SKRIP HARI GURU 2012 Pengerusi Majlis 1

Assalamualaikaum….. dan salam sejahtera kepada semua.Yang berusaha Guru Penolong Kanan Pentadbiran En. Johari bin Ibrahim, Yang diraikan guru – guru, , rakan – rakan sekalian. Pada majlis yang permai ini , marilah kita memanjatkan syukur ke hadrat ilahi kerana dengan izin serta limpah kurnianya kita diberikan kekuatan untuk berhimpun serta memeriahkan Sambutan Hari Guru 2012 peringkat sekolah. Bagi memula dan memuliakan majlis , marilah kita sama – sama menadah tangan bermunajat, memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Untuk itu, majlis dengan segala hormatnya menjemput Al Fadhil UstazMuhamad Fitri bin khairudin , untuk memimpin bacaan doa. Majlis mempersilakan. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada ustaz Fitri di atas pimpinan bacaan doa itu tadi. Hendak disimpan bunga selasih Beralas sutera didalam peti Menuai budi bersulam kasih Jasamu guru bertakhta di hati Demikian lah hasrat murni setiap insan. Bagi meneruskan acara semua hadirin dipersilakan berdiri untuk sama – sama kita menyanyikan lagu Negaraku, lagu Negeri Pahang . Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. Batu bernama sibatu bata Tempat hinggap siburung Balam Guru itu ibarat Pelita Memberi Cahaya Seluruh Alam Sidang hadirin sekalian, bagi meneruskan acara .Majlis dengan sukacita dan hormatnya mempersilakan En. Johari bin Ibrahim , Guru Penolong Kanan pentadbiran untuk menyampaikan perutusan dari Ketua Pengarah pelajaran Malaysia.Dengan hormatnya dipersilakan… Majlis merakamkan ucapan terima kasih. Rakan – rakan sekalian , sesungguhnya jasa dan pengorbanan guru bukan sedikit. Dari peringkat awal kita diasuh dan dididik dengan pelbagai kaedah dan metodologi, maka jasa dan bakti guru – guru tidak dapat kita nilaikan harganya. Tinggi bukit silang- gemilang Air pasang tenang – tenangan Budi sedikit tidakkan hilang Dalam hati kenang – kenangan Bagi meneruskan acara, bagi mengabadikan kenangan indah pada pagi ini, Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Ketua Murid. Shamsul Daneil Hakim untuk menyampaikan ucapan . dengan hormatnya dipersilakan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. Hadirin yang dihormati . Sepertimana biasa, sambutan hari guru diserikan lagi dengan bacaan ikrar oleh para guru. Untuk itu , majlis sukacitanya mempersilakan Ustaz Nik Mohd Noor untuk mengetuai bacaan ikrar. Hadirin

Pengacara 2

Pengacara 2

Pengacara 1

Pengacara 2

Mohd Sulhi bin Mohd Salim 7. Johari bin Ibrahim bagi menyampaikan hadiah dan cenderahati . En. Sebagai tanda pengahrgaan dan terima kasih terhadap para guru. En. En. En. 9. En. Muhamad Fitri b Khairudin 5. Majlis dengan hormatnya mempersilakan. Dialah ibu dialah bapa Juga sahabat yang setia Sekarang marilah kita sama. Norazirah bt Abu bakar 15. YM Raja Azuan bin Raja Hashim 10. Pn. Mohd Borhan bin Mohd 13. Seterusnya dipersilakan Ustaz Nik Noor menyampaikan cenderahati kepada En. Majlis dengan sukacitanya menjemput Ustaz Nik Mohd Noor selaku Pengerusi Kelab Guru SK Tanjung Medang bagi mengiringi Yang Berusaha En. Mariani bt Abd Mubin 3. En. Nik Mohd Noor b Nik Hassan. Luqman b Isa 8. Cik Faridahtul Akmar bt Mohd Hata 17.sama menghayati keindahan bahasa yang menjadi nadi kekuatan guru – guru kita iaitu nyanyian lagu Guru Malaysia. Nurul ‘Izah bt zainun Mokhtar 19. En. En. Dialah pemberi paling setia Tiap akar ilmu miliknya Pelita dan lampu segala Untuk manusia sebelum dewasa. Anak Haruan Berlima – lima Mati ditimpa panggur berdaun Janji tuan kami terima Jadi kenangan bertahun – tahun Majlis mengucapkan terima kasih… seterusnya marilah kita sama – sama mendengar dan menghayati lagu tema sambutan hari guru pada tahun ini iaitu Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara. Pn. Zaleha bt Hamid 14. Majlis mengucapkan terima kasih. Pn.Untuk itu . Mohd Sobri Bin Yusuf 6. Pn. Norafzan bt Musa 18. majlis mempersilakan Sir Hairiazlisham untuk memimpin persembahan ini. Johari b Ibrahim. Pn.Majlis mempersilakan 1. Mohd Ali bin Abas 2. En. Pengacara 2( selesai lagu) Pengacara 1( selesai lagu) . En. Noreza bt Ali 16.Pengacara 1 diminta berdiri. Muhamad Aznizam bin Kassim 11. En. Aziz bin Mohd 4.Mohamad Hamdan b Jaafar 12. Dipersilakan. Pn. Majlis mengucapkan terima kasih. Hairiazlisham b Hashim.

Aziz bin Mohd 24. Radziah bt Abd Aziz 2.Nurul I’zah bt Zainun Mokhtar dan 19. Pn. Sebagai tanda mengenang jasa guru – guru sekarang dipersilakan murid – murid untuk menyampaikan hadiah kepada guru. En. En. Mohd Sobri Bin Yusuf 7. En..Pengacara 2 Anak Mengkarung di tepi hutan Berjaga – jaga jangan terpijak Sudah ku harung tujuh lautan Baru bertemu guru yang bijak… Seterusnya majlis diteruskan dengan penyampaian cenderahati kepada guru paling cemerlang 2011 . Fatimah bt Zahari ….Mohd Sulhi bin Mohd Salim 8. En. Cik Faridahtul Akmar bt Mohd Hata. Asshaari b Abd razak 5.Mohamad Hamdan b Jaafar 13. pihak majlis sekali lagi mempersilakan En. En. Norafzan bt Musa 18. Muhamad Aznizam bin Kassim 12. Dan … 4. Pn. En.guru. Mohd Borhan b Mohd 14. Majlis mengucapkan terima kasih. Johari bin Ibrahim untuk menyampaikan cenderahati tersebut. Zaleha bt Hamid 15. En. Hairiazlisham b Hashim. Acara berhenti Rehat. Pn. En. 10. Nurul Ainy bt mahmad Narawi 3. Luqman b Isa 9. Penacara 1 Terima kasih cikgu… Seterusnya ialah acara pertukaran hadiah dikalangan warga SKTM. En. Pn. Mohd Ali bin Abas 22. Pengacara 2 Rehat/ Jamuan Sukaneka . Dipersilakan 1. Noreza bt Ali 17. Mariani bt Abd Mubin 23 . Johari bin Ibrahim 21. Pn. En. Muhamad Fitri b Khairudin 6. Untuk itu dipersilakan Ustaz Nik Mohd Noor untuk menyempurnakan acara ini. En. YM Raja Azuan bin Raja Hashim 11. Pn. Anugerah Guru Cemerlang 2011 Di Persilakan Cikgu Mohd Sobri bin Yusuf. Pn. En. Norazirah bt Abu Bakar 16. Pn. Pn. Dan Cikgu Abd Aziz bin Mohd. Untuk itu .

Jika cikgu lelaki hebat dengan persembahan dikir barat mereka sekarang mari kita saksikan pula sebuah persembahan dari guru – guru perempuan yang dipimpin oleh Cikgu Nurul I’zah . Jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan majlis ini pada tahun ini dan majlis ini diakhiri dengan tiga rangkap pantun. maka sambutan hari guru bagi tahun 2012 menutup tirainya. Persembahan mereka akan dipimpin oleh cikgu Raja Azuan bin Raja Hashim . Batu permata tidak terbilang Bersinar indah di atas para Guru Inovatif sentiasa cemerlang Melonjak pasti transformasi negara Kalau ada jarum yang patah Jangan disimpan didalam peti Majlis ini selesailah sudah Jumpa lagi di lain kali Tuan puteri pergi ke Rasah Pulang semula sebelah pagi Kita bertemu akhirnya berpisah Diizin Tuhan bersua lagi Pengacara 2 .Mereka akan mempersembahkan genre muzik tradisional iaitu Dikir Barat Untuk itu sila berikan tepukan paling gemuruh untuk kita saksikan persembahan mereka.Acara Persembahan Pengacara 1 Buat ketupat bersama rendang Jadi hidangan di waktu petang Kami mengucapkan selamat datang Ke majlis Aneka Persembahan Terbang bebas si rama-rama Teratai mekar di tengah lembah Menyusun langkah semerdu irama Halwa telinga kini dipersembah Hadirin sekalian . LAIN – LAIN PERSEMBAHAN YANG SESUAI.bagi meneruskan acara pada pagi ini. saya dengan sukacitanya dipersilakan guru – guru lelaki untuk menonjolkan bakat terpendam mereka . Majlis dengan sukacitanya mempersilakan …. Dipersilakan. Dengan berakhirnya persembahan itu tadi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful