la fel de mult cum m-am bucurat eu să îl scriu. Sper să te bucuri de el. aşa că te încurajez să îl dai mai departe.ro . Nu uita să ne vizitezi pe http://1cartepesaptamana.Mulţumesc că ai downloadat acest material. . Materialul este gratuit şi mi-ar plăcea să ajungă la cât mai multe persoane.

18. Fă-ţi un blog pe care să scrii despre lucrurile care te-au făcut să zâmbeşti zi de zi. Mănâncă desertul tău preferat. Fă ceva frumos pentru tine. Bea un pahar de vin bun singur sau cu persoana iubită. 13. 16. Vorbeşte politicos şi o să vezi că şi ceilalţi îţi vor vorbi politicos. Învaţă ceva nou. Fă o baie caldă cu spumă. 6. 19. Trimite un mail unei persoane dragi cu care nu ai mai vorbit demult. 21. Înscrie-te la un curs de dezvoltare personală. Mănâncă fructe care îţi dau energie. Spune nu la cel puţin 3 solicitări ale persoanelor care nu îţi plac. 7. Citeşte o carte foarte bună. 22. 24. 8. Trage un pui de somn în mijlocul zilei. Trimite un mail unei persoane pe care o admiri. 10. . 25. Renunţă la 100 de prieteni de pe facebook. Porneşte o conversaţie din care ai ceva de învăţat. Fă-ţi o cană de ceai care te energizează. 15. 3. 4. 12. 1. Fă ceva frumos pentru cineva pe care nu îl cunoşti. Refuză să faci lucruri care nu îţi plac sau care nu îţi fac cinste. Descoperă un blog nou sau cere recomandări de bloguri de la un prieten. 20. 14. Închide-ţi telefonul pentru câteva ore şi fă ceva ce îţi doreai să faci de mai demult. Întâlneşte-te cu un prieten bun pe care nu l-ai mai văzut de demult. Citeşte câteva bancuri. Petrece 20 de minute pe 9gag. 9. 2.100+ MODURI în care îţi poţi face ziua mai frumoasă. 23. Fă-ţi curat în cameră şi pe birou şi felicită-te pentru o treabă excelentă . 5. 17. 11.

40. Da ai voie să fii şi un pic egoist/egoistă. 43. Renunţă la o persoană care doar îţi produce nervi şi te oboseşte. Termină cartea pe care ai început-o. Găseşte un citat care te inspiră şi scrie-l pe mai multe foi şi lasă foile la vedere prin toată casa. 45. 31. Vizitează un muzeu. 27. Ia cina împreună cu cineva drag. Fă un duş împreună cu prietenul/prietena. 29. Fă dragoste cu persoana iubită.50 26. 39. Învaţă un bebeluş să facă primii paşi. 47. 42. 37. Ia-ţi o zi de concediu şi fă primul lucru ce îţi trece prin cap. Citeşte o carte siropoasă. Mănâncă bezele sau jeleuri. 36. 38. 49. Ieşi prin oraş la o plimbare nocturnă. 44. Meditează timp de 30 de minute. 35. nu ai voie să munceşti) Rezervă-ţi 2 ore în care să faci lucruri doar pentru tine. Vizitează bibilioteca şi simte mirosul de cărţi vechi. 33. Scoate totul din priză (mai puţin frigiderul) şi fă orice altceva decât stat la calculator. Uită-te la o comedie bună. Citeşte o poveste unui copil. Donează din lucrurile pe care nu le mai foloseşti cuiva care ar avea nevoie de ele sau fă-le cadouri pe rând prietenilor tăi.26 . . 50. 46. Ia la rând oamenii din viaţa ta şi notează -ţi pe o foaie toate lucrurile pe care le placi sau le admiri la ei. Rezolvă un puzzle. te iubesc. (nu. Amână-ţi toate întâlnirile pe ziua de astăzi şi întâlneşte-te cu persoana iubită. 30. 48. Reciteşte Amintiri din copilărie sau câteva basme de Petre Ispirescu. 28. Ieşi afară şi fă o plimbare. Ieşi la o mişcare cu nişte prieteni. 32. 41. Vei vedea că o să începi să zâmbeşti şi o să conştientizezi mai bine compania lor. Spune-i unei persoane deosebite din viaţa ta. 34. uitat la televizor etc.

65. 74. Uită-te la un film bun. 67. 58. 57. 60. 54. Trimite un sms bun unei persoane deosebite. 73. Mănâncă nişte cozonac cu rahat. Repetă-le pe toate cu voce tare. 75. Priveşte şi admiră răsăritul sau apusul. 53. 71. Cumpără-ţi un cadou. 63. Joacă-te cu un copil mic. 61.75 51. 66. 69. Fă ceva ce îţi potoleşte setea de curiozitate. Profită de reducerile la cărţi sau caută chilipiruri. Bârfeşte . Fă un cadou unui copil şi observă bucuria lui. Petrece o zi întreagă cu cea mai amuzantă persoană pe care o cunoşti. Ascunde bani prin buzunarele de la pantaloni şi descoperă banii într-o altă zi. 62. Urcă-te în tren şi vizitează un oraş nou. Intră într-o librărie şi cumpără o carte bună. Uită-te la How it’s made pe Discovery. Mănâncă o pizza. Cumpără-ţi un tricou nou cu un mesaj amuzant. 52. Trimite o scrisoare. 55. 59. 56. . 72. Învaţă un cuvânt nou pe care probabil mai nimeni nu îl ştie şi foloseşte -l pe tot parcursul zilei. Renunţă la jumătate dintre ele şi mulţumeşte tuturor persoanelor care sunt responsabile de acele lucruri. 68. Mănâncă o ciocolată Heidi cu mentă (preferata mea) sau o Milka smile (are bombonele din-alea care pocnesc în gură :P) Fă plajă sau mergi la înot. Ia-ţi 30 de minute să notezi toate lucrurile pentru care eşti recunoscător. Da. Schimbă-ţi frizura. o scrisoare nu un email :p.51 . Ascultă muzică motivaţională care îţi dă energie. 64. Sau la Mythbusters. Câştigă un joc de Monopoly. 70.

Fă-ţi o listă de 100 de lucruri pe care vrei să le ai sau să le faci. Condu maşina unui prieten. dar ştii bine că ce e copilăresc te entuziasmează şi pune un zâmbet imens pe faţa ta. Mergi pe jos timp de 30 de minute când e frumos afară. Colorează. 89. 93. Începe să înveţi să cânţi la un instrument. 94. 90. Îmbracă-te cu cele mai colorate haine pe care le ai. Plimbă-te cu bicicleta. Învaţă origami. 91. Sau căpşuni cu frişcă. Mănâncă lucruri care îţi plăceau când erai mic(ă). 77. un plan de cum să le realizezi şi începe treaba. Nu contează locul. Dansează prin casă cu muzica la maxim. 101. 85. 88. doar bucură-te de plimbare şi de soare. Ştiu pare copilăresc. 102.76 . Cântă când faci duş. 100. Descoperă un artist de muzică nou sau cere recomandări de muzică nouă de la prietenii tăi. Fă ceva ce nu ai voie să faci. 86. Nu vă luaţi telefoanele cu voi. Flirtează cu cineva de care îţi place. 98. 87. 92. 95. Trimite un sms unui număr la întâmplare. Uită-te la un desene animat cu Tom şi Jerry. Trezeşte-te mai târziu. 99. Mănâncă fursecuri cu frişcă. 83. Învaţă să scrii haiku-uri. 79. Scrie câteva mesaje motivaţionale pe nişte post-it-uri şi lipeşte-le peste tot în birou. doar să vezi cum e. Citeşte o carte bună când faci baie. 78. Culcă-te mai devreme diseară ca să dormi mai mult. Construieşte împreună cu un copil un castel din nisip. să îşi ia doar o persoană telefonul. 96. Mă rog. 82. 84. Cere o favoare din partea unui prieten care te va ajuta să faci ceva mai repede. Sau ceva dulce cu frişcă. 97. 81. Fă rost de o cretă şi desenează un şotron pe ciment şi joacă-te un joc de şotron. pentru urgenţe :P. . Mergi cu cortul cu nişte prieteni. Bea ceva care nu ai încercat până acum. 80.102 76.

Ai observat că de dimineaţă. e ca un duş rece. Spală-te cu apă rece pe faţă. O să te simţi ca o persoană nouă. 4. însă în versiune mai puţin dureroasă.BONUS:10 Trucuri pentru mai multă energie. Schimbă-ţi lenjeria intimă şi şosetele. În starea de visare (starea REM). energia corpului se regenerează. 3. după ce dai cu apă pe faţă. dar foarte eficiente. Dau impresia că ai o stare de dispoziţie pozitivă. 5. Răsplăteşte-te cu o siestă. Unul dintre cele mai uşoare trucuri. calde proiectează o imagine pozitivă asupra celorlalţi. corpul tinde să îsi epuizeze resursele. . în urma unui somn scurt de 20-30 de minute. practic primeşti un boost binemeritat de energie. 2. ca să ia din energia ta şi automat comportamentul lor va fi în general unul la fel de pozitiv precum culorile hainelor pe care le porţi. o mânâ de apă dată pe faţă poate face minuni. Ei ştiind acest lucru. 1. parcă te-ai mai trezit. Bea câteva căni de ceai pe zi. Culorile vii. dar cercetările arată că reduce nivelul hormonilor generaţi de stres. În general când eşti obosit sau epuizat. pentru că te obligă să stai liniştit cât timp se face ceaiul. Un truc extrem de practic şi de ieftin este să dai cu apă rece pe faţa. Pentru că depui foarte mult efort în prima parte a zilei. Simplul act de a bea ceai este extrem de banal. Îmbracă-te colorat. De aceea mulţi asociază ceaiul cu meditaţia şi/sau relaxarea. vor încerca să intre în conversaţie cu tine.

te descurci pe tot parcursul zilei. întotdeauna au mers mână în mână. 10. dacă mergi la sală de dimineaţă. Cât mai mult. îl poţi trimite gratuit oricărei persoane vrei tu. Te invit să ne vizitezi zilnic pe http://1cartepesaptamana. Proteinele oferă energie sustenabilă şi ar fi mai ok să mânănci alimente bogate în proteine în defavoarea celor extrem de grase sau bogate în zahăr care îţi dau energie pe termen scurt şi doar te amăgesc. Mănâncă alimente bogate în proteine. EBOOK GRATUIT REALIZAT DE 1CARTEPESAPTAMANA. chiar dacă muşchii îţi sunt obosit. stima de sine obţinută în urma exerciţiilor fizice. 7.ro . 8. corpul consumă ce energie mai prinde. îţi oferă şi mai multă energie. Deshidratarea este una din cauzele extrem de frecvente pentru pierderea energiei. datorită faptului că nu îţi iei energie din apă. 9. Zi-mi tu un om care a râs mult şi nu avea niciun pic de energie. Gabriel Nechita – tips@1cartepesaptamana. Râde mult. Bea mai multă apă pe parcursul zilei. Apa o poţi considera ca un fel de benzină.6.ro unde găseşti mai multe articole despre cărţi bune care merită citite şi despre dezvoltare personală. Stima de sine şi energia. Practic. Îmbracă-te în hainele în care arăţi cel mai bine. Mergi la sală de dimineaţă.RO Dacă ţi-a folosit acest material. Ai îndeajuns de multă benzină în tine. Exerciţiile fizice creează noi depozite de energie. starea ta fizică este mai bună şi o să îţi creşti depozitele de energie pentru tot parcursul zilei. Totodată.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful