Dr.

Batmanghelidj üzenete a világnak:

Nem beteg vagy, hanem szomjas!
(Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!)

1

Mindig konzultálj felelősségteljes egészségügyi szakemberrel mielőtt bármit változtatsz az étrendeden.) Jogi nyilatkozat: Ez a kiadvány kizárólag informáló céllal jött létre. Batmanghelidj üzenete a világnak: Nem beteg vagy. (Feltéve. A szerző nem vonható felelősségre a kiadványban található információk használatából eredő kockázatért. hanem szomjas! Írta: Tóth Beáta. sokszorosítani..com/ Figyelem: Jogod van továbbadni. nem használható diagnózisok felállítására és kezelésére.Dr. Ásotthalom Forrás: http://watercure. eladni. Nem orvosi tanács. 2 . ha nem változtatsz rajta semmit. a gyógyszereiden vagy az életstílusodon.

hanem szomjas! Előszó Az orvosok alig támogatják a H2O megelőző és gyógyító szerepét. Mikor 1979-ben az iráni 3 felkelés kitört Dr. szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. a penicillin feltalálója kezei alatt dolgozott. 1931. egy nemzetközileg elismert. de Dr. híres kutató.-ben született Iránban. Batmanghelidj Iránba való visszatérése előtt Angliában praktizált. ahol Sir Alexander Fleming. Dr.Nem beteg vagy. hogy ez a létező legjobb fájdalomcsillapító és megelőző terápia. Fereydoon Batmanghelidj. Dr. . A skóciai Fettes Egyetemen végzett és a London Egyetem St. Batmanghelidj tanulmányozta a víz emberi szervezetre gyakorolt hatását és úgy találta. ahol kulcsfontosságú szerepet töltött be a kórházak és orvosi központok fejlesztésében. Mary Kórházában szerzett gyakorlatot.

Egy éjjel egy fiatal rabot kellett gyógyítania. szabadulása után Dr. június 21-én a The New York Times Science Watch-ban. hogy korábban kiengedik. A börtön hónapjai alatt intenzív kutatásba fogott. Dr. Ezt követően a rabnak minden harmadik órában újabb 2 pohár vizet kellett innia és teljesen fájdalommentessé vált az ott töltött további 4 hónap alatt. Evin kitűnő „stresszlabornak” bizonyult és hiába ajánlották fel neki. Batmanghelidj adott neki 2 pohár vizet. és mint politikai foglyot az Evin Börtönben tartották fogva 2 évig és 7 hónapig. gyomorfekélyes fájdalmai voltak. Mivel semmilyen gyógyszer nem állt rendelkezésére. ezért Dr. hogy megismerje a víz megelőző és gyógyító hatását különböző fájdalmas degeneratív betegségekben. Munkája megjelent 1983-ban a Journal of Clinical Gastroenterology folyóiratban. Dr. 1982-ben. 8 percen belül a rab fájdalmai megszűntek. Batmanghelidj további 4 hónapot töltött benn.Batmanghelidj-et egy kevésbé ismert helyre szállították. Ott kezdte el kutatni az emberi test krónikus 4 . hogy befejezze tanulmányát a kiszáradás folyamata és a különböző vérző fekélyes betegségek közötti kapcsolatról. Batmanghelidj megszökött Iránból és Amerikába költözött. Batmanghelidj sikeresen kezelte 3000 fiatal rab stressz okozta gyomorfekélyeit pusztán csak sima vízzel. valamint 1983. Ott fedezte fel a víz gyógyító erejét.

használd 5 . A test fájdalommal jelzi a vízhiányt. Tanulmányait 1991. üzenete a világnak: „Nem beteg vagy. gondolatait osztom meg egészséggel! Forrás: http://watercure. Batmaghelidj 1992-ben megírta első önálló könyvét “Your Body’s Many Cries for Water” címen.véletlenszerű kiszáradását.com/ F. hanem szomjas! Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságod!” A további oldalakon Dr. hogy a száraz száj a kiszáradás nem megbízható indikátora. magas vérnyomás. F. Dr. Batmaghelidj veled. köszvény. ahol azt állítja. ízületi gyulladás. Dr. A kiszáradás fájdalmat és sok degeneratív betegséget idéz elő. B. mint az asztma. időskori cukorbetegség és sclerosis multiplex. és 1992-ben közzé tette a “Journal of Science in Medicine Simplified” újságban.

.. láz. Ők vagy nem képesek megfelelően kifejezni a szomjúság érzetüket vagy képesek észlelni és nem tudnak időben tenni valamit. illetve folyadékkal és étellel kell pótolni. hogy a sejtjeid más kiszáradtak. ha tudod. Hogyan száradunk ki? A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. Honnan tudom. A megnövekedett vízveszteség két legáltalánosabb oka az intenzív testmozgás és az izzadás. lélegzéssel. A bőrlégzés a hőszabályozó képességünk fenntartásáért 90%ban felelős. A száraz száj a 6 . 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk.Jó. izzadás. mégis a legsérülékenyebbek a csecsemők. széklettel. izzadással. betegség jelentősen meg tudja növelni az elvesztett víz mennyiségét. Habár mindannyian ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének. akkor az azt jelenti. a fiatal felnőttek és a sportolók. Az elvesztett mennyiséget vízzel. hasmenés. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel. Mozgás. hogy kiszáradtam? Ha szomjas vagy.

színtelen vizelet bocsát ki magából. (Magyarul: 1 7 . ingadozó vérnyomás és gyenge ítélő képesség. csökkent koordinációs képesség. Azért történik. míg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez szükséges szint alá nem esik. magas vérnyomás és még sok más súlyos betegség a krónikus kiszáradás eredménye. mert a szomjúságérzet addig nem fejlődik ki. kevés vizelet. fejfájás. Vizsgáld a vizeleted. • A súlyosan kiszáradt test narancssárga vagy sötét színű vizeletet produkál. Az enyhe kiszáradás jelei: fáradtság. Mennyi vizet kellene innunk? Hogy jobban meghatározzuk mennyi a napi vízszükségletünk. A stressz. száraz bőr.kiszáradás legutolsó jele kellene. osszuk el a testsúlyunkat kettővel. • Az enyhén kiszáradt testnek sárga színű vizelete van. száraz nyálkahártya a szájban és orrban. allergia. hogy legyen. Vagyis ahány font a testsúlyunk. A kapott eredményt kell unciá-ban meginnunk. asztma. hogy lásd kiszáradtál-e vagy sem: • A megfelelően hidratált test tiszta. feleannyi uncia vizet kell innunk.

akkor 3. A magas cukortartalma és mesterséges alkotórészei veszélyesek az egészségedre. Ne számítsd rájuk. ha a folyadékpótlást számolod! • Teljesen rendben van.3 liter kell. akkor azt kapod.03liter. ha 70kg vagy. Mit kellene innunk? Mit nem szabad inni? Tiszta. akkor 2. A szóda kiszárít. természetes vizet ajánljuk. hogy 10kg testsúlyonként 3.) Azok. 1 uncia=0. • Tea. üdítő vizet tartalmaz ugyan. • A tiszta víz a legjobb választás. kávé. ha alkalmanként iszol.33 liter vizet igyál naponta.33 deciliter víz szükséges..45kg. de vízhajtó tartalma kiöblíti a testedből a vizet. valószínűleg több vizet kell inniuk. Ha 100kg-ot mutat a mérleg. 8 . de ha rendszeressé teszed és nem iszol hozzá elég tiszta vizet. • Kerüld a szénsavas vagy cukros italokat. Ha az egészséges életmód mellett kötelezed el magad.font=0.a szerk. tedd szokássá és elsődleges fontosságúvá a rendszeres vízivást. akik fizikailag aktív életmódot élnek vagy melegebb éghajlat alatt vannak. akkor hosszú távon komolyan kockáztatod egészséged. Ha elvégzed a szükséges átváltásokat.

Tudunk-e túl sok vizet inni? Intenzív testmozgás közben a vese nem tudja kiválasztani a felesleges vizet. ami túl alacsony nátrium szinthez vezetett. Ha nincs kedved vagy időd személyesen bemenni. hogy a vízbevitel legyen egyensúlyban a sóbevitellel. akkor kísérd figyelemmel online a weboldalaikon. Ha pontosan akarod tudni legjobb. többek között az agy sejtjeibe is. Egy tanulmányban futókat teszteltek. Honnan tudom. A végeredmény végzetes lehet. és kiderült.vizmuvek. A vízmű mindig ad ki éves jelentést is. 9 . és nagyon közel vitte őket a halál állapotához. A túl alacsony nátrium szint nagyon beteggé tette ezeket az embereket. hogy mennyit vesztettek. Fontos ebből megtanulni.hu/ Mi a helyzet a palackozott vízzel? A palackozott víz legnagyobb előnye a kényelem. hogy mennyi vizet igyanak. hogy mennyi vizet illetve sót kellene pótolniuk. hogy a csapvíz biztonságos? Majdnem a legtöbb városi víz iható minőségű. vagyis tudják azt is. Ezért a sportolóknak úgy kellene meghatározniuk. A többlet víz a sejtekbe vándorol. Itt a link: http://www. hogy egy hosszú edzés előtt és után mázsára állnak. hogy 13%-uk túl sok vizet iszik. ha elmész a helyi vízműbe. így tudni fogják.

Ha a palackozott víz ára miatt iszol kevesebb vizet. magas minőségű palackozott víz van természeti erőforrásokból. mint valamilyen forrás. akkor egyszerűen csak töltsd meg a palackot sima csapvízzel.Hatalmas ipar épült ki körülötte. Győződj meg róla. vagy azoknak. hogy a víz nem válik az ivás korlátozó tényezőjévé. 10 . hacsak nem valamilyen jogvédett termékről van szó. A magas minőségű ásványvíz kívánatos lehet a speciális igényű emberek számára. a jobb íz érdekében. gleccser. ha nem vagy biztos a csapvized minőségében. Egyelőre még nincs szigorúan szabályozva a palackozott víz iparága. A palackozott víz biztonságos. akik megengedhetik magunknak. hogy a palackozott víz sem mindig tiszta. csak érdemes fontolóra venni a hozzáadott árat és értéket. Sok jogvédett. Ettől ez nem rossz. ezért lehet. Mi a helyzet a szűrőkkel és a szűrt vízzel? Mindig bölcs dolog vízszűrőt beszerezni. vagy ásványvíz. A legtöbb palackozott víz egyszerű csapvíz átszűrve. és megfelel a szabványoknak.

flórt. növényvédő szereket. baktériumokat és vírusokat. hogy jól utána járj. hogy valójában mit csökkent. eltávolítja a kémiai anyagokat.Rengeteg vízszűrő berendezés van a piacon nagyon különböző árakon. Hogyan válassz jó szűrőt? Fontos. Ideálisan olyan vizet akarsz. klórt. ellenőrizd a hatóságoknál. Hogy jó szűrőt vegyél érdemes tudnod. kutass online. Kérdezgesd a helyieket. nehéz fémeket. mit távolít el. és mennyibe kerül. 11 . Légy körültekintő.

A gyomornak vízre van szüksége. hogy legyen egyensúly a nátrium szint és a vízfogyasztás között. így segíted az emésztési folyamatot. mikor a legjobban tele vagy méreganyaggal és legjobban ki vagy száradva legyen az első dolgod. Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után. Igyál egy pohár vizet miután felkeltél és mielőtt lefekszel. és bármikor. Ihatsz vizet étkezés közben is. Használj tengeri sót. Minden étkezés előtt és után innod kellene vizet. pohár vízbe.-5. • • • • Nagyon fontos. hogy szétválassza az ételt és 12 . Tégy ¼ teáskanál sót minden 4. hogy egy nagy pohár vízért nyúlsz – még a kávé előtt.Tippek • Kezdd jól a reggeled: Reggel. hogy szódával pótolod a vízveszteséget. Ideálisan fél órával az étkezés előtt és fél órával az étkezés után. Iktass be rendszeres vízivási szüneteket Ne számolj arra. Ez a reggeli víz fogja igazán beindítani véráramot. mikor úgy érzed.

akkor a veséid háttérbe szorítják a májat. majd fokozatosan növeld a mennyiségét a szükséges mértékig. hogy merre menjenek a tápanyagok. Ha ki vagy száradva. a kondiba. Edzés alatt minden 20 percben pótold a folyadékot. amíg szomjas leszel. Labdajátékoknál forróságban több. hogy az elraktározott zsírt felhasználható energiává alakítsa. A máj határozza meg. Edzés alatt óránként igyál legalább 1 litert. a kocsidba. Lényeg az. hogy ne várj addig. Az első héten tedd szokássá vízivást. mint 2 litert is veszíthetsz óránként. Csökken a vérmennyiség és a lecsökkent vérmennyiség nem képes a méreganyagokat eltávolítani és sejteket megfelelő tápanyagokkal ellátni. A májnak szintén vízre van szüksége. a munkahelyedre. Mindig legyen kézközelben vized. Igyál többet. vidd mindenhova magaddal. ha meleg van. hogy egészséges maradj. Folyamatosan igyál mozgás közben. vagyis az elraktározott zsírt nem tudja elhasználni. vagy csapvizet.a vízhiány nagyban nehezíti a tápanyagok lebontását és energiává alakítását. Ne felejtkezz meg a sóbevitel egyensúlyáról sem. és lecsökkentik a máj működését. A víz és sóegyensúly a legbiztosabb módja annak. 13 . Igyál palackozott vizet.

amelyik a vízháztartás egyensúlyáért felel elnyomja az immunrendszert. és allergia formájában jelzi a kiszáradást. hogy be kell tömnöd a lyukat ott. hogy allergia. És ott van még a düh. magas vérnyomás. ami a 14 . Mivel a test egy intelligens alkotás bekapcsolja az „aszály-program”-ot. hogy ki akarsz kelni az ágyból. a hirtelen reakciók. amikor fáradtnak érzed magad és nem végzel kielégítő munkát. és amikor több megy ki. ahol a test a vizet elveszíti. de fáradt vagy és nem bírsz – ez a kiszáradás jele. hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit. akkor a test ezt észreveszi. Az „aszály program” annyit jelent. mint jön be. immunbetegségek. a depresszió – ezek mind a kiszáradást jelzik. vagy az első dolog. cukorbetegség. Azután a testnek van „aszály programja” is. jeleit és következményeit. vagyis az agy kevés energiát kap. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi. A víz a test legprecízebb alapanyaga. ugyanis az a rendszer. melyeket úgy hívunk. hogy megbirkózzon az információval és cselekvéssé alakítsa. amit reggel teszel.Érdekességek Az orvostudomány ma azzal foglalkozik. ha ki van száradva – más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást.

mint a tüdőhólyagocskák mozgása. melyet pótolni szükséges. ami nem úgy működik. mert szódát isznak. mint tíz évvel ezelőtt összesen. A légzés tulajdonképp nem más. Ha nem pótoljuk.védekezésért felel. Minden nap körülbelül egy liter vizet veszítünk lélegzés útján. Utána kap az ember asztmát. Adj ezeknek a gyerekeknek sima vizet és az asztma nagyon 15 . mint a sima víz. Ma több millió gyerek szenved asztmában és a számuk egyre növekszik. a test megfeszíti a hörgőket és betömi a lyukakat és mi ezt a csökkentett levegőáramlást. de nem tudják semmihez se csatolni a szervezetükben. Ezek az emberek szép lassan kiszáradnak. Az ok mindenhol ugyanaz: egyre több szódát isznak. mely a tüdő kiszáradása révén jön létre hívjuk asztmának. Ez egy szimpla energiahasznosítási helyzet. Ebben a folyamatban víz is távozik a szervezetből. A három-öt éves gyerekek az utóbbi 10 évben háromszor annyi szódát isznak. hallják ugyan. mert az emberek nem értik. Illetve egy dologhoz mégis csatolják – a félelemhez. A betegközpontú rendszer kihasználja és beépíti az emberi elmébe ezeket a szavakat. melyek összehúzódásakor a levegő kilökődik. Ezek a szakzsargonok a kereskedelmi célú orvoslás legjobb eszközei.

A baj az. Ha az emberek rendszeresen innának vizet. mint a test „aszály-program”-ja. aki nem tudja. nem mutatja ki. A tünetek jelzik. Több millió ember él a földön. Az inhalátorra nem lesz többé szükségük. Ha a testben nincs elég víz vagy ha a test kezd kiszáradni. A szilva formából aszalt szilva lesz és az aszalt szilva nem úgy működik. mint a szilva. és pótolnák a szükséges ásványi sókat a kapillárisokba. De az érrendszer egy rugalmas rendszer – összeszűkül. Az orvosok arrogánsan vagy nem-törődve kezelik a magas vérnyomást és különféle gyógyszereket. hogy mindez belül van és nem látod mi történik a testedben. Így keletkeznek a tünetek. Az „aszály-program” másik nagy tünete a magas vérnyomás. akkor a vízveszteség 66%a a sejtek belsejéből jön ki. adjuk meg a testnek azt. hogy rendben van. 26% a sejtek környezetéből és csak 8% az érrendszerből. és a légzésük normalizálódik. a magas vérnyomás teljesen megszűnne.gyorsan eltűnik. hogy a magas vérnyomás nem más. lehet néhány órán belül. vízhajtókat írnak fel. hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel. Amikor a szövetek kiszáradnak. szerkezetük megváltozik. lanyha lesz. mikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-ot a sejtekbe. ami neki 16 .

Figyelted mit írtam le? 24 óra elteltével az idősebb generáció nem vette észre. megfelelő tápanyag-utánpótlással megszüntethető. Ha a bőr szép. A koleszterin az 17 . mikor kiszáradásról beszélünk. hogy szomjas. Ha ráncos és gyűrt. Vagyis nem lenne másra szükségünk. hogy ne igyanak 24 órán keresztül. mikor mellettük volt egy karnyújtásnyira. ezek az anyagok sem továbbítódnak. Beszéljünk a koleszterinről is. mert teljesen kiszáradnak és nem veszik észre. Végeztek egy kísérletet. Ez az igazi probléma. akkor elegendő vízmennyiség van a testben. hogy szomjas. akkor az a kiszáradás jele. tápanyag-utánpótlásra. A tudósok megkértek idősebb és fiatalabb embereket. a víz rengeteg egyéb anyagokat is szállít a sejtekbe. A szarkalábak a kiszáradás tünetei és sima vízzel. Ezért van annyi beteg az idősebbek között. mikor a víz újra elérhetővé vált számukra az idősebb generáció nem vette észre. Most. 24 óra elteltével. A fiatalabbak azonnal pótolták a hiányzó mennyiséget.kell. mint a megfelelő víz-. és a testünk helyre tudná állítani önmagát. laza és sima. Néhányuk még akkor sem nyúlt a vízhez. Ha kiszáradtunk. A kiszáradásnak vannak egyéb feltűnő jelei is a bőr.

És természetes nem az az oka. Nem a koleszterin veszélyes. hogy gátolja a szív artériáit. Na most. mert a koleszterin egy kötszerféle. Az orvosok úgy gondolják. akkor a vénákból vesszük a vért. Sehol az orvosi történelemben egy árva eset sincs feljegyezve. természetesen először a szív kapillárisaiban. kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben. ami teljességgel képtelenség. a vér átfolyna az érfalon és az ember ott azonnal halottan esne össze. Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik. megvan rá az oka. A koleszterin valójában védi az emberi életet. hogy a koleszterin valaha is blokkolta volna a vénákat. hanem a gyógyszeripar. aki az emberek fejébe tömi a problémát – a koleszterin veszélyes és csökkentsd. hogy felépüljön a problémából. A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő. és időt ad a testnek. ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket és nem tapasztaná be a sérüléseket. mert különben az artériákban blokkok képződnek. ha valami felmegy.emberi test túlélésének egyik legfontosabb eleme. akkor csökkenteni kell. Soha nem értettük meg ezt. mert amikor a test vérkoleszterinszintjét mérjük. egy vízálló pólya. ha 18 . amit a test alkotott meg. és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik. Amikor a test elkezd több koleszterint termelni.

A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk.watercure. Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket. hogy miért megy le vagy fel? Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. Miért nem kérdezzük.lemegy. Forrás:http://www.com/ 19 . amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének. akkor meg emelni. hogy ne tudjuk miért változott meg. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful