Facultatea Business și Administrare Afacerilor Catedra de Turism și servicii hoteliere Displina ,,Economia turismului’’

Tema ,,5 capcane pentru turiști”

A executat Vartic Ana , Grupa BA 122 A verificat L.Rusu Lector superior Chișinău 2013

Цигель цигель ай лю лю... sau 5 cele mai populare capcane pentru turiști ..

Cînd turistul cere meniul. La sfîrșit. acesta este deja altul decît cel inițial.1. Soluție: de ținut meniul alături fără a permite chelnerului de a-l lua. în nota de plată apare o sumă de 3-4 ori mai mare. . Capcana Turcească În multe restaurante turcești turiștii primesc un meniu cu prețuri destul de joase pentru bucatele propuse.

Vînzătorii băștinași propun turiștilor spre vînzare pachețele cu porumb cu 50 bath(aprox 5-6 pachete). În fine. vînzătorul cere banii cu 50 bath pentru fiecare pachet. Capcana Thailandeză Lîngă templurile din Thailanda deseori sunt stoluri de porumbei cu care turiștii iubesc să se fotografieze. . Iar turiștii bucurîndu-se nu mai întreabă pentru cîte pachete.2. În caz cînd turistul refuză se ridică o gălagie mare însoțită de polițist fals care poate pretinde că viza este întocmită greșit și cere ca amendă-1000 bath Soluție: achitați imediat ceea ce ați cumpărat de pe stradă chiar dacă vînzătorul insistă doar să încercați.

Capcana Olandeză Aici polițiștii falși actionează un pic altfel. documentele etc.3. se prezintă și le cere valuta spre examinare sub pretextul că la moment a apărut multă valută falsă. . pentru a afla că chiar există așa ordin și problemă. polițistul o examinează la lumină și o întoarce înapoi. În schimb cînd turistul ajunge să-și numere banii și găsește bancnote lipsă. Polițiștii europeni fără ordinul la ei nu au nici-un drept sa vă ceară valuta. Soluție: Propuneți-i polițistului să vă treacă la oficiul de poliție. Se apropie polițistul de turiști. Turistul desigur prezintă valuta.

zîmbiți si mergeți mai departe .4. În fine acești bani sunt folosite cu alte scopuri. Capcana Italiană Deseori în centrul orașului. se găsesc mese cu persoane care invită turiștii să se inscrie la mișcare antidroguri. Soluție: dacă cineva vă invită să semnați ceva. desigur cu investiții din partea turiștilor. unde este plin doar de turiști.

În fine turistul înainte de a număra banii semnează cecul. Cînd încearcă ceva să demonstrze. genul .sunteți deacord-semnați. Soluție: întrebați deodată ce sumă trebuie să vă dea casierul și nu semnați bonul înainte de a număra banii. Dar despre aceasta clienții află doar după ce primesc banii. pentru mai puțini bani-cu 30-40% mai puțin. Capcana Bulgară Multe ghirete cu schimb valutar au 2 cursuri. persoana de la schimbul valutar arată cu zîmbet bonul semnat. .5. Pentru schimbul de la 1000$ un curs..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful