INSTRUMEN PENTAKSIRAN STANDARD PRESTASI BAHASA MALAYSIA TAHUN DUA-SK KEMAHIRAN BAND PERNYATAAN STANDARD Membaca 3 Mengetahui,memahami

dan memberikan respons terhadap perkara yang didengarditutur, dibaca dan ditulis DESKRIPTOR B3 DB1 ; Membaca, memahami dan mengenalpasti idea daripada pelbagai bahan EVIDENS B3 DB1 E1 : Menyatakan idea daripada bahan yang dibaca AKTIVITI PENTAKSIRAN Bahan: lembaran kerja (Contoh dialog)

Langkah Pentaksiran: Murid membaca dialog.

INSTRUMEN PENTAKSIRAN STANDARD PRESTASI BAHASA MALAYSIA TAHUN DUA-SK

.. Ahmad : Saya lihat setiap petang kamu sibuk.. RUJUKAN : B3 DB1 E1 TARIKH................. Apa yang kamu buat? Abu : Setiap petang saya membantu bapa saya di kebun.. Sawi...... Ahmad : Selain kamu...................... Ahmad : Apakah tanaman yang ditanam oleh bapa kamu? Abu : Macam-macam ada....NAMA........... tomato dan cili. timun............ siapa lagi yang membantu bapa di ..... Baca dialog dan jawab soalan secara lisan..... Ahmad : Sejak bilakah kamu menolong bapa kamu berkebun? Abu : Tiga bulan yang lepas....... KELAS.. kacang panjang............ ARAHAN .. Abu : Selamat pagi...... Ahmad : Selamat pagi Abu..

saya hendak ke kedai. : Saya pun hendak ke kebun. tetapi wang tersebut saya simpan di bank. Tentu kamu mendapat banyak wang daripada hasil jualan sayur tersebut? : Adalah sikit. abang dan kakak turut membantu bapa di kebun. Ada barang yang hendak dibeli. Dialog ini menceritakan tentang apa? 2. rajinnya mereka! : Abang dan kakak sedang bercuti semester sekarang. Emak. . Siapakah yang berbual? 3. Mereka berbual di mana? .Abu kebun? . Ahmad Abu Ahmad Abu Ahmad Abu Contoh ransangan : 1. Jumpa lagi. : Oh. : Baiklah Abu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful