BOSANCU S.R.L.
Arad, 310122, bd. Revoluţiei, nr. 100, ap. 2 Tel: 0744-557.049 www.ovidiu-bosancu.ro ovidiu.bosancu@gmail.com

CUPRINS Capitolul 1 - Introducere: Filozofia sănătății Capitolul 2 - 10 pași pentru o viață plină de vitalitate și energie: 1. respirația vitală și detoxifierea limfei 2. apă şi alimentele crude 3. grăsimile esențiale 4. alcalinizare 5. exercițiile aerobice 6. alimentația nutritivă 7. postură și tonusul muscular 8. puterea unei minți corect focalizate 9. redu sau elimină din alimentație 10. contribuția ta la un mediu înconjurător sănătos Capitolul 3 - 10 zile pentru schimbare

2

R.Motivație A .com De ce am numit acest ghid TRĂIEȘTE LA MAXIM ®? MAXIM pentru noi înseamnă: M .L. 2 Tel: 0744-557.Înmulțit cu: I . 310122.049 www. Arad. ap.Asumare X . Revoluţiei.ro ovidiu. bd.ovidiu-bosancu. nr.bosancu@gmail. 100.Inspirație M .BOSANCU S.Muncă 3 .

® 4 . bolile cardiovasculare. vei renunța la convingerile care te limitează și cel mai important vei avea grijă de corp. Rezolvarea acestor probleme. produse.BOSANCU S. Există multe programe. să ne îmbunătăţim relațiile personale și starea financiară? Cel mai important factor care te va ajuta să îţi menții și să continui dezvoltarea este: Energia.R. Adică îți vei folosi la maxim potențialul și resursele. 310122.ovidiu-bosancu. medicamente sau ''soluții miraculoase''. totul se schimbă: arăți mai bine. îți oferă noi oportunități și căi pentru a obține rezultatele dorite 3.bosancu@gmail. te impulsionează și îți arată cum să preiei controlul asupra propriei sănătăți și să devii responsabil de alegerile făcute. nu constă în tehnologie. diabetul. De fapt se cheltuiesc peste 100 miliarde de dolari anual căutând formulă magică de a rămâne tineri şi frumoși.com TRĂIEȘTE LA MAXIM ® Care este secretul unei vieți împlinite? Ce ne motivează să ne antrenăm corpurile. bolile maligne sunt întro continuă creștere. minte și spirit la cel mai profund nivel. te simți mai bine. Cu toate acestea obezitatea. plină de entuziasm. uneltele. să-ți îmbunătățești condiția fizică.049 www. nr.L. strategiile pentru o sănătate maximă 2.ro ovidiu. Felicitări pentru angajamentul luat în a acționa și crea starea de sănătate pe care o meriți! Ghidul practic TRĂIEȘTE LA MAXIM : 1. cărți și o mulțime de idei în lumea de astăzi despre cum să previi bolile. Când înțelegi și aplici principiile de bază. Acest program te învață cum să dobândeşti un nivel de energie și vitalitate maxime. te învață care sunt teoria. pentru a fi sănătos și energic. 100. Nu doar că te vei simți mai bine și vei experimenta un nivel crescut de energie dar vei dobândi o stare nouă. Revoluţiei. ai mai multă energie. 2 Tel: 0744-557. Arad. Astfel începi să îmbunătăţeşti toate ariile importante din viața ta. Pentru a începe acest program este necesar să îți iei un angajament(față de tine însuți ) și anume că nu te vei mulțumi cu mai puțin decât meriți. știință. Nu e nevoie să aloci timp. bucurie și posibilități nelimitate. să slăbești. ap. bd. bani și alte resurse unui ''expert'' care să îţi spună ce să faci.

6. 310122. E foarte important să le scrii. Este unul din pilonii principali. 2 Tel: 0744-557. Crează o nouă alternativă eficientă – Pur și simplu poți găsi soluții uitându-te la oamenii care au reușit. Cum să aplici cele 3 principii de mai sus? Folosește următorii pași: 1. 100. Statistica arată ca 80% din succes inseamnă emoții iar 20 % este mecanică(cum să faci). nu ’’durere’’. Nu amâna. Emoția este cea care te face să ții o dietă sau să te lași de ea. 2. totul se datorează emoției. Întrerupe steorotipul care te limitează – Dacă un lucru nu funcționează cum dorești. Hotărăște ceea ce vrei cu adevărat și află ce anume te împiedică să obții asta acum . Revoluţiei. Crează-ti niște obiceiuri bune și fă ceva în fiecare zi în acest sens. Testează – adică asigură-te că ceea ce ai obținut va funcționa și pe viitor. 2. să stai în casă etc. 3.FILOZOFIA SĂNĂTĂȚII Secretul unei sănătăți de fier constă în: 1. Arad.L.049 www. ai grija ce emoții creezi. Ești pregătit doar atunci când iei decizia. Psihologie/Emoție – Emoția este impulsul care te va duce înainte sau te va trage înapoi. bd. 3. Găsește pârghiile necesare – asociază ideea de suferință majoră în cazul în care nu te schimbi acum și cea de plăcere majoră în cazul în care te schimbi imediat. schimbă abordarea.bosancu@gmail. el nu va veni niciodată.) ai tendința să te izolezi. Emoția este creată de mișcare(Emotion comes from motion).R.com CAPITOLUL 1 . Când ești trist(abătut. Dacă urmezi un anumit tip de alimentație sau nu. ap. Mișcarea fizică – Exercițiile trebuie sa fie plăcere. depresiv etc. Când ești fericit și te simți excelent ai tendința să faci mișcare.ro ovidiu. Începe acum! Nu aștepta momentul potrivit. Ești pregătit să începi un nou stil de viață doar atunci când ești pregătit emoțional(motivat. 5 . Satisfacția va fi incredibilă după ce vei duce la bun sfârșit ceea ce ai început. Alimentația – este importantă dar nu și suficientă. hotărât). 5.ovidiu-bosancu. Transformă noul stereotip într-un reflex condiționat – Calea cea mai simplă de a crea un reflex condiționat este de a repeta până se creează un traseu neurologic. nr. Deci.Stabilește-ți scopuri care să te motiveze.BOSANCU S. 4. Tot emoția este cea care te va face să urmezi acest ghid sau nu. fă primul pas și apoi vei vedea ca următorii vor fi mai ușori.

L. poți mări timpul. Când celulele tale primesc 6 . IMPORTANȚĂ RESPIRAȚIEI ȘI A DETOXIFIERII LIMFEI Cât timp poți trăi fără mâncare? Aproximativ 40 zile. ingrijorat etc. Trebuie să fie relaxant. unde este apoi folosit ca și combustibil celular transformându-se în energie(ATP). gândirea îți va fi mai clară. În timp. Care este primul pas pe care poți să-l faci imediat pentru a te simți mai bine? Învață chiar ACUM cum să respiri corect. te vei simți mai ușor. nr. Revoluţiei. După seriile de respirații te vei simți mai energic.com 1. Nu există o ‘’pompă’’ pentru limfă. folosește următoarea schemă de respirație: 1-4-2 . aceasta(limfa) e deplasată prin contracţia musculară. Folosește respirațiile de minim 3 ori pe zi. Când respiri profund. apoi expiră lent timp de 10 sec. Sistemul limfatic este sistemul de canalizare al corpului. diafragmul se contractă și abdomenul se destinde.049 www.BOSANCU S.ro ovidiu. Exemplu: Întinde-te pe spate și inspiră lent timp de 5 secunde. Respiraţia creşte fluxul limfatic de 10-15 ori. Vezi cum te simți. Pentru a beneficia la maxim de aerul pe care îl inspiri. ap. Respiraţia ajută la detoxifierea sistemului limfatic. bd. O respirație superficială duce la:  sindrom de oboseală cronică  dureri și palpitații specifice bolilor de inimă  tremurături și crampe musculare  arsuri gastrice. O respiraţie profundă te detoxifică şi te oxigenează.R. după ce vei fi mai antrenat. ține-ți respirația de 4 ori mai mult adică 20 sec. senzații de balonare  anxietate și atacuri de panică  tulburări de somn etc. Fără îndoială cel mai important component necesar păstrării sănătății și vitalității este oxigenul. stresat. Cât timp poți trăi fără apă? Aproximativ 11 zile. Arad.ovidiu-bosancu. 100.bosancu@gmail. în sânge și distribuit tuturor celulelor din organism. În organismul nostru există mai multă limfă decât sânge. Aceasta este o respirație completă(o serie). O respirație corectă necesită utilizarea diafragmului(mușchiul care separă toracele de abdomen). Sistemul limfatic este stimulat de respiraţia profundă diafragmatică. Cât timp poți trăi fără aer? Câteva minute. Prin respirație se face schimbul dintre oxigen(care intră) și dioxidul de carbon(care iese). de exemplu eu(Ovidiu) fac 10/40/20 iar Diana 7/28/14. permițând plămânilor să se umfle cu aer. somnul va fi mai profund și altele. Oxigenul preluat de organism din atmosferă ajunge prin intermediul hemoglobinei. dar și atunci când te simți obosit. 310122. 2 Tel: 0744-557. De fapt viața nu ar fi posibilă fără acesta: oxigenul produce ATP(adenozintrifosfat) necesar funcționării fiecărei celule din corpul nostru.

întregul organism funcţionând astfel la un nivel excelent. Beneficiile acestui exerciţiu sunt: 1. de sărituri. Cum mai putem stimula circulaţia limfatică? Un exerciţiu fantastic este „reboundingul” sau săriturile la plasa elastică(trambulină).BOSANCU S.R. 2 Tel: 0744-557. 3. Săriturile la trambulina Bellicon au un impact enorm datorită faptului că nici un mușchi nu poate evita reflexul de relaxare. Ajută circulaţia limfatică prin îmbunătăţirea fluxului limfatic. Reboundingul furnizează o forţă G crescută (forţa gravitaţională) care întăreşte sistemul osteolocomotor. atunci au energie. Tensiunea involuntară și relaxarea musculară(efect datorat gravitației). 2. nr. 6. consumul de energie este cu 40% mai mic față de alergare iar oxigenarea celulelor este cu 68% mai mare decât la alergare. pot funcţiona la un nivel optim. 100. ap. este singurul tip de antrenament în care se obține o postura verticală corectă. Astfel după doar 15 min. bd. 7. Arad.bosancu@gmail. Astfel. Ajută la echilibrarea compoziţiei chimice a corpului şi îmbunătăţeşte raportul mușchi-grăsime.ovidiu-bosancu.049 www. Protejează articulaţiile de oboseală cronică şi impact față de exerciţiile pe suprafeţe dure. fiecare mușchi se relaxează. Revoluţiei. în timp ce discurile intervertebrale sunt protejate. Săriturile pe o trambulină Bellicon. 4. activează nu numai mușchii ci și fiecare celulă din corp. 310122. 5.ro ovidiu. Datorită elasticității crescute (prin corzile de cauciuc) a trambulinei Bellicon.L. 8. 7 . refluxul limfatic este de 4 ori mai rapid față de oricare alt tip de mișcare. Țesutul conjunctiv se întărește și se previne apariția varicelor.com oxigen. Astfel.

care poate fi importantă în caz de efort prelungit urgent. 37. 10. 16. 20. transmiterea nervoasă şi răspunsul în ţesutul muscular. Scurtează oboseala şi disconfortul creat de sindromul premenstrual la femei. tulburări digestive şi alte tulburări abdominale. nu se realizează o supraacidifiere a celulelor. Este o modalitate eficientă de a-ţi creşte autocontrolul şi de a-ţi îmbunătăţi imaginea. 8 . 310122. 27. Stabileşte un echilibru mai bun între cererea şi oferta de oxigen la nivel tisular. 19. alergii. Creşte capacitatea respiratorie. esenţiale pentru rezistenţă (anduranţă). Scade nivelul LDL din sânge şi creşte nivelul HDL. Are ca rezultat o mai bună performanţă mentală cu procese de învăţare mai rapide. Scade nivelele de colesterol şi trigliceride. la o intensitate moderată creşte numărul de mitocondrii din celulele musculare. 32. 12.L. 35. 30. 28. 36. 33. Stimulează activitatea musculară cu scopul de a deplasa lichidele corpului şi a uşura activitatea mecanică cardiacă. 11. Îmbunătăţeşte coordonarea dintre proprioreceptorii articulari. 100. 2 Tel: 0744-557. se realizează o creștere a ratei metabolice.BOSANCU S.com 9.bosancu@gmail. Permite o relaxare şi un somn mai profunde şi mai uşoare. 25. 17. Această descompunere este echilibrată. 38. 18. Îmbunătăţeşte reacţia de răspuns a creierului la stimulii aparatului vestibular din urechea internă. În timpul săriturilor. 31. 23.049 www. Țesutul neuromuscular este stimulat. 13. ap. 26. 22. 29. 34. Scade încărcătura venoasă (volumul de sânge din vene) prevenind edemul cronic venos. Ajută la refacerea unei probleme cardiace. Arad.ovidiu-bosancu. Ajuta în durerile de gât. Enzimele de ardere ale grăsimilor sunt stimulate și astfel. Se adaugă la rezerva alcalină a corpului. 24. așadar vei avea o minte mai limpede și o gândire mai rapidă.R. 14. Încurajează circulaţia colaterală prin creşterea capilarităţii musculare şi scăderea distanţei dintre capilare şi celulele ţintă. spate. responsabil de echilibru. cap sau alte tipuri de durere cauzate de lipsa mişcării. Scade frecvenţa cardiacă. Ajuta digestia şi procesele de eliminare. 15. transmiterea impulsului nervos spre şi de la creier. Reface ţesuturile. Creşte activitatea muşchiului cardiac şi a celorlalte grupe musculare (lucrează mai eficient). Minimalizează numărul de răceli. 21.ro ovidiu. nr. prin formare de acid lactic. bd. Creşte activitatea funcţională a măduvei osoase în producerea de celule roşii. Micşorează timpul în care presiunea arterială creşte în timpul săriturilor. Tinde să încetinească procesul de îmbătrânire. Îmbunătăţeşte timpul de refacere după efort astfel încât sunt arse mai multe calorii chiar şi după câteva ore de la încetarea efortului. O activitate mai lungă de 15 min. Ajută la circulaţia oxigenului în ţesuturi (creşte oxigenarea tisulară). Revoluţiei. Tinde să reducă valoarea crescută la care ajunge presiunea arterială în timpul exerciţiului.

BOSANCU S. atât cele cu arcuri căt și cele cu corzi elastice cauciuc. de 5 ori mai repede decât înotul şi de 3 ori mai repede decât alergarea. 100. ligamentele şi oasele şi chiar întăreşte şi ridică organele interne şi celulele pielii. 41.ovidiu-bosancu. 70% din planeta noastră este acoperită de apă.R. om de știință și nutriționist american. Fără exagerare! Detalii găsești aici 2. APA ŞI ALIMENTELE CRUDE După oxigen. prezentă în alte forme principale de exerciţii aerobice(păstrând totodată aspectul benefic al susţinerii greutăţii corpului. deoarece acest gen de mişcare este singurul care aplică greutate şi mişcare asupra fiecărei celule din organism în acelaşi timp(în loc să izoleze anumiţi muşchi sau anumite grupe musculare)." Contează calitatea trambulinei? Categoric DA! Noi am testat mai multe tipuri de trambuline. Reboundingul este o plăcere! Dr. al doilea element important pentru sănătate este apa. Pentru a supravieţui. bd. este ca între zi și noapte în favoarea celei cu corzi elastice. Efortul este mic și nu e necesar să transpirăm. mişcarea sus-jos intensifică circulaţia sângelui şi a limfei. poţi pierde 50% din glucoză. Arad. Folosind greutatea propriului corp. pentru a crea rezistență. De asemenea. aproximativ 70% din corpul tău este apă(creier 76%. deoarece toate celulele folosesc energie în acelaşi timp. 2 Tel: 0744-557. dar nu mai mult de 20% din apă. nr. ap.ro ovidiu. economisești timp și bani! Trambulina Bellicon înlocuiește cu succes o sală de fitness. Apa este o componentă majoră a tuturor fiinţelor vii. Digestia. autorul teoriei Noua Biologie™ numeşte această mişcare Celulizare şi afirmă în cartea sa Dieta Young pentru bolnavii de diabet că: ''Celulizarea este una dintre cele mai bune forme de exerciţii aerobice cu impact redus. Ajunge s-o practicaţi doar câte 15 minute. Este bună şi pentru sistemul digestiv.L. ţesuturile conjunctive. dar elimină în proporţie de 80% solicitarea oaselor şi a articulaţiilor. 310122. sângele 84%. Rata metabolică este considerabil îmbunătățită(față de alte sporturi) datorită amortizării lente la contactul cu trambulina. 50% din proteine. 50% din grăsimi. plămâni 90%. Pur și simplu efectul pozitiv se obține și fără a transpira. Celulizarea arde calorii de 11 ori mai repede decât mersul pe jos. Robert O. cu care ar fi altminteri greu sau imposibil de lucrat. de două ori pe zi. Un adult poate trăi câteva săptămâni fără alimente dar nu mai mult de 10 zile fără apă. circulaţia şi excreţia nu pot avea 9 .049 www. celulizarea întăreşte muşchii. Young. stimulând muşchii netezi ai intestinelor. Pe lângă benefiiciile extraordinare asupra sănătății. Revoluţiei.com 39. Diferența dintre cele două tipuri de trambuline.bosancu@gmail. 40. ce lipseşte în cazul înotului). plasma 98%).

zilnică. apa trebuie consumată constant în timpul zilei și când nu ne este sete! Nu se bea apă imediat înainte. 100.R. Spre deosebire de alte alimente.Și noi ce mai mâncăm De exemplu: Un adult care cântărește 75 kg trebuie să consume între 2. ap. 310122.5 litri.200 150 125 100 90-100 70 – 85 40 – 50 30 – 35 sursa: prof.. care este în general înlocuită de lichidele şi alimentele consumate. temperatura sau altitudinea. nr.ovidiu-bosancu. perspiraţie.senzaţia de sete se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă 10 . Efectele unei deshidratări medii sunt: coordonare scăzută. este aproximativ de 2.L.BOSANCU S.6 litri apă/zi(75Kg X 0. climă și efort fizic: VÂRSTA Prematuri 0 – 3 luni 3 – 6 luni 7 – 24 luni 2 – 6 ani 7 – 10 ani 11 – 18 ani Adulți NECESAR APĂ ml/Kg corp/zi 150 . este un semn important de deshidratare.25 litri/zi). Gheorghe Mencinicopschi . medie. joacă un rol crucial în menţinerea temperaturii corpului şi serveşte ca material de construcţie în creştere şi refacere. în timpul și imediat după masă pentru a nu dilua sucurile gastrice! Câtă apă trebuie să consum? Necesarul zilnic de apă este diferit în funcție de greutatea corporală. diareea. Exerciţiile fizice.30 litri =2. Cum ajungi să fii deshidratat? Pierderea de lichide. dr. pot semnificativ creşte cantitatea de lichide necesare. Apa asigura celulei substanţele vitale. transpiraţia.049 www. Care sunt semnele deshidratării? Cum ştii că eşti deshidratat?  o gură uscată. vârstă.bosancu@gmail. Pierderea de lichide se face prin respiraţie. oboseală. apropo. 2 Tel: 0744-557. Arad.25 – 2. Revoluţiei.. bd. randament şi putere de concentrare scăzute. care trebuie consumate doar când ne este foame. urină şi scaun.ro ovidiu.com loc fără apă.

recomandat de celebrul nutriționist și microbiolog Dr. Robert O. specialiștii recomandă consumul zilnic de apă alcalină și ionizată. creşteri în greutate. nr. ionizatorul CHANSON. durerile de cap.ovidiu-bosancu. Contează calitatea apei! Categoric DA! Pentru a evita efectele deshidratării. bd. o hidratare corespunzătoare produce o urină lipsită de culoare. 310122.  o deshidratare severă produce urina foarte închisă la culoare(galben închis spre portocaliu). 2 Tel: 0744-557. 100. ap.bosancu@gmail. produce apă pură. alergii.L.com  dacă ţi-e sete asta înseamnă că celulele tale sunt deja deshidratate.049 www. hipertensiune arterială. boala Alzheimer etc.ionizator de apă alcalină 11 .BOSANCU S.   o deshidratare medie sau uşoară produce o urină de culoare galbenă. Revoluţiei.ro ovidiu. Detalii găsești aici Chanson Miracle MAX . durerile de spate. Considerat unul dintre cele mai performante de pe piață. astm. Odată cu dezvoltarea tehnologiei au apărut ionizatoarele de apă care transformă apa de la robinet într-o apă vie. alcalină și ionizată bogată în antioxidanți. Arad. Printre alte efecte ale deshidratării se număra stresul.R. Young.

slăbiciune Coordonare motorie scăzută Reținere de apă(edeme) Inflamația țesuturilor Metabolism bazal scăzut 12 .6 si 9.ro ovidiu. 100. ochi uscați/probleme vizuale Colesterol crescut Crește agregarea trombocitelor Nivele de energie scăzute. Efectele deficitului de acizi grași esențiali:                 Erupții pe piele(eczeme) Pierderea părului Ficat și rinichi disfuncționali Rănile se vindecă greu Insuficiența hormonală(infertilitate masculină. bd. în special a creierului tău. Arad. membrana lipidică a celulelor se distruge. care este alcătuit din 60% lipide. Revoluţiei. GRĂSIMILE ESENȚIALE Acizii grași esențiali.L.049 www. fragilitatea unghiilor. ap.com 3. Organismul are nevoie de aceste grăsimi pentru a supraviețui. sunt grăsimile sănătoase necesare funcționării fiecarei celule din corpul nostru.bosancu@gmail. nr. fără acestea. Important este să cunoaștem care sunt grăsimile sănătoase. etc) Simptome asemănătoare artritei Tulburări de ritm cardiac Tulburări de creștere la copii Piele uscată.BOSANCU S. 310122. avort. 2 Tel: 0744-557.ovidiu-bosancu. Grăsimile sănătoase sunt acizii grași esențiali Omega 3.R.

bd. alimentele prăjite. Exemple: margarina. grăsimile animale.bosancu@gmail. migdale. ulei de pește(devin ușor râncede dacă nu sunt păstrate la frigider). nr. 100. Sugestie: pH Miracle Omega 3-6-9 .049 www.R. avocado. Detalii găsești aici 13 . măsline.com  Sistem imunitar disfuncțional Importanța acizilor grași esențiali:         Sunt necesari pentru multe funcții vitale în organism Contribuie la menținerea sănătății pielii Stabilizează ritmul cardiac Protejează ADN-ul Scade inflamația Sunt implicați în transportul mineralelor în organism Contribuie la menținerea bunei dispoziții Sunt vitali pentru sistemul nervos. Arad. limba mielului imbogățit cu vitamina E. etc. 310122.ro ovidiu. 2 Tel: 0744-557. alune. dovleac.Amestec echilibrat de ulei de in. ap. uleiuri vegetale rafinate. Astfel acestea devin nefolositoare și toxice pentru organism. Grăsimile bune sunt grăsimile aflate în starea naturală(neprocesate). cânepă. susan. susan.ovidiu-bosancu.).BOSANCU S. cânepă. Exemple: uleiuri vegetale nerafinate(presate la rece): in. În mod ideal ar trebui să consumi o lingură de ulei bun la 20-25 kg de masa corporală. Care sunt grăsimile rele și care sunt cele bune? Grăsimile procesate(rele) sunt grăsimile distruse prin încălzire la o temperatură de peste 48 grade Celsius.L. etc. Revoluţiei. nuci și semințe(floarea soarelui.

ci cu acizii Prea mult acid scade afinitatea oxigenului pentru hemoglobina din sânge Nivel crescut de radicali liberi Creșterea tensiunii arteriale Probleme neurologice(depresie.8 8 10. BANCA TA ENERGETICĂ Restituiri Depuneri Alcalinizează-ţi organismul.049 www.85 4. Dacă organismul devine foarte acid. 14 .0 4. sau rezervele alcaline sunt insuficiente. lipsa de concentrare) și dezechilibre endocrine Creșterea mutațiilor celulare Dezechilibrul activității electroliților Lipsa de energie și oboseala Tulburări digestive. neutru 7 și alcalin între 714(pH – potențialul Hidrogenului). Cel mai important lucru este rezerva alcalină. 2 Tel: 0744-557. saliva și tractul digestiv sunt ușor acide. acid înseamnă între 1-7.365 7. dând energie celulelor tale Acid pH sânge Bazic 1 2. Arad. ALCALINIZARE Una din cele mai importante priorități ale organismului este menținerea echilibrului acido-bazic. Revoluţiei.com 4.R. cel mai probabil nu ai probleme cu grăsimile.bosancu@gmail.6 7. gândire neclară.5 5.ovidiu-bosancu.BOSANCU S. atunci atât celulele cât și funcțiile organismului încep să se deterioreze. Pe o scală de la 1 la 14. 310122. ap. Sângele și majoritatea țesuturilor sunt ușor alcaline. în timp ce urina.0 7. bd.ro ovidiu. De fapt sângele poate suporta fluctuații foarte mici ale pH-ului și totuși să susțină viața. 100.5 14 Consecințele unui pH acid:          Dacă ești supraponderal sau obez. care este folosită pentru neutralizarea acidității crescute din corp.L. nr.

fast food. nuci caju. iaurt. sucuri de fructe(foarte dulci). arahide. cânepă. pâine albă. mâncăruri instant. 2 Tel: 0744-557.L.mărar. conopidă. varză. Revoluţiei. linte.  Fructe: toate fructele cu excepția celor alcaline. morcov. nap.BOSANCU S. floarea soarelui)  Alimente utilizate în mod obișnuit: dulciuri. lapte de soia sau migdale. paste albe. supă de legume Semințe.  Altele: oțet. in.  Uleiuri și grăsimi: margarină. ap. Arad. ceai de plante. etc.  Semințe și nuci: alune. sos soia.  Băuturi: carbogazoase. din peste 40 de vegetale și verdețuri creată special de dr. hrișcă. nuci și cereale: migdale. pentru alcalinizarea sângelui. înghețată. îndulcitori artificiali și sarea rafinată(procesată). conserve. 310122.pulbere verde ionizată. dovlecel. frișcă. orice semințe încolțite Uleiuri și grăsimi nesaturate: măsline. Alimente acide:  Carne: porc. brânză. supe la plic. 100. fasole verde. dovleac. marină. in. chimion. grapefruit Băuturi: apă pură. gemă neiodată . fistic. bd.R. cafea. nr. ridichi. mazăre. apă cu lămâie. roșie. alcoolice. crustacee marine. sucuri proaspete de legume.ovidiu-bosancu. Sfaturi practice:         folosește lămâie în apa pe care o bei zilnic asezonează salatele cu lămâie și sare alcalină folosește pâine neagră sau integrală folosește condimente naturale bea 30-120 ml suc de iarbă de grâu sau alte sucuri verzi bea sucuri de legume sau fructe proaspete consumă apă alcalină și ionizată(vezi la resurse) consumă alimentele în starea lor naturală(cât mai mult posibil). floarea soarelui.bosancu@gmail.ro ovidiu. amestecuri de iaurt cu fructe. pui. ceapă. Detalii găsești aici 15 . salată verde. pătrunjel. țelină.  Lactate și ouă: lapte. biscuiți. spanac.com Alimente alcaline:       Legume: castravete. oaie. vită. bere. lime(lămâie verde). grâu spelta(alac). praz. maioneză. Fructe: lămâie. avocado. Robert Young. curcan. susan. uleiuri hidrogenate(porumb. bulion. alimente pregătite la microunde. Sugestie: pH Miracle GREENS . avocado Sare alcalină: Himalaya.049 www. usturoi. broccoli. ciocolată.

R. Dacă îți obișnuiești metabolismul să funcționeze aerob și îi asiguri o dietă corectă combinată cu mișcare. Majoritatea exercițiilor pot fi aerobice sau anaerobice. Exercițiile anaerobice folosesc glicogen ca și combustibil principal. În majoritatea cazurilor. vei folosi grăsimea ca și combustibil principal. Exemple bune de exerciții aerobice.ro ovidiu. stare de oboseală sau epuizare. Scopul tău este să faci mișcare pe o perioada lungă de timp și într-un mod plăcut.bosancu@gmail. ap. vasele de sânge și mușchii.L. 16 . Exemplele de exerciții de mai sus. durerea este un semnal care arată că ceva nu faci corect. bd. 100. Este un sentiment incredibil! Cum să îți calculezi frecvența cardiacă optimă pentru exercițiile aerobice: Frecvența cardiacă maximă(FCM) = 220 – vârsta Frecvența cardiacă optimă(FCO) = Frecvența cardiacă maximă X 70% Exemplu: O persoană de 30 de ani va avea următoarea frecvență cardiacă optimă: FCM = 220 – 30 = 190 bătăi/min.BOSANCU S. sunt:  mersul pe jos  alergarea ușoară  ciclismul  înotul  dansul  ski  săriturile la trambulină(plasa elastică). FCO = 190 X 70% = 133 bătăi/min. plămânii. efectuate la un ritm cardiac crescut sau activitatea de tipul bodybuilding devin exerciții anaerobe. deoarece necesită efort mai mare și pauze mai dese. 310122. Dacă faci exerciții la un nivel de 70% din frecvența cardiacă maximă. fapt ce cauzează stocarea grăsimii în organism. Revoluţiei.ovidiu-bosancu. EXERCIȚIILE AEROBICE Care este diferența dintre exercițiile aerobice și cele anaerobice? Termenul aerob înseamnă cu oxigen. la un ritm cardiac scăzut. Exercițiile aerobice îti oferă rezistență și solicită optim inima. Exercițiile anaerobice construiesc masă musculară în timp ce exercițiile aerobice înseamnă sănătate. și se referă la exerciții moderate susținute pe o anumită perioadă de timp. Diferența o face nivelul de intensitate. nr. Arad. poți să faci exerciții la nesfărșit fără riscu ri. fără stres fizic.049 www.com 5. 2 Tel: 0744-557. Termenul anaerob înseamnă fără oxigen și se referă la exerciții care produc arderi intense.

nr. Consecințele lipsei exercițiilor fizice sunt:           capacitate pulmonară scăzută creșterea riscului de boli cardiovasculare. Crește zona FCO cu 5 bătăi dacă practici mai puțin de 3 ore pe săptămână de mișcare aerobică.bosancu@gmail. d.BOSANCU S. c.ovidiu-bosancu. inadaptabilitate fizică și emoțională stilul de viață sedentar scurtează durata de viață.ro ovidiu. 17 .R.L. Daca nu te afli în nici una din categoriile de mai sus păstreaza zona FCO calculată inițial. cancer și accidente vasculare cerebrale tonus muscular scăzut deprecierea sistemului osos libidou scăzut tulburări de somn nivel de energie scăzut costuri crescute de tratament scăderea încrederii în sine. b. prin stimularea sistemului limfatic ajută la un somn odihnitor reduce riscul de demență senilă și poate preveni boli precum Alzheimer și Parkinson crește rata de supraviețuire în cancerul de sân ajută la menținerea unui tonus optim îmbunătățesc starea mentală și emoțională. 310122. 2 Tel: 0744-557. Beneficiile exercițiilor aerobice:            capacitate pulmonară crescută creșterea elasticității vaselor de sânge ducând la scăderea tensiunii arteriale creșterea fluxului sanguin. bd. Revoluţiei. ap. trebuie să-ți antrenezi metabolismul. Scade zona FCO cu 5 bătăi dacă ești începător. în special a hematiilor și hemoglobinei creșterea oxigenării la nivel celular îmbunătățirea activității mușchiului cardiac ajută la o digestie mai bună cât și la o eliminare a toxinelor mai bună. diabet. 100. Studiile arată că exercițiile efectuate pe o durată de 12 luni. Crește zona FCO cu 10 bătăi dacă ești un sportiv care practică 3 ore sau mai mult de mișcare aerobică pe săptămână. Scade zona FCO cu 10 bătăi dacă ești pe medicație sau recuperare după o boală recentă. se transformă într-o obișnuință pentru întreaga viață.com Ajustează FCO doar dacă te afli în una din următoarele situații: a.049 www. Pentru a fi în formă maximă. Arad.

ovidiu-bosancu. se transformă în glucoză vitală celulelor.R. macroelemente și microelemente – sunt esențiale pentru creștere. pește preparate cât mai simplu și asociate corect. amidon) – majoritatea carbohidraților care reprezintă combustibilul de bază. menținerea sănătății și funcționarea în condiții optime a organismului uman. nr. mononesaturate. lapte. proteine(animale. Arad. tendoane și ligamente. Aminoacizii ajută la menținerea celulelor musculare.049 www. ajută la absorbția vitaminelor liposolubile. fibre – sunt substanțe de balast care se găsesc în fructe. bd. Revoluţiei. grăsimi(saturate. 310122. ap. Excesul de carbohidrați se transformă în glicogen care este stocat la nivelul ficatului și mușchilor. glicerol.com 6. într-o formă de carbohidrat atunci când depozitul de glicogen este epuizat. colesterol. 2 Tel: 0744-557. ALIMENTAȚIA NUTRITIVĂ De ce mâncăm?  pentru a avea energie  pentru creștere și dezvoltare  pentru purificare și detoxifiere  pentru prevenție și lupta împotriva bolilor  pentru menținerea aspectului exterior  pentru a socializa și a ne bucura. Apa cea mai indicată pentru consumul zilnic este apa plată(ideal și ionizată). din care 10 sunt esențiali). însă ele sunt deosebit de importante pentru tranzitul intestinal. ouă. legume și cereale. Cu ce ne hrănim?  carbohidrați(glucide. Ficatul transformă aminoacizii. reprezentat de aminoacizi(total=20. polinesaturate) – sunt o sursă concentrată de energie. Stomacul nu poate digera sau absorbi fibrele.BOSANCU S. vegetale) – oferă material de construcție celulară. minerale. 100. dezvoltare.L.       18 . Grăsimile se transformă în acizi grași esențiali. vitamine – se găsesc în formele lor naturale în fructe și legumele crude (leguminoase) dar și în carne.bosancu@gmail.ro ovidiu. apă – este vitală pentru organismul uman. au rol în termoreglare și protejează organele vitale.

com 19 . ap. 310122. nr.bosancu@gmail.ro ovidiu.049 www. 2 Tel: 0744-557. bd. Arad. Revoluţiei.ovidiu-bosancu. 100.L.BOSANCU S.R.

ro ovidiu.pentru a suplini deficitul cauzat de alimentia gătite  suplimente specifice(sportivi. Bea apă cu 30 min. semipreparate  evită alimentele preparate excesiv(deoarece nu mai conțin nutrienți) 20 . Arad.bosancu@gmail.  Mănâncă încet.049 www.00  cina: între 18. 3. MĂNÂNCĂ CONȘTIENT. nr. 2 Tel: 0744-557. mestecă de cel puțin 20 ori fiecare îmbucătură.BOSANCU S.R. Ia masa într-un mediu relaxant:  masa trebuie să fie un moment de plăcere.00(nu sări peste această masă. radio) și concentrează-te doar la masă.ovidiu-bosancu. 5.pentru o asimilare eficientă  acizi grași esențiali(uleiuri) . Mănăncă porții mici și doar atunci când într-adevăr îți este foame. înainte de masă și la 1-2 ore după masă(niciodată în timpul mesei). e cea mai importantă masă a zilei!)  prânz: între 12. 310122. 6.9.pentru echilibrul florei bacteriene intestinale  antioxidanți(vit. bolnavi cu diverse patologii) pentru a ușura simptomele specifice.00 Dacă vrei mai poți adăuga 2 gustări(fructe sau semințe) între cele 3 mese. C.  Savurează alimentele și bucură-te din plin de fiecare masă  Creierului îi trebuie aproximativ 20 minute pentru a semnala senzația de sațietate  Cei care mănâncă repede asimilează cu aproximativ 25-30% mai mult decât au nevoie. Nu confunda foamea emoțională cu foamea fizică. bd. etc. socializare  elimină orice factor de distragere a atenției(televizor. Ține cont și de următoarele:  evită alimentele rafinate. Combină în mod corect alimentele:  nu combina carbohidrații și proteinele la aceeași masă  orice salată de crudități poate fi combinată cu proteine.) .00 . internet. E. 7. 100.  mănâncă tot timpul stând pe scaun și nu în picioare.pentru energie și vitalitate  probiotice .com 7 sfaturi pentru o alimentație corectă: 1. 2. Revoluţiei.  după masă fă mici plimbări relaxante. ap.00 – 20. 4.pentru apărare impotriva radicalilor liberi toxici și prevenția bolilor cronice  multivitamine și minerale . gravide. Mănăncă regulat:  mic dejun: între 7.00 – 14.pentru curățare și revigorare  enzime digestive . carbohidrați sau grăsimi  consumă fructe separat de mese(cel mai indicat dimineața.L. Adaugă suplimente în alimentația ta:  concentrate sub forma de pudră verde alcalină . pe stomacul gol).

Învață să combini corect alimentele Exemple de asocieri corecte ale alimentelor: 1. usturoi.R. Cafea la care se adaugă lapte. cartofi. snaks.bosancu@gmail. dar în cantități moderate. Revoluţiei. cu zaharurile rafinate. pește și alte proteine animale. cofetărie. paste făinoase. chips. ap. Exemple de asocieri nesănătoase ale alimentelor: 1. năut. 3. fasole. 2. Se consumă pe stomacul gol. porumb). Legumele(fasole teci. etc. orez.com     evită consumul a prea multor feluri de alimente la o singură masă. sau între mese. ouă. bd. 21 . 100. Inhibă efectul stimulant al cafelei și încetinește digestia. 6. 310122. pătrunjel. sare și grăsimi ca în: produse de patiserie. varză. acest lucru inhibă digestia și duce la fermentație nu mânca când ești bolnav sau nu îți este foame bucură-te de ceea ce mănânci. Grăsimile se asociază foarte bine cu verdețurile. Pâinea integrală(dospită) se poate asocia cu carne. pește. 2 Tel: 0744-557.BOSANCU S. ouă.ro ovidiu. ouă. salată. bob). 5. carne. junk food. pâine. Fructele nu se combină cu nici un alt aliment. orez. Leguminoasele(fasole. linte etc) se asociază bine cu amidonoasele(făină. Amidonoase(făinuri. nr.049 www. Excepție fac legumele bogate în amidon(cartoful). pește etc cu cartofi prăjiți.L. ceapă. Proteine cu carbohidrații( de ex. mazăre. mazăre. cartofi. 2.) 3. Arad. etc. etc). morcov. Laptele nu se asociază cu alte alimente(excepția fiind pâinea în cantități moderate).ovidiu-bosancu. soia. soia. 4. năut. deoarece stimulează mâncatul peste măsură evită să mănânci când ești extrem de obosit sau supărat. țelină) se asociază bine cu proteinele(carne.

Revoluţiei. nr.BOSANCU S.com O schemă de combinare a alimentelor(în imagini) 22 . ap. Arad. 310122.bosancu@gmail. bd.ovidiu-bosancu.ro ovidiu.R.049 www.L. 100. 2 Tel: 0744-557.

sucuri verzi proaspete). 100.R. Starea ta zilnică. Young. bd. cât de eficient muncești sau cum te odihnești sunt modalități prin care corpul comunică cu tine.ro ovidiu. ideal 7-10 zile(minim 3-4 zile). Sugestie: Poți urma un program de detoxifiere folosind produsele de alcalinizare .L. Nu ai nevoie de teste sofisticate de sânge penru a ști câte toxine sau acizi ai acumulat prin stilul tau de viață de până acum. rapid și fără efecte adverse. Detoxifiază-ți organismul. ușor. Revoluţiei. modul cum te simți.bosancu@gmail.ovidiu-bosancu. nr. create special de dr. cel puțin o dată sau de două ori pe an pentru a-ti menține organismul într-o stare optimă. după peste 20 de ani de cercetări. Cea mai bună metodă de a-ți curăța corpul periodic este superhidratarea(creșterea cantității de apă) cu multe lichide alcaline(apă ionizată și alcalină.049 www. Detalii găsești aici 23 .BOSANCU S. Aceasta te va ajuta să te simți excelent nu doar fizic ci și mental. Arad. 2 Tel: 0744-557. Robert O.com Detoxifiază-ți corpul. Aceste produse te ajută să detoxifiezi și regenerezi organismul. ap. 310122.

Legea tonusului muscular – Corpul nostru are 660 mușchi. Legea respirației și oxigenării – Corpul nu poate funcționa fără oxigen. Dacă aceasta nu se întâmplă este pentru că noi încălcăm legile sănătății fizice. Legea reînnoirii – Organismul uman este într-o continuă creștere și reînnoire. mușchii spatelui sunt folosiți pentru extensie. POSTURA ȘI TONUSUL MUSCULAR Ați avut vreodată dureri de spate sau orice altă durere cronică? Corpul uman este creat pentru mișcare. Mușchii anteriori sunt proiectați pentru flexie. Dacă te vei uita atent la sistemul osteomuscular vei observa că acesta este proiectat într-o remarcabilă simetrie.R. 7. Legea echilibrului – Mușchii trebuie să lucreze în pereche și în mod egal pe ambele părți ale corpului. Mai devreme sau mai târziu se vor uza /epuiza și distruge. 2. etc.BOSANCU S. relativă de timp printr-o serie de exerciții potrivite. Revoluţiei. Pentru a compensa lipsa de activitate musculară normală atunci alți mușchi trebuie să facă munca mușchilor disfuncționali. 5. Cele 7 principii ale funcționării anatomice: 1. 100. atunci apar dureri. ap. munca care nu le era destinată. Legea verticalității – gravitația este necesară pentru sănătate. bd. este necesar o postură verticală. Egoscue): 1. Funcția fizică poate fi imbunătățită și/sau restabilită pe o perioada scurtă. 3. 2. 5. Cele 7 legi ale posturii corecte(dupa P. Legea structurii și funcției osoase – Sistemul osos este dirijat de activitatea musculară.ovidiu-bosancu. Organismul uman compensează lipsa de mișcare prin deteriorarea sănătății. stres.bosancu@gmail. nr. Pentru ca gravitația să exercite o influență pozitivă și dinamică asupra corpului. Când corpul e aliniat corespunzător. 4. Aceasta este o soluție temporară. Un exercițiu potrivit pentru mușchii disfuncționali restabilește funcția acestora. disfuncții. vertical susținându-și greutatea și bazându-se pe articulații care funcționează la unghiuri corecte. Dacă persistă. Legea compensării – Când unii mușchi nu mai funcționează corect. 6. 6. funcția acestora este preluată de alți mușchi. Fibrele musculare au memorie. 3. 2 Tel: 0744-557. Un set de exerciții eficiente trebuie să fie echilibrat bilateral (a se lucra cu ambele părți ale corpului în mod egal) și lucrul unei grupe de mușchi ca de exemplu adductori trebuie să fie contrabalansat de grupa de abductori. Corpul uman are tendința de a sta drept.ro ovidiu.com 7. Organismul uman e creat pentru a se dezvolta și a se menține prin mișcare. 310122. 24 . capul e poziționat peste umeri. șoldurile sunt ferm așezate peste genunchi iar genunchii și gleznele sunt aliniate cu picioarele îndreptate drept în față.049 www.L. Arad. Activitatea lor simultană ne menține într-o poziție dreaptă. 7. 4. umerii stau direct peste șolduri.

încredere. 2 Tel: 0744-557. fii atent la limbaj: folosește cuvinte pozitive. Starea de sănătate este strâns legată de ceea ce gândești.ovidiu-bosancu. 310122. incantații etc. privește înainte. optimiste. inundă-te cu amintiri și viziuni pozitive timp de 10 minute zilnic. bd.L. ap.BOSANCU S. Mintea te poate vindeca sau te poate îmbolnăvi. 100. credință etc. dvd-uri. autosugestii.R. încarcă-te cu emoții pozitive precum recunoștință.049 www. Ce ar trebui să faci?    adoptă o fiziologie adecvată: stai drept. Arad. dezvoltă-ți convingeri sănătoase prin autosugestii și incantații pe care să le repeți zilnic pentru a-ți mări încrederea în tine și în potențialul incredibil al corpului tău. curaj. Revoluţiei. Participă GRATUIT la seminarul TRĂIEȘTE LA MAXIM . nr. ridică bărbia. audiobook-uri. Detalii găsești aici Sugestii:     25 . folosește puterea vindecătoare a inimii – concentrează-te de 3 ori pe zi în zona inimii.bosancu@gmail.ro ovidiu. iubire. respiră corect și zâmbește. fiziologiei si focalizării mentale greșite. cursuri și seminarii motivaționale. investește în dezvoltarea ta(cărți. Un sistem imunitar slăbit este rezultatul stresului. PUTEREA UNEI MINȚI CORECT FOCALIZATE Mintea joacă un rol esențial pentru sănătate. trage umerii în spate. și evită emoțiile care îți creează stres.com 8.Un seminar intensiv cu strategii practice pentru a prelua controlul asupra propriei sănătăți.

gută. ap. 2 Tel: 0744-557. nu toate grăsimile sunt rele.ro ovidiu.R. migdale. oboseală cronică. cancer. implicit la risc de boli cardiovasculare. dovleac. Ce efecte negative are consumul de grăsimi hidrogenate?  Consumul crescut duce la creșterea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Poți înlocui cu succes carnea prin surse vegetale de proteine: . Carnea Un consum crescut de carne duce la boli cardiovasculare. ateroscleroză. cancer.legume verzi(brocoli. linte.L. soia) .ovidiu-bosancu. 100.6 și 9 . Grăsimile bune sunt cele nesaturate care includ acizii esențiali omega 3.BOSANCU S. cânepă. obezitate etc. nr. avocado. 310122. diabet zaharat. in. artrită etc.com 9. cânepă) . Grăsimile procesate Ce sunt grăsimile procesate? Sunt grăsimi hidrogenate(ulei vegetal la care se adaugă hidrogen în procesul de rafinare). fiartă) 26 . floarea soarelui) nuci și semințe cipsuri măncare de tip fast food prăjeli produse de patiserie înghețată 2. Arad. Exemple de grăsimi: grăsimi nocive margarina grăsimi benefice uleiuri vegetale presate la rece(măsline. bd. Revoluţiei. iată câteva sugestii:  caută o sursă organică(de la țară)  prepar-o cât mai simplu(grătar. REDU SAU ELIMINĂ DIN ALIMENTAȚIE 1.semințe și nuci Dacă vrei să consumi carne.bosancu@gmail. Grăsimile neprocesate(bune) au următoarele funcții:  construiesc membrana celulară  ajută în producerea de hormoni  stimulează metabolismul și sunt o sursă importantă de energie  protejează corpul prin neutralizarea acidității. spanac.049 www.leguminoase(fasole. Toate grăsimile sunt rele?  Nu. abur.

curcan. colorectal. susan).) medicamentele. nr. sindrom de malabsorbție al nutrienților. brânză de vaci(de casă).bosancu@gmail. ap. obezitate și deficiențe de minerale și aminoacizi. pui) combină corect carnea(obligatoriu cu salată de crudități). Reciclează. orez. unt de casă.ro ovidiu. Redu sau evită cât mai mult din următorii acizi dăunători sănătății:         zahărul rafinat(înlocuiește cu miere sau extract de ștevie) oțetul(înlocuiește cu lămâie) sarea rafinată(înlocuiește cu sarea gemă de salină.BOSANCU S. Surse alternative de calciu: lapte vegetal(soia.ovidiu-bosancu. etc. 27 . migdale. pepsi. Pentru a preveni osteoporoza putem face exerciții fizice regulate. Arad. bd. 2 Tel: 0744-557. brânză telemea.com     mănâncă carnea de cel mul 3 ori pe săptămână consumă carnea la prănz consumă în principal carne albă(pește. Dintre produsele lactate mai ușor tolerate de organism se numără: kefir.R. 10. 3.L. sân și plămân. Revoluţiei. sindrom de colon iritabil. consum zilnic de calciu și vitamina D. Laptele și produsele lactate Consumul excesiv de lactate conduce la creșterea producției de mucus în intestine. sare Himalaya) tutunul alcoolul cafeaua băuturile carbogazoase(coca-cola. Refolosește. lapte acru. sinusuri și plămâni.049 www. creșterea riscului de cancer de prostată. lapte). CONTRIBUȚIA TA LA UN MEDIU ÎNCONJURĂTOR SĂNĂTOS       folosește cosmetice naturale folosește un filtru ionizator pentru o apă de calitate pune-ți la duș un filtru pentru eliminarea clorului din apă folosește produse de curățenie naturale și biodegradabile evită curățatul chimic folosește principiul celor 3 R: Redu. apariția de alergii. sare de mare. 100. alimentație diversificată cu evitarea alimentelor de origine animală și a lactatelor concentrate(cașcaval. iaurt. 310122.

Consumă 70 . vizualizării cel puțin 10 minute pe zi. Evită alimentele acide.80% din alimentația zilnică. Puterea unei minți corect focalizate. Fă cîte 10 serii de respirații de 3 ori pe zi după următoarea schemă: 1-4-2. ulei presat la rece). 10% proteine. apoi ține aerul în piept 20 secunde. 9.BOSANCU S. nr. Crează un program de antrenament.com III. Adaugă suc de lămâie în apă. Evită sedentarismul. 3.). Folosește puterea meditației. alimente alcaline(vegetale. Exercițiile aerobice. Redu sau elimină din alimentație grăsimile nesănătoase. 5. Experimentează emoții pozitive și evită emoțiile care îți crează stres. 2 Tel: 0744-557. avocado. Nu uita să-ți calculezi frecvența cardiacă ideală(optimă). migdale. 100. Urmează regulile de mai jos:  bea apă înainte și între mese  combină corect alimentele  mănâncă în liniște  consumă porții mici de hrană  mănâncă organic  controlează-ți periodic glicemia  ghidează-te după piramida alimentară ideală: 70% alimente vii. brocoli. aproximativ 70% din alimentația zilnică.bosancu@gmail.049 www. 8. Arad. 4. Suplimentează-ți alimentația cu acizi grași esențiali. Alimentația nutritivă. Mișcă-te cât poți de mult! Folosește fiziologia. Postură și tonus. medicamentele. Consumă alimente care conțin grăsimi neprocesate în starea lor naturală(nuci. carnea. Stimulează detoxifierea limfei prin 10-15 min. după care expiră pe gură în timp de 10 secunde. Refolosește. Consumă cel puțin 2 litri de apă pură pe zi(ideal alcalină și ionizată vezi la resurse) și cât mai multe legume și fructe crude. ap. Distrează-te! 6.L. de sărituri la trambulină(plasa elastică) pe zi. cafeaua.ovidiu-bosancu. zahărul. zilnic. 10 ZILE PENTRU SCHIMBARE În următoarele 10 zile pune în practică pașii de mai jos: 1. Revoluţiei. De ex.R. bd. lactatele. 310122. etc. alcoolul. 10% carbohidrați și 10% grăsimi  adaugă suplimente nutritive de calitate 7. avocado. 2. Fă câte 30 minute de exerciții aerobice de 3-5 ori pe săptămână. Adu-ți contribuția la un mediu înconjurător sănătos:  folosește cosmetice naturale  folosește un filtru ionizator pentru o apă de calitate  pune-ți la duș un filtru pentru eliminarea clorului din apă  folosește produse de curățenie naturale și biodegradabile  evită curățatul chimic  Folosește principiul celor 3 R: Redu. imaginației.ro ovidiu. lamăi. 10. legume verzi. Învață să respiri corect și stimulează limfa. inspiră pe nas timp de 5 secunde. 28 . tutunul. semințe. Reciclează.

facebook.com/traiestelamaxim 29 .049 www. bd. apăsând butonul de mai jos: Bibliografie:             Anthony Robbins – Descoperă forța din tine(vol.Și noi ce mai mâncăm Robert O. 310122. 0744-557.ovidiu-bosancu.bosancu http://www.ro ovidiu.facebook.R. Arad.L.com Îți dorim Succes Maxim și sperăm ca într-o zi să te întâlnim pentru a schimba opinii despre ® cum te-a ajutat ghidul practic TRĂIEȘTE LA MAXIM .bosancu@gmail. Young – Sa slabim cu dieta Young Robert O.ovidiu-bosancu. nr. Revoluţiei. 1.BOSANCU S. ne poți contacta la adresa: website: www.049 skype: ovivama yahoo mess: ovi_sv http://www.bosancu@gmail.ro email: ovidiu.com/ovidiu. Părerea ta contează! Poți să ne lași impresii și sugestii despre acest ghid. 2 Tel: 0744-557.com tel.2) Anthony Robbins – Putere Nemărginită Gheorghe Mencinicopschi . Young – Miracolul pH pentru o sănătate perfectă Robert O. ap. Young – Miracolul pH pentru bolnavii de diabet Stu Mittleman – Slow Burn: Burn Fat Faster By Exercising Slower Benjamin Abelow – Understanding Acid-Base Gillian McKeith – Ești ceea ce mănânci Brian Tracy – Realizarea Țelurilor Paul McKenna – Te pot face să slăbești Napoleon Hill – De la idee la bani Pentru orice alte informații. 100.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.