SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KULIM “ SENTIASA MAJU ”

KERTAS KERJA HARI GEMILANG “ SAKAN ”
( HARI ANUGERAH KOKURIKULUM 2010 )

TARIKH : 1 JULAI 2010 TEMPAT : DEWAN SMK. KULIM

Disediakan Oleh : Pn. Hajjah Zaharah Bte Mohd Noor

Sukan dan kokurikulum bertaraf dunia juga sebenarnya menjadi satu kaedah melahirkan pelajar bertaraf dunia. minat dan kebolehan dalam sesuatu bidang kokurikulum. Penglibatan pelajar dalam sukan. 2. melalui aktiviti-aktiviti kokurikulum dan sukan diharapkan dapat menarik lebih ramai pelajar menyertainya. Agenda memperkasa sekolah kebangsaan menjadi teras Rancangan Malaysia Ke-9. 1 . Oleh itu. kelab dan pasukan beruniform dapat membina sahsiah dan personaliti pelajar.1. berdinamik dan boleh memilih perspektif kehidupan yang lebih baik dan sihat. Ibu bapa juga memainkan peranan yang penting dalam memberi sokongan dan dorongan bagi merealisasikan hasrat Kementerian Pelajaran Malaysia. Semoga SMK Kulim berjaya melahirkan ‘bintang-bintang’ yang hebat dan berkeupayaan mengharumkan nama negara di persada dunia antarabangsa. Program ini merupakan program yang bersepadu dan berkualiti bagi memperkukuhkan kecemerlangan aktiviti kokurikulum sekolah. aktiviti kokurikulum ini juga boleh melahirkan pelajar-pelajar yang lebih berdaya saing. memberi penekanan 10% terhadap aktiviti kokurikulum. Selain mempertingkatkan akademik. RASIONAL Dasar pengambilan pelajar ke Institut Pengajian Tinggi Awam. persatuan. pelajar-pelajar bukan sahaja perlu pandai dalam pelajaran tetapi mereka perlu menunjukkan bakat. PENGENALAN Hari Anugerah Kokurikulum adalah salah satu program yang terdapat di dalam Hari Gemilang “ Sakan ”. negeri dan kebangsaan. Sesungguhnya anugerah seumpama ini bagi memberi penghargaan kepada pelajar-pelajar yang telah berjaya mempamerkan kemampuan dan keupayaan mereka dalam meraih kejayaan di peringkat daerah.

00 RM78.1 Menghargai kejayaan pelajar dalam bidang kokurikulum. 5. ANGGARAN PERBELANJAAN Bil. 2. PELAKSANAAN Tarikh : 1 Julai 2010 Tempat : Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Kulim 6.00 RM152. 4.3 Menggalakkan persaingan yang positif dalam kalangan pelajar. 3.2 Meransang pelajar untuk lebih tekun melibatkan diri dalam semua aktiviti kokurikulum.3 Mencungkil bakat di kalangan pelajar. 3.75 RM180. MATLAMAT Memperkembangkan kokurikulum. Cenderamata dan Sijil Toner printer Hiasan pentas/dewan dan backdrop Jamuan Dokumentasi Jumlah Jumlah RM694.00 RM 2 . 4. 3. bakat dan keupayaan pelajar-pelajar dalam pelbagai bidang 5. 3. Perbelanjaan Hadiah.00 RM25. 1.3. OBJEKTIF 3.

7.00 pagi : Ketibaan tetamu jemputan : Persembahan :Tarian India Kawad Formasi 11. ATURCARA 11. menyampaikan hadiah kepada pelajar-pelajar. Encik Aslan Hazdi Bin Dato’ Ahmad. JEMPUTAN Pihak sekolah berbesar hati menjemput Pengarah PATCO Malaysia Berhad. 8.30 pagi : Tetamu mengambil tempat di dewan SMK Kulim .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful