You are on page 1of 30

Moksa Elixr

1. Bevezet ................................................................................ 2 1.1 Bsg ................................................................................... 2 1.2 Emberi kapcsolatok ........................................................... 6 1.3 Egszsg .............................................................................. 6 2. Szeretet ................................................................................ 13 3. Szerelem, szeretet, kapcsolatok ....................................... 14 4. Mr vtizedekkel korbban kellett volna az elixr ......... 19 5. Npszavazs ........................................................................ 21 6. Vihar .................................................................................... 24 7. EGYSZERSG ................................................................. 25 8. Befejezsl .......................................................................... 29

1. Bevezet 1.1 Bsg


Mindannyian jl, boldogan, egszsgesen szeretnnk lni. Naprl napra keressk a megoldst, hogyan lehetsges ez? Rengeteg idt-energit fordtunk sok dologra, mert a titkot mg nem ismertk fel. A titok nagyon egyszer. A boldogsgot, egszsget, egyenslyt, harmnit csak nmagunkon bell tallhatjuk meg. Nem kell hozz semmi. Minden ember ezzel az ajndkkal szletik. Szmtalan ember, szmtalan lethelyzet, egy kzs bennnk, a siker, a jlt, az egszsg, a boldogsg lehetsge ott van mindnyjunkban, csak az rks rohans miatt nem vesszk szre. Az iskolban nem tantottk meg neknk, hogy a fldn minden a nap energija ltal jn ltre. Minden a fnybl szletik. A nvnyek, llatok, svnyok, mi emberek is a fny ltal tudunk ltezni. A nap energija a fny korltlan, ezrt a fldn bsg van. Ha ezt megrtjk a sok flelembl, szorongsbl mr j sokat el tudunk engedni, s ezzel egy lpssel kzelebb kerlnk bels vilgunkhoz. Ebbl a bsgbl mindenki korltlanul rszesedhet, jut bven mindenkinek. Csak annak nem, aki sajt magt zrja el tle. Leginkbb akkor zrjuk el magunkat, ha irigyek, fltkenyek vajunk. Ez grcsss teszi az embert s bezrja, gy nem veszi szre a felje rad lehetsgeket. Neknk sikerlt egy szert sszelltani, amely ilyen esetekben tud segteni.

Pl.: Egy hlgy ismersnknek egy fsts, hideg kocsmja volt s ott dolgozott nagyon rossz krlmnyek kztt. pp csak annyit keresett, hogy nagy nehezen el tudta tartani magt, a kt gyermekt s a nem dolgoz frjt. Krtk vltoztasson, de azt mondta nem tudok, mert ha nem csinlom, mg ennyi sem lesz, hen halunk. Elkezdtnk gondolkodni, vajon mirt nem veszi szre az ezen kvl ltez rengeteg lehetsget. Rjttnk azrt, mert a leginkbb jellemz r, hogy nagyon irigy, gy kizrta magt a tbbi lehetsgbl. Hnapokon keresztl adtuk neki a Moksa elixrt, s egyszer csak azzal fogadott bennnket, hogy a kocsmt sikerlt brbe adnia. Aztn megismerkedett egy vllalkozval, aki ingatlanrtkestst ajnlott neki, utna egy hlggyel, aki hitelgyintzst ajnlott neki. Ezeket a lehetsgeket elfogadta s pr hnap alatt fele annyi munkbl ktszer annyi bevtelhez jut, mint korbban. Az egsz szemlyisge megvltozott. Az irigysgnek nyoma sincs. Most mr is segt msoknak. Kzben a frje is tallt munkt. Egy msik ismersnknek se laksa, se megtakartott pnze nem volt soha, nagyon rossz volt az anyagi helyzete, pedig reggeltl estig nap, mint nap tbb vtizede dolgozott. Mgsem tudott flretenni semmit. Az gondja az volt, hogy egsz gyermekkorban azt hallotta a szleitl, hogy kisfiam neknk erre nem telik, mi ezt nem engedhetjk meg magunknak, mi szegnyek vagyunk. Az let egy szenveds, egy hibaval kzdelem. Ez rgzlt a tudatalattijban, s gy brmennyit dolgozott, felnttkorban mindig ezt a szegnysget teremtette jra. Kapott Moksa elixrt, amely segtett neki ezt a gyermekkorban rgzlt hibs programot semlegesteni. Jelen pillanatban tbb szzezer forint megtakartott pnze van, s laksvsrlson gondolkodik.
3

Most mr is tudja s rzi azt az alapvet igazsgot, hogy a fldn bsg van s jut bven mindenkinek. A nap egyformn st mindenkire, a fny eljut mindenhov. Ha gy rezzk, valamibl kevs jut neknk, azt a keveset is csak nagy kszkds rn tudjuk megszerezni, akkor vagy gyermekkorunkban ilyen hibs programot ltettek belnk a szleink, rokonaink, a krnyezetnk, vagy a sok flelemtl, szorongstl, a sok teljesthetetlennek vlt elvrstl fltkenny, iriggy, grcsss vltunk. A szlk s a krnyezet nem tehet errl, mert k is ezt a programot, ezt a vlemnyt kaptk az szleiktl. Napjainkban egyre tbb ember ismeri fel ezt az alapvet igazsgot, s ez mindenkinl mkdik. Taln tantani kellene ezt a nagyon egyszer elvet az ltalnos iskola als tagozatban, hogy a felnvekv generci mr szrevegye a krltte megnyilvnul bsget. Magyarorszgon most nagyon sok ember ideges, bizonytalan, feszlt mindent szksnek, kevsnek rez maga krl. Az emberek legnagyobb rsze fellrl, kvlrl vrja a megoldst. Valamelyik prttl. Pedig tarts megolds csak akkor lehetsges, ha mindenki magt fejleszti. Ha minden egyes ember elszr rtall arra a bsgre, a bsg rzetre sajt magban bell. Most sokan vitatkoznak velem, de ht milyen bsg vesz engem krl? Mikor nem tudom a szmlkat kifizetni. Minden hnapban kevesebb a pnzem, mint amennyi kellene a kvetkez hnapig. Ha naponta hls tud lenni, hogy l, hogy tud levegt venni, hogy st nre a nap. Ha kistl az erdbe, vagy a mezre, szre tudja venni, milyen szpek a fk, virgok, madarak.

Gondolhatja azt, hogy mindez az n, mindegy hogy mi van a tulajdoni lapjra rva. Ha felnz az jszakai csillagos gboltra, megnyugodhat, ellazulhat, gondolhatja azt, hogy az sszes csillag az n. A gyermekei, szlei, rokonai, ismersei, munkatrsai szeretete is az n lehet, ha magban rtall erre az rzsre, msoktl is megkapja. A vgtelensgig lehetne sorolni mennyi mindene van. Ne arra koncentrljon ami nincs, legyen hls azrt ami van. Megltja minden nap egyre tbb mindene lesz. A Moksa elixr tud segteni nnek, hogy a kezd lpst megtegye. Ha nnek bevlik, mondja el msnak is. Mert ha sokan megvltoztatjk a bels vilgukat, akkor a kls krlmnyek is kvetik ezt a vltozst. Magyarorszg a fld egyik legjobb helye. Elegend termfldnk van, elegend viznk, gynyr vrosaink, falvaink. Nagyon tehetsges, okos, szorgalmas np vagyunk.

1.2 Emberi kapcsolatok


A bsg nemcsak anyagi javakat takar. Biztosan ismer olyanokat, akik ha szzhsz vig lnek is, akkor is elegend pnzk lenne, mgsem boldogok. A bsghez, boldogsghoz hozztartozik, hogy legyen elegend pnznk, jk legyenek az emberi kapcsolataink s egszsgesek legynk. Az emberi kapcsolatok tern is az a helyzet, mint az anyagiakkal. Ott is az a fontos, hogy mi van az emberben bell. Senki nem tud soha senki mst megvltoztatni. Mindenki egyvalakit tud megvltoztatni, sajt magt. Erre mindig minden lethelyzetben lehetsge van. A Moksa elixr jobb tudja tenni az emberi kapcsolatokat gy, hogy aki szedi azt fejleszti, csiszolja nmaghoz kpest jobb teszi.

1.3 Egszsg
Minden mindennel sszefgg. Ha teljesek vagyunk, harmnia, egyensly van bennnk, egszsgesek vagyunk. A magyar szban is benne van. Egsz-sg. Ha ez az egyensly, harmnia felborul, megbetegsznk. A legtbbet itt is mi tehetjk magunkrt. Ha hajlandk vagyunk sokat foglalkozni magunkkal, megismerjk magunkat, fejlesztjk bels vilgunkat, ezzel egytt bels vilgunk (anyagiak, kapcsolatok) is fejldik. Hossz letek s egszsgesek lehetnk hallunkig.

Sok embernek nincs annyi ideje, trelme, nismerete, hogy tudja hogyan kezdjen hozz, illetve hinyzik valamilyen ehhez kapcsold tuds. A Moksa elixr ezt a hinyz tudst tudja megadni nnek. Sajtos rezgsvel rhangoldik az n szervezetre. Ezltal felismeri a szervezetben kivltdott betegsgek lelki httereit s a negatv rezgseket pozitvv alaktja. gy van sszelltva, hogy az letben elfordul minden lnyeges lethelyzetre jellemz informcit tartalmazza. gy ha n valamilyen lethelyzetben elakad, akkor a szer automatikusan meg tudja nnek, a hinyz informcis programot adni a tovbblpshez. A kvetkez trtnetek zeltt adnak abbl, milyen esetekben segtett mr az elixr. Allergia: Rengeteg ember allergis. Ilyen esetekben nagyon jl tud segteni az elixr. Mert az allergia akkor jelenik meg, ha immunrendszernk tlrzkeny, s gy teljesen htkznapi dolgokra is tlrzkenyen reaglunk. Az elixr megemeli rezgsszintnket s az allergia eltnik. Hosszabb ideig kell szedni, mert az allergis llapotok is hossz id alatt alakulnak ki, ezrt idt kell adni a harmnia kialakulsra is. Megelzsre: Ha mr betegek vagyunk, sokkal nehezebb az egyenslyt, harmnit helyrelltani, mintha megelzzk a bajt. Ezt az egyszer dolgot szintn az ltalnos iskola als tagozatban kellene tantani. A MOKSA ELIXR minden embert az nmaghoz kpest optimlis testi-lelki llapotba segti. Azt figyeltk meg, hogy kraszer szedse nem is engedi kialakulni a betegsgeket.

Ha egszsges ember kezdi el szedni, nem betegszik meg. Annyira megemelkedik az energia szintje, hogy a benne lv kreatv kpessgeket maximlisan ki tudja hasznlni. A plusz energiit pedig szkebb s tgabb krnyezete szmra tudja fordtani. Flelemre, szorongsra: Sok embert rint problma. Van, aki tudja az okt, van akinek ok nlkli megmagyarzhatatlan flelme van. A MOKSA ELIXR tartalmazza a flelem, szorongs informcijt, gy ha valakinek ez a problmja az elixr szedsvel cskken a flelme, szorongsa. Egy huszont ves fiatalasszony nagyon sszetrve jelentkezett. Elmondta, hogy gyermekkorban nagyon sok flelmet, szorongst sszegyjttt. Az desapja primitv, alkoholizl, agresszv ember volt. Most is gy rzi, mindig meg kell vdenie magt. Hat ve nagyon szeretne babt, j hzassgban l a prjval, szervi akadlya nincs a gyermekvllalsnak. Nem rti, mirt nem jn ssze. Kapott a flelem, szorongs, vdekezs, sszetrtsg informcijt is tartalmaz Moksa elixrbl. Hnapokon keresztl szedte. Elmondta, hogy sokkal jobban rzi magt. Mr nem fl annyira, kezdi magt biztonsgban rezni. A problmjhoz hasonl informcit tartalmaz Moksa elixr meg tudta t gygytani, sajt maghoz kpest magasabb szintre emelte, s mikor a kls, bels biztonsg kialakult, megjtt a gyermeklds is. 28 ves fiatalasszony. Babt szeretett volna, de nem jtt ssze. Volt egy mhen kvli terhessge. 9 ve klfldrl kerlt ide, de mg mindig nem rzi gy, hogy a helyn lenne, gykeret tudott volna ereszteni. Mg mindig nincs llampolgrsga. A kezdet is nagyon nehz volt, Munkavllalsi engedlyhez letelepedsi engedly kellett volna, letelepedsi engedlyhez munkavllalsi engedly, 22-es csapdja.

Leragadtam a letelepedsnl, llampolgrsg kellene. Flek tanulni a vizsgra, ami kell az llampolgrsghoz. A testi tnete, a mhen kvli terhessg is errl a problmrl meslt. Megtermkenylt a petesejt, de nem a helyn gyazdott be. Kapott Moksa elixrt, s tbb hnapig szedte. Levizsgzott, megkapta az llampolgrsgot, gykeret eresztett, a helyre kerlt. Kt ves nagyon aranyos kislnya van. 49 ves n. Elmondja Nagyon jellemz rm a szorongs. A gyomromban rzem. Az desanym is szorong, aggodalmaskod tpus. Kapott Moksa elixrt, s az llapota javult. Jgzni, has tncolni kezdett. Tvoli ismersnk. Hszves korban ismerkedett meg egy nla 13 vvel idsebb ktgyermekes csaldapval. Nagy szerelem. Vls, sszekltzs. Az sszekltzs utn kiderlt, mgsem tudnak egytt lni. A kapcsolat megmaradt, csak mindenki a sajt laksban lakott. A helyzet megmerevedett, befagyott. A ktgyermekes apa nem akart mr jabb gyermeket. A fiatal hlgy vekig remnykedett, hogy vltozik ez a helyzet, de aztn feladta. Mire 38 ves lett, mr minden remnye elveszett. Kznys, kzmbs, cinikus, fsult lett. Sokszor foglalkozott az ngyilkossg gondolatval. Ekkor kapta tlnk a Moksa elixrt. Pr hnapra r vget vetett kiltstalan kapcsolatnak. li vilgt, lvezi az letet. Esze gban sincs ngyilkosnak lenne. Az esszencia gyengden, az szemlyhez szlan t tudta segteni hossz vekig tart elakadsn. 50 ves hlgy: Nagyon rossz volt a gyermekkorom. A hzassgom is katasztrfa volt a hsz v alatt. A frjem alkoholista volt + jtkgpezett. A kt gyerekkel is van problma. A nagyobbik gyermeknek a nyakval vannak problmi, tbbszr kellett mteni. A lenyom 21 ves, a fiam 19 ves. Hrom ve kitettk az apjukat.
9

A frjem desapja is ivott. Azrt nem szltam hossz idn keresztl, mert bkessget szerettem volna a gyerekek miatt. Nagyon elfradtam fizikailag, lelkileg. ngyilkossgi ksztetseim vannak. Mr tbbszr volt a kezemben egy mark gygyszer. Nagyon elfradtam, nem brom mr ezt a terhet cipelni. Mindig bnhdni akartam, bntudatom volt. Ngyen vagyunk testvrek. n vagyok a legidsebb. Sokat kellett a tz vvel fiatalabb hgomra vigyzni. Az desanymnak soha semmi nem volt j. Nem tudom, hogy szeret-e bennnket, de nem is akarom tudni. A tdmmel s az idegeimmel van gond. Asztma, nehz lgzs. Nem akarok jobban lenni. Mert gy rzem, ezt rdemlem...... A hlgy megkapta a Moksa elixrt. Az elixr sok sszetevje sokfle informcit tartalmaz. A hlgy szervezete kivlogatta a szmra megfelelket. Jelenleg minden tren sokkal jobban van. Jobb az egszsge, az emberi kapcsolatai, az anyagi helyzete. Mr elviselhetnek rzi az lett. Daganatok: 35 ves fiatal n. Kt ven bell kt daganata volt. Elszr mhnyakrk. Majd egy v mlva jobb oldali mellrk. Krtem, mesljen az letrl. Elmondott egy tipikus, dgunalmas mkuskerk letet. Lakhely egy vilgtl elzrt Isten hta mgtti kis faluban. Nyolc ve megszokson alapul gyermek nlkli hzassg s egy idegrl reklamcis gyintzi munkakr. Elmondsa szerint, amgy teljesen rendben van az lete. Akkor hol a hiba? Valahol lenni kell hibnak, mert ha nmaghoz kpest minden rendben lenne, nem lenne 35 vesen kt ilyen slyos fizikai tnete.
10

Milyen letet gondolt el magnak gyermekkorban, mi szeretett volna lenni? krdeztem. Felcsillant a szeme, elredlt az egsz ember megvltozott s azt mondta: Indin szerettem volna lenni. Az indinsg, a szabadsg, kaland, izgalom szinonimja szmomra. Innen mr nem volt nehz dolgom. Tudtam, hogy semmi sincs rendben az letben. Csak nem is tud rla. Ha semmi sincs rendben az letnkben s tudunk rla, valsznleg nem betegsznk meg, de ha semmi sincs rendben az letnkben nmagunkhoz kpest s nem tudunk rla, valsznleg elbb-utbb betegek lesznk s leginkbb daganatos betegek. Egy ven t kapott Moksa elixrt, ami szksges volt ahhoz, hogy tudjon, merjen vltozni, vltoztatni. A Moksa elixr segtett neki a kemoterpia tvszelsben. Pr havonta jtt. A harmadik alkalommal kisrt szemekkel. Kiderlt az ltala jnak mondott 8 ve tart hzassgbl a frj sz nlkl sszecsomagolt s elment. Mgis rltnk, hogy elkezddtt a vltozs. A Moksa elixr, segtett tvszelni az rzelmi sokkot, megrzkdtatst. Kvetkez alkalommal bejelentette, hogy az Isten hta mgtti falubl bekltztt egy vrosba s rendszeresen jrnak moziba, sznhzba, kptrba stb. Az els alkalommal emltette, hogy desapja rajzolt, festett, trsasgi ember volt s termszetre inkbb az desapjra hasonlt. A kvetkez alkalommal mondta, hogy megismerkedett vletlenl egy nla 10 vvel fiatalabb diplomata csaldbl szrmaz frfivel, nagy a szerelem, igen jl megvannak, sokat utaznak. Kinylt a vilg, Nmetorszg, Ausztria, Svjc. Egzotikus dlhelyek. Anyagilag a fiatalember sokkal jobban ll, de meg kpeket fest, s azt ajndkoz a csaldtagoknak viszonzsul.
11

A munkahelyt mg megtartotta, de ott is ttettk a reklamcis gyek intzse helyett httr munkra, vezetnek. Kb. egy v alatt megvltozott a prkapcsolata, a lakhelye, munkja. Utoljra, mikor eljtt nem kapott semmit, mert nem volt szksge r. Mindent elmeslt, majd mondta igyekszik haza, mert jn a hsvt, s indin mints tojsokat fest magnak s a krnyezetnek. Azta is jl van, gy gondoljuk meggygyult. Jkor jtt s a megfelel informcik a fiatal szervezetet, mg ilyen slyos esetben is a helyre tudnak segteni. A legjobb az lenne, ha az emberek nem vrnk meg mire ilyen nagy a baj, hanem mr hamarabb trdnnek magukkal.

12

2. Szeretet
A legjobb orvossg az ember szmra az ember maga. A legnagyszerbb gygymd a szeretet. Paracelsus A Moksa elixr szlogenje lehetne: SZERETETT CSEPPEK. Sajnos a szeretet sz napjainkban elcspeltt, lejratott vlt. A szeretet azt jelenti: mikor nem vrnak el tled semmit, elfogadnak, olyannak amilyen vagy, s Te is elfogadod magadat s a vilgot olyannak, amilyen. A dolgok erlkds nlkl trtnnek. A termszettl lehet tanulni. A termszetben a folyamatok a megfelel mdon, megfelel idben erlkds nlkl mennek vgbe. Az ember is ezzel az erlkds nlkli renddel szletik, csak a szocializci sorn egyre inkbb elveszti a kapcsolatt a veleszletett lehetsgeivel. Tl bonyolultt vlt a vilgunk. Az emberi elme nap mint nap meglls nlkl zakatol. Az rks zajban nem talljuk az utat nmagunkhoz, a nagy egszhez. Ha le tudjuk idnknt lltani az elmnket, visszatallunk a forrshoz. Megtapasztaljuk a szeretetet, meggygyul testnk, lelknk. Az elixr tud segteni, hogy nmagunkhoz kpest rleljnk a legjobb utunkra, s a nagy egszbe is a lehet legtkletesebben illeszkedjnk. Csodlatos mdon rendbe jn egszsgnk, kapcsolataink, anyagi helyzetnk.

13

3. Szerelem, szeretet, kapcsolatok


64 ves hlgy. Tehets, nagyon sszetart csaldbl szrmazott. A frjt 16 vesen ismerte meg. Szletett hrom gyermekk, s 8 unoka. Gazdasgilag egy nagyon sikeres letet valstottak meg, s volt idszak mikor politikai hatalommal is brtak. A frj vgezte a frfias teremt dolgokat, a hlgy mintegy anyakirlyn a nies csaldot sszetart tevkenysgeket. Pr hnapja kiderlt, hogy a vele egykor frjnek 8 ve tart szerelmi kapcsolata van. A hlgy teljesen kiborult, mg az ngyilkossgra is gondolt. A frj is rosszul rzi magt lelkileg is, testileg is. A frjnek idnknt szvproblmi vannak. A kt asszony kztt rldik. A msik asszony elvlt, felntt fival l egytt. A frjet a felesghez kti az egytt tlttt 50 v, a hrom gyermek a nyolc unoka, a kzs gazdasg. A frjet, a szerethz ktik a heves rzelmek, a szexualits. gy rzi, ha le kell mondania rla, nem tud ltezni. Van ilyen esetben j megolds? sz rvekkel nem tudjuk eldnteni. Mindegyik varici mellett s ellen is egyarnt vannak rvek. A frj s a felesg is megkapta a Moksa elixrt. A szerelmi hromszg megmaradt, de mr elviselhetnek rzik a helyzetet, tudnak ezzel egytt lni. Plusz mindkett egszsgi llapota is javult.

14

33 ves n, hajadon. Belekerlt egy helyzetbe s vek ta nem tud kikerlni belle. Egytt dolgozott egy frfival, aki ns volt. Nem a felesge miatt voltak a problmk, volt az rnak rajta kvl mg egy harmadik kapcsolata is. Egy vig szedte a hlgy a Moksa Elixrt. Felszmolta tarthatatlan s vgleg elromlott kapcsolatt. Ezt kveten j partnert tallt, br ez sem tnt vgleges megoldsnak. Mindenesetre nyitott vlt a legtkletesebb partner megtallsra. 35 ves n. Pajzsmirigy daganata volt. A kvetkezket mondta el: Inkbb lelki problmim vannak. Gyermekkoromban tlagos volt az egszsgem. Mindig izguls, szorongs gyerek voltam. Szletett egy kisfiam, az apukja azt grte, hogy velnk lesz, de nem lett velnk. Mert az apuknak volt csaldja. A terhessgem idejn kezddtek a gondok. Hol jtt, hol nem. Tavaly tavasszal, 1 ve hagyott el. 23 ves koromtl 34 ves koromig vele voltam. A kisfiam egszsges. Kicsit fls, szorong az vodban. A munkahelyemet nagyon szeretem, ott is nagyon j a trsasg, de azrt ott is nagy a felelssg, a stressz. Egy picit nyitott vagyok mr az j kapcsolatra. Az volt a cl, hogy az egszsgt helyrelltsuk, s kpess tegyk egy j kapcsolatra. Egyttmkd volt, felismerte, hogy legtbbet teheti sajt magrt, a mi segtsgnket is ignybe vve. Msfl v alatt nyolcszor tallkoztunk. Tbbek kztt mg a kvetkezket mondta el:
15

A pajzsmirigy roncsolson tl vagyok. A lelkivilgom mr jobb egy kicsit. Egy hnapja meg vagyok fzva. Lzzal kezddtt, aztn a lgcsvem is begyulladt, s htul is fj. Mr el tudom kpzelni, hogy egy j frfi jjjn az letembe. A frfi j lenne, ha frfias lenne, szinte, becsletes. A pajzsmirigy problmjra a Moksa elixr mellett, ajnlottam neki a Tibeti rtusokat. Ez t nagyon egyszer, jghoz hasonlatos gimnasztikai gyakorlat. Minden csakrnk mkdst optimalizlja. gy bztam benne, hogy a hlgy torokcsakrjnak elromlott mkdst is rendbeteszi. Ezen kvl a rtusoknak fiatalt hatsa is van. Az orszgban j lenne, ha mindenki ismern ezeket a gyakorlatokat, valamelyik TV csatorna igazn npszersthetn. Knyv formjban, DVD mellklettel meg lehet kapni. Az desvz kiad gondozsban jelent meg: Peter Kelder: A fiatalsg forrsa (Az t tibeti jgagyakorlat) a cme. Az j prkapcsolat megteremtshez pedig termszetesen Moksa elixr, plusz Balogh Blnak: A tudat alatti tzparancsolata cm knyve s CD -je. Ez a knyvet s CD-t szintn j lenne ha mindenki ismern az orszgban. Mert azt mondta a hlgy, hogy a frfi j lenne, ha frfias lenne, szinte s becsletes. A vonzs trvnye a leghatalmasabb az univerzumban. Eszerint akkor tudunk frfias frfit bevonzani, ha mi niesek vagyunk. szinte, becsletes frfit, ha mi is szintk, becsletesek vagyunk. Teht sajt magunk jobbtsa, csiszolsa a cl. Sokszor, mg ha ismerjk magunkat, akkor is csak a hiba felismersig jutunk el. Nem tudjuk kijavtani, mert a rossz program a tudatalattiban rgzlt. Balogh Bla knyve s CD-je ezt a tudatalattiban rgzlt hibs programot segt kicserlni.
16

A trtnet folytatsa: Hrom hete nagyon kivoltam, mert a volt prom valsznleg sszejtt a felesgn kvl egy lennyal. 10 vig vrtam r, s nagyon nagy csalds volt, hogy mgsem lettnk egytt. Kvetkez alkalommal: Most kicsit mr jobban vagyok, de tl sok j nem trtnt. A gyerek utn nem fizet, de mg nem tettem lpseket. Az a legfjbb, hogy annyira hitegetett, hogy n vagyok neki a legfontosabb, s akkor most tallt egy fiatalabbat. Meg az is fj, hogy annyira sem tartott, hogy nyltan megbeszljk a dolgokat. Kvetkez alkalommal: gy rzem kicsit mr jobban vagyok. Szedem a szert, de nha visszaesek. Mert megzentk nekem, hogy ne bnkdjak, mert velem is gy bnt volna el, mint msokkal. Megalznak tartom nha a viselkedst. Nha dhs vagyok r. Mikor dhs vagyok r, gy rzem, hogy sszeszorul a torkom. Folyamatosan csinlja reggelenknt a Tibeti rtusokat. Estnknt hallgatja a Balogh Bla CD-t. Plusz kapja a Moksa elixrt. Kvetkez alkalommal: Jl vagyok, de azrt mg szomor. Most mr nyitottabbnak rzem magam egy j kapcsolatra. Fradkony vagyok, ebd utn jl esik lefekdni. Kvetkez alkalommal: Most mr nincs az a nagyon nagy fjdalom. Kb. egy hnapja kicsit rosszabbul voltam, szedem az elixrt s jobban lettem. Utoljra 2 hnapja vitte el a fiamat, egy pr rra. Mikor egy paprt al kellett ratnom vele, mg azt sem krdezte meg: Hogy vagyok? Elkltztt a csaldjtl s most az j bartnjvel l, ez fj nekem, mert 10 vig hitegetett.

17

Kvetkez alkalommal: Jl vagyok, mr jobban viselem a dolgokat, de sajnos nem trtnt velem semmi j a prkapcsolat tern. Sok kilt felszedtem, mert nincs pajzsmirigyem. Szeretnk egy kicsit fogykrzni. A kisfiam iskols lett. Nagyon aggds. Szeret menni iskolba. Tl rzkeny, hamarabb elsrja magt. Az apukja fl ve nem jelentkezett. Fl ve nem tallkoztak. Ezutn a beszlgets utn tovbb szedte az elixrt. Kt hnapra r, j prkapcsolata lett, olyan amilyet elkpzelt magnak. Az egszsge is kitn. Egy kiegyenslyozott, gynyr, boldog fiatal n lett belle. Akinek az lete most msodszor is elkezddik, mr azokon a vgnyokon s abban az irnyban, amit maga tudatosan vlasztott.

18

4. Mr vtizedekkel korbban kellett volna az elixr


Most egy negyvenngy ves orvosnak igyeksznk felhvni a figyelmt erre a lehetsgre. Lnyegt tekintve is hasonl gondokkal kzd. Tarts elakads, lmegoldsknt szenvedlybetegsg. Nem egyszer a dolgunk, mert a hatanyagot keresn a Moksa elixrben. Szmra nehezen felfoghat, hogy az esszencia tud hatni a szellemi vilgra. A szellemi vilg pedig visszahat az anyagi vilgra. Nagyon egyszer, ha egy hzat akarunk pteni, vagy egy btort akarunk kszteni, elbb meg kell terveznnk. Elbb szellemi szinten kell, hogy megjelenjen, utna tudjuk a fizikai szinten megvalstani. Az anyagi vilg polris, van kicsi s nagy, kvr s sovny, fehr s fekete, j s rossz. Minden minsgnek s ellenttnek lteznie kell, hogy tudjunk tanulni, tapasztalni. Nem lehet cl, hogy valamelyik minsget eltntessk, de a j s a rossz kztti risi tvolsg cskkentse lehet a cl. Az utbbi szz vben a szenvedlybetegsg risi mreteket lttt. Nagyon szenved tle szinte minden ember. A szenvedlybeteg a felesg, a gyerekek, szlk, a munkatrsak, szinte mindenki rintett. Ha a szenvedlybetegsg elejn tallkozik valaki a Moksa elixrrel, akkor a sajt tjra tud kerlni, nmaghoz kpest a legjobbat tudja kihozni magbl. Meg tudja teremteni az egyenslyt, harmnit, bkt a bels vilgban, s bizonyos id elteltvel ez kvl is megmutatkozik. Mivel a szenvedlybetegsgekhez, ptcselekvsekhez vezet llapotoknak hossz az idtartama, ezrt a visszafel vezet t is arnylag hossz. ltalnos szably, ahny v alatt alakult ki az llapot, annyi hnap kell a visszarendezdshez.
19

rtani nem lehet Moksa elixrrel, mivel hatanyaga nem anyagi termszet. Szellemi szinten pedig csak azt az informcit hasznostja a szervezetnk, amire szksge van. Amelyik informcira nincs szksge az elmegy mellette.

20

5. Npszavazs
ldatlan llapotok vannak az orszgban. Nagyon rosszul rzik magukat az emberek. Bizonytalansg, meglhetsi gondok. Brokrcia, korrupci. Mindegy, hogy melyik prt van hatalmon, a rendrakst az alapoktl kellene kezdeni. Sajnos a kapitalista rendszer s a globalizci is zskutca. gy az emberisg elpuszttja a fldet s sajt magt. Az 1800-as vekben mg lhet volt az let a fldn. Az emberek kapcsolatban voltak a termszettel, sajt magukkal s egymssal. Aztn a tudomnyos, technikai fejlds eltvoltotta az embereket a termszettl, sajt maguktl s egymstl. Vissza kellene mennnk ebbe az idbe, s a mai tudsunk egy rszt megtartva, jbl el kellene kezdeni felpteni az letnket. Magyarorszgon jelen pillanatban 2 milli ember tart el 10 millit. A 8 milli ember gyermek, nyugdjas vagy rokkantnyugdjas, vagy munkanlkli, vagy seglyen l. Az 5 milli ember energijt, teremt erejt ignybe vve pr v alatt nagyon j llapotot lehetne ltrehozni az orszgban. Ugyanis felhasznlni, elfogyasztani azt lehet, amit ltrehoztunk, megteremtettnk. Magyarorszgnak nagy alfldjei vannak, j termfldjei. Meg kellene tantani az embereket a nvnytermesztsre, llattenysztsre, s ha a munkanlkli, vagy seglyen l ember csak ha a sajt maga s csaldja szmra szksges lelmet ellltan, mr az nagy elrelps lenne az rtkteremts terletn.

21

Aztn j pr feledsbe merlt szakmt, (vlyogvets, fazekassg, kosrfons stb.) jbl meg kellene tantani, mert ez munkalehetsg lenne sok embernek. Amiben csak lehet nelltsra berendezkedni. Ha nem szlltunk annyit, nem szennyezzk annyira a krnyezetet. Csak azt vennnk meg tvoli vidkekrl s orszgokbl, amit vgkpp nem tudunk helyben megtermelni, ellltani. A mdiban lehetne kzponti forrsbl finanszrozott msorokat kszteni, s sugrozni. Amelyekben elmagyarznk ennek szksgessgt s elnyt. Sz lenne rla, hogy dolgozni, rtket teremteni tisztessges, becsletes, j dolog. Ha rajtam llna a TV-ben, rdiban, jsgokban csak j hrek lennnek. Arrl, hogy hogyan sikerlt nehz helyzetekben embereknek helyt llni, nehz helyzeteket megoldani. Hogyan tud valaki embersges, tisztessges, becsletes maradni. Nagy emberek nagy tetteket hogyan vittek vghez. A rossz dolgok mdia nlkl is lteznek s mindenki ppen eleget tallkozik velk a sajt szkebb s tgabb krnyezetben. A fiatal, felnvekv genercinak akkor lenne elegend hite, nbizalma, ha naprl napra j hreket, felemel trtneteket ltna, hallana. A negativts csak negativtst hoz ltre. A pozitivits pozitv dolgokat. Ha szabadon vlaszthatunk mirt nem a jt vlasztjuk? Kzel sem olyan fontos a kls vilg, pl. a divat, mint amennyire ez bele van sulykolva a felnvekv generci fejbe. Bels vilgunk legalbb ennyire fontos. Hiba van valakin a legdivatosabb ruha, a legdivatosabb frizura, mkrm. Ha bels vilga depresszis. A lelkt kell polni, gondozni s jobb tenni, az semmibe sem kerl, de ha lelkivilga j, harmonikus a legegyszerbb ruhban s frizurval is sugrzan szp lesz.

22

Minden

ember

tehetsges

valamiben.

Az

iskola

mdia

megfelel

szemlletvltssal, hozz tudja segteni az embereket, hogy meg tudjk vltoztatni magukat, s rismerjenek, hogy milyen terleten tehetsgesek, hol hogyan tudnak kreatvan teremteni. Minden ember ms s mindenki ms szinten l. Azt tapasztaljuk, hogy aki elkezdi szedni a Moksa elixrt a sajt szintjn kezd rismerni, hogy mennyire fontos a bels vilgval foglalkozni, ezltal jobb vlik a sajt lete s szkebb s tgabb krnyezetnek lete is. Ezt a knyvet gy rom, hogy egyszer szavakat hasznlok, hogy mindenki szmra rthet legyen.

23

6. Vihar
Tegnapeltt, tegnap nappal s jjel nagy vihar tombolt. Kicsavarta a fkat tvestl, levitte a hztetket. Egy-kt nap alatt millirdos kr keletkezett az orszgban. Vltozik az idjrsunk szlssges irnyba. Az idjrs azt jelenti meg kvl, ami az emberekben van bell. Hinyzik a nyugalom, a szpsg, a harmnia, az egyensly, a szeretet, A FIGYELEM. A fenti dolgokhoz nem kell pnz. Mindegyik minsg csak elhatrozs krdse. Minden ember megteheti, hogy reggelente 10 PERCET rszn, hogy meggyjt egy gyertyt s nem csinl semmit csak BMUL a gyertya lngjra. Elcsendesedik, elengedi a gondolatait. Pr ht utn sajt maga megtapasztalja a csendet, a nyugalmat, harmnit, szpsget. Nem kvlrl, fentrl, mstl kell vrni a megoldst, a segtsget. Minden ember teremt, minden ember ezekkel a lehetsgekkel szletik. Csak elhatrozs krse. Ha magunkban kialaktjuk ezeket a minsgeket, akkor kinti vilgunkban is magtl megjelenik. Brmerre megynk, sok szemttel tallkozunk. Nem jelent plusz kiadst, ha a szemetet a szemtkosrba vagy a szemtlerak helyre visszk. Csak figyelem s elhatrozs krdse. Ez minden embernek lehetsge, hogy ne szemetelje, rondtsa ssze krnyezett. Ha mr szemetes, van lehetsge a kzvetlen krnyezetben sszeszedni a szemetet. A belsnk hat a kls vilgra, a kls vilg rendbettele is tud hatni a bels vilgunkra. Az univerzumban lthatatlan sszekttetsben vagyunk mindennel. Minden egyes embernek lehetsge van tenni a nagy egszrt. Ezek nagyon egyszer dolgok. Az ltalnos iskola als tagozatban tantani kellene.
24

7. EGYSZERSG
8 ves, szke kisleny vagyok. Verfnyes tavaszi napsts. Anyukm a mostohaapm s az 1 ves kiscsm, az elbb szlltunk le Grgszllsi llomson a vonatrl. tmegynk a sneken s egy fldes ton igyeksznk a kvest fel. Mostohaapm fell a biciklire s elrehajt. Anyukm cipeli a karonl kiscsmet n meg bandukolok mellettk. Bennem van a bizonytalansgtl s az ismeretlentl val flelem. A kvesutat ktoldalt elg nagy, magas nyrfasor szeglyezi. Az ton feltnik egy kk szn IFA. Megll. - Jjjenek szlljanak fel! - mondja az IFA sofr. Nagyon magasra kell lpni, de valahogy felkapaszkodunk. - Aztn hova mennek fiatalasszony, ezzel a kt gyerekkel? Anyukm elmondja, hogy van Grgszllson egy tanynk, s oda tartunk. Ltom az elkpedst a sofrn, nem tudom mire vlni. Nagyon nagy a zaj s rz az IFA, tbbet nem is beszlgetnk.
Kt oldalt hzak vannak. Kb. 10 perc mlva megrkezik az IFA a grgszllsi temethz. A motort le sem lltja a sofr, lekszldunk. Megksznjk a fuvart s bcst intnk. Anyukm mondja, hogy itt a temet mellett megy egy kis t s innen mr nincs olyan messze a tanya. A temet utn van a TSZ telep. Jobb oldalt egy tglbl ptett hossz, lapos-tets plet villmhrtkkal, egy termnytrol. Eltte egy kovcsmhely. Mgtte istllk. Disznistll, tehnistll s karmok a lovaknak s bikknak. Bal oldalt egy gplloms, itt szoktk a gpeket javtani s tankolni, minden olajos. Tbb pocsolya van a fldn, olajfoltok sznak rajta. Megynk tovbb a fldton. Jobb oldalt kicsit lejjebb ndtets pajtk sorakoznak kt sorban egyms mgtt. Aztn egy fa pottyants WC. Majd kt nagy szalmakazal. Akcos fasor. Van egy kis nyls a fasorban, ott megynk t. A mostohaapm mr ott vrt bennnket.

25

Megrkeztnk a tanyra. Bal oldalt egy romos plet, olyan 8 m x 8 m-es tmsfalbl, de a tet mr lepusztult rla, a falain kis fk s klnbz nvnyek nnek. Az udvaron is vllig r gazok vannak. Jobb oldalt meg egy nagyon pici plet, 2,5 m x 5 m-es. A tetejn cserptetvel. Ez a kt plet a tanya bal sarkban van. 800 n. l a terlet, gledicival van krbekertve. A gledicia egy nagy tvis akcfajta, nagyon szrs, nagy tvisei vannak, magja pedig hosszks barna tasakokban van. Nagyon gazos, elvadult minden. Htul van a szl. A terlet kzepn van egy sott kt. A kt mellett egy szilvafa. Jobbra htul cseresznyefa, meggyfk, almafa. A kishzban van egy gy, egy sparhelt. Nagyon meg vagyok rknydve, hogy fogunk mi itt lni? Lepakoltuk kevs cuccunkat. Anyukm s mostohaapm megbeszli, hogy mindenkppen kell mg egy gy, mert ngyen nem frnk el azon az egy gyon. Aztn pr ht alatt kialakul az elkvetkez pr vre az letternk. Legelszr a mostohaapm csinl fbl, deszkkbl egy gyutnzatot, a msik mell. A msik gynak ell, htul tmlja van, s szalmazsk van benne. Az gyutnzatnak nincs tmlja, csak kerete s abba is szalmazsk kerl. A kvetkez darab egy kecskelb asztal deszkbl s kt darab kecskelb szk szintn deszkbl.
A sparhelt jl mkdik, fval tzelnk benne. Meleget ad s lehet rajta fzni is. Ezen kvl van mg mindenkinek egy ers nejlon zsk, amiben a ruhkat tartjuk, egy lavr a mosakodshoz s egy petrleumlmpa a vilgtshoz. A mostohaapm a kertet mveli. desanym pedig a Nyregyhzi konzervgyrban dolgozik. Nyron egsz nap kint vagyok az csmmel. Elnzegetjk a nvnyeket, bogarakat. Ha por van, kis fadarabokkal rajzolunk a porba, ha esik az es meztlb jtszunk a pocsolykban. Bebarangolom a pajtkat, dohnyt szrtanak bennk. Sok madr is bekltzik a tet al.

26

A tanya kt oldaln szntfld van, minden vben ms nvnyt ltetnek bele. Meg tudom figyelni, hogyan fejldnek a nvnyek, attl kezdve, hogy kibjnak a fldbl a betakartsig. A bza arats nagyon rdekes dolog. A kombjnok, a teherautk, amivel elszlltjk a bzt a magtrba. Nagyon rdekes, mikor az elevtorral a szalmakazlakat rakjk. A tanya negyedik oldaln gymlcss kert van almafkkal, ott is mindent figyelemmel lehet ksrni egsz vben. Kb. egy km-re van egy nagy domb egy kis- s nagyerdvel. Tavasszal megynk ibolyt szedni. Tlen frt megyek, a h all szedegetem ki a fadarabokat, hazahozom, s azzal ftnk. Van mg a kzelben egy magasfeszltsg vezetk, amit szintn hosszasan szoktam bmulni, s egy titokzatos kolaj vezetk a fldben. Amirl csak a kill jelz oszlopok s tblk alapjn van sejtsem. 1972-tl 1976-ig laktunk a tanyn. 8 ves koromtl 12 ves koromig. letemben ott tanultam a legtbbet. Rengeteg ID volt mindenre. Csend, nyugalom. Mindent meg lehetett figyelni, a nvnyeket, llatokat, az idjrst. A termszettl az ember klnbet nem tud teremteni. A j lethez nagyon kevs dolog elg. tel, ital, ruhzat, lbbeli, fedl a fejnk fl, s egy pr hasznlati trgy. A tbbi nem lnyeges. Ha nagy erfeszts nlkl meg lehet teremteni a luxus dolgokat, m legyen, de belegebedni a hiteltrlesztsbe, a felesleges luxus dolgok miatt nem rdemes. Ma kevs ember tudja megtapasztalni, hogy az lethez mennyire kevs dolog szksges. A reklmok miatt s a fogyaszti trsadalom nyomsa miatt az emberek nagyon nagy rsze belekerl egy megllthatatlan mkuskerkbe. Rmegy az egszsgk, az emberi kapcsolataik, az letk.

27

Egyetlen bolti jtk nlkl felnttem. Soha egy percig sem hinyzott semmilyen manyag kacat. Egsz gyermekkoromban kt vlts ruhm volt, 1 pr lbbelim, vszaknak megfelelen. Utlag ezt a legnagyobb ajndknak tekintem az lettl, mert sajt magam tapasztalhattam meg, hogy az let egyszer, kevs dolog kell ahhoz, hogy jl rezzk magunkat. Sokkal fontosabb a fogyasztsi javaknl, a termszet ismerete, szeretete, napi kapcsolat a termszettel. Sokkal fontosabb a j emberi kapcsolat, hogy egymsra odafigyeljnk, hogy szeressk egymst. Legyen idnk nmagunkra is. Nem kell mindig valamit csinlni. Nem kell mindig valami zajforrsnak bekapcsolva lenni. A csendre is lehet figyelni. A Moksa elixr nem jtt volna ltre, enlkl a nagyon egyszer ngy v nlkl. A szabadsgot, a figyelmet, az nllsgot ott tudtam megtapasztalni.

28

8. Befejezsl
Tbb szz esetet le tudnk mg rni, amikor segtett a Moksa elixr egszsggyi, kapcsolati vagy anyagi tren. gy rzem, hogy felttlenl szksg van erre a ksztmnyre, mert j lehetsgeink ellenre nagyon rosszul lnk. Ennek legfbb oka, hogy az utbbi szz vben, csak kifele figyelnk, csak a klssgekre helyezzk a hangslyt. Amg nem teremtnk harmnit, egyenslyt a kls s bels vilgunk kztt, addig nincs eslynk a szp, nyugodt, kiegyenslyozott emberi letre. Ha mi rosszul lnk, a gyerekeinknek is ezt a mintt adjuk t. Aki erre sok idt, energit tud fordtani magtl, annak nincs szksge az elixre, de aki belekerlt a fogyaszti trsadalom mkuskerekbe, annak nagyon nagy szksge van erre a kls segtsgre. Az elixrnek semmilyen kros mellkhatsa nincs, hiszen szellemi szinten hat, az esszencia tjn, gygyt, segt, felemeli rezgsszintnket, hogy jobb, bksebb, boldogabb vljunk. nmagunkat tudjuk vltoztatni a jobb irnyba, s ha ezt sok ember rvid idn bell megteszi, akkor a nagy egsz is megvltozik arnylag rvid idn bell. Mr az is nagy elrelps, ha az egynnek j, de mivel trsadalomban lnk, s radsul mg lthatatlan szinteken is minden s mindenki sszekttetsben ll egymssal, ezrt fontos, hogy minl tbb ember megtegye a kezd lpseket nmaga s msok rdekben egyarnt. Arra krek mindenkit, aki hasznlja az elixrt s jobb vlt az lete, mondja el msoknak s rja meg neknk is. Ha sszefogunk, a j megoldsokat terjesztjk, az mindnyjunknak j, mindannyiunk kzs rdeke.
29

www.moksaelixir.hu

30