. Se scurge apoi bine de tot. Se opreşte focul. 200 g tofu. ARDEI UMPLUŢI CU VINETE ŞI SOIA TLE – 45 min. morcovii şi prazul se călesc 10 minute. usturoiul. Separat cepele tocate mărunt se călesc adăugându-se la sfârşit şi vinetele scurse. ceapă verde tocată fin. 1 praz tăiat rondele fine. Se pun la copt într-un vas Jena. “amestecul de legume”. PILAF CU NĂUT ŞI SPANAC TLE – 30 min. sarea. 50 g porumb dulce (opţional). 2 ling ulei. 1 cană năut fiert. ½ linguriţă coriandru pisat. morcovi).8 cartofi mari. 200 g spanac crud. în crestătura cartofilor se pune câte jumătate de şniţel de soia. Se opăreşte 1 minut cufundându-se în apa clocotită. busuiocul şi uleiul.1 linguriţă rozmarin. 200 ml lapte de soia. 2 cepe. Se amestecă bine şi se adaugă apoi sarea. Se opreşte focul. ceapă. 1 linguriţă ulei. Cu această compoziţie se umplu ardeii. se adaugă şi făina de soia şi glutenul. 8 şniţele de soia. ½ linguriţă sare Cartofii se curăţă de coajă. 2 ling făină de soia. 1 ceapă tocată. se taie în două jumătăţi şi fiecărei jumătăţi şi se face câte o crestătură pe partea bombată. Intre timp şniţelele de soia se fierb 15 min în apă cu dafin şi cimbu. 1 vânătă mijlocie. se omogenizează. 1 ling făină gluten. Se mai lasă 10 minute şi apoi se scot din cuptor şi se servesc calzi. 1 foaie dafin. TTN – 80 min 12 ardei potriviţi ca mărime. Se scurg apoi. 1 ling amidon alimentar. BUDINCĂ DE CARTOFI CU SOIA TEXTURATĂ CUBURI TLE – 30 min. Li se pune câte un capac (din rondele de diferite legume: dovlecel. se toarnă deasupra lor sucul de roşii. 1 linguriţă sare. Se pune tava din nou la cuptor. 1 ling ulei de măsline Ceapa. 1 linguriţă busuioc pisat Vânăta se curăţă de coajă şi se toacă apoi cubuleţe cât de mici. 4 căţei usturoi. 50 g coacăze uscate. 100 g soia texturată cubuleţe. tocat. uleiul şi rozmarinul. 2 morcovi tăiaţi rondele apoi în 4 bucăţi. stropindu-se cu apă clocotită. 1 ceapă tocată. Se adaugă apoi restul ingredientelor şi se amestecă bine.1 ling. După ce clocotesc circa 20 minute. Se serveşte cu salată verde. 25 g măsline feliuţe 13 . 2 căţei usturoi pisaţi. După 15 minute se toarnă peste cartofii cu şniţelele un mujdei preparat din usturoiul pisat. Se pune această compoziţie într-un castron. 1 ardei roşu tocat fin de tot. 200 ml suc de roşii. TTN – 30 min 1 cană orez integral fiert. 1 crenguţă cimbru. se aşază într-un vas rotund pentru cuptor şi se toarnă deasupra lor apă fiartă cât să-i acopere cu 3 cm.

se amestecă bine. 7 căţei de usturoi. 2 ling ulei. Într-un castronel se amestecă usturoiul pisat cu condimentul “legume uscate”. DOVLECEI UMPLUŢI CU SOIA TEXTURATĂ ŞNIŢELE TLE – 30 min. Se pun apoi într-un castron mare toate ingredientele. 1 morcov ras. Se amestecă toate ingredientele şi salata se serveşte de îndată. După ce au fiert 10 min se strecoară. În această zeamă. apoi se decojesc şi se taie cubuleţe. 250 ml suc de roşii. 1 linguriţă sare Foile de dafin şi cimbrul se fierb 10 min în 1 litru de apă. se fierb cubuleţele de soia timp de 15 14 . 2-3 foi de dafin Coriandrul şi dafinul se fierb în 1 litru de apă. soia texturată şniţele. amestecându-se bine. 1 ling. sarea şi sucul de roşii. Budinca se serveşte caldă. circa 30 min. 9 buc. Se dă vasul la cuptor unde se lasă până se rumeneşte puţin (20 min). 1 ceapă mică. TTN – 50 min 3 dovlecei mijlocii. 1 linguriţă oregano. 2 ling. La sfârşit se scot cu o paletă şi se lasă puţin la răcit. 2 cepe. La sfărşit se presară mărarul tocat fin. 1 linguriţă boia de ardei dulce. SALATĂ DE BROCOLI CU MAIONEZĂ VEGETALĂ TLE – 20 min. Se opăresc 2 minute în apă şi apoi se lasă la răcit. Se servesc calzi cu pilaf simplu de orez. de asemenea ceapa. 2 foi dafin. 2 ardei. 1 linguriţă condiment “legume uscate”.Cartofii se fierb în coajă 20 min. 1 crenguţă cimbru. 1 leg mărar. se dă la cuptor şi se coace până se rumeneşte frumos. după ce s-au scos mirodeniile. TTN – 20 min 200 g brocoli. TTN – 40 min 1 conopidă potrivită. Într-un castronel se pune amidonul şi se adaugă treptat laptele de soia. 1 ling ulei. Compoziţia se pune într-un vas Jena. Compoziţia se toarnă peste dovlecei. orz sau hrişcă. 1 ling stafide. Se aşază dovleceii umpluţi astfel într-un vas Jena. MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU SOIA TEXTURATĂ CUBURI TLE – 25 min. Se scurge apoi bine. 100 g soia cuburi. 3 ling maioneză vegetală Brocoli se toacă fin de tot. 1 linguriţă coriandru. pregătit anterior. Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie transversal în 3 bucăţi. coacăze uscate. uleiul. Soia se fierbe 15 min în apă în care s-a fiert în prealabil dafin şi cimbru. pastă de tomate. 1 linguriţă sare. Se scot din zeamă şi apoi în zeama respectivă se fierb 10 minute şniţelele de soia texturată. Fiecare bucată se crestează pe lungime şi în crestătura respectivă se pune câte un şniţel de soia.

Separat. Se strecoară apoi. MÂNCARE DE FASOLE VERDE CU SOIA TEXTURATĂ CUBURI TLE – 30 min. În zeama condimentată astfel se pun la fiert cuburile de soia. 1 linguriţă boia de ardei dulce. 3 căţei usturoi. uleiul şi sucul de roşii. Cepele şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc 2-3 minute. Se strecoară apoi şi se îndepărtează. dafinul îndepărtându-se. 1 linguriţă sare. pasta de tomate. 2-3 foi de dafin Cimbrul şi dafinul se fierb 10 min în 1 l apă. 1 linguriţă sare. După ce s-au înmuiat puţin se adaugă conopida desfăcută în bucheţele mici. se amestecă bine şi se opreşte focul. Se pune capacul. Separat. 1 linguriţă sare. 2 morcovi. 1 ling “amestec de legume”. TTN – 40-60 min 1 kg fasole verde proaspătă (sau cca 500 g fasole verde congelată sau un borcan de 800 g cu fasole verde conservată). boiaua. 2 cepe. Apoi se strecoară. Se lasă să fiarbă la foc mic 20 min. morcovii şi cartofii rondele) se pun într-o cratiţă şi se călesc 2 min stropindu-se cu apă clocotită. După acest timp se adaugă cuburile de soia pregătite înainte. 2 cepe. Apoi se adaugă soia granule pregătită înainte. 1 ling ulei. Se lasă să fiarbă al foc mic 20 min. ¾ kg cartofi. 1 linguriţă busuioc pisat. Separat. 4 ardei. MÂNCARE DE DOVLECEI CU SOIA TEXTURATĂ GRANULE TLE – 25 min. cepele şi usturoiul. 100 g soia cuburi. Se adaugă apoi şi cuburile de soia pregătite înainte. 250 ml suc de roşii. Apoi se toarnă deasupra apă care să le acopere cu circa 3 cm. se amestecă bine şi apoi se toarnă deasupra apă care să-i acopere cu 4-5 cm. 2 foi dafin. 3 cepe. 1 ling ulei. stropindu-se cu puţină apă. În zeama rămasă se fierb granulele de soia circa 10 min. Se amestecă bine. oregano şi uleiul. TTN – 50 min 100 g soia cuburi. 200 ml suc de roşii. 1 crenguţă cimbru. sarea. legumele tocate (cepele şi ardeii solzişori. Se strecoară şi se lasă într-un vas. Se fierb la foc mic 15 min. 5 căţei usturoi. MÂNCARE DE CARTOFI CU SOIA TEXTURATĂ CUBURI TLE – 20 min. 1 crenguţă cimbru Cimbrul se fierbe 2-3 min în 1 l apă. 1 leg.min. uleiul şi pătrunjelul tocat fin. se lasă să mai dea 1-2 clocote şi se opreşte focul. Se mai lasă să dea 2-3 clocote şi se opreşte focul. 2 dovlecei potriviţi. 2 cartofi. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe de circa 2 cm. Se amestecă. La sfârşit se scurge de zeamă. TTN – 50 min 100 g soia granule. iar dovleceii. tocate mărunt se 15 . busuiocul. cepele şi ardeii se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă. 1 ling ulei. la foc mic. pătrunjel verde Soia cuburi se fierbe 15 min în circa 1 l apă împreună cu foia de dafin. sarea. apoi se strecoară şi se lasă într-un vas. Se toarnă deasupra apă clococită cât să acopere legumele cu circa 3 cm şi se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. sarea. boiaua.

(Deci timpul de fierbere este mai mare cu 30 min dacă se foloseşte fasole verde proaspătă). 16 . sucul de roşii. În loc de soia cuburi se poate folosi şi soia texturată granule. Dacă se foloseşte fasole proaspătă se toarnă deasupra apă clocotită cât să acopere legumele cu circa 4 cm şi se lasă să fiarbă 30 min la foc mic. se amestecă bine apoi se pun cuburile de soia pregătite. adăugându-se apoi şi păstăile de fasole verde tăiate în 3-4 bucăţi. sarea.călesc 2-3 min. Se amestecă. aceasta se pune peste ceapă şi usturoi. uleiul şi se lasă să dea 2 clocote. Dacă se foloseşte fasole congelată sau de la borcan. Apoi se opreşte focul.

Se adaugă apoi seminţele de floarea-soarelui. Când sunt gata se scurg de zeamă (din care se păstrează circa 125 ml) şi se pasează imediat. etc. Fierbe în circa 3 ore. măsline. 1 ceapă. 1 ceapă. sarea şi boiaua. ardei. Pateul obţinut se păstrează într-un borcan cu capac frigider. Se adaugă încă puţin din zeama în care a fiert. apoi se pun la fiert în apă suficientă. Se adaugă puţin din zeama păstrată. 1 linguriţă sare. măsline. Fierbe în circa 3 ore. Fierb în circa 3 ore. totuşi viaţa stresantă din zilele noastre ne pune. PATEU DIN SOIA BOABE CU MĂSLINE TLE – 25 min. Se pune într-un borcan cu capac şi se păstrează în frigider până la 5 zile. 1 ceapă. TTN – 250 min + timpul de înmuiere al boabelor de soia 200 g soia boabe. fierbinte fiind. se amestecă bine. împreună cu ceapa tocată şi măslinele. fierbinte fiind. de uns pe pâine. 250 g măsline cărnoase. Se scurge de zeamă. Se scurg de zeamă. roşii. TTN – 250 min + timpul de înmuiere al boabelor de soia 200 g soia boabe. castraveţi.„ON THE WAY” Secţiunea aceasta conţine preparate care sunt uşor consumabile în condiţii de „mâncat în grabă”. sărate. Vom face faţă acestor situaţii inevitabile pregătind alimente ce pot fi consumate „la pachet” adică sandwich-uri cu pateuri consistente şi chifteluţe sau cârnăciori. Deşi nu este sănătos a mânca pe fugă. Când este gata se scurge de zeamă (din care se păstrează circa 100 ml) şi se pasează imediat. apoi se pune la fiert în apă suficientă. Se scurge de zeamă. apoi se pune la fiert în apă suficientă. cu mixerul împreună cu ceapa tocată şi zeama păstrată. fierbinte fiind. ori de câte ori este posibil. TTN – 250 min + timpul de înmuiere al boabelor de soia 200 g soia boabe. cu mixerul. ardei. astfel ca să se obţină consistenţa unui pateu potrivit de întins pe pâine. nu de puţine ori. cu mixerul împreună cu ceapa tocată şi uleiul. etc. salată verde. 3 ling ulei Soia boabe se pune la înmuiat peste noapte. 1 linguriţă boia de ardei dulce Boabele de soia se pun la înmuiat peste noapte. 17 . în această situaţie. Se păstrează într-un vas cu capac în frigider. curăţate de sâmburi Soia boabe se pune la înmuiat peste noapte. Când este gata se scurge de zeamă (din care se păstrează circa 100 ml) şi se pasează imediat. atât sât să rezulte un pateu consistent. 200 g seminţe de floarea-soarelui pisate în râşniţă. Se serveşte cu roşii. alături de care nu trebuie să uităm a consuma din plin. PATEU DIN SOIA BOABE CU SEMINŢE DE FLOAREA-SOARELUI TLE – 25 min. PATEU DIN SOIA BOABE TLE – 15 min.

TTN – 30 min 2 căni năut fiert. 1 linguriţă sare Se pun toate ingredientele în blender. 1 ceapă. Se aruncă apa în care au stat şi apoi se pun la fiert în apă clocotită. TTN – 200 min + 8 ore înmuiere năut 1 cană năut. Între timp seminţele de susan şi cele de floarea-soarelui. susan. PATEU DE LINTE CU SUSAN TLE – 15 min. 1 ling. fulgi de ovăz. se spală şi se fierbe cca. Se păstrează într-un borcan cu capac în frigider. suc de lămâie. plesnit – se strecoară şi se pune în castron peste celelalte ingrediente. 3 ling. 1 ling. rozmarinul şi seminţele pasate se pun într-un castron cu pereţi înalţi. Ceapa. seminţe floarea-soarelui. ½ linguriţă sare. tocmai scos din apa în care a fiert. 30 g seminţe de floarea-soarelui. 1 ling susan. 1 ceapă. 1/4 linguriţă cimbru. usturoiul se pisează. 1/2 linguriţă sare. 3 ling seminţe de susan. PATEU DE LINTE TLE – 15 min. 2 căţei usturoi. TTN – 15 min 1 cană linte fiartă. sarea. 1 ceapă. suc de lămâie Lintea se alege. treptat. în funcţie de cât cere compoziţia. 40 min. lichid adăugându-se treptat. curăţaţi de coajă şi cotor Susanul se dă prin râşniţă. Când 18 .PATEU DE NĂUT CU SUSAN TLE – 30 min. 2 ling. 100 ml suc de roşii. Când năutul a fiert suficient – bobul trebuie să fie moale. 2 ardei copţi. 1/4 linguriţă oregano. 2 ling. ¼ linguriţă rozmarin. astfel ca să poată fi întins pe pâine. 4 linguri seminţe de dovleac decojite. Înainte de a opri focul la năut se dau prin râşniţă seminţele de dovleac iar ceapa se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt. Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează bine. Se pasează cu mixerul. până este bine pătrunsă. Se păstrează circa 1 cană din lichidul în care a fiert năutul. Pateul trebuie să aibă o consistenţă potrivită. 5 căţei usturoi. fierbinte. 1 linguriţă boia de ardei dulce Boabele de năut se pun la înmuiat 8 ore. 2 căţei usturoi. ½ linguriţă sare. se dau prin râşniţă pentru a se obţine o pulbere fină. 1 ceapă. ½ linguriţă chimen pisat. Pateul rezultat se serveşte pe pâine. ½ busuioc pisat. TTN – 60 min 1 cană linte. circa 6-7 litri şi se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore. rumenite puţin cuptor. PATEU DE NĂUT CU SEMINŢE DE DOVLEAC TLE – 20 min. cu excepţia sucului de roşii care se adaugă la sfârşit.

Pasta obţinută se serveşte pe pâine. zeama . 2 ling zeamă de lămâie. moale. cu cantitate foarte mică de apă. PATEU DE BROCOLI CU SEMINŢE DE FLOAREA-SOARELUI TLE – 15 min. 1 avocado bine copt. 50 g cashew. sau nuci cashew. ½ linguriţă sare. fiartă în prealabil şi răcită. imediat după preparare. roşii. 30 g migdale. TTN – 15 min 250 g mămăligă rece. Se serveşte pe pâine ca tartine. ½ linguriţă sare. La nevoie se adaugă din zeama în care a fiert brocoli. Compoziţia se pune într-un castron. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se pasează cu mixerul. ¼ linguriţă rozmarin Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează. 1 linguriţă sare. Se pasează bine împreună cu mazărea. se scurge şi se pasează bine. amestecându-se cu toate celelalte ingrediente. 19 . 1 ceapă. Se serveşte pe pâine ca tartine. 3 căţei usturoi. 2 roşii Brocoli se fierbe în abur. 2 căţei usturoi Se pasează în blender toate ingredientele. etc. 1 ling ulei de măsline. UNT DIN CASHEW TLE – 15 min. 1 roşie Avocado se curăţă de coajă şi se îndepărtează sâmburele. Pateul se serveşte pe pâine. 2 ling. Dupa 15 min se scurge. se păstrează. seminţe de dovleac.lintea a fiert. 100 g seminţe floarea-soarelui. seminţe de floarea-soarelui. PASTĂ DE MAZĂRE CU AVOCADO TLE – 15 min. 1 ardei gras roşu sau gogoşar. TTN – 30 min 400 g brocoli. La nevoie se mai adaugă puţin din zeama în care a fiert lintea. suc de lămâie. TTN – 15 min 2 cartofi fierţi în coajă. În loc de migdale se pot folosi alune. Seminţele de floarea soarelui decojite se pisează prin râşniţă. 2 căţei de usturoi pisaţi. şi cu roşia (sau puţin suc de roşii). TTN – 15 min 1 cană mazăre uscată fiartă bine. 1 linguriţă sare. ca tartine.puţină. Pasta obţinută se serveşte pe pâine cu măsline. Ardeiul gras şi roşiile se taie felii. PATEU DIN MIGDALE ŞI CARTOFI TLE – 15 min. sucul de lămâie şi sarea. se adaugă ceapa tocată fin.

orezul. Din compoziţia rezultată se formează chifteluţe cu mâna care se pun la copt în cuptor la foc mijlociu circa 30 min într-o tavă în care s-a pus o coală de hârtie pergament. pătrunjel verde tocat fin. boiaua şi uleiul. 2-3 frunzuliţe tarhon verde. se întorc şi pe partea cealaltă. 200 ml suc de roşii. ½ linguriţă sare. 3 cartofi fierţi. PATEU DIN NUCI CASHEW TLE – 20 min. 1 linguriţă cimbru. Nucile cashew se pasează în râşniţă. de preferat în ordinea de mai sus. amestecându-se continuu. CHIFTELUŢE DIN FULGI DE OVĂZ TLE – 30 min. Se pun într-un castronel. Se pun apoi în blender toate ingredientele şi se pasează bine.PATEU DIN CASHEW CU ARDEI ROŞU TLE – 15 min. 3 gogoşari/ardei gras roşu. 1 linguriţă oregano. După 30 minute (aproape fierte) se scurg de zeamă şi se lasă la răcit. 1 ling amidon alimentar. TTN – 20 min 2 cepe. Se adaugă apoi şi pătrunjelul verde tocat fin. 1 ling ulei Gogoşarii/ardeii tocaţi mărunt se călesc 5 minute. 1 linguriţă boia de ardei dulce. 2 ling. 100-200 ml lapte de soia neîndulcit. CHIFTELUŢE DIN LINTE ŞI GLUTEN TLE – 30 min. se adaugă cepele tocate. 1 ling “amestec de legume”. După ce s-au rumenit pe o parte. Pasta obţinută se serveşte pe pâine. 1 ling ulei de măsline. ½ linguriţă coriandru pisat. 2 ling suc de lămâie. ½ linguriţă sare. ½ linguriţă coriandru pisat Lintea şi orezul se pun la fiert în 2 l apă clocotită. 1 ling suc de lămâie. 1 leg. sucul de lămâie şi la sfârşit lapte de soia. 1 leg. Se amestecă bine. 50 g nuci cashew. TTN – 75 min 1 cană linte. 1 linguriţă sare. atât cât să rezulte o compoziţie de pateu care se poate întinde pe pâine. Se amestecă bine (eventual în blender). gluten. pătrunjel verde Cepele se toacă şi se călesc. 1 linguriţă oregano. 3 ling ulei. 1 linguriţă sare. 1 linguriţă boia de ardei dulce. TTN – 60 min 2 căni fulgi de ovăz. 5 căţei usturoi pisaţi. Apoi se amestecă cu restul ingredintelor şi se 20 . TTN – 25 min 25 g nuci cashew pisate. ½ linguriţă boia de ardei dulce. 1 cană orez integral. tocat fin Se pun într-un castron toate ingredientele. ½ cană orez fiert. sarea.

După 20 min se întorc pe partea cealaltă. CHIFTELUŢE DE LINTE TLE – 30 min. După circa 20 min se întorc şi pe partea cealaltă. care trebuie să fie destul de tare. din fulgi de ovăz. atât cât cere compoziţia. 2 ling. 1 linguriţă boia de ardei dulce. Se servesc calde cu preparate de legume. 2 ling. 5 căţei usturoi pisaţi. gata preparat. Se mai coc 15min. Se scot din cuptor şi se servesc calde cu preparate de legume şi cu salate. Se scot apoi din cuptor. ½ linguriţă busuioc pisat. Se coc 20 minute pe o parte. 2 ling fulgi de ovăz. 1 leg. Cartofii. Se scot din cuptor şi se servesc calde cu piureuri de legume şi salate. 1 linguriţă sare Fulgii de secară şi seminţele de susan se dau prin răşniţă. ½ linguriţă cimbru pisat. CHIFTELUŢE DIN MEI TLE – 30 min. TTN – 60 min 1 cană pateu de soia (simplu). Se amestecă toate ingredientele. Într-un castron se pun toate ingredientele. TTN – 65 min 2 căni linte fiartă. pătrunjel verde tocat fin Se amestecă toate ingredientele şi din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe care se coc în tava mare a aragazului în care s-a pus o coală de hârtie pergament. TTN – 60 min 21 . Se dau la cuptor la foc potrivit. 1 cană făină de ovăz. se amestecă bine şi se modelează chifteluţe care se coc circa 30 min în tava de la aragaz în care s-a pus o coală de hârtie pergament. 150 ml suc de roşii. fulgi de secară. 1 leg. CÂRNĂCIORI DIN SOIA BOABE TLE – 25 min. 1 linguriţă busuioc pisat. 2 ling ulei măsline. apoi se întorc şi pe partea cealaltă şi se mai coc 15 minute. 2 cartofi fierţi în coajă. TTN – 60 min 1 cană mei fiert. 4 cartofi fierţi în coajă. sucul de roşii se pune treptat. se rad pe răzătoarea mare.modelează chifteluţe care se coc la cuptor într-o tavă în care s-a pus o coală de hîrtie pergament. 5 căţei usturoi. 50 g seminţe de floarea-soarelui date prin râşniţă. CHIFTELUŢE DIN SOIA BOABE TLE – 20 min. 1 cană cartofi piuré. ½ linguriţă busuioc pisat. Se modelează chifteluţe şi se aşază în tava mare de la cuptor în care s-a pus o coală de hârtie pergament. şi apoi se mai lasă 15 minute. pasaţi. 1 linguriţă sare. 1 linguriţă boia de ardei dulce. curăţaţi de coajă. verdeaţă tocată fin Făina de ovăz se poate prepara cu ajutorul râşniţei. 1 linguriţă cimbru pisat. 5 căţei usturoi pisaţi. seminţe susan. Usturoiul se pisează.

1 linguriţă sare Granulele de soia se pun la fiert împreună cu foile de dafin. 1 linguriţă sare. TTN – 90 min 22 . Se omogenizează bine. fulgi de ovăz. ½ coriandru pisat. 2 ling amidon alimentar. După 15 minute se scurg de zeamă iar dafinul se îndepărtează. 2 căni ciuperci fierte. După 15 minute se întorc şi pe partea cealaltă pe care se mai lasă 10 min. uleiul. Se servesc calzi cu piureuri de legume. Se servesc calzi. BURGERI DIN TOFU. Usturoiul se pisează. 1 linguriţă tărâţe de grâu. după 20 minute întorcându-se şi pe partea cealaltă. 1 linguriţă boia de ardei dulce. TTN – 70 min 100 g soia texturată granule. 1 linguriţă sare. Din această compoziţie se modelează cu mâna sau cu ajutorul unui cornet cârnăciori de circa 5 cm lungime şi 2 cm grosime. 1 linguriţă oregano. sarea. 1 ling ulei. Se modelează cu cornetul cârnăciori care se aşază în tava mare de la aragaz în care s-a pus o coală de hârtie pergament. 1 ardei roşu. OREZ ŞI GLUTEN TLE – 30 min. 2 cepe. usturoiul pisat. sau. 5 căţei de ustoroi. 2 ling gluten. 1/4 linguriţă coriandru pisat. 1 linguriţă pysillium Într-un castron se amestecă orezul fiert cu brînza tofu rasă sau pasată. 300 g tofu. TTN – 50 min 100 g orez integral fiert. glutenul. 2 ling seminţe de in pisate Se amestecă toate ingredientele. rumenindu-se frumos. Din compoziţia rezultată se modelează cu mâna burgeri/chifteluţe care se aşază într-o tavă în care s-a aşezat o coală de hârtie pergament. dacă amestecul este prea uscat. Într-un castron se amestecă toate ingredientele şi se obţine o compoziţie vârtoasă. 2 ling. SOIABURGERI TLE – 30 min. 7-8 căţei de usturoi pisaţi. şi se coc la foc mijlociu circa 40 min. CÂRNĂCIORI DIN SOIA TEXTURATĂ GRANULE TLE – 30 min. 1 linguriţă boia de ardei dulce. 10 căţei de usturoi. Ciupercile se dau prin maşina de tocat. 1 linguriţă busuioc. amidon alimentar. încălzit dinainte. La nevoie se poate adăuga 1 ling. ulei. ardeiul roşu tocat fin. gata preparat. ½ cană făină de ovăz.2 căni pateu de soia (simplu). condimentul “legume uscate”şi pysillium. Se dă tava la cuptor la foc potrivit. puţin suc de roşii. Se dă tava la cuptor. 1 linguriţă condiment “legume uscate”. Se coc circa 40 min. 1 cană cartofi piuré. 1 linguriţă cimbru. 1 ling amestec de legume. 2 ling. După 20 min se întorc şi pe partea cealaltă. Se aşază în tava aragazului în care s-a aşezat o coală de hârtie pergament.

Se pun la copt în tava mare de la cuptor în care se poate pune o coală pergament. Se frământă bine.100 g soia texturată granule. 3 ling. 3 linguri seminţe de susan. Coca mai poate necesita puţin lichid sau puţină făină. se aşază pe un vas la răcit iar apoi se păstrează într-un vas cu capac. TTN – 60 min 1 cană fulgi de ovăz. în care s-a aşezat o coală de hârtie pergament. 1 ling amidon alimentar. Aluatul trebuie să fie elastic şi să se desprindă uşor de pe mâini. 1 cană făină albă. se întorc şi pe partea cealaltă. felii de castraveţi sau ardei. 1 cană făină integrală de grâu. uleiul şi circa 1 cană apă. se adaugă sarea. 1 linguriţă chimen. puse într-o chiflă graham împreună cu frunze de salată. in şi chimen. 3 linguri seminţe floarea-soarelui. Când se rumenesc bine pe o parte. din care se vor decupa cu diferite forme biscuiţi. 1 linguriţă sare Granulele de soia se fierb 15 minute împreună cu crenguţa de cimbru şi cu dafinul. ½ linguriţă busuioc pisat. De asemenea. 1 crenguţă cimbru. iardupă cca 20 minute se întorc şi pe partea cealaltă. Se pune ceea ce rezultă într-un castron. Ceapa se toacă mărunt. Se presară făină pe planşetă sau pe masă şi se întinde o foaie cât de subţire posibil. 2 cepe. 1 cană fulgi de ovăz. 7 căţei usturoi. 3 linguri seminţe de in. Se dă tava la cuptor la foc potrivit. seminţele de floarea-soarelui. spanac. leurdă. ½ linguriţă cimbru pisat. 1 linguriţă boia de ardei dulce. BISCUIŢI CU SEMINŢE TLE – 25 min. Apoi acestea se îndepărtează iar granulele se strecoară de zeamă şi se lasă la răcit. 23 . Într-un castron se amestecă toate ingredientele iar din compoziţia obţinută se formează burgeri cu diametrul de circa 7 cm. susan. Se servesc calzi sau reci. 50 ml ulei. usturoiul se pisează. Când sunt gata se scot din tavă. Aceştia se aşază în tava mare de la aragaz. 2-3 foi de dafin. ulei. 1 linguriţă sare Fulgii de ovăz se dau prin răşniţă pentru a se obţine o făină fină. la pachet.

Totuşi. ardeii. omogenizându-se bine. Morcovii se taie rondele. apoi se scurg şi se clătesc cu puţină apă. 1 linguriţă busuioc pisat. PASTE FĂINOASE CU LINTE TLE – 30 min. 1 ceapă. melci) se fierb 15 min. şi usturoiul se călesc 2-3 min stropindu-se cu apă clocotită. la distanţă de cca 1 cm una de alta. Apoi se pasează cu mixerul împreună cu lintea fiartă şi scursă de zeama în care a fiert. Se serveşte de îndată. GOGOŞELE CU LINTE TLE – 20 min. SUPĂ CU MEI TLE – 25 min. 500 ml suc de roşii. Între timp cepele. Se modelează cu mână gogoşele puţin mai mari decât o nucă şi se aşează în tava mare de la cuptor. cu capacul pus. Se servesc calde cu salate acrişoare. După aceea se toarnă deasupra 1. Se amestecă apoi cu piureul de linte şi cel de cartofi. 1 linguriţă sare Pastele (spirale. TTN – 45 min 1 cană piuré de linte. 2 cepe. 2 ardei roşii. 2 morcovi Fulgii de ovăz se dau prin râşniţă pentru a se obţine o făină fină. Pastele se aşază pe un platou iar deasupra lor se pune sosul din linte preparat. Sano-Vita ne pune la dispoziţie o mulţime de produse ce pot fi folosite la prepararea reţetelor pentru această masă. pentru copii. În sosul obţinut se adaugă sucul de roşii. ½ linguriţă sare Meiul se fierbe 20 min în 500 ml apă.MASA DE SEARĂ (CINA) Masa de seară/cina trebuie să fie cât mai uşoară. TTN – 60 min 50 g mei. 1 ţelină mică. ¼ linguriţă coriandru pisat. Lintea se fierbe 30 min. prazul şi ceapa se toacă mărunt. La sfârşit se adaugă şi meiul. fulgi de ovăz. 1 fir praz. Se adaugă sarea şi mirodeniile. 2 ling ulei de măsline.5 l apă fiartă şi se lasă să fiarbă încet 20 min. Se pun în supă 1-2 foi de dafin şi se lasă în ea. Variaţia trebuie urmărită mai mult decât consistenţa. 1 morcov. TTN – 60 min 300 g paste integrale scurte. în vârful gogoşelelor împlântându-se rondele de morcovi. 1 cană piuré de cartofi. Legumele se pun apoi în oala în care se face supa şi se călesc 2-3 minute stropindu-se cu apă clocotită. Între timp morcovul şi ţelina se rad pe răzătoarea mică. 5 căţei usturoi. Se dau la cuptor până se rumenesc un pic. 150 g linte. 2 ling. se mai lasă să fiarbă împreună 5 min şi se opreşte focul. 24 . tineri şi cei ce depun efort intens ea trebuie să aducă cel puţin 20% din aportul caloric total al zilei.

După ce s-au înmuiat se adaugă pasta de tomate. fierbe. 1 ling ulei de măsline. În total lintea va fierbe 40 minute. pătrunjel verde. peste strecurătoare. 1 leg. 1 linguriţă sare. ½ chimen. pătrunjel verde tocat. Se lasă să fiarbă împreună încă cca 25 min. 2 cartofi. 2 ling pastă de tomate. 1 linguriţă ulei Se alege şi se spală lintea şi se pune la fiert în 2. În ultimile 5 min se adaugă la fiert amestecul de legume uscate. Legumele rămase în oală se pasează cu mixerul.5 l apă. 3 leg. se lasă să 25 . iar la sfârşit se încorporează şi hrişca. TTN – 30 min 1 cană hrişcă. se pune din nou oala pe foc. se amestecă bine. 3 căni piuré de cartofi. Apoi se pune deasupra lor sucul de roşii. sarea şi supa strecurată. TTN – 30 min 250 g hrişcă. Apoi se curăţă legumele. legumele circa 25 min. 1 ling. La sfârşit de tot se pune uleiul şi se opreşte focul. Se adaugă şi restul ingredientelor şi se opreşte focul. TTN – 20 min 1 cană năut fiert. 1 linguriţă sare Năutul se pasează cu mixerul. Separat. Se amestecă bine. „amestec legume uscate”. 1 ling ulei Hrişca se pune la fiert în 1 litru apă clocotită şi se fierbe 20 minute.HRIŞCĂ CU VARZĂ TLE – 20 min. SUPĂ-CREMĂ DE LINTE TLE – 20 min. 1 linguriţă sare. 1 leg. MÂNCARE DE HRIŞCĂ TLE – 20 min. 2 căţei de usturoi pisaţi Hrişca se pune la fiert în 500 ml apă clocotită. 1 varză de circa 1 kg. pătrunjel verde. 1 ceapă. Se amestecă toate ingredientele. leurdă. 1 leg. fierbinte. se taie bucăţi şi se pun la fiert în continuare împreună cu lintea. TTN – 70 min 1 cană linte. fierbinte. PIURÉ DE NĂUT CU LEURDĂ TLE – 20 min. Leurda şi frunzele de pătrunjel se toacă fin. 1 cană suc de roşii. supa din oala în care au fiert legumele. ½ linguriţă sare. Se pregăteşte o altă oală în care se va scurge. 3 cepe. ceapa tocată împreună cu varza dată prin răzătoarea mare se călesc stropindu-se cu puţină apă. cimbrul şi sarea. În 20 min. fierbinte fiind. ½ cană vişine deshidratate. 1 linguriţă cimbru pisat. 2 morcovi. 2 rădăcini pătrunjel. Se serveşte cald.

5 căţei usturoi. 2 buc praz tăiaţi rondele. 1 dovlecel potrivit. 2 ling. dar să aibă pe cât posibil bobiţele întregi. 1 ceapă roşie tocată fin. Salata se serveşte de îndată. ½ linguriţă sare. Salata se serveşte proaspătă. 2 ardei. Se pune compoziţia într-un vas pentru cuptor şi se dă la cuptor. sarea şi de asemenea seminţele de floarea-soarelui după ce au 26 . 1 linguriţă sare Lintea se spală şi se fierbe 20 min. Apoi se scurge şi se aşază într-un vas Jena. seminţe de floarea-soarelui. Se servesc calde. dezgheţat (care a fost fiert înainte de congelare). 1 ling. 1 linguriţă sare. se scurg de zeamă şi se clătesc. 10-12 măsline. 300 g tofu. 100 ml suc de roşii. BUDINCĂ DE PASTE FĂINOASE CU TOFU ŞI VIŞINE TLE – 15 min. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă bine. 1 linguriţă boia de ardei dulce. 1 linguriţă boia de ardei dulce. Se pot adăuga şi câteva bobiţe de chimen. 1 ling ulei. Peste linte se vor aşeza în straturi cepele tăiate solzişori şi dovlecelul rondele. ulei. 1 ceapă roşie. câteva frunze de spanac sau salată verde. Se lasă circa 30 min. TTN – 60 min 400 g paste făinoase scurte. 100 g vişine deshidratate Pastele făinoase se fierb 15 min. TTN – 60 min 2 căni linte. 1-2 ling. Separat ardeiul şi ceapa se taie fideluţă iar roşiile felii foarte subţiri. Se adaugă brânza tofu tăiate cubuleţe. Se amestecă bine. În sucul de roşii se pune usturoiul pisat. SALATĂ DE LINTE CU MĂSLINE TLE – 30 min. Se serveşte caldă. vişinele şi uleiul. suc de lămâie. 2 roşii. 2 căţei de usturoi pisaţi. TTN – 30 min 1 cană linte fiartă dinainte. Se pun într-un castron. 2 cepe. Se răstoarnă pe un platou pe care se aşază ca prim strat frunze de spanac sau de salată verde. Lintea trebuie să fie fiartă. la foc potrivit. 1 ling ulei de măsline Se amestecă toate ingredientele. TTN – 20 min 1 cană de năut congelat. SALATĂ DE NĂUT CU PRAZ TLE – 20 min. LINTE CU DOVLECEI TLE – 40 min.mai dea un clocot iar la sfârşit se adaugă părunjelul tocat fin şi uleiul.

5 căţei usturoi pisaţi. SALATĂ DE LINTE CU PASTE FĂINOASE TLE – 25 min. Într-o farfurie adâncă se pune tofu ras sau pasat bine. CARTOFI CU TOFU ŞI ROZMARIN TLE – 30 min. 500 ml lapte de cocos neîndulcit (preparat din lapte praf de cocos sau din cocos ras). TTN – 60 min 8 cartofi. Se dă vasul la cuptor şi se lasă până se rumeneşte puţin (cca 20 min. 1 dovlecel mic. 3 ling fulgi de ovăz. Se amestecă bine. CARTOFI CU TOFU ŞI CHIMEN TLE – 30 min.). se lasă puţin să se răcească şi se curăţă apoi de coajă. fulgii de ovăz. 1 linguriţă rozmarin pisat. sarea şi uleiul şi se amestecă bine. pe margini punându-se frunzele de spanac păstrate. TTN – 60 min 8 cartofi. 1 ling ulei Se pregătesc la fel ca şi cartofii cu tofu şi chimen. 4-5 cartofi. 1 linguriţă chimen Cartofii se fierb în coajă 20 minute. Se serveşte cald. Se serveşte de îndată.fost pisate în râşniţă. 1 morcov. numai că în loc de chimen se foloseşte rozmarinul. 1 linguriţă sare. Restul de frunze de spanac se păstrează – trebuie alese cele mai mici. 250 g spanac. Se servesc calzi. 1 vânătă mică. TTN – 60 min 1 conopidă potrivită. Se pun apoi în castronul pentru salată şi se adaugă lintea fiartă. 1 linguriţă sare Pastele făinoase se fierb 15 min. 3 ling fulgi de ovăz. apoi se scurg clătindu-se puţin şi se lasă la răcit. 5 căţei usturoi pisaţi. 1 ling ulei. 100 g maioneză de soia. 100 g tofu. 1 linguriţă sare. 2 cepe. Se lasă 15 min în cuptor la foc potrivit. ½ linguriţă oregano. Prin acest amestec se tăvălesc cartofii şi se aşază apoi într-un vas pentru cuptor uns cu puţin ulei. 100 ml suc de roşii. se amestecă bine toate şi se toarnă peste compoziţia din vas. ½ linguriţă busuioc. TTN – 40 min 1 cană linte fiartă. MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU LAPTE DE COCOS TLE – 25 min. 100 g tofu. 27 . maioneza de soia. sarea şi cam jumătate din frunzele de spanac tocate fin de tot. 200 g paste făinoase integrale (spirale sau melci). Se răstoarnă salata pe un platou. chimenul.

TTN – 35 min 28 . TTN – 60 min 1 cană linte. ciupercile şi apoi cu legumele tocate. Cartofii şi dovlecelul se taie cubuleţe. Apoi se amestecă cu ciupercile şi maioneza. 100 g porumb din cutie sau congelat. SALATĂ DE OREZ TLE – 20 min.). 4 roşii. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde. ardeiul şi ceapa se toacă fin de tot. TTN – 20 min 1 cană orez integral fiert. se curăţă. 1 ardei. Se pune capacul şi se lasă cel puţin 15 minute să stea în vas acoperit pentru a se pătrunde bine. 1 cană ciuperci fierte. etc. uleiul. TTN – 30 min 200 g paste făinoase integrale (melci. 2 morcovi. 1 linguriţă sare. Orezul răcit bine se amestecă cu boabele de porumb. sunt gata. Întâi se pune lintea. 1/2 linguriţă rozmarin. 2 căni ciuperci tăiate felii. Se servesc de îndată. iar conopida se desface bucheţele mici de tot. PIURÉ DE LINTE TLE – 20 min. ceapa tocată şi roşiile tăiate în două. se spală. De preferat ca morcovul să se fiarbă separat 10 minute pentru a se înmuia puţin. După aceea se adaugă peste ea legumele pregătite şi laptele de cocos. morcovul rondele. 1 ceapă roşie. spirale.Legumele se pregătesc astfel: vânăta curăţată de coajă se taie cubuleţe mici care se opăresc 5 minute apoi se storc bine. În loc de maioneză se poate folosi ulei de măsline. SALATĂ DIN PASTE FĂINOASE ŞI TOFU TLE – 15 min. fierte. 2 ling. Din acest moment în 25 min. Se serveşte cu salată de varză. după 15 minute morcovii şi cartofii. tocate. 100 g maioneză de soia Pastele făinoase se fierb 15 min. ulei. Lintea. SALATĂ DIN PASTE FĂINOASE ŞI CIUPERCI TLE – 15 min. 1 ceapă Se pregătesc legumele. 2 căţei de usturoi. Se lasă să se răcească. Se scurg apoi se zeamă şi se clătesc cu cu puţină apă. Se pasează totul bine cu mixerul. Se lasă să fiarbă la foc mic 20 minute. cartofii şi morcovii se pun la fiert. 2 cartofi. Se adaugă sarea. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte 5 minute adăugându-se mereu câte puţin suc de roşii şi mirodeniile. La sfârşit se adaugă şi maioneza de soia şi rozmarinul. Se strecoară de zeamă şi se pun într-un castron. 100 g maioneză de soia Usturoiul.

1 ceapă. 29 . uleiul şi sucul de roşii şi se lalsă să mai dea un clocot. 250 ml suc de roşii. 1 crenguţă cimbru Dafinul şi cimbrul se pun la fiert în 1 l apă. Se amestecă bine şi se opreşte focul. 50 g fulgi de grâu. 1 linguriţă sare. 50 g fulgi de ovăz. 4 cartofi fierţi în coajă. tocaţi mărunt.1/2 linguriţă măghiran. Se amestecă toate ingredientele şi salata se serveşte de îndată. 5 căţei usturoi pisaţi. 4 roşii. iar brânza tofu cubuleţe de circa 1 cm. În zeama rămasă se fierb granulele de soia 10 min. 200 g tofu. 1 ling ulei de măsline. pătrunjel verde. cu salate. După ce fierb circa 10 min. iar din compoziţia obţinută se modelează bulgăraşi de mărimea unei caise care se tăvălesc prin susan şi se pun apoi într-o tavă. 1 ling ulei Pastele făinoase se fierb 15 min. Se lasă să se răcească într-un castron. pătrunjel verde Fulgii de cereale se dau prin râşniţă. TTN – 30 min 100 g soia granule. melci sau spirale. Se coc în cuptor la foc potrivit până se rumenesc un pic (20 min). 1 ling ulei. 1 linguriţă sare. Se serveşte cald. Tocăniţa se serveşte cu mămăliguţă sau diverse piureuri. La sfârşit se adaugă granulele de soia preparate. 2 ardei. 50 g fulgi de orz. 1 leg. După ce s-au înmuiat se adaugă sarea. BULGĂRAŞI CU SUSAN TLE – 30 min. se scot din zeamă şi se îndepărtează. 3 căni cartofi piuré. 2-3 foi dafin. SUFLÉ DE CARTOFI CU MEI TLE – 15 min. TTN – 50 min 50 g susan. Se servesc calzi cu salate. 1 leg. 3 ardei. Într-o cratiţă se pun la călit cepele şi ardeii.200 g paste făinoase integrale. TTN – 45 min 1 cană mei fiert. Cartofii se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mică. Se stropesc cu apă clocotită pentru a nu se prinde de fundul vasului şi se amestecă continuu. la nevoie se adaugă puţină apă. Se strecoară şi se lasă deoparte. roşiile şi ardeii se taie feliuţe subţiri. 1 linguriţă sare. În acest timp ceapa. obţinându-se o făină fină. 1 linguriţă sare. 3 cepe. TOCĂNIŢĂ DIN SOIA TEXTURATĂ GRANULE TLE – 15 min. 1 ling ulei Se amestecă toate ingredientele iar compoziţia rezultată se pune într-un vas Jena şi se dă la cuptor circa 30 minute la foc potrivit. Într-un castron se amestecă toate ingredientele. Se scurg apoi se zeamă şi se clătesc cu cu puţină apă.

TTN – 15 min 2 căni năut fiert. Piureul se serveşte cu diverse chifteluţe. frunze de tarhon tocate fin. PIURÉ DE MEI CU SUC DE ROŞII TLE – 15 min. 1 ling. supa de zarzavat adăugându-se ultima. 1 linguriţă sare Meiul şi cartofii se pun la fiert în 2 l apă.SUFLÉ DE MEI CU CONOPIDĂ TLE – 20 min. 3 cartofi fierţi şi pasaţi. CROCHETE DIN FULGI DE PORUMB TLE – 30 min. 1 linguriţă sare 30 . 1 ling. desfăcută bucheţele se pune la fiert împreună cu meiul. 1 ling ulei de măsline. 1 linguriţă busuioc pisat. Compoziţia se pune într-un vas Jena care se dă la cuptor. TTN – 60 min 125 g fulgi de porumb nesăraţi. TTN – 60 min 1 conopidă potrivită. Se coace circa 30 minute până se rumeneşte puţin. Din aceasta se modelează crochetele care se aşază într-o tavă pentru cuptor în care s-a pus hârtie pergament. pătrunjel verde Conopida. după ce se rumenesc pe o parte se întorc şi pe partea cealaltă. 1 leg. se scurg de zeamă şi se pasează cu mixerul. TTN – 40 min 125 g mei. sarea. amidon alimentar. 200 g tofu. Se amestecă bine. 1 ling “amestec de legume” Fulgii de porumb se fărâmiţează. 2 ling germeni de grâu. circa 200 ml supă de zarzavat (zeama în care au fiert cartofii). 1 linguriţă ulei. După ce au fiert 20 minute. După ce fierb 25 min se scurg de zeamă şi se pasează bine. Se pun într-un castron şi se adaugă restul ingredientelor. 1 linguriţă sare. 1 linguriţă oregano. 2 ling suc de lămâie. 100 g mei. 5 căţei usturoi. 1 ling ulei. treptat. 250 ml suc de roşii. Se serveşte cald cu salate acrişoare. adăugându-se şi restul ingredientelor. 2-3 roşii tăiate feliuţe. Se dă tava la cuptor circa 30 min. 1 ceapă roşie tocată fin. atât cât să rezulte o compoziţie vârtoasă. 1 linguriţă boia de ardei dulce. usturoiul pisat. uleiul şi pătrunjelul verde tocat fin. Se adaugă tofu tăiat bucăţele sau dat pe răzătoarea mare. la foc potrivit. SALATĂ DE NĂUT CU MĂSLINE TLE – 15 min. 1 linguriţă sare. 1 ling ulei de măsline. Se servesc calde sau reci. ½ kg cartofi.

2 foi de dafin. Separat ceapa. pesmet din Bixes. 300 g paste făinoase (spirale) integrale. 1 ardei. 31 . TTN – 30 min 4 ardei de culoare verde sau galbenă. se amestecă cu celelalte ingrediente. 1 linguriţă busuioc pisat Dafinul şi cimbrul se fierb 10 min în 1 l apă. 1 ceapă. 1 crenguţă cimbru.5 l apă. 2 ling. Fierbe în circa 35 minute.Năutul scurs bine de zeamă. se scurge bine şi se adaugă şi el. 1 ling ulei. roşiile.1 ling coacăze uscate Ardeii galbeni/verzi se curăţă de cotoare şi se taie în două jumătăţi fiecare. 4 roşii. 1 linguriţă oregano. TTN – 60 min 1 cană orez integral. răcit. 2-3 frunzuliţe pătrunjel verde Ardeii se curăţă de cotoare şi se taie în două jumătăţi fiecare. 300 g tofu. Se servesc de îndată. oregano. ARDEI UMPLUŢI CU TOFU ŞI AVOCADO TLE – 30 min. Se opreşte focul. 2 cepe. Se decorează cu frunzuliţe de pătrunjel verde. ½ avocado. avocado. COACĂZE USCATE ŞI MĂSLINE TLE – 30 min. cu pereţi consistenţi. 150 g tofu. 50 g măsline feliuţe. 1 ardei roşu sau 1 gogoşar. TTN – 60 min 100 g soia texturată granule. Se servesc de îndată. 1 ceapă. Cu această compoziţie se umplu ardeii. Între timp orezul a fiert. la foc mic. Se amestecă apoi şi cu restul ingredientelor. 1 linguriţă sare Orezul se pune la fiert în 1. 1 linguriţă sare. După ce s-au înmuiat se adaugă sarea. 200 ml suc de roşii. La sfârşit se opreşte focul şi se scurge eventuala zeamă rămasă. Se amestecă bine. 1 cană porumb dulce. 1 ceapă mică. eventual diferit coloraţi. TTN – 30 min 4 ardei proaspeţi. 2 căţei de usturoi. ARDEI UMPLUŢI CU TOFU. Se scot apoi din zeamă (se aruncă) şi în această zeamă în care se vor fierbe granulele de soia texturată timp de 15 min. 2 ling ulei. usturoiul şi ardeiul se toacă mărunt şi se călesc cu puţină apă. ½ linguriţă sare. uleiul şi porumbul. Se aşază pe un platou. ceapa şi roşiile se taie cubuleţe cât mai mici. Cu amestecul obţinut se umplu ardeii. Ardeiul roşu/gogoşarul şi ceapa se toacă fin de tot şi se amestecă cu brânza tofu răzuită pe răzătoarea mare şi de asemenea cu măslinele feliuţe şi coacăzele. 2-3 roşii. OREZ CU PORUMB TLE – 30 min. Tofu. BUDINCĂ DE PASTE FĂINOASE CU SOIA TEXTURATĂ GRANULE TLE – 20 min.

De asemenea cuburile de soia după ce s-au răcit. ½ linguriţă sare. ciupercile şi bobiţele de porumb. Se scoate din cuptor şi foaia care este doar puţin întărită se unge uniform cu amestecul de tomate. Între timp. 30 g soia cuburi. 200 ml suc de roşii. Se pun într-un vas Jena şi se dau la cuptor. Se dă la cuptor doar 5 min. ½ linguriţă rozmarin. uleiul şi se adaugă treptat zeama fiartă condimentată. 150 g făină integrală. Cepele tocate mărunt se călesc 2-3 minute. În acest timp se pregătesc ingredientele care se vor pune pe aluat. Se amestecă continuu cca 2 min apoi se opreşte focul. Legumele şi măslinele se taie feliuţe subţiri. 10-12 măsline. sarea uleiul şi sucul de roşii. 2 cepe. uleiul. Se lasă să crească într-un loc călduţ în bucătărie. TTN – 80 min 15 g drojdie. Se lasă în aşteptare 15 min. Separat pasta de tomate se amestecă cu mierea. Deasupra se presară cuburile de soia. separat se căleşte ceapa până se înmoaie puţin. 2 ardei diferit coloraţi. sucul de roşii şi rozmarinul. sarea. Din aluatul care a crescut între timp se întinde o foaie care se pune într-o tavă în care s-a presărat făină. Cuburile de soia se fierb 15 min în apă cu 2-3 foi de dafin. se adaugă busuiocul. fierte. TTN – 30 min 4 ardei. 1 ceapă mică. încălzit mediu şi se lasă până se rumenesc puţin (20 min). 200 g făină albă. Întrun castron se pune făina. PIZZA CU SOIA TEXTURATĂ TLE – 25 min. 2-3 ling ulei. 1 linguriţă miere Drojdia se amestecă cu puţină apă călduţă şi cu sarea. La nevoie se mai adaugă puţin ulei. 1 ling condiment “legume uscate” În 500 ml apă clocotită se pune condimentul “legume uscate” şi se lasă să fiarbă 2 min. legumele şi măslinele tăiate feliuţe. Când sunt gata se scurg de zeamă şi se clătesc cu apă. PIURÉ DE OVĂZ TLE – 20 min. dafinul se aruncă. 50 g porumb dulce. se adaugă pastele făinoase şi soia granule. TTN – 20 min 2 căni fulgi de ovăz. 1 linguriţă sare. ARDEI UMPLUŢI CU SALATĂ DE VINETE ŞI BIXES TLE – 30 min. Peste ceapă se pun fulgii de ovăz. Se amestecă bine. 50 g ciuperci feliuţe.Separat în altă cratiţă se fierb pastele făinoase 15 min în apă clocotită. 1 cană salată de vinete gata preparată. 2 biscuiţi Bixes făcuţi pesmet. Se dă tava la cuptor şi se lasă la foc mijlociu cca 30 min. Apoi se scurg. Se amestecă bine şi se iau de pe foc. 2 ling pastă de tomate. 1 roşie 32 . drojdia dizolvată şi se adaugă apă călduţă treptat până se obţine un aluat elastic care se desprinde uşor de pe mâini. rumenindu-se frumos. Într-un castron se pune compoziţia cu ceapa.

Roşiilor şi se taie un capac. se scurge de zeamă şi se lasă la răcit.Ardeii se curăţă de cotoare şi se taie în două. 50 g mei. Deasupra fiecăruia se pune o feliuţă de roşie. Cu această compoziţie se umplu roşiile şi li se pune la loc capacul. 33 . Se amestecă apoi cu vişinele deshidratate şi cu frunzele de mentă tocate fin. Salata de vinete se amestecă cu pesmetul din Bixes. apoi li se scoate cu grijă miezul. ROŞII UMPLUTE CU MEI ŞI VIŞINE DESHIDRATATE TLE – 30 min. Cu compoziţia rezultată se umplu jumătăţile de ardei. Miezul de la roşii se pasează şi se adaugă amestecului cu mei. 50 g vişine deshidratate. TTN – 50 min 8 roşii. 2-3 frunzuliţe mentă Meiul se fierbe 25 min.

câte 10 minute pe fiecare parte. 150 g cocos ras. 200 g curmale fără sâmburi. vişine deshidratate. TTN – 30 min 3 ling. praf de roşcove. Nu neapărat prin dulceaţa alimentelor consumate cât prin originalitatea lor: unele sunt “crunch”. Se serveşte cu bixes. cocos reţinându-se deoparte cca 50 g. altele acrişoare. COMPOT DIN FRUCTE USCATE TLE – 5 min. TTN – 40 min 100 g musli pisat în râşniţă. “TURTĂ DULCE” TLE – 40 min. Curmalele se dau prin maşina de tocat. 4 ling. unele dulci. circa 200 ml lapte de soia Musli se pisează prin blender sau cu râşniţa electrică. miere de salcâm lichidă Într-un castron se pun toate ingredientele. 2 ling. FURSECURI EDEN TLE – 25 min. mandarine. Se pune apoi într-un castron şi se încorporează atât lapte cât să rezulte o compoziţie groasă. unele pe care le mănânci din ochi. Se lasă să dea 2-3 clocote şi se opreşte focul. altele care încântă papilele gustative. FULG DE NEA TLE – 30 min. 34 . stafide. coacăze uscate Se pun fructele la fiert în 1 litru de apă clocotită. TTN – 15 min 3 ling. Din aceasta se ia cu linguriţa şi se pun într-o tavă în care s-a pus o coală de hârtie pergament fursecuri care se aplatizează bine. 5 ling. Se aşază pe un platou. Se amestecă bine şi se formează din compoziţia rezultată bulgăraşi de mărimea unei nuci care se tăvălesc prin nuca de cocos. Se scot imediat din tavă şi se lasă la răcit. Se amestecă toate ingredintele şi din compoziţia rezultată se modelează prăjiturele în forma dorită care se aşază pe un platou. făină de orez expandat.DESERTURI Deserturile reprezintă partea cea mai “dulce” a meselor noastre. Se servesc cu compot. TTN – 45 min 200 g musli cu fructe. 2 ling. 1 cană lapte de soia Musli se dă prin rîşniţă pentru a se obţine din el o pudră cât mai fină. Se coc la foc mijlociu. 3 ling. tapioca fiartă şi răcită. altele moi. kiwi. Se servesc cu feliuţe de portocale. În reţetele ce urmează sperăm să găsiţi pe toate gusturile.

Glazura se toarnă fierbinte peste prăjitură. Deasupra se presară ananasul şi mandarinele bucăţi cât mai mici. miere. Coca obţinută se răstoarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se coace în cuptor aprox. Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează. 2 portocale. se modelează puţin la capete. 40 min. se presară cu nucă de cocos rasă şi se dă la frigider cel puţin 30 min. BOMBONELE CU COCOS TLE – 40 min. RULADĂ CU FRUCTE TLE – 30 min. 200 g stafide. Glazura Curmalele se dau prin maşina de tocat. acoperit. Apoi se întinde compoziţia obţinută pe o folie de plastic în strat de circa 1 cm. 200 g grâu fiert. TTN – 70 min 125 g curmale fără sâmburi.PRĂJITURĂ CU CURMALE TLE – 30 min. CREMĂ „SO GOOD” TLE – 20 min. tocate mărunt. praf de roşcove. 200 g ananas tăiat bucăţele mici şi 2 mandarine deconjite tăiate bucăţele mici Ingredientele. mierea. se amestecă bine întrun castron. TTN – 60 min 200 g curmale fără sâmburi tocate mărunt. şi apoi se pune într-o tăviţă lungă. TTN – 40 min 35 . coajă rasă de portocală. 500 g făină. 2 ling. TTN – 20 min 2 banane bine coapte. 1 ling praf de roşcove Tofu. 125 ml apă. 250-400 ml lapte de soia Bananele şi portocalele se curăţă de coajă. apoi împreună cu praful de roşcove şi apa se pun într-o crăticioară şi se fierb. 2 ling miere. Separat într-un castron se pun făina şi praful de roşcove şi se adaugă amestecul din blender. Se rulează frumos. 200 g căpşune. 100 g zahăr brun. 100 g nuci tocate mărunt. 50 g cocos ras. 3 ling. cu excepţia ananasului. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. 330 ml lapte de soia Pentru glazură: 125 g curmale fără sâmburi. cocosului şi mandarinelor. 2 ling. Când dau în clocot se lasă focul mic şi se fierb 2 minute. zahărul şi laptele de soia se mixează în blender. 300 g tofu. Crema obţinută se serveşte ca atare sau se poate folosi pentru umplut diverse prajituri.

100 g fulgi de ovăz.50 g cocos. Acest lucru se poate face manual. Înainte de a opri focul se adaugă 2-3 picături de vanilie. După ce se răceşte bine. în vas acoperit. etc. Se aşază pe un platou. Într-un castron se pun: pudra din cereale. Făina de ovăz se poate obţine din fulgi de ovăz. TTN – 70 min Pentru blat: 100 g făină de mei. TORT DELICIOS TLE – 45 min. sau cu mixerul sau blenderul. caz în care ingredientele se pot pune dintr-o dată. 3 linguri miere groasă ½ cană cocos ras 2 căni frişcă vegetariană Făina de mei se obţine dând meiul prin râşniţă. Aceste amestec se toarnă cu grijă în cratiţa cu apă de pe foc. 250 ml lapte de soia. 100 ml ulei. ½ linguriţă esenţă vanilie Fulgii de cereale se dau prin rîşniţă şi se obţine o pudră fină. amestecându-se bine pentru a nu se face cocoloaşe. Compoziţia este vârtoasă. Ingredientele pentru blat se amestecă bine întrun castron iar compoziţia obţinută se răstoarnă într-un vas Jena rotund pe fundul căruia 36 . vanilia şi se toarnă treptat lapte de soia până se obţine o compoziţie de consistenţă destul de tare din care se vor modela bombonele de mărimea unei nuci care se vor tăvăli prin cocos. 250 g miere. 50 g făină de ovăz. afine. mierea. 50 g făină de grâu fină. Între timp. de asemenea daţi prin răşniţă. 50 g fulgi de grâu. 2 banane. 1 cană vişine proaspete sau congelate (sau căpşune. în acest caz uleiul adăugându-se treptat. se încorporează mierea şi uleiul. vanilie Se pun la fiert 250 ml de apă într-o crăticioară cu coadă. se decorează cu feliuţe de fructe şi se servesc ca desert. Frişca obţinută se foloseşte la diverse prăjituri sau torturi şi se poate păstra la frigider. 3 ling miere. Pentru cremă: 3 banane bine coapte. bananele pasate. amidonul se dizolvă în 2/3 cană apă călduţă. Atenţie! Apa se toarnă treptat peste amidon pentru a-l dizolva (nu se pune amidonul în apă). 1 cană lapte de soia Pentru însiropat blatul: 250 ml suc de fructe sau ceai de fructe îndulcit. 50 g fulgi de secară. înainte ca aceasta să înceapă a da în clocot.). TTN – 30 min 3 linguri amidon de porumb. FRIŞCĂ VEGETARIANĂ TLE – 15 min. separat. 1 banană pasată. Se răstoarnă această compoziţie într-un castron şi se lasă la răcit. zmeură. Se amestecă continuu 2-3 minute.

congelate. se răstoarnă pe un platou rotund şi se lasă la răcit. Se pasează bine. „COŞULEŢE” CU ANANAS TLE – 30 min. 1 cană zmeură (sau căpşune. uniform. 250 ml lapte de soia.se pune o hârtie pergament. Se lasă să se răcească. care se vor pune în congelator cel puţin 3 ore. 3-4 banane bine coapte. Apoi se va pune peste blat crema de vişine iar deasupra ei frişca vegetariană. 20 g fulgi de orez Meiul se spală bine şi se pune la fiert în 1 l apă. se amestecă bine şi se răstoarnă pe un platou rotund întinzându-se bine. ÎNGHEŢATĂ CU TOFU ŞI PAPAYA USCATĂ TLE – 15 min. pentru că el va constitui blatul tortului. vanilie. cu excepţia bananelor care se pun pe rând şi a papayei care nu se pune deloc în blender. 50 g papaya uscată. 200 g căpşune congelate. miere pentru îndulcit. se îndepărtează pergamentul din vasul Jena şi se pune în el blatul pregătit. 250 g frişcă vegetariană. După aceea. cu atât iese mai groasă crema. După ce s-a răcit. desărat. Deasupra se toarnă treptat lichidul pentru însiropat. se adaugă stafidele şi coaja rasă de lămâie. se pune deasupra în strat de cca 2 cm frişca vegetariană. Cu cât se pun mai multe banane. împreună cu bananele tăiate bucăţi şi mierea se dau prin blender până se obţine o consistenţă omogenă. Platoul cu tortul se acoperă cu un vas suficient de mare pentru a nu atinge tortul şi se pune la frigider cel puţin o oră până când se serveşte. 100 g stafide. frăguţe). TTN – 60 min 37 . iar deasupra ei se presară zmeura spălată bine şi zvântată şi peste aceasta fulgii de orez. Se pune capacul vasului peste tort şi se dă la rece cel puţin câteva ore până la servire. TORT CU ZMEURĂ TLE – 30 min. Se lasă să fiarbă la foc mic 25 min. 3-6 ling. Deasupra tortului se presară cocosul ras. 1 lingură coajă rasă de lămâie. Când blatul este gata. suc de fructe. după care crema obţinută se pune într-un vas de plastic. tăiate felii. se adaugă şi papaya tăiată bucăţi mici de tot. timp în care trebuie să scadă tot lichidul. TTN – 90 min 100g mei. După ce a fiert. TTN – 200 min 300 g tofu simplu. Se dă la cuptor la foc potrivit şi se lasă până se coace uniform (circa 20 min). Crema se dă la rece de îndată. se porţionează în mai multe vase de plastic mici. fără a curge din el. Între timp se prepară crema: vişinele (fără sâmburi). Se pun toate ingredientele în blender. Trebuie turnat atât cât absoarbe blatul.

300 g cocos ras. 3 ling. treptat în funcţie de cât necesită compoziţia şi se amestecă bine. 100 g ananas uscat tăiat bucăţele mici de cca 2 cm. obţinându-se o pastă omogenă. frăguţe. 2 căni fulgi de ovăz. cireşe. Stafidele se dau prin maşina de tocat. 50 g suc de fructe Stafidele şi meiul bine fiert şi răcit se dau prin maşina de tocat sau se mixează. Se asemenea susanul şi seminţele de in. 3 ling. Se mai lasă 2 minute.1 cană stafide. 100 g stafide. Se serveşte cu cereale la masa de dimineaţă. praful de roşcove şi pasta din 38 . SOS DE PERE TLE – 30 min. 2 linguri seminţe de in. TTN – 30 min 125 g mei fiert bine. se amestecă şi se opreşte focul. Laptele se pune la fiert şi când dă primul clocot se adaugă amidonul diluat în puţină apă călduţă. Din această pastă se fac cu mâna bile de mărimea unei nuci care apoi se aplatizează cu palma şi li se face o scobitură în mijloc unde se va pune ananasul. 250 g lapte de soia sau alt lapte vegetal. 250 g fructe mici de sezon (vişine. miere. 250 ml lapte de soia. 200 g curmale fără sâmburi 2. coajă rasă de lămâie. 200 ml lapte de soia sau suc de fructe Fulgii de ovăz se dau prin râşniţă pentru a se obţine o pulbere fină. Se adaugă stafidele şi apoi perele şi coaja rasă de lămâie. Amestecul se pune apoi în blender împreună cu restul ingredientelor. Curmalele se dau prin maşina de tocat. afine.”coşuleţele” obţinute se aşază într-o tăviţă care se acoperă şi se păstrează în frigider până când sunt servite. zeama de la 2 lămâi Migdalele se dau prin râşniţă până se obţine din ele o făină fină. Se pun toate aceste ingrediente într-un castron. RULADĂ CU MIGDALE TLE – 60 min. zmeură. TTN – 30 min 4 pere foarte bine coapte. 100 g migdale. Se pun apoi în blender făina de migdale. Prăjiturile . 50 g miere. se adaugă lichidul. 1 linguriţă coajă rasă de lămâie Perele se curăţă de cotoare şi se rad cât mai fin. căpşune. 2 linguri susan. Se amestecă bine şi repede pentru a nu se face cocoloaşe. Se serveşte ca desert. TTN – 60 min 1.) . etc. 1 lingură amidon alimentar. 1 ling. CREMĂ DE MEI TLE – 30 min. praf de roşcove. ca o cocă.

1 linguriţă esenţă de vanilie. Separat. amestecându-se continuu. Se ia de pe foc şi se răstoarnă într-o tăviţă cu pereţi de cca 2 cm înălţime. ulei de floarea soarelui. sau chiar la congelator. pusă pe o tăviţă. EXOTIC PUDDING TLE – 20 min. ½ linguriţă scorţişoară 39 . omogenizându-se bine. TTN – 20 min 750 ml lapte de soia. pentru a se întări. amidon alimentar. 2 ling zahăr brun. PRĂJITURĂ DIN MEI ŞI DOVLEAC TLE – 30 min. 2 ling. TTN – 30 min 4 ling. 50 g alune tocate mărunt Se pune laptele la fiert într-o cratiţă cu coadă. Înainte de a se servi se taie în felii subţiri de cca 2 cm. Pasta aceasta se întinde uniform peste o folie de plastic. înainte ca acesta să dea în clocot. 2 ling miere. şi la sfârşit de tot alunele şi uleiul. în strat de cca 1 cm. Se rulează cu atenţie apucând de folia de plastic. Se mixează până se obţine o pastă moale. 125 g Exotic mixt. care se scoate de la rece. pe care avem grijă ca treptat să o îndepărtăm. Pasta omogenă obţinută se toarnă în laptele de soia de pe foc care a început să clocotească. 4 ling. ¼ linguriţă sare. Această a doua compoziţie se întinde uniform peste prima foaie. Se pune de îndată la frigider 15 min. se adaugă şi sarea. Se serveşte ca desert. Rulada obţinută se acoperă cu un vas de plastic şi se dă la frigider. 200 g făină de orez. mierea şi esenţa de vanilie. miere de albine. Cocosul ras se dă de asemenea prin râşniţă până se face ca o pudră fină. 2-3 ling nuci tocate mărunt. Pentru a se tăia mai uşor. TTN – 75 min 125 g mei. Când se încălzeşte puţin se ia separat 200 ml. Se amestecă în mod continuu până începe să clocotească. ½ kg dovleac. Se lasă să se răcească iar apoi se pune în frigider. Se răstoarnă într-un castron şi se amestecă cu mierea şi zeama de lămâie. Într-un castronel se pune amidonul şi praful de roşcove şi se încorporează treptat laptele călduţ. se adaugă şi Exotic mixt. 500 ml lapte de soia. 2 ling amidon din porumb 500 ml lapte de soia se pun la fiert împreună cu zahărul într-o crăticioară cu coadă. Compoziţia rezultată se toarnă apoi peste laptele din crăticioară. Acest al doilea strat trebuie să aibă de asemenea grosimea de cca 1 cm. După ce dă câteva clocote se ia cratiţa de pe foc. omogenă. 1 ling. într-un castronel se pune amidonul şi peste el se toarnă treptat restul de 250 ml lapte de soia. inainte de această operaţiune se poate pune puţin în congelator.curmale. se amestecă bine şi se răstoarnă imediat pe un platou adânc. 50 g stafide. praf de roşcove. CIOCOLATĂ din PRAF DE ROŞCOVE TLE – 30 min.

3 banane. 100 g tofu simplu. 4 ling. Se aşază frumos caisele pe un platou. garnisindu-se cu felii de kiwi şi lămâie. cele două jumătăţi trebuie să fie prinse una de cealaltă. Bombonelele se păstrează întrun vas cu capac. nesărat (opţional). Când se serveşte se adaugă miere. În mijloc se pune o alună sau o migdală. Biscuiţii se pasează. la rece. Se coace la foc mijlociu circa 30 minute. cât cere compoziţia astfel încât să nu fie nici prea tare. Apoi se închide caisa la loc. ÎNGHEŢATĂ DIN CAISE USCATE TLE – 20 min. TTN – 20 min + congelarea 150 g caise uscate. dar nu complet.Meiul se fierbe împreună cu dovleacul curăţat de coajă şi tăiat bucăţi. 125 g ananas deshidratat tăiat mărunt. Din aceasta se modelează bombonele de mărimea unei nuci care se tăvălesc prin nuca de cocos. Se opreşte focul. 4 bixes. compoziţia se amestecă cu restul ingredientelor (făina se pune treptat. banane. miere. TTN – 45 min 100 g stafide + 200 g diverse fructe uscate (ananas. Se amestecă cu grijă şi se mai lasă să dea 2-3 clocote. se omogenizează bine apoi se porţionează punându-se în vase mici de plastic cu capac în congelator. coacăze. papaya). în 2 l apă 20 min apoi se strecoară şi se pasează. DESERT CU OREZ. 2 kiwi proaspete. TTN – 20 min 125 g caise uscate. se adaugă coacăzele uscate şi migdalele. După ce se răceşte. tofu. La sfârşit se adaugă ananasul. Compoziţia se pune într-un castron. Este gata în circa 40 min. scorţişoara şi cocosul. Se amestecă fructele cu pesmetul de biscuiţi. 50 g alune/migdale Caisele uscate se taie în două. 25 g migdale tocate mărunt. DESERT CU CAISE USCATE TLE – 20 min. 50 g nuci pisate. 150 g orez integral. BOMBONELE TUTTI-FRUTTI TLE – 45 min. În loc de caise 40 . 1 cană suc/ceai de fructe. 50 g cocos ras Fructele uscate alese şi stafidele se dau prin maşina de tocat. bananele decojite şi laptele se pasează în blender. 50 g cocos. ¼ linguriţă scorţişoară Orezul se fierbe în laptele de soia. ANANAS USCAT ŞI COCOS TLE – 20 min. nici prea moale) şi se aşază într-un vas Jena uns cu ulei. 2 căni lapte de soia Caisele. cu nuca pisată şi se încorporează atât suc/ceai de fructe cât să rezulte o compoziţie tare. TTN – 50 min 1 l lapte de soia.

250 ml lapte de soia Curmalele se dau prin maşina de tocat. CREMĂ DE CURMALE TLE – 15 min. adăugându-se treptat laptele de soia. Crema obţinută se ţine la frigider cca 1 oră. Din aceasta se modelează cu mâna bombonele de mărimea unei nuci care se tăvălesc prin nuca de cocos şi se aşază apoi pe un platou.uscate se pot folosi orice alte fructe uscate. În compoziţia rezultată se adaugă şi fulgii de ovăz. 106. TTN – 70 min 500 g zmeură. TTN – 30 min 41 . 30 g papaya uscată. Îngheţata se serveşte la 10 minute după ce a fost scoasă din congelator. Îngheţata se serveşte la 10 minute după ce a fost scoasă din congelator. 2 banane. acesta punându-se treptat în aşa fel încât compoziţia rezultată să fie vârtoasă. ÎNGHEŢATĂ DIN PEPENE ŞI PAPAYA TLE – 20 min. bananele şi mierea se pasează în blender. TTN – 50 min 100 g curmale. Se serveşte cu Bixes. 200 ml lapte de soia. untul de arahide şi de asemenea laptele de soia. 3 linguriţe unt de arahide. 25 g ananas uscat Zmeura. cu deosebirea că cele care sunt mai tari trebuie puţin înmuiate în apă. Când se serveşte se presară în fiecare bol peste cremă bucăţele de ananas uscat. 500 g lapte de soia. 3 ling miere. 2 căni fulgi de ovăz. fără sâmburi. CREMĂ DE ZMEURĂ TLE – 15 min. apoi se pun în vase mici de plastic cu capac în congelator. se mixează bine. 50 g caise uscate. 2 ling miere Se pun toate ingredientele în blender. BĂRCUŢE DIN HRIŞCĂ TLE – 30 min. TTN – 20 min + congelarea 500 g pepene roşu. TTN – 40 min 200 g prune uscate. 25 g alune. 100 g cocos ras Prunele şi caisele uscate se dau prin maşina de tocat. apoi se pun în blender şi se adaugă treptat laptele de soia. BOMBONELE ENERGIZANTE TLE – 40 min.

etc. 50 g nuci tocate mărunt. 200 g fructe de pădure (afine. Se lasă până se întăreşte. CREMĂ DE MEI CU FRUCTE DE PĂDURE TLE – 10 min.1 cană hrişcă fiartă şi răcită. 50 g nuci pisate. caise. frăguţe. etc. TTN – 15 min 125 g caise uscate. Prăjitura se dă la rece 1-2 ore. 100 g fructe uscate (papaya. 2 ling. nucile şi stafidele se pun într-un castron. dar nu complet. TTN – 10 min 100 g mei fiert. Compoziţia rezultată trebuie să fie destul de tare. ananas. TTN – 60 min 2 căni fulgi de ovăz. 2 kiwi. 2 ling stafide. Aceasta se va pune într-o tavă pentru cuptor. PRĂJITURĂ DIN FULGI DE OVĂZ CU MERE TLE – 30 min. ½ linguriţă scorţişoară. DESERT DIN MUSLI 42 . 1 cană fructe proaspete mici Se amestecă toate ingredientele şi se modelează cu mâna bărcuţe în care se vor pune fructe proaspete de sezon (cireşe. 50 g nuci tocate mărunt. Se adaugă restul ingredientelor. 200 g stafide. 400-500 ml lapte de soia.). făină de orez. 1-2 ling griş Fulgii de ovăz. 25 g alune/migdale. şi atât lapte cât să se obţină o compoziţie destul de vârtoasă. Se dă tava la cuptor. Se adaugă treptat laptele. 8 mere rase. 500 g caise foarte bine coapte Fulgii de ovăz. În mijloc se pune o alună/migdală apoi se închide caisa la loc. PRĂJITURĂ DIN FULGI DE OVĂZ CU CAISE TLE – 25 min. Aceasta se va pune într-o tavă pentru cuptor. Se amestecă bine. Se serveşte după ce se răceşte. căpşune. la foc potrivit. nucile şi stafidele se pun într-un castron. rumenindu-se uşor (25-30 min). Se netezeşte bine şi deasupra ei se pun caise tăiate în sferturi. proaspete. etc. 200 g stafide. DESERT DIN CAISE USCATE TLE – 15 min. TTN – 45 min 3 căni fulgi de ovăz. făina de orez. 1 banană. în care s-a pus o coală de hârtie pergament.) Banana se decojeşte şi se pasează. 116. grişul. Se adaugă merele rase şi scorţişoara. Se garniseşte cu feliuţe de kiwi şi lămâie. 200 ml lapte de soia.) tocate mărunt. Caisele astfel umplute se aşază pe un platou. 1 lămâie Caisele uscate se taie în două. Se lasă în cuptor circa 20 min. amestecându-se bine. în care s-a pus o coală de hârtie pergament. 1 cană fulgi de ovăz.

25 g cocos Zmeura se pasează în blender împreună cu mierea şi laptele de soia. Separat. Se pune apoi la fiert şi se lasă să dea câteva clocote. vişine. 200 g făină de orez. TTN – 30 min 1 kg căpşune. 100 g zahăr brun Într-un castron se pun cele trei feluri de făină. zahărul şi uleiul. Se opreşte focul. amidonul. TTN – 50 min 50 g nuci pisate. FURSECURI CU NUCĂ TLE – 25 min. Se dă vasul la cuptor. 200 g făină de ovăz. Spuma obţinută se dă la rece 30 minute. 250 ml lapte de soia. Când se serveşte se presară deasupra cocos ras. omogenizându-se bine pentru a obţine o compoziţie vârtoasă. cu compot de fructe. Se mai lasă 15 min. curăţate de sâmburi). la cca 15 minute după ce acesta a fost introdus la copt. 100 ml ulei. 250 ml lapte de soia. Compoziţia obţinută se pune într-un vas Jena în care s-a presărat făină. Spuma obţinută se pune într-un vas şi se lasă în frigider 30 min după care se serveşte. În această compoziţie fierbinte se încorporează musli. SPUMĂ DE ZMEURĂ TLE – 10 min. Se scoate vasul şi se serveşte după ce s-a răcit. eventual cu frişcă SanoVita. 123. treptat. Se coc la foc mijlociu circa 25 min. TTN – 40 min 500 g zmeură. Intre timp fructele (de preferat caise sau prune) se pasează bine iar piureul obţinut din ele se pune peste compoziţia cu musli în cuptor.TLE – 20 min.opţional Căpşunele. Din aceasta se va lua cu linguriţa şi se va pune într-o tavă în care s-a pus o coală de hârtie pergament. frişcă Sano-Vita . 500 ml lapte de soia. amestecându-se bine. formându-se fursecuri cât mai subţiri. 3 ling miere. TTN – 50 min 200 g musli Excelent. 500 ml lapte de soia Musli se dă prin râşniţă. CREMĂ DE AFINE/COACĂZE NEGRE 43 . 3 ling miere. nucile pisate. SPUMĂ DE CĂPŞUNE TLE – 30 min. Se amestecă. etc. mierea şi laptele se pun în blender şi se pasează. 1 ling amidon alimentar. într-un castron se pune amidonul şi se toarnă peste el treptat lapte de soia. prune. 100 g făină de grâu. 2 ling amidon alimentar. amestecându-se bine. Apoi se adaugă şi laptele de soia. fărâmiţându-se pentru a obţine o făină fină. ½ kg fructe proaspete (caise. Se întinde în strat uniform.

TTN – 30 min 1 kg caise bine coapte. zahăr brun. 1 linguriţă mentă uscată pisată Bixes se fărâmiţează în râşniţă obţinându-se un pesmet fin. avându-se grijă a se amesteca continuu. 3 ling lapte praf de soia. TTN – 40 min 250 g prune uscate. Se adaugă imediat în el compoziţia din nuci şi bixes.TLE – 20 min. După ce a fiert circa 5 minute se adaugă afinele. 3 buc. seminţe de in pisate. într-un castron praful de roşcove şi laptele praf de soia se amestecă cu puţină apă. omogenizându-se bine. Se lasă să dea 2-3 clocote şi se opreşte focul. După ce dă câteva clocote se ia de pe foc. Se amestecă apoi cu seminţele de in şi Bixes făcuţi pesmet. Se adaugă apoi restul de lapte. apoi se adaugă restul de apă. 2 ling amidon alimentar. 250 ml lapte de soia. TTN – 30 min 500 g vişine coapte bine. 100 g curmale. 3 ling praf de roşcove. 500 ml lapte de soia Amidonul şi zahărul se dizolvă în puţin lapte de soia. 2 ling. Se amestecă apoi cu nucile şi curmalele tocate mărunt. 100 g nuci cashew. amestecându-se în continuare. bixes. 2 ling. 1 cană nuci tocate mărunt. TTN – 20 min 500 g afine. PRĂJITURĂ CU PRAF DE ROŞCOVE TLE – 30 min. TTN – 60 min 10 buc bixes. orez sau bixes. BOMBONELE DIN PRUNE USCATE ŞI SEMINŢE DE IN TLE – 40 min. 2 banane Se pasează toate ingredientele în blender. Crema se serveşte cu rondele de orez. curăţate de sâmburi. vanilia şi 44 . 250 ml lapte de soia Caisele se curăţă de sâmburi. 50 g cocos ras Prunele uscate se dau prin maşina de tocat sau se toacă foarte mărunt. se amestecă bine şi apoi se pune la fiert. Crema se serveşte cu rondele de grâu. CREMĂ DE CAISE TLE – 30 min. Se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. 4 ling miere. Se pune la fiert acest amestec. Se omogenizează bine. Nucile cashew se pasează. Separat. Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează. Din această compoziţie se modelează cu mâna bombonele de mărimea unei nuci care se tăvălesc prin cocos. 2-3 picături esenţă de vanilie. CREMĂ DE VIŞINE TLE – 30 min.

ananas. Vom avea 4 rulouri. Se întinde pe rând câte o foaie din fiecare parte.menta. 200 ml ulei. uleiul şi apa se frământă un aluat care trebuie să fie foarte elastic. sare. Apoi se taie în bucăţi de forma dorită şi se serveşte. mango. Acest aluat se împarte în 4 părţi. Se dă tava la cuptor. circa 600 g făină albă. 300 ml apă. etc. CREMĂ DE ANANAS USCAT CU ZMEURĂ TLE – 15 min. Se dă la rece cel puţin o oră. 1 ling. Dacă nu se desprinde pe mâini sau dacă nu este suficient de elastic se mai pune puţin ulei.) tăiate în bucăţi de circa 1. 1 cană lapte de soia Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează. 1 vârf de cuţit sare. Se servesc cu lapte de soia. la foc mijlociu. În compoziţia de mac se pot adăuga fructe mici (vişine. Crema se serveşte cu rondele de grâu sau orez. coajă rasă de lămâie Macul se pisează în râşniţă şi apoi se amestecă împreună cu zahărul brun. de dimensiunea tăvii mari de la aragaz şi se presară deasupra ¼ din amestecul de mac pregătit. Apoi se rulează şi se aşază în tavă pe rând. Din această foaie se taie triunghiuri. subţire. TTN – 60 min 500 g făină albă fină. În vârful fiecărui triunghi se pune o bucăţită de fructe uscate şi apoi se rulează. Cornuleţe obţinute astfel se pun într-o tavă în care s-a pus hârtie pergament şi se dau la cuptor. cremă de fructe (vezi reţete). PLĂCINTĂ CU MAC TLE – 35 min. ulei şi apă se frământă un aluat care este foarte elastic. TTN – 10 min 12 rondele de orez. sarea. cireşe). Se pot adăuga 2-3 ling lapte de soia sau suc de fructe. 125 g ananas uscat tocat mărunt. PRĂJITURĂ “RONDELA” TLE – 10 min. circa 200 g fructe uscate (papaya. 30 g fulgi de orez 45 . ½ linguriţă sare. Plăcinta este gata în cca 35 min. TTN – 15 min 500 g zmeură congelată. Se coc circa 35 minute. CORNULEŢE CU FRUCTE USCATE TLE – 35 min. Fiecare rulou se unge cu puţin ulei.5 cm Din cele două feluri de făină. TTN – 70 min 200 g mac. Din făină. 100 g făină de ovăz. cantalup. 200 ml ulei. 300 ml apă. 250 g zahăr brun. fiind crocante. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă în strat de 2 cm. Din acest aluat se întinde o foaie cât de subţire posibil. cuptorul fiind încălzit dinainte. Se omogenizează. 100 g făină de grâu integrală.

peste care se presară fulgi de orez expandat. pe fiecare se pune un strat subţire de cremă.Rondelele de orez se aşază pe un platou. 46 .

2 ling miere Migdalele se pisează în râşniţă sau blender. LAPTE DIN MEI TLE – 15 min. BĂUTURĂ DIN ORZ (1 porţie) TLE –5 min. Foarte potrivit la masa de dimineaţă cu musli sau fulgi de cereale. TTN – 15 min 50 g cocos ras. LAPTE DIN OREZ TLE – 15 min. 750 ml apă fiartă şi răcită . Apoi se adaugă restul de apă şi se serveşte. care se adaugă treptat.după ce s-a răcit şi este doar călduţă. 150 g ananas bucăţi .călduţă. 25 g nuci cashew. apoi se adaugă mierea şi treptat apa. TTN – 40 min 100 g mei. 1. 1 l apă fiartă şi răcită – călduţă Se pun toate ingredientele în blender. Se amestecă bine. adăugându-se şi mierea. 200 ml apă caldă Într-o cană se pun 2 linguriţă de orz solubil. mierea şi 2 linguri apă călduţă. TTN – 5 min 2 linguriţe pudră orz solubil.proaspăt sau din compot.BĂUTURI LAPTE DIN MIGDALE TLE – 15 min. 1 l apă fiartă şi răcită – călduţă Se pun toate ingredientele în blender. cu excepţia apei.25 l apă. 2 ling miere Meiul se pune la fiert în apă. COCOSDRINK TLE – 15 min. 2 ling miere. 12 curmale fără sâmburi. amestecându-se bine. se lasă să fiarbă încet 30 min. 47 . TTN – 15 min 1 cană orez integral fiert. care se adaugă treptat. 1 linguriţă susan. 1 linguriţă miere. Apoi compoziţia se pasează în blender . TTN – 50 min 100 g migdale. cu excepţia apei.

LAPTE DE COCOS TLE – 5 min. Se poate adăuga o banană pasată sau suc de morcov crud. Laptele obţinut se serveşte cu musli sau la diferite preparate. 48 . zeama păstrânduse. TTN – 20 min 200 g cocos ras. Apoi se strecoară. Se fierbe 45 min. TTN – 60 min 75 g orez integral. 1 vârf cuţit sare Orezul se pune la fiert în 1 l apă. ½ linguriţă sare. 750 ml apă fiartă Se fierbe cocosul în apă cu sare circa 15 min. Apoi se strecoară. Orezul strecurat se pasează cu mixerul şi apoi se încorporează în zeama din care s-a scos. LAPTE DE OREZ TLE – 15 min.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful