Teks Pengacara Majlis Ar 1

TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PERASMIAN PENUTUPAN SEMINAR PENYELIDIKAN TINDAKAN PISMP AMBILAN JANUARI 2010 IPG KAMPUS

KENINGAU DEWAN KULIAH IPG KAMPUS KENINGAU 04 OKTOBER 2013 1 Mengumumkan, ketibaan Yang Berbahagia Puan Rujinah Miki, Pengarah IPG Kampus Keningau, Sabah. 2 Tuan-tuan dan puan-puan, nyanyian Lagu Sabah Tanah Airku dan Lagu Institut Pendidikan Guru Malaysia. 3 Dari Raub pergi ke Pontian Terus pula ke Kuala Perlis Harap semua berikan perhatian Mohon saya mulakan Majlis. Selamat pagi dan Salam 1 Malaysia. Yang Berbahagia Puan Rujinah Miki, Pengarah IPG Kampus Keningau. Yang Dihormati Encik Baharom Bin Mohd. Nor Timbalan Pengarah IPG Kampus Keningau. Yang Berusaha Encik Mohd Naim Bin Abd. Rahim Ketua Jabatan Penyelidikan dan Inovasi Profesionalisme Keguruan Yang Berusaha Saudara Awang Norsyam Bin Awang Kadir Pengerusi Seminar Penyelidikan Tindakan Pismp Ambilan Januari 2010 Para Ahli Jawatankuasa Seminar seterusnya tuan-tuan dan puan-puan, rakan-rakan guru pelatih PISMP ambilan Januari 2013 sekalian. Selamat datang ke Majlis Perasmian Penutupan Seminar Penyelidikan Tindakan PISMP Ambilan Januari 2010.

Dipersilakan. Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Seminar Penyelidikan Tindakan PISMP Ambilan Januari 2010 IPG Kampus Keningau telahpun bermula sejak semalam. mu`addib dan murabbi. 7 Hadirin sekalian. . Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. 6 Indah mekar si bunga kiambang Mekar mewangi di taman larangan Seminar Penyelidikan Tindakan harapannya gemilang Melahirkan mudarris mumtaz lagi berketrampilan. para penyelidik telah selesai membentang hasil penyelidikan mereka dalam usaha mentranformasi amalan pengajaran melalui inovasi yang dilakukan seterusnya melahirkan guru yang bukan sahaja mempunyai ciri-ciri mudarris. Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan. Saudara Awang Norsyam Bin Awg Kadir. Pengerusi Seminar Penyelidikan Tindakan PISMP Ambilan Januari 2013 menyampaikan ucapan. Majlis dengan ini ingin mempersilakan kepada Yang Berusaha. Hadirin dan hadirat sekalian. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dipimpinkan oleh Saudara Asdar Bin Siri. malahan mu`allim. Dengan tema ‘Seminar Penyelidikan Pencetus Transforasi Pendidikan’. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Saudara Asdar Bin Siri atas bacaan doa itu tadi. Untuk itu. Tak molek jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak berkat ilmu tanpa amalnya Tak lengkaplah Majlis jika tidak ada yang berbicara. mursyid.5 Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri.

wakil ahli jawatankuasa penilai pembentangan. Justeru. marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan video yang berkisarkan tentang gelagat dan ragam sepanjang seminar penyelidikan ini. Majlis ingin mempersilakan kepada Yang Berbahagia Puan Rujinah Miki. Majlis mempersilakan. Pengerusi Ahli Jawatan Kuasa Pelaksana Seminar Penyelidikan. selaku wakil Ahli Jawatankuasa Kerja. 4) Saudara ______________________. 3) Saudara Tuan Mohd Isfahanif. Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Puan Pengarah atas kesudian beliau dalam menyempurnakan acara penyampaian hadiah sebentar tadi. Pengarah IPG Kampus Keningau diiringi ______________ untuk naik ke pentas bagi menyempurnakan acara penyampaian cenderamata ini. Untuk pengetahuan hadirin. 10 Tuan-tuan dan puan-puan. Seterusnya. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Puan Rujinah Binti Miki. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. . 10 Tanam langguna tumbuh kelapa Terbit bunga pucuknya mati Budi semua tak kami lupa Sudah terpaku di dalam hati. Untuk itu.8 Hadirin dan hadirat sekalian. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua yang telah terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan seminar penyelidikan tindakan ni serta memeriahkan Majlis Penutupan kita pada hari yang penuh keberkatan ini. 5) Saudara __________________________. 2) Saudara Ag. Dipersilakan. Pengarah IPG Kampus Keningau untuk menyampaikan ucapan. tibalah masanya untuk kita sama-sama mendengar ucapan perasmian penutupan Seminar Penyelidikan Tindakan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) IPG Kampus Keningau Ambilan Januari 2013. Kini. Norsyam Bin Awg Kadir. Acara selanjutnya ialah penyampaian sijil dan cenderamata penghargaan. 9 Hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian. 1) Encik Vijayen Gopal. persembahan video ini telah disediakan oleh ________________________. wakil Ahli Jawatankuasa Pangerusi Panel. wakil seluruh pembentang untuk menerima sijil penyertaan.

saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. para hadirin dijemput untuk berdiri bagi menyanyikan Lagu Guru Malaysia dan Lagu Negaraku. Untuk makluman semua. umpama belayar telah sampai di pelabuhan Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi. 12 Dikesempatan ini. Para hadirin sekalian.11 Hadirin dan hadirat sekalian. sesi bergambar akan dijalankan selepas majlis ini. kita telah pun berada di hujung Majlis. Bagi melabuhkan tirai majlis pada hari ini. Inilah yang dikatakan. -----LAGU GURU MALAYSIA -----LAGU NEGARAKU .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful