Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.ro. Acest document este proprietatea S.C. Royal Deals S.R.L.

și nu poate fi folosit, transmis sau reprodus, total sau parțial, fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.

Pagina | 1

Despre Fitness-Nutriție.ro
Fitness-Nutriție.ro este un site care își propune să trateze probleme legate de sport, alimentație, sănătate și multe altele, astfel încât să devină prima alegere pentru tine atunci când este vorba de o minte sănătoasă într -un corp sănătos! Scopul nostru principal este acela de a te ajuta în atingerea obiectivelor în materie de sănătate și fitness, prin informare corectă, motivare, precum și prin programe speciale de antrenament. Menținerea permanentă a unei stări normale de sănătate este o provocare care trebuie acceptată de fiecare persoană ce se dorește a fi sănătoasă. Poate cel mai important aspect în această ecuație este voința. În momentul în care am reușit sa devenim conștienți că responsabilitatea pentru menținerea unei stări de bine pe plan fizic, psihic și social, ne aparține nouă și nimănui altcuiva (familie, medici, antrenori), atunci putem să facem alegerile potrivite pentru viața noastră. Alimentația sănătoasă combinată cu mișcare, odihnă și un program de reducere a stresului, influențează esențial starea de sănătate pe termen lung. Acesta este aspectul de care trebuie să ținem cont atunci când optăm pentru un stil de viață sănătos. Scopul acestei cărți este de a te informa cu privire la accelerarea metabolismului pe cale naturală. Un metabolism sănătos și rapid reflectă o stare de sănătate optimă și un corp pe măsură , cel mai important avantaj al unui metabolism rapid fiind menținerea greutății corporale chiar și în cazul în care cantitatea alimentelor consumate este mai mare. Îți mulțumim pentru descărcare și îți dorim lectură plăcută!
Pentru orice fel de întrebări sau propuneri, te rugăm să ne contactezi de Luni până Vineri, între orele 10:00-18:00, folosind informaţiile de mai jos: Nr. tel.: 0756.827.151 / 0736.422.971 E-mail: contact@fitness-nutritie.ro

Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.ro. Acest document este proprietatea S.C. Royal Deals S.R.L. și nu poate fi folosit, transmis sau reprodus, total sau parțial, fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.

Pagina | 2

și nu poate fi folosit. cu vârsta de peste 18 ani.C. Dietele și sfaturile prezentate în acest document sunt destinate persoanelor sănătoase. Autorul acestui material îș i declină orice responsabilitate și orice răspundere determinate de bazarea pe aceste informații pentru orice scop. total sau parțial. educativ și nu sunt destinate a fi utilizate în scopuri de diagnostic sau tratament.ro.R. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.Act de declinare a responsabilității Conținutul și informațiile despre sănă tate cu caracter general prezentate în acest material au scop pur informativ. Royal Deals S. Este necesară consultarea unui medic înainte de începerea oricărui tip de antrenament fizic sau plan nutrițional. Pagina | 3 .L. Acest document este proprietatea S. transmis sau reprodus. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Recomandările din acest document nu reprezintă diagnostice medicale. fiind distribuite în scopuri educaționale.

............ și nu poate fi folosit...................... total sau parțial............ transmis sau reprodus.................... 11 5................................ 19 Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie... Tipuri de metabolism ........... 5 2......................... Pagina | 4 ............Cuprins 1........... 7 3............... Alimente care stimulează metabolismul ............. 14 7... Royal Deals S. Ce este Metabolismul? ......... 12 6.............................R.................. Acest document este proprietatea S...L...... 8 4................. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.......................................... Diete care accelerează metabolismul .................C............. Tipuri somatice ...................................... Cum determinăm consumul caloric? .......ro......................................................... Metabolismul și efortul fizic .................................................................................

totalitatea proceselor chimice de degradare a substanțelor din organism. Metabolismul se desfășoară la nivelul mușchilor și organelor.R.  . Deși supraponderabilitatea este în mare parte un rezultat al energiei corpului stocată sub formă de grăsime. greutatea corpului nostru este un rezultat al catab olismului minus anabolismul. Cum este metabolismul legat de greutatea corpului? În termeni simpli.L.C. total sau parțial. Reacțiile anabolice se caracterizează prin consum de energie și se numesc reacții endergonice (reacții endoterme). Acesta este un proces complex.ro. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. sau glicogen (stocat ca și carbohidrați. datorită excesului.procesele chimice de biosinteză a substanțelor ce intră în alcătuirea materiei vii. vizează în mod direct viteza de acțiune a întregului organism. Excesul de energie este stocat sub formă de grăsime. ce implică schimburi de materii și energii și care include două procese (simultane) opuse:  . cantitatea de energie elibera tă în corpurile noastre (catabolism). Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.1. minus cantitatea de energie folosită de corp (anabolism). Royal Deals S. se produce în special ruperea legăturilor dintre atomii de carbon din moleculele diferitelor substanțe. Cu alte cuvinte. iar rezultatul acestuia constă în ceea ce se numește „arderea caloriilor”. cea mai mare parte aflându-se în ficat și în mușchi). Acest document este proprietatea S. Pagina | 5 . uneori problemele hormonale sau efectele unei boli netratate pot afecta metabolismul. acest tip de reacții este însoțit de eliberare de energie (reacție exotermă). și nu poate fi folosit. Ce este metabolismul? Metabolismul este un termen folosit pentru a descrie toate reacțiile chimice implicate în menținerea stării de viață a celulelor și a organismului. transmis sau reprodus.

acesta fiind. sunt mai puțin frecvente pentru motivele celor mai multe cazuri de obezitate.R.ro. Pagina | 6 . Pur și simplu majoritatea persoanelor supraponderale nu au o condiție fizică de bază.Este o credință comună că oamenii slabi au un „metabolism ridicat” în timp ce persoanele supraponderale sau obeze au un „metabolism scăzut”. Studii efectuate în Amer ica de Nord și Europa de Vest au ară tat invariabil că metabolismul lent.L. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. și nu poate fi folosit. transmis sau reprodus. total sau parțial. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Acest document este proprietatea S.C. unui dezechilibru energetic. creșterea în greutate datorându-se. este recomandabil să se efectueze o evaluare medicală pentru a se stabili dacă greutatea este afectată de simptomele vreunei boli. sau condițiile de bază. un caz foarte rar. însă. în principal. Royal Deals S. Î n cazul persoanelor supraponderale sau obeze. cum ar fi hipotiroidismul (deficiența tiroidei).

fiind definită drept cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unui mililitru de apă cu 1°C. Cum determinăm consumul caloric? Caloria este unitatea de măsură a energiei furnizate de o anumită cantitate dintr-un aliment (în general de 100 gr. Pagina | 7 . caloria este o unitate de măsură în fizică.R.5°C contracțiile mușchilor. respirație digestia. muncă fizică grea sau antrenamente 6-7 zile pe săptămână. poți efectua următoarele calcule: Sedentar (fără efort fizic. uneori de 2 ori pe zi) Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. total sau parțial. La origine.ro. Caloriile furnizate de alimente sunt necesare pentru:      formarea. bătăile inimii și mișcă rile respiratorii Consumul caloric bazal (în repaus) Pentru aflarea consumului caloric bazal (rata metabolismului în repaus total). și nu poate fi folosit.L. muncă de birou) Activitate foarte ușoară (efort fizic ușor sau antrenamente ușoare 1 -3 zile pe săptămână) Activitate moderată (efort de intensitate moderată sau antrenamente 3 -5 zile pe săptămână) Activitate intensă (efort de intensitate mare sau antrenamente 6-7 zile pe săptămână) Activitate foarte intensă (efort de intensitate foarte mare. distrugerea sau regenerarea celulelor circulația sangvină. putem folosi ecuația Harris-Benedict. V = vârsta în ani Consumul caloric în funcție de activitatea zilnică Pentru aflarea consumului caloric în funcție de activitatea ta zilnică. *G = greutatea în kilograme.2. transmis sau reprodus.). Acest document este proprietatea S.C. asimilarea alimentelor menținerea temperaturii de 36. Royal Deals S. H = înălțimea în centimetri.

Deci. carnea albă. și nu poate fi folosit. caracteristica pregnantă este buna metabolizare a alimentelor care conțin hidrați de carbon (carbohidrați). Royal Deals S. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. ouă ș i lactate. Dacă vei consuma proteine î n exces. iar organismul le va depozita ca și grăsime.C. Pagina | 8 . aluaturi și pâ ine. ele vor acidifia celulele. paste făinoase. corpul tă u nu va avea probleme cu metabolizarea lor.ro. total sau parțial.R. iar mediul organismului va fi alcalin. Mediul organismului va fi acid. dulciuri. fie că vei consuma proteine sau carbohidrați. Arderile sunt rapide.3. proteinele nu se metabolizează . Acestea sunt: legume. transmis sau reprodus. Acest tip metabolizează foarte ușor alimentele care conțin proteine precum: carnea roșie. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. derivate din carne.L. fructe. Acest document este proprietatea S. În plus. Tipuri de metabolism După cum îi spune și numele. Tipul mixt metabolizează la fel de bine alimentele care conțin carbohidrați precum și pe cele care conțin proteine.

 Echilibru azotat pozitiv . deoarece începe procesul de digestie.de fiecare dată când mănâ nci ceva. și nu poate fi folosit.mâncând frecvent nu vei suferi de accese de foame. Royal Deals S. metabolismul devine mai alert.ro.  Îmbunătățirea digestiei .este evident că mai multe mese înseamnă un aport energetic mai mare.L.R. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.este bine ştiut că dezvoltarea musculară are loc numai într-un mediu bogat în azot.  Nivel normal de insulină . asta pentru că prezența azotului î n structurile proteice este o condiție absolut esențială .în cazul unui aport mare de carbohidraț i cu indice glicemic crescut. total sau parțial. consumator de energie.  Foamea .C. eşti mult mai tentat să mănânci orice îți este la îndemână și de obicei se întâmplă să fie o mâncare nesănătoasă. dai şansa organismului să proceseze complet alimentele. Atunci când ți-e foarte foame. secreția de insulină este foarte mare. Acest document este proprietatea S.prin consumarea de mese frecvente şi în cantitate mică. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Cei doi macronutrienți esenț iali pentru energie sunt carbohidrații și lipidele. Accelerarea metabolismului .  Energia . transmis sau reprodus. Pagina | 9 .

 Bea un pahar de 250 ml de apă la fiecare 2 h. Acest document este proprietatea S. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. 15% din aportul energetic zilnic. iar dacă dorești să slăbești. un pahar de 250 ml trebuie băut seara la culcare şi unul dimineaţa la trezire. trebuie să consumi 2 . chiar dacă nu îţi e sete.  Rația de proteine trebuie să reprezinte min. în fiecare zi. 50% din aportul energetic zilnic.5 . 40 gr.2 gr/kilocorp/zi.5 . 0. Royal Deals S.: 70 kg x 2 gr = 140 gr proteine.). Încearcă să mănânci la aceleași ore. transmis sau reprodus.6 gr/kc/zi. De ex.R.  Rația de carbohidrați trebuie să reprezinte aprox.2 gr/kc/zi. Pagina | 10 . De ex.  Rația de grăsimi trebuie să reprezinte 20-30% din aportul energetic zilnic.L.  Aportul zilnic necesar de apă este de 40 ml/kc/zi.  Aportul zilnic necesar de fibre este de aprox. adică 1. nu la alte lichide (ciorbe. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.C. Dacă dorești creșterea masei musculare. și nu poate fi folosit. etc. lapte. total sau parțial.: 70 kg x 40 ml = 2800 ml. acest necesar se referă exclusiv la apă. sucuri.. Atenție.ro. supe.

Acest document este proprietatea S.ro. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Acesta are bazinul ș i umerii lați. deoarece răspunde foarte bine la antrenamente. și nu poate fi folosit.R. total sau parțial. Pagina | 11 . deoarece crește greu în masă musculară și forță. Are un potențial mare pentru culturism. Royal Deals S. transmis sau reprodus. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. cu umerii și talia îngustă. Tipul Endomorf se caracterizează prin multă grăsime. mezomorf) care s-au îngrășat din cauza lipsei de mișcare și supraalimentației. indiferent de alimentație. iar structura osoasă subțire și lungă.4.Tipuri somatice Ectomorful este caracterizat prin grăsime puțină.L.C. iar structura osoasă medie spre mare. dar și o cantitate foarte mare de grăsime. având un potențial scăzut pentru culturism. musculatură slabă. Ectomorful are un metabolism rapid care împiedică creșterea în greutate. Acesta este de obicei înalt. cu un potențial scăzut pentru culturism. Persoanele care se încadrează în această categorie sunt cele care au aceste caracteristici ale tipului endomorf și nu sedentarii din alte tipuri somatice (ectomorf. masă musculară și structură osoasă mare. Aceștia acumulează masă musculară ușor . cu un strat adipos scăzut. prin creștere în masă musculară și forță. Mezomorful se caracterizează printr-o constituție musculoasă. datorită metabolismului lent care duce la creșterea țesutului adipos.

C. – Cofeina prezentă în cafea îți dă un impuls și în același timp accelerează procesele metabolice din organism. Mai jos ai o listă cu alimentele care îți vor îmbunătăți rata metabolică și te vor face să pierzi calorii în timp ce mănâ nci. – Acizii grași esențiali din migdale ajută la accelerarea metabolismului. provocând în același timp organismul să ardă mai multe calorii. Nu exagera. Alimente care stimulează metabolismul Mâncarea a fost dintotdeauna un factor cheie în viața noastră .R. și nu poate fi folosit. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. este bogat în fibre și corpul tău va trebui să ardă extra-calorii pentru a-l descompune. transmis sau reprodus.5. culturile pro-biotice găsite în iaurt ajută la reglarea tractului digestiv. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.ro. care declanșează organismul să stocheze grăsimea. Royal Deals S. – Este principala sursă de antioxidanți. Un factor care se află în strânsă legătură cu metabolismul. – Nivelurile ridicate de proteine din iaurt necesită o energie suplimentară pentru a fi descompuse. De fiecare dată când mâncăm ceva. Asigură-te. În plus. deoarece riști o serie de efecte adverse. construiește țesut muscular. metabolismul nostru intră în acțiune. însă. – Această carne bogată în proteine. Acest document este proprietatea S. Pagina | 12 . accelerând astfel metabolismul. cunoscuți pentru accelerarea sistemului nervos și a creierului. total sau parțial. În plus. deoarece acestea sunt foarte bogate în calorii. care determină organismul să ardă calorii suplimentare. că nu depășești 2 sau 3 cești pe zi. – Acest super fruct scade nivelul de insulină.L. inclusiv creșterea frecvenței cardiace și iritabilitate crescută .

Ferește-te. – Acest condiment minune creș te cantitatea de calorii arse de corpul tău. și nu poate fi folosit. – Adaugă puțină scorțișoară ceș tii tale de ceai sau lapte. însă. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. În plus. Royal Deals S. în timp ce vitamina C ajută organismul să absoarbă mai mult calciu. carbohidrați și fibre. forțâ nd organismul să ardă calorii pentru descompunere. – Această legumă conține calciu și vitamina C. – Este încărcat cu calciu.– La fel ca și grapefruit-ul. – Deoarece corpul are nevoie de o lungă perioadă de timp pentru descompunerea fulgilor de ovă z. arme deosebit de eficiente pentru stimularea metabolismului. total sau parțial. acest fruct cu conținut caloric scăzut este bogat în fibre. de băuturile din soia îndulcite. care ajută la stimularea metabolismului.C. este o sursă mare de antioxidanți.R. transmis sau reprodus. magneziu. fasolea te menține sătul pentru perioade lungi de timp. și acest condiment îți va ajuta organismul să metabolizeze zaharurile mai eficient și în același timp să mențină nivelurile de zahăr din sânge la un nivel optim. – – Săracă în grăsimi și plină de proteine. Calciul acționează ca un declanșator metabolic. fier și vitamina C. potasiu. Acest document este proprietatea S. Pagina | 13 . accelerând metabolismul. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. în același timp accelerând metabolismul să ardă acei nutrienți. acest aliment scade nivelul insulinei din corpul tău și accelerează metabolismul.ro. față de accelerarea metabolismului.L.

organismul punând „frână” metabolismului tău. Dar. efectul va fi unul negativ.ro. Cercetările arată că unele fibre pot îmbunătăți „arderile” organismului tău cu până la 30%.L. Pentru a putea slăbi. este recomandat să scazi 500 de calorii pe zi dacă vrei să slăbești 500 g pe săptămână. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. de fibre pe zi.R. în același timp fiind scăzute în carbohidrați. cantitate care se regăsește în aproximativ 3 porții medii de fructe sau legume. Pentru a nu forța organismul. și nu poate fi folosit. În cele ce urmează. lăsându-te obosit pe tot parcursul zilei. accentul fiind pus pe descompunerea prețioaselor calorii furnizate pentru energie. transmis sau reprodus. câștigă cel mai puțin în greutate odată cu trecerea timpului. total sau parțial. la orele potrivite. pentru a face față activităților zilnice și pentru a fi într-o formă optimă și sănătoasă. Studiile au mai arătat că persoanele care mănâncă majoritatea fibrelor din alimente. corpul tău are nevoie de reducerea consumului caloric. Diete care accelerează metabolismul O dietă echilibrată poate face diferența dintre un metabolism rapid și eficient și unul lent și ineficient. ți-am pregătit câteva exemple de meniuri. Mesele propuse în planul nutrițional sunt bogate în proteine și fibre.6. Pagina | 14 .C. asta pentru a-ți stimula cu adevărat metabolismul și a te ajuta în atingerea obiectivelor. Corpul tău are nevoie de nutrienții potriviți. Royal Deals S. Țintește pentru aproximativ 25 gr. Acesta va mai înceta să lucreze eficient. Acest document este proprietatea S. concepute special pentru a-ți accelera arderile și a te face să te simți mai bine ca niciodată. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. în cantitățile potrivite. dacă reducerea este drastică.

lapte 2 ouă fierte 1 legumă 1 felie pâine integrală 250 ml.L.R. Acest document este proprietatea S. cereale integrale 150 ml. ciuperci la grătar/tablă 1 brocoli 1 cană ceai de tei Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. iaurt degresat  50 gr. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. biscuți graham DEJUN  100 gr.ro. fresh fructe GUSTARE  125 gr. Pagina | 15 . orez  1 salată verde GUSTARE  1 baton proteic CINĂ     100 gr.Exemplul 1 MIC-DEJUN       50 gr.C. și nu poate fi folosit. total sau parțial. somon la grătar  100 gr. piept pui la grătar 150 gr. transmis sau reprodus. Royal Deals S.

ro.R.L. Royal Deals S. și nu poate fi folosit. biscuiți din făină integrală DEJUN  100 gr. brânzică de vaci 2 felii pâine integrală 150 ml. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Acest document este proprietatea S. sote de ciuperci  1 salată de vară GUSTARE  1 pumn migdale CINĂ       1 conservă de ton 1 brocoli 1 salată verde 1 roșie 50 gr. lapte 40 gr.C. Pagina | 16 . porumb ulei măsline Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. piept curcan la grătar  100 gr. fulgi de ovăz 1 măr GUSTARE  50 gr.Exemplul 2 MIC-DEJUN      100 gr. transmis sau reprodus. total sau parțial.

cartofi natur  salată de varză GUSTARE  1 baton proteic CINĂ  100 gr. cereale integrale 150 ml.C.R. biscuiți din făină integrală 1 banană 1 ceașcă de cafea GUSTARE  1 pumn stafide DEJUN  100 gr.L. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. carne de vită la cuptor  100 gr. Royal Deals S. legume preparate la wok  1 pahar lapte bătut Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. piept preparate la wok  150 gr. lapte de soia 50 gr. Pagina | 17 . transmis sau reprodus. Acest document este proprietatea S.ro.Exemplul 3 MIC-DEJUN      50 gr. și nu poate fi folosit. total sau parțial.

urdă 2 legume 2 felii pâine integrală 1 cană ceai verde GUSTARE Smoothie:  1 banană  1 kiwi  1 portocală  100 gr. Royal Deals S. cod la cuptor  100 gr. transmis sau reprodus. Acest document este proprietatea S. piept pui la grătar  100 gr.ro. apă DEJUN  100 gr.L. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. iaurt CINĂ  100 gr. total sau parțial. și nu poate fi folosit.R.Exemplul 4 MIC-DEJUN     100 gr. mazăre  1 salată de vară GUSTARE  125 gr. fructe de pădure  50 ml. Pagina | 18 . legume fierte  Ceai oolong cu scorţişoară Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.C.

Fie că ieși la alergat în parc.chiar acela de a arde grăsimi. acesta este motivul pentru care oamenii respiră în mod constant și o parte din motivul pentru care au nevoie de apă.R. Pagina | 19 . mușchii respiratori principali și auxiliari își continuă regimul de funcționare relativ normal. metabolismul aerob este. Deși corpul tă u Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. îți vom preciza câteva detalii despre fiecare în parte.ro. până la câteva ore. Efortul se împarte în două categorii. și nu poate fi folosit. fără să afecteze rezervele acestuia. Acest document este proprietatea S. activitatea fizică este răspunsul pentru un metabolism rapid și eficient. Semnificația Organismul efectuează pe tot parcursul zilei mișcări aerobice pentru a furniza energie pentru activitățile de zi cu zi. Metabolismul și efortul fizic Pe lângă alimentație. Deoarece mușchii și ficatul pot stoca doar o cantitate limitată de carbohidrați între mese.L. transmis sau reprodus. de tip aerob și anaerob. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. efortul fizic este principalul aliat pentru accelerarea metabolismului. motivul pentru care ai nevoie de carbohidrați în fiecare zi.7. Frecvența cardiacă nu crește prea mult. Astfel. Carbohidrații sunt un ingredient necesar pentru metabolismul aerobic . Royal Deals S. Se desfășoară folosind oxigen din afara organismului. aportul de oxigen. Nu este un efort prea intens. total sau parțial. te joci fotbal cu prietenii sau te duci la sală. în timpul antrenamentelor aerobe. așa că efortul poate avea o durată destul de mare. fără să modifice prea mult respirația și deci. de asemenea. Deoarece metabolismul aerobic are nevoie de apă și oxigen. În continuare .C.

acesta este un proces lent și ineficient. total sau parțial. Beneficiile antrenamentului aerob:  Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare  Întărește mușchii inimii  Scade nivelul colesterolului rău (LDL) din organism. Acest document este proprietatea S. Efortul anaerob se regăsește în sporturi precum haltere. Și asta cu doar 30 de minute de activitate aerobică moderată pe zi. Royal Deals S. eforturile sunt de scurtă durată (secunde sau zeci de secunde). eliberâ nd arterele  Întărește sistemul respirator  Crește rata metabolică și reduce stratul adipos  Prelungește speranța de viață  Scade riscul apariției diabetului de tip 2  Previne apariția anumitor tipuri de cancer  Mărește producția de endorfine. și nu poate fi folosit. în aceste intervale.poate metaboliza proteine pentru energie. care nu permite mușchilor respiratori principali și auxiliari să își continue regimul de funcționare normal.L. Aceștia blochează toracele în apnee.C. Este un efort intens.R. culturism sau probe de viteză. transmis sau reprodus. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Pagina | 20 . în lipsa glucidelor. frecvența cardiacă poate atinge valori maximale.ro. Exercițiile aerobice vin împreună cu o mulțime de beneficii. crescând nivelul de fericire și optimism Se desfășoară consumând rezervele de oxigen ale organismului și creând o datorie de oxigen care urmează să fie compensată în cadrul refacerii după efort. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Tocmai de aceea.

R.Semnificația Antrenamentul cu greutăți este tipul de efort care va avea cel mai mare efect asupra ratei tale metabolice pe o lungă durată de timp.ro. acest tip de activitate trebuind să ocupe o poziție prioritară în programul tău de fitness.L.C. te poți aștepta la aproximativ cinci calorii / minut. și nu poate fi folosit. Acest document este proprietatea S. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Caloriile „arse” efectiv în timpul unei sesiuni de antrenament cu greutăți poate varia în funcție de intensitatea și tipurile de exerciții pe care le efectuezi dar. Beneficiile efortului anaerob sunt foarte importante. Pagina | 21 . Mult succes! Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. dacă vrei într-adevăr să îți controlezi și să reduci stratul adipos din organism pe o perioadă lungă de timp. transmis sau reprodus. total sau parțial. de aceea este tipul de efort pe care ar trebui să te concentrezi . în general. Royal Deals S. Beneficiile antrenamentului anaerob:  Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare  Întărește sistemul imunitar  Crește rata metabolică și reduce stratul adipos  Construiește și tonifiază masa musculară  Întărește sistemul osos și densitatea acestuia  Menține rata metabolică crescută 48 ore după terminarea antrenamentului Îți mulțumim pentru descărcarea și lecturarea acestei cărți electronice și sperăm că informațiile prezentate îți vor fi de folos în atingerea obiectivelor propuse.

ro.  Datorită acestui program. compus din 10 exerciții diferite. un stepper și o saltea de fitness. Pagina | 22 .  Este un program de mare intensitate executat pe o durată mică de timp. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.C. total sau parțial.R. dar timpul este pentru tine o mare problemă? Noi avem rezolvarea: Perfect 10 . Perfect 10 te va ajuta să obții un corp suplu și tonifiat cu doar 10 minute pe zi!  Combinația de antrenamente propusă de Perfect 10 sculptează corpul. Royal Deals S. fiecare durând 1 minut.Vrei să faci sport.  Este un program foarte intens de antrenament (fără pauze). Perfect 10 poate fi executat oriunde (acasă. Acest document este proprietatea S. și nu poate fi folosit.).fitness-nutritie. transmis sau reprodus. acum te poți bucura de viață fără grija timpului pierdut cu antrenamentele lungi și plictisitoare de la sală. te rugăm să vizitezi site -ul http://perfect10. la birou.L.DVD cu antrenamente pentru acasă Pentru mai multe detalii. în călătorii etc. cu un minim de echipament de fitness: o bandă de rezistență (fitness tube sau fitness band) și opțional o minge de fitness.ro/ Beneficii:  Durată de execuție foarte scurtă (10 minute)  Antrenamentul este foarte intens  Reduce țesutul adipos și tonifiază musculatura  Îmbunătățește condiția fizică  Exerciții explicate în detaliu  Poate fi executat oriunde și oricând  Perfect pentru persoanele ocupate  Rezultate vizibile foarte rapid Ce este Perfect 10?  Este programul ideal de antrenament pentru persoanele care nu au timpul sau banii necesari pentru a merge la o sală de fitness. îmbunătățește condiția fizică și în același timp reduce țesutul adipos. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.

De asemenea.C. îți vom prezenta câteva rețete care pot fi realizate în doar 10 minute.  Plan nutrițional avansat conceput pentru 10 zile. total sau parțial. De aceea. Toate aceste lucruri sunt posibile cu doar 10 minute pe zi! P oți face un antrenament de 10 minute în fiecare zi.  Rețete rapide: știm cât de important este pen tru tine timpul. Acest document este proprietatea S. Royal Deals S.L. Upper.fitness-nutritie.  Manual de utilizare care te va ajuta să începi cât mai repede antrenamentele. fiecare cu durata de 10 minute: Cardio. bogat în proteine şi fibre şi sărac în grăsimi şi carbohidrați. iar dacă timpul îți permite poți adăuga şi altele pentru rezultate mai rapide. și nu poate fi folosit. apoi exercițiile propuse. Total Body. sau poți combina două. te rugăm să vizitezi site -ul http://perfect10.  Suport on-line 24/7: oricând vei avea nevoie de sfaturi sau de ajutor.  Calendare cu programe de antrenament care te vor ajuta să îți programezi antrenamentele în funcție de programul tău încărcat. transmis sau reprodus.R. Pagina | 23 .De ce este eficient Perfect 10? Principala caracteristică a programului Perfect 10 o reprezintă intensitatea. Lower. cu Perfect 10 vei avea un antrenament cardio cu adevărat intens care va topi grăsimea inestetică.ro/ Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. pe e-mail! Pentru mai multe detalii. vei obține un tonus muscular de excepție grație benzilor de rezistență. cu ajutorul căruia va fi foarte simplu să îți monitorizezi evoluția corpului şi să te motivezi pentru a îndeplini obiectivele propuse. trei antrenamente pentru rezultate și mai rapide. Ce conține pachetul Perfect 10?  1 DVD care conține 5 tipuri de antrenament. Abs. sunt prezentate și alte 2 antrenamente: Încălzire și Stretching. În loc de a începe cu antrenamentul cardio și apoi să continui cu rutinele tradiționale pentru diferitele părți ale corpului (ca cele mai multe programe de antrenament). Este un fel de multi-tasking pentru mușchi. experții FitnessNutritie îți vor sta la dispoziție.  Ghid de măsurare.ro. și nu în ultimul rând vei lucra abdomenul așa cum nu ai mai făcut-o niciodată.  Jurnal de antrenament care te va ajuta să ții evidența tuturor exercițiilor executate și să observi evoluția. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Începe cu un antrenament de 10 minute.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful