P. 1
20130912210921_Panduan Kerja Kursus KRZ3033 Ciptaan Dan Gubahan

20130912210921_Panduan Kerja Kursus KRZ3033 Ciptaan Dan Gubahan

|Views: 40|Likes:
Published by Maszuraidah Razali

More info:

Published by: Maszuraidah Razali on Oct 29, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/21/2014

pdf

text

original

nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw PJJ SEMESTER 1 SESI 2013/2014 (A112 PJJ) ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert KRZ 3033 yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopa CIPTAAN

DAN GUBAHAN sdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghj [PANDUAN KERJA KURSUS] klzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcv bnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbqwertyu iopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzx

ii. (Rujuk perincian tugasan) 5 (LIMA) soalan forum disediakan untuk dibincang secara on-line menerusi laman MyGuru3. Yang lain berpandangan sebaliknya iaitu melodi yang perlu dilengkapkan sebelum diisi Sebelum Minggu ke-10 2 Sebelum Minggu ke-10 3 Sebelum Minggu ke-10 .ARAHAN 1. Tugasan 1: Penulisan (individu) Tugasan 2: Penulisan (individu) Tugasan 3: Penulisan (individu) Tugasan 3: e-forum Tapak-tapak untuk menghantar tugasan/assignment dan forum secara “on-line” akan disediakan di dalam MyGuru3 Sila fahami secara mendalam Panduan Kerja Kursus tugasan. sebelum anda memulakan Sila beri perhatian kepada arahan dan pengumuman daripada Tutor e-Learning kumpulan masing-masing dari semasa ke semasa. Gubahan muzik iringan b. Terdapat 4 (EMPAT) tugasan dalam kursus KRZ3033. 4. Rakaman nyanyian lagu yang dicipta (Rujuk perincian tugasan) Rancangan Pengajaran Makro (RPH) untuk lagu yang dicipta. Lirik (Rujuk perincian tugasan) a. 2. Melodi b. 3. Ramai orang yang boleh mengingati melodi 5 markah sesebuah lagu walaupun terlupa senikata atau pun nama penciptanya. MARKAH 25 markah TARIKH AKHIR PENERIMAAN Sebelum Minggu ke-10 Sebelum Minggu ke-10 Sebelum Minggu ke-10 25 markah 25 markah 25 markah 1 Seseorang komposer perlu mengetahui atau 5 markah menetapkan sasaran pendengar sebelum mencipta sesebuah lagu. TUGASAN PECAHAN TUGASAN TUGASAN INDIVIDU 1 TUGASAN INDIVIDU 2 TUGASAN INDIVIDU 3 E-FORUM SOALAN/ ARAHAN Komposisi lagu kanak-kanak Tahap 2 a. iv. apakah ciri-ciri melodi yang terbaik untuk komposisi lagu kanak-kanak. Sesetengah komposer merasakan lirik yang 5 markah seharusnya disiapkan terlebih dahulu. iii. Pada pendapat anda. Sejauhmana anda bersetuju dengan pernyataan ini. iaitu: i.

3. anda wajib memberikan respon atau berinteraksi sekurang-kurangnya kepada 3 (tiga) jawapan rakan kumpulan anda bagi setiap soalan perbincangan. Tugasan 2 (Individu): i. apakah elemen-elemen atau struktur lagu paling sesuai diciptakan untuk kanak-kanak pra-sekolah.4 dengan lirik. iii. Jawapan bagi setiap soalan ialah lebih kurang 100 patah perkataan. Tugasan 1 (Individu): i. Tugasan yang dihasilkan perlu asli. 2. Selain daripada memberikan jawapan terhadap soalan tersebut. Tugasan yang telah lengkap mestilah disusun mengikut susunan: (a) Muka hadapan tugasan(Gunakan format seperti di LAMPIRAN 1) (b) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 1 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (c) Tugasan 1 (d) Rujukan (e) Lampiran (jika ada) (f) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 2 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (g) Tugasan 2 . JUMLAH 5 markah Sebelum Minggu ke-10 Sebelum Minggu ke-10 5 5 markah 100 FORMAT TUGASAN 1. Tugasan yang dihasilkan perlu asli. Anda pula berpendapat bagaimana? Berikan justifikasi. ii. 4. Pada pendapat anda. Jawab ke semua soalan forum dalam ruangan group forum di MyGuru3. Bincangkan kaedah mengajar lagu kanakkanak yang berkesan untuk pelajar Tahap 2 di sekolah. Tugasan 3 (Individu) Forum E-Learning: i. PANDUAN PENYERAHAN TUGASAN 1.

3. Setiap pelajar MESTI memuat naik tugasan masing-masing menerusi tapak penghantaran tugasan mengikut kumpulan masing-masing dalam laman MyGuru3. Lawati laman Assingment dan muat naik tugasan mengikut tapak tugasan yang disediakan dalam kumpulan masing-masing. . Sebarang masalah yang timbul sila berhubung dengan Tutor E-learning kumpulan anda.(h) Rujukan (i) Lampiran (jika ada) 2. Pelajar perlu peka dengan tarikh yang ditentukan dengan merujuk ruangan pengumuman dari semasa ke semasa. Tarikh akhir penerimaan tugasan secara atas talian ialah pada hujung Minggu ke-10. anda digalakkan menghantar tugasan lebih awal dari tarikh yang ditetapkan. 4. Bagi mengelakkan sebarang masalah. Penghantaran yang lewat tidak akan dilayan.

Kesalahan format minima (tidak melebihi 3 perkara) & keslahan bahasa minima (tidak lebih dari 5 perkataan). ada contoh yang konkrit. isi di huraikan dan ada contoh. isi mencukupi. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 3 perkara). Tiada kesalahan format penulisan & bahasa.SKALA PEMARKAHAN KERJA KURSUS Markah TUGASAN INDIVIDU Menepati format penulisan tugsan ilmiah IAITU pengenalan yang menarik. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 3 kesalahan). Kesalahan format tidak melebihi 4 perkara. Kesalahan format & bahasa tidak melebihi 7 perkara. isi di huraikan dan ada contoh. isi di huraikan dan ada contoh.isi kandungan dibincangkan dengan mencukupi. isi mencukupi. isi mencukupi. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Kesalahan format melebihi 5 perkara. Ada Idea sendiri. Kesalahan format & bahasa melebihi 8 perkara. isi di huraikan dan ada contoh. isi tdak dihuraikan. Idea tersusun dengan kemas. Tidak diserah pada waktu yang ditetapkan. Tiada contoh.membincangkan dengan jelas. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. isi di huraikan dan ada contoh. Idea tersusun dengan kemas. ada maklumat sokongan dan kesimpulan dibuat dengan baik. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 2 perkara). Menepati format. isi diolah dan dikembangkan dengan baik. Ada idea asli yang bernas. Menepati format. Ada idea asli yang bernas. isi mencukupi. Idea disusun dengan baik. Tiada kesalahan bahasa. isi mencukupi. Idea disusun dengan baik. Menepati format. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 4 kesalahan). ada contoh yang baik dan konkrit. Tidak lengkap. isi mencukupi. isi tidak mencukupi. (0) (18-20) (17-15) (14-12) (11-9) (7-8) (5-6) (3-4) (1-2) . isi dikembangkan dengan baik. Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. kreatif dan kritis. Tiada kesalahan format & bahasa.

ID NO. TELEFON (Wajib dinyatakan) NAMA PENSYARAH E-LEARNING:____________________________________ TARIKH SERAH: ________________ .LAMPIRAN PEMARKAHAN TUGASAN 1 TUGASAN 2 E FORUM Jumlah 1 2 3 RIS SEMESTER 1 SESI 2010/2011 KOD & NAMA KURSUS KAZ3013 APRESIASI MUZIK TAJUK TUGASAN KUMPULAN _________ DISEDIAKAN OLEH NAMA NO.

LAMPIRAN 2 ISI KANDUNGAN Halaman 1.0 5.0 2.1 2.0 Subtopik Subtopik Topik perbincangan Topik perbincangan Penutup RUJUKAN LAMPIRAN .0 Pendahuluan Topik perbincangan 2.0 4.2 3.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->