Catalog de produse

Hrana ta să fie leacul tău!

Hipocrate, părintele medicinii

Alege să fii sănătos!
S
ano Vita a fost înființată din necesitate de a pune pe piața românească produse vegetariene, pentru cei care aleg să fie sănătoși. În 1995 s-au concretizat idealurile noastre prin fondarea societații comerciale Sano-Vita. A fost printre primele firme importatoare de fulgi de cereale și a fost pionieră în revenirea pe piață a produselor din soia, după perioada comunistă. Astăzi, produsele noastre sunt prezente în majoritatea magazinelor alimentare din ţară, de la hypermarketuri până la magazine de tip Plafar. Firma are o reţea proprie de distribuţie, cu puncte de lucru/depozite în diverse zone ale ţării (Oltenia, Dobrogea, Moldova, Maramureş) şi în Capitală. Fie că sunt pe rafturile unor magazine de cartier sau în raioanele hypermarketurilor, produsele SanoVita au toate aceleaşi elemente grafice definitorii. Lucrăm în parteneriat cu diferite firme din Cehia, Slovacia, Polonia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Germania, Australia, Filipine, Thailanda, Canada, China, Iran şi Turcia şi participăm la expoziţii zonale şi (inter)naţionale de tip IndAgra, Anuga, SIAL. Promovăm produsele prin reclame în cataloage şi reviste de profil, precum şi pe propriul site web – www.sanovita.ro. „Considerăm o onoare, dar şi o datorie, să punem pe piaţa românească produse care pot determina formarea unui stil de viaţă echilibrat (prin consolidarea obiceiurilor alimentare bune), contribuind astfel la îmbunătăţirea stării de sănătate a semenilor noștri.” Director general Cornel Soare

Cuprins
3 Müsli cu fructe 9 Cereale 16 Pro Silueta 18 Băutură vegetală 21 Fructe uscate 25 Oleaginoase

28 Produse de bază 31 Produse din soia 33 Boabe 36 Produse diverse 40 Băuturi 42 Paste integrale 43 Produse bio

2

w w w. s a n o v i t a . r o

Müsli cu fructe
Din cereale integrale Conţinut scăzut de grăsimi saturate Bogat în fibre şi antioxidanți Aport echilibrat de vitamine şi minerale Oferă fitonutrienți Sursă sigură de energie

Müsli din cereale şi fructe reprezintă baza piramidei alimentației sănătoase. Consumat la micul dejun, acesta acoperă, prin conţinutul de fibre, minerale şi vitamine, 20-30% din necesarul zilnic de energie. În plus, reduce riscul apariției diabetului zaharat şi a obezității, echilibrează procesul digestiv şi accelerează tranzitul intestinal lent.

M Ü s l i n at u r a l – m Ü s l i c r o ca n t – b atoa n e

Müsli cu fructe
(1000 g)
Cereale integrale (grâu, secară, ovăz, orz, porumb), fructe deshidratate (stafide, banane, curmale, ananas, papaya, nucă de cocos, caise, mere, prune), migdale, semințe de in şi miez de semințe de floarea-soarelui.
3

Müsli Excelent
Oferă un supliment de fibre şi antioxidanți prin conținutul ridicat de fructe uscate: ananas, banane, caise, coacăze, curmale, mere, papaya, smochine, stafide, alături de fulgi de ovăz mărunţiţi.

w w w. s a n o v i t a . r o

Müsli cu fructe
Müsli cu vişine
Fulgi de cereale (grâu, ovăz, porumb, secară), fructe uscate (vişine, coacăze, stafide, curmale, caise, mere). Fără zahăr adăugat. Se consumă cu lapte, iaurt, ceai sau sucuri naturale.

Müsli Cranberries
Combinație excelentă de fulgi de cereale integrale (ovăz, grâu), merişor, stafide, curmale, nucă de cocos, banane, fulgi de porumb şi miez de semințe de floarea-soarelui. Consumat cu lapte, iaurt sau suc de fructe, este un mic dejun sănătos şi hrănitor.

Müsli cu fructe (500 g)
Amestec de cereale integrale, fructe şi semințe crude, excelent pentru micul dejun. Se consumă cu lapte, fructe naturale, iaurt, ceai sau suc natural de fructe. Compoziția este similară celei din Müsli cu fructe 1 kg.

Müsli cu alune
Fulgi de cereale integrale (grâu, ovăz, secară), fructe uscate (vişine, stafide, curmale, mere) şi fulgi de porumb. Fără zahăr adăugat. Se consumă cu lapte, iaurt, ceai sau sucuri naturale şi contribuie la menținerea unei greutăți optime.

Complex de cereale şi stafide
Fulgi de cereale integrale (ovăz, grâu şi secară), în amestec cu semințe de in şi stafide (15%). Ideal pentru micul dejun, se consumă cu lapte, iaurt, ceai, fructe proaspete sau sucuri naturale.

4

Alege să fii sănătos!
Müsli cu fructe de pădure
Un amestec revigorant de cereale integrale (fulgi de ovăz, fulgi de grâu) impregnate cu concentrat din afine, mere şi struguri, fructe de pădure (merişor confiat, concentrat de afine, coacăze liofilizate), stafide, căpşune şi zmeură liofilizate, pentru a beneficia în fiecare zi de bogăția de antioxidanți, vitamina C, acid folic şi fitonutrienți din fructele de pădure.

Müsli cu fibre
Ideal pentru menținerea unei greutăți corporale optime şi pentru facilitarea digestiei. Conține o combinație echilibrată de fulgi de ovăz, tărâțe de ovăz, migdale, stafide, semințe crude (dovleac, in, floarea-soarelui), tărâțe de psyllium, pulbere de roşcove şi scorțişoară, oferind un aport crescut de proteine şi fibre alimentare solubile şi insolubile ce ajută la accelerarea tranzitului intestinal lent.

Weet-Bix Apricot
Cu un conținut scăzut de grăsimi, bogat în fibre, Weet-Bix Apricot este o alegere perfectă de cereale pentru micul dejun. Fără coloranți sau arome artificiale, sunt fulgi de grâu integral presați ce păstrează substanțele nutritive ale grâului integral, la care se adaugă vitamine (tiamină – B1, riboflavină – B2, niacină – B3, acid folic) şi minerale (fosfat de calciu, fier).

Müsli cu goji
Combinație ideală de fulgi de ovăz, goji, stafide, fulgi de porumb fără zahăr, stafide de Corint şi semințe de floarea-soarelui. Asigură aportul zilnic de fibre alimentare, vitamine, antioxidanți şi proteine vegetale. Fructele goji conțin 18 aminoacizi, dintre care 8 aminoacizi esențiali fiind unitățile de bază ale proteinelor.

Müsli Breakfast

Conține 40% fructe uscate (ananas, banane, caise, coacăze, nucă de cocos, curmale, mere, papaya şi stafide), migdale, fulgi de ovăz, fulgi de grâu şi lecitină din soia. Oferă energie pe parcursul întregii zile.

Weet-Bix Wild Berry
Fulgii de grâu integral presați şi fructele de pădure reprezintă o sursă excelentă de fibre, având un conținut scăzut de grăsimi. Conțin grâu integral, vitamine şi minerale, fără coloranți sau arome artificiale.

5

w w w. s a n o v i t a . r o

Müsli cu fructe

Batoane de müsli cu căpşune
Răcoritoare şi tonice, batoanele de cereale cu căpşune şi glazură de iaurt se pot consuma ca atare sau împreună cu sucuri naturale de fructe. Acest mixt de cereale integrale şi căpşune asigură energie şi un aport nutritiv valoros.

Batoane de müsli cu zmeură
Excelente pentru o gustare plină de savoare, aceste batoane delicioase conțin cereale expandate, fulgi de ovăz integral, fulgi de porumb, glazură de iaurt şi ulei de palmier, iar bucățelele de zmeură le asigură o sursă de antioxidanți şi de vitamine.

Baton de müsli cu merişor
Merişorul este un fruct de pădure cu un conținut ridicat de antioxidanți şi substanțe nutritive ce au un puternic efect antiinfecțios şi antiinflamator asupra organismului, iar, în amestec cu cereale hrănitoare, aceste batoane devin cea mai bună alegere pentru o gustare.

Batoane de müsli cu alune şi migdale
Baton de cereale gustos şi hrănitor. Conţine fulgi de ovăz, de porumb şi de orez, migdale, alune de pădure, zahăr, malţ de orz şi ulei vegetal. Este o gustare ce oferă un aport de energie atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.
6

Batoane de müsli cu ciocolată şi cocos
O combinaţie excelentă de fulgi de diverse cereale, ciocolată şi nucă de cocos. Batonul de cereale cu ciocolată şi cocos este un desert hrănitor şi energizant.

Alege să fii sănătos!

Müsli Crunch Banane & Ciocolată
Gustos şi hrănitor, acest müsli conține fulgi de ovăz şi de grâu, fulgi de porumb cu glazură de ciocolată, fulgi de nucă de cocos, scorțişoară măcinată, ciocolată şi banane uscate. Se consumă cu lapte, iaurt sau ceai.

Müsli Crunch Mere & Alune
Amestec din fulgi de ovăz şi de grâu, mere uscate, alune de pădure, fulgi de nucă de cocos şi stafide. Un produs sănătos, care poate fi consumat de oricine.

Müsli Crunch Mure & Zmeură
Conține fulgi de ovăz şi de grâu, făină de orez şi de grâu, extract de malț de orz, zmeură, mure, nucă de cocos rasă, stafide, scorțişoară măcinată. Bogat în fibre, minerale, vitamine şi carbohidrați.

Müsli Crunch Miere & Alune
Combinaţie crocantă şi delicioasă de fulgi de ovăz, fulgi de grâu, miere, alune de pădure, fulgi de nucă de cocos şi stafide. Are un conţinut ridicat de vitamine, fibre, proteine şi minerale. Nu conţine aditivi şi conservanţi.

7

w w w. s a n o v i t a . r o

Müsli cu fructe

Lista completă a produselor din categoria müsli cu fructe
Nume produs Müsli Excelent Müsli cu fructe Müsli Cranberries Müsli cu vişine Müsli cu alune Complex de cereale şi stafide Müsli cu fructe de pădure Müsli cu fibre Müsli cu goji Müsli Breakfast Weet-Bix Apricot Weet-Bix Wild Berry Batoane de müsli cu zmeură Batoane de müsli cu căpşune Batoane de müsli cu merişor Batoane de müsli cu alune şi migdale Batoane de müsli cu ciocolată şi cocos Müsli Crunch Banane & Ciocolată Müsli Crunch Mere & Alune Müsli Crunch Mure & Zmeură Müsli Crunch Miere & Alune Gramaj 500 g 1 kg/500 g 400 g 500 g 500 g 500 g 400 g 400 g 400 g 400 g 500 g 500 g 200 g 200 g 200 g 200 g 200 g 500 g 500 g 500 g 500 g Baxare 20 buc./bax 9/20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 9 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 8 buc./bax 8 buc./bax 8 buc./bax 8 buc./bax 8 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax Valabilitate 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 12 luni 12 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni

8

Cereale
Cereale integrale Bogate în fibre alimentare solubile şi insolubile Surse excelente de proteine Conțin vitamine (B1, B2, B3, B9, acid folic, E) Conţin minerale (fosfor, potasiu, magneziu, fier, seleniu) Surse sigure de energie

Cerealele integrale constituie o modalitate sigură de a vă asigura o viaţă sănătoasă pe termen lung. Împiedică degradarea celulelor şi mențin sistemul imunitar sănătos datorită conținutului bogat de antioxidanți. FUL G I – E X P AN D ATE – RON D ELE

Fulgi de porumb Brüggen
Un bol de fulgi de porumb dimineaţa asigură un bogat aport de vitamine din grupa B. Fulgii de porumb păstrează cea mai mare parte a proteinelor, fibrelor şi vitaminelor.

Fulgi de porumb crocanţi
Fulgii de porumb crocanţi conţin multe hidrocarburi, amidon, cantităţi mari din vitaminele B1, B2 şi E, săruri minerale, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.

Fulgi de porumb fără zahăr
Fulgii de porumb fără zahăr asigură vitaminele din grupa B. 100 g de porumb – cu 97 kcal – conţin multe hidrocarburi, săruri minerale, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.

9

w w w. s a n o v i t a . r o

Cereale
Fulgi de secară
Secara este cunoscută ca sursă importantă de vitamine şi minerale, un aliment energizant, nutritiv şi purificator. Este o sursă de fibre hrănitoare pentru întreaga zi şi îţi oferă imediat senzaţia de saţietate.

Fulgi de cereale
Amestec din fulgi de grâu, secară, ovăz şi orz. Este un produs cu valoare energetică mare, bogat în fibre, proteine şi vitamine. Fulgii de cereale constituie o hrană de bună calitate.

O combinaţie de mai multe elemente, care păstrează componentele esenţiale ale boabelor proaspete: fibre, vitaminele din grupa B, minerale, proteine.

Fulgi de cereale cu porumb

Fulgi de orz
Sunt eficienţi în funcţionarea organismului, fiind foarte uşor digerabili. Fulgii de orz păstrează nealterate proprietăţile terapeutice ale boabelor de orz. Pot fi preparaţi cu miere şi fructe.

Fulgi de grâu
Conţin proteine, minerale, vitamine şi enzime, prezente mai ales în coajă şi în germene. Fulgii sunt subţiri, se înmoaie foarte rapid în lapte sau în sucuri naturale şi pot fi consumati cu fructe.

Fulgi de ovăz

(500 g)

10

Se remarcă prin proteinele şi grăsimile de bună calitate. Persoanele care mănâncă zilnic fulgi de ovăz la micul dejun au mult mai multă energie. Se pot consuma în diverse reţete sau cu lapte, iaurt, suc de fructe.

Alege să fii sănătos!
Fulgi de ovăz Fortin
În fulgii de ovăz se găseşte o cantitate apreciabilă de fibre alimentare şi carbohidraţi. Sunt foarte săţiosi, hrănitori şi uşor digerabili. Pot fi consumaţi cu lapte, miere, fructe etc.

Fulgi de ovăz
(1000 g)
Sunt alegerea ideală pentru a fi consumați cu lapte și iaurt sau pentru a fi folosiţi la prepararea produselor de patiserie, având o consistență uşoară, mărunțită, ce permite hidratarea rapidă. Sunt o sursă consistentă de proteine, fibre alimentare şi vitamine din complexul B.

Fulgi de grâu cu tărâţe
Ajută digestia să fie rapidă şi uşoară. Alături de fulgi, organismului nu-i mai lipseşte pentru necesarul zilnic decât calciul din laptele consumat dimineaţa împreună cu cereale şi câteva legume şi fructe crude.

Weet-Bix
Fulgi de grâu integral presați, îmbogățiți cu fier, zinc, magneziu, vitamine din complexul B şi acid folic, asigură un start ideal pentru o zi activă. Conțin 97% grâu integral, o cantitate ridicată de fibre alimentare şi o cantitate scăzută de zahăr şi grăsimi.

Weet-Bix cu tărâțe de ovăz
Fulgi de grâu integral presați, îmbogățiți cu tărâțe de ovăz şi cu miere. Constituie combinația perfectă ce asigură aportul necesar de fibre alimentare, vitamina E, folați şi nutrienții necesari pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

w w w. s a n o v i t a . r o

Cereale
Rondele din grâu expandat
Sunt ideale pentru o gustare sănătoasă. Se consumă simple sau se tartinează. Grâul conţine calciu, potasiu, zinc, iod, vitaminele A, E, D, K şi complexul de vitamine B, precum şi minerale.

Rondele din orez expandat
Reprezintă o alternativă sănătoasă la pâine, au toate calităţile nutriţionale ale orezului, fiind gustarea ideală pentru orice moment al zilei.

Rondele din grâu expandat cu glazură de cacao
Desert crocant, apetisant şi sănătos. Conţin vitamine şi minerale, fiind energizante şi remineralizante pentru întregul organism.

Rondele din grâu expandat cu glazură de iaurt
Gustare răcoritoare, crocantă şi hrănitoare. Păstrează toate proprietățile grâului, la care se adaugă aroma cremei de iaurt.
12

Alege să fii sănătos!

Fulgi de cereale Crispy
Obținuți prin procesul de coacere, fără zahăr adăugat, această gamă de fulgi de cereale integrale se distinge prin consistența crocantă a fulgilor, asigurând energia şi nutrienții necesari organismului pentru un start de zi dinamic. Conțin proteine, fibre, vitamine şi se pot consuma ca snackuri în călătorii sau la micul dejun, cu lapte ori iaurt. Fulgii de hrişcă şi fulgii de mei nu conțin gluten.

• Fulgi de grâu • Fulgi de ovăz • Fulgi de orz

• Fulgi de hrişcă • Fulgi de mei

Quinoa Expandat
Provenind din agricultura ecologică, quinoa este o cereală complexă prin multitudinea de nutrienţi: fosfor, magneziu, fier, zinc, vitamine (B1, B2, B6, B9, E), fibre, proteină completă (include 9 aminoacizi esențiali). Quinoa expandat nu conține gluten şi se poate servi cu lapte, iaurt sau suc natural de fructe.

Cereale grâu natur
Grâu expandat, sănătos şi gustos. Nu conţine arome, coloranţi sau conservanţi. Poate fi consumat cu lapte vegetal sau sucuri naturale.

Cereale orez natur
Orez expandat, ideal pentru micul dejun. Nu conţine arome, coloranţi sau conservanţi. Poate fi consumat cu lapte vegetal sau sucuri naturale.

13

w w w. s a n o v i t a . r o

Cereale
Cereale grâu cu miere
Produs 100% natural. Asigură o bună parte din necesarul zilnic de energie al organismului. Sunt uşor digerabile şi bogate în fibre naturale.

Cereale grâu cu cacao
Grâu expandat 55%, zahăr 26%, sirop de glucoză şi miere 8%, cacao 3,2%. Se pot consuma ca atare sau cu lapte vegetal.

Cereale orez cu cacao
Nu conţin colesterol, sunt uşor digerabile, scad senzaţia de foame prin conţinutul de fibre naturale. Păstrează nutrienţii orezului.

Cereale orez cu miere
100% naturale, pot fi consumate la micul dejun, asigurând o bună parte din necesarul zilnic de energie al organismului.

Pufidom cu aromă de fructe

25 g, 75 g, 200 g şi 300 g
Pufarine din arpacaş expandat, zahăr, glucoză, oţet natural şi arome de fructe (ananas, frăguţe, portocale) şi de vanilie. Divers colorate, pufarinele PufiDom sunt foarte apreciate de copii.

14

Alege să fii sănătos!
Lista completă a produselor din categoria cereale
Nume produs Fulgi de porumb Brüggen Fulgi de porumb crocanţi Fulgi de porumb fără zahăr Fulgi de secară Fulgi de cereale Fulgi de cereale cu porumb Fulgi de orz Fulgi de grâu Fulgi de ovăz Fulgi de ovăz Fortin Fulgi de grâu cu tărâţe Weet-Bix simplu Weet-Bix cu tărâțe de ovăz Rondele din grâu expandat Rondele din orez expandat Rondele din grâu expandat cu glazură de cacao Rondele din grâu expandat cu glazură de iaurt Crispy – fulgi de grâu Crispy – fulgi de ovăz Crispy – fulgi de orz Crispy – fulgi de hrişcă Crispy – fulgi de mei Quinoa expandat Cereale grâu natur Cereale orez natur Pufidom cu aromă de fructe Cereale orez cu cacao Cereale orez cu miere Cereale grâu cu miere Cereale grâu cu cacao Cereale cu conţinut redus de zahăr Cereale Betty Gramaj 250 g 250 g 250 g 500 g 500 g 500 g 500 g 500 g 500 g/1 kg 500 g 150 g/300 g 375 g 500 g 80 g 80 g 75 g 75 g 150 g 150 g 150 g 150 g 150 g 100 g 500 g 500 g 25 g/75 g/200 g/300 g 500 g 500 g 500 g 500 g 500 g 250 g Baxare 12 buc./bax 15 buc./bax 15 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 9/20 buc./bax 20 buc./bax 30/20 buc./bax 24 buc./bax 12 buc./bax 50 buc./bax 50 buc./bax 36 buc./bax 36 buc./bax 15 buc./bax 20 buc./bax 15 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 50/20/10 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 20 buc./bax Valabilitate 6 luni 12 luni 24 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 18 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 8 luni 8 luni
15

Pro Silueta
Oferă senzație de sațietate Conțin fibre alimentare solubile şi insolubile Contribuie la menținerea greutății corporale optime Ajută la accelerarea tranzitului intestinal lent Facilitează eliminarea toxinelor din organism Naturale, dietetice, fără zahăr adăugat

Tărâţe de ovăz
Tărâţele de ovăz sunt un produs bogat în fibre solubile şi insolubile, vitamine (E şi complexul B), proteine, fier, magneziu şi zinc. Sunt esenţiale pentru sănătate deoarece contribuie la scăderea colesterolului şi diminuează absorbția grăsimilor şi a zahărului.

Tărâţe de psyllium
Supliment alimentar concentrat, din fibre alimentare solubile şi insolubile, pentru stimularea tranzitului intestinal.

Tărâţe de grâu
Cea mai importantă parte a bobului de grâu se află în înveliş, care se regăseşte integral în tărâţe. Conţin 100% fibre alimentare şi cantităţi mari de vitamine şi substanţe minerale. Foarte bogate în vitaminele din grupa B, aminoacizi şi oligoelemente.

16

Alege să fii sănătos!
Fibre Mix
Amestecul natural de tărâțe de ovăz, semințe de in şi tărâțe de psyllium oferă organismului un aport echilibrat de fibre alimentare, proteine, vitamine şi minerale, contribuind la menținerea sănătății sistemului digestiv prin combaterea constipației.

Conțin o combinație echilibrată de tărâțe de psyllium, tărâțe de ovăz, semințe de in şi pudră de roşcove, care ajută la accelerarea tranzitului intestinal lent şi la eliminarea toxinelor din organism.

Fibre Tranzit

Fulgi de porumb fără zahăr
Ideali în dietele de slăbire sau de menținere a greutății corporale dorite, aceştia conțin vitamine (C, E, complexul B), minerale (mangan, fier, cupru, fosfor), fibre alimentare şi antioxidanți.

Germeni de grâu
O lingură de germeni furnizează necesarul zilnic de energie pentru organism. Bogaţi în proteine, fibre, grăsimi nesaturate, vitamina E, vitamine din grupa B, fosfor, zinc, tiamină, magneziu şi acid pantotenic.

Lista completă a produselor din categoria PRO SILUETA
Nume produs Tărâțe de ovăz Tărâţe de psyllium Tărâțe de grâu Fibre Mix Fibre Tranzit Fulgi de porumb fără zahăr Germeni de grâu Gramaj 200 g 150 g 250 g 200 g 200 g 250 g 250 g Baxare 20 buc./bax 20 buc./bax 24 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 20 buc./bax 30 buc./bax Valabilitate 12 luni 24 luni 3 luni 12 luni 12 luni 24 luni 1 lună
17

BĂUTURĂ VEGETALĂ
S OIA – ORE Z – m i gd a l e – IN S TANT Produs de post Săracă în grăsimi saturate Bogată în calciu şi proteine Fără lactoză, fără colesterol Fără coloranţi, fără arome artificiale

Băutură din soia Essential
Este concepută special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor specifice ale femeilor, are un procentaj mărit de folați, fier şi Omega-3 şi conține 47% din doza zilnică recomandată de calciu. Conține vitaminele C, A, B12, B2 şi B1, fiind o sursă excelentă de proteine. Fără grăsimi saturate şi colesterol, fără lactoză şi fără coloranți sau arome artificiale.

Băutură din soia cu vanilie
Ideală pentru dietele vegetariene, cu conţinut scăzut de grăsimi saturate, fără lactoză sau colesterol. Are un conținut ridicat de calciu, vitamine, minerale şi aromă naturală de vanilie. Produs de post, fără coloranți sau arome artificiale.
18

Alege să fii sănătos!

Băutură din soia cu ciocolată
Fără grăsimi, gluten sau lactoză, băutura de soia cu ciocolată este îmbogățită cu vitamine (C, A, B12, B2, B1) şi minerale (calciu, potasiu, magneziu), oferind proteine de calitate. Nu conține coloranți sau arome artificiale.

Băutură din soia Lite Băutură din migdale
Băutura din migdale are un conținut scăzut de grăsimi, nu conţine gluten, lactoză sau colesterol şi are numeroase beneficii, ajutând la menţinerea sănătății organismului. Nu conține coloranți, arome sau conservanți artificiali. Fără grăsimi, bogată în calciu şi îmbogățită cu vitamine şi minerale esențiale, această băutură are compoziţie, gust şi valori nutriţionale asemănătoare cu cele ale laptelui obişnuit. Nu conține coloranți sau arome artificiale şi constituie o alternativă sănătoasă la laptele de origine animală, fiind o sursă bună de proteine. Fără lactoză sau colesterol.

Băutură din soia şi orez
Băutură bio din soia şi orez, produs 100% vegetal, din ingrediente nemodificate genetic, fără zahăr adăugat. Această băutură se deosebeşte prin conținutul scăzut de grăsimi saturate, constituind o alegere sănătoasă, ideală pentru dietele vegetariene.
19

w w w. s a n o v i t a . r o

Băutură vegetală

Băutură instant din soia
Băutură instant din soia pudră, cu un gust deosebit şi un conţinut echilibrat de vitamine, minerale şi calciu. Fără colesterol, fără lactoză. Produs vegetal.

Lista completă a produselor din categoria băutură vegetală
Nume produs Băutură din soia (Regular) Băutură din soia Essential Băutură din soia cu vanilie (Vanilla) Băutură din soia cu ciocolată (Chocolate) Băutură din soia Lite Băutură din migdale Băutură din soia şi orez (Sored) Băutură instant din soia Gramaj 1l 1l 1l 1l 1l 1l 1l 400 g Baxare 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax Valabilitate 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 8 luni 12 luni 12 luni

20

FRUCTE USCATE
Fructe deshidratate Fortifică sistemul imunitar Îmbunătățesc activitatea cardiacă Bogate în vitamine şi minerale Sursă de energie şi de vitalitate

Fructele uscate, deshidratate sau confiate sunt o sursă de energie şi de vitalitate, fiind bogate în substanțe hrănitoare, fibre alimentare, vitamine şi minerale. E X OTI C E – U S C ATE – C ONFIATE – A M E S TE C URI

Merişor
(Cranberries)
Bogăția de proteine, provitamina A, vitamine (B1, B2, C), tanine (substanțe antibacteriene), flavonoizi (substanțe cu efect antioxidant) şi săruri minerale recomandă merişorul ca puternic aliat al unei diete echilibrate şi sănătoase, având rol antibiotic prin substanțele antiseptice pe care le conține.

Exotic
Banane, stafide, ananas, papaya, curmale, smochine, caise, alune, cocos, fulgi de porumb. Ne aduc multe beneficii prin conţinutul ridicat de fibre dietetice, nutrienţi, minerale şi vitamine din grupa B.

Goji berries
Tonic general al organismului, goji este fructul cu cea mai mare concentrație de antioxidanți. Conține polizaharide, aminoacizi, uleiuri esențiale, vitaminele C, B1, B2, B6, E, magneziu, fier, potasiu şi betacaroten. Datorită proprietăților deosebite, fructele goji întăresc sistemul imunitar, mențin greutatea corporală în limite normale şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

21

w w w. s a n o v i t a . r o

Fructe uscate
Exotic mixt
O combinație revigorantă de fructe exotice, amestecul de ananas, papaya şi curmale asigură o gustare sănătoasă, cu valoare nutritivă ridicată, ce poate fi consumată ca atare sau ca ingredient în diverse rețete.

Curmale fără sâmburi
O sursă sigură de energie, completează aportul zilnic de fibre prin conţinutul ridicat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitamine (A, D şi complexul vitaminic B), săruri minerale, apă (aproximativ 30%).

Papaya
Bogat în magneziu, potasiu, fier, calciu şi vitamine (A, C şi E) şi cu un conţinut de betacaroten mai mare decât morcovul, fructul de papaya are beneficii anticanceroase, antiîmbătrânire şi detoxifiante asupra organismului. Este supranumit „fructul îngerilor” şi conține papaină, o enzimă ce ajută digestia şi menține sănătatea colonului.

Ghimbir
Reduce durerile abdominale, facilitează digestia, elimină gazele, stimulează memoria şi fertilitatea, neutralizează toxinele, este revigorant, reduce efectele stărilor de greață şi ale răului de mişcare (maşină, avion). Este un ajutor prețios în sezonul rece pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi a durerilor de gât, dar şi pe tot parcursul anului pentru ameliorarea asteniei fizice şi psihice, a convalescenței şi a indigestiei.

Catalup
Are un conţinut bogat în fibre, vitamine, minerale şi substanţe cu acţiune antioxidantă, fiind o sursă excelentă de betacaroten, vitamină esenţială pentru sănătatea pielii şi pentru procesul de refacere a celulelor.

Nucă de cocos
Conține, în proporție de 90%, grăsimi saturate, grăsimi „bune”, esențiale pentru absorbția calciului în oase, care protejează ficatul. Întăreşte sistemul imunitar, ajută la reglarea metabolismului, creşte rezistența organismului la efort şi ameliorează stările de oboseală.

22

Alege să fii sănătos!
Ananas
Se remarcă prin bogăţia de vitamine din grupa B, vitamina C, fibre, betacaroten, potasiu, fier, zinc, mangan, calciu, iod, având un conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol.

Fruct mixt
Un amestec de arome şi gusturi, care conţine fructe deshidratate şi uscate de ananas, cocos, curmale, mere, stafide şi papaya. Se poate consuma la micul dejun cu cereale şi lapte, sucuri naturale, ceai etc.

Mango
Are proprietăți probiotice, ajutând la o mai bună absorbție a nutrienților în organism şi la digestia alimentelor grase. Reduce colesterolul şi, datorită conținutului ridicat de betacaroten, întăreşte sistemul imunitar, având un puternic efect antioxidant.

Banane
Conţin 3 tipuri de zahăr natural – zaharoză, glucoză şi fructoză – şi oferă o explozie de energie. Conţinut ridicat de potasiu, fier, vitamine (A, B6, B12 şi C), pe lângă acid folic, magneziu, calciu şi zinc.

Smochine
Sunt cunoscute pentru efectul remineralizant şi tonifiant asupra organismului, fiind o sursă bună de magneziu, vitamine (A, B1, B2), fibre, calciu, fier, acizi graşi esențiali Omega-3 şi Omega-6. Stimulează Conțin glucide, fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, digestia, contribuie la acizi organici, vitamine (A, B, C), nutrienți cu eliminarea toxinelor şi puternice efecte depurative, emoliente, diuretice şi împiedică asimilarea dezintoxicante. Contribuie la creşterea rezistenței grăsimilor. organismului şi la înlăturarea stării de oboseală.

Prune uscate

23

w w w. s a n o v i t a . r o

Fructe uscate
Stafide
Boabe de struguri uscate, provenite de la soiuri fără seminţe. Sunt o sursă sigură de fibre, vitamine (A şi C), potasiu, fier şi magneziu, conţinând în proporţie de 70% fructoză pură. Au un conținut ridicat de bor, un mineral necesar pentru sănătatea oaselor.

Stafide de Corint
Având o îndelungată tradiție în Grecia, sunt denumite astfel după locul în care sunt cultivate, în golful oraşului Corint. Fiind de o calitate superioară, sortimentul Vostizza se deosebeşte prin unicitatea aromei şi a gustului. Conțin vitamina C, fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor şi antioxidanți.

Stafide Jumbo
Boabe uscate de struguri, provenite de la soiuri fără semințe, stafidele favorizează formarea celulelor roşii, reducând riscul apariției bolilor cardiovasculare, previn apariția osteoporozei şi reglează digestia.

Lista completă a produselor din categoria fructe uscate
Nume produs Merişor (Cranberries) Exotic Goji berries Exotic mixt Ghimbir Curmale fără sâmburi Papaya Catalup Nucă de cocos Ananas Fruct mixt Mango Banane Prune uscate Smochine Stafide de Corint Stafide/Stafide negre Stafide Jumbo Caise deshidratate Vișine deshidratate Gramaj 100 g/500 g 250 g 100 g/500 g 250 g 100 g 250 g 100 g/150 g 100 g 250 g 100 g/250 g 150 g 100 g 150 g 250 g 500 g 500 g 150 g 250 g 250 g 250 g Baxare 20 buc./bax 36 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 12 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20/12 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 16 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 12 buc./bax 16 buc./bax 16 buc./bax Valabilitate 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 6 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni

24

OLEAGINOASE
Bogate în fibre şi proteine Bogate în vitamine şi minerale Cele mai sănătoase surse de lipide Reduc colesterolul Sursă de energie

ALUNE – M IE Z – S E M IN Ț E – C RU D E

Migdale
Migdalele crude, întregi, constituie o gustare hrănitoare şi o sursă excelentă de fibre şi proteine de bună calitate, precum şi de acizi graşi Omega-3, care previn complicațiile cardiovasculare. Au proprietăți probiotice şi anticancerigene, înlesnind procesul de vindecare a anumitor afecțiuni ale ficatului, deoarece peste jumătate din compoziția lor o constituie grăsimile nesaturate.

Alune de pădure
Crude şi întregi, alunele de pădure, consumate zilnic, alimentează celula nervoasă, sporind performanța intelectuală, şi oferă energie organismului – 60,5% din conținutul lor fiind grăsimi. Bogate în magneziu, aduc beneficii sistemului nervos central şi sistemului osos, stimulează înmulțirea celulelor sănătoase din organism şi scad nivelul colesterolului.

25

w w w. s a n o v i t a . r o

Oleaginoase
Seminţe de in
Reprezintă o sursă vegetală foarte importantă de acizi graşi Omega-3, activi în combaterea inflamațiilor. Îmbunătățesc digestia şi previn constipația datorită bogăției de fibre din conținutul lor, scad colesterolul şi nivelul zahărului din sânge şi oferă senzație de sațietate, fiind un bun aliat în menținerea greutății corporale.

Seminţe de susan
Conțin fibre, proteine, vitamine şi minerale. Ajută femeile aflate la menopauză sau care se confruntă cu simptomele sindromului premenstrual. Detoxifică ficatul şi rinichii. Se consumă ca atare sau în salate.

Seminţe decojite de dovleac
Bogate în antioxidanți şi betacaroten, îmbunătățesc memoria şi întăresc sistemul imunitar. Reprezintă un remediu bun în cazul afecţiunilor prostatei şi al inflamațiilor, previn apariția pietrelor la rinichi, mențin sănătatea pielii şi a părului. Sunt bogate în magneziu, fosfor, triptofan, fier, cupru, proteine, zinc şi vitamina K.

Seminţe decojite de floarea-soarelui
Conțin fibre, vitamine (E, B1, B3, B5, B6), acid folic, seleniu, magneziu, cupru, fier, calciu şi grăsimi sănătoase, nutrienți ce sintetizează celulele deteriorate din organism. Mențin sănătatea ochilor şi a pielii, ajută la regenerarea celulelor şi reglează digestia şi tensiunea arterială.
26

Alege să fii sănătos!

Seminţe de mac
Reduc nivelul colesterolului din sânge, scad tensiunea arterială şi ameliorează durerile musculare şi nevralgiile. Sunt bogate în fibre şi în proteine dietetice, îmbunătățesc capacitatea de concentrare, iar consumul regulat previne apariția osteoporozei prin creşterea densității osoase. Conțin vitamine (B3, B9, C), fier, calciu, potasiu, zinc. Constituie şi un remediu natural pentru insomnie.

Seminţe de chia
Consumate crude sau prăjite, întregi sau măcinate, în amestecuri de salate, cu cereale cu lapte ori cu sucuri naturale, aceste semințe sunt o sursă excelentă de fibre, proteine, acizi graşi esențiali Omega-3 şi Omega-6, antioxidanți, vitamine, minerale şi aminoacizi. Au proprietăți ce previn îmbătrânirea precoce, inhibă apetitul, iar o lingură de semințe asigură energia unei persoane pe durata întregii zile. Sunt utile diabeticilor, având un indice glicemic scăzut, dar şi atleților, pentru rezistență şi hidratare.

Lista completă a produselor din categoria oleaginoase
Nume produs Migdale Alune de pădure Seminţe de in Seminţe de susan Seminţe decojite de dovleac Seminţe decojite de floarea-soarelui Seminţe de mac Seminţe de chia Gramaj 100 g 100 g 125 g 100 g 100 g 100 g 100 g 150 g Baxare 20 buc./bax 20 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 20 buc./bax Valabilitate 8 luni 8 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni

27

PRODUSE DE BAZĂ
Nu conţin coloranţi Surse de magneziu şi carbohidraţi Bogate în fibre şi proteine vegetale Produse nerafinate Sărace în calorii

Zahăr brut pudră Demerara
Produs natural, fără coloranți sau aditivi alimentari, zaharul brut pudră este obţinut prin procedee simple, bazate pe principiul păstrării melasei naturale a trestiei de zahăr, şi nu pe rafinarea ei, menținându-se culoarea închisă şi aroma specifică siropului natural de melasă, existent în trestia de zahăr.

Zahăr brut din trestie

Nu conţine coloranţi sau aditivi alimentari. Are puţine calorii şi un gust special, datorită melasei din trestia de zahăr (melasa este un produs bogat în vitamine şi minerale, calciu, fier, potasiu şi magneziu).

Ulei de floarea-soarelui presat la rece
Extravirgin, obţinut prin presare la rece, fără conservanţi sau alte substanţe chimice. Are un conţinut ridicat de acizi graşi nesaturaţi, vitamine (E şi F) şi lecitină. Produs 100% natural, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade colesterolul şi are rol protector asupra membranelor celulare.

Făină integrală din grâu

28

Păstrează toate proprietățile benefice pentru organism, deoarece acestea nu se pierd în urma procesului de rafinare. Conţine elemente nutritive esențiale, ca aminoacizi, vitamine din complexul B, antioxidanți (vitamina E), mangan, calciu, fier, magneziu, fosfor şi fibre alimentare.

Alege să fii sănătos!
Orez prefiert
Orezul prefiert este un orez integral înmuiat, fiert în baie de aburi şi uscat înainte de procesare. Astfel, vitaminele şi mineralele sunt reținute într-o cantitate mai mare, fiind un ingredient gustos şi hrănitor în salatele cu orez.

Orez brun
Orezul brun conține o mare cantitate de potasiu, magneziu, seleniu, fier, fosfor, complexul vitaminic B şi vitamina E. Ajută la menținerea densității osoase şi la scăderea colesterolului, prevenind apariția bolilor cardiace. În plus, proteinele din orezul brun sunt superioare celor din alte cereale.

Făină de orez expandat
Conţine complexul vitaminic B, aminoacizi, acizi graşi, carbohidraţi, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier, cupru, zinc, iod). Se foloseşte pentru îmbunătățirea gustului şi a valorii nutritive a sosurilor, supelor, deserturilor şi produselor de panificație şi de patiserie.

Amestec de făinuri Dietetica
Combinaţie de fibre dietetice speciale. Conţine făină de grâu măcinat total, proteine de soia, făină de soia, fibre vegetale, tărâţe de grâu, gluten şi enzime. Este ideală pentru cei care doresc să slăbească sau să îşi păstreze greutatea dorită.

Făină integrală de secară
Are un conținut scăzut de grăsimi saturate şi păstrează o cantitate însemnată de substanțe nutritive, fibre alimentare şi minerale. Favorizează procesul de digestie, datorită bogăției de fibre alimentare ce elimină toxinele din organism, iar fitonutrienții din secară combat celulele canceroase.

Făină integrală din ovăz
Ovăzul este una dintre cerealele cele mai bogate în fibre şi elemente nutritive, fiind o sursă de vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan, magneziu şi proteine de înaltă calitate. Ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular şi la scăderea greutății corporale şi previne obezitatea şi diabetul. 29

w w w. s a n o v i t a . r o

Produse de bază

Sare de mare iodată
Ecologică, neprelucrată, obţinută direct din evaporarea apei de mare. Conţine 80 de minerale şi alţi nutrienţi necesari organismului uman, care ajută la regenerarea celulelor. Nu conține antiaglomerant. * sare fină * sare grunjoasă

Sare de mare neiodată
Obținută prin evaporarea apei de mare, printr-un proces ce permite păstrarea mineralelor, care îi oferă o aromă deosebită, această sare de mare nu conține iod şi antiaglomerant. * sare fină neiodată * sare grunjoasă neiodată

Lista completă a produselor din categoria produse de bază
Nume produs Zahăr brut pudră Demerara Zahăr brut din trestie Ulei de floarea-soarelui presat la rece Făină integrală din grâu Orez prefiert Orez brun Făină de orez expandat Amestec de făinuri Dietetica Făină integrală de secară Făină integrală din ovăz Făină integrală din grâu bio Sare de mare neiodată fină / grunjoasă Sare de mare iodată fină / grunjoasă
30

Gramaj 500 g 500 g/1 kg 1l 1 kg 1 kg 500 g/1 kg 250 g 1 kg 1 kg 500 g 1 kg 500 g/500 g 500 g/1 kg

Baxare 15 buc./bax 15 buc./bax 12 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 15/10 buc./bax 18 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 18 buc./bax 10 buc./bax 15 buc./bax 15/12 buc./bax

Valabilitate 24 luni 24 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 6 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni

Produse nemodificate genetic Bogate în fibre vegetale Bogate în proteine Reduc nivelul colesterolului „rău” Sursă de aminoacizi esenţiali

PRODUSE DIN SOIA

Soia granule
Granulele de soia au culoarea cărnii. În stare uscată, sunt tari şi crocante, după înmuiere fiind elastice şi suculente. Se folosesc la sarmale, musaca, tocăniţe, chiftele, ciorbe, pizza etc.

Soia felii
Şnițele obținute din soia texturată. Prin hidratare, condimentare şi preparare termică, se obține un excelent înlocuitor pentru carne, sănătos şi gustos.

Soia cuburi
Conține cuburi din soia prelucrată, deshidratată, îmbogățită cu fibre vegetale. Cuburile din soia se prepară asemenea cărnii şi o pot înlocui sănătos în orice rețetă: tocăniţe, fripturi, ciorbe etc.
31

w w w. s a n o v i t a . r o

Produse din soia
Băutură din soia Regular
Băutură din soia îmbogățită cu vitamine (A, B1, B2, B12, C) şi minerale (calciu, potasiu, magneziu), fără lactoză, coloranți sau arome artificiale. Are compoziție, gust şi valori nutriționale asemănătoare cu cele ale laptelui obişnuit. Constituie o alegere sănătoasă, bogată în proteine, fără grăsimi şi gluten.

Soia boabe
O plantă unică în lume, denumită şi „regina proteinelor”, soia oferă mai multe proteine decât oricare altă plantă. Este superioară cărnii şi ouălor în ceea ce priveşte raportul conținut/calitate a proteinelor.

Făină de soia
Făină din soia degresată, măcinată la o granulaţie similară făinii de grâu. Poate fi folosită în proporție de 30% în coca de pizza sau de pâine, în paste făinoase, prăjituri, sosuri etc. Coca astfel obținută este mult mai bogată în proteine, vitamine (complexul B), minerale şi acizi graşi, având un grad mult mai scăzut de perisabilitate.

Lecitină din soia
Curăţă pereții vaselor de sânge, fortifică musculatura cardiacă, scade colesterolemia, convertind colesterolul şi alte lipide în substanțe hidrosolubile, uşor de eliminat din organism.

Lista completă a produselor din categoria produse din soia
Nume produs Soia granule Soia felii Soia cuburi Soia boabe Băutură din soia Regular Faină de soia Lecitină din soia Cârnăciori vegetali în sos Gramaj 150 g/300 g/1 kg 100 g/300 g/1 kg 100 g/300 g/1 kg 1 kg 1l 250 g 250 g 425 g Baxare 60 buc./bax 60 buc./bax 50 buc./bax 10 buc./bax 12 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 6 buc./bax Valabilitate 24 luni 24 luni 24 luni 12 luni 8 luni 12 luni 12 luni 36 luni

32

LEGUMINOAS E – CEREALE D ECORTICATE – NED ECORTICATE Sursă de proteine Bogate în fibre şi acizi graşi esențiali

Boabe
Linte roşie

Conțin vitamine şi minerale Conţin antioxidanți Oferă un aport de energie

Constituie o sursă bună de fibre solubile şi insolubile, minerale şi vitamine, conținând multe elemente nutritive esenţiale pentru organism. Este deosebit de gustoasă şi de hrănitoare şi se poate găti în diverse feluri: supe, salate, pateuri. Fierbe rapid, spre deosebire de alte soiuri de linte.

Linte verde
Este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, calciu, fier, fosfor, cupru, potasiu, vitamine (B1 şi C) şi acid folic, iar, datorită antioxidanților, protejează împotriva radicalilor liberi din organism. Poate fi gătită în foarte multe feluri: supe, pateuri, salate etc.

Mazăre galbenă
Este bogată în fibre, proteine, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C şi K), mangan, magneziu, cupru, fier, fosfor, zinc, potasiu. Conţine betacaroten şi luteină, benefice pentru sănătatea ochilor. Este deosebit de gustoasă şi poate fi gătită în multe feluri.

Năut boabe
Bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu şi fier) şi în vitamine din grupa B, năutul are o valoare nutritivă ridicată. Se poate găti ca salată de humus, dar poate fi folosit şi ca ingredient în multe alte reţete.
33

w w w. s a n o v i t a . r o

Boabe
Boabe de muştar
Mai bogate în antioxidanți decât fructele de pădure, ajută la prevenirea cancerului şi la stimularea metabolismului. Au efect antiinflamator, antiseptic, favorizează secrețiile gastrice, tratează eficient durerile musculare, îmbunătățesc funcțiile rinichilor şi stimulează activitatea cerebrală.

Hrişcă
Semințele de hrişcă nu conțin gluten şi au o cantitate însemnată de fier, calciu, vitamine (E, B1, B2, B3, B5) şi acizi graşi. Consumul acestor semințe protejează sistemul cardiovascular, datorită conținutului ridicat de flavonoizi şi de magneziu, elemente care îmbunătățesc fluxul sangvin şi reglează presiunea arterială.

Mei
Conținutul de proteine al meiului este egal cu cel al grâului, iar gustul acestuia este mai dulce şi mai plăcut. În plus, semințele de mei nu conțin gluten. Are un conținut ridicat de acid folic, fiind util femeilor însărcinate şi adolescenților, aflaţi în perioada de creştere. Reprezintă o sursă bună de vitamina A, fier, magneziu, nutrienți esențiali în vindecarea anemiei sau a afecțiunilor dinților.

Arpacaş
Arpacaşul este grâu decojit parţial. Este o sursă excelentă de fier, seleniu, acid nicotinic, tiamină şi vitamina B6 şi conţine o cantitate însemnată de fibre şi amidon.

34

Alege să fii sănătos!

Lista completă a produselor din categoria boabe
Nume produs Linte roşie Linte verde Mazăre galbenă Năut boabe Boabe de muştar Hrişcă Mei Arpacaş Gramaj 500 g 500 g 500 g 500 g/1 kg 150 g 200 g 200 g 1 kg Baxare 15 buc./bax 15 buc./bax 15 buc./bax 15/10 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 10 buc./bax Valabilitate 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni

35

PRODUSE DIVERSE

Tapioca
Obținută prin uscarea şi prelucrarea rădăcinii arbustului tropical numit casava, sau manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces. Nu conține gluten, se digeră uşor şi are calități antiseptice, cicatrizante şi dezinfectante asupra sistemului digestiv. Prin fierbere, consistența sa devine asemănătoare gelatinei, folosindu-se uşor la prepararea deserturilor cu fructe sau a răciturilor rapide cu legume.

Cuş-Cuş
Granule mici, sferice, preparate din făină de grâu dur, ce pot fi folosite, fierte sau doar înmuiate, în preparate ca: sosuri, garnituri, salate etc. Sunt o sursă importantă de potasiu, proteine şi glucide.

Amestec de legume uscate
Combinația gustoasă de legume şi condimente uscate şi mărunțite dă savoare preparatelor culinare datorită ingredientelor naturale, precum ceapă, morcov, păstârnac, pătrunjel rădăcină, pătrunjel frunze, roşii, țelină. Aroma ardelenească are, în plus, trei ingrediente specifice: ardei iute, piper şi semințe de muştar. Fără adaos de sare. Fără conservanți. Fără glutamat.

36

Alege să fii sănătos!

Ulei din seminţe de dovleac presat la rece
Produs natural, obținut prin metoda presării la rece. Conține proteine vegetale, betacaroten, luteină, vitaminele A şi E, zinc, substanțe nutritive Ulei din boabe de ce ajută la detoxifierea soia presat la rece naturală a organismului şi la eliminarea paraziților Reprezintă o sursă naturală intestinali. importantă de proteine şi aminoacizi esențiali (nutrienți ce stau la baza formării tuturor proteinelor), vitamine (A, B1, B2, D, E), lecitină şi fibră.

Ulei din seminţe de in presat la rece
Este cea mai bogată sursă naturală de acizi graşi esențiali Omega-3, având un conținut ridicat de vitamine (complexul B şi vitamina E), lecitină, fibre, potasiu, magneziu şi fitoestrogeni. Are puternice efecte antioxidante.

Ulei din seminţe de susan presat la rece
Reprezintă o sursă sigură de vitamine, proteine, fibră, fosfor, zinc, seleniu, fier. Are un conținut ridicat de calciu şi magneziu, acid folic (vitamina B9), esențial în formarea celulelor.

Gluten de grâu
Glutenul este o proteină care se găseşte în componența boabelor de grâu, iar acest produs oferă consistență şi un gust special produselor de panificație, cremelor şi sosurilor. Este utilizat ca sursă proteică şi înlocuitor de carne în unele preparate dietetice

Pudră de roşcove Fulgi de Pudră obţinută din fructul roşcovului, drojdie uscată, având o culoare şi un gust foarte inactivă asemănătoare cu cacaua. Este
Supliment alimentar bogat în vitamine şi minerale. Se foloseşte pentru a îmbunătăţi valoarea nutritivă şi gustul mâncărurilor şi ca agent de legare (înlocuitor de ou) în chifteluţe, perişoare, drob etc. bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare şi calciu, fiind un antioxidant de excepţie. Este săracă în lipide şi bogată în hidraţi de carbon. Nu conţine cofeină, teobromină, gluten, lactoză, colesterol. Se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cacao, pentru prăjituri etc.
37

Amidon din porumb
Amidonul prezintă o importanţă deosebită pentru alimentaţia omului, el fiind componentul principal al făinurilor, al pâinii, al pastelor făinoase şi al altor preparate alimentare. Se utilizează ca agent de îngroşare pentru diverse produse alimentare, cum ar fi: supe, sosuri, soteuri, creme.

Produse Jajin
Produse apicole de calitate, din miere naturală, propolis, lăptişor de matcă şi polen, ideale pentru sănătate: Miere de salcâm, Miere polifloră, Energo, Energo Forte, Revitalizant, Fortifiant, Miere Propol, Apiforte, Tonic vitaminizant, Api-Lax.

Covrigei

Produse naturale obținute din făină de grâu, grăsimi vegetale, sare iodată, drojdie, apă. Nu conţin E-uri.

• Cu sare şi mac • Cu tărâţe şi chimen • Vanilaţi • Dietetici

Biscuiți „Slăbeşti mâncând”

Obținuți din amestecuri de făinuri dietetice şi fără zahăr adăugat, constituie o alegere sănătoasă pentru o gustare sățioasă, săracă în calorii. Produs fabricat în România.

Paste făinoase „Slăbeşti mâncând”

Paste fusilli obţinute din amestec de făinuri dietetice.

Alege să fii sănătos!
Sticks din secară integrală
Constituie o sursă importantă de fibre şi sunt preparate din făină integrală de secară, drojdie uscată, sare de mare, ulei vegetal şi extract de malț. Sunt ideale pentru o gustare hrănitoare, crocantă şi gustoasă.

Lista completă a produselor din categoria produse diverse
Nume produs Tapioca Cuş-cuş Amestec de legume Amestec de legume ardelenesc Ulei din seminţe de dovleac presat la rece Ulei din seminţe de soia presat la rece Ulei din seminţe de susan presat la rece Ulei din seminţe de in presat la rece Ulei din seminţe de muştar presat la rece Gluten de grâu Fulgi de drojdie uscată, inactivă Karob (pudră de roşcove) Amidon din porumb Miere de salcâm/Miere polifloră Energo/Energo Forte Revitalizant/Revitalizant Forte Fortifiant/Miere Propol/Apiforte Tonic vitaminizant/Api-Lax Covrigei cu sare şi mac Covrigei cu tărâţe şi chimen Covrigei vanilați Covrigei dietetici Biscuiți „Slăbeşti mâncând” Paste făinoase „Slăbeşti mâncând” Sticks din secară integrală Gramaj 500 g 250 g 125 g 125 g 200 ml 200 ml 200 ml 200 ml 200 ml 250 g 100 g 250 g 250 g 400 g 400 g 400 g 400 g 400 g 100 g 100 g 100 g 100 g 100 g 400 g 45 g Baxare 20 buc./bax 30 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 21 buc./bax 21 buc./bax 21 buc./bax 21 buc./bax 21 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 20 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 25 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 30 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 50 buc./bax Valabilitate 24 luni 18 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 24 luni 18 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni 6 luni 6 luni 6 luni 6 luni 12 luni 12 luni 12 luni

BĂUTURI
Naturale Energizante Hrănitoare

BUNDABERG – SUC D E MERE – OR ZO

Nu conţin substanţe excitante

Băuturile Bundaberg
Bundaberg oferă o gamă de băuturi premium carbogazoase, non-alcoolice, reprezentată prin sucuri din fructe, bere de ghimbir şi Sarsaparilla, toate fabricate în Australia. Nu conțin coloranți sau arome artificiale datorită metodei relativ noi de obținere: fructele sunt ținute la fermentat, apoi se aplică un procedeu de scoatere a fermentului. Ghimbirul, prezent în Ginger Beer şi Sarsaparilla, este energizant şi răcoritor, favorizând sănătatea şi având nenumărate proprietăți curative. Se consumă ca atare sau ca ingredient în diferite rețete de cocktailuri. • Pink Grapefruit (grepfrut roz) • Guava (fruct exotic dulce-acrişor, uşor parfumat) • Lemon Lime & Bitters (lămâie galbenă, lămâie verde, ierburi şi condimente tropicale aromate) • Peachee (piersică) • Ginger Beer (băutură nealcoolică din rădăcină de ghimbir) • Sarsaparilla (băutură nealcoolică din rădăcină de Sarsaparilla [plantă asemănătoare viței-de-vie], rădăcină de ghimbir, rădăcină de lemn-dulce, boabe de vanilie şi melasă)
40

Alege să fii sănătos!
Crastan orz solubil

(cutie, borcan, pungă)

Băutură instant din orz, cu aromă naturală, plăcută. Nu conţine cofeină sau alte substanţe excitante şi poate fi servită în orice moment al zilei, constituind o alternativă sănătoasă la cafea la micul dejun. Se prepară uşor şi rapid cu lapte sau apă, la care se adaugă miere sau zahăr brut după gust.

Suc de mere
Produs 100% natural, obţinut din fructe proaspete şi sănătoase, atent selecţionate, spălate, tocate, presate la rece, pasteurizate şi ambalate bag-in-box. Nu conţine conservanţi, coloranţi, arome sau aditivi alimentari. Nu are zahăr adăugat.

Lista completă a produselor din categoria băuturi
Nume produs Ginger Beer Sarsaparilla Guava Lemon Lime & Bitters Pink Grapefruit Peachee Suc natural de mere Crastan orz solubil cutie Crastan orz solubil borcan Crastan orz solubil pungă Gramaj 375 ml 375 ml 340 ml 340 ml 340 ml 340 ml 3l/5l 200 g 200 g 500 g Baxare 24 buc./bax 24 buc./bax 24 buc./bax 24 buc./bax 24 buc./bax 24 buc./bax 1 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 20 buc./bax Valabilitate 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 10 luni 30 luni 30 luni 30 luni
41

Paste integrale

Gust natural, nerafinat Conținut ridicat de fibre alimentare Aport echilibrat de vitamine şi săruri minerale
Pastele integrale sunt fabricate din făină integrală, obținută prin măcinarea bobului întreg, păstrând astfel nealterate substanțele nutritive ale cerealei, fibrele alimentare, vitaminele şi mineralele necesare unei alimentații echilibrate şi sănătoase. Disponibile în patru variante pe sortiment:

Grâu • Secară • Ovăz • 3 Cereale
42

PRODUSE BIO
Integrale Ecologice Conțin vitamine şi minerale Bogate în fibre

Paste făinoase
Pastele făinoase din grâu integral şi grâu spelta sunt obţinute prin laminare. Astfel, aluatul nu se încălzeşte, iar structura fibrei rămâne nealterată. Apa folosită la fabricarea acestora este de calitate superioară, provenind de la un izvor de munte, iar uscarea se face la temperaturi joase.

Paste făinoase tăiței, spirale Paste făinoase melci
43

w w w. s a n o v i t a . r o

Pr oduse B IO Produse bio

Tagliatelle cu spanac, busuioc și cânepă

Tagliatelle integrale spelta

Tagliatelle cu gălbiori, hribi

44

Alege să fii sănătos!

Cereale
Cereale diverse, cultivate în condiţii speciale, conform normelor ecologice. Sunt produse de calitate superioară.

Orz decorticat

Ovăz decorticat

Quinoa

Grâu

Secară

Făină integrală de secară

Făină de hrișcă
45

w w w. s a n o v i t a . r o

Produse bio

Lista completă a produselor din categoria produse BIO
Nume produs Tagliatelle din durum integral Tagliatelle din spelta integral Tagliatelle cu cânepă Tagliatelle cu gălbiori Tagliatelle cu hribi Tagliatelle cu spanac Tagliatelle cu busuioc Spirale din spelta integral Melci din spelta integral Tăiţei din grâu integral Spirale din grâu integral Melci din grâu integral Quinoa Făină de hrişcă Făină integrală de secară Făină integrală de grâu Secară integrală Grâu integral Orz decorticat Ovăz decorticat Gramaj 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 250 g 500 g 500 g 1 kg 1 kg 500 g 500 g 500 g 500 g Baxare 10 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 10 buc./bax 10 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax 12 buc./bax Valabilitate 24 luni 24 luni 24 luni 24 luni 24 luni 24 luni 24 luni 18 luni 18 luni 18 luni 18 luni 12 luni 12 luni 12 luni 6 luni 6 luni 12 luni 12 luni 12 luni 12 luni

46

w w w. s a n o v i t a . r o

Satu Mare – Baia Mare 0762 233 051 Oradea 0762 233 085 Arad 0257 232 007 0747 275 015 Timișoara 0747 275 011

Rețea de distribuție cu acoperire națională
Galați – Brăila 0762 233 093 Movila 0243 311 317 0762 233 091

Depozit central: Rm. Vâlcea 0250 776 333 0766 776 333

București 021 434 74 06 0762 233 000

Harta depozitelor și a distribuitorilor locali

Depozite SanoVita

Distribuitori locali

w w w.sanovita.ro

Sursă naturală de fibre, vitamine, minerale și proteine pentru o dietă echilibrată. Conține cereale integrale.

SC Sano Vita SRL
Birouri şi depozit central: str. Ulmeţel, nr. 182, loc. Păuşeşti-Măglaşi, jud. Vâlcea Telefoane: 0250 776 333, 0250 776 396 (Romtelecom) 0250 776 644, 0350 412 480 (RDS) Fax: 0250 776 680 (Romtelecom) Mobile: 0766 776 333 (COSMOTE), 0737 776 333 (VODAFONE) 0755 776 333 (ORANGE) , 0747 275 000 (ORANGE) Web: www.sanovita.ro Email: office@sanovita.ro Depozite regionale:
Distribuție în to at ă ţ a r a

București 021 4347 406, 0762 233 000; Arad 0257 232 007, 0257 256 204, 0747 275 015; Movila 0243 311 317, 0762 233 091.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful