LAMPIRAN A

KENYATAAN TUNTUTAN ELAUN PERJALANAN DALAM NEGERI
BAGI (bulan) / (tahun)

MAKLUMAT PEGAWAI : : : : :

Nama (Huruf Besar) No. Kad Pengenalan Alamat Bank No. Akaun Gred/Kategori/ [(Kumpulan (*)) Jawatan

: Gaji : : : : : : : A / B / C / D / E (**) RM RM RM

Pendapatan (RM)

Elaun-Elaun Jumlah Jenis Model No. Pendaftaran Kuasa Kelas Tuntutan

Alamat Pejabat

Alamat Rumah

/sall…

1

KENYATAAN TUNTUTAN Tarikh Waktu Bertolak Sampai Tempat/Tujuan Jarak (KM) /sall… 2 .

701 km dan seterusnya km x km x km x km x sen/km: sen/km: sen/km: sen/km: Jumlah: RM RM RM RM RM TUNTUTAN TAMBANG PENGANGKUTAN AWAM Teksi (Resit: _________________________________ Bas (Resit: __________________________________ Keretapi (Resit: _______________________________ Feri (Resit: __________________________________ Lain-lain Jumlah: TUNTUTAN ELAUN MAKAN/ELAUN HARIAN x Elaun Makan sebanyak RM x Elaun Harian sebanyak RM /hari /hari Jumlah: RM RM RM ) ) ) ) RM RM RM RM RM RM TUNTUTAN BAYARAN SEWA HOTEL (BSH)/ELAUN LOJING x BSH sebanyak RM Bayaran Perkhidmatan dan Cukai Kerajaan: x Elaun Lojing sebanyak RM /hari Jumlah: /hari RM RM RM RM /sall… 3 .000 km 1.001 – 1.TUNTUTAN ELAUN PERJALANAN KENDERAAN Bagi: 500 km pertama 501 – 1.700 km 1.

Jumlah Tuntutan: PENGAKUAN Saya mengaku bahawa: (a) (b) Perjalanan pada tarikh-tarikh tersebut adalah benar dan telah dibuat atas urusan rasmi. Teleks. Tuntutan ini dibuat mengikut kadar dan syarat-syarat seperti yang dinyatakan di bawah peraturan-peraturan bagi pegawai bertugas rasmi dan / atau pegawai berkursus yang berkuatkuasa semasa: Perbelanjaan yang bertanda (*) berjumlah sebanyak RM telah sebenarnya dilakukan oleh saya. Tarikh: ___________ _______________________ (Tandatangan) /sall… 4 . Kalimantan dan Brunei Darussalam sahaja). Butir-butir seperti yang dinyatakan di atas adalah benar dan saya bertanggungjawab terhadapnya. Faks (Resit _____________________ Kerugian pertukaran matawang asing @ 3% (Bagi Singapura. Selatan Thailand. .TUNTUTAN PELBAGAI Tol (Resit: _________Tunai_____________________ Tempat Letak Kereta (Resit: _____________________ Dobi (Resit: __________________________________ Pos (Resit: __________________________________ Telefon.00 ) ) ) ) ) RM RM RM RM RM RM RM (c) (d) (e) Panggilan telefon sebanyak RM _________ dibuat atas urusan rasmi dan.

PENGESAHAN Adalah disahkan bahawa perjalanan tersebut adalah atas urusan rasmi. /sall… 5 .p. Tarikh: ____________ _______________________ (Tandatangan) _______________________ (Nama) _______________________ (Jawatan) b. Potong mana yang tidak berkenaan. Ketua Setiausaha/ Pegawai Pengawal PENDAHULUAN DIRI (Jika Ada) Pendahuluan Diri Diberi Tolak Tuntutan Sekarang Baki Dituntut/Baki Dibayar Balik RM RM RM Catatan: (**) (*) Jika pegawai memilih untuk tidak menerima SSB.

Borang permohonan keluar stesyen atas tugas-tugas rasmi hendaklah disertakan dan diakui sah c) Tiket kapal terbang atau boarding pass. /sall… 6 . Hanya satu tuntutan Elaun Perjalananan boleh dibuat bagi satu-satu bulan. Borang yang tidak lengkap akan dikembalikan. hitungan kilometer pergi dan balik hendaklah dianggap sebagai perjalanan bagi bulan perjalanan itu disempurnakan. b) Apabila didapati mustahak dan perlu bagi seseorang pegawai berkenderaan sendiri c) Apabila seorang pegawai mustahak dan terpaksa membawa pegawai-pegawai lain sebagai penumpang yang juga menjalankan tugas rasmi. syarat berikut perlu dipatuhi bersama: a) Apabila seorang pegawai dikehendaki juga menjalankan tugas rasminya dibeberapa tempat disepanjang perjalanan. Jika perjalanan dimulakan pada atau hampir hujung bulan dan disempurnakan dalam bulan yang berikutnya. Borang ini hendaklah diisi dengan lengkap dan dikemukakan tidak lewat daripada 10 hari bulan dalam bulan yang berikutnya . i) Bagi tuntutan perbatuan melebihi 240km. Sila tampalkan resit-resit yang kecil di atas kertas kosong bagi mengelakkan kehilangan dan terlepas pandang dan semua resit-resit perbelanjaan perjalanan perlu disahkan. 5. ii) Bagi tuntutan perjalanan kurang daripada 240km. d) Salinan Penyata akaun bank yang diakui sah 2. 3. 4. b) Salinan surat tawaran dan salinan aturcara jika menghadiri Seminar/kursus/bengkel yang diakui sah c) Jika perjalanan melebihi 25 km. kaedah perjalanan perlu wajar dan bersesuaian.PERHATIAN : 1. Sila sertakan dokumen berikut mengikut kesesuaian tuntutan : a) Salinan surat arahan bertugas rasmi/surat sokongan perjalanan/surat panggilan mesyuarat yang diakui sah.