• •

Prima pagina› Exercitii pentru sanatatea ochilor

Exercitii pentru sanatatea ochilor
Generalitati
Sus

Exercitiile pentru ochi sunt recomandate persoanelor diagnosticate cu diferite afectiuni oftalmologice, deoarece contribuie la ameliorarea acestora. Astfel, medicul oftalmolog poate indica acest tip de exercitiu pacientilor care: - sufera de strabism, ambliopie; - prezinta vedere incetosata; - au un ochi activ si unul pasiv;

nu isi pot focusa privirea.au suferit o interventie chirurgicala. 3. 2. laalimentatie sanatoasa si echilibrata si pana la urma la respectarea acestui corp de care de folosim pe acest Pamant. motiv pentru care nu pot citi. Atentie! Exercitiile nu sunt utile in caz de paralizie a musculaturii oculare. sensibilitate crescuta la lumina sau pur si simplu simte pleoapele extrem de grele.conturarea unui obiect pentru dezvoltarea musculaturii oculare. Pentru a preveni aparitia tulburarilor de vedere. varsta si existenta altor tulburari de vedere.acoperirea unui ochi si focusarea cu celalalt asupra unui singur obiect. Astfel. Generalitati Recomandare Beneficii Exercitii pentru ochi Yoga pentru ochi Recomandare Sus Exercitiile oculare sunt recomandate in momentul in care pacientul prezinta urmatoarele simptome: oboseala la nivelul ochilor. spasme musculare oculare sau alte afectiuni oftalmologice care nu cauzeaza simptomele mentionate mai sus.nu de putine ori am auzit acest motto care ne indeamna la exercitiu fizic regulat. Un corp sanatos devine aproape fara valoare cand persoana se confrunta cu diferite afectiuni oftalmologice. Diferitele tipuri de exercitii presupun: . . Pentru o mai mare eficienta a exercitiilor se recomanda practicarea acestora inca din copilarie. 5.concentrarea privirii pe simple obiecte. . exercitiile pentru ochi sunt individualizate in functie de afectiunea. prin practicarea acestor exercitii terapeutice pacientii pot invata sa isi controleze musculatura ochilor pentru ca vederea sa revina in parametrii normali. 4. Exercitii pentru ochi Sus "Mens sana in corpore sano" . in urma careia trebuie sa iti fortifice musculatura ochiului. dar si pentru a le ameliora pe cele deja existente va prezentam o serie de exercitii special concepute si gandite pentru ochiul uman. Cuprins articol 1.. Trebuie mentionat ca purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact constitue primul pas catre ameliorarea tulburarilor de vedere. dureri de cap. vedere incetosata. . Beneficii Sus Acest tip de exercitiu fortifica musculatura oculara si stimuleaza centrul vizual al creierului. De regula. .

Stati la aproximativ 15 cm de fereastra. apoi contra-sensul acelor de ceasornic. apoi iarasi la o cifra care marcheaza ora. Mentineti aceasta presiune timp de 1-2 secunde. 9. fara a provoca o presiune la nivelul ochilor.. 5. Apoi.1. 3. 10. Repetati acesti pasi timp de 5 minute sau mai mult. Apoi miscati-i pe directia stanga-dreapta tot de 8 ori. Repetati acest exercitiu de 10 ori. Repetati de 7-8 ori. Pleopele superioare ale ochilor sunt presate cu 3 dintre degetele de la maini. este de preferat ca culoarea acestora sa fie rosu sau negru.. Yoga pentru ochi Sus . apoi timp de 3-5 secunde ii tineti deschisi. La inceput acest exercitiu poate parea dificil. Deschideti ochii. focusati-va privirea asupra unui obiect care se afla la o distanta mai mica de 30 m. dar care se afla in aceeasi directie. 7. cu mentiunea ca la fiecare schimbare a directiei de rotatie sa clipiti de cateva ori.. iar miscarilor sunt usoare. incet si uniform. Timp de 3-5 secunde inchideti ochii. fierbinti. 8. pentru a nu se forma o presiune greu de suportat. insa cu timpul va deveni tot mai distractiv. Priviti iarasi in centru. Priviti la un perete gol si pretindeti ca scrieti un cuvant cu ochii (fara sa miscati capul). Asezati-va confortabil pe un scaun / fotoliu. uitati-va la o cifra care marcheaza ora (fara sa intoarceti capul). Imaginati-va ca este intuneric bezna si concentrati-va asupra intunericului. Pe geam conturati doua semne la nivelul ochilor. Repetati acest exercitiu de 5 ori. Miscati ochii sus-jos timp de 8 ori. Repetati acest exercitiu de 5 ori. 2. Repetati acest exercitiu de 5 ori. Frecati-va mainile pana cand le simtiti calde. in timp ce va ganditi la un eveniment fericit sau chiar vizualizati o scena. Inchideti ochii. Priviti in centrul ceasului. Timp de cateva secunde. Atentie! Mainile vor fi igienizate inainte de inceperea exercitiului. dupa care "eliberati" ochiul. Apoi. dupa care acoperiti-i cu palmele. Recomandare! Acest exercitiu poate fi practicat si cu ochii inchisi. Asezati-va relaxat/a! Rotiti ochii in sensul acelor de ceasornic. Lent. Atentie! Daca simtiti o presiune la nivelul ochilor renuntati la acest tip de exercitiu deoarece tulburarile de vedere deja existente pot fi agravate. Repetati acest exercitiu de 12 ori. 6. 4. Priviti prin aceste semne si concentrati-va asupra unui obiect timp de 10-15 secunde. dupa care concentrativa asupra semnelor.. Imaginati-va ca aveti in fata un ceas foarte mare. Inchideti ochii si cu ajutorul degetelor masati-va pleoapele prin miscari circulare. Recomandare! Cu cat literele sunt mai mari cu atat exercitiul este mai eficient. Respirati adanc. concentrati-va asupra unui obiect care se afla la peste 150 m. timp de 1-2 minute. indreptati bratul catre nas pana la distanta in care reusiti sa cuprindeti creienul cu vedere. Tineti un creion in fata ochilor la distanta de un brat. 11.

focusarea privirii pe un obiect timp de cateva minute. . dar este si o solutie pentru a va imbunatati imaginatia. Nu clipiti! Ramaneti in aceasta pozitie cat mai mult timp reusiti. ca si cum doriti sa atingeti tavanul. Fara sa va intoarceti capul. Fixati privirea pe varful nasului. . A. Acest exercitiu poate fi practicat si la servicu daca scaunul de la birou este suficent de confortabil! Exercitiu . acoperiti-va ochii cu palmele si odihniti-va atata timp cat doriti. deasupra nasului. Inchideti iarasi ochii si continuatia sa "vedeti" obiectul respectiv. Palmele vor fi ridicate.Va petreceti foarte mult timp in fata calculatorului? Daca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ atunci probabil stiti ca aceasta activitate conduce la obosirea intregului organism. . pana simtiti cum abdomenul de umple cu aer. Echilibrarea concentratiei vizuale Asezati-va confortabil pe o canapea / fotoliu. Dupa ce ati terminat. B. . Acest exercitiu este eficient pentru relaxarea ochilor. inchideti ochii si relaxati-va.Tintiti cu privirea un obiect. dar nu intr-o pozitie rigida. C. Incepeti cu un exercitiu de relaxare. Scopul acestor exercitii este de a induce starea de relaxare la nivelul mintii. Apoi.Priviti un obiect. esentiala a ceea ce inseamna "yoga pentru ochi". pe zona de existenta a celui de-al "treile ochi" . la orizontala. dupa care ii acoperiti cu palmele. memoram etc. fara sa clipiti. concentrativa ochii pe umarul stang. Imbunatatirea concentratiei vizuale Asezati-va confortabil cu spatele si gatul drept. Aceasta tensiune prezenta la nivelul intregului organism. . Se poate ca acest exercitiu sa vi se para dificil. 2. nu trebuie sa va intimidati deoarece acest lucru se intampla numai la inceput. ca de exemplu. ii face pe oameni sa se simta extenuati.intre sprancene. Simtiti cum vi se mareste abdomenul cu aerul inspirat. mintea devine tensionata in incercarea de a face fata cantitatii de informatie primita. .Inchideti ochii. ca si cum doriti sa atingeti tavanul.Respirati profund. 3. Meditatie pentru echilibrarea concentratiei vizuale Asezati-va confortabil pe o canapea / fotoliu.Continuatia aceste miscari timp de cateva minute si apoi deschideti ochii.Inchideti ochii. 1. nu doar a ochilor. Ramaneti in aceasta pozitie atata timp cat reusiti. Palmele vor fi ridicate. Apoi inchideti ochii si relaxati-va. exact ca atunci cand o persoana mediteaza. In cele ce urmeaza veti descoperi o abordare naturala. epuizati chiar daca nu au practicat nicioactivitate fizica. Acest exercitiu poate fi practicat si la servicu daca scaunul de la birou este suficent de confortabil! Exercitiu . inclusiv la nivelul ochilor. .Repetati aceasta actiune pentru cateva minute si apoi deschideti ochii. Starea naturala a organismului este de liniste si pacea. dar fara a va incarca mintea cu ceea ce vedeti. Apoi inchideti ochii si relaxati-va. Fixati privirea.Respiranti profund pana in abdomen. Repetati aceasta miscare si pentru umarul drept. iar atunci cand invatam.

.Acest tip de exercitiu va ajuta sa invatati cum sa va concentrati fara sa depundeti efort si fara sa va epuizati vizual.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful