Universitatea de Vest Timisoara Comunicare și mediere în conflicte sociale

Prelegere – situația tinerilor pe piața forței de muncă din România

Student Zaharia Mioara, An I

și tocmai de aceea motivația și optimismul acestor tineri sunt extrem de reduse. putem considera că avem o problemă gravă în această privință. Însă. dar soluțiile sunt puține sau inexistente. fie din pricina lipsei de experiență frecvent invocată de angajatori sau. Ținând cont de faptul că într-un singur an. de a se afirma pe plan profesional și de a-și pune în valoare abilitățile în avantajul societății în care locuiesc. Fie din pricina abandonului școlar sau a rezultatelor slabe la învățătură. ajungem și la tema acestei prelegeri. fie el și sub nivelul pregătirii profesionale deținute. ce ne facem când soluț ia nu se află în mâinile noastre? Ce ne facem când societatea în care conviețuim se află în impas prin numeroase lipsuri și nemulțumiri. Pentru ca un tânăr să reușească pe plan profesional este imperios necesar să se tragă dintr-o familie înstărită ce îi poate oferi posibilitatea de a fi integrat ăn muncă și propulsat în carieră. atingând cota de 25%. de imposibilitatea de integrare a acestora în muncă și posibilele soluții pentru remedierea acestor probleme. și anume. în special. șansele de reușită sunt foarte scăzute. Astfel. Mă voi lega. de a supraviețui. de situația actuală a tinerilor pe piața forței de muncă. pur și simplu lipsa locurilor de muncă. Munca în România nu mai este privită cu optimism cu atât mai mult cu cât nu poate oferi bunăstarea la nivelul dorit. Pentru cei care au avut nenorocul de a se naște în familii cu o situație financiară precară. generația tânără are de înfruntat numeroase piedici atunci când vine vorba de integrarea pe piața forței de muncă. Mulți dintre tinerii de astăzi.Introducere Cu siguranță că mulți dintre noi avem nemulțumiri și este un lucru absolut normal pentru că în acest fel ne autostimulăm să luptăm mai mult pentru a obț ine ceea ce ne dorim și ceea ce ne aduce satisfacție și plăcere. rata șomajului în rândul tinerilor a crescut cu 13%. proaspăt ieșiți de pe băncile facultăților se zbat pentru obținerea unui loc de muncă. . Cine este vinovat pentru această situație și care ar fi soluțiile pentru a le putea oferi acestor tineri o șansă? Este vorba despre șansa de a se întreține singuri. situația tinerilor din România.

OIM consideră că programele de guvernare ar trebui să ia în considerare garantarea locurilor de muncă pentru tineri și programe de formare profesională. Mai mult decât atât. la sfârșitul anului 2012. șomajul în rândul tinerilor europeni a atins recordul de 23. Situația este la fel de sumbră și în Orientul Mijlociu și Africa de Nord unde șomajul în rândul tinerilor crește alarmant. Potrivit studiilor efectuate de Biroul European de Statistică (EUROSTAT). îmbătrânirea populației. și nu numai.5% din PIB. În plus. bugetul alocat sprijinirii tinerilor este de maxim 0. iar la nivel global circa 75 de milioane de persoane sunt șomere. de pildă. Investițiile în formarea de personal nu mai sunt o opțiune viabilă pentru companii în contextul actual. În acest context. evită să recruteze forța de muncă . Care este motivul pentru care majoritatea angajatorilor din România. Cauze Pentru a găsi soluții pentru această situație este necesar să identificăm mai intâi problemele. ci la nivel european sau chiar global. motivarea și eficiența dacă nu sunt integrați la timp pe piața forței de muncă. Organizația Internațională a Muncii atrage atenția guvernelor din întreaga lume pentru a lua în serios problema tinerilor. tinerii își pierd abilitățile. cauzele care ne-au adus în acest stadiu. un exemplu fiind cazul Spaniei și al Greciei unde rata șomajului în rândul tinerilor a depășit cota de 50% ceea ce înseamnă că unu din doi tineri este șomer. și implicit încetinirea redresării economice.Șomajul în Europa și în lume Problema șomajului în rândul tinerilor nu este de actualitate doar în România. în Europa și Asia constituie o povară greu de suportat întrucât contribuțiile la sistemul de sănătate și pensii este din ce în ce mai mare. Criza economică izbucnită cu câțiva ani în urmă a prejudiciat numeroase companii motiv pentru care angajatorii nu riscă să angajeze oameni fără experiență ci sunt în căutare de personal experimentat și eficient. iar numărul persoanelor active care plătesc aceste contribuții este tot mai mic.7%. în special. Îngrijorător este faptul că această creștere a șomajului în rândul tinerilor poate avea efecte vizibile prin scăderea puterii de cumpărare și a consumului. Ținând cont că în țările europene.

