P. 1
Facturile

Facturile

|Views: 2|Likes:
Published by Sever Sava
Aviziero
Aviziero

More info:

Categories:Topics
Published by: Sever Sava on Oct 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/26/2014

pdf

text

original

Facturile

Ce sunt?
Cu un nume destul de explicit, facturile sunt ceea ce primim luna de luna de la Furnizori (link).

Cum se seteaza?
Pentru ADAUGAREA FACTURILOR, foloseste butonul adauga factura din pagina Facturi. Pentru modificarea detaliilor sau pentru stergerea completa a facturilor, foloseste butonul , respectiv butonul din dreptul fiecaruia.

furnizorul de caldura. si. Pentru a aloca sumele din facturi catre Servicii/coloane.  Completeaza data scadenta si Aviziero te va atentiona cand se apropie. ESENTIAL! Intotdeauna o factura este introdusa in Aviziero integral. de unde vor fi repartizate automat catre apartamente. o singura data si numai o data. Apa Nova. . furnizorul de apa. Care este functionalitatea? Ce fac cu ele? In cele mai multe cazuri pe un Serviciu se repartizeaza o singura factura. factureaza incalzire. factureaza apa rece. pe prima linie a facturii. Completeaza numarul si data inregistrarii facturii pentru o completare corecta a registrelor si a situatiei de activ/pasiv. si incalzire apa calda menajera. pe serviciul de apa calda se repartizeaza suma de pe linia de apa rece pentru apa calda din factura de Apa Nova si suma de pe linia incalzire apa din factura Radet. Astfel. In Bucuresti. Totusi exista cazuri in care un Serviciu este compus partial din factura unui furnizor impreuna cu o parte din factura altui furnizor. apa rece pentru apa calda. pe ce-a de-a doua linie a facturii. pe prima linie daca e cazul. Un semn clar ca ai gresit introducerea datelor in facturi este sa observi acelasi numar de factura de la acelasi furnizor de doua ori in lista de facturi. foloseste sectiunea Repartizarea facturii la unul sau mai multe servicii/fonduri care apare in partea de sus a ferestrei dupa ce apesi Salveaza. pe cea de-a doua. indiferent de ceea ce reprezinta. iar Radet.

Exemplu: Pentru repartizarea facturii de la Apa Nova doar a apei reci pentru apa calda. Pentru aceasta mergem cu mouse-ul pe butonul galben ADAUGA FACTURA. Intrat in detaliu si explicat pas cu pas! . atunci mergem cu mouse-ul pe butonul si ajungem in fereastra Detalii Factura. de la furnizorul Apa Nova. catre servicul Apa calda. avem doua situatii: 1. Daca deja avem introdusa o factura in Aviziero. In lista facturilor nu am mai introdus pana acum o factura de la Apa Nova. necesar motiv sa pentru care este O ADAUGAM FACTURA. 2.

fie o explicam in detaliu.Daca serviciile ar fi niste cosuri in care se aduna sumele de repartizat. atunci facturile ar fi fructele pe care le punem in cosuri. . stergerea sau modificarea unei facturi este automat notata in registrul jurnal si influenteaza situatia de activ/pasiv. Ce altceva influenteaza? Adaugarea. Fie scoatem shema de mai sus.

Repartizarea unei facturi pe un fond afecteaza in mod automat situatia de activ/pasiv. .Achitarea unei facturi este automat inregistrata in registrele jurnal si casa/banca si afecteaza situatia de activ/pasiv.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->