biblioteques de L ’H

benvinguda

Benvingut usuari, benvinguda usuària, L’Ajuntament i les biblioteques de L’Hospitalet t’agraïm que hagis demanat el carnet de la biblioteca. La teva confiança ens encoratja a continuar treballant conjuntament amb la Diputació de Barcelona per oferir-te cada dia un millor servei. Amb aquest carnet tindràs accés a les vuit biblioteques municipals de la ciutat i a tots els serveis que hi oferim: préstec de llibres, documents, música i pel·lícules, consulta de diaris i revistes... Si a la teva biblioteca no trobes el que busques, pots recórrer al préstec interbibliotecari, un dels serveis millor valorats pels nostres usuaris. En un termini màxim de dos dies tindràs a la teva disposició el material que has demanat. A Núria Marín i Martínez les biblioteques trobaràs connexió Wi-Fi, amb accés lliure i gratuït a Internet Alcaldessa de la ciutat i a les eines ofimàtiques, amb reserva prèvia i un màxim de 20 sessions al mes. D’altra banda, l’equipament de Bellvitge disposa d’ordinadors portàtils, i el de plaça d’Europa, de llibres electrònics, per utilitzar dintre les instal·lacions. Tots dos tenen també aules multimèdia. A més dels fons generalistes, recorda que a les biblioteques de la ciutat pots trobar-hi fons especialitzats, com ara de novel·la negra, a la Bòbila; de còmic, a la Tecla Sala, o de teatre, a la Josep Janés, i que ofereixen nombroses activitats culturals i de foment de la lectura. El carnet et permet gaudir també d’avantatges i descomptes en les entrades del Teatre Joventut i de l’Auditori Barradas, dels principals museus, teatres i cinemes de la província de Barcelona, i en la compra de llibres i música a botigues especialitzades. Gaudeix-ne!

serveis generals de biblioteques de L ’H

Consulta i préstec de llibres, DVD, CD, revistes i altres materials. Servei d’informació i referència. Ordinadors amb eines ofimàtiques i connexió a Internet. Connexió Wi-Fi. Sales de treball per a grups (Biblioteca Central Tecla Sala)*. Aules multimèdia (Plaça d’Europa i Bellvitge)*. Fons especials (còmic, novel·la negra, teatre, etc.)*. Activitats culturals per a adults i infants (exposicions, xerrades, cursos, clubs de lectura, sessions de contes...). Serveis educatius especials per a escoles i entitats. Col·lecció local: llibres sobre L’Hospitalet i d’autors de la ciutat, i informació al web L’Hospitalet escriu: https://sites.google.com/site/autorslh/ Aparells per escoltar música i per visionar DVD. Accés a recursos en línia (audiollibres, revistes, bases de dades...). Venda d’auriculars i memòries USB. Préstec d’ordinadors portàtils (Bellvitge) i e-books (Plaça d’Europa)*. Bústies de retorn de documents (Plaça d’Europa i Bellvitge)*.
*Consulteu la disponibilitat i les normatives a la vostra biblioteca.

Què necessito per poder emportar-me documents a casa?

el servei de préstec

Només cal tenir el carnet de la biblioteca, que és personal i intransferible.

Com puc fer-me el carnet?
El carnet es tramita al moment a la mateixa biblioteca, presentant el DNI/NIE, el passaport (conjuntament amb l’empadronament on consti l’adreça) o el permís de residència. A més, es pot sol·licitar el carnet via web a http://aladi.diba.cat. En aquest cas, s’ha de passar a recollir a la biblioteca presentant el DNI/NIE o el passaport i l’empadronament.