tânără? Este evident faptul că nimeni nu s-a născut învățat. anual. Singuri și nesupravegheați. iar eficiența și devotamentul prin răsplată binemeritată.000 de posturi. Soluții posibile Ce putem face pentru a remedia această situație? Care sunt pașii de urmat pentru integrarea tinerilor în muncă și de a le oferi suportul necesar pentru îmbunătățirea situației lor? Conform experților în domeniu. neavând cine să îi controleze și să le ofere un exemplu. soluțiile stau în mâinile guvernului și a instituțiilor publice care pot lua măsuri prin:    programe de pregătire și calificare profesională investiții publice acordarea de facilități fiscale firmelor care angajează tineri . În. România are circa 200. aceștia scapă de sub control. Potrivit Comisiei Europene printre factorii ce cauzează șomajul în rândul tinerilor se numără:     părăsirea timpurie a şcolii fără a obţine o calificare lipsa competenţelor relevante şi a experienţei profesionale locuri de muncă precare urmate de perioade de şomaj posibilităţi de formare limitate deoarece programele active în domeniul pieţei forţei de muncă insuficiente/inadecvate Un alt factor demn de luat în seamă îl constituie miile de copii și tineri din România “abandonați” de părinții care sunt nevoiți să muncească în afara țării pentru a-i putea întreține. abandonează școala sau o neglijează. prezent. educația nu mai constituie drumul spre succes din moment ce o mare parte dintre absolvenții de studii superioare sunt nevoiți să accepte posturi de muncă sub nivelul lor de pregătire profesională. iar oferta de muncă este de doar 1. Este clar faptul că oferta locurilor de muncă este insuficientă în raport cu cererea. trebuie menționat faptul că. Experiența o dobândim prin muncă.000 de absolvenți de liceu sau studii superioare care au nevoie de locuri de muncă. iar șansele de a deveni o bază a forței de muncă și a economiei viitoare scad dramatic. Mai mult decât atât.

la nivel european. deși implicarea și susținerea unor astfel de programe ar aduce beneficii semnificative companiilor românești și. accesul tinerilor la muncă poate fi susținut prin:    utilizarea fondurilor structurale destinate educației și ocupării forței de muncă în valoare de aproximativ 79 miliarde de euro crearea unor acțiuni pregătitoare care să faciliteze legătura dintre educație și formare profesională precum programul Leonardo da Vinci sprijinirea mobilității pe piața forței de muncă precum acțiunea EURES sau serviciul european de voluntariat Iată că. într-un timp cât mai scurt și cu investiții cât mai puține. prin creșterea forței de muncă și îmbunătățirea calității muncii. însă. acțiunile de acest gen sunt foarte slab promovate și sprijinite. Astfel.Pentru că ne numărăm printre statele membre ale Uniunii Europene. O altă măsură viabilă cel puțin la nivel național o reprezintă promovarea politicilor pentru piața muncii destinate tinerilor de către Ministerul Muncii. implicit. Important este că aceste servicii să fie promovate și. tinerii pot fi impulsionați în ocuparea forței de muncă prin:  stimulente financiare la încadrare precum primele de angajare  subvenţii din bugetul asigurărilor de şomaj pentru angajatori  scutiri de plată pentru contribuţiile la şomaj  cheltuieli cu formarea suportate din bugetul asigurărilor de şomaj . mai ales. La nivel național. ar trebui. Din păcate. să ținem cont de soluțiile și facilitățile puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru îmbunătățirea situației tinerilor pe piața forței de muncă. cel puțin. acțiunile de sprijinire a tineretului pentru ocuparea forței de muncă există. economiei. acceptate de către companii care printr-o mai mare implicare pot aduce un atu în toate aceste inițiative. Familiei și Egalității de Șanse având următoarele obiective:  creșterea ratei de ocupare  îmbunătăţirea situaţiei lor sociale  incluziunea pe piaţa formală a forţei de muncă  dezvoltarea capitalului uman De asemenea. suntem motivați să obținem rezultate cât mai bune. în egală măsură.

e greu de crezut că toate aceste inițiative vor da rezultat atât timp cât cei cărora le sunt destinate. iar dovadă stau numeroasele cazuri înregistrate la nivel național.europa. Potențialul generației tinere este nemăsurat. însă trebuie identificate modalitățile optime de valorificare și eficientizare a acestora. Zi de zi aflăm din mass-media fel de fel de monstruozități comise de tinerii care neavând nicio ocupație și niciun un țel în viață se pretează celor mai negative obiceiuri și activități. nu sunt deloc interesați să fructifice aceste oportunități. Bibliografie:  Observatorul Național al Ocupării și Formării Profesionale a Forței de Muncă Probleme actuale ale populaţiei tinere din România  www. motiv pentru care este imperios necesară luarea unor măsuri urgente pentru remedierea situației și asigurarea unui viitor liniștit pentru toată lumea. Populația îmbătrânește iar numărul celor care sunt activi pe piața forței de muncă este în scădere. credite în condiţii avantajoase cu dobândă preferenţială  susţinere financiară pentru ucenicia la locul de munca Cu toate acestea. Se întrevede un viitor sumbru pentru generația tânără. Cei care ar trebui să constituie viitorul economiei românești și sprijinul celor vârstnici traversează acum o perioadă extrem de dificilă și nesigură.ziare. dar și mai sumbră este soarta populației vârstince care depinde de tineret pentru susținere financiară.ro  www.eu . Rata infracționalității și a criminalității în rândul tinerilor este în creștere în România.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful