Kvas: 1 kocka svježeg kvasa žlica šećera žlica brašna 1 dcl mlijeka Tijesto: 40 dkg brašna za dizana tijesta

sol 1 dcl mlijeka 5 dkg masla 5 dkg šećera 3 žumanjca 2 žlice ruma mermelada za punjenje štaub za posipanje 1) Stavi se kvasac da se diže (detaljnjije o tome: ovdje) 2) Rastopiti maslo 3) Brašno ugrijati (ili jednu minutu u mikrovalnoj ili malčice u pećnici) i posoliti, u njega staviti rastopljeno maslo, žumanjca, cukar, mlijeko, rum i dignuti kvasac 4) Tuče se mikserom (s onim spiralnim žlicama za tijesto) tako dugo dok se ne ljušti od žlice – to je 10 do 15min 5) Tijesto se pokrije i ostavi na toplom mjestu da se diže dok ne poveća volumen skoro za duplo 6) Dignuto tijesto se stavi na pobrašnjenu površinu, razvlja i režu se čašom krugovi (Izađe cca 40kom što je jednako 20 pokladnica) 7) Na sredinu kruga staviti žličicu mermelade i pokriti drugim krugom tako da obrašnjena strana dođe gore

pokriti i pustiti da se dižu na toplom 10) Peći u puno ulja (ako je prevrelo.utisnite rubove prstima . ako je premlako.režite ponovno krugove ali ovaj put malčice manjom čašom .pokrijte krugove s mermeladom preostalim krugovima .tanko razvaljajte tijesto . popiju previše ulja) 11) Pečene se ocijede (na salveti) i pospu štaubom ili šećer vanilijom .8) Prstom okolo malo utisnuti i rezati krafne drugom čašom s malčice manjim promjerom 9) Složiti ih na brašnom posutu krpu.na polovicu krugova stavite malo mermelade .pobrašnjenim rubom čaše režite krugove . pocrne.

pustite ih da se dižu na pobrašnjenoj krpi pokriveni drugom krpom (i to na toplom) .pržite ih u dosta masnoće i nemojte da bude gužva u posudi .na kraju dobijete ovo ..pecite npr 3 po 3 .

krafne se smješkaju . ali ja taj dio recepta nisam pročitala (po običaju) i svejedno su dobro ispale ( a i kad je poklopljeno ne vidiš što se unutra događa pa je meni ovako lakše) 3) Pustite ih da uhvate boju prvo s jedne strane pa tek onda okrenite na drugu – tako ćete dobiti svjetliji obruč po sredini 4) Ostatke tijesta ponovno mijesite sve dok ne potrošite svo tijesto 5) Nemojte ih jesti baš direktno nakon pečenja.Napomena: 1) U originalnom receptu je pisalo 25 dkg brašna. pa vidjeti treba li još) 2) Trebalo bi ih se peći poklopljene. pustite ih 5min i onda navalite… najbolje su dok su još lagano tople buhtle su plazile jezik. ali to je jednostavno bilo preljepljivo i ja sam malo po malo dodavala brašno i na kraju završila na 40 dkg ( vi možete krenuti s 35 npr.

i nakon ovoga… … sve što vam ostane je ovo .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful