P. 1
test cls a9a G

test cls a9a G

|Views: 841|Likes:
Published by Minerva Lacatusu
Test pentru clasa a XIX-a
Test pentru clasa a XIX-a

More info:

Categories:Topics
Published by: Minerva Lacatusu on Oct 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/10/2015

pdf

text

original

TEST Clasa a IX-a G Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu Limba şi literatura română

Numele şi prenumele elevului …………………………………

Data…………………

TEST DE VERIFICARE A LECTURII: Mara, de Ioan Slavici

1. Cum îl chema pe soţul Marei, cu ce se ocupa acesta şi în ce a constat averea pe care acesta a lăsat-o copiilor? 2. Ce pune Mara în cei trei ciorapi şi cu ce scop? 3. Povestiţi în minim 5 rânduri o năzdrăvănie făcută de copiii Marei. 4. Unde locuia Mara, cu ce se ocupa ea şi cu ce scop îşi trimite fiica la Lipova? 5. Ce dorea Mara să ajungă fiica ei, dar fiul? Cine e maica Aegidia? 6. În ce împrejurări se văd prima dată Persida şi Naţl? Dar a doua oară? 7. Cine era Naţl, ce naţionalitate avea şi ce trebuia să facă pentru a ajunge patron? 8. Cine este Codreanu, cu cine se căsătoreşte Persida la 18 ani, unde pleacă apoi cei doi şi cu ce scop? 9. Cine le este complice la căsătorie, de ce acesta nu o poate refuza pe Persida, cum reacţionează părinţii? 10. Cu ce se ocupă tânăra familie după ce se întoarce la Lipova şi care sunt motivele neînţelegerii lor? 11. În ce împrejurări se împacă Mara cu familia Hubăr ? 12. Cine este Reghina, în ce împrejurări îl cunoaşte pe Hubăr şi ce relaţie exista între aceştia?

1

* Din oficiu se acordă 1 punct. Când şi cine devine maistru-cojocar. Cine este Trică. dar spitalizat? 16.5 puncte. Cine este Bandi. Din ce cauză pleacă Trică pe front. din ce cauză nu putea afla cu certitudine cine -i e tatăl şi cine îl ajută după moartea mamei sale? 14. unde este angajat el ucenic şi ale cui avansuri le refuză el? 15.TEST Clasa a IX-a G 13. unde crescuse el şi mama lui. Care au fost motivele pentru care cele două familii nu au fost de acord cu căsătoria copiilor? Notă: * Fiecare răspuns corect se punctează cu 0. dar măcelar? 17. de ce râde criminalul şi cine îl găseşte pe Hubăr în mijlocul casei? 18. unde e rănit. Cum şi în ce împrejurări moare Hubăr. Succes! 2 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->