rietjes diamant

benodigdheden: 10 rietjes 16cm 5 rietjes 12cm prikker draad 3m draad 2m plakband schaar 1. Maak het touwtje aan de prikker los en rijg er 3 rietjes aan. Eerst een lange, dan een korte en daarna weer een lange. Schuif ze bijna tot het eind van het touwtje en maak een driehoek van de rietjes door het uiteinde vast te knopen met een dubbele knoop. 2. Schuif de prikker door een lang rietje van de eerste driehoek en rijg er vervolgens een kort en een lang rietje aan. Knoop die weer tot een driehoek met een dubbele knoop. Herhaal punt 2. nog een keer.

1.

2.

3. De laatste driehoek begin je hetzelfde. Steek de prikker nu door het eerste lange rietjes van de eerste driehoek (in plaats van een nieuw rietje) en knoop, met een3-dubbele knoop, vast aan de bovenkant, Knip de draden kort af. Je hebt nu een soort piramide. Plak met een plakbandje het tweede touwtje aan de prikker voor de tweede helft van de diamant.

3.

4.
4. Rijg een lang rietje aan de draad. Steek de prikker door een kort rietje van de piramide en rijg er weer een lang rietje aan. Knoop weer tot een driehoek met een dubbele knoop.

5.

6.

5. Rijg weer een lang rietje aan de draad, sla 1 kort rietje over en steek de prikker door het volgende korte rietje. Weer een lang rietje er aan en vastbinden met een dubbele knoop. 6. Steek terug door het laatste lange rietje. Dan door het volgende korte rietje en rijg de het laatste lange rietje aan de prikker. Weer vastbinden en klaar is je diamant. Laat de overblijvende draad wat langer om de diamant op te hangen

© kristel van genugten / www.vlijtig.blogspot.com

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful