MINIT MESYUARAT PANITIA PERKEMBANGAN DIRI BIL.

2/2012 SK LEPONG GAAT, KAPIT

Tarikh : 05 November 2012 Hari : Khamis Masa : 1500 pm Tempat : Pusat Sumber Kehadiran : • En. John ak Rimbar • Pn. Rosmaria Mohd Nasir • En. Dauglas Anton ak Kumbun • En. Mohd Khairulhafriz Bin Shamsudin • En. Chubing ak Igang • En. Abang Norhanizam bin Abang Hassan • En. Alok ak Ijon • Pn. Pok ak Singkok • En. Suhaili ak Puso • Cik Cindy Lairie ak Sojep • En. Augustine Wendy ak Peter • Cik Sandra ak William Sair • En. Munawwar Adi Putra Bin Muchtar AGENDA 1 : UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI 1.1 En. Abang Norhanizam Bin Abang Hassan selaku pengerusi membuka tirai Mesyuarat Panitia Perkembangan Diri Bil. 2/2012 dengan ucapan selamat petang kepada ahli-ahli Panitia Kemanusiaan yang dapat menghadirkan diri dalam mesyuarat kali ini. 1.2 Pengerusi menyatakan mesyuarat kali ini bagi membincangkan keberkesanan aktiviti yang telah dijalankan oleh panitia Perkembangan Diri sepanjang tahun 2012 seterusnya membincangkan aktiviti yang akan dilaksanakan pada sesi persekolahan 2013. 1.3 Pengerusi mengalungkan ucapan tahniah kepada semua ahli panitia kerana telah berjaya melaksanakan program yang dirancang dengan jayanya. Ucapan terima kasih juga turut dirakam bagi menghargai sokongan yang diberi. 1.4 Pengerusi berharap untuk sesi 2013, panitia Perkembangan Diri tetap menunjukkan kesungguhan dalam mewarnai aktiviti muridmurid demi perkembangan sahsiah diri murid SK Lepong Gaat. 1.5 Di akhir ucapan beliau, pengerusi menegaskan bahawa faktor kejayaan aktiviti Panitia Kemanusiaan selain daripada komitmen para guru ahli panitia, ia sangat bergantung kepada sokongan pihak pentadbir. Justeru, pengerusi turut berterima kasih kepada En. John ak Rimbar selaku penasihat Panitia Perkembangan Diri merangkap

1 Tiada perkara yang dibangkitkan dalam mesyuarat kali ini. John ak Rimbar 4.1. Setelah dibaca dan dipersetujui maka minit tersebut dicadang untuk disahkan. AGENDA 4 : PENUBUHAN JAWATANKUASA PANITIA SESI 2013 4.2 Majlis sambutan hari guru peringkat sekolah dilihat sesuatu yang perlu diteruskan untuk tahun-tahun mendatang. Augustine Wendy • En.1 Penasihat : En.1 Oleh kerana terdapat beberapa perubahan guru yang mengajar matapelajaran yang terkandung dalam Panitia Perkembangan Diri maka ahli jawatan kuasa sedia ada terpaksa dibubarkan dan ahli jawatan kuasa baru telah dilantik seperti mana di bawah : 4.1 Semua aktiviti panitia yang dirancang telah dilaksanakan dengan jayanya.2 Pengerusi : En.4 Ahli-ahli : • En. Pengerusi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ahli-ahli panitia yang telah mengembleng tenaga dan menunjukkan komitmen yang padu sepanjang pelaksanaan semua aktiviti yang dikelola oleh Panitia Kemanusiaan.1. Abang Norhanizam Bin Abang Hassan 4. Cik Cindy Lairie untuk membacakan minit mesyuarat Bil. Augustine Wendy Disokong : Semua ahli mesyuarat AGENDA 3 : PERKARA-PERKARA BERBANGKIT 3.Guru Besar SK Lepong Gaat kerana telah memberi sokongan padu di sepanjang pelaksanaan semua aktiviti Panitia Kemanusiaan. 5.3 Setiausaha : Pn. Sandra William AGENDA 5 : LAPORAN AKTIVITI TAHUNAN 5. Pencadang : En. Ini kerana program seperti ini bukan sekadar dapat menyatakan penghargaan kepada semua guru malah ia juga dapat . Cindy Lairie 4. AGENDA 2 : PENGESAHAN MINIT MESYUARAT Bil 1/2011 Pengerusi meminta setiausaha Panitia Kemanusiaan.1. 1/2012.1.

Sidek kerana telah menyumbangkan bunga api untuk menjayakan malam tersebut. 6.Tayangan perdana merdeka BULAN PELAKSANAAN Mei Sepanjang bulan Ogos 2 . 5. Shokeri Hj.Kibar jalur gemilang .2 Aktiviti-aktiviti tersebut adalah seperti berikut : BIL 1 PERKARA Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah Bulan Penghayatan Kemerdekaan . Ini kerana semua ahli panitia merasakan aktiviti murid sepanjang tahun terlalu padat.Kuiz patriotik . semua ahli panitia bersetuju untuk hanya mengadakan 2 aktiviti utama di bawah kelolaan Panitia Kemanusiaa. Malam Ambang Merdeka merupakan kemuncak bulan penghayatan kemerdekaan yang telah memberikan kelainan kepada murid-murid SK Lepong Gaat dengan persembahan bunga api yang begitu meriah.Pertandingan mewarna kemerdekaan . Pengerusi sekali lagi merakamkan ucapan terima kasih terutama kepada En. 5.4 Pengerusi berharap segala kekurangan dan kelemahan yang telah dikenal pasti dapat diperbaiki dan diperkemaskan lagi agar program yang dilaksanakan dapat mencapai 100% objektif yang disasarkan.1 Bagi sesi 2013. AGENDA 6 : PERANCANGAN AKTIVITI PANITIA 2013 6. Maka Panitia Kemanusiaan merasakan adalah wajar untuk mengurangkan aktiviti namun meletakkan kedua-dua aktiviti yang bakal dilaksanakan sebagai tunjang utama yang mampu memberi kesan positif kepada semua murid dan warga SK Lepong Gaat.3 Aktiviti bulan penghayatan kemerdekaan juga telah berjaya dilaksanakan sepenuhnya.mengeratkan hubungan sosial di kalangan semua kakitangan sekolah.

KANAN 1 GURU .1.00 petang.1.1.5 Jumaat = Sains 6.AGENDA 6 : HAL-HAL LAIN 6. PENANGGUHAN MESYUARAT Setelah tiada apa-apa isu untuk dibincangkan. Mesyuarat ditangguhkan tepat jam 4.3 Rabu = Tiada ( Perhimpunan rasmi sekolah ) 6. Dicadang oleh : Cik Sandra ak William Sair Disokong oleh : Semua ahli mesyuarat Disediakan oleh: Oleh: Disemak oleh: Disahkan (Cik Cindy Lairie) AK RIMBAR) (DAUGLAS ANTON AK KUMBUN) (JOHN S/U Panitia Perkembangan Diri BESAR PEN.1 Penolong Kanan 1 mengumumkan pada semua ahli mesyuarat bahawa pihak sekolah akan melaksanakan satu program bacaan pagi ( 7.2 Guru-guru matapelajaran terbabit perlu menyediakan bahan bacaan yang sesuai untuk murid. maka Mesyuarat Panitia Bil.1. 2/2012 dicadang supaya ditangguhkan.2 Selasa = Bahasa Inggeris 6.4 Khamis = Matematik 6.15 pagi ) dan menetapkan jadual pelaksanaan aktiviti seperti berikut : 6.1 Isnin = Bahasa Melayu 6.1.00 – 7.

LEPONG GAAT SK LEPONG GAAT SK.SK. LEPONG GAAT .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful