Siti Suraya Binti Mohamed No. 364, Jln 18/4 Taman Seri Serdang 43300 Seri Kembangan Selangor.

Kementerian Pelajaran Malaysia Bahagian Sumber Manusia (Pertukaran Guru) Aras 1-5 Blok ET 2 Kompleks Kerajaan Parcel E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62604 Putrajaya 18 November 2010

PER : RAYUAN PERMOHONAN PERTUKARAN KE NEGERI KELANTAN

Merujuk kepada perkara di atas, saya Siti Suraya Binti Mohamed, No KP: 830623035836 adalah guru yang mengajar di SMK Seri Saujana, Bandar Baru Seri Petaling, Kuala Lumpur. Saya dengan ini memohon jasa baik pihak yang berkenaan untuk meneliti rayuan saya untuk bertukar ke Kelantan di atas sebabsebab yang sangat penting dan telah menyebabkan saya terlalu terdesak untuk membuat pertukaran ini.

2. Antara faktor utama saya memohon pertukaran ini adalah untuk mengikut suami saya yang kini bertugas di negeri Kelantan. Memandangkan suami saya kini sedang sakit kerana mengalami kemalangan 6 bulan yang lalu dan beliau masih belum sembuh sepenuhnya. Oleh itu suami saya tersangat memerlukan penjagaan saya seperti membuat urutan dan balutan di bahagian kaki setiap hari. Dengan keadaan beliau yang sangat dukacita menyukarkan beliau untuk datang melawat saya yang tinggal di Kuala Lumpur. Ini telah menyebabkan saya terpaksa berulang alik setiap 1 minggu sekali dari Kuala Lumpur ke Kelantan.

3. Jarak yang sangat jauh dari Kuala Lumpur ke Kelantan dan memakan masa hampir 9 jam telah menyebabkan keadaan diri saya mengalami kepenatan apabila pulang semula ke Kuala Lumpur dan kadang-kadang menjejaskan prestasi kerja saya di sekolah disebabkan gangguan emosi seperti perasaan sedih dan letih. Selain itu perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kelantan juga terlalu berisiko kerana jalan

Dengan itu. Perjalanan yang agak berbahaya ini telah menyebabkan gangguan fikiran sehingga saya berfikir jika apa-apa berlaku kepada diri saya contohnya kemalangan yang mungkin akan menjejaskan keadaan fizikal saya jadi kesannya saya mungkin tidak dapat lagi berkhidmat sebagai guru dan kemungkinan juga kehidupan masa hadapan saya akan kesempitan. Sekian. terima kasih. Puan Siti Suraya Binti Mohamed (830623035836) . 5. ͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙͙. Oleh itu besarlah harapan saya supaya dapat menjaga dan merawat bapa saya selagi hayat dikandung badan. Kini keadaannya yang kurang memuaskan dengan penglihatannnya yang kabur menyukarkan beliau untuk pergi ke pejabat.. Untuk pengetahuan pihak tuan. ͚Berkhidmat Untuk Negara͛ Saya yang menurut perintah. Oleh itu saya sangat memohon pihak tuan memahami situasi dan keadaan saya ini. ayah saya mengalami penyakit kencing manis dan sudah 4 kali mengalami pembedahan mata. saya berharap pihak tuan lebih prihatin dan mengkaji masalah yang saya hadapi dengan teliti.raya yang berbukit-bukit dan merupakan laluan utama lori-lori balak. Namun harapannya tidak kesampaian. Segala jasa baik dan budi bicara daripada pihak yang bertanggungjawab saya dahului dengan ucapan jutaan terima kasih. Permohonan saya ini adalah di atas alasan yang sangat kukuh dan bukan bertujuan suka-suka dan usaha saya ini berterusan sehinggalah hampir lima tahun bertugas sebagai pendidik. seterusnya meluluskan permohonan saya ke Kelantan. Sebagai insan yang normal saya sememangnya tidak ingin perkara ini berlaku tetapi perkara-perkara seperti ini juga perlu difikirkan. Selain faktor di atas. saya memohon pertukaran ini juga adalah untuk menjaga dan merawat ayah saya yang sedang sakit di kampung. Saya merasa sangat sedih dengan keadaan yang berlaku kepada bapa saya dan perkara ini pernah berlaku kepada arwah bapa mertua saya yang telah kembali ke Rahmatullah pada tahun lepas. Untuk pengetahuan pihak tuan sudah banyak kali saya membuat permohonan dan juga rayuan untuk pertukaran ke negeri Kelantan dan malang sekali permohonan saya ditolak. 4. Arwah bapa mertua telah banyak berusaha membantu saya untuk membuat pertukaran ke Kelantan seperti pergi ke Putrajaya untuk membuat rayuan pertukaran.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful