You are on page 1of 16

Lemma Coaching

NEKED s MOST ha eljtt az ideje, hogy valami fontos s rtelmes dologba kezdj!

Hallgati katalgus 2011/2012

Akkreditlt mdszertani kpzs CoachOk Szakmai Szvetsg Mentor csoport s szupervzi Coaching vllalkozs

Lemma Coaching
mdszertan s iskola
Felnttkpzst folytat intzmnyknt 2006 ta a Fvrosi Munkagyi Kzpont nyilvntartsban. Nyilvntartsi szm: 010102690269-06 A 100 rs ltalnos coaching mdszertani kpzs a FAT ltal akkreditlt. programakkreditcis lajstromszma: PLPL-3782 Szakmai vezet:

Wiesner Edit gyvezet igazgat s mester coach CoachOK Szakmai Szvetsg Elnk

Krdseit, jelentkezst s a kpzshez kapcsold gondolatait az info@coachOK.hu mail cmre vrjuk. Megkeressre 48 rn bell vlaszt kap. A kpzs hivatalos weboldala: www.lemma-coaching.hu A szakmai kzssg, CoachOK Szakmai Szvetsge weboldala: www.coachOK.hu

Ksznt
Szia Coach! jelen s jvbeni
Ha ezt a katalgust forgatod, akkor mr a coaching gondolata belopta magt a fledbe s taln a szvedbe is. Ez csods. Mert a vilgnak neknk, egyszeri embereknek magnleti, vllalati s vezeti minsgnkben szksgnk van arra a tpus tmogatsra, amivel legigazabb nnket meghallgatva, a sajt cljaink s terveink, legjobb emberi kapcsolataink minsg rdekben tudunk gondolkodni, kommuniklni s tevkenyen tenni.

s mi vagyunk azok, akiknek szksge van ebben a vilgban, ilyen trsadalmi viszonyok kztt, ha nem csak tllni, de jl s rtelmesen szeretnnk embertrsainkkal egytt lni, ket tmogatva nmagunkat is megvalstani, a fejldsnek s fejlesztsnek arra az eszkztrra, amit a coaching nyjt. A coachingnak tbb szintje is van. Vannak a kontrollosabb, tancsadi megkzelts teljestmny (performance) coachok (ltalban a business coaching kpzsek llnak ezen a lbon), n mg a megmondsabb pszicholgiai tancsadkat is ide sorolnm. Vannak a fejlesztsre szakosodott coachok (fejleszt gyakorlatsorokkal, kommunikcis vagy vezeti kompetencikra szakosodva), valamint vannak azok a coachok, akik fenti terleteket is lefedik, de rdekldsk s eszkztruk is alkalmass teszi ket arra, hogy nagyban jtszanak. Azaz, akivel lelnek, ott valdi inspirci, csendes, de hatrozott tmogat, a transzformcis, letvezets s gondolkodsi paradigmavltsban gyfeleik trsai legyenek. Azt gondolom, hogy a lemma coachok ilyenek. Az gyfeleinket maguk kereksgben ltjuk: magnembernek, rendszer rsztvevnek, munkahelyi szereplnek, konfliktusban flnek, vllalkoznak, vezetnek s alkalmazottnak s ezekben az lethelyzetekben szakmailag felkszlten, folyamat s eredmnyessg szemllettel, cl- tudatosan ksrjk. gy hiszem ez a legletkpesebb mdja a coaching szemllet mkdsnek. Erre hvom s ezt a mkdst ajnlom tancsad, segt foglalkozs s vezet szerepet betlt beszlgettrsaimnak.

Bemutatkoz Bemutatkoz
A kpzsek 2004 szn indultak, Wiesner Edit oktatval. Akkor mg kiscsoportos mentor coaching folyamatokknt. A referencik nagyvllalatiak, HR-esek s vezetk tanultk a coaching kommunikcis fogsait, a kapcsold ember-olvassi ismereteket s a tmogati eszkztrat. 2005-ben mr Coaching Akadmiaknt, a Lemma Coaching gisze alatt fogadta hallgatit Nmetorszgi kzs kpzsi httrrel a kt oktat, NLP coach: Papp Enik s Wiesner Edit. Ezekben az oktatsokban az NLP eszkztra volt a meghatroz. 2006-ban Wiesner Edit sajt programjt, az amerikai (most ICF) coaching beszlgetsvezetsi standardokra pl, NLP s Tranzakcianalzis valamint Rendszerllts mdszertanait tvz mdszertant akkreditltatta. Az els kiscsoportos kpzsektl napjainkig tbb mint 200 hallgatja volt a Lemma coach kpzsnek. Az ket tmrt szakmai szervezet a CoachOK Szakmai Szvetsg. Ez az egyeslet a coaching nagykznsg krben val elterjesztsre s a szakmai egytt-tanulsra szerzdtt. Szmos rendezvny, tematikus nylt napok s coaching tmj eladsok fmjelzik mkdst. (www.coachOK.hu) A mdszertani kpzseket vltozatlanul Wiesner Edit tartja, aki az EASC (European Association for Supervision and Coaching) coacha, mester coach, valamint 2011/2012 kpzsi vadban nyeri el az ICF (International Coach Federation) MCC (master certified coach) fokozatt is. Ez a fokozat a legmagasabb coaching szakmai fokozat, tbbszz ra kpzst s tbbezer gyflrt, azaz coaching gyakorlatot felttelez. A lemma coach kpzsek gyakorlatorientltak elmleti s eszkz-gyakorl blokkok egytt ptik fel a 100 rs kpzst, amely vizsgval zrul. A vizsga megfelel a nemzetkzi vizsgakritriumoknak. A kpzst kiegszt olvasmnyok a www.lemmacoaching.hu oldal coach kapuja mgtt elrhetek a kpzsben rsztvevk szmra. Tbb szz coaching tmj knyv s cikk tmogatja a tanulst. A kpzs intenzv, elssorban nismeretben mr megersdtt, s tancsadi (s vagy vezeti) szakmai gyakorlatban mr nem csak nyitott, de tapasztalatokkal is rendelkez hallgatkat cloz. A kpzsi id heti (ktheti) tallkozsok mellett 4 hnap egy j tem coaching folyamat mintjra. A kvetkez kpzs 2011 oktberben indul. A kpzs dja: magnszemlyeknek, kisvllalkozsoknak 150.000 Ft, nagyvllalati hallgatknak 420.000 Ft. A kpzs dja megbeszls szerinti rszletekben is rendezhet.

Mi szmunkra, lemma coachok szmra a coaching?


A mi coaching felfogsunk
Sokfle mdja tudatos s nem tudatos van annak, hogy egy msik ember tmogativ legynk. A lemma coaching megtant gy coacholni, hogy a beszlgettrsad szeresse, ami vele trtnik. Te pedig nmagad legyl, nmagadat szeretettel adhassad bele a folyamatba. Mi kell ehhez? nismeret s eszkztr, ill. ennek a begyakorlsa, a rrzs a klnbz mkdsmdokra. Ez amilyen knnynek hangzik, olyan nehz Hisz kihvs, amelyet odafigyelssel, visszajelzsek elfogadsval, nmagunk elfogadsval, tanulssal s sajt viselkedsnk tudatostsval lehet elsajttani. Ebben segtsget a lemma coaching kpzsek felptse, a csoportok lgkre s az oktat szemlye, visszajelzsei adnak. A lemma coachok gy tudnak gyfeleikkel dolgozni, hogy egyszerre segtenek megltni, egyszerre tantanak s ugyanakkor jabb clok megfogalmazsra, btor clkitzsekre sarkalljk az gyfeleiket. Segtenek, erstenek, hogy az gyfeleik merjenek kilpni komfort znjuk adta hatraikon, merjenek gondolkodni, lpni, rlni, vagy akr megbklni. A coaching mestersgnek hrom nagy trekvse van. A mindannyiunkban ott rejtez nagysgunk s kivlsgunk kibontakoztatsa. Ehhez kellenek a pozitv clok, nmagunk s msok inspirlsa. A msodik a szabadsg, hogy nmagunk lehessnk igaziak, hitelesek. Nem msokra hatva, hanem felelsen, sajt vltozsunk mellktermkeknt tudjuk nmagunk cljait megvalstani, nmagunkat megmutatni. Harmadikknt pedig a szemlyes fejlds emberknt, csaldi s egyb rendszereink tagjaknt, kzssgeink rszeknt.

Mirt is akarnl ( lemma) coach lenni?


1) mert szeretnl tbbet csinlni az letedbl 2) mert szeretnl az leteddel, munkddal msok szolglatra lenni 3) mert szeretsz segteni s rmet mertesz msok veled elrt eredmnyeibl 4) mert szeretnl nmagad szmra egy vllalkozst s/vagy egy ms tpus letformt megvalstani 5) mert szeretnd leted, munkd tapasztalatait, felismerseidet msokkal az szmukra is rtkes tudsknt, meglsknt felfoghatan megosztani 6) mert te magad is szeretsz s elktelezetten tanulsz, mindig jabb s jabb dolgokat 7) mert szeretnd az leted egyre tbb terletn megtapasztalni az elgedettsget, a tenni s hatni tuds gazdagsgt 8) mert elktelezetten fejleszted nmagadat 9) mert tudatosan nyitsz msokra, msok mssgra 10) mert mg nem adtad fel, hogy a vilgot megvltad tallkozsaid, beszlgetseid rvn emberenknt haladva

Mitl tudhatod biztosan, hogy ez egy neked val plya?


Sokfle az ismrv. Taln az albbiakat tudnm hangslyosan is kiemelni: nmagadra az let egy vagy tbb terletn mr megtanultl odafigyelni, nmagadra, rzseidre s viselkedsedre folyamatosan reflektlsz. Van tudsod arrl, hogy neked mi mkdtt s ezrt megrtssel, magabiztosan kzeltesz msok nehz lethelyzeteihez. Szereted az embereket, csip-csupsgaikat, nagysgukat, trkenysgeiket, jsgaikat, rosszasgaikat, kzdelmeiket. Szeretsz segteni. Nem megvltani s nem is csak meghallgatni akarsz. Nem ragaszkodsz hozz, hogy a te valsgod s igazsgod legyen szmukra is az egyetlen. Nyitott s kvncsi vagy a msik ember lehetsgeire, tleteire, erforrsaira, elveire s vesszparipira. rdekel, hogy a msik mit tud magbl kihozni. Hiszel benne, hogy msoknak a te kzremkdseddel sajt letkben csodk megvalstsra is mdja van.

k pz Hogyan mkdik a lemma coach k pzs?


A kpzs felptse egy hagyomnyos csoportos fejleszt coaching folyamatval egyezik meg. Ktfle kpzsi ajnlat van. Mindkett intenzv az alapkpzst tekintve 4 hnapos elktelezettsget kvn meg. a) heti rendszeressg 4 rs tallkozsok dleltti csoportok: 9-13h dlutni csoportok: 14-18h esti/munka utni csoportok: 17-21h b) ktheti rendszeressg egsz napos tallkozsok (10-18h)

A kpzsi csoportok kztt, ha valaki ptolni, elre lejrni szeretn kimarad alkalmait, tjrs lehetsges. Fut kpzsek rsztvevi szmra ez a szolgltats djtalan. Korbbi kpzsek rsztvevi vendgknt jraltogathatjk a tematika szerint szmukra rdekes, ill. tovbbfejlesztett tartalm alkalmakat. Ennek alkalmanknti dja: 6.000 Ft

A hallgati csoportok kln is csoportokba fejldhetnek, egymssal folyamatosan kommuniklnak, a programmal prhuzamosan egymson gyakorolnak. Ezeknek a kzssgeknek jelenleg a facebook ad frumot. A lemma coachok kzssgt a www.coachOK.hu oldal s az ahhoz kapcsold zrt levelezsi rendszer kti ssze. Egyms megismersnek a nylt napok programjai, a kzs szervez munka s egyms eladsain, workshopjain val rszvtelek adnak tovbbi teret.

A lemma coach kpzs tematikja

A folyamat clja
Ebben a kpzsben a coaching alapelveivel s eszkzeivel ismerkednek meg, azokat gyakorolhatjk a rsztvevk. Az alap eszkztr a tudatos beszlgetsvezets s a coaching folyamat strukturlsa ezen bell: beszlgetsvezets clkitzs szemlyisgtipolgik, letciklus modellek kommunikcis modellek (4 fl, kutya-macska) NLP eszkztr (megoldsllapot, motivci, vltozskezels, konfliktusok kezelse), Tranzakci Analzis (egogramm, driverek) Rendszerszemllet (vaksgaink, Peter Senge fejlesztsi modelljei) Rendszerllts (rendek, llts bbokkal)

Cl, hogy a rsztvevk az eszkzket konkrt sajt (ill. sajt munkahelyi) esetek feldolgozsn keresztl ismerjk meg. A folyamat alapja, hogy mindent kiprblunk, amirl sz esik. A kiprbls egymson, l s les coaching helyzetekben trtnik.

A coaching szemllet tancsads kpzsi folyamat eredmnyei


A kpzs vgn a rsztvevk nagy magabiztossggal tudjk elklnteni a direkt tancsads, a trning s a coaching mdszereit egymstl, el tudjk dnteni, hogy mikor melyikre van szksgk, felkszltek arra, hogy a munkjuk sorn a legmegfelelbb mdszert tudjk alkalmazni.

A rsztvevk a napi tancsadi munkban kpess vlnak:

- a hozzjuk fordul gyfelekkel folytatott beszlgetsek bizalmi lgkrt kialaktani


sajt nyelvezetk formlsval, a beszlgetpartnert egy pozitv, aktv nyelvezet hasznlatra motivlni a problmaorientlt beszlgetseket megolds-orientltba tvltani a beszlgetseket megfelel eszkztrral, jl alkalmazott feltr s segt krdsekkel, segt visszajelzsekkel s tkrzssel elre mozdtani ki nem mondhat pontokat, nem nyelvi megjelentsi eszkzk hasznlatval felderteni s a beszlgetpartnernek a helyzet tltsra megadni a csaldi, ill. szervezeti, munkahelyi jelensgek korrekt lekpezsre a rejtett jelensgek (hierarchia, els-sg, rivalizls) feltrsra s megrtsre az ltaluk feltrt jelensgek, problmk korrekt s kiegyenslyozott kommuniklsra az rintettek fel a problmkhoz kapcsold megbeszlsek moderlsra, facilitlsra

A coaching kpzsi folyamat fontos mellktermkei o jobb nismeret a kpzsben rsztvevk szmra o tudatosabb, egyrtelm kommunikci o eredmnyesebb tancsadi fellps

Mi trtnik mg a kpzsi folyamat hatsra?


Vltozs vltozs az egyni kihvst jelent terleteken vltozs az emberi kapcsolataidban vltozs az nismeretedben, nrtkelsedben vltozs a lehetsgeid megltsban s megragadsban vltozs a krnyezeted hozzd val viszonyulsban Szakemberknt is eltrbe kerl a tudatos alakts, teremts, ltrehozs Szorgalmas munksbl rmteli jtkos leszel A vilgnak kiszolgltatott fogyasztbl az letedet alakt teremtv Az lett menedzselni prbl beosztott vezetbl coaching szemllet letreval kiteljesedett ember

Hogyan zajlanak a tallkozsok? Hogyan tanulunk?


A kpzs alapjt egy nagyon egyszer kpzsi mdszertan adja, azrt, hogy minden tanulsi stlus, megtallja a maga szmra izgalmas s feldolgozhat elemet. i) A tallkozsok elejn rvid ismertet hangzik el az aznapi mdszerekrl, azok jelentsgrl, szakmai htterrl s leghangslyosabban a coachingban val alkalmazhatsgukrl. ii) A mdszertani elmlet kveti ezt: modellek, elvek, a megvalsts lpsei iii) A kapcsold eszkz magyarzata, kulcs motvumok, odafigyelsi pontok, hogyan lehet legjobban csinlni a mester coach irnymutatsai iv) demonstrci vagy azonnali pros gyakorls a mester coach visszajelzsei mellett v) gyakorls s megbeszl kr A tallkozsok 110 perces blokkokban zajlanak, a sznetekben frisst italok s, snackek vrjk a rsztvevket. A tallkozsok hangslyosan gyakorlatorientltak az idkeretek legjobb tartsa mellett, egy-egy gyakorlsi folyamat befejezse okn egy-egy alkalommal rvid hosszabbtsra lehet szksg.

Amitl m mr kiemelkedsz a t tmegbl

avagy az alap coaching eszkztr


10 kszsg, amelyet kezdetektl gyakorlunk:

1. Minden lsnek clja van s erre szerzdnk az gyfllel 2. Mg mieltt folyamat kezddhetne, kapcsolat kell kipljn 3. A coach szerepben van 4. A coach legfbb eszkze: krdsek 5. A coaching ereje a meghallgatsban rejlik 6. Kommuniklni egyrtelmen, tisztn s clravezeten rdemes 7. Vaksgaink: Mit ltunk s mit nem ltunk? 8. Az tlet nem eredmny a megvalsts tjra lpni 9. Folyamat pts, cl- tudatossg 10. A vsr min. kettn ll: felelssgek megosztsa

Ezekre az alapokra ptkezik a klnbz, napjainkban ismert tancsadsi eszkzk kiprblsa. Eszkzk: szemlyisgkrdvek, letciklus sznek, a hs tja modell, visszajelzsek, NLP elvek, nyelvi torztsok megismerse, nismeret sajt lett fellvizsglatval, tancsadi buktatk gyfl buktatk, driverek, sorsknyv, krtyk, EFT, bbok s a rendszer ill. helyzetmegjelents tovbbi eszkzei.

A lemma coach akkreditcis vizsga


A vizsga felttelei: lsnaplk klss (nem gyakorl csoportbl val) gyfelekkel flrs l ls (ismeretlen, l kihvs)

CoachOK Szakmai Szvetsg


A lemma coach kpzs rsztvevi rendes tagknt csatlakozhatnak a CoachOK Szakmai Szvetsghez. Az egyeslet clja, hogy a coachingot a nagykznsg krben elterjessze. Ehhez a legjobb eszkznek, a coachok szmra bemutatkozst s folyamatosan gyakorlteret ad nylt napok bizonyultak. A CoachOK Szakmai Szvetsg hivatalos weboldala: www.coachOK.hu Ahol a coachok bemutatkozjukkal szerepelnek, amely oldal a rendezvnyeik frumoldala, a kzs kapcsolattarts valamint a mdia fel megjelensnknek fruma. Az oldalon a coachok direktben adjk meg elrhetsgket, ott kzvetlenl lehet ket elrni. A coach neve mellett az LTC (licence to coach) jelzi, hogy a coach a tanfolyam elvgzsn tl a vizsgafeltteleknek is eleget tett. Az egyeslethez prtol tagknt nem lemma coachok is csatlakozhatnak. Szmukra is adott a bemutatkozs lehetsge (weboldalon s rendezvnyeken), ha legalbb kett a kpzsben rsztvev coach igazolja, hogy a tagsgra jelentkez az iskola szemllete szerint l s dolgozik coachknt.

Mit vizsgl a vizsga?


A www.lemma-coaching.hu oldalon tbb rs letlthet a coaching eszkzkrl, a coach szemlletrl s a coaching mestersg vizsgn is keresett elemeirl. A coaching apjnak Thomas Leonard-ot tartjk, fogalmazta meg a j coach alapkompetenciit:

1) Felvllalja a provokatv beszlgetst A coaching lsek ltalban rvidek. Ha csak meghallgatjuk az gyfelet s nem szlunk kzbe, akkor sokig vrhatunk a provokatv pillanatra. Ezrt krdezzk meg clzottan arrl, amit hallunk, tegynk fel j krdseket, amivel tisztbban lthatunk a tmban, s osszuk meg, amit sajt tapasztalsbl tudunk, ahogyan rznk.

2) Tkrt tart az gyflnek Minl tudatosabb valaki, minl pontosabban ltja t helyzett, annl jobb dntseket tud hozni. Ezrt a profi coach feladata segtenie gyfelt abban, hogy az felfedezze a tehetsgeit, az adottsgait, a jt benne, az rtkeit, a szksgleteit s lmait, hogy az gyfl megrthesse, mi motivlja, mi inspirlhatja.

3) Nagyobb sszefggsek foglalkoztatjk Br a legritkbb, hogy egy gyfl gy rkezik, hogy a benne s terveiben rejl nagy rtkeken dolgozzunk, mgis ez a munknk lnyege: az gyfl szemlyes erejt, nagysgt, a gondolkodst s cselekedeteit hvjuk ki. Ezek a kihvsok segtenek szmra, hogy szemlyes lcei magasabbra kerljenek, hogy megersdjn.

4) lvezi az gyfllel tlttt idt Paradox? Mgis egyszer. Ha kedveljk az gyfelet, a maga teljessgben (hibival s rtkeivel) akkor magas bizalomszinten tudunk egyttmkdni. Ettl az gyfl is tbbet mer s jobban halad.

5) Kiemeli az gyfl j erfesztseit Kataliztor s gyorst legynk az gyfl folyamataiban. Ezt gy tudjuk elrni, hogy tmogatjuk abban, hogy picit tbbet tegyen, mint amit egybknt meglpett volna, merjen olyat, amirl nem gondolta volna, hogy tudja, stb.

6) A kvncsisg mentn navigl A termszetes kvncsisg j irnytnk lehet, hisz amolyan felfedez flk vagyunk.

7) Minden helyzetben megltja a tkletest letszemllet is, hogy minden helyzetrl elfogadjuk, hogy ami trtnt, az egy j okbl trtnik gy s nem msknt. Mg akkor is, ha ott s akkor nem rtjk, nem ltjuk ezt az okot. Amikor segtnk az gyflnek j okokat keresni az nagyobb segtsg, mintha tippeket, technikkat s megoldsokat javasolnnk.

8) Megkeresi az igazn fontos dolgot Hangulat s helyzetfgg, hogy mivel rheti el az gyfl a legrdemibb vltozst. Amolyan mozg clpontknt mkdik, a coachnak rugalmasnak kell lennie, hogy hatkonyan tudjon alkalmazkodni s az add lehetsgeket megrteni.

9) Tisztn kommunikl rtsk meg a sajt kommunikcis mkdsnket s tiszttsuk meg a hinyossgaitl, a felesleges elemektl, amik a coaching folyamatot lassthatnk. Mik ezek a felesleges elemek? tlkezs, eltlet, elvrsok, kell-ek , lehet-ek, srgets, flelmek, bszkesg.

10) Megosztja, amit szlel, ahogy van Az gyfelek fggnek a coach visszajelzstl, megfigyelseitl, intucijtl a folyamatban. Ezrt fontos, hogy coachknt minl tbbszr beszljnk arrl, hogy mit ltunk, mit lnk meg, mit hallunk ki.

11) nnepeli az gyfelet Minl gyakrabban, mlyebben tudjuk az gyfelet nnepelni (tetteirt, haladsrt, lmairt, elktelezettsgrt, tehetsgeirt) annl btrabban lp elre s lesz sikeres. A btorts nem elegend!

12) j terletekre is belp j koncepcikat, elveket, szempontokat mutatunk az gyflnek, meghvjuk egy j gondolkodsi irnyba, ksrleteztetjk, j clokat talltatunk vele.

13) Felfedi az igazsgot Az igazsg taln mg a tiszta szintesgnl is feljebb van, hisz minden helyzetben tbb igazsg mkdik, minden embert s cselekedeteit tbb igaz rzs is mozgathatja. Ha ezek kzl minl tbbet fel tudunk fedezni, ki tudjuk mondatni, akkor annak nagy vltoztat ereje van.

14) Tmogat lgkrt alakt ki A siker, a szemlyes fejldsrl nem is beszlve, akkor marad fenntarthat, ha (krnyezetben, lgkrben) abszolt biztonsgosan s megtmogatva jhetett ltre. Kierszakolt vagy az akarat erejbl tpllkoz vltozsok vannak, de ki szereti ket?

15) Tiszteli az gyfelet embersgrt Mindannyiunknak vannak hatraink (bels s kls). Br a coaching tmja a bennnk rejl potencil s lehetsgeink maximlis kiaknzsa, mgis emberek vagyunk nem hibtlanok, nem gpek. Amit szeretnnk: siker egy stresszmentes folyamatban, a hatraink felismersvel, a fejldsnk klnbz llomsainak rtkelsvel, elfogadottsgban.

Hogyan tovbb?
Amennyiben most vagy esetlegesen a jvben gondolkozol egy coach kpzsen, akkor rdemes feliratkozz a www.lemma-coaching.hu vagy a www.coachOK.hu oldalon (ill. ezek facebook oldalain) a Coaching tippek hrlevlre. Ezen a hrlevlen keresztl tudsz tjkozdni a coaching aktulis trendjeirl, coaching esettanulmnyokat, ls leiratokat olvashatsz, s megtudod, hogy mikor vannak a CoachOK Szakmai Szvetsgnek nylt napjai, ill. mikor kezddnek kpzsek, mikor vannak a kpzshez kapcsold bevezet workshopok, ill. a kpzshez kapcsoldan modulrisan nyitott, az akkreditlt mdszertani kpzsben val rszvtel nlkl is ltogathat kpzsi alkalmak. Magyarorszg egyik legaktulisabb coaching tmj knyvtra, idegen nyelv szakirodalommal a 1068 Budapest, Benczr u. 14. szm alatt tallhat. Bejrs elzetes egyeztets alapjn. A klcsnzs djkteles. rmmel vrom krdseidet, szrevteleidet, jelentkezsedet!

Krlek, hogyha ismersz olyat, akit rdekel a coaching tmja, ill. a kpzs, akkor annak btran kldd tovbb ezt a kpzsi katalgust. A 2011/2012-es szi-tli kpzshez kapcsoldan 2011.szeptember 30-n nylt dlutnt tartok. Ezen dlutn 15h-tl a facebookon, mailben s telefonon berkezett krdsek alapjn rvid elads lesz, a szemlyesen megjelentek krdseire is vlaszolunk. Majd 17h-tl a kpzst bevezet workshop kezddik. A kpzshez kapcsold tovbbi informci s tjkoztats:

Wiesner Edit, mester coach Tel: 30/9295577, skype: welemma mail: wiesner.edit@lemma-coaching.hu, info@coachOK.hu Weboldalaink: www.lemma-coaching.hu, CoachOK Szakmai Szvetsg: www.coachOK.hu