On puc utilitzar el carnet?
El carnet serveix per a totes les biblioteques públiques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona i, presentant el DNI, també per a les biblioteques de Girona, Lleida i Tarragona. A més, amb el carnet també obtens descomptes i altres avantatges en llibreries, cinemes, teatres, exposicions, etc. Pots consultar-los a http://bibliotecavirtual.diba.cat/avantatges-del-carnet

Què puc agafar en préstec i durant quant de temps?
15 materials en suport paper 6 DVD 9 materials multimèdia (CD, CD-ROM, e-book ) 30 dies 30 dies 30 dies

Com puc demanar una renovació?
Si necessites més dies de préstec, els pots demanar personalment, a través del web http://aladi.diba.cat, dins el teu espai personal, o per telèfon. Es poden sol·licitar fins a tres renovacions, sempre que no hi hagi reserves pendents.

Préstec interbibliotecari
Si el document que t’interessa no està disponible a la teva biblioteca, el podem demanar a altres biblioteques. Biblioteques públiques de L’Hospitalet de Llobregat. Pots demanar-hi tot tipus de materials (llibres, revistes, CD, DVD…) de manera gratuïta. Tindràs disponible el material, aproximadament, en un o dos dies. Aquest servei també et permet retornar els materials de L’Hospitalet que tens en préstec a qualsevol de les biblioteques del municipi, o a les bústies de retorn disponibles. Biblioteques públiques de la província de Barcelona. Pots demanar-hi llibres i revistes*. Tindràs disponible el material, aproximadament, en set o deu dies. Per demanar documents a biblioteques públiques de fora de la província de Barcelona, consulta la teva biblioteca.

Com puc fer una reserva?
Si busques un document que està en préstec, tens l’opció de reservar-lo personalment o a través del catàleg a http://aladi.diba.cat. Després t’avisarem per telèfon o per correu electrònic i te’l reservarem durant set dies. És important, doncs, que comuniquis a la biblioteca qualsevol canvi de número de telèfon o d’adreça de correu electrònic. Recorda’t que el carnet és personal i intransferible, per tant, les reserves es lliuraran únicament a la persona que les ha demanades, o amb una autoritzacióescrita.

Què passa si torno els documents amb retard?
Per al bon funcionament del servei de préstec, et recordem que has de ser puntual a l’hora de retornar els documents. El sistema informàtic aplicarà un punt de demèrit per dia de retard i per document en préstec, i bloquejarà el carnet i tots els serveis automàticament durant 15 dies per cada bloc de 50 punts. Passat aquest temps, el carnet tornarà a ser operatiu.

*Servei subjecte a preu públic.

Biblioteques de L’Hospitalet proporcionen accés lliure i gratuït a Internet i a eines ofimàtiques. Disposes de 20 sessions al mes. No es comptabilitza el temps de connexió a la xarxa, sinó les sessions.

el servei d’internet i+

Les impressions es paguen mitjançant un moneder automàtic. Tens habilitats els ports USB i el reproductor-gravador.

Què cal per fer servir aquest servei?
Per poder utilitzar els ordinadors que ofereixen aquest servei cal disposar del carnet d’usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

Límit de sessions
Cada usuari disposarà d’un màxim de 20 sessions mensuals. Les sessions no comptabilitzen el temps de connexió (pot variar segons el tipus de terminal que s’estigui utilitzant i l’hora de connexió), sinó el nombre de connexions que es facin durant el mes. Demana a la teva biblioteca com funcionen els terminals disponibles.

Com fer reserves?
Pots fer reserves amb antelació a la mateixa biblioteca o a través de la pàgina següent: http://www.puntxarxa.com/diba/reserves

Un cop feta la reserva, has de prendre nota de l’hora i del número d’ordinador en el qual l’has feta. Només podràs utilitzar el PC on hagis fet la reserva.

Què passa si he fet la reserva d’una sessió, però no hi vaig?
El terminal estarà en estat RESERVAT i al cap de 10 minuts, sense que l’usuari que havia fet la reserva s’hagi validat, el terminal passarà a l’estat LLIURE, i qualsevol altre usuari podrà validar-se. Cal tenir present que aquesta sessió comptarà com si l’haguessis fet.

Accés al servei
Per poder accedir al servei has d’escriure el número del codi de barres del teu carnet de la biblioteca i el teu PIN, el qual, si no l’has canviat, coincideix amb la data de naixement, amb el format ddmmaaaa. Una vegada iniciada la sessió, el sistema t’informarà del temps disponible. Quan s’acabi el temps, la sessió es tancarà de manera automàtica i perdràs tot el que no haguessis desat prèviament en la teva memòria USB.

Què passa si he reservat una sessió, em valido però surto de la sessió abans d’arribar a l’hora en punt?
El terminal reservable quedarà en estat LLIURE i un altre usuari podrà validar-se al mateix terminal fins a l’hora en punt. Cal tenir present que aquesta sessió comptarà per al límit mensual de 20 sessions.

Si vull validar-me en un terminal reservable sense haver fet cap reserva prèvia, podré fer-ho?
Sí, però només en el cas que el terminal estigui en estat LLIURE. Si un altre usuari ha reservat la sessió en aquell terminal, el seu estat serà RESERVAT.

Puc fer més d’una sessió al dia?
Sí, dues al dia. És responsabilitat teva administrar les 20 sessions mensuals de què disposes. Exemples de funcionament dels terminals Ens validem a les 12 en punt en un terminal reservable: farem una sessió de 60 minuts. Ens validem a les 12.20 en un terminal reservable: farem una sessió de 40 minuts. Ens validem a les 12.45 en un terminal reservable: farem una sessió de 15 minuts.

Com funcionen les impressions?
Tindràs plena autonomia per imprimir els teus treballs o consultes a partir d’un crèdit personal que gestionarà el sistema. Podràs incrementar el teu crèdit tu mateix mitjançant un moneder*.

*Servei subjecte a preu públic.

biblioteques de L ’H a internet
El catàleg Aladí
http://aladi.diba.cat L’Aladí és el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Conèixer-ne el funcionament et permetrà gestionar en línia tots els tràmits relacionats amb l’ús de la teva biblioteca: • Saber quina biblioteca de la Xarxa té un document d’un tema o un autor determinat i si està disponible per consultar-lo o per al préstec. • Renovar la data d’un document en préstec. • Reservar documents prestats a altres usuaris. • Accedir a les teves dades d’usuari (punts de penalització, bloqueig del carnet...). • Actualitzar les teves dades personals (telèfons, correu electrònic...). • Reservar ordinadors mitjançant el servei Internet i +. • Desar les teves cerques preferides. • Activar l’historial de préstec.

La web de Biblioteques de L’Hospitalet
http://www.l-h.cat/biblioteques

A través de la web de Biblioteques de L’Hospitalet podràs accedir a informació actualitzada i detallada sobre totes les biblioteques de la ciutat. Hi trobaràs, entre altres coses:

w w w

• La programació d’activitats culturals de les biblioteques, que inclou cursos d’informàtica, tallers, clubs de lectura, xerrades, presentacions de llibres, activitats per a infants, projecció de pel·lícules, etc. • Accés als documents produïts per les biblioteques: guies de lectura, recomanacions, butlletins, dossiers... • Enllaços als tràmits en línia, als portals de L’Hospitalet de Llobregat i la Diputació de Barcelona...

biblioteques de L ’H i la web 2.0
Facebook

2.0

Club de lectura de novel·la negra Club de lectura de la Biblioteca la Bòbila. http://clubdelectura-nn.blogspot.com.es Club de lectura de novel·la històrica Club de lectura de la Biblioteca Bellvitge. http://llibreforumbellvitge.blogspot.com.es Club de lectura en veu alta Club de lectura de la Biblioteca Tecla Sala. http://grupdelecturaenveualta.blogspot.com.es Club de lectura T10 Club de lectura de la Biblioteca la Bòbila. http://clubdelecturat10.blogspot.com.es La Cua de Palla Tot sobre aquesta col·lecció de novel·la policíaca. http://cuadepalla.blogspot.com.es Districte Cinema Activitats i notícies sobre cinema a L’Hospitalet. http://districtecinema.blogspot.com.es

Gènerenegre.net Directori de recursos electrònics. http://generenegre.blogspot.com.es

A més, Biblioteques de L’Hospitalet també són presents en multitud de plataformes digitals, on pots participar i informar-te’n. Algunes d’aquestes són:

Revista Gimlet Revista policíaca i de misteri. http://revistagimlet.blogspot.com.es Laboratori de jocs Blog sobre jocs de taula. http://ludotecla.wordpress.com

Twitter
@comicts @ludotecla

Bellvitge Plaça Europa Tecla Sala

Biblioteques L’H 2.0 Curs de web 2.0 per a bibliotecaris. http://bibliotequeslh20.blogspot.com.es El bloc de la Bòbila Activitats i notícies de la Biblioteca la Bòbila. http://bobila.blogspot.com.es Cartellera noir Cartells, publicitat, etcètera, relacionats amb el gènere negre. http://cartelleranoir.blogspot.com.es Clica i aprèn Recursos per a l’autoaprenentatge. http://bbclicaiapren.blogspot.com.es

Pepe Carvalho i els llibres Els llibres de la sèrie Carvalho de M. Vázquez Montalbán. http://pepecarvalhoielsllibres.blogspot.com.es

Blogs
Arma’t de recursos Recursos per a l’aprenentatge d’idiomes. http://bobila-idiomes.blogspot.com.es La Barcelona de Méndez Tot sobre el personatge creat per González Ledesma. http://bcn-mendez.blogspot.com.es

Altres
L’Hospitalet escriu Autors i autores de L’Hospitalet. https://sites.google.com/site/autorslh/ Mons negres Biblioteques i llibreries especialitzades en gènere negre. http://bit.ly/monsnegres

biblioteques de L ’H adreces i horaris
Biblioteca Central Tecla Sala
Av. de Josep Tarradellas i Joan, 44 Tel.: 93 260 24 84 bibteclasala@l-h.cat Els dilluns, de 15.30 a 21 h De dimarts a divendres, de 9 a 21 h Els dissabtes, de 10 a 14 i de 15 a 20 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Biblioteca la Bòbila

Pl. de la Bòbila, 1 Tel.: 93 480 74 38 biblabobila@l-h.cat De dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h Els dimecres, dijous i dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Biblioteca la Florida

Av. del Masnou, 40 Tel.: 93 447 02 22 biblaflorida@l-h.cat De dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h Els dilluns, dimarts i dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Biblioteca Plaça d’Europa

C. d’Amadeu Torner, 57 (illa interior) Tel.: 93 264 86 25 bibpleuropa@l-h.cat De dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h Els dilluns, dijous i dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Biblioteca Bellvitge

Biblioteca Can Sumarro

Av. d’Amèrica, 69 Tel.: 93 264 15 72 bibbellvitge@l-h.cat Els dilluns, dimarts i dijous, de 15.30 a 20.30 h Els dimecres i divendres, de 10 a 20.30 h Els dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

C. de la Riera de l’Escorxador, s/n Tel.: 93 337 20 82 bibcansumarro@l-h.cat De dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h Els dijous, divendres i dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Biblioteca Josep Janés

C. del Doctor Martí i Julià, 33 Tel.: 93 449 28 86 bibjosepjanes@l-h.cat De dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h Els dimarts, dimecres i dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Biblioteca Santa Eulàlia

C. de Pareto, 22 Tel.: 93 331 34 91 bibsantaeulalia@l-h.cat De dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h Els dimarts i dissabtes, de 10 a 13.30 h Setmana Santa, Nadal i estiu: horaris especials

Dipòsit Legal: B.13343-2013

www.l-h.cat/biblioteques

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful