P. 1
Iubirea în cele trei lumi.docx

Iubirea în cele trei lumi.docx

|Views: 3|Likes:
Published by heringlg
Iubirea în cele trei lumi.docx
Iubirea în cele trei lumi.docx

More info:

Published by: heringlg on Oct 27, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2015

pdf

text

original

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

Penser juste (A gândi corect) L’amour dans les trois mondes (Iubirea în cele trei lumi) Conferinţa din 27.12.1961 B …bieţii de ei, nu pot transforma materia, nu pot să o ilumineze, să o fertilizeze, să o sublimeze; atunci trebuie să suporte contrariul: - tristeţea, după fericire – nefericirea, după exaltare – căderea, depresia totală… Ei pot, dar după, trebuie să se aştepte la contrariul. Asta e marea iluzie a tuturor îndrăgostiţilor: atunci când sunt în bucurie, ei cred că vor fi veşnic în bucurie. Nimeni nu-i poate convinge că îşi pregătesc cărbuni încinşi, nu. Ei cred că dacă au fost fericiţi o dată, că dacă au gustat ceva, va fi mereu aşa. Ei nu, după un timp apare reversul medaliei şi, hop ! vine contrariul. De ce ? Pentru că nu au fost de-ajuns de sus, acolo unde nu e revers, unde nu e schimbare, unde e veşnic primavară, unde totul continuă mereu şi nu există revers. Dar ei au căutat prea jos, prea jos, prea jos… şi acolo e variabil, nimic nu e stabil. Iată câte mai au oamenii de învăţat. Ei trebuie să înveţe că bucuria lor nu e durabilă. Această bucurie este înlocuită, se transformă apoi în mâhnire tristeţe, plictis, isterie… tot ce vreţi ! Dacă nu există elemente divine în aceste treburi, totul se preschimbă, euforia devine tortură, după. Dacă oamenii sunt atât de proşti încât să-şi închipuie lucrurile în capul lor, vor verifica, vor verifica. Şi după aceea vor veni să spună. Numai că vor veni cu părul smuls – o să se vadă de departe – vor veni să-mi spună: «E adevărat, e adevărat, ce spuneţi !» Eu nu-mi fac griji.
1

Cine a inventat lucrurile astea ? Nu trebuie să fim confundaţi cu aceste învăţături. la mulţi călugări. că devenea pur şi simplu dezlănţuită. dar ajunge pentru astăzi. nu e pentru toată lumea. în această plenitudine. a satisface. să folosească pentru Împăraţia lui Dumnezeu. dacă e aşa. Este o alchimie absolută. urcau. nu mai aveau nevoie de altceva. Adaug doar un lucru: că toţi Iniţiaţii. ei nu mai aveau nimic de dorit. cu această iubire divină. Nu sunt bazate. care se hrăneau. Ea primea o asemenea energie. dimpotrivă. această muncă. în loc să treziţi diavolii şi demonii. în lumină. nu sunt contra iubirii. adică nu numai să urce.Vedeţi ? Vă rog să observaţi că nu sunt contra… creării copiilor. pentru orice ignorant. pentru că mai 2 . care se ridicau. dar această energie nu putea să coboare până jos. e contra tuturor legilor naturii. pentru binele întregii lumi. dar şi că cerul să coboare să -i ia în stăpânire. încât coborau până în planul fizic. în totalitate. dar e idiot. eu nu pot trăi în această Fraternitate. cu lumină. ca şi cum s-ar fi petrecut în planul fizic. erau fericiţi. până la cer. că ceea ce faceţi să fie divin. în puritate. ca să zic aşa. pentru a mulţumi. erau satisfăcuţi. Dar dacă ei urcau. E adevărat că există mânăstiri şi învăţaturi care suprimă tot. până la organele cele mai inferioare. că aceasta devenea încă şi mai senzuală. la mulţi mistici. ca şi cum ar fi fost satisfăcut de absolut tot. dacă vreţi. în acest Învăţământ. Alchimia cea mai înaltă. urcau. Vedeţi ? Nu mi se poate reproşa: «Păi. Totdeauna v-am spus: nu sunt împotrivă. care meditau. ei primeau chiar particule eterice atât de pure. a linişti toate celulele. Dar vă spun că trebuie să cunoaşteţi multe lucruri înainte de a face toate acestea. Să declanşaţi forţe minunate. Această muncă nu e deloc uşoară. Şi dacă lucrul acesta nu era făcut cum trebuie. să urce. Cei care ştiau cum să lucreze. Dar cei care nu ştiau cum să facă. atât de extraordinare. S-a văzut asta la multe fiinţe religioase. Ei făceau fuziunea în înalt ca şi cum ar fi făcut-o în planul fizic. atunci. care nu sunt bazate pe adevăr. care nu ştiau cum să lucreze (spiritual). Aş mai avea multe lucruri să vă spun în această privinţă. pentru că acest Învăţământ suprimă tot». aceste meditaţii exaltau în asemenea măsură persoana. să urce.

cum se întorc şi cum urcă?. Şi apoi spuneau că e primejdios să te ocupi de această ştiinţă. în ce regiuni merg. …Dacă nu. mai nesatisfăcut şi mai nefericit. E o forţa capabilă… o forţă care antrenează toate lucrurile. atunci energia rămânea sus. E un lucru extraordinar. Ea pătrunde toate lucrurile cele mai impenetrabile». în al treilea rând. ei fac lucrurile fără a renunţa la altele. oamenii nu sunt pregătiţi.erau încă obstrucţii în fiinţa omenească. beau şi nu ştiau ce se întâmplă. forţa forţelor. Atunci. care nu ştiau de ce lucrurile stau aşa. atunci când va veni. Vedeţi deci. de sus până jos. până în temelii. nu poate trece. Sunt atâtea biografii de oameni lipsiţi de lumină. Fără a renunţa la lucrurile vechi. câte secole. în al doilea rând. trebuie să te debarasezi mai întâi de aceste lucruri vechi. fără a şti care sunt dezordinile care se produc şi care sunt curenţii.…. de unde vine şi «talisman». Facem lucrurile fără să ştim ce se petrece. ceva care era excitat şi atunci era încă şi mai primejdios. au băut. ei mâncau. să purifice întreaga fiinţă. atunci. Până acum. acum aţi început să înţelegeţi că e ceva de învăţat în interior. pentru ca această forţă. mai erau oprelişti. fără să ştie ce se întâmplă cu hrana! Acum au venit savanţii şi vă pot spune: iată tripsina. de ce fac lucruri automat. îmbraţişaţi-vă până vă pierdeţi capul ! Bieţii oameni ! Dar în interior ce se întâmpla ? Nimeni nu ştie. iată catalizatorii… E foarte interesant ! O întreagă ştiinţă. Şi cum nimeni nu v-a vorbit de această muncă de făcut. oamenii se rătăcesc. De ce ? Din cauza ştiinţei ? Nu. să poată să lumineze. câţi ani. în primul rând. ce se petrece în interior ? Acum ei ştiu. nu sunt cum trebuie. oamenii au mâncat. Trebuie deci să mergi până sus. Şi despre ce forţă vorbea el ? Despre care ? El o numeşte Telesma. iar jos ceva nu era satisfăcut. ştiu cum se formează organele… când se formează plămânii… o întreagă ştiinţă extraordinară.. e mai intens decât ne imaginam. nu poate pătrunde. eşti şi mai excitat. atunci hai. când e vorba de iubire. şi atunci forţa este oprită. să cureţe. Tot aşa . automat. Ei da. şi să o faci să coboare până jos. Devii atotputernic. E mult mai profund. Hermes Trismegistus spune: «Această forţă urcă şi coboară.. mai erau zone blocate. înnebunesc. Numai că 3 . Şi pentru naşterea unui copil.

dar nu trebuie să vă opriţi aici. el e aici pentru a le separa. Poate e adevărat pentru unii. ce scriitor ! iar eu. Vi se vor explica multe lucruri. Şi apoi spun: «Ştii. Este o ştiinţă ale cărei baze le cunosc. care vă revelez toate aceste lucruri. valoarea acestor lucruri. Forţa divină este oprită. Niciodată nu veţi înţelege ce vă dau. trebuie să transpuneţi asta. Dar în ce condiţii e adevărat ? Nu vă neliniştiţi. Într-o bună zi vor renunţa la ele. voi nu luaţi toate acestea în serios şi veţi fi mereu încântaţi de un scriitoraş neînsemnat care scrie la un ziar neînsemnat. dorinţa de a iubi. Ceea ce spun am verificat. Voi credeţi mai mult pe oricine altcineva. dorinţa de a avea o soţie. aşa să fie. pun punctul pe i. Într-o zi ele vor putea bulversa cele mai mari inteligenţe. Ele sunt inseparabile. pentru că toţi care încearcă îşi pierd minţile !». decât dacă îşi smulg părul: «N-am găsit.oamenii nu fac asta. pe măsură ce avansaţi. Manifestarea e în planul fizic. punctul de plecare e în înalt. dorinţa de a îmbrăţişa. Dragi fraţi şi surori. păstrează unele lucruri şi apoi vor ca forţa divină să pătrundă. nu vor. Voi ziceţi: «Lasă că ştiu eu !». dorinţa de a crea sunt minunate. nu te sfătuiesc… să te ocupi de această ştiinţă. eu sunt sub el. n-o să-i forţez. dacă e aşa. şi continuaţi să credeţi lucrurile care vi s-au băgat în cap şi vă fac să suferiţi. nu sunt nemulţumit. Au ideile lor. într-o zi. ele lucrează împreună. imediat. atunci. Dacă inima vrea să găsească o altă inimă şi intelectul. Când avem această nevoie – nevoia de a găsi o fată. dar nu ce vă spun eu. le poate separa – da. ce vă aduc. (…) O. care e prezent. au credulitatea lor. Dar cu toate că zi de zi vă revelez multe lucruri. către fraţii Sufletului universal. n4 . Dar în planul fizic există separate. au convingerile lor. numai în suflet şi spirit nu există separare. Mereu sub. nevoia de a găsi un băiat. ca limba şi gura pentru a crea cuvântul. să puteţi orienta această nevoie. eu nu sunt furios. dar originea. Într-o zi o să fie limpede pentru voi. Cu această speranţă continui să vă revelez lucruri noi. iar surorile către Spiritul cosmic şi poate vor fi de mii de ori mai răsplătiţi. Trebuie să vă gândiţi că lucrul acesta trebuie făcut în trei lumi. dar nu-i nimic. Dar acum nu luaţi lucrurile acestea în serios. Eu zic: să aşteptăm.

E o nefericire că am fost învăţaţi să căutăm mereu lucrurile în materie… Evident. De exemplu. să îi orienteze. sunt închişi. Într-un loc cu oameni violenţi sau într-un azil de alienaţi. cereţi neplăceri şi le veţi avea ! Aşa trebuie să înţelegem ? Aşa !? El nu voia să spună asta ! Pentru că dacă înţelegem aşa. bateţi şi veţi fi închişi !» cei care bat sunt închişi. în înalt ! De ce căutaţi mereu jos ? Credeţi că Hristos ne sfătuia mereu: Căutaţi. trebuie să mergi sus. mai ales asupra problemei iubirii. Verificaţi şi veţi vedea. fericirea. Nu există o filozofie care să îi conducă. Cine vă impiedică să căutaţi. Asta e cel mai grav. în celelalte planuri. dragi fraţi şi surori.am găsit ! (…)» Cu atât mai bine că n-aţi găsit ! Să zicem aşa. bine pusă la punct. maestrul lor este instictul. pentru că totul depinde de iubire. Hristos spunea: «Căutaţi. ce este o bucată de pământ? Şi nisipul… Dar iată că acolo se găseşte uraniu. căutaţi…» dar mereu sus. forţa… Şi vedeţi că toţi oamenii care caută satisfacţie numai în planul fizic. O nouă înţelegere. Nimeni nu va regreta. Ghidul lor. pentru că ei caută mereu. să facă nebunii – pentru a fi liberi. bucuria. căutaţi în noroi şi veţi găsi ! Cereţi. acum. Da. Şi cum Învăţământul este Învăţământul iubirii. De ce ? Pentru că în celelalte regiuni nu există nimic. El nu ştie ce va urma. foarte bine explicate. chipurile – să facă experienţe. natura a ascuns minuni. de înţelegerea problemei iubirii: echilibrul. cea adevărată. Deci în toate lucrurile care în aparenţă nu valorează nimic. Şi ce se fabrică cu uraniul. nisipul… Se vor face baterii electrice formidabile cu nisipul. acum devine cel mai preţios: o bucată de pământ. Iată adevăratul echilibru ! De ce sunt dezechilibraţi tinerii ? Tinerii – fete şi băieţi – sunt dezechilibraţi. ce a fost dispreţuit. dar sus. sunt într-un dezechilibru îngrozitor. să întrebi în înalt. problema iubirii trebuie foarte. atunci înţelegem: «Bateţi băieţi. Instictul e cel care îi conduce. zi şi noapte. ştiţi şi voi. există multe lucruri în materie. 5 . nu-i aşa ? Deci pământul. Nu. Cea veridică. care este părerea (lor) despre aceste lucruri. cea adevărată ! Vi se aduce. iar instictul nu e prea luminat. Şi cei care au căutat aşa au găsit întotdeauna. şi veţi găsi întotdeauna: căutaţi şi veţi găsi. Numai că pentru a înţelege asta. bine limpezită. Trebuie deci să faci acelaşi lucru şi în celelalte regiuni.

Franţa va slăbi. Toată lumea trebuie alertată. acest Învăţământ. Dacă va continua aşa. dar după ce au luat ca maestru nu instictul. Apoi ştiţi dinainte care vor fi rezultatele. oamenii trebuie să nu lase lumina. El nu ascultă. forţele vor fi din ce în ce mai perturbate şi vor observa că lucrurile nu mai merg bine. Înainte. Şi fetelor nu le păsa. Ce era Grecia în trecut ! Iar acum nu mai e aceeaşi. Cântecele cu cuvinte oribile. aduce blesteme şi perturbări naţiunii. nu mai merg şi sfârşesc în clinici. tot ce era din Franţa era căutat în lumea întreagă. nu trebuie să se lase pradă dezordinii şi ideilor bizare. nici în religie. Ei iau drept ghid instictul. nu va mai fi torţa altor ţări. Şi nu se jenau să facă orgii. Franţa îşi va pierde lumina pe care trebuia să o aducă lumii. Şi cântecele cele mai… cele mai… nu găsesc cuvânt să le denumesc. Naţiunea nu trebuie să-şi piardă lumina. celelalte ţări fac obiecte de artă. Mi s-a povestit chiar că într-un tren care venea dintr-un oraş spre Paris erau fete şi băieţi. Pe moment va exista o bucurie. pentru (…) şi nu vor mai lua lucruri de la Franţa. Tot trenul. care e orb. dar apoi. mai puţin dezgustătoare. adevărata lumină. Aşadar. Mi s-au povestit atâtea lucruri. Nu e inteligent.Ei se întorc la vechiul stăpân. şi apoi se întorc în altă direcţie şi dintr-o dată se sting. nici în artă. rămân la coadă… Ca de exemplu… Grecia. pentru că asta duce la slăbiciune – o slăbiciune psihică. nu mai merg. Chiar şi la televiziune. În felul acesta va pierde torţa. Ştiţi. nici în ştiinţă. şi asta în faţa fetelor. sunt şi alte ţări care acceptă anumite idei. fiecare idee. fiecare filozofie care nu este în acord cu ştiinţa divină. Nu mai produce aceleaşi lucruri ca în trecut. 6 . Acum celelalte ţări încep să producă lucruri. E mai bine decât să te laşi în voia instinctelor. mai puţin întortocheate ca cele ale artiştilor din Franţa. Pentru că iată. dar trebuie mai întâi să ştii cum. anumite filozofii mai bune. Alte naţiuni se vor ridica şi Franţa va avea mari dificultăţi. nu vrea să asculte. care nu vede. în muzică. o dezordine. Să facă lucrurile. mai multe compartimente. ştiinţa divină. o încântare. la doctor… Trebuie să iubeşti. să se piardă. ştiinţa. Poate nu imediat. ci lumina. ca tineretul de azi. el nu vrea înţelepciunea… Şi atunci la ce vor toate acestea ? La dezordine.

E minunat. nu plângeţi. e posibil. dizlocaţi. totul va fi în puterea voastră. în planul fizic. vă va ajuta enorm. Sufletul universal e mereu prezent. dimpotrivă. şi nu vă veţi simţi mai săraci. care nu vă vor masacra. ar trebui s-o trădeze. multumiţi-i lui Dumnezeu. poate nu aţi sesizat toate lucrurile în profunzime. (Gândiţi-vă la ele) pentru a putea capta întotdeauna ce e mai frumos. Şi dacă o luaţi cu adevărat în serios. e tot acelaşi Suflet universal. Dar el nu vrea. liniştea.Iată deci. Acceptaţi această filozofie. dar trebuie să o puneţi (această conferinţă) din nou. totul va fi deja aici. Cel mai bun din oamenii obişnuiţi e încă şi mai rău. dar trebuie ca femeia să lucreze. e minunat. devine ca Sufletul universal. iată cele câteva cuvinte pe care am vrut să vi le spun. Dar dacă nu găsiţi. Să presupunem acum că o femeie a găsit o fiinţă şi vrea să fuzioneze cu el. atunci nu mai există trădare. care nu vă vor fura. aşa cum fac oamenii ? Daţi-vă pe mâna celui mai bun om şi sunteţi deja călcaţi în picioare. Chiar dacă Maestrul o acceptă. te împinge înainte. înţelegeţi ? Nu mai e diferenţa. totul va fi în voi. nu e nimeni pentru mine !» şi să vă situaţi mereu în planul fizic. pentru că nu aţi găsit ce aţi vrut. sunt sigur. nu suntem niciodată singuri. mai minunat şi a deveni conductor ai divinului. 7 . în loc să vă smulgeţi părul şi să spuneţi: «Ah. Da. De ce nu vreţi să vă fuzionaţi cu aceste principii extraordinare. dar trebuie să-l vedeţi. vă veţi găsi pacea. În cazul în care această femeie evoluează. evoluează. Vedeţi ? Asta te face să lucrezi. Nimic nu e pierdut. Lăsaţi-vă în seama lui ! Vorbesc de oamenii obişnuiţi. Acum desigur. În celelalte domenii deşi nu vedem. enorm. De ce ? Pentru că are deja o logodnică. echilibrul. Nu veţi fi nefericiţi. Şi dacă găsiţi cu adevărat o fiinţă care înţelege. care nu vă vor distruge. acceptaţi aceste metode ale Iniţiaţilor şi vă spun sincer că veţi face foarte bine. să o ascultaţi încă o dată. care e cu voi. Şi Spiritul universal de asemenea. să vă opriţi asupra ei cu seriozitate. Atunci da. cu altă femeie. până când devine ca Mama Divină. Un minut de meditaţie.

8 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->