1)Ucapan Alu-aluan Assalamualaikum wrt wbkth dan salam sejahtera diucapkan kpd Yang berusaha Pn.

Anita bt Othman, Guru Besar Sek. Keb. Tanjung Belipat, Yang dihormati En.........................., Yang Dipertua PIBG Sek. Keb. TANJUNG BELIPAT, Guru Penolong kanan kurikulum En. Mohd Shaifuddin b. Othman, Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, Pn. Luly Anak Jinggan, Guru Penolong Kanan Kokurikulum, En Mohd Amin bin Mukhtar,Guru-guru, AJK-AJK PIBG yang hadir pada hari ini serta murid-murid Sek. Keb. Sg. Tanjung Belipat yang disayangi sekalian. SELAMAT DATANG KE KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN SEKOLAH KEBANGSAAN TANJUNG BELIPAT TAHUN 2012. Terlebih dahulu, marilah kita sama-sama panjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi, kerana atas limpah kurniaNYA dapat kita bersama-sama sekali lagi, pada hari yang gilang gemilang ini untuk menjayakan kejohanan sukan tahunan SK TANJUNG BELIPAT tahun 2012 ini. Kami warga SKTB mengucapkan ribuan terima kasih atas kesudian para hadirin yang hadir bagi memeriahkan lagi kejohanan pada hari ini. 2)Bacaan Doa Hadirin yang dihormati. Untuk memberkati temasya sukan tahunan ini, majlis dengan sukacitanya menjemput Ustaz Mohd Izwan b. Nordin untuk memimpin bacaan doa. Majlis mempersilakan dengan segalahormatnya. Bacaan doa Majlis merakamkan ribuan terima kasih di atas bacaan doa itu tadi. 3)Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin diminta berdiri Pasang tape nyayian 4)Upacara Perarakan Rumah Sukan. Hadirin yang dihormati, Pembuka acara pada pagi ini akan dimulakan dengan perarakan perbarisan dan lintas hormatrumah-rumah sukan sebentar lagi. Pasang CD Marching Rumah Temenggung dengan tema kuning mendahului kontijen perbarisan pada hari ini. Kuning melambangkan warna diraja. Diikuti oleh Rumah.........................dengan tema hijau. Hijau melambangkan kedamaian dan ketenangan antara ahli-ahlinya.Hijau mewarnai alam sekeliling kita. Kontijen seterusnya ialah Rumah..................................dengan tema Biru. Biru melambangkan perpaduan. Ini menunjukkan mereka bersatu padu untuk membentuk sesebuah pasukan yang mantap. Kontijen yang terakhir adalah Rumah ................................ dengan tema Merah. Merah melambangkan keberanian dan kegagahan sesebuah pasukan.

SUKAN TAHUNAN PIBG SKTB BY: MISS FAUZIAH HUSIN

. atucara seterusnya adalah upacara menyalakan obor kejoohanan sebagai simbolik kepada pelancaran sukan tahunan sekolah kebangsaan tanjung belipat bagi tahun 2012 ini. 4.......Diminta semua pegawai kejohanan yang bertugas di padang untuk bersedia kerana acara olahraga akan dimulakan sebentar saja lagi.. Majlis mempersilakan.... majlis menjemput.... Acara sukaneka pertama adalah _____________________ RUJUK BUKU ATURCARA Acara sukan diteruskan lagi dengan acara kemuncak pertandingan pada hari ini iaitu Larian bergantiganti 4 X 100 meter dan 4 X 200 meter lelaki & perempuan Tahap 2.. untuk mengiringi ...... 5....... Tanjung Belipat bagi tahun 2012.5)Seterusnya. yang akan akan dipimpin oleh adik ………………………………………………………. memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan KEJOHANAN KEBANGSAAN SK TANJUNG BELIPAT TAHUN 2012 .... 2.... Puan Anita bt Othman untuk SUKAN TAHUNAN SEKOLAH dengan segala hormatnya atas ucapan dan perasmian itu 6) Atucara seterusnya adalah bacaan ikrar kejohanan sukan tahunan bagi tahun 2012. 5.Sekarang dipersilakan semua kontingen yang mengambil bahagian untuk bergerak keluar kekhemah masing-masing bagi kita meneruskan acara sukan pada pagi ini..... Maka dengan itu.. Hadirin yang dihormati sekalian..... 4... Perhatian... SUKAN TAHUNAN PIBG SKTB BY: MISS FAUZIAH HUSIN .... 9)ACARA SUKAN Acara sukan akan dimulakan sebentar lagi dengan larian 100 meter lelaki dan perempuanindividu bagi tahun 1.... 6.bagi menyalakan obor kejohanan..... majlis dengan sukacitanya menjemput Yang Berusaha. rasmilah kejohanan sukan Sek.. Anita bt Othman di tadi... 2. 3.. 7) UPACARA MENYALAKAN OBOR KEJOHANAN.... Begitulah tadi sempurnanya majlis pembacaan ikrar kejohanan sebagai tanda komitmen para atlet kepada kejohanan ini. Keb.... 8)Perarakan Keluar Kontingen Demikian tadi selesainya upacara perasmian kejohanan..Terima kasih diucapkan kepada Pn. 3.....Acara sukan pertama pada hari ini adalah larian 100 meter individu lelaki Tahun RUJUK BUKU ATURCARA Acara sukan diteruskan lagi dengan acara sukaneka secara individu bagi tahun 1...Para peserta diminta bersedia... Para peserta diminta bersedia.. Untuk itu..

terima kasih.............. Nombor bertuah yang pertama adalah ..... Terima kasih diucapkan kepada …………………………………...dijemput pemenang bertuah untuk tampil mengambil hadiah.. di atas kesudian beliauuntuk menyampaikan hadiah.... BAGI HADIAH IKUT ACARA.…………………………. Anita bt Othman untuk Mencabut . Syabas untuk semua dan “Majulah Sukan SKTB untuk negara”TIGA SORAKAN UNTUK SEMUA YANG MENJAYAKAN KEJOHANAN KALI INI....... HIP-HIP….. SUKAN TAHUNAN PIBG SKTB BY: MISS FAUZIAH HUSIN .untuk menyampaikan hadiah..w......... Maka berakhirlah acara olahraga kita pada kali ini.. Sesungguhnya yang baik itu datangnya daripada Allah s...........t dan yang buruk itu adalah daripada kami sendiri. dijemput pemenang bertuah untuk tampil mengambil hadiah ((Majlis dengan sukacitanya menjemput En Mohd Amin bin Mokhtar Untuk mengiringi Puan Anita Bt Othman untuk menyampaikan cenderahati sebagai tanda penghargaan kepada En...........nombor.....Untuk mengiringi ………………………………………. Olahragawan SKTB tahun ini disandang oleh :………………………………………Olahragawati SKTB tahun ini disandang oleh :……………………………… 12) Acara Cabutan Bertuah.....)))) 13)Penutup Maka dengan itu berakhirlah sudah kejohanan sukan tahunan SKTB tahun 2012 ini.... Akhir kata dari kami berdua.. RUJUK BUKU ATURCARA Seterusnya diumumkan penyandang bagi olahragawan & olahragawati SKTB bagi tahun ini...... atas kesudian beliau hadir dan merasmikan majlis pada hari ini...HOORAY 3X Sekian ...........Maaf atas keterlajuran kata dan bahasa sepanjang kami mengendalikan majlis ini. Kini tibalah masa yang ditunggu-tunggu.. 11)Upacara Penyampaian hadiah Sekarang tibalah masanya bagi upacara Penyampaian hadiahMajlis dengan sukacitanya menjemput ……………………………………………………...... Nombor kedua ..10)Penutup Dengan berakhirnya acara pertandingan larian berganti-ganti 4 X 100 meter dan 4 X200 meter itu tadi........iaitu cabutan bertuah~~ Untuk itu... majils menjemput Pn...

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful