You are on page 1of 2

PROIECT FINANAT DE

Publicaia face parte din proiectul Informaia pentru Tine(RI) i cuprinde tot ce gndeti dac vrei s te implici i s nu te mai simi mereu abandonat de societate: cursuri gratuite, loc de munc, granturi, finanri, servicii de informare i consiliere, implicare n viaa asociativ, voluntariat n alt ar, iar cu plat, soft educativ pentru elevi i cadre didactice, cursuri pentru obinerea permisului european de conducere a calculatorului i multe altele la care nici nu te-ai gndit!

n i e i a o F

M.T.S. - Ministerul Tineretului si Sportului

v i t a m r fo

lo o f s spre c og urile) l b ! b e e k p i in ni w l ( a e r Int turil 1 pagi leg ca 11 cir

NE PAS DE TINE(RI) sii

http://9nepasadetine.blogspot.ro/

foaia u c s a tr x e n u e -n i e Cer eseaz! r te in v e r a c v ti a inform


Publicaia 9 ne pas de Tine(ri)
Apare n cadrul Centrului de Resurse pentru Informare si Consiliere a Tinerilor CRICT.

9 ne pas de tine(ri) - Anul I. Nr. 1 - august 2013 - MUNCA

2 . Oportuniti de angajare pt. tineri i dezvoltarea unei afaceri


Cum devii fermier cu o "prim de instalare" de 70.000 nerambursabili de la stat i de la U.E. Sunt vizai agricultorii care au pn n 40 de ani i experien n agricultur de minimum un an. - Instalarea tinerilor fermieri PNDR 112
Solicitani eligibili Benef iciarii eligibili pentru sprijinul f inanciar nerambursabil acordat prin Msura 112 sunt fermierii n vrst de pn la 40 de ani (nemplinii la data depunerii Cererii de finanare), persoane fizice sau juridice care practic n principal activitati agricole i a cror exploataie agricol: * are o dimensiune economic cuprins intre 6 i 40 U.D.E. ( Unitate de Dimensiune Economica care reprezint unitatea prin care se exprim dimensiunea economic a unei exploataii agricole determinat pe baza marjei brute standard a exploataiei); * este situat pe teritoriul tarii; * este nregistrat n Registrul unic de identificare APIA i Registrul agricol. Categoriile de beneficiari eligibili care pot solicita sprijin nerambursabil prin Msura 112, sunt: * persoan fizic; * persoan fizic nregistrat i autorizat: * individual i independent, ca persoan fizic autorizat; * ca ntreprinztor titular al unei ntreprinderi individuale; * asociat i administrator unic al unei societi cu rspundere limitat SRL, nfiinat n baza Legii 31/1990 republicat, cu modificrile i completrile ulterioare. Activiti eligibile - Planul de afaceri trebuie s includ detalii privind investiiile care se realizeaz demonstrnd c cel puin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformitii cu standardele comunitare, modernizarea i dezvoltarea exploataiei, astfel: * construirea i/sau modernizarea cldirilor utilizate pentru producia agricol la nivel de ferm, incluzndu-le i pe cele pentru protecia mediului; * achiziionarea sau achiziionarea n leasing de tractoare noi, combine de recoltat, maini, utilaje, instalaii, echipamente i accesorii, echipamente i software specializate; * achiziionarea de animale i dup caz a cotei de producie; * plantarea i replantarea plantelor perene; * achiziionarea de teren pentru activitati agricole.

Se lanseaz programul pentru stimularea nfiinrii i dezvoltrii microntreprinderilor de ctre ntreprinztorii tineri.

ncepnd din data de 22.04.2013, este activ nscrierea n


cadrul Programului pentru stimularea nfiinrii i dezvoltrii microntreprinderilor de ctre ntreprinztorii tineri prin Agenia pentru Implementarea Proiectelor i Programelor pentru ntreprinderi Mici i Mijlocii, din cadrul Ministerului Economiei, Comerului i Mediului de Afaceri. nscrierea se poate face att de pe site-ul Ministerului Economiei www.minind.ro la seciunea Accesai Programele pentru IMM-uri finanate de la bugetul de stat ct i prin intermediul link-ului direct: http://programenationale2013.aippimm.ro Ghidul solicitantului cu anexe, precum i actele normative privind Programul pentru stimularea nfiinrii i dezvoltrii microntreprinderilor de ctre ntreprinztorii tineri pot fi descrcate accesnd link-ul de la subsolul paginii. Programul SRL-D este o oportunitate interesant pentru ntreprinztori tineri Programul pentru stimularea nf iinrii i dezv oltrii microntreprinderilor de ctre ntreprinztorii tineri se adreseaz tinerilor cu vrste de pn la 35 de ani, care vor s nceap o afacere. Acetia pot depune proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de pn la 10.000 Euro din valoarea total a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanare. Tinerii antreprenori vor mai beneficia de scutirea de la plata taxelor pentru operaiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comerului si, respectiv, de oficiile registrului comerului de pe lang tribunale vor primi consiliere i sprijin de la oficiile teritoriale ale AIPPIMM. De asemenea, acetia vor primi garanii de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru ntreprinderile Mici si Mijlocii pentru creditele contractate n vederea realizrii planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM, pn la 80% din v aloarea creditului solicitat, n limita sumei de 80.000 de euro.

GHIDUL SOLICITANTULUI PROGRAMUL PENTRU STIMULAREA NFIINRII I DEZVOLTRII MICRONTREPRINDERILOR DE CTRE NTREPRINZTORII TINERI accesibil la link-ul:

www.aippimm.ro/files/articles_files/69/5624/ghid-tineri-2.pdf
.

www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-pentru-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri

Pagina 9