Constructia unui site optimizat SEO, de la A la Z!

Normal, am sa incep cu intrebarea Ce este SEO?

SEO (Search Engine Optimization) este serviciul de optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare, mai ales pentru Google, pentru a obtine trafic organic si Google PageRank, folosind tehnici SEO si instrumente SEO, pentru unul sau mai multe cuvinte cheie. SEO este procesul de imbunatatire a paginilor web astfel incat aceste pagini sa obtina un rang (PageRank) inalt in ochii motoarelor de cautare, pentru un anumit cuvant cheie.
SEO este impartit in doua categorii:  optimizare On - Page;  optimizre Off - Page.

Alegerea cuvintelor cheie potrivite
Cel mai important lucru in optimizarea SEO a site-ului este alegerea cuvintelor cheie sau a expresiilor de cuvinte cheie pentru care dorim ca site-ul nostru sa obtina rang in paginile cu rezultatele cautarii motoarelor de cautare (SERP). Pentru a obtine rezultate bune, alegerea cuvintelor cheie sau a expresiilor de cuvinte cheie trebuie sa tinem cont de piata, adica acestea sa reflecte ceea ce vindem (produse, servicii, etc.), de numarul de cautari pentru cuvintele cheie sau expresii de cuvinte cheie si competitia pentru ele. De exmplu, site-ul ofera servicii de marirea penisului. Daca folosim un instrument de cercetarea cuvintelor cheie, vom avea urmatoarele rezultate:  penis 70,388.0 / zi  marirea penisului 5,798.0 / zi  exercitii de marire a penisului 292.0 / zi  marirea penisului natural 141.0 / zi Datorita numarului mare de cautari, tendinta nostra este de a alege pentru optimizarea SEO a site-ului, cuvantul cheie "penis". Problema cu acest cuvant cheie (alta decat competitia petru acest cuvant cheie) este faptul ca acest cuvant cheie nu este vizat de doritorii serviciului de marirea penisului. Chiar si expresia cuvantului cheie "marirea penisului" nu va aduce trafic orientat ca si expresiile de cuvinte cheie "exercitii de marire a penisului" si "marirea penisului natural". Intodeauna pentru a gasii expresiile de cuvinte cheie cele mai optime pentru site-ul nostru, trebuie sa facem o analiza atenta a concurentei, precum si aflarea numarului de cautari, in scopul de a determina un raport optim intre cat de copetitive sunt expresiile de cuvinte cheie si cat de greu ne este sa ajungem in top 10 pentru aceste cuvinte cheie, in SERP. Trebuie sa tinem seama de faptul ca:
 

Motoarele de cautare considera paginile site-urilor un intreg, asa ca optimizarea SEO va fi facuta pagina cu pagina; Cu cat un o expresie de cuvinte cheie este mai putin vizat/a cu atat avem mai putin trafic, traficul obtinut de la persoanele interesate de produsul sau serviciul nostru, va mari rata de

conversie. Acest indicator reflecta procentul de persoane convertite in cumparatori, cu cat mai mare cu atat mai bine. Decide-te la doua sau trei fraze, foarte bine directionate, pentru fiecare pagina a site-ului.

Instrumente pentru cercetarea cuvintelor cheie
Cel mai bun instrument de cercetarea cuvintelor cheie este Wordtracker. Prin introducerea unui cuvant cheie referitor la piata noastra Wordtracker prezinta si alti termeni conecsi (singular si plural) si analizeaza competitia pentru fiecare dintre cuvintele cheie. Instrumente utile pentru cercetarea cuvintelor cheie:  Wordtracker - cel mai popular instrument de cercetarea cuvintelor cheie, ofera cuvinte cheie dupa o cercetare avansata si traduceri.  KeywordElite - este un instrument pentru cercetarea cuvintelor cheie cu multe caracteristici de cercetare. Acest instrument va colecta mii cuvintele cheie din diverse locuri. Acesta este folosit de cele mai multe firme SEO de top si marketing PPC.  Keyword Suggestion Tool  Keyword Research Tools  Google Adwordsirme

Motoarele de cautare isi imbunatatesc in mod constant algoritmul de cautare, incercand sa ofere rezultate cat mai relevante. Un site relevant si iubit de motoarele de cautare este acel site care ofera, cititorilor sai, un continut de calitate si original, asa ca, dupa ce am ales expresiile de cuvinte cheie, vom construi continutul paginilor site-ului in jurul valorilor acestor cuvinte cheie. Pentru a avea o pagina optimizata SEO (optimizata pentru motoarele de cautare folosind tehnici SEO) trebuie sa acordam o mare atentie urmatoarelor: 1. Tag-ul "title" Tag-ul "title" este unul dintre cei mai importanti factorii pentru obtinerea unui rang (PageRank) mare. Tag-ul "title" este, in esenta, un cod HTML carea creeaza cuvintele ce apar in bara de sus a browser-ului. De obicei, tag-ul "title" este primul element din zona <head> a site-urilor noastre si care este urmat de "meta description" si "meta keywords". Regulile de care trebuie musai sa tineti seama, reguli generale, pentru a optimiza tag-ul "title", sunt urmatoarele:  Utilizarea in titlul site-ului a maxim trei cuvinte si sa contina maxim 100 de caractere. Unii specialisti sustin ca se poate merge pana la 150 de caractere. Sfatul meu este sa folositi maxim 100 de caractere, astfel sunteti sigur ca nu veti supara motoarele de cautare.  Daca este posibil, nu folositi cuvinte stop ca "o, si, sau"  evita spam-ul: nu repetati acelasi cuvant cheie in titlu mai mult de doua ori, altfel este considerat a fi spam. De asemenea, unele motoare de cautare penalizeaza pentru utilizarea tuturor CPS-urilor (Cost per Sale - Cost per vanzare). 2. Meta tag-ul Description Meta tag-ul Description descrie continutul site-ului nostru, oferind spidere-lor motoarelor de cautare un rezumat al continutului site-ului. Meta tag-ul Description trebuie sa contina mai multe cuvinte cheie, organizate intr-o proportie logica.  Asezati cuvantul cheie principal chiar la inceputul descrierii site-ului pentru a obtine un beneficiu cat mai mare posibil.  Asigurati-va ca nu repetati un cuvant cheie, in descrierea site-ului, mai mult de trei ori, iar descrierea site-ului sa nu depaseasca 250 de caractere. Si asupra valorii de 250 de caractere folosite in descrierea site-ului sunt multe pareri.

Optimizare SEO On-page

3. Meta Tag-ul keywords Meta Tag-ul keywords ne permite sa prevedem un text suplimentar pentru motoarele de cautare, cu ajutorul caruia atentionam motoarele de cautare care sunt acele cuvinte cheie in jurul carora am construit continutul site-ului, Chiar ajuta acest text suplimentar, text care contine cuvintele cheie, motoarele de cautare? Multe crawlere, se spune ca majoritatea, ignora meta tag-ul keywords. Totusi meta tag-ul keywords este inca util ca si o modalitate de a consolida acele cuvinte cheie pe care noi le credem a fi cele mai relevante pentru continutul site-ului. Meta tag-ul keywords este, de asemenea, uneori, util ca o modalitate de a ajuta in cazul sinonimelor sau a cuvintelor neobisnuite, care nu sunt pe pagina in sine. Meta tag-ul keywords trebuie sa contina pana la 25 de cuvinte cheie, sau expresii de cuvinte cheie, separate de virgula. Cam asa ar trebui sa arate un antet simplu:

<head> <title> Titlul site-ului</title> <meta name="Description" content="Descrierea site-ului ”> <meta name="keywords" content="Cuvintele cheie, despartite de virgula”> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head>
In anumite momente este necesar ca in antetul site-lui sa folosim mai multe coduri, de exemplu, atunci cand suntem nevoiti sa utilizam scripturi Java sau CSS. Sfatul meu este, ca in acest caz, sa folosim fisierele externe pentru java si css, cu extensii JS ?i CSS. and save in a file called java.js and call it using this line of code:"> Pentru a apela scriptul Java decupam pur si simplu scriptul Java din antet si il vom salva intr-un fisier cu extensia js (java.js) pe care il apelam folosind linia de cod:

<script Language="JavaScript" SRC="java.js"> </ script>
In mod similar pentru a apela CSS-ul din antet si il vom apela utilizand linia de cod:

<link href="css.css" rel="stylesheet" type="text/css">

De tinut minte: Antetul este partea invizibila a site-ului.
Aceasta este partea vizibila a site-ului, ceea ce surferi vor vedea de fapt, atunci cand ne viziteaza site-ul. Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand plasam cuvintele cheie in textul paginilor. Cele mai multe motoare de cautare indexeaza textul integral al fiecarei pagini, deci este vital sa plasam cuvintele cheie pe tot cuprinsul textului. Cu toate acestea, fiecare motor de cautare utilizeaza algoritmi proprii si ranguri diferite. Cateva reguli, la modul general, pe care trebuie sa le urmam: 1. Asigurati-va ca pagina principala contine cuvintele cheie principale. Aici este o sansa mai mare de a fi indexate decat in celelalte pagini ale site-ului si, de multe ori, este singura pagina indexata de motoarele de cautare. Unele motoare de cautare de rang inalt, indexeaza o pagina, daca aceasta are cel pu?in 100 de cuvinte. Directoarele includ paginile bazate pe calitatea continutului lor, astfel incat trebuie sa ne asiguram ca paginile site -ului nostru nu sunt pur si simplu liste de cuvinte cheie.

4. Body text

2. Tag-urile H1, H2, ... H6 au o relevanta speciala si dau greutate paginii, asa ca vom incerca sa integram cat mai multe cuvinte cheie in astfel de pozitii, cu grija ca nu cumva motoarele de cautare sa creada ca facem keyword stuffing si sa ne penalizeze. Nu trebuie, totusi, sa cadem in cealalta extrema, utilizand doar un cate un cuvant cheie pentru tag-urile H1 (cel mai important tag),H2 etc. 3. Bolduirea - ingrosarea (folosirea aldinelor) cuvintelor cheie (accentuare fiecarui cuvant cheie), acest lucru atrage atentia motoarelor de cautare ca a dat peste un cuvant cheie. 4. Cand creem pagini de continut, trebuie sa avem tot timpul in minte patru concepte: proeminenta cuvintelor cheie "keyword prominence", de proximitatea cuvintelor cheie ("keyword proximity"), densitatea cuvintelor cheie ("Keyword Density") si frecventa cuvintelor cheie ("Keyword Frequency") 5. Proeminenta cuvintelor cheie - cel mai bun loc pentru a plasa cuvinte cheie in text este in partea de sus a fiecarei pagini, de preferinta in pagina principala. Cele mai bune plasari a cuvintelor cheie sunt la inceputul paginii sau inceputul unei propozitii. Acest concept este cunoscut sub numele de "keyword prominence." Acest lucru este folosit frecvent pentru a descrie algoritmii motoarelor de c?utare. Pentru unele motoare de cautare, se spune ca partea de jos a paginii trebuie sa contina cat mai multe cuvinte cheie. Este de fapt un exemplu al modului in care s vad pagina. Adauga intotdeauna ALT tag-uri la imagini pentru a va asigura ca motoarele de cautare recunoasc tot continutul de pe site. ALT tag-urile umplute cu cuvinte cheie pot fi, de asemenea, folosite pentru a stimula frecventa cuvintelor cheie si a ne ajuta sa realizam un rang (PageRank) cat mai mare. 6. Promixitatea cuvintelor cheie. Distanta dintre cuvintele cheie sa fie cat mai mica posibil unele motoare de cautare, cum ar fi Google, utilizeaza conceptul de "keyword proximity", ca parte a formulelor de calcularea a PageRank-ul site-ului. Dupa cum sugereaza numele, "keyword proximity" inseamna ca cuvintele cheie au inserate aproape unul de altul. Trebuie sa plasam cuvintele cheie cat mai aproape posibil unul de altul si ne asiguram ca afirmatiile, exemplele noastre pe site sunt clare ca lacrima. Iat? un exemplu:
 

Avem produse pentru slabit pentru copii de peste 3 ani. Avem produse pentru pierderea in greutate pentru copii de peste 3 ani.

7. Frecventa cuvintelor cheie - este o masura a numarului cuvintelor cheie care apar in textul unei pagini. Este legat de conceptul de densitatea cuvintelor cheie ("Keyword Density"). Motoarele de cautare doresc sa vada mai mult de un cuvant cheie in textul unei pagini, pentru a se asigura ca nu e un caz izolat. Repetarea recomandata a cuvintelor cheie intr-o pagina este de 37 ori. 8. Densitatea cuvintelor cheie - punctul final al textului vizibil este densitatea de cuvintelor cheie. Densitatea cuvintelor cheie este numarul de aparitii cuvintelor cheie impartit la numarul de cuvinte din pagina. Nu va faceti griji in cazul in care densitatea cuvintelor cheie initiala este mai mica decat cea a concurentilor, dupa cum veti afla ceva mai jos in acest articol, exista multe modalitati de a manipula densitatea cuvintelor cheie, altele decat de a introduce cuvinte cheie in text.

9. Ancore si Link-uri - ancora text este acea parte a unui hyperlink care este vizualizat de un utilizator pe o pagina web (textul clickable) Cuvintele cheie din textul ancora va spori relevanta paginii tinta referitoare la cuvintele cheie folosite.. In timp ce relevanta paginii care contine textul ancora este imbunatatit, intr-o anumita masura (din cauza cuvintelor cheie relevante care apar pe acea pagina), castigatorul real este URL-ul paginii tinta. Utilizati aceste cunostinte pentru a construi relevanta fiecarei pagini a site-ului, prin textul ancora optimizat si care contine cuvinte cheie importante, relevante pentru tema unor astfel de pagini, de la alte pagini ale site-ului. Includerea cuvintelor cheie importante in textul ancora poate face o mare diferenta in clasamentul final al paginilor site-ului nostru. Toate motoarele de cautare care conteaza, da greutate textului ancora din paginile site-ului. De exemplu, in cazul in care cuvantul cheie este "pastile penis" si avem o legatura cu textul ancora "Citeste totul despre pastilele pentru marirea penisului aici", legatura (link-ul) fiind spre o alta pagina despre pastilele pentru marirea penisului, tendinta este de a lega "aici" pentru a ancora URL-ul paginii unde se gasesc "pastile penis". Putem localiza cuvinte cheie importante in textul paginii noastre link-ul la tinta. Numele paginii de destinatie ar trebui sa includa, daca este posibil, cuvintele cheie. Codul hyperlink-ului arata asa: <a href = "pagina-tinta.html"> penis pastile </ a> 10. Frame-uri, JavaScript si Flash Despre frame-uri: e bine sa nu le folositi, deoareca spidere-le motoarelor de cautare nu le poate scala, citi. In ceea ce priveste scripturile Java si Flash nu le folositi excesiv. Motivul este ca acestea nu pot fi citite de spiderele motoarelor de cautare, astfel, orice link sau text creat folosind JavaScript sau/si Flash nu vor fi luate in considerare si indexate de catre motoarele de cautare. 11. Navigare Structura de navigare a site-ului este importanta deoarece spiderele motoarelor de cautare au o "harta" si asa sunt capabili de a accesa tot continutul site-ului. Pentru site-uri cu un numar mic de pagini, fiecare pagina a site-ului este legata de fiecare pagina a site-ului alte. Acest lucru poate fi realizat folosind un meniu sau de a pune link catre fiecare pagina, in partea de jos a paginii. Pentru site-uri cu mai multe pagini, este recomandabil ca paginile sa fie incluse in directoare, care sunt legate la randul lor de continut. De exemplu, daca vindem 10 tipuri diferite de pantofi si vindem, de asemenea, alimente si haine, atunci nu putem lega pagina de pantofi sport din piele de produse alimentare..

Off-page SEO (popularitatea link-urilor)
Popularitatea link-ului consta in numarul de link-uri de calitate, relevante, catre site-ul nostru. Cele mai multe motoare de cautare importante utilizeaza popularitatea link-ului, ca parte a algoritmului lor si care ajuta la determinarea relevantei site-ul nostru. Daca nu avem link-uri inbound, nu vom avea rang mare pentru cuvintele cheie, desi competitive, de pe site-ul nostru. Moduri de a construi link-uri cu popularitate

Link-ul la schimb Exista cateva aspecte foarte importante pe care ar trebui sa le luam in considerare atunci cand facem schimb de link-uri. Ideal ar fi sa gasim site-uri relevante cu care sa facem schimb de linkuri. Acestea sunt link-uri de care motoarele de cautare le pasa. Nu este atat de usor sa convingem webmaster-ii site-urilor respective, pentru a face schimb de link-uri, este un proces cu mare consum de timp. Dar este singurul mod in care functioneaza: au cautare site-urile care sunt in aceeasi zona si cu un subiect general asemanator, dar care nu concureaza cu site-ul nostru. Dupa ce am gasit site-ul care corespunde si ne intereseaza, plasam un link catre site-ul lor pe site-ul nostru si trimitem un e-mail webmaster-ului site-ului respectiv si cerem un schimb de link-uri. E-mail-ul trebuie sa fie personalizat pentru webmaster-ul respectiv, scriem cateva randuri despre ceea ce ne place la site-ul lui si de ce credem ca un schimb de linkuri ar aduce un beneficiu reciproc. webmaster-ul ar trebui abordat, daca se poate, pe numele. Iat? câteva expresii de cuvinte cheie (KW) pe care sa le tastati pe Google pentru a gasi site-uri legate de acelasi tip de activitate cu a site-ului nostru: "Adauga un link" + "cuvinte cheie" "Adauga un site" + "cuvinte cheie" "Adauga URL-ul" + "cuvinte cheie" "Adauga o adresa URL" + "cuvinte cheie" "Trimite un link" + "cuvantul cheie" " Adauga un site "+" cuvantul dvs. cheie " " Introduce?i URL-ul "+" cuvantul dvs. cheie " " Trimite un URL-ul "+" cuvantul dvs. cheie " " Sugestie link "+" cuvinte cheie " " Sugestie site "+" cuvintele cheie " " Sugestie URL-ul "+" cuvantul nostru cheie " " Sugestie un URL-ul "+" cuvinte cheie " cuvant cheie reciproc + director schimb de cuvinte cheie + director Resursele de cuvinte cheie + director link-uri de cuvinte cheie + director

               

Construirea inbound-ului de link-uri prin intermediul schimburilor reciproce de link-uri, este un instrument foarte puternic de promovare site-ului si, daca este facut schimbul corect, putem obtine urmatoarele beneficii:
  

creste traficul in mod semnificativ imbunatateste vizibilitatea site-ului in "ochii" motoarele de cautare, prin cresterea popularitatii link-ului nostru; scutim o multime de bani necesari pentru publicitate.

1. Pentru a gestiona campania de schimburi de link-uri, putem utiliza software-ul Arelis sau Optilink. 2. Permiteti altor persoane de a publica adresa site-ului dv pe site-ul lor. 3. Includeti anun?ul si link-ul site-ului dvs. in directoare de specialitate. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, sa cresteti numarul de persoane care subscriu la adresa dvs. 4. Creati un director de site-uri pe un anumit subiect.

5. Da oamenilor posibilitatea de a adauga in director site-ul lor prin conectarea la acesta. Puneti anuntul dvs. de afaceri la partea de sus a paginii de pornire 6. Ofera un serviciu gratuit de e-book pentru vizitatorii site-ului dvs. Subiectul ebook-ul trebuie sa fie legate de publicul tinta. 7. Tranzactioneaza articole, liste de top zece, etc Ambele par?i ar putea include un numar de resurse de la sfarsitul continutului. 8. Inscrie-te sau creaza un inel web. Un inel web este un grup de site-uri, pe un subiect similar, care sunt de acord pentru a se lega impreuna. 9. Directoarele sunt diferite de la motoarele de cautare standard, in care un motor de cautare va interoga o baza de date de site-uri indexate inainte de a produce rezultate si un director este o baza de date de site-uri care au fost aranjate de catre subiect. 10. Motoarele de cautare pun greutate pe link-urile care provin din directoare, de aceea este atat de important sa sti cum sa-ti prezinti site-ul. Amintiti-va, ca site-ul dvs. trebuie sa fie optimizat inainte de a fi transmis si nu in diferite faze de constructie, in caz contrar acesta va fi respins. Pentru o prezentare corecta selectati categoria cea mai potrivita referitoare la subiectul site-ului si prezinta apoi, titlul, descrierea si orice alte informatii solicitate de directorul respectiv.

Aici este o lista de directoare de calitate: Yahoo (299 $ taxa anual?), DMOZ (gratuit), Jayde B2B Directory (gratuit), GoGuides Directory (gratuit), JoeAnt Directory (gratuit), Business.com (99 $), BlueFind Directory (40 $), Zeal (gratuit).
Pagini FFA (Free For All Link Pages) si programe pentru obtinerea automata a schimburilor de link-uri

Nu le folositi! - Cele mai multe motoare de cautare, printre care si Google, considera ca site-urile FFA sunt un mod artificial si ilegitim pentru a face sa creasca popularitatea link-ului site-ului nostru. Google considera "link farms" link-ul de spam, si va interzice site-ul dvs. pentru motivul ca participa la un program de FFA sau schimb platit/automat de link-uri.

Sursa: site-ul http://cuvintecheie.info