Facultatea Business și Administrare Afacerilor Catedra Management Displina ,,Cultura afacerilor’’

Modelul Circumplex ,,Companiei Top-Shop StudioModerna,,

A efectuat : Vartic Ana, Gr.BA122 A verificat: Sandulache Veronica

Chisinau, 2013

Caracterizarea culturii organizationale 3. Scurt istoric 2. Circumplexul real 4.Cuprins: 1. Circumplexul ideal 5. Concluzii .

Top-Shop StudioModerna. Cataloage si Retail. este o platfomă de vînzări multidirecțională și direct către consummator. Un mare accent se pune pe partajarea experientii intre angajatii aceluiasi departament dar din tari diferite si pe specializarea salariatului. au abilitatea de a se schimba cerințelor consumatorilor și de a stimula cererea și vînzările produselor și serviciilor deosebite prin proprietăți și calitate. fiindca de asta depinde salariul lui.. Functiile sunt repartizate de managerul superior catre managerii departamentelor. bine-integrate in Europa Centrala si de Sud-Est. create in Slovenia in 1992.. Salariatul depune efort pentru atingerea unor rezultate mari.coloanele. Managerii departamentelor sunt inalt calificati in domeniul vinzarilor si a marketingului. Lucratorii sunt remunerati exclusiv conform rezultatelor obtinute. Kosmodisk. sunt tinta si sursa principala de venit a companiei. Caracterizarea culturii organizationale: Cultura organizatiei Top-Shop StudioModerna este una bazata pe roluri. În familia Top-Shop intra peste 5.. ceea ce este caracteristic organizatiilor de mari dimensiuni. fiindca vinzarile mari. Scurt istoric .500 muncitori. datorita produselor de calitate inalta si a clientilor satifacuti. Elaboreaza si promoveaza propriile branduri.Caracterizarea intreprinderii : 1. Internet. ca exemplu: Dormeo.. cu filiale in 21 de tari. Avînd o echipa bine organizată și o piață din 400 mil consumatori in 21 țări al Europei și fiind în continuă creștere. templului. care formeaza . La moment Top-Shop StudioModerna este una dintre cele mai mari retele de marketing. Delimano. . Compania activeaza in domeniul vinzarilor prin Telemarketing.

. sustinindu-se idea ca se poate de gasit multi doritori de la lucra in locul celui nemultumit.Un punct forte al culturii este comunicarea libera intre departamente si managerul superior cu subalternii sai. Din pacate exista o indiferenta a managerilor superiori fata de angajatii firmei. Sunt promovati doar cei mai experiementati si care au atins rezultate mari. Sunt deseori organizate competitii cu remunerari sub forma de bani si cadouri.

In companie predomina stilurile Constructive si Agresiv-Defensive.Model Real Pentru a evalua mai obiectiv cultura organizatiei si caracteristicile ei am intocmit modelul circumplex real si ideal. Tipul competitiv si perfectionist deasemenea . anume cele de rezultate si afiliere. Deasemenea se stimuleaza lucrul in grup pentru partajarea ideilor si a rezultatelor obtinute. asa cum ar trebuia sa arate. caci atingerea rezultatelor-vinzarile mari. sunt cele mai principale.

Sunt valorizate straduinţa. Angajaţii simt că trebuie să preîntâmpine toate greşelile. iar rezultatele tuturor sunt afisate de un program. la care toti au acces. Angajatii au nevoie de recompensari pentru performantele sale. rezultatele puse. Un indiciu important este si faptul ca toti managerii se afla intr-un cabinet. De aceea la inceputul lunii de trimite numele managerilor cu planul atins si rezultatul sub forma de procentaj. Din model se subintelege ca sunt 3 principii de baza ca eficienta. efortul depus şi atenţia la detalii. să aibă totul sub control şi să lucreze mult pentru a atinge obiective foarte precise. Culturile de tip conventional si subordonare sunt detin o rata mica fiindca subordonatii sunt lasati sa-si planifice liberi si independent actiunile si este acceptat si chiar sustinut abaterea de la reguli numai cu obtinerea unor rezultate mari. . previzibilitatea. Mult timp se acorda elaborarii planurilor de vinzari. calculul rentabilitatii.predomina.

ceea ce duce la apritia conflictelor in companie. .Model Ideal Dupa cum observam schema circumplex reala este aproape identica cu cea ideala. Posibil stilurile perfectionist si de autodezvoltare sunt prea proeminente. atmosfera de competitive ajunge la una incordata si lipsita total de productitvitate si de sursa continua de idei. la moment are filiale in 22 de tari. iata de ce Top-Shop StudioModerna obtinute rezultate bune si este mereu in crestere.

Solutii: 1. Pentru a se apropia modelul real de cel ideal. confera o productivitate inalta a angajatilor si oferirea unor produse si servicii de cea mai inalta calitate. characteristic organizatiilor de mari dimenziuni cum este Top-Shop-ul. Concluzii: In cercetarea culturii organizationale a companiei Top-Shop StudioModerna.conflictele aparute in colectivul de munca nu trebuie sa fie ascunse. ceea ce va crea o ambianta mai relaxata si placuta. lucratorii sa aiba incredere reciproca si sa acorde un ajutor reciproc. cu ajutorul modelului circumplex. insa rezolvate pe masura posibilitatii.Cultura de tip aprobare trebuie deasemenea sa fie un pic micsorata pentru diminuarea conflictelor. Organizarea mai multor team-building-uri. cind se pune un mare accent pe formarea profesionala a angajatului. Un atou este predominarea stilurilor constructive. am ajuns la concluzia ca situatia reala a companiei nu difera mult de cea ideala. 2. Cultura de tip aprobare trebue sa fie micsorata . . Pastrarea angajatilor si tratarea lor ca adevarati profesionisti si specialiati in domeniu. Cultura organizationala axata pe roluri. in cultura organizationala este nevoie de o dezvoltare mai intensa a spiritului umanist – incurajator.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful