ALEGEREA DOMENIULUI DE AFACERI

Următoarea foaie de lucru vă va ajuta să alegeţi acel tip de afacere care este cel mai potrivit pentru dvs. E important să vă acordaţi timp pentru a evalua toate aspectele foarte amănunţit. Pentru a completa, urmaţi aceşti 3 paşi: 1. Pentru început, listaţi ideile de afaceri în ordinea interesului dvs. În spaţiul din stânga sus notaţi ideea de care sunteţi cel mai interesat. Mai jos notaţi-o pe următoarea şamd. 2. Luaţi fiecare idee în parte şi acordaţi-i o valoare. Folosiţi următorul sistem de notare: 0-nici una 1-sub medie 2-medie 3-deasupra mediei 3. La final, însumaţi valorile. Acestea sunt câteva sugestii pentru a da o semnificaţie acestor valori şi pentru a imita lista dvs. de posibilităţi de afacere: • • • Eliminaţi orice idee care a avut un scor total mai mic de 10 Eliminaţi orice idee care nu a avut măcar o valoare de 2 în fiecare categorie Eliminaţi orice idee care nu a avut măcar o valoare de 3 în categoria unică Câte idei au mai rămas? Dacă răspunsul este « nici una », atunci trebuie să identificaţi ce trebuie să optimizaţi şi trebuie să elaboraţi o strategie pentru a creşte acele idei cu valori de 1, 2 sau 3. Dacă răspunsul este « mai mult de una », aveţi o dilemă plăcută. Dacă răspunsul este « una », s-ar putea să fi găsit afacerea perfectă pentru dvs.

1

dar nu foarte multă experienţă. ÎN DOMENIU În unele cazuri.abilităţi limitate 2. Aţi lucrat vreodată în acest tip de afacere? În ce măsură este crucială experienţa pentru afacere? 0-fără experienţă 1-experienţă indirectă 2-experienţă limitată 3-familiaritate cu afacerea PR TO ANY ABILITĂŢILE DVS.unele abilităţi 3.CUNOAŞTEREA AFACERII Cât de mult cunoaşteţi despre acest domeniu? Va trebui să investiţi mai mult timp şi bani pentru a vă instrui în domeniu ? Va trebui să căutaţi un partener pentru că dvs. În ce măsură posedaţi acele abilităţi? Dacă nu le aveţi. Ignoraţi acele abilităţi care ar putea fi comune fiecăreia dintre ideile dvs. şi încercaţi să vă concentraţi pe abilităţile care sunt unice pentru acele idei specifice.abilităţi dezvoltate 2 . puteţi avea multe cunoştinţe despre subiect. nu cunoaşteţi afacerea suficient de bine ? 0-lipsa de cunoştinţe despre domeniul de afaceri în cauză 1-câteva cunoştinţe indirecte despre domeniu 2-cunoştinţe limitate 3-cunoştinţe suficiente în domeniul respectiv EXPERIENŢA DVS.fără abilităţile necesare 1. cât de dificil va fi să le achiziţionaţi? 0.

PENETRABILITATEA DOMENIULUI DE AFACERI Gândiţi-vă atât la costurile de intrare în această afacere şi la barierele care ar putea exista din partea competitorilor. Căutaţi o modalitate de a distinge produsul dvs.nimeni altcineva nu oferă acelaşi produs/servicu Ideea de Cunoştinţele Experienţa afaceri dvs. poate însemna că nimeni altcineva nu oferă produsul sau serviciul de aceeaşi manieră în care dvs.produsul sau serviciul dvs. 0.acces virtual nerestricţionat pentru afaceri de orice mărime UNICITATEA Unicitatea nu înseamnă neapărat că nimeni altcineva nu oferă acelaşi produs sau serviciu . dvs. este disponibil pe scară largă 1. dar dacă alte câteva firme oferă acelaşi serviciu. intrarea în domeniu poate fi dificilă. intenţionaţi sau că într-o anumită zonă nu îl oferă nimeni. 0. foarte dificil de penetrat 1.amestec de competitori mari şi mici 3. o afacere pe care o puteţi conduce de acasă poate fi relativă lipsită de costuri la început.există câteva firme care oferă acelaşi produs/serviciu 2 . Ablităţile dvs.doar una sau două firme care oferă acelaşi produs/serviciu 3. Penetrabilitatea domeniului afaceri de Unicitatea TOTAL 3 . De exemplu.domeniu cu foarte mulţi competitori.acces disponibil limitat 2. de altele care sunt deja pe piaţă.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful