.

të Shqipërisë te pushtuar prej Perandorisë osmane. sot Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë. ditë të cilën ajo e llogariste si datëlindjen e saj.Lindi në Shkup. . më datë 26 gusht 1910[4]. Një ditë pas lindjes u pagëzua në kishën e Zemrës së Krishtit nga famulltari i atëhershëm Dom Zef Ramaj.

dy nga të cilët u vdiqën në fëmijërinë e hershme. .Gonxhja ishte fëmija i tretë i Kolë Bojaxhiut me origjinë ngaMirdita dhe e Drane Bojaxhiut (mbiemri i vajzërisë Barnaj) nga Novo Sella e Gjakovës. Kola dhe Drania patën 5 fëmijë.

te botes qe ka fituar 10 mirnjohje per mirsjelljen e saj.Ditelindja e Gonxhe Bojaxhiu ishte me 26.Ajo grua ka qene ylli i botes e cilla ra ne toke dhe i shpeto njerzit nga semundjet e ndryshme si sida ftohja dhe shum e shum te tjera.1997 ne Indi.1910 ajo vdiq me vitin 05.Nena Terez ka qen nje nder grat me te mira.Nëna Terez kishte emrin e vertet Gonxhe Bojaxhiu.07.Ajo kishte prinderit nga prizreni qe u shperngulen ne shkup ku lindi Nene Terez (Gonxhe Bojaxhiu).09.Kjo ishte përmbledhja ime per Nënen me te dashur ne bote Nënë Terezen (Gonxhe Bojaxhiu) .

.

Gonxhja ishte fëmija i tretë i Kolë Bojaxhiu (Nikollë Bojaxhiu) me origjinë nga Mirdita dhe e Drane Bojaxhiu (mbiemri i vajzërisë Barnaj) nga Novo Sella e Gjakovës. . ditë të cilën ajo e llogariste si datëlindjen e saj[4].Një ditë pas lindjes u pagëzua në kishën e Zemrës së Krishtit nga famulltari i atëhershëm Dom Zef Ramaj.

ku rrallë janë bërë vlerësime kulmore nga truri njerëzor i civilizuar." Nuk ka se si të mos ndjehesh krenar. lidhjet e saj me Shqipërinë .Nënë Tereza është një emër i madh në botën e sotme. çdo material reviste e gazete që ka shkruar për Nënë Terezën. Jetojmë prej vitesh këtu në Amerikë dhe mburremi e krenohemi me të madhen Nënë Tereza. Agnes Gonxha Bojaxhiu. ai shkencor dhe fetar. . aq më shumë që është shqiptare. Është koha sot që të bëhet më tepër jehonë e propogandë nga mediat në botën e jashtme nga ne shqiptarët. si dhe albume me fotografi botuar në anglisht me titull "Unforgettable Ëomen of the Century" nga botimet speciale "People". Bisedojmë me amerikanë nga të gjitha kombësite. simboli i kombit tonë. duan ta njohin më shumë atë. Aty ka një fotografi dhe një biografi të shkurtër "She is from Albania. Kemi mbledhur këto vite këtu në dhe të huaj. vetëm një pakicë e njohin origjinën shqiptare të saj prandaj kanë interesim.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